Prostia omenească

Motto:
„— De s-a sui mâţa, are să-l trântească drept în capul copilului şi să mi-l  omoare!”


Să mai fi trăit Creangă în 2018, precis că n-ar fi încălecat pe-o șa după episodul cu acel nărod care trăgea de vacă s-o urce pe șură la păscut. Nu, nu l-ar fi lăsat pe bietul țăran să se întoarcă acasă, la cele două tute care-i amărau viața cu idioțenia lor, până  nu l-ar fi îmboldit să meargă și la referendumul pentru redefinirea familiei românești.
Acolo ar fi înțeles omul nostru ce înseamnă, cu adevărat, să fii prost.

Vasăzică, ce facem noi acum? Mutăm un aliniat din Codul Civil în Constituție.
De ce facem asta? De frică. Să nu ajungă, și la noi, să se căsătorească homosexualii cu acte în regulă, să fie popii obligați să le pună pirostriile, și după aia să se năpustească pidosnicii pe la orfelinate, să înfieze o liotă de copilași pe care să-i abuzeze cu fapta și cu vorba, până ce-i dau pe brazda lor păcătoasă de bolnavi perverși.
Trei milioane de proști de bubuie vor să arunce cu o cărămidă de bani (164 milioane lei) după mâța aia care s-ar putea urca pe sobă să rostogolească drobul în capul copilului.
Și, probabil, mai există încă cel puțin alte trei milioane de proști care li se vor alătura, fiindcă prostul la prost trage și e mai ușor să caști gura la ce strigă popii, decât să citești Legea adopției, unde scrie clar, la articolul 16, că înainte de aprobarea adopției, familia adoptatoare este EVALUATĂ în ceea ce privește „identificarea abilităților parentale,  îndeplinirea garanțiilor morale și a condițiilor materiale ale adoptatorului sau familiei adoptatoare, pregătirea acestora pentru asumarea, în cunoștință de cauză, a rolului de părinte.”
În plus, aliniatul 3 litera e) menționează că evaluatorul trebuie să aibă în vedere impedimente de orice natură relevante pentru capacitatea de a adopta.”

Deci, un cuplu homosexual, oricât de căsătorit ar putea să devină în viitor dacă nu s-ar modifica acum Constituția, în România nu ar primi în veci calitatea de adoptator, fie și numai pentru această ultimă mențiune citată.

Prin urmare, de ce facem noi referendum pentru redefinirea familiei?
Degeaba!

 

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, dinozauri, epoca de piatră, mai prost decât ai fost proiectat, mizeria umană, păcat că e populată, părerea mea, strict autentic și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

42 de răspunsuri la Prostia omenească

 1. De fapt pe afis e vorba de „copilul tau” , asta ca sa fie manipularea mai mare, ca si cum ti l-ar lua din casa. Pe cei din orfelinate nu cred ca ii poate socoti nimeni ca fiind copilul lui, dat fiind ca e deja abandonat, deci e copilul nimanui.
  Colega blogger Petronela Rotar a scris un articol despre acel afis publicitar, eu mancandu-ma l-am sheruit la mine si apoi pe Facebook pe ceva grupuri de bloggeri…
  Rezultatul: Block pe 7 zile de la Facebook, pana pe 4 Octombrie, cred ca e al 7-lea in vreo 4 luni…
  Mark Z a promis ca nu mai lasa pe nimeni sa intervina in alegerile unei tari… si se tine de cuvant 🤗

  Apreciază

 2. Ana G. zice:

  Dacă au terminat de rezolvat toate celelalte probleme, normal că fac referendum! Păi ce naiba altceva să facă ei cu grămada de bani?!

  Apreciază

 3. Marian zice:

  ” Prin urmare, de ce facem noi referendum pentru redefinirea familiei?
  Degeaba! ” Nu-l facem chiar degeaba ci , contra sumei de , aproximativ 164 milioane de lei asa cum ai aratat si dumneata , bani ce vor fi platiti integral … ” de la buget ” adica , din buzunarut dumitale , al meu si-al altora . Evident ca , datorita acestei cheltuieli si copii din orfelinate { pe care abia asteapta homosexualii sa-i infieze } vor primii mai putina mancare si atentie din partea statului , deasemenea bolnavii incurabili aflati in spitalele patriei si , la fel de evident faptul ca , pentru astuparea acestei gauri dl. Teodorovici fiind nevoit sa caute si alte resurse , va apela la noi taxe caci la altceva…

  Apreciază

  • Are dreptate bunicul, banii sunt din fonduri de rezervă, nu se pot realoca. Dar nici nu contează! Putea să fie gratis referendumul. ideea e că ne punem tichie de mărgăritar, aiurea.
   Mă mir că nimeni, nicio familie care a vrut să adopte un copil de la orfelinat nu a scris pe rețelele de socializare (sau poate a scris, dar eu nu citesc FB?!) câte dificultăți au întâmpinat, cât de absurde cerințe, câtă rea-voință din partea autorităților la „cedarea” unui copil.
   De fapt, mă gândesc că orfelinatele țin cu dinții de numărul copiilor aflați în grija lor, fiindcă au niște sume alocate per capita, și cu cât suma totală e mai mare, cu atât poți să furi mai mult și mai discret din ea. Bănuiesc că pe meniul zilnic al acelor copii găsești, pe hârtie, unt, lapte, brânză, gemuri, fructe, carne, deserturi etc, dar în realitate mănâncă mai rău ca pușcăriașii, niște zemuri lungi din conserve stricate, în vreme ce îngrijitoarele pleacă acasă cu două sacoșe de rafie pline-ochi.

   De asemenea, n-am auzit niciun psiholog, medic, biolog, genetician care să explice acestei hoarde îndobitocite că homosexualitatea nu e o boală, o perversiune, e o stare determinată genetic și hormonal, încă din viața intrauterină.

   Apreciază

   • Marian zice:

    Renata Carageani cu respect dar , si-n USA , si-n Franta , Germania , UK sau Malta { caci p’asta o cunosc mai bine }, in procedeele de adoptie a unui copil te lovesti fix sau chiar si mai drastic de , aceleasi procedee si cerinte absurde ca si-n Romania ! Vorbesti dumneata despre faptul ca , acei copii ” in realitate mananca mai rau ca puscariasii ” . Pai n-ai dreptate caci , puscariasii se bucura de … drepturile in vreme ce copii abandonati existenti in orfelinate trebuie sa zica bodaproste ca au un acoperis deasupra capului si ce se-ndura ingrijitoarele sa le puna in strachina , dupa ce ele si-au tras partea leului . Acum pe cinstite , cum suna spre exemplu Adrian Nastase sau Dan Voiculescu { nu-l mai pomenesc pe Radu Mazare sau…Gigi Becali } si cum ” suna ” : un copil al nimanui ?! Pe bune , asta nu-ti aminteste de romanele lui Charles Dickens ? Respect deosebit si-ti doresc sa ai o duminica { cat a mai ramas din ea } cat mai placuta si-n plus , un inceput de saptamana dupa nevoile si dorintele dumitale !

    Apreciază

   • Vladen zice:

    Pai de ce sa piarda timpul biologul/geneticianul/medicul cu unii care n-au mai invatat de la melc si au dubii daca ficatul e pe stanga sau dreapta? Oricum prostimea nu-i crede ca stie ea mai bibe si ii acuza de rea vointa. Ca sa nu mai vorbim ca astia cu diplome si cunostiinte in domeniu n-au capacitatea sa manance cacat l fel de profesionist ca impostorii semidocti ce umbla zgomotos pe retelele de socializare.

    Apreciază

 4. bunicul zice:

  Discuția pe tema acestui referendum, referitor la suma cheltuită își avea rostul cu ceva timp în urmă, când lucrurile încă nu erau bătute-n cuie. Acum, când deja tot mecanismul este pornit și nu se mai poate opri, discuție e doar discuție. Dacă referendumul nu va trece va fi o pierdere financiară complet inutilă, dacă va trece va fi tot o pierdere financiară dar co oarece justificare că prin ea s-a modificat un articol din constituție care pe viitor este mult mai greu, e drept că nu imposibil, de modificat, decât codul civil. Un alt aspect este că o bună parte din acești bani nu se vor pierde în neant ci vor ajunge în buzunarele unor români care vor fi membri în birourile electorale ale secțiilor de votate. Cu sau fără referendum copii din orfelinate primeau aceeași mâncare pentru că banii alocați referendumului sunt din bugetul de rezervă al guvernului. Referitor la adopția copiilor de către cupluri de același sex ori persoane singure din comunitatea LGBT, atât timp cât acest lucru este permis în unele țări sunt create premisele pentru a fi permis acest lucru în viitor, și în România.

  Apreciat de 1 persoană

  • Marian zice:

   @bunicul ” banii alocați referendumului sunt din bugetul de rezervă al guvernului. ” Oare banii astia din bugetul de rezerva al guvernului ai da madamme Dancila si restul membrilor Guvernului Romaniei din ce-au agonisit ei si familiile lor de-alungul vietii ? Nu tot din aceeasi palarie unde se aduna toti banii acestei tari { bani luati cu japca de la populatie } si numita BUGET DE STAT ? Respect !

   Apreciază

   • bunicul zice:

    Acești bani sunt alocați pentru anumite chestii care apar pe traseu și nu sunt prinse în bugetul anual. Ei pot fi cheltuiți sau nu, dar nu, caz in care se raportează ca excedent bugetar, dar nu pot fi mutați la alt capitol bugetar deci cu sau fără referendum acești bani nu ar putea fi alocați sănătății ori învățământului. Odată ce forumul legislativ decizional al acestei țări a decis, pe 11 septembrie, organizarea referendumului pentru modificarea Constituției, doar o stare de necesitate, ori începerea unui război mai poate opri acest lucru. Chiar și în acest caz o mare parte din bani sunt deja cheltuiți și nu mai pot fi recuperați. Deci în fața oricărui român sunt acum doar două soluții, cheltuirea complet inutilă a acestei sume în cazul în care referendumul nu este validat ori cheltuirea lor cu un scop a cărui necesitate și utilitate de moment sunt discutabile și care ar putea fi necesar în viitor, pentru că modificarea codului civil este mult mai ușor de făcut ( inclusiv prin ordonanță de urgență) decât modificarea constituției.

    Apreciat de 1 persoană

  • Nu știu dacă sunt create premise adoptării copiilor de cupluri gay, bunicule. Și dacă ar fi, ce preferăm? Un copil bătut și flămânzit, abuzat uneori în copilăria lui fericită la orfelinat, neștiutor de carte, care la 18 ani e aruncat în stradă heterosexual aurolc, hoț, prostituată sau doar cerșetor, sau un copil înfiat de un cuplu homo/lesbi, care să-l dea la școală, să-l îmbrace, să-l hrănească, să-l iubească, să se ocupe de viitorul lui? Cum spuneam, un heterosexual născut heterosexual, are șanse minime să devină homosexual datorită influenței mediului. E vorba de chimie, de bio-chimie. Or, atracția sexuală asta are la bază, nu îndoctrinări.

   Apreciază

   • bunicul zice:

    Tanti Wiki spune că adopția din partea cuplurilor de același sex, căsătorite legal sau parteneriat civil, este legală în Andorra, Belgia, Islanda, Țările de Jos, Regatul Unit, Suedia, Africa de Sud, Spania, Danemarca, Franța, următoarele state din USA: California, Massachusetts, New Jersey, New Mexico, New York, Ohio, Vermont, Washington, Wisconsin, majoritatea provinciilor și teritoriilor din Canada, Australia de vest și Teritoriul capitalei Australiei. Iar in alte state, ca Germania, Norvegia, Israel, pot adopta doar copii partenerului de cuplu.
    Când e vorba de copii, sunt extrem de radical și le-aș dori familii adevărate. Nu doar copii din orfelinatele din România au o copilărie nefericită ci și mulți copii din familiile care i-au conceput au aceeași soartă, așa ca nu aș dori ca o posibilă viitoare familie de români de același sex să poată înfia copii. Dacă ar fi după mine aș legifera peste tot în lumea asta dreptul oamenilor de a procrea doar în anumite condiții și standarde de viață.
    Din păcate și in țările alea bogate, cu populație educată, cultă, și în cea mai mare parte bine dresată, există abuzuri asupra copiilor, doar că îmbracă alte forme decât cele din jungla României. Chiar dacă un cuplu de același sex va iubi și va face totul pentru binele copilului adoptat, acel copil va crește cu anumite tare etice și morale.
    Când am ajuns acum 5 ani în Montreal am văzut mulți copii asiatici foarte grași. Întrebându-i pe ai mei despre acest paradox, căci cei mai mulți dintre copii asiatici erau normali, mi s-a explicat că sunt copii adoptați de către cuplurile canadiene și spre deosebire de cei crescuți din părinți asiatici își schimbau obiceiurile alimentare.

    Apreciat de 1 persoană

    • bunicule, „tare etice și morale” se referă la ce? La homosexualitate? Dacă nu crezi opiniile specialiștilor, măcar citește mărturisirile homosexualilor, am văzut destule pe net. Evident, toți sunt născuți în familii heterosexuale. Toți au încercat să urmeze modelul majoritar: băieții să se uite după fete, fetele după băieți. Dar n-au reușit să intre în normă. Pur și simplu n-au reușit, cu toată bună-voința, fiindcă sunt altfel structurați genetic, psihic, hormonal. Nu e vina lor, dacă putem vorbi despre o vină. Dacă punem în locul cuvântului homosexual pe acela de „albinos” (o particularitate genetică, se observă și în aspectul persoanei), putem să-l învinuim pe albinos că așa s-a născut?
     Poate că ar fi ceva de spus împotriva celor care pot face sex și cu un partener opus (cuplul Florin Bogardo – Stela Enache, doi homosexuali care aveau o viață împreună de fațadă, au făcut și copil, dar fiecare avea propria lui relație homosexuală, discretă) ar putea fi analizați, dar atât.
     E destul de forțat să comparăm obiceiurile alimentare cu orientarea sexuală. 🙂

     Apreciază

   • bunicul zice:

    Se referă la copii ce vor crește în aceste familii unisexuale, comparativ cu marea majoritate, care vor crește în familii normale.
    Am citit câte ceva și despre opiniile specialiștilor, doar că părerea mea este că o bună parte din aceste persoane nu sunt din cei cu structuri psihice, genetice și hormonale, diferite de noi. Cred că la cei mai mulți este un trend. Nu am nimic împotriva cestor persoane, aș semna oricând un act de susținere a legalizării relațiilor dintre ei dar chestia cu imitarea familiei normale și adopții de copii mi se pare un exces anormal de democrație.
    Chestia cu obiceiurile alimentare am postat-o pentru a înțelege că dacă in cazul adopțiilor copiilor de altă rasă pot apărea probleme mari cu atât mai mari pot fi în cazul adopției în cazul familiilor LGBT.

    Apreciat de 1 persoană

    • Bunicule, nu există un trend al homosexualității!
     Suntem de acord, sper, că absolut toți oamenii caută – conștient sau nu – starea de fericire. Care e determinată de concentrația optimă a endorfinelor și serotoninei din creier. Printre activitățile care cresc secreția acestor neurotransmițători, activitatea sexuală e printre cele mai importante. Cu alte cuvinte, o viață sexuală satisfăcătoare (în sensul de reușită, nu de mediocră) stimulează secreția hormonilor respectivi care induc starea de bine, de confort, de siguranță, de fericire. Să recunoaștem – nimeni nu se consideră fericit în viața de cuplu, dacă activitatea sexuală a acelui cuplu lasă de dorit. (În popor, umblă vorba că certurile de peste zi se repară noaptea, în pat.)
     Prin urmare, cum ar putea niște indivizi să-și sacrifice adevărata lor plăcere intimă, obținută prin sex, doar de dragul unui trend?! Mai ales că nu vorbim despre detalii – un partener mai înalt, mai cu ochi albaștri – ci de o schimbare cu 180 de grade a reprezentării lor despre sex.

     Homosexualii sunt homosexuali pentru că nu pot fi altfel, nu fiindcă li se pare mai original, mai ieșit din comun. Nu e o fiță, e un dat. Să nu uităm că în orice relație sexuală, dacă nu există atracție, apare repulsie. Cu excepția profesionistelor și profesioniștilor, cei care fac sex pentru bani sau alte favoruri, nimeni nu-și dorește sex suportabil.

     Există posibilitatea să-mi obiectezi că există mii de cupluri heterosexuale, familii cu copii, a căror viață sexuală scârțâie, dar nu-i acordă importanță, fiindcă au alte scopuri, mai importante, cum ar fi confortul și siguranța copiilor. Sunt de acord. Abia acolo vorbim de o cutumă socială, un fel de trend. În treacăt fie spus, copiii observăsimt primii, și de la vârste fragede, că mama și tata nu se iubesc, chiar dacă nu se bat și nu se ceartă.

     Știi, nu încerc să te scot din convingerile tale – știi că te prețuiesc și simpatizez mult, dar cel puțin studiază fenomenul homosexualității din publicații medicale și să vedem dacă la sfârșitvei mai împărți lumea în normali (hetero) și anormali sau figuranți (homo).
     Eu cunosc cel puțin doi homosexuali (femeie și bărbat), am fost și sunt în relații de prietenie cu ei și cuvântul „anormal” în ceea ce îi privește e chiar ultimul care-mi trece prin cap.

     Apreciază

   • Vladen zice:

    Si tarele alea, daca sunt, sunt mai mari decat tarele unui plod crescut la orfelinat cu parul si sutul? Dar tarele alora crescuti de mama si bunica ca tatal e mort? La voi poate nu sunt asa multe cazuri la noi sunt droaie, pe motiv de armata -> tata mort. Care e diferenta intre un copil crescut de un cuplu de lesbi si unul crescut de mama si matusa/bunica? Si eu zic ca ideal, si subliniez IDEAL, un copil e crescut de o mama si tata responsabili si interesati de crescut progenitura. Dar o data ce ne abatem de la ideal (tata betiv sau nebun, mama betiva/nebuna, orfani, copii din familie monoparentala) nu trebuie oare sa cautam raul cel mai mic, nu perfectiunea? E mai bine sa fie lasati amaratii aia de plozi in orfelinate sau sa fie adoptati de gay? Chiar si sa presupunem ca fiind idioti fara scapare ne inchipuim ca un cuplu homosexual schimba optiunea sexuala a plodului, e mai bine sa fii orfan distrus de sistem, dar, vai mie, hetero, decat ingrijit, educat si homo? Mie mi se par de un cinism remarcabil sau lipsa crasa de rationament comentariile de genul „mvaaaai devin orfanii homo si au traume etice/morale”. Mai bin’ sa moara de foame in drum, da’ hetero si fara tare etice, ca a lor va fi imparatia cerului, nu-i asa? 😀
    Si ca sa mai adaug ceva: aia care cred cu sinceritate ca un cuplu homo poate schimba optiunea hetero a unui plod sunt al dracu de nesiguri pe propria lor sexualitate. Poate sa-ti fluture ‘mnezeu pe Adonis prin fata ochilor, daca tie iti place de Marusina, apai de ea iti place. Pe scurt, alora de le e frica ca ar putea fi convertiti sunt gay deja. Dar n-au coaie sa admita.

    Apreciază

    • Vladen, absolut toți oamenii, femei și bărbați, au o fărâmă de homosexualitate în ei, la nivelul subconștientului. Pentru că ambele sexe produc, în cantități foarte mici, și hormonul sexului opus.

     Ai perfectă dreptate – repulsia homofobilor față de homosexualitate este generată de cenzura conștientului asupra subconștientului, care nu e prea „școlit” în normele moralității majoritar acceptate. A nu se înțelege că eu îmi imaginez că în fiecare ins homofob zace un gay nedeclarat. Nuanțele sunt infinitezimale, e vorba de chimie, suntem niște hipercombinate chimice, până și gândurile noastre sunt generate de milioane de reacții și interacții chimice. Altminteri specialitatea numită psihiatrie n-ar exista și nici medicația care se adresează sistemului nervos, creierului.

     Apreciază

 5. Cristina zice:

  Stiu o familie care voia sa adopte un copil, dar nu i s-a aprobat dosarul pentru ca locuia intr-o garsoniera.
  Romania vrea sa faca pe Gica Contra, dar nu face altceva decat sa se faca de ras. Sunt probleme mai mari de rezolvat acolo, dar le trebuie cojones. Cu cine, cu Tariceanu si Dancila?

  Apreciază

  • Exact, Cristina, referendumul ăsta e o ascundere după piersic, ca să avem și noi o preocupare inofensivă, să fim ocupați cu nimic.
   De ce nu se face un referendum cu întrebarea: sunteți de acord ca statul român să dubleze redevențele în industria extractivă?

   Apreciază

 6. Cudi zice:

  Eu am prieteni homosexuali. Prieteni, prieteni vechi. Nu cred că e nevoie să spun mai mult.

  Apreciază

 7. Marian zice:

  ” Marian, cred că oriunde în lume stabilimentele de tip orfelinat, azil de bătrâni sunt niște fabrici de bani pentru cei care le conduc. ” Nici nu sti cat adevar grait-ai , nici nu sti !!! Am niste prieteni vechi { ne cunoastem d e aproape cincizeci de ani } el fost profesor la Liceul Dimitrie Leonida ea , fost contabila la UMUC . Aici in Romania traiau pe sponci dar , le-a dat Dumnezeu mintea romanului de pe urma , au vandut tot ce-aveau si-au plecat in Italia , unde au deschis un azil de batrani . Munca de balamuc 25 din 24 dar… la ora asta au ajuns aproape milionari in euro si asta , in vreo zece ani . Cum au reusit aceasta performantza … poate si pentru faptul ca la italieni , Republica Italiana , Statul Italian subventioneaza masiv ingrijirea persoanelor trecute de-o anumita varsta si carora umbla urmasii sa-i mosteneasca mai repede ca… nu vor ai dracului macaronari sa mai dea si ei coltu’ mai repede ! Adica , taman ce spuneai dumneata ceva mai inainte . Rusul { Respectele mele Vladimir Vladimirovici !!! } nu-i atat d e nebun cum l-ar crede unii { dracu’ a mai vazut rus sanatos la cap ??? } , stie ce spune : ” aia care cred cu sinceritate ca un cuplu homo poate schimba optiunea hetero a unui plod sunt al dracu de nesiguri pe propria lor sexualitate. Poate sa-ti fluture ‘mnezeu pe Adonis prin fata ochilor, daca tie iti place de Marusina, apai de ea iti place. Pe scurt, alora de le e frica ca ar putea fi convertiti sunt gay deja. Dar n-au coaie sa admita. ” Si-o intrebare : familia traditionala aia despre care se face atata tapaj…care-i asta , frate ? Cumva acea familie in care barbatul e stapanul absolut iar femeia sluga preaplecata , fara sa mai amintesc de copii care trebuie sa stea smirna cand il padre di familia vine acasa cu tzuica-n nas s-o ia pe nevasta-sa la omor pentru ca i-a ars iahnia ? Care-i familia traditionala ? Aia unde parintii sant plecati la munca in strainatate iar fiul lor de nici 14 ani al injunghie pe bunica-su ? Acelei familii traditionale ai apartine cumva si Cristian Pomohaci ? Calin Popescu Tariceanu , Cristi Borcea … Ilie Nastase , astia { si mai exista inca destui } apara cumva si ei ” valorile familiei traditionale ” ? Atunci haram de-asa familie , haram de-asa traditii si haram romanilor : chiar au pentru ce merge sa voteze ! 164 de milioane , mai bine mergeau la spitale , ca mor oamenii cu zile pe-acolo . Poate ca-n felul asta , familia nepotului meu n-ar mai fi fost obligata sa plateasca din buzunar analizele si tratamentele pe care CNAS nu le deconteaza chiar daca ala mai are cateva saptamani de viata … poate ca nici eu n-asi mai astepta sa primesc Erlotinib pe dea moaca de la un medic maltez doar pentru ca-i aluia mila de mine si stie { desii parca tot nu-i vine a crede } care-i situatia bolnavilor de cancer din Romania . Respect Renata Carageani !

  Apreciază

 8. Iosif Strasbourg zice:

  Vârful icebergului se afla la Roma; Telecomanda lumii la Vatican, însa treptat, insesizabil, Lumina si caldura razelor solare, va topi icebergul care se va dizolva în mare, producând mirare si stupoare, iar pe pamânt un cutremur de mare amploare… 🙂

  Apreciază

 9. Ara zice:

  si chiar daca nu s-ar fi nascut asa, ce? e asta mai rau decat sa iti spargi cu bataia nevasta, betivan tampit ce-mi e nenea roman traditionat, sa iti altoiesti odraselele hetero, care intr-o zi isi spanzura consoarta de o grinda sau baga cutitul in ea? si copii de ce sa nu adopte, preferam sa fie crescuti de nenea traditional betivan si bataus, sugator de masele, alaturi de soata lui cu obraji ingrosati de nesimtire? preferi sa crape copilul in scarbosenia de orfelinat doar ca intorci tu capul ca fac doi barbati sex anal? si cine iti spune tie, roman snapan, ca, daca parintii is homo, homo is si copiii? sau cine ne asigura ca din hetero nu ies 3 gemeni homo? da’ lasa oamenii sa se marite daca au chef, nu e treaba ta. iar daca aia iti vor educa tie copilul parasit, de lepra ce esti, mai bine, de ce te superi, ca esti tu dobitoc si fara coloana?
  cata scarbosenia de ipocrizie.

  Apreciază

  • Din p[cate, Ara, am întâlnit în ultima vreme, de când cu referendumul, o grămadă de oameni școliți care sunt convinși că „se ia”; dacă trăiești într-o colectivitate cu homosexuali, musai îți schimbi și tu orientarea.

   Apreciază

  • Aldus zice:

   @Ara

   Nu știu de ce mă simt direct vizat de comentariul tău. Poate pentru că mă consider un român cât se poate de „tradițional”, dar nu mă regăsesc deloc în restul descrierii tale. Bine, e drept, încă nici copii nu am.

   Cândva ProTV va trebui să dea socoteală pentru Știrile de la ora 5. Și poate tu, pentru comentariul ăsta, deși nu îți cer decât un preț simbolic – acela de a-ți retrage generalizarea nefondată.

   Apreciat de 1 persoană

   • Ara zice:

    Aldus, serios, te vizeaza pe tine? 🙂
    Nu stiam ca tu crezi ca ai putea conta atat de mult pentru mine, dar acum stiu! Sa stii ca nu intretin relatii homosexuale, sunt cat se poate de hetero.
    Tu ai citit ce ai vrut sa citesti, nu ceea ce am scris eu, already biased, mate. Orice om cu putina intelegere a lucrurilor poate pricepe ca nu am generalizat, ci doar m-am adresat acelui grup social cu astfel de „atribute” precum cele din comentariu.
    Eu nu am nimic cu nicio minoritate, nici macar cu majoritatea pe care tu o reprezinti :). „Majoritate” e o generalizare?

    Apreciază

   • Aldus zice:

    Nu am citit ce am vrut să citesc, ci ce ai scris tu. Tu ai scris „românii sunt”. Mă rog, „românul tradițional este”. După care ai înșirat o serie de epitete, în care eu nu mă regăsesc. Deci, m-ai vizat în mod direct, pentru că sunt român – și încă unul cât se poate de tradițional.

    Dacă spuneai „unii români sunt” erai altceva. Tu ai spus „românii”, adică toți. Fii mai atent te rog cu exprimările, mersi.

    PS: tu nu ești român? A, am înțeles, ai folosit acel „tradițional” ca să te excluzi. Păi uite, românul netradițional este cel mai mare idiot. Ești de acord? A, trebuia să precizez cumva că numai unii dintre ei sunt idioți, ca să nu te jignesc? Eventual și cam ce procentaj, ca să fiu corect?

    Măi, odată ce ați plecat dincolo, brusc, țara de origine devine scârba lumii. Da’ dacă tot ați plecat, de ce mai priviți înapoi?

    Apreciază

 10. Ara zice:

  erata: traditional*

  Apreciază

 11. Ara zice:

  romanu’ nu o sa inteleaga in ruptul capului ca el trebuie sa se schimbe daca vrea o lume mai buna, nu sa astepte sa ii explice frunu’ sau sa faca frunu’ pen’ el, ca „l’a pus” el acolo, votand ca orbul, ca bezmeticul. a vota ca bezmeticul nu e un merit, ci o vina, o prostie. lucrul cu sine, apoi vin si ingaduinta, si omenia. e o munca nevazuta, fara coronite, fara premii. vine in decade si nu tu esti cel care culege roadele, ci copilul tau din familie de hetero. sau homo… in plus, a fi crestin nu inseamna doar a fi un bou cu o cruce in brate, plin de prejudecati si brutal.

  Apreciază

 12. optimvs zice:

  Renata, te inseli si exemplul Frantei demonstreaza pe deplin acest lucru. Si aia au stat linistiti in banca lor, stiind ca legea are prevederi clare, doar ca intr-o buna zi s-a votat alta lege tac-pac si cu asta-basta. Degeaba au iesit pe urma milioane in strada, li s-a dat cu flit.
  Modificarea constitutiei se face tocmai in ideea ca orice incercare de a legaliza mariajul gay sa trebuiasca sa treaca examenul votului popular. Lucru perfect normal si democratic de altfel. Alineatul ala din Leagea Adoptiei se poate modifica prin Ordonanta de Urgenta fara nici un fel de problema, Codul Civil poate trece ca gasca prin apa cu asumarea raspunderii etc etc.
  Constitutia o modifici doar cu referendum. Aici e tot spilul.

  Apreciat de 1 persoană

  • Optimvs, cred că ai dreptate în toate aspectele, mai puțin ăla cu înfierea. Autoritatea aia care se ocupă de copii instituționalizați se opune cât poate înfierii, din motive meschine, pecuniare, nu din considerente morale, așa că, dacă vreodată un cuplu de homo va reuși să înfieze un copil în Ro, demersul va dura până când micuțul va deveni adult. 🙂
   p.s.: în continuare cred, cu toată convingerea (nu-ți pot detalia motivele), că un heterosexual get-beget nu poate fi convertit, la nicio vârstă.

   Apreciază

   • optimvs zice:

    Inteleg foarte bine ce spui despre autoritatea respectiva, dar ia gandeste-te ca un guvern Ciolos cu Pruna la Justitie da OUG prin care schimba legea adoptiilor? Si pe urma pune la autoritatea aia un director sorosist? Asta nu inseamna cainat drobul de sare, inseamna sa realizezi de ce sunt in stare niste nenorociti.
    In rest, eu nu discut despre ‘convertirea’ unor copii la homosexualitate, discut despre atacul la familie, la institutia casatoriei etc. La promovarea ca 100% normal a unui stil de viata ‘alternativ’ samd.

    Apreciat de 1 persoană

   • optimvs zice:

    Soros este promotorul unui tip de neomarxism care isi propune sa creeze „omul nou” condus de elitele financiar-corporatiste prin totala nivelare a natiiunilor, rasei sau familiei. Distrugerea familiei traditionale este unul dintre obiectivele majore. Sa luam exemplul Romaniei, cu familii in care se tine cont de grade de rudenie pana pe la a sasea-saptea spita, cu parinti care sunt la dispozitia copiilor practic pana la batranete etc etc: pana nu distrugi familia traditionala orice efort opresiv al unui stat corporatist se loveste ca de un zid. In Vest, daca mai comenteaza John ceva de mariajul gay l-ai dat afara si l-ai facut neangajabil, nu-i ramane decat sa se arunce de pe pod sau sa plece ca expat prin Uzbekistan. In Romania, l-ai dat pe Ion afara de la corporatie, sta 3 ani acasa pe banii parintilor si le ia la ranga pe facebook si pe rudele prietenilor directorilor care l-au dat afara….

    Apreciază

    • Da, cred că ai dreptate. Printr-o coincidență, cică noul președinte din Costa Rica a câștigat alegerile cu tema drepturilor minorităților sexuale. Din câte am înțeles la tv, populația costaricană e foarte conservatoare. Dar e un trend impus de americani.
     Dacă zici că Soros e promotorul neomarxismului, deja m-am luminat. Am mâncat marxim pe pâine în facultate. O utopie.

     Apreciază

   • Aldus zice:

    De fapt nu numai Soroș, ci o întreagă așa-zisă elită (ocultă) din care acesta face parte. Numai că, sigur, numele lui este deja emblematic.

    De ce se dorește depravarea societății prin toate mijloacele posibile și din toate punctele de vedere? Pentru că, Renata, o societate depravată e mai ușor de controlat, e mai ușor de înlănțuit, e mai ușor de distrus sau direcționat. Pentru că e lipsită de repere.

    Apreciat de 1 persoană

   • Aldus zice:

    Și cum se depravează o societate? Mai întâi prin schimbarea ideologiei. Se promovează (prin mass-media) anumite idei aparent benigne și umanitare, cum ar fi că homosexualii sunt și ei oameni, au și ei drepturi, trebuie și ei înțeleși etc, pentru ca apoi să se ajungă, treptat, la situații aberante, cum ar fi cea în care te prezinți la un interviu și, cu toate că ești cel mai pregătit om din sală, știind meserie mai bine chiar decât cei care îți iau interviul, nu poți fi angajat, pentru că au deja încă 6 europeni albi și au nevoie de o femeie, un homosexual sau un negru, ca să-și facă „cota” de diversitate. N-o zic eu, o zic oameni care chiar lucrează dincolo, și încă în IT:

    https://opencube.ro/legat-de-referendum/

    Apreciat de 1 persoană

 13. Vero zice:

  Treaba cu înfierea copiilor e propagandă electorală, vax albina, crema puca. Ca şi treaba, încă şi mai jalnică, cu bărbaţii beţivi şi femeile bătute/nesimţite din familiile mai nou numite tradiţionale. Da, sigur, sunt şi din ăştia, că pădure fără uscături nu există, dar, după câtă monedă se bate pe tot netul pe chestia asta, ai zice că-n toată ţara nu vezi decât bărbaţi beţi în şanţuri şi femei cu ochii vineţi şi nasul spart.
  Dacă se va valida, referendumul o să-şi merite banii, ca stavilă în calea alunecării pe panta aberaţiei numite corectitudine politică, a „promovării ca 100% normal a unui stil de viaţă ‘alternativ’” (cum a zis optimvis), a menajării sensibilităţii minorităţilor prin impunerea modificării obiceiurilor majorităţii (gen părinte 1 &i părinte 2).

  A se reţine că mie, ca individ, puţin îmi pasă ce iese la referendum. Sunt deja bătrână şi n-am copii, aşa că după mine poate să vină potopul.
  (Bine, sigur că m-ar distra să se legalizeze diverse aberaţii – repejor, cât mai trăieşte motanul, care sunt convinsă că iubeşte, fiindcă nu face amor decât cu perna mea şi în prezenţa mea; mi l-aş putea lua drept al doilea bărbat. Şi aş putea să-mi înfiez pisica zurlie, că ea e prea tinerică şi sterilizată, nu se face să şi-o ia bărbatu-meu drept a doua nevastă, 😛 Da’, dac-o înfiem, poate ne dă guvernul alocaţie, că mititica e mofturoasă, vrea delicatese)

  Ceea ce mă miră e că organizatorii „protestelor spontane” (sic!) n-au scos tinerii liberi şi frumoşi în stradă, să ceară anularea referendumului. Sau poate ăsta o fi planul B, pentru cazul când îl validează nişte ţărani bătrânii şi proşti, care, după cum am citit undeva de curând, nu ştiu nimic despre sex, fiindcă, la viaţa lor, şi-au tras-o doar cu plapuma-n cap şi-n poziţia misionarului. 😀

  Apreciază

  • Vero, mă calez perfect pe comentariul tău.
   În propaganda pro și contra referendum, însă, e aberant cum se pedalează pe ideea înfierii. Eu nu cred că la noi, în următorii 50 de ani, se va schimba ceva în legătură cu adopția. Asta cred eu!
   În ceea ce privește un al doilea soț cu blană… Și eu mă simt vinovată: trăiesc în concubinaj dublu. Ba, încă, ăla bipedu e gelos, că pe el nu-l mângâi așa de des ca pe Mili. Zic: bă, tu n-ai blană. Și el, repede: îmi las! 🙂

   Cred că nu poți cere, oricât de tânăr și liber ai fi, ANULAREA unui referendum, indiferent de tema lui. Că altminteri, ar fi ieșit în Piață, n-am niciun dubiu.

   Apreciat de 1 persoană

   • Vero zice:

    Mda, după ce se face referendumul, probabil că rămâne cum o ieşi; dar înainte de referendum poate că ar fi mers să ceară să nu se facă, să nu se cheltuiască banii aiurea, sau cam aşa ceva.

    Îmi notez replica: „tu n-ai blană”; mi-o pun în „arsenal”. 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s