Vitrina cu bibelouri (11)

Citesc acum o altă carte de același Kevin Dutton, Arta manipulării. (O citesc în formă fizică, mă obosește cititul pe ecran, ce vreți, sunt o babă demodată.)
De data asta se aude mai limpede vocea scriitorului, vocea omului de știință e mai discretă. Rezultatul? Mai mult ritm, mai mult suspans, mai mult umor.

Am ajuns la capitolul 4, „Marii maeștri ai manipulării”. Aici am descoperit „bibeloul” nostru duminical, pe care îl copiez mai jos:

„După multe speculații apărute în presă legate de moartea lui Ossama bin Laden, acesta se decide să-i scrie o scrisoare lui Barak Obama, ca să-i demonstreze că e încă în viață. Deschizând scrisoarea, Obama descoperă următoarea criptogramă:

370HSSV-0773H

După mai multe ore de analiză atentă, președintele e complet nedumerit, așa că îi trimite mesajul lui Hillary Clinton. Nici Hillary, nici asistenții ei nu reușesc să descopere semnificația, așa că trimit mesajul mai departe la CIA. Din nou, niciun rezultat. Mesajul se plimbă pe la NSA, MIT, NASA și, în cele din urmă, la Serviciul Secret. Nimeni nu-l poate descifra. Disperați, cei de la Serviciul Secret îl trimit la MI6 din Londra. […].
După cinci minute, sosește o telegramă la Casa Albă: Spuneți-i Președintelui să citească mesajul întorcând foaia cu sus-ul în jos.

HELLO-ASSHOLE

Anecdotă sau ce?

Publicitate
Acest articol a fost publicat în citesc şi-mi place, glume bune, literatură, publicitate, vitrina cu bibelouri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Vitrina cu bibelouri (11)

  1. Vladen zice:

    Nu pot sa nu observ claritatea si detaliul indicatiilor! Fereasca sfantul sa-i fi spus doar „intoarce foaia”, ca mai dura juma de an sa primeasca ala mesaju’ :)). Scopul bancului in carte era sa arate ca-s americanetii retardati? 😀

    Apreciat de 3 persoane

  2. Ăsta trebuie să fie scopul bancului, să-i ridiculizeze pe americani. Am eliminat o frază în care era lăudată crema inteligenței americane – serviciile secrete. 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s