Mamăl Omidul

Fostul analist sportiv a îmbrăcat iar costumul Omului Păianjen și țese povestea unei noi conspirații medicale împotriva poporului român. De data asta, victima nu e colectivă și anonimă, e chiar Ioan Gyuri Pascu,  care n-are dreptul să culeagă bocet și regrete din partea celor pe care i-a făcut să râdă până la lacrimi. Nu! Trebuie să stea crispat în coșciug, ca un moroi, fiindcă nu mai e irepetabilul Gyuri, dar diabetic, cu un AVC la activ, răpus de-un infarct, e mortul care trebuia să fie viu dacă…
La „dacă” intră Spidertolo.ro pe felie și dezvăluie cum a murit omul prin eroare medicală.
Mie mi-a pierit cheful de citit după formularea imbecilă, aproape hilară din titlu : „…O AMBULANȚĂ CARE I-A PUS DIAGNOSTICUL DE ATAC DE PANICĂ…”
Totuși, în scălămbăiala textului care adună fărâme de interviu și considerații reportericești, ajungi să presupui că Totopunctro e, de-acum, cardiolog. Știe cu cât timp înainte dă pacientul semne de infarct, știe să diferențieze atacul de cord de atacul de panică…, de-acolo, de la el din redacție.
Zic să-l dea afară pe Mărmureanu de la Cutremurologie si să-l pună pe Tolo. O să ne anunțe cu cel puțin două zile înainte  când se zguduie pământul și o să ne învețe cum să ne facem singuri traheotomie sub dărâmături, ca să preîntâmpinăm atacul de panică care debutează, cel mai adesea, cu senzație de sufocare.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, mai prost decât ai fost proiectat, mizeria umană, părerea mea, strict autentic, ştiri de neştiut și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Mamăl Omidul

  1. Drugwash zice:

    Te prinzi la un pariu? Io zic aşa: dacă crapă şi-ăsta într-un an de zile înseamnă c-a avut dreptate şi mafia farmaceutică s-a răzbunat; dacă nu, înseamnă c-a mîncat hăndel cu gura plină. 😉
    Şi mai risc un pariu, dublu sau nimic: dacă se curăţă, diagnosticul va fi ‘ocluzie intestinală’ pe care va fi încercat s-o remedieze empiric, specialist fiind în toate cele, printr-un hara kiri. 🙄

    Ei, ce zici, merge? 😉

    Apreciază

  2. Nu știu nimic din nebunia din țară, că nu mai am programele tv românești, dar mă doare sufletul pentru dispariția atât de devreme a lui Gyuri pe care am avut norocul să-l cunosc în Ro și să-l reîntâlnesc aici, la un spectacol. Am crezut că e o glumă proastă când am citit știrea… acum ce rost mai are nebunia mediatică de ridicare de rating?

    Apreciază

    • Sava, nu e nicio nebunie mediatică în legătură cu dispariția lui Gyuri. Doar nebunul ăsta de Tolontan, care e jurnalist sportiv, dar nu-i mai place cu sportul, e sub demnitatea lui, face valuri și are obsesia asta – orice se petrece în țară, medicii sunt vinovați. Ăia care au mai rămas.

      Apreciază

  3. zazania zice:

    Ma gandesc ca Gyuri, Dumnezeu sa-l odihneasca, o fi baut zdravan in seara aceea si o fi facut urat .Si doctorul de pe salvare, ca sa nu-l duca la nebuni, i-a facut un diazepam. Ca nu se facea sa scrie in foaia de observatie delirium tremens. Ho, nu sariti asa ca n-am dat cu parul, doar am propus si eu un scenariu care ar explica tacerea asurzitoare a fostei neveste si a medicilor de la ambulanta.

    Apreciază

    • Zuzu, poate există o explicație mai puțin cinică pentru tăcerea asurzitoare a soției: sentimentul de vină că nu a acceptat să fie dus la spital. Tăcerea medicilor de la ambulanță mie mi se pare nu de neînțeles, ci obligatorie. Parcă așa e regulamentul, nu? Asigură confidențialitatea datelor și patologiei pacientului.
      Dacă urgentiștii s-ar apuca să povestească ce le trece pe dinaintea ochilor… Cotabiță a făcut AVC-ul în sala de gimnastică sau într-o cameră de hotel, cu multă viagra la bord? Tu ce crezi? La dracu, sunt atâtea persoane care cer asistență medicală pentru accidente jenante, de la scăpat jucării sexuale improvizate în anus/vagin, până la penis captiv, că personalul medical ar putea să câștige o avere numai din șantaj. Dar uite că n-o fac.

      Apreciază

  4. Cârcotaşu zice:

    Se mai revine. Ambulanţa nu vine cu fişa pacientului, cu anamneza carevasăzică. Omul s-a plâns de insomnie, zicea nevastă-sa că nu doarme de 3 zile. Nu s-a făcut vorbire de antecedente, de infarctul suferit în 2010, nimic, motiv pentru care nici nu i s-a făcut EKG. Boala cardiacă nu a fost făcută publică. Cine ştia că a suferit un infarct? Stilul nostru, din păcate, presupune că dacă cineva s-a-mpiedicat şi a căzut pe stradă, prima întrebare care se pune este: Cine-i vinovatu’?

    Apreciază

    • Stilul nostru, Cârco, e că dacă cineva a căzut pe stradă suntem siguri că e mangă. Și-l lăsăm acolo, că așa merită.
      În rest, de acord cu tine. Doctorul de pe salvare e la al enșpelea caz pe garda lui. Ascultă ce-i zice bolnavul și aparținătorul și le ia de bune și asta e tot. Salvaristul nu trebuie să stea două ceasuri la un caz, fiindcă mai sunt și alții care-l așteaptă.
      Îți citez o urgentistă de spital (face gărzi la UPU, la județeanul din Constanța): ”Noi suntem ăia care trebuie să ținem pacientul viu, până coboară specialistul de pe etaj.”
      E o rutină, sunt niște protocoale care trebuie urmate ca să nu-ți pierzi dreptul de practician. Nimeni nu ar trebui să se ducă la camera de gardă pentru un furuncul și nimeni n-ar trebui să cheme o ambulanță cu medic fiindcă a visat urât, dar lucrurile astea se întâmplă. Din lipsă de educație.
      Dacă e să mă raportez la mine, în orice relație cu doctorii, am avut noroc. Eu și apropiații mei. În 56 de ani de existență niciun doctor nu mi-a condiționat actul medical. Niciunul nu m-a pizduit și nu m-a expediat în altă parte. Nicio salvare chemată n-a omis să ajungă la mine.
      Ori eu sunt dintre cei „aleși” și nu-mi dau seama, ori, statistic, sistemul funcționează în limite acceptabile dar există interese mai presus de omul de rând, se speră înlocuirea medicilor români cu unii chinezi, ucrainieni, moldoveni de peste Prut, care se vor mulțumi cu 1/4 din salariul femeii de serviciu din Prăvălie…
      Altă găselniță nu găsesc.

      Apreciază

    • La tv am aflat de la apropiații lui că-și ignora diabetul, tratându-l cu rugăciune și meditație.

      Apreciază

  5. zazania zice:

    Eram ferm convinsa ca o sa fie multi oripilati de cinismul meu dar daca nu-i si asta un blog de sinceritate absoluta, unde sa-l mai caut?

    Apreciază

    • E un blog de sinceritate și libertate absolută. Dar eu chiar nu cred că Gyuri era alcoolic. Unu la mână. Doi, chiar dacă ar fi fost, pe noi, spectatorii, nu ne-a vitregit de nimic. Aproape toți marii actori pe care i-am iubit erau alcoolici. Nici nu ieșeau pe scenă dacă nu erau mangă. Totuși, străluceau.

      Apreciază

      • klaus zice:

        Dacă eu aș fi alcoolic ce anume s-ar schimba în atitudinea ta?

        Apreciază

        • Ce să se schimbe? Nimic. Ce întrebări sunt astea? Înlocuiește „alcoolic” cu „dependent de…” și adaugă un vasoconstrictor nazal (sunt cu mult mai mulți decât ne-am închipui dependenți de picăturile de nas) și vezi că întrebarea devine ridicolă. 🙂
          Tocmai am aflat dintr-o emisiune, acum, că Gyuri nu-și trata diabetul. Cică se ruga pentru asta. M-am holbat în sinea mea. Parcă nu-i de crezut.
          (Iar citește Zuzu și se enervează) 🙂

          Apreciază

  6. papagigli zice:

    In legatura cu Tolo, ma va interesa cind va scrie despre mine. 😉
    In legatura cu masina salvarii, e de discutat, ca ma poate afecta in mod direct. Aceasta masina este de fapt un spitalut, mic si dragut, pe roate si care spre deosebire de dihania din Coltei sau din Eglinton, se deplaseaza la domiciliu. Dubita asta are „Primire Urgenta” unde ti se verifica, imediat, functiile vitale, ca-n spital. Asta ar fi doctorul care ia liftul pina-n apartamentul suferindului sa-l caute de puls si tensiune arteriala. Daca pacientul le are si nu da manometrul peste cap, doctorul, dupa caz, il baga-n duba, ca pe Nastase, sau ii scrie fo reteta si-i da un hap sa-l intremeze pina ajunge pe piciorele lui la vraciul de familie.
    Daca insa e groasa, iti baga o perfuzie, poate s-o masca cu oxigen, un defibrilator, dupa caz si te duce direct in Coltei sau in Eglinton, unde sar toti pe tine, ca lacustele. Si inca ceva, in timpul in care Salvarea se tinguie pe strazile capitalei, incercind sa-si faca loc, doctorul iti intocmeste fisa medicala cu observatiile, informatiile si rezultatele agitatiei tale arteriale. Ca tu poti avea cu totul altceva decit primele „impresii” si informatii, se poate, dar asta vor descoperii lacustele, ca d-asta-s puse acolo.
    Cam asta e tot ce stiu, iar daca voi stiti altfel, good for you 😆

    Apreciază

Lasă un comentariu