Doamna de la Parter

Azi dimineață, Baba cu Bomfaier, discuta cu Anastasia, femeia de serviciu a blocului.
Anastasia i-a coborât căruciorul de piață pe rampa pentru oameni-cu-dizabilități-locomotorii-în-scaun-cu-rotile.
Baba a coborât scările pe latura cealaltă, ținându-se de balustradă.
Anastasia vorbea cu vocea ei nițel hârjâită, deși nu fumează, foarte tare.
Curios, n-am înțeles ce-i spune. Poate ceva despre faptul că pământul e plat (Anastasia e înnebunită după descoperirea asta, mi-a oferit și niște revistuțe care susțin platitudinea pământului și infiltrarea reptilienilor printre noi, la schimb cu o cană de cafea fierbinte.)
Eu încuiaseam ușa apartamentului, auzisem vocea stridentă a Anastasiei, fără să înțeleg ce spune și, imediat, am recunoscut-o pe Babă, care vorbea tremurat, dar cu voce și dicție rafinate; între timp am ajuns-o din urmă, am salutat-o și am și depășit-o, pe când rostea, cu oarecare venerație: ”Aaa!… Doamna de la Parter!”
De ce mi-am permis să scriu bomfaier cu majusculă: fiindcă Baba, în vreme ce Anastasia îi căra coșul de piață în rulaj lin, cobora treptele alea cinci, care te duc din scara blocului pe aleea din fața blocului, cu bomfaierul pitit între cutele fustei, în mâna dreaptă.
Deci Anastasia, dacă vreodată se va porni o anchetă, nu știe că Baba taie la gărduleț după ce pleacă ea, din programul de curățenie a blocului.
Singura care știe sunt eu. Care i-am urat ”spor la treabă!”
Deci sunt complice!

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, cronici, jurnal, strict autentic și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Doamna de la Parter

  1. Vladen zice:

    si n-o si ajuti? Sa vezi atunci amor! 😀

    Apreciat de 3 persoane

    • M-am gândit și la asta! N-ar fi mare lucru, noi avem flex, rezolvăm gărdulețul cât ai zice pește, în câte puncte își dorește Baba. Numai că, sigur, în bloc mai trăiește cel puțin o babă, alta decât „a mea”, de semn contrar, care va alerta Administrația Domeniului Public (ADP, în caz că mai vorbim despre) și-mi vine o amendă, de nu mă văd!

      Apreciază

      • Vladen zice:

        Chiar si mai interesant!!! Formati un grup infractional in care il atrageti si pe Milli si pe domnul! Eu si Skatt am facut parte din mai multe grupari similare infractionale cu acoperire internationala fiindca am actionat competent si in Elvetia si in Norvegia. Cand s-a pus problema de amenda, am incasat-o bravi si mandri ca niste gentlemeni/gentlecats ce ne aflam (de unde chiar recomand atragerea domnului in afacere…)

        Apreciază

        • Vladen, Coabitantul imediat se înhamă la o tâlhărie de-asta, că are sculele necesare, bormașinuri, flexe, tăietor circular, chei franceze și altele mai mici, probabil în alte limbi străine, nu mai zic de lanterne – mii! Baba cred că e zvârlugă în echipă, ăi trece tremuratul capului, cât ai clipi. De fapt, asta e un truc, o acoperire, că are Parkinson… Cred că exersează tremuratul ăla, să pară cât mai natural.
          Mili e problema. Mili nu poate fi cooptat. Are un simț civic foarte dezvoltat și nu-i place de Babă. N-are încredere în ea. L-am simțit. Și nici nu s-ar simți confortabil afară. Când simte asfalt sub pernuțe, se întinde pleașcă pe jos, devine catatonic și i-o ia inima la galop. Or noi, într-o asemenea operațiune de anvergură, avem nevoie de personal cu nervii tari, nu cu labe moi și coadă pufoasă.
          Mai analizăm problema…. 🙂

          Apreciat de 1 persoană

  2. Aldus zice:

    Platitudinea pământului a devenit deja o platitudine. În schimb, babe cu bomfaier vezi mai rar. Preconizez că în viitorul apropiat atât ea cât și eventualii ei complici vor fi arși pe rug – dacă nu de reptilieni, măcar de niște administratori ai ordinii și curățeniei generale. 🙂

    Apreciază

  3. succesulpe zice:

    Dacă am luat cunoștință, prin citirea articolului tău, ne face și pe noi alți complici. După un mic calcul matematic, pe jumatate ești absolvită, cealaltă jumătate fiind imparțită de tine, cu noi ăștia care am citit. Asta înseamnă cum că acumulezi datorii 😀

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu