O zi perfectă

Cum definim o zi perfectă? O zi în care nu se întâmplă nimic rău. În care nu te doare nimic. În care nu te enervează nimic. În care trăiești la foc mocnit, prietenos, banalitatea. În care oamenii cu care intri în contact îți dau senzația de déjà vu. Pun întrebări la care te așteptai. Răspunsurile tale sunt cele de care aveau nevoie. Un zâmbet de ușurare – ah, bănuiam eu! – pe post de mulțumesc. Un zâmbet face cât două mulțumesc-uri. Le zâmbești și tu, la schimb, să știe că și tu le mulțumești că nu sunt tâmpiți, că pun preț pe răspunsul tău mai mult decât pe ce le-a zis o vecină, Google, televizorul…
Cât scriu aceste rânduri, vine pisicul, miorlăind dramatic-ipocrit (e capabil să fie gelos pe niște gânduri!), că vrea în brațe. Bine, mă, hai în brațe!… Nu, nu! Lasă tastatura! Nu scriem ecuații. Nu acum.
Mă ascultă din prima, renunță la matematicile lui pisicești cu multe zero-uri și multe procente și mi se cuibărește pe genunchi. Pornește motoarele fabricii de lână. Toarce cu frenezie. Vrea să ne dăm cap în cap. Ne dăm. Ne berbecim de două-trei ori. Pe urmă se lasă greu, mi se îngroapă în poală și nu mai vrea nimic de la ziua lui perfectă.
O zi perfectă e atunci când poți să iei întâmplările care dau peste tine ca hiperbanale. Ba, mai mult, ca pe niște întâmplări pe care ți le-ai dorit.

N.M.: Am scris nimic-ul ăsta, marcată de un film pe care l-am văzut ieri, la recomandarea unui vechi prieten: A Perfect Day

Și dacă ziua voastră n-a fost chiar perfectă, după ce-l vedeți, devine.

Acest articol a fost publicat în cronici, filme, pisici și alte lucrușoare, părerea mea, Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la O zi perfectă

 1. JoSePh zice:

  Anul nou, Luna 9ua, ceas de seara, miros de primavara.
  Shabbat shalOM!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Sorin zice:

  Totul despre mama mea (1999)
  (Todo sobre mi madre) e un alt film remarcabil….

  Apreciat de 1 persoană

 3. Suzana zice:

  Nu ma gandesc la perfectiunea zilelor. Doar la bucuriile lucrurilor care se deruleaza
  bine, la inspiratii ce apar de niciunde, la idei noi de giumbuslucuri, la subiecte de poze interesante, la gradina din balcon. Ma eschivez de la ganduri neplacute, pentru ca neplacutul este inevitabil si vreau ca reactiile sa nu fie panicoase!
  Mi-am imaginat ‘berbecirea’ si a fost o imagine bucuroasa. Sa ai cat mai multe momente de acest fel, ca sunt balsam curat!
  Un weekend linistit! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  • Eu nu mă eschivez de la gânduri neplăcute. Le despic firul în patru și le rumeg, și le amușin, până mă liniștesc. 🙂
   Ne berbecim zilnic. E și salut, și declarație de dragoste. Dar cel mai prețios berbecit e cînd însuși domnul Mili îl cere, lungind gâtul ca o cobră.

   Apreciat de 1 persoană

 4. papagigli zice:

  Zile complet diferite pot fi la fel de perfecte, daca se muleaza pe mood-ul in care ma aflu la momentul respectiv 😉 Dar uite ce parere are Erica, o amica de youtube 😆

  Apreciază

 5. Vladen zice:

  Foarte helveta definitia fericirii tale :).

  Apreciază

  • Să zicem că mă mulțumesc cu puțin. Actorul Ștefan Iordache, ține-l-ar Universul într-o stea cât mai luminoasă, zicea că nu există fericire, doar clipe fericite. Ca să mă contrazic, nu cred că există zile perfect perfecte, nici perfect imperfecte. Există o pondere a momentelor bune sau rele într-o zi oarecare.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s