Renățica Bolshewika

M-am resemnat, până la urmă, cu eticheta asta. Poate că acei vizitatori ai Gării care mă acuză de înțepenire în trecut au dreptate. Poate că oamenii primeniți la minte care s-au strâns în Piața Victoriei ca să trântească un nou guvern de esență comunistă au coagulat un protest spontan, informați și conștienți că ni se pregătește ceva nasol. Poate că, telepatic, spontan și nemonitorizat s-au adunat la punct fix, știind exact dimensiunea pericolului și natura lui. Cu ce drept m-aș îndoi de clar-viziunea lor, eu, fan convins al întâlnirilor de gradul trei?
Aproape că aveam de gând să capitulez, să-mi pregătesc taiorul de îngropăciune și să tac, dracului, din gură, că acum e altfel. Intoxicarea, manipularea, dezinformarea sunt mecanisme ruginite, care prindeau la generația mea de încuiați, care n-aveau de ales între o școlire privată, pe bani și o școlire la Stat, pe nota de la admitere. Observați cât sunt de marcată? Încă mi se pare că sita unui concurs – ce-ai învățat e mai deasă decât sita banului – ai sau n-ai să te faci student.
Aproape, zic, aveam de gând să le răspund celor care cred că strada scrie istoria și că tinerii de azi nu sunt tinerii de ieri, nu fac aceleași greșeli, sunt beneficiarii unui sistem nou de informare/informație și nu sunt tributari lipsei de experiență – AVEȚI DREPTATE!
Sunt victima vârstei mele, port ochelari de distanță și de citit, mă dor oasele când se schimbă vremea, mi-am luat pisică fiindcă n-am copii, nu cred că toți doctorii iau șpagă, nu cred că ar trebui să-i acord o șansă unui tânăr absolvent care e convins că bolul alimentar cade din gură direct în stomac, doar fiindcă el a lipsit la lecția despre esofag, în fine, sunt rea-rea-rea și mă mai fac.
Băi, ce să vezi, ghinion, am găsit pe you tube un fragment de interviu luat unui idol al tinerilor altfel, din ziua de azi. Sunt convinsă că l-ați văzut la televizor, dar să-l mai vedem odată, împreună. Omul ăsta s-a școlit în Franța, dar  a revenit în patrie pentru că ”nu s-a putut adapta la cultura franceză” și „dorea să ajute la schimbarea României”.

Re-vizionare plăcută!

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, dinozauri, epoca de piatră, mizeria umană, o ţară frumoasă, păcat că e populată, părerea mea, strict autentic, ştiri de neştiut și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

127 de răspunsuri la Renățica Bolshewika

  1. ivanilici zice:

    Stai linistita, nu esti singura „bolsevica”. Elitismele, bata-le vina! Sigur, dubla masura cat cuprinde. Dar n-ar vrea s-o admita nici sa-i pici cu ceara. Tineri. Frumosi. Liberi… Aha…

    Apreciază

  2. ivanilici zice:

    Pe langa Nicusor Dan care parea serios fumat, a mai fost si Mihai Gotiu (vicepresedinte al Senatului) care dormea in front. Remarc, totusi, lipsa de umor a celor care l-au filmat: eu nu m-as fi lasat pana nu l-as fi invelit cu o patura, i-as fi pus un biberon la gura si i-as fi oferit o perna.

    Apreciază

  3. Iosif zice:

    Saraca tara bogata,
    e vânduta si tradata !
    De ‘cei mari’ conducatori,
    Vânzatori si tradatori !

    Apreciază

    • Iosif, e un catren general valabil, dar acum era vorba despre altceva. 🙂

      Apreciază

      • Iosif zice:

        Am înteles mesajul conflictului dintre generatii,însa problemele sun mult mai grave,iar interesele sunt de dimensiuni ascunse,insesizabile,generalizate la scara europeana si chiar mondiala,România fiind doar o tara de manevra pentru marile puteri,care se folosesc de câteva „elite” pregatite si cumparate de „EI” pentru a continua distrugerea si exploatarea acestui pamânt binecuvântat de Dumnezeu cu toate bogatiile jinduite de marile corporatii économico-financiare transnationale.
        Romania a fost,este si va fi un ‘ghimpe’ în coastele marilor puteri,insa cu milioane de patrioti iubitori de neam si tara ,plecati în întreaga lume ,tradati si înselati în ’89 !

        Apreciază

  4. klaus zice:

    Au dat-o afară pe Camelia Bogdan??? Judecătorul și maimuța aia de procuror l-au botezat pe dom’ profesor.
    Acum, după enunțul de mai sus, îmi vine să fac o pauză de câteva ore, poate până mâine. N-o s-o fac, probabil aș reuși să contorizez niște apostrofări mai reci sau mai calde despre imagini întipărite pe retină (a mea).
    Nu mă pricep la drept, la justiție. Am fost pus în situația să-l apăr în real pe Voiculescu despre care am unele gânduri. Nasoale! Hai, tot o s-o spun……suspectez că dom’ profesor ar fi putut fi băgat la loc cu aparat de aer condiționat, gen la răcoare, pentru mai mulți ani decât madamme Bogdan i-a acordat. N-o să urlu că doar suspectez, aveți mintea la voi, vă spune ea, mintea, că n-am dovezi. Da’ nu am putut înghiți succesiunea chestiilor juridice care l-au băgat pe furnizoru’ de oxigen pentru ICA la bulău. Mai bine o puneau pe Bogdan șefă la CSM! Rămâneam eu cu căcaturile mele, acum mi-e groază că dacă ajunge dom’ profesor liber, nici dacă diavolul ar ajunge ministru justiției, nu s-ar mai atinge de el! Se pot face rezervări pentru manifestații neasumate în piață?
    renule, purtătorul tău de trenă, te salută!

    Apreciază

    • DoarF zice:

      Klaus sa nu uiti ca decizia e atacabila in JUSTITIE. Na acum depinde daca a fost de unica folosinta. Ps stiu ca nu unica nu e chiar exact

      Apreciază

    • klaus, uite un blog de jurnalist cu capul pe umeri (a scris la gândul o vreme, dar nu l-am remarcat).

      Ziua în care CCR şi CSM şi-au amintit ce-i aia Justiţie


      Îl găsești la prima poziție în blogrollul meu, datorită ordinii alfabetice.

      Apreciază

      • D.Vader zice:

        Eu il citesc de mult si il apreciez. E de incredere, recomand!

        Apreciază

        • Vader, din păcate nu-l citește nici diaspora, nici tinerii frumoși și liberi care cred sincer că un grup de tineri și mai frumoși și mai liberi decât ei, care au trăit/muncit 8-10 ani „afară” (cum zice tot prostul) pe 5-10 mii de dolari/euro s-au decis, brusc și toți deodată, să lucreze aproape pe gratis acasă, ca să-și salveze patria. Ce minte crudă ar trebui să ai, ca să crezi că un lucrător al Băncii Mondiale alege să demisioneze din statutul de funcționar internațional ca să pună umărul la hei-rupul românesc, ca simplu activist?
          Vreau să zic, de fapt, că, și dacă l-ar citi pe Adrian Niculae, nu le-ar folosi la nimic.

          Apreciază

      • D.Vader zice:

        Las la o parte odraslele vizirilor, date la scoala obligatoriu in strainatate, odrasle infipte acolo bine si venite inapoi cu treaba, ca in exemplul elocvent pe care l-ai dat. Vreau sa ma refer la ceilalti, prea multii plecati.
        Eu nu cred in posibilitatea ca Diaspora sa aiba vreun aport pozitiv la evolutia acestei tari. Ma gandesc acum la politica, nu la cantitatile de bani cu care panseaza lunar nevoile neamurilor ramase acasa. Alea pot intr-adevar juca un rol, chiar daca nu neaparat pozitiv. Mandatele javrei apocaliptice de Basescu, spre exemplu, au fost suportate mult prea usor cu banii cu care cei plecati si-au tinut in viata rudele ramase acasa. Ca poate daca nu erau acesti bani multimile flamande ar fi pus mana de la mana sa-l beleasca cumva pe Boc si sa opreasca la timp dezastrele. Printre aceste dezastre, poftim, chiar chestiunile pentru care isi scot acum oamenii ochii pe strada.
        Toti prietenii si cunoscutii mei plecati imi arata invariabil cum vad ei cu claritate ce e bine si ce e rau pe lume si cat sunt eu de chior, evident. Ma obliga sa le iau binele pe cuvant desi ii vad clar cum se uita la mine prin optica ochelarilor de cal a tarii de adoptie. Si incearca sa-mi paseze si mie din chiftelele cu care ii ingroapa aia intr-un mod mult mai concertat si organizat, trebuie sa spunem. Apoi, la toti am vazut un soi de complex de vinovatie, mai ca ar vrea sa le validez eu alegerea, sa le dau iertarea pacatului parasirii lasandu-ma “salvat” cu orice pret. In concluzie, eu nu cred ca singura alternativa la suferinta de acum este doar o nelibertate fara dureri.

        Apreciază

        • Vader, mă crezi că, deși am înțeles exact ce zici, nu sunt capabilă de răspuns? Tocmai i-am răspuns lui krantz și, inevitabil, i-am vorbit despre tatăl meu. Mă simt sfârșită.
          Mă întreb, totuși, ce s-ar fi întâmplat dacă plecam toți, în anii 90? Dacă rămâneau aici numai țăranii cu ogradă și livadă și părinții noștri orășeni, pensionați de comuniști?

          Apreciază

      • D.Vader zice:

        Daca plecam toti in anii 90 … s-ar fi creat un dezechilibru prea mare intre cei cu „a fi” si cei cu „a avea”. Dar stai linistita, daca se mentine tendinta, in curand va fi ca si cum am fi plecat cu totii. Stii ca nu prea sunt impresionabil, cu toate acestea, de curand am fost foarte impresionat de o stire:
        http://www.activenews.ro/stiri-diaspora/%E2%80%9EVreau-sa-mor-acasa-.-Pentru-a-implini-ultima-dorinta-a-unei-romance-trei-italieni-au-mers-cu-ambulanta-25-de-ore-in-continuu-140887

        Apreciază

  5. Lotus zice:

    Da. Dacă nu știu liderii pe ce planetă trăiesc, știe cu siguranță strada. Iar partea cu școlitul la Paris, s-a dus acolo habarnist și a venit neinformat, sau cum se spunea? 🙂

    Apreciază

  6. krantz zice:

    Bă, da chiar că ești bolșevikă. Bine măcar că recunoști. Și ești la fel ca soacră-mea care atît a înțeles din politică: că Nicușor Dan își mesteca într-o zi creierii din cauza oboselii și a faptului că doarme ca fraieru în parlament ca formă de protest. Și-i arunca nevesti-mii un: Na! uite pe cine ai votat! Perdanto!
    Nu-l apăr eu acum și nici nu cred că e considerat vreun idol. Poate doar de cei anti USR și asta așa, la modul persiflant. E doar o speranță că măcar nu s-o mai fura tot. Și să știi că prefer un rahat obosit decît un rahat hoț.

    Apreciază

    • DoarF zice:

      krantz, LCK ce fel de rahat este?

      Apreciază

      • klaus zice:

        Eu zic că urmează să fie al doilea. Rahat! După Coldea. Scuze că m-am băgat!

        Apreciază

      • DoarF zice:

        klaus, chiar ca esti optimist.

        Apreciază

      • klaus zice:

        Nu-s optimist, doar speranțele mele mor mai greu. 🙂

        Apreciază

      • krantz zice:

        @DoarF, bănuiesc că te-ar fi uns la inimă un răspuns cu ”unul nemțesc”. Dar uite că nu spun asta. Ci că e unul cu talent limitat de președinte. Dar infinit mai mult decît cel al lui Ponta. Că doar între ăștia doi am avut de ales.

        Apreciază

      • DoarF zice:

        krantz, sper ca tu o sa dormi mai mult decat Nicusor. LCK este acronimul de la Laura Codruta Kovesi. Asa ca te rog sa mai incerci odata. Bine ar fi daca te-ai si detasa de paradigma alb/negru.

        Apreciază

      • krantz zice:

        @DoarF, ai dreptate, în ciuda orei, dormeam și eu. Tun. Și nu am nicio explicație de ce în capul meu s-a făcut sinapsa cu LCK = KWI.
        Acum, că știu clar despre cine-mi dau cu părerea, te asigur că nu-s blocat deloc în alb/negru. De altfel, dacă vei intra la mine acasă, vei vedea că n-am parti-pris-uri colorate în cele două extreme. Iar dacă tenta pare a vira într-o direcție, se oprește la zona de moderație.
        Legat de LCK și DNA, aș zice că, pe baza informațiilor apărute în public, nu există fum fără foc. Și da, văzînd ce e pe acolo, e clar că pute. A rahat. Cît privește întrebarea ”ce fel de?”, deocamdată nu pot spune decît că e unul suspect dar deocamdată nedovedit.
        Sincer îmi pare rău că am dus discuția în zona asta cu tentă maro. Dar asta-i politica. Scoate din noi culori nebănuite.

        Apreciază

      • DoarF zice:

        De ce ai avea nevoie pentru a fi dovedit? (Ne)plagiatul nu e suficient?
        Nu am nimic impotriva sa abandonam mirosurile pestilentiale. Chiar daca asta ne aseamana cu strutii.

        Apreciază

      • krantz zice:

        @DoarF, chestia cu plagiatul ei e și aia un rahat neterminat. Ba că deloc, ba că 4%, ba că nu contează. Aproape că e irelevant ca privire de ansamblu în discuția de aici. Și da, cred că LCK nu e dumnezeul DNA și trebuie musai să iasă la pensie de pe această funcție. Dar nu pot accepta strigătura aia din fața Cotroceniului cu ”Mai lăsați-ne cu DNA-ul! ” Că trebuie revizuite niște aspecte ale codului penal după care se judecă, de acord, că s-or fi făcut și dosare cu cîntec, pot fi de acord și cu asta. Cît timp totul e politizat pînă la nivel de femeie de serviciu, nu văd de ce ne mirăm și vrem numai îngeri peste tot.

        Apreciază

        • krantz, DNA-ul, care nu i-a mișcat un dolărel lui Cocoș din conturi e, în fond, poliția politică modernă. Are, teoretic, un dosar în alb pentru fiecare cetățean. Nu trebuie decât să completeze pe rândul de puncte-puncte de ce se face vinovat. Și se poate face vinovat de orice i s-a părut vecinului de palier în neregulă cu el. Pe vremea bunică-mii te denunța vecinul că ai îngropat o cutiuță în grădină (poate era pisicul tău, mort) și că nu poate fi decât o cutiuță plină cu cocoșei. Te sălta Volga neagră și nu-ți mai auzea nimeni de nume, niciodată. Bineînțeles că nu săpau după cutiuță, că raportau la vârf n ridicări pe noapte și n chiaburi la reeducare, misiune îndeplinită.
          Tata a făcut 3 ani la Canal fiindcă unchiul meu a trecut prin București, nu l-a găsit acasă și i-a lăsat un bilet în ușă. Tata era la mare. Unchiul meu, simpatizant legionar, nu știa că e filat. „Costică, am trecut trecut pe la tine.” Ăsta era textul biletului pentru care tata a făcut pușcărie politică, primul an fără să știe de ce. În timpul acestui prin an, însă, a fost bătut la tălpi cu bastonul „până i-au intrat cuiele din tălpile bocancilor în carne”, ca să spună CE ȘTIE.
          Știi ce mi-a spus tata? Că-i invidia pe cei care știau ceva și păstrau informația până în clipa critică, atunci când simțeau că cedează fizic spre moarte, fiindcă aveau cu ce să se apere: o informație. Primii care mureau din bătaie erau ăia care nu știau nimic.

          Krantz, îți dai seama cât de amar zâmbesc când mă faceți bolșevică?!

          Apreciază

        • krantz, cazul finanțării USR a ajuns obiect de anchetă la DIICOT.
          http://www.evz.ro/usr-finantat-de-persoane-fara-venituri-si-boschetari-procurorii.html
          Cred că începând de ieri am auzit știrea și la tv.

          În privința Codruței, citește aici despre rădăcinile ei. Cine a fost taică-su.

          Procuroristan vs Romania

          Eu nu sunt foarte drastică în privința plagiatului la doctorat fiindcă la noi, cu excepția puținilor cercetători veritabili, care fac lucrări originale, restul, scriitorii de doctorate care vor să-și pună „Dr.” în fața numelui fără să fie medici, sunt niște impostori și toți copiază pe rupte, lucrările nefiind altceva decât niște compilații pe principiul cărțile din cărți sunt scrise. Orice lucrare de doctorat are o parte teoretică și una practică, cercetarea propriu-zisă, urmată de rezultate și concluzii. Scheletul e identic lucrării de licență din vremea mea.
          Titlul lucrării lui LCK, „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, sugerează că tema e strict teoretică, un bla-bla. Normal că e strânsură de texte deja existente. Un criminalist, de pildă, care ar standardiza o nouă metodă de determinare a unei substanțe (toxice) în conținutul stomacal al mortului ar putea fi o contribuție originală în toxicologie/medicină legală. Dar cercetători de-ăștia, la kil, care stau în cur la birou și dau din degete pe tastatură, ăștia nu se fac doctori decât cu numele.

          Apreciază

      • DoarF zice:

        E, krantz, ba chiar are are legatura cu privirea de ansamblu de aici, evident, in opinia mea. Ca prea aplicam dublul standard. Cand e de-al lor(Ponta,Oprea…), suntem smei. Cand e de-al nostru(LCK) e totul politizat si nu cautam ingeri. Plagiatul ei e neterminat ca nu il lasa Ciuvica sa se termine(contestare la judecatorie), nu pentru ca toate institutiile alea numite de guvernul Ciolos si laudate ca sunt altfel decat alea ale lui Ponta, au fost mai bune. Pentru orice om cu capul pe umeri povestea plagiatului ar trebui sa fie clara din momentul in care rezultatul softului a ajuns pe net: se poate constata cu ochiul liber daca este sau nu este plagiat.
        Si ca sa revenim la dublul standard, ce frumos suna acest „s-or fi făcut și dosare cu cîntec” alaturat mesajelor din piata care sanctionau promt ca ordonanta 13 nu avea „toate avizele”, spre exemplu. Sunt convins ca esti mai in masura sa pui unele mult mai potrivite.
        Sa mai continui? Te intereseaza?

        Apreciază

      • DoarF zice:

        PS. Chiar daca am folosit spusele tale si adresarea directa, ma refeream la societate in general, nu la tine ca user. Sa nu te simti obligat sa raspunzi in nume propriu. Ca sa nu fie confuzie

        Apreciază

      • krantz zice:

        Cred că ne-am putea întinde cu argumentația fiecăruia pînă luna viitoare. Eu încerc să plec de la imaginea de ansamblu. Unde suntem și în ce direcție ar fi bine (și din punctul meu de vedere) să mergem.
        Deși multă lume ar vrea asta, nu putem pune dinamită la toate instituțiile statului și s-o luăm de la zero. Așa că trebuie să ne descurcăm cu ce avem acum, cu oamenii respectivi (care pot fi foarte bine înlocuiți în funcție) și să cîntărim ce punem în balanță. Și asta doar la nivelul perceput de noi pentru că ce e în spate și ce e 100% adevărat nu avem cum ști.
        Departe de mine gîndul că ”ai noștri”, cei la care faci referire, sunt făr de pată. Nu-s nici eu, așa că de ce să am pretenții de la ceilalți? Apropo, dacă LCK e înlocuită cu altcineva, pe singurul motiv de acuzație de plagiat la doctorat, mai e vreo problemă în ce privește DNA-ul? Nu știu, dar am sentimentul că e mai important acest lucru decît ce se face acolo. Desigur, e important și cum se face și asta trebuie rezolvat dpv legal.
        Legat de cerințele din piață, cum am spus, fiecare cere ce vrea. Și dacă vrei, punem semnul egal între ”nu avea toate avizele” și ”Iohannis a vîndut copii”.
        Părerea mea e că nemulțumirea nu e dată de detaliile tehnice , procedurale și legale ale emiterii OUG13 (care toate sunt ok), ci a impactului ei și a evidentei dedicații. Restul e can-can.

        Apreciază

        • krantz, Cpdruța trebuie înlocuită în baza colaborării cu ochiul și timpanul, nu pentru eșecul ei de cercetătoare cu doctorat.
          Frate, ia un roman polițist de rând, citește-l atent și vezi cum se conduce o anchetă. Cum se intrumentează un dosar. Cu probe, cu martori, nu cu delațiuni. Codruța lucrează cu tehnica tatălui său, procuror comunist.
          Dacă mâine s-ar striga în piața corporatiștilor jos codruța, oricât de frig ar fi, piața s-ar supraaglomera, iar.

          Apreciază

      • krantz zice:

        @Renata, nu știu cine ți-a pus eticheta dar, în ce mă privește, am plecat de la modul în care ai pus în acest articol problema vis-a-vis de comportamentul de moment al unui om care încearcă, cu capacitățile lui evident limitate pe zona politică, să dea o speranță că am putea fi mai bine.

        Apreciază

      • DoarF zice:

        Si ar fi gresit? Am mai afla din informatia care ne lipseste, ca pana la urma SRI-ul(serviciile , in general, vezi prism) de ce se lupta atat pentru ascultarea noastra? Ca sa nu-mi spui ca pentru interesul national. Cred ca glumesti cand zici de DNA, cu sau fara LCK. Asta cu plagiatul, lasand la o parte ce inseamna pentru lumea academica(nu de la noi), este doar partea care nu mai poate fi negata de nimeni cu mai mult de 2 neuroni. Si totusi, unii s-au incapatant sa o albeasca. Tot timpul se pune intrebarea „de ce?”. Tu ce ai specula ca raspuns? krantz, daca chiar te intereseaza un subiect, este atat de multa informatie disponibila. Este suficient sa-ti pui intrebari si raspunsurile o sa-ti apara. Dar sa nu uiti ca, in mod natural, creierul respinde ideiile care nu se pliaza pe perceptia pe noastra. Dar faptele sunt fapte. Raspunde-ti singur de ce PSD-ul e perceput ca mult mai corupt decat alte partide? Mai stii cand Dragnea era oarece sef la PDL, pe langa TB? Sau cat de eficient e DNA-ul pentru resursele care le cheltuie? Tu cauti raspunsuri sau confirmari?
        Vezi ca eu nu am zis nimic de cei de la palatul Cotroceni. Mai mult, comparatia mea a fost cu canerul/ebola. Tu ai zis ca nu sunt comparabile. Eu zic ca sunt. Ambele sunt rele. Unii ca sunt manipulati ca atat ii duce intelectul si nici prea mult noroc in viata nu au avut, altii, desi au intelectul si conditiile sa-si deschida ochii, refuza cu incapatanare acest lucru.
        O sa zici ca sunt rau, dar renata avea dreptate ca doar cei care au citit si au inteles cum functioneaza practic ordonanta aveau dreptul sa iasa in strada. Spui ca impactul ei conteaza. Tu ai evaluat impactul, sau doar ti-ai insusit evaluarea altora?

        Apreciază

      • DoarF zice:

        renata in povestea cu plagiatul nu faptul ca a copiat este relevant pt acest topic. Ci cum s-au dat peste cap ca sa demonstreze ca negrul e alb. Cum au sacrificat principiile si institutiile pentru asi proteja pionul. Sau am gresit gradul?

        Apreciază

        • Așa ziceam și eu: plagiatul pe doctorate cu teme sterile – strict teoretice nu poate duce, la concluzii, decât la o exprimare procetuală, a copiat mult/puțin. Pierdere de timp!
          M-aș fi așteptat ca jurnaliștii să investigheze pentru cine lucrează Codruța, nu cât a copiat la doctorat.
          Dacă te uiți un pic atent la ea, o să vezi că se îmbracă, încalță, piaptănă, fardează ca secretarele de partid comunist din anii 80. Singura diferență – se spală pe cap. Adică nu ajunge să-și lege cu un șirețel negru o slinoșenie de coadă de cal, lipită de cap. Da, și calcă exact ca tanti leana. Rățește. Își mută greutatea corpului de pe un picior pe altul. Genul ăsta de mers nu denotă feminitate, ci nesiguranță totală. Mers de marinar pe punte.
          Ce păcat că puberii (fie ei și adulți) din Piață văd filmul ca pisicile, fotogramă cu fotogramă, dar nu le pot pune cap la cap.

          Apreciază

    • klaus zice:

      Rahații obosiți sau hoți, din prezentarea de mai sus mi se par la fel de indezirabili.

      Apreciază

    • klaus zice:

      krantz, lângă un rahat obosit ca ăsta se vor aciuia multi hoți foarte neobosiți.
      Poți să-mi explici ce înseamnă anti USR? Io, spre rușinea mea, nu pream am avut habar cine e și ce hram poartă Dan Nicușor. Da’ m-am simțit vizat de expresia „anti USR”. Și, dacă n-ar fi cazul, „persiflant” e…. nu știu, poți pune alt cuvânt?

      Apreciază

      • krantz zice:

        @klaus, din cîte știu, USR e un grup de tineri care n-au mai făcut politică și care încearcă să schimbe ceva în această adunătură de penali, hoți și păstrători de interese proprii. Cineva trebuie să o facă. Mai ales că e vorba de viitorul generației lor.
        Sunt la început, experiență politică zero, bîlbe cu duiumul, stîngu-n-dreptu la greu. Da. Așa este. Dar barem așa, cu ei înfipți în coasta hoților, mai aflăm cum se sifonează fondurile (vezi dotarea spitalelor lu madam Firea și scuza ei penibilă cînd a fost prinsă că ”s-au comis greșeli tehnice de redactare”. Sigur de vreo cîteva milioane de euro. Sau cum refuză în parlament să voteze electronic pentru a nu avea vreun control care să arate mizeriile de la aranjamente și să nu-i poată arăta lumea cu degetul. Asta deși au aprobat niște sute de mii de euro ca să cumpere acel sistem. Și altele la fel.
        Iar Nicușor Dan, am spus-o clar și la mine acasă pe blog, nu e cea mai nimerită figură a unui vîrf. Dar a fost centrul de coagulare în jurul căruia s-a construit această speranță. Ce viitor vor avea, ține doar de ei. Iar faptul că recunoști că te simți vizat de expresia ”anti USR” deși spui că habar nu ai ce hram poartă, ar trebui să-ți dea puțin de gîndit vis-a-vis de capacitatea de acceptare a celorlalți în lumea politică.

        Apreciază

      • klaus zice:

        Gradul meu de acceptare cred că e larg. Cu toate că m-a lăsat mască, voi fi primul care îl va susține dacă merită. Sper să ai gură de aur! 🙂

        Apreciază

    • krantzulino, te-a părăsit spiritul de observație sau cum? Crezi că poți pune vidul din capul lui pe seama oboselii? Cam 72 de ore trebuie să fii privat de somn ca să ai creierii atât de muci, dar expresia facială nu trăda oboseală, ci habarnism). Trucul ăsta cu rostit cuvintele rar, cu pauze mari e folosit de toți cei prinși cu lecția neînvățată care speră să le sufle cineva, din off, o idee, ori măcar interlocutorul, ostenit și el de asemenea lentoare, să-l ajute cu începutul cuvântului următor. De la audierea doamnei Guseth în Parlament n-am mai văzut o asemenea… extenuare.
      Rahatul obosit (cum îl numești) a declarat de bună voie că primea sponsorizările într-un cont personal și își oprea un comision înainte de-a livra banii către usr. Un început promițător în politică, fără pic de hoție.

      Apreciază

      • krantz zice:

        @Renata, cum i-am scris și lui klaus mai sus, cred că Nicușor Dan e doar un moment în viața USR. Legat de pregătire, da, mai are multe de învățat. Nu poți avea răspuns la toate care să fie și unul corect și nu așa la plesneală ca ale celorlalți tîrșîiți care, ulterior, sunt demontate și descompuse în minciuni crunte.
        Repet: nu-l apăr și cred că Nicușor Dan trebuie să cedeze locul de lider. Are carisma unei șosete iar talentul său oratoric se uită în sus la nivelul mării.
        Legat de aia cu sponsorizările, am scăpat-o. Nu știu despre ce comisioane e vorba. Dă-mi și mie sursa și explicația omului pentru a-mi face și eu o părere.

        Apreciază

      • Cârcotaşu zice:

        … sunt rea-rea-rea și mă mai fac.

        Renato, gura lumii slobodă! Ţine-o tot aşa!
        🙂

        Apreciază

      • krantz zice:

        @Renata, ah, dacă asta e sursa ta (și văd că pe net e asta și credibilii de la ”fluierul.ro”), m-ai convins.
        Dar uite, ce-ar fi să facem un exercițiu de imaginație: dacă ar fi să te oblige acum cineva cu pistolul sau să zicem că există o lege absurdă, să alegi una dintre tabere (nu are relevanță care, e obligatoriu doar să alegi), unde ai prefera să te duci deseară? În față la Cotroceni sau în Piața Victoriei?

        Apreciază

      • optimvs zice:

        Krantz, tu crezi ca „oameni liberi” sunt cei care scandeaza la unison dupa cum le proiecteaza pe peretele blocului unu’ din ambulanta? Eu zic ca un om liber se intreba cine-i ala cu ambulanta, ce cauta el acolo, cine ii scrie sloganurile, chestii de-astea elementare. Asa ca s-ar putea sa constati cu surprindere ca e mai bine sa protestezi langa niste pensionari amarati decat langa borfasul ala de la Raiffeisen. (ii zic borfas pentru ca tocmai am aflat o poveste tare interesanta despre ce a facut Raiffeisen in 2012 ca sa reduca niste costuri cu salariile in Romania).

        Apreciază

      • DoarF zice:

        optimus, unele alegeri nu trebuie facute, decat daca crezi in ele. Plecand de la ipoteza mentionata, l-as intreba si eu pe krantz, ce ar alege: ebola sau cancer?

        Apreciază

      • krantz zice:

        @optimvs, în piață poți scanda ce vrei. Am fost de două ori și mi-am făcut propria opinie. Faptul că unele sloganuri au prins mai mult decît altele, e poate doar o chestie de gust și de convingere. De ce mulți strigă același lucru? Păi așa și trebuie. De altfel, am și susținut că dacă vrei să se audă ceva clar, e nevoie de mai mulți care strigă la unison. Legat de proiectoare și alte cele, vreau să cred că e vorba de organizări ad-hoc. Și ținînd cont că e vorba de mulți tineri care se luptă pentru un principiu în primul rînd (nu neg și un procent politic dar acesta e apărut ca o căpușă și nu are cum să țină cît timp lumea nu-și dorește să scape cumva și penalii din PNL (foști PDL eventual)), nu văd de ce nu s-ar organiza folosind tehnica la care se pricep și e o banalitate, pentru a avea un mesaj și mai puternic.
        Personal, consider că dacă nu fac nefăcuta aia în parlament cu nevotatul OUG14 ca să intre în vigoare 13, manifestația ar trebui să înceteze. Da, PSD trebuie să guverneze, dar nu oricum.
        Acum dacă ne luăm de persoane care au venit anonim și le analizăm pe fiecare în particular, nu știu unde ajungem. Că așa ajungeam la Ioana D’Arc a mitingului de la Cotroceni, Floricica Dansatoarea. Iar pensionarii ăia sunt amărîți de mult și din mai multe cauze. Și una e mai mult ca sigur cea pentru care acum la Victoriei țip lumea în stradă: legalizarea banditismului.
        Îți recomand niște opinii, care nu-s deloc departe de ce cred și eu:
        http://www.sereniti.ro/batranete-idei-crete/
        http://www.piticigratis.com/2017/02/hai-sa-nu-i-mai-privim-pe-batranii-care-protesteaza-la-cotroceni-ca-pe-niste-victime/

        Apreciază

        • krantz, tu citești învelișul electronic dar ignori nucleul. În nucleu nu sunt nici activiști de partide politice de opoziție, nici civili cu idealuri anticomuniste maturi sau tineri (frumoși și liberi) Ăștia sunt în înveliș. În nucleu e nucleul – o misiune de manipulare a serviciilor, așa cum în decembrie 89 era la butoane acea facțiune a securității care îl trăda pe Ceaușescu pentru sinecuri mai cărnoase. Poate n-ai citit, dar am scris undeva că în 89 exista un scenariu alternativ, cel puțin unul, capabil să scoată oamenii în Piață dacă frica și obediența s-ar fi dovedit mai puternice decât foamea și frigul.
          E foarte posibil ca proiectoare, lumini, cântat la oră fixă să se fi organizat ad-hoc, acum. Dar, crede-mă, dacă n-ar fi fost în sensul vântului și nu în contra lui, aducătorii de recuzită ar fi fost interceptați înainte de-a ieși din casele lor.

          O ultimă mențiune: pe băiatul cu găleți și pitici gratis îl am în blogroll. Adică îl citesc. Adică de cele mai multe ori rezonez cu el. Dar de trei posturi încoace, merge din gafă în gafă. 1 – nu mulțimile scriu istoria (de acord cu el), 2 – frate, totuși vorbim de sute de mii, am șters articolul anterior (de ce? de ce l-ai șters? O mie de oameni sunt de scuipat, dar 200 de mii te fac să-ți schimbi convingerile? Unii au ars pe rug, și n-au negat că se învârtește), 3 – Dacă-i cauți pe săracii de la Cotroceni după dinți, caută-i și pe-ăia din piața Victoriei după urechelnițe, ca să vezi câți fac parte din stafful de inițiativă și control.

          Apreciază

      • krantz zice:

        @DoarF, hai să răspundem pe rînd, să nu amestecăm întrebările că nu cred că e același lucru.

        Apreciază

      • krantz zice:

        @Renata, dacă tu spui că ai ajuns pînă la nucleu și ai și văzut urechelnițele (care mi se par absolut firești în astfel de aglomerări sociale și sper că le-ai văzut și pe cele de la Cotroceni) atunci eu nu mai am ce spune. Se pare că de la tine de la etaj, totul e foarte clar. Pe undeva, te și invidiez. Eu o să mă mai duc prin piață să mai iau notițe. Deh, un idealist fără minte…

        Apreciază

        • krantz, la știrbii ăia asistați social și analfabeți de la Cotroceni nu e nevoie de urechelnițe. Agiți un pulan către ei și i-ai cumințit.
          PSD-ul s-a compromis grav că n-a intervenit să-i mătrășească din fața Cotrocenilor. La palatul prezidențial e oglinda ridicolului – un miting de moși și florărese de succes. Parcă PSD-ul susține Piața Victoriei, pe bune.
          DAr tot e mai bine așa, decât să vină minerii. (În caz că mai avem mineri).

          Apreciază

      • optimvs zice:

        „Legat de proiectoare și alte cele, vreau să cred că e vorba de organizări ad-hoc.”
        Oricine e liber sa creada ce vrea. Sarah Palin credea cu toata sinceritatea ca oamenii si dinozaurii au fost contemporani, ca o sa apuce Apocalipsa samd. A fost la fix doi pasi de butonul nuclear (cateva voturi plus vreun infarct la McCain).
        Imi faci impresia ca mult mai sanatos la mansarda decat madam Palin asa ca pare usor bizar ca vrei sa crezi ca ambulante dotate cu grup electogen si cu proiectoare de mare putere apar in piata pentru ca „se organizeaza ad-hoc tinerii”. Niste studii recente au aratat ca distinctia clara intre lumea povestilor si realitate se face pe la varsta de 9 ani.

        Apreciază

      • DoarF zice:

        krantz, ai dat un link, care nu e departe de opiniile in care crezi. Si care se termina in felul urmator: […]după cum nu pot empatiza cu cei care sunt incapabili de empatie cu proprii copii ale căror greutăți le disprețuiesc, doar fiindcă sunt altele decât ale lor.. Sper ca asta e partea care te desparte de pozitionarea gazdei. Caci daca inlocuiesti proprii copii cu proprii parinti si recitesti articolul…

        Apreciază

      • krantz zice:

        @optimvs şi @DoarF, pînă la urmă, la ce concluzie vreți voi să ajung? Că era mai bine să nu iasă lumea în stradă pentru ce s-a întîmplat?

        Apreciază

      • DoarF zice:

        krantz, sper ca ai formulat nefericit acea intrebare din care se poate trage concluzia ca vreau sa-ti impun o concluzie. Vorba aia, „pastraz-o pe ultima!”. Sa-ti amintesc ca binele e ceva relativ? Ca binele unora e raul altora? Sau citita invers, raul altora e binele unora.

        Scena. Se aprind reflectoarele. In difuzor se aude elefanti. O parte din public, fara sa deschida vre-un atlas biologic pentru confirmare, incepe sa aplaude. Cu ceva randuri mai in spate, scena din fata se mareste. Pe ea, un paravan. Cu oarece gauri prin el prin el, ca e folosit cam de mult, prin care se disting, oarecum clar, sacali si hiene. Dar reflectoarele sunt in alta parte, trebuie ceva concentrare ca sa mentii atentia. Cu alte randuri mai in spate, scena se mareste mai mult. Si se vad si papusarii, suparati ca firele cu care manevreaza, au inceput sa fie din ce in ce mai vizibile. Si ca unele papusi se incapataneaza sa smuceasca spre eliberare. Si mai in spate, nici papusarii nu sunt chiar de capul lor. Sunt niste unii care le dau instructiuni. Prababil, din spate de tot se vede si directorul/directorii. Dar trebuie un binoclu bun de tot. Evident, Iosiv, poate completa cu cel care a construit scena si care vede tot, fara cel mai mic efort. Nu i-am mai amintit pe cei din primul rand, care nu vad decat o mica parte din scena, in functie de unde e pozitionat: stanga sau dreapta.

        Orandiurea asta e de cand lumea si pamantul. Inclusiv partea in care cei impresionati de reflectoare, se ratoieste la cei mai din spate ca de ce nu aplauda.

        Inchei aceasta poveste cu un citit pe care l-am preluat de la ElZap: „Nu sunt eu atat de tanar incat sa le stiu pe toate”

        Apreciază

      • DoarF zice:

        Si ca sa-ti si raspund la intrebarea pusa. Zici ca vezi lucrurile in alb si negru. Cate nuante de gri distingi?
        Daca analizezi cele doua tabere din perspectiva intelectului afisat prin pancarde/sloganuri, te duci la Victoriei.
        Daca ii analizezi din perspectiva raportului manipulare/intelect+conditii care se poate opune manipularii, te duci la Cotroceni.
        Daca ii analizezi din perspectiva ce ar putea sa realizeze daca ar deschide ochii avand in vedere intelectul si conditiile de care dispun, te duci la Victoriei.
        Daca ii analizezi din perspectiva ca romanul se pricepe aprioric si la fotbal si la economie si la politica si la justitie si la… stai acasa, cum ii spuneam lui @optimvs. Chiar daca si unii si altii pun umarul la caruta unor terti, care nu dau 2 flegme pe noi.

        Evident, asa se vede din turnul meu de fildes. Din turnul tau ma astept sa se vada altfel.

        Apreciază

      • DoarF zice:

        Ps. Lipseste un nu la introducere.

        Apreciază

      • DoarF zice:

        renata, ce de lume selecta. Mai departe, mi-ar fi placut sa nu fim o democratie originala ca sa nu avem aberatia aia cu domnul magistrat. Pentru cine cunoaste.

        Apreciază

      • DoarF zice:

        renata, nu-l cunosc ca om. Pana la urma, nici nu pot sa-l judec caci nu stiu concret amplitudinea luptelor care ar trebui purtate pe acolo, si banuiesc ca si el are o familie de care trebuie sa aiba grija. Dar nici sa-mi para rau, nu pot. Pentru ca el si cei ca el sunt singurii care, realist vorbind, pot sa faca ceva ca mentalul colectiv sa-si vada de treaba lor, nu de capra vecinului. Adica, somnul ratiunii naste monstrii. Sau altfel spus, who watches the watchmen?

        Apreciază

  7. Cudi zice:

    Nicușor Dan e un personaj mai puțin cunoscut mie, l-am văzut menționat laudativ pe ici și colo, cred că a devenit popular după ce am plecat din țară. Dar, judecând strict după filmarea postată de tine, aș spune că omul e obosit din cale afară sau beat (asta dacă, în celelalte ipostaze a dat dovadă de coerență). Însă dacă a mai oferit prestații similare acesteia, cred că nu e corect poziționat în linia întâi, ca lider. Oricum, dacă omul este bine intenționat, mai bine să-l aud vorbind pe el, decât pe Ciorbea, pe Tăriceanu sau pe Dragnea.
    Apropo, pe ministrul agriculturii l-ai urmărit? :))

    Apreciază

    • DoarF zice:

      Poate cineva sa-l urmareasca?

      Apreciază

    • klaus zice:

      Cudi, eu sunt o fărâmă din agricultură. Daea ăsta e un mort! Dar dacă spui asta, duminica, la birtul din sat, ăia de pe acolo n-o să dea o ceapă degerată pe clipul ăsta. Explic acum! În toamna asta, subvenția pentru agricultură s-a dat în toamnă pentru ambele tranșe toamnă-primăvară (cred că e din cauză de PSD) . Asta nu s-a întâmplat niciodată până acum. Ea ar trebui să se acorde, asta era regula, o tranșă în toamnă și o alta în primăvară. Guvernul Cioloș a plătit în anul precedent aceste subvenții în vară! Nu vrei să-ți reproduc reacțiile țăranilor la auzirea numelui fostului comisar al UE pentru agricultură. Revenind, Daea ar fi pentru țărani ceea ce Johanis este pentru protestatari. Părerea mea, evident!
      Stau pe margine, îmi vine să înjur crunt, ardelenește și nu știu pe cine. Am rămas la sfârșitul verii cu aproximativ patru tone de fasole verde pe care n-am putut să o vând en gross cu 2 ron. Dilema mea era că nu știam pe cine să înjur. Capitalismul? UE? Masoneria? Guvernul? Consumatorii? Intermediarii? Am clacat și i-am înjurat copios pe toți. De aia Daea e un mort aproape insignifiant față de cimitirul imens în care viețuiește.

      Apreciază

    • Lotus zice:

      Cudi, clipul meu l-ai văzut? Ăla cu Robert Turcescu. E mai vechi și mai lung, dar beton armat! 🙂

      http://simplu.mixnet.ro/2017/01/guvernul-meu-guvernul-tau/

      Apreciază

    • Cudi, Petre Daea (născut în 1949!!!) e unul dintre activiștii pcr pe care partidul i-a trimis la facultate, apoi la școala de cadre. Toți miniștrii psd sunt praf și pulbere, oameni cărora partidul le-a oferit o sinecură drept gratificație pentu devotament. Ăsta e criteriul de numire în toate partidele. PSD-ul a câștigat alegerile nu pentru că poporul e complet cretin, ci pentru că n-a avut contra-candidați. Pentru că PNL-ul a rămas o caricatură și gura de aer proaspăt, politicienii altfel, de tip nou, sunt băieții și fetele lui Nicușor Dan, care îi seamănă la prestație.

      Apreciază

      • Marian zice:

        Renata , din replica pe care-i dat-o lui Cudi , eu am alcatuit o fraza . ” Asta e criteriul de numire in toate partidele : gratificatia pentru devotamentul fatza de partid = alegerea in Parlament sau numirea in vreun Minister ” ! Chiar asi fi curios daca ALDE si cu Dragnea 😉 ar fi desemnat-o pe Clotilde Armand sau pe Nicusor Dan sefi pe la vreun minister oarecare , cum s-ar fi putut schimba viata noastra a tuturor , in mai bine sau in mai rau de-atat ?!

        Apreciază

  8. optimvs zice:

    Niste oameni rai comentau ca in sfarsit s-ar fi dovedit existenta atacurilor psihotronice, prestatia lui Plicusor Dan fiind o o dovada indubitabila in acest sens. Din pacate cred ca realitatea este mult mai prozaica, in sensul ca nu l-a agresat flacara violet ci pur si simplu asa e el.
    Imi pare rau dar oboseala nu justifica in nici un fel ce se vede acolo. Omul nu stapaneste subiectul absolut deloc dar isi da cu presupusul (in prima faza pare ca se chinuie sa silabiseasca de pe un telefon , pe urma renunta si rezultatul e cel vazut de toata lumea).
    Daca asta e noul fel de a face politica…

    Apreciază

    • klaus zice:

      Io nu l-aș numi Plicușor, de drăgălășenii de genul ăsta au parte copii. Tot Nicușor e și cuprins de o stare psihedelică. N-am văzut că ar fi consultat telefonul ( n-ai nevoie de atenție pentru asta? ). Am rămas perplex, copleșit de imaginea unui om în capul căruia are loc o mineriadă.

      Apreciază

    • optimvs, oricât ar fi un jurnalist de agresiv (microfonul TVR-ului), de insistent, nu te poate obliga să te lași intervievat. Deduc că lui Plicușor (ce lume rea! de ce s-o fi pricopsit cu asemena poreclă?) nu i s-a părut că n-ar face față interviului. Se simțea destul de pregăit. 🙂

      Apreciază

      • castanman zice:

        Renata, relax sau calmeaza-te ( incerc sa folosesc cuvintele unui guru), pe Nicusor eu il stiu, ca civil, de la tv ,specialist in pastrarea intacta a ruinelor Bucurestiului. Cred ca a trecut la urmatorul nivel, pastrarea intacta a ruinelor Romaniei.

        Apreciază

      • optimvs zice:

        Eu ce spuneam? 🙂 „Omul nu stapaneste subiectul absolut deloc dar isi da cu presupusul”.
        Dorinta prostilor de a iesi in fata cu orice pret, de a fi in fruntea lucrurilor samd nu inceteaza sa ma uimeasca. De pilda Cristina Guseth chiar se vedea Ministru al Justitiei, nu i se parea deloc o palarie prea mare functia aia. Sa nu se supere nimeni dar pe langa ea Iordache „alta intrebare” e un geniu.

        Apreciază

        • optimvs, omul nu-și dă cu presupusul, asta ar presupune o anume relaxare, ori el e disperat să facă față, ciugulind nițel ajutor care nu vine…
          E fix întruchiparea celui care „împușcă francul”. Un biet elev care trebuie să ia, cu orice preț, corigența.

          Apreciază

    • Iosif zice:

      Oamenii „rai” stiu ce spun ! 🙂

      Apreciază

  9. zazania zice:

    Bai , fato , ce rea te-ai facut ! N-ai tras niciodata pe nas ?

    Apreciază

  10. Iosif zice:

    Renata draga,chiar daca vei considera comentul meu ‘off topic’,profitând ca (înca) îmi accepti divagatiile aparent deviante, si pentru ca eu am o perceptie absoluta despre iubire,i-as întreba pe cei ce se afla la ‘cârma’ tarii; exista printre ei (începând de la d-l W.Klaus Iohannis si sfârsind cu cel mai neânsemnat deputat ales „democratic”de popor), vreunul capabil sa lupte pe viata si pe moarte pentru natiune,asa cum s-au luptat înaintasii nostri,începând de la Burebista si sfârsind cu Ceausescu ?!…:)
    Îmi cer scuze,daca am ofensat pe cineva .

    Apreciază

    • DoarF zice:

      Iosif, tu ar trebui sa o stii pe aia cu fericiti facatorii de pace. Sa lupte pe viata si pe moarte? Iti spun sincer ca nu dau 2 bani pe nimeni care ar fi dispus sa moara pentru o natiune. In opinia mea ar trebui sa lupte pentru a trai.

      Apreciază

    • optimvs zice:

      Ceausescu a murit cu multa demnitate (cativa parasutisti au povestit ca a cantat Internationala in timp ce era dus la zid, de-aia filmul dat la TVR era taiat). Dar asta nu inseamna ca a murit pentru popr sau ca a luptat pana la moarte samd. Sa fim seriosi, era un batranel care pierduse complet contactul cu realitatea din tara si care in ultimii ani a luat niste decizii absolut catastrofale pe care le decontam si azi.
      Sigur, nu poate nega nici un om sanatos la cap ca era un patriot, ca vroia binele tarii samd. Dar asta nu este o scuza pentru toate deciziile absurde pe care le-a luat.

      Apreciază

      • Iosif zice:

        Desi prin anii ‘8o am fost închis (pentru libertate),facând cunostinta (zece zile izolare) cu lanturile si catusele penitenciarului,niciodata nu am considerat omul,persana,vinovata de injustitie ci sistemele coruptiei ce graviteaza toate în jurul banilor „Mamona” si orgoliilor ‘liderilor’ si formatorilor de opinii politico-religios,care si-au dat mâna în scopuri egoiste de grupari mai mici sau mai mari ce paraziteaza societatea umana care-i voteaza având ceea ce aleg. „Ce seamana omul aceea va si secera…”

        Apreciază

      • D.Vader zice:

        Daca tot v-am prins aici, vreau sa va semnalez ca e plin de fosti si batrani comentatori de pe Gandul, in frunte cu sus-numita bolshewica :). Am si eu un dor nestins, nu-i asa ca CTP-ul e un sarpe acoperit cu mii de piei solzoase? Ma uitam si la ultimele lui declaratii, are asta un stil… te otraveste homeopat, n-am vazut asa ceva!

        Apreciază

      • klaus zice:

        Vadere, nu fi zgârcit în informații! Dă un link!

        Apreciază

      • optimvs zice:

        Eu zic ca acum se vede cu ochiul liber mai clar ca niciodata. Oricum, a devenit evident de la alegerile prezidentiale din 2004, de la dezbaterea pe care a „moderat-o” la TVR.

        Apreciază

      • D.Vader zice:

        Klaus, uite un exemplu aici: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ctp-la-stirile-protv-guvernul-grindeanu-se-comporta-ca-un-hot-care-a-furat-si-acum-vrea-sa-scape-oferind-inapoi-ce-a-furat.html
        In primul rand observa ca el a atasat comentariului sau un soi de banc care practic deturneaza atentia ascultatorului de la o eventuala argumentatie si ii baga in buzunar si in cap direct o sentinta. Acest banc de altfel a devenit si marca stirii… El nu face analiza cu argumente, el strecoara cate o torpila foarte percutanta care actioneaza ca vehicul pentru mesajul din spatele cuvintelor. Daca ai rabdare sa destructurezi declaratia lui de mai sus, daca dai toate frunzele si falsele rationamente la o parte, o sa vezi ca ramai in brate exact si strict cu mesajul lui Iohannis. Zi-mi si mie ce rol are formularea „sute de cetateni foarte pasnici si inofensivi” cand se refera la cei de la Cotroceni? „Pasnici” se intelege, la fel ca si confratii din Piata Victoriei, dar de ce „inofensivi”? Pai, nu? Pai, da! 🙂

        Apreciază

    • Iosif, de Burebista nu pun mâna în foc, ai văzut și tu ce coafate sunt cărțile de istorie. Ceaușescu… Ceaușescu s-a luptat pentru ceva ce s-ar putea defini drept o țară frumoasă (în viziunea lui!), păcat că e populată.

      Apreciază

  11. Iosif zice:

    Erata *efecte evolutive

    Apreciază

  12. krantz zice:

    off topic: am dat un răspuns și văd că nu apare. poți verifica dacă a rămas agățat prin spam?

    Apreciază

  13. castanman zice:

    @Renata / off topic: pot găsi. fara rețetă, la farmacia ta, „verde de Paris împotriva țoapelor”? M-a pus dracu’ să răspund la un telefon anonim al uneia și asta a venit si cu sor-sa…

    Apreciază

    • klaus zice:

      Să mă ierți cu anticipație pentru sugestie: verde de malachit sau violet de gențiană. 🙂

      Apreciază

    • Nu. Farmaciile nu comercializează otrăvuri nemascate! În plus, țoapele sunt mai rezistente la otrăvuri ca gândacii de bucătărie. Adresează-te unui comerciant de arme și muniție pentru țoape cu soră în bandulieră.
      Sfat foarte prietenesc: ori renunți la telefon, ori renunți să mai împarți numărul în stânga și-n dreapta, cum zicea Gigi.

      Apreciază

      • klaus zice:

        renule, în principiu nu-i rău să „împarți” numărul de telefon. Ai făcut-o și tu! Tot în principiu, cred că e mai important să-ți asumi eventuale riscuri ce pot apărea ca urmare a acestei acțiuni. De aia mi-am permis să recomand dezinfectante în dauna otrăvurilor. 🙂

        Apreciază

  14. castanman zice:

    lNtzzz. Incerc intai o sinucidere. Mi-e mai usor.

    Apreciază

  15. florianflorian zice:

    Ciudat mod de a muta atenția de la protestele contra guvernului la păcatele, multe și grele, ale LCK. Probabil că e tehnica de manipulare preluată din emisiunile Antenei 3. Cei din Piața Victoriei strigă jos guvernul și bine fac, cei de la Cotroceni strigă Jos Cucuveaua și bine fac.
    Ideea că guvernul trebuie lăsat să facă ce îl taie capul, pentru că abia a fost instalat și pentru că LCK a plagiat și a întocmit dosare la comandă politică, mi se pare cel puțin stranie.

    Apreciază

    • DoarF zice:

      Daca gandesti cu capul tau si nu al altora, ai vedea ca discutia despe LCK a pornit de la enumararile de cacati. Si desi toti participantii si-au manifestat disponibilitatea de a renunta la ea, nimeni nu a decis asta, dorind sa continue acesta linie. Apreciez acel probabil. Ai o bila alba. Si una neagra pentru concluzie, cel putin pana nu revii sa arati unde se sustine aici ideea ca „guvernul trebuie lasat sa faca ce il taie capul”

      Apreciază

    • Florian, poate nu e de crezut, dar sunt capabilă să văd derapajele antenei 3, heirupsimele ridicole ale lui Gâdea, suficiențele lui Badea, penibilitatea unor momente unice cu Dana Grecu. Și tușele groase, aproape comice, pline de gesticulație inutilă ale Sandrei Stoicescu.
      Și mai observ că ai intervenit cu un comentariu nu când erau divergențe de opinii privind legitimitatea protestelor, ci când a s-a pomenit de LCK. Ultimul tău paragraf „Ideea că guvernul trebuie lăsat să facă ce îl taie capul, pentru că abia a fost instalat și pentru că LCK a plagiat și a întocmit dosare la comandă politică, mi se pare cel puțin stranie.” sparge cu toporul logica discuției – și ăsta e, pe bune, un semn de bruiaj manipulator. N-a spus nimeni că guvernul trebuie lăsat să facă ce-l taie capul fiindcă LCK a plagiat și fabrică dosare politice. Erau două idei diferite, juxtapuse, fără raport de cauzalitate între ele.
      1. Guvernele fac întotdeauna ce le taie capul, ăsta nu mai mult decât guvernele Boc sau ăla tehnocrat. De-aia le zice guvern, că guvernează. (Dar nu-mi amintesc unde am lăudat sau blamat noi activitatea guvernului.)
      2. LCK a plagiat și face dosare politice. Este, cred, cel mai abuziv în serviciu funcționar al statului în prezent.

      Apreciază

      • florianflorian zice:

        Renata, am intrat pe blogul tău din pură întâmplare, fără nicio legătură cu subiectele dezbătute în momentul respectiv. De o vreme rulează pe toate posturile TV o reclamă în care actorul principal este un ursuleț de pluș. De câte ori o vedeam îmi amintea ceva, dar nu reușeam să îmi dau seama ce anume. Noaptea trecută, când mă pregăteam de culcare, mi-a fulgerat în minte un nume Nono și apoi încă unul, Renata. Iată misterul scurtului meu popas în Gară.
        În rest cred că ar fi inutil să mai pierdem timpul contrazicându-ne, oricum fiecare vom rămâne cu părerile noastre. Tu vei continua să fii convinsă că în Piața Victoriei sunt oameni trimiși de șefii multinaționalelor și de Soros, grav afectați de OUG 13 și că protestatarii au legătură cu acțiunile bufonului din clip (apropo, caută clipul cu actualul ministru al agriculturii, tipul e magistral, e unic, e bestial).
        Cred că a sosit trenul meu, e timpul să plec spre alte gări, unde venirea mea nu este privită cu suspiciune. Rămâi cu bine, Renata.

        Apreciază

    • klaus zice:

      Subscriu și eu la observațiile renatei despre A3. Ba chiar aș putea aduce altele. Aceleași observații se pot face, probabil, întregii prese. Mă intreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu era celebra solicitare a lui Băsescu. Apropo, toți care pun, aproape psihotic, eticheta de antenist, ce presă citesc? Mă gândesc că pe cea bună :). Nici nu contează să-ți spun dacă urmăresc și altă presă. Pac, sunt antenist!

      Apreciază

      • florianflorian zice:

        Klaus, în comentariul meu mi-am exprimat banuiala că Renata este influențată de Antena 3 pentru că pe contul ei de Facebook, la rubrica „Aprecieri”, acesta este singurul post TV care apare.
        Am fost și eu fan A3, în toată perioada în care Băsescu a distrus țara din jilțul de la Cotroceni, pentru că pe atunci era poate singurul post unde se spunea adevărul. Au urmat însă alegerile prezidențiale, când A3 și RTv s-au înfrățit în cea mai mizerabilă campanie de demolare a lui Iohannis – traficant de copii, nu e ortodox, nu are copii, părinții au vilă în Germania, nu e român ci sas, câte și mai câte atacuri de cea mai joasă speță. Nu mă dau în vânt după Iohannis, dimpotrivă, trădarea lui Crin Antonescu mi-a dezvăluit lipsa lui de caracter și de scrupule, dar Antena 3 m-a făcut să îl votez. Pe Ponta nu l-aș fi votat oricum, dar fără „ajutorul” Antenei 3 aș fi stat acasă.

        Apreciază

  16. klaus zice:

    Eu nu sunt fan A3 dar îi urmăresc și pe ei. Incerc să sintetizez din presa care o citesc/ urmăresc informația pe care o percep ca fiind cât mai apropiată de adevăr. Cu atât mai puțin aș vota un candidat sau un partid doar să fiu contra unei instituții de presă. Nu e nevoie de prozelitism sau injurii, e normal să fim diferiți. Insă acceptarea are cote foarte reduse. Trist!

    Apreciază

    • klaus, probabil că Florian s-a retras deja spre alte gări. Acum vorbim singuri.
      E vina mea, m-am adresat lui ca și cum ar fi intrat pentru prima oară pe blogul meu… Inevitabil, când îți exprimi o părere, cel puțin o persoană nu ți-o împărtășește.
      Aseară, cea mai bună prietenă a mea și-a început conversația la telefon cu cuvintele: „Ce nu sufeream eu pisicile, dar acum le urăsc, de-a dreptul!” Era începutul reproșului că n-am sunat-o toată săptămâna și o făcea pe Mili vinovată. Firește că era o glumă, din tonul vocii poți observa asta, în scris însă, se pierd nuanțele.

      Apreciază

  17. klaus zice:

    N-ai sunat-o toată săptămâna din cauză de Milli? 😀

    Apreciază

    • 🙂 Nu, n-am sunat-o că n-am sunat-o. Mili îmi ocupă foarte puțin timp. Fiindcă îmi acordă foarte puțin timp. Orele de filosofie și alpinism o fac o persoană cu program foarte încărcat.

      Apreciază

      • klaus zice:

        Totuși, eram curios ce presă citește.
        Citeam aseară bloguri cu posesori alergici la A3 și știau mai bine ce se difuzează acolo decât eu, pesedistul. Nu vreau să cred că se uită pe bune dar….îți dai seama ce ar însemna să afle toate informațiile de la presa contra? Deci, ori urmăresc antenele în spirit masochist, ori cealaltă presă face audiență zgândărind căcatul ce-l poate produce o antenă. Încep să mă enervez!

        Apreciază

  18. klaus zice:

    http://m.digi24.ro/opinii/batalia-pentru-romania-667930?utm_source=Sharefb

    Sau când se sparge un geam la depozitu’ cu grâne suficient cât să intre o turturică.

    Apreciază

    • Ba eu m-am distrat copios aseară cu o doamnă Brendel, care e membră PNL. M-am gândit că în PNL n-o mai fi decât Gorghiu, Turcan și asta și, fiindcă primele două n-o pot suferi, au trimis-o la televziuni, să se facă de rahat. Era aproape la fel de redusă mintal ca Nicușor Dan, însă muult, mult mai obraznică.
      Și când te gândești că i-am votat pe peneliști întotdeauna, în orice poziție.

      Apreciază

Lasă un comentariu