Să sun până mor…

Aș fi ipocrită să mai susțin și azi că suta de mii de protestatari face Piața grație manipulării.
Procentul celor mânați în luptă de naivitate, de citirea pe FB a unei recenzii a Ordonanței (pentru care au alocat cele 7 secunde confirmate statistic unei parcurgeri de text), de servicii, de atacul de panică al Codruței care se vede călcând pe urmele lui Coldea a devenit mic, spre insignifiant. Orice lucrătură de culise trebuie lăsată baltă, fiindcă vorbim de o adunare de cel puțin zece ori mai mare decât aia care a dărâmat guvernul lui \boc. (Nu pot să scriu numele ăsta cu inițială majusculă, oricât aș vrea.)
În mod normal, la atâta puhoi de lume, ar fi trebuit să se dea o ordonanță de urgență excepțională care s-o anuleze pe asta care, cică, legiferează abuzul și corupția. Deși e o percepție greșită: legiferează dacă intri în penal sau în civil, funcție de o limită de sumă.

Dar nu asta voiam să zic, ci că acum, în clipa asta, m-aș prezenta să îngroș rândurile manifestanților (nu chiar acum, mai pe seară, că momentan e demonstrația copiilor aduși de părinți în piață și nu vreau să deschid o nouă paranteză, doar ca să mă întreb ce fel de părinte e ăla care-și duce copilul la protest, ca și cum ar înfige o sticlă de apă minerală în rucsac să fie acolo, că prinde bine,  cu ce vor fi fost momiți copiii ca să lase baltă tableta și să-i recite reporterului de teren nu cățeluș cu părul creț, fură rața din coteț, ci o propoziție penibilă, învățată la micul dejun – …pentru că vreau ca oamenii răi să fie în pușcării) dacă ar exista o singură pancartă pe care să scrie: Udrea, Cocoș, Blaga, Videanu, Blejnar, Năstase – trăgătorule de elită pe lângă carotidă, Ponta, Dragnea, Anastase, Baroni ai oricărui partid, dați banii Statului înapoi și vă grațiem noi de pușcărie.
Sau, mai simplu, să văd un fraier cu o foaie A4 pe care a scris de-acasă LEGEA 18/1968. Care nu umplea pușcăriile, doar golea buzunarele îmbogățiților prin abuz de venituri necuvenite: bani, case, mașini, ceasuri, bijuterii. Lângă ăla m-aș planta, cu o vuvuzea, cu un corn, „Să suni până mor, către cerul senin” – vorba lui Doinaș.

Dar, după cum se vede, și dacă se vor strânge trei milioane în Piață, vor rămâne la nivelul unui doctor mediocru și avid de succes, unul care  vrea să trateze spectaculos de repede   simptomele, fără să-i pese de boala care le-a provocat. Deși boala e cronică, veche, ascunsă, roade pe dedesubt…

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, Adriana Săftoiu, apucături proaste la români, experimente, jurnal, mai prost decât ai fost proiectat, mizeria umană, o ţară frumoasă, păcat că e populată, părerea mea, strict autentic și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

160 de răspunsuri la Să sun până mor…

 1. Iosif zice:

  Perfect de acord cu adoptarea „Legii 18/1968,iar daca va exista vreodata un partid care o va adopta,promit sa ma înscriu ca membru în acel partid,sa-mi platesc cu drag cotizatia ! 🙂
  Personal,dintotdeauna am apreciat aceasta forma de justitie,chiar daca a fost initiata de pcr,care m-a înfundat în lanturi si catuse pentru libertate si adevar !

  • Și eu!
   Câștigi 4000 pe lună, bei, mănânci, fumezi 3000, plătești 600 întreținere/chirie, utilități? Îți rămân 400. Dacă în a doua lună ți-ai cumpărat un mantou de enot, ori demonstrezi cum ai făcut economiile și te funem ministru de finanțe, ori îți impozităm blănuța cu 80% din prețul ei de magazin.

   • Iosif zice:

    Eu nu mai cred în revolutiile maselor,în manifestarile vizibile,aparente în ‘dreapta’ contra ‘stânga’,ci în unitate ,în dragoste si bunatate unii fata de altii,iubindu-ne ca fratii ! Doar unitatea în jurul iubirii aratate în Hristos mai poate învinge sistemul coruptiei mondiale,iar poporul român în frunte cu politicienii si presedintele, de când a fost lichidat Ceausescu,sunt aserviti puterilor mondiale de Rasarit si Apus, care detin puterea de milenii,iar cei ce ne-au oferit posibilitatea de a comunica virtual,ne vor servi în continuare imitatii si faluri urmarindu-ne linistiti prin intermediul acestor mijloace de comunicare în masa. WP-ul a încercat de nenumarate ori,si înca mai încearca sa-mi blocheze comm-urile,de aceea uneori nu pot scrie cuvintele corect ,asteptând minute întregi pentru a scrie o fraza. Fii sigura ca toate comunicatiile sunt monitorizate de „Ei” ! 🙂

 2. Eu as iesi la un mitig care sa ceara un referendum cu vreo 3 intrebari. Cum ar fi:
  – sunteti de acord cu eliminarea ORICAREI imunitati, a ORICUI, (ca doar asa se zice, ca nimeni nu e mai presus de lege!)?
  -sunteti de acord cu legiferarea raspunderii magistratilor si ca orice impunere financiara de la CEDO sa fie platita de cel care a facut ca ea sa apara?
  -sunteti de acord cu interzicerea migratiei politice de la un partid la altul, adica sa nu mai existe oportunisti de vanzare care sa incline balanta dupa cum sunt atrasi intr-un grup parlamentar sau altul?
  -sunteti de acord ca nici o functie sa nu poata fi ocupata mai mult de un mandat(ca daca sezi 10 ani pe un scaun, ti se cam lipeste de fund , nu prea te mai desprinzi)?

  PS. Pacat ca nu e si mitingul pisicilor indignate de ciuma rosie, am fi putut inscrie si noi niste participanti!

  • Eu nu puteam s-o trimit pe Mili la un miting. Nu e genul. Ea e pregătită numai pentru războaie. Mușcă, mușcă și iar mușcă. 🙂

  • Lotus zice:

   Despre primul punct, cu imunitatea, nu știu ce să zic. În schimb, le aplaud pe restul. Iar la ultimul punct, cu inamovibilitatea, include-i și pe șefii serviciilor sau pe domnul Mugur Isărescu, care e mai fix decât însăși banca pe care-o conduce.

  • Adelino, ‘ca-ti-as, cu tot regretul o spun, masurile propuse / visate de tine sint corecte, la modul teoretic. Numai ca, vorba eschimosilor, teoria sine (mal)praxis, est cum rota fara axis!
   Bine, facem referendum, se prezinta 90%, 90% dintre ei voteaza ca ihim.
   Asa, si? Ti se pare ca a doua zi ne vom iubi pe tunuri, sau ce?
   Lucrurile trebuie luate, stie chiar si Balka Nicu, pas cu pas (chiar si capra vecinului!!)
   Dupa cutia mea ucrainiana, prima duda de rezolvat este eliberarea justitiei, concomitent cu impilarea ei prin legea raspunderii magistratilor. La capitolul asta, trebuie regulate citeva detalii (dupa cum se stie, diavolul sta tupilat pe-acolo!!):
   – exmatricularea definitiva a procororilor, fara drept de reinscriere, din corpul magistratilor
   – asigurarea unei repartizari, CU ADEVARAT ALEATORIE, a dosarelor (asta e TNT pentru justitia cu dedicatie) la distribuire sau redistribuire
   – bineinteles, chiuretarea abjectiei numita cooperarea justitiei cu pleoapa si timpanul (cimp tactic si alea-alea)
   Dupa ce-am implementat (Doamne, cit sint de elevat, bre!) toate astea, ne dam doi trei pasi indarapt, facem ochii mici cachinezu’ si privim printre gene. Privim asa pret de fo citeva luni si abia porma ne napustim spre capitolul doi.
   Parerea me…

 3. DoarF zice:

  renata, te rog sa si argumentezi „normalitatea in care strada decide”. Ai amintit de numarul de 10 ori mai mare fata de manifestatia care a dus la caderea guvernului Boc(nu consider ca litera mare sau mica face vreo diferenta). Desi atunci strada avea mult mai multe argumente tehnice in afara inevitabilului „ai/n-ai basca”, tot nu e DEMOCRATIC ca strada sa decida. Ca tu, partid de guvernare, ti-e frica sa nu ai soarta taranistilor, este una, dar in nici un caz normalitate. Normalitate este ce a facut Tariceanu cu majorarea salariilor profesorilor: desi era impotriva tuturor(parlament, presedinte, strada) a facut ceea ce a considerat el ca este „corect”, asumandu-si consecintele mai mult sau mai putin politice pentru faptele lui.

  • DoarF zice:

   PS. Desteptii din strada care umbla cu statul de drept in gura precum umbla Oprea cu intereseul national, ar trebui in primul rand sa citeasca decizia CCR din 17 ian 1995 in care se spune „După depunerea ordonanţelor la Parlament, Guvernul nu le mai poate modifica sau abroga, deoarece[…]”. Si numai dupa ce au inteles exact cum e cu statul de drept sa evalueze daca e cazul ca sa comita un abuz cert(o ordonanta de abrogare) pentru a inlatura un posibil abuz(CCR nu a decretat nimic pana acum).

  • În decembrie 89, cel puțin în aparență, a decis strada. Cel puțin în varianta oficială. În 2012 tot aparent a decis strada. Când aparențele se repetă, strada crede că poate decide. Știu, democratic e votul.
   Am citit și eu că ordonanța ddepusă nu poate fi abrogată, dar uite că televiziunile sugerează exact asta: că se intenționează o ordonanță de abrogare a primeia.

   • DoarF zice:

    Atentie la nuante. „nu poate fi” nu este la fel cu „nu poate fi, in mod legal”. Nimeni nu impiedica guvernul sa dea o alta ordonanta, chiar daca stie clar ca e neconstitutionala. Efectul ei se produce, iar daca cineva o contesta la CCR, o sa fie declarata neconstitutionala. Iar ca sa fie circul complet, DNA poata sa vina sa-i ia pentru abuz in serviciu, ca doar incalca cu buna stiinta legile. O astept pe Gigi sa vina sa-mi explice cum e cu moralitatea si sistemul de valori, in cazul asta.

 4. Lotus zice:

  După părerea mea, manipularea nu exclude un număr foarte mare de oameni. Elementele cheie sunt fitilul (ce a declanțat scânteia?) și direcția în care canalizezi forța mulțimii sau felul cum politizezi rezultatele pe care ea le va genera. Cred că revoluția de la ’89 a fost masivă și spontană, dar ulterior acaparată și direcționată în anumite sensuri. Niște oameni strânși în jurul ideii greșite de democrației și stat de drept (sau înțelese greșit sau parțial) sunt la fel de periculoși ca niște oameni strânși în jurul unei idei religioase, de exemplu.

  • După unele surse, Lotus, existau pregătite niște scenarii de scoatere în stradă și în 89, dacă nu se mișca populația. (Lacuri de acumulare golite până la nivelul de avarie, o pană de curent generalizată… n-a mai fost nevoie).
   Da, interesant, manipularea nu exclude un număr mare de oameni, nici nu m-am gândit la asta. Manipulați sunt primul nucleu, ceilalți se alătură prin imitație.
   Un cunoscut ar fi fost dispus să vină zi de zi în București, de la niște sute de km distanță, zilele astea. L-am întrebat de ce. Răspuns uluitor: fiindcă se întâmplă și la noi ceva. Nu-i păsa ce se cere în stradă, i se părea spectaculoasă coeziunea mulțimilor.

   • Lotus zice:

    Legat de ’89, așa am auzit și eu, că se pregătea o lovitură de stat. Nu știu dacă prin scoaterea oamenilor în stradă, dar presupun ca asta ar fi fost simplu, dată fiind conjunctura. Le-au luat-o oamenii înainte, dar au revenit repede la frâie.

 5. alina zice:

  incep sa cred tot mai mult ca esti bolnava duamna !
  acum inteleg de ce nu ai copii . ramai la LABA , principesso !

 6. ketherius zice:

  Mă adaug și eu celor cu nostalgia Legii 18. Totuși, Legea 18 fără pedepse privative de libertate este frecție la picior de lemn și tratează un simptom, nu cauza.

  E ok să prinzi un hoț și să recuperezi din banii furați, dar hoțul rămâne liber și va fura în continuare. Ca să aibă efect legea, trebuie să vină cu o pedeapsă care să descurajeze fapta.

  • klaus zice:

   Unii consideră că merită să faci nițel bulău pentru a reveni la mormanu’ de bani. Recuperarea prejudiciului pare un fel de utopie. Pentru câțiva bănuți, ANAF-ul te somează ca pe un delicvent. Dacă nu plătești impozitele la timp ești penalizat cu 1% pe zi. Dacă vrei să recuperezi banii din taxa auto va trebui să aștepți fără 1% /zi beneficiu care s-ar presupune că e echitabil.
   Concluzia? Poți fi futut în România fără să poți avea iluzia că poți fute echivalent. Pentru asta n-o să vezi demonstrații deocamdată.

  • Lotus zice:

   Nu merge embedul, așa că dau link direct:

  • Ketherius, legea 18 prevedea impozitarea cu 80-90% a acelor bunuri personale pentru care cetățeanul nu putea face dovada că le-a achiziționat din venituri legale sau, în caz contrar, confiscarea. Dacă el ar fi scos banii să achite taxa, în caz că mai deținea și bani la saltea, s-ar fi băgat și mai rău în rahat, așa că prefera să piardă bunul.
   În ceea ce privește obiecția ta, corectă, că hoțul prins, bunuri confiscate, trebuie să facă pușcărie, asta e valabil și fezabil pentru hoțul clasic, mărunt. Hoții din actuala nomenclatură politică se îmbogățesc prin inginerii financiare, luare de mită, obținere ilegală de drepturi patrimoniale. Hoția e greu de dovedit. Mult mai simplu e să-i faci „cash flow -ul” și să-i confiști bunuri de valoarea neconcordanței. Îți garantez că aproape toți primarii ar rămâne fără case, fără mașini, fără terenuri. Poate că unii s-ar specializa să fure mai deștept, dar poate alții ar fi descurajați.
   În momentul ăsta îi bagă nițel la bulău, în general pentru fapte derizorii (vezi cazul lui Năstase cu termopane și chinezisme) și-i lasă cu averile intacte. Aici intervine și alt aspect, sunt luați pentru infracțiuni mărunte în care au fost implicați individual, nu pentru cele în care au lucrat concertat, cu alți camarazi de partid și de mafie, pentru că sunt unii de care te poți atinge și alții de care nu.

   • Lotus zice:

    Totuși, legea asta, așa cum o descrii, nu vine puțin în contradicție cu prezumția de nevinovăție? Ideea cu postarea lui Băsescu nu era ce-a făcut Băsescu în cariera lui, ci fix ce-a zis în acea postare. Cu alte cuvinte, ar exista și acum cadru legal, care însă nu se aplică. Adică sunt destui care chiar sunt prinși că au furat, li se probează vinovăția, după care sunt lăsați liberi, cu averi cu tot. Ăștia nu sunt lăsați că nu le-ar permite legea magistraților să le confiște averile, ci că așa dorește DNA-ul, SRI-ul, procurorii, să-i lase liberi și cu averi. Deci nu legea deficitară este, în cazurile lor, problema.

   • Cârcotaşu zice:

    Doamne, feri! Renata, numa’ o lege de genul legii 18 nu ne-ar mai trebui în statul procurorilor România. Nu realizezi că majoritatea covârşitoare a angajaţilor din sectorul privat lucrează în zona gri? Salariul minim pe cartea de muncă şi… restul în plic? Păi DNA-ul ar avea material de lucru permanent şi fii sigură că s-ar distra de minune.
    Cu legea 18, prin anii ’60 s-au făcut abuzuri teribile. Era suficient un denunţ al unui vecin cu care nu te ai bine, sau al oricui altcuiva căruia nu-i plăcea capra ta, că ăla erai! Îţi dai seama ce-ar fi azi când denunţul funcţionează mai ceva ca-n anii ’50 ai veacului trecut, când securitatea era dulce copil pe lângă ce e procuratura, DNA-ul şi SRI-ul azi? :wow:

   • Cârco, știu ce spui, eu vedeam o lege 18 chirurgicală, depui declarația de venit anual, ai achiziționat de 5 ori mai mult decât ți-ai fi permis… Fără denunțuri. Acolo, pe calculatoriu, la cooperativa care-ți numără banii și stai la coadă ca să-ți dea adeverința că te-a controlat.

 7. klaus zice:

  A ieșit Grindeanu, și-a pus cenușă-n cap. Demonstrația continuă. Să cadă guvernul, vorbe culese din piață. DoarF amintea de o hotărâre a CCR care va deveni o curvă. Jurisprudența va fi siluită în funcție de cheful „protestatarului”, de alții.
  Eu nu mai știu ce dracu’ să consider ca fiind referință. Ce dracu’ înseamnă legea? Dacă protestez eu, mâine, pe carosabil, în fața unei primării care nu merită pomenită cu numele, împotriva achiziționării pământului de către străini, voi fi amendat, anchetat, un adevărat pericol social. N-am autorizație, aș înșira multe, relevant e că sunt doar UN individ. MiArgo e, evident, avantajat, el protestează pe un trend, mulți oameni care știu ce vor, bla bla sau știri meteo.
  Acuma, asumându-mi unele greșeli de comunicare, eu nu sunt împotriva cererilor protestatarilor. Eu mă tem de faptul că au ieșit acum la proteste influențați. E foarte tare să fii făcut pesedist pentru că nu ești în trend, parcă seamănă cu ură, nu ești la fel, treci în rând! MiArgo, nu vreau! Sunt atât cât pot să fiu! Cu toate astea sunt în stare să te ascult, nu cred că dețin adevăruri absolute, vorba ta, axiome.
  Acuma chiar sunt curios, OUG’-l de-i abrogat, mai ieși la demonstrații?
  Eu întind o mână către tine, sunt un altfel care te respectă. Hai să discutăm fără să ne doară că suntem diferiți! Cred că de asta s-ar teme cel mai mult ăia față de care unii protestează la vedere iar alții își mușcă buzele acasă. Nu ești tu, nu sunt eu, problema!
  Problema sunt ei! Ei!

  • DoarF zice:

   klaus, si eu sunt curios cum o sa o scalde, din punct de vedere legal. Din punctul meu de vedere, singura posibilitate legala este prin parlament: in termenul celor 10 zile parlamentul sa respinga ordonanta. Eu nu sunt jurist, poate or mai fi si alte cai. Dar fraza citata mai sus, intr-o interpretare logica, leaga de maini guvernul.

  • klaus, oug-ul e un pretext. Piața dorește căderea guvernului. Evident că e un guvern de strânsură și că nu plânge nimeni după el, dar scopul final sunt alegeri anticipate și opoziția actuală la guvernare. Johannis aproape că a spus-o în discursuri și prin ieșitul la demonstrație.

   • 03gg zice:

    lasă-l puțin pe iohannis și orice teorie a conspirației, scenarii etc și răspunde-mi, te rog, la întrebarea pe care ți-am pus-o aici: https://garapentrunoi.wordpress.com/2017/01/23/golanca-batrana/comment-page-1/#comment-17267, anume cât de mult te simți în siguranță și reprezentată de acest guvern, în acest moment, după data de 31 ianuarie 2017?
    thx.

   • Desteptarea! Nu exista o posibilitate legala (pentru iohanes) de a forta alegeri anticipate, si asta pentru simplul motiv ca presedintele, oricare ar fi el, nu poate desemna un premier dupa pohta inimii lui. (art. 103 din Constitutie) Daca n-ar fi asa, ar putea sa-l puna, legal, pe tat’su! Sau pe Sorinel Pustiul…
    Tot ce poate face iohanes ar fi ca, incalcind Constitutia (n-ar fi prima data), sa refuze un alt premier propus de PSD, caz in care ar fi pasibil, lejer, de suspendare. Sigur, poate risca!

   • Nu, nu! Demisia guvernului, dizolvarea parlamentului, alegeri anticipate. Ia mai vezi în constituție, nu-i cum zic io?

   • Renato, parlamentul se poate dizolva intr-un singur caz:
    DIZOLVAREA PARLAMENTULUI
    ARTICOLUL 89
    (1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
    Asta se poate intimpla daca iohanes refuza de 2 ori nominalizarea PSD-ului si propune el alta varianta (Ciolos, vezi bine!), pe care Parlamentul o respinge.
    Cum iohanes nu are dreptul, conform art. 103 (2) (dar si precizarilor CCR) sa refuze propunerea PSD, astia il pot suspenda inainte de cumularea conditiilor din art. 89
    Tariceanu vine in locul lui, numeste premierul PSD si nici nu mai conteaza daca iohanes se intoarce sau nu la Cotroceni.
    Cel mai trist pentru el e ca pentru suspendare vor vota 90% din parlament, care n-are niciun chef de anticipate, dupa ce s-au vazut la bucate. Adica si PNL, si USR!

 8. 03gg zice:

  renata, vino tu cu pancarta aia și cu foaia aia. dacă e nevoie, le scriem acolo, pe loc, pe asfalt (app, vorbim despre asfaltul ăla curățat de fiecare dată de către participanți. nu strică nimănui să aducă măcar un sac de gunoi).
  sau nu te chinui cu pancarta cu toate numele alea, doar vino.
  vreau să-ți dai ocazia să vezi tu chipurile oamenilor de acolo, să-i auzi, să te plimbi printre ei, să te umfli realmente de râs când citești ce poate scoate mintea românului, cât de inventiv este și cât de generoasă ne este limba, inclusiv amestecată cu engleză, francă, germană și, o să râzi, rusă, pentru că am văzut și asta. dacă rămâi chibițul care urmărește doar ce îi servește media și dezbate problematica din vârful buzelor sau doar pe blog, pierzi informația reală. trust me!
  ce este extrem, extrem de important, este mentalitatea tinerilor din piață. dincolo de cei ca mine, ca tine sau ca cei de aproape vârsta alor mei (am făcut poze și unui domn cu baston, și unor cupluri de oameni în vârstă), merită de văzut direct la sursă chipurile acestora. repet, parcă aș fi într-o sală de teatru unde, să fim serioși, nu prea o să vezi ceea ce vei vedea la super-mega mitingul promis de psd. asta face diferența!
  prea dai tentă politică unde socialul primează. că se amestecă lucrurile, că unii sau alții vor să-și aroge nu știu voce a străzii, că se aruncă anatema pe mulțimea din piață că este manipulată și manipulabilă, că se încearcă să se desființeze mișcarea de stradă and so on… toate țin de o marjă de eroare, subiectivism și rea voință.
  două sugestii: nu te mai lega de copii și de adulții care vin cu cei mici. greșești, inclusiv în ce ai afirmat în text. până nu te duci să vezi la fața locului, este de bun simț să nu mai decretezi.
  doi: cauzele nu se vindecă și ameliorează prin a ne lamenta și (din nou) decreta. pornind de la efecte, chiar se poate lua în calcul că se scrie o pagină de istorie acolo, în stradă, unde ar merita să se țină toate lecțiile de istorie. n-ai idee cât m-am luat la trântă cu sistemul de învățământ și continui s-o fac, chiar și numai din prisma faptului că meseria mea de bază este cea de părinte.

  • Gigi, eu știam că ar trebui să mă simt reprezentată de Parlament… 🙂
   Totuși, dacă vrei un răspuns la „cât de mult te simți în siguranță și reprezentată de acest guvern”, iată-l: nu m-am simțit niciodată apărată de vreun guvern. Să zicem că mă simt apărată de câteva articole din Constituție. Tu sub care guvern te-ai simțit apărată și în siguranță? (Parcă vorbim de soțul iubit, nu de o instituție! 🙂 )

   De-aia te duci tu în Piață, să te umfli de râs, să descoperi cât de inventivă și șucară e mintea românului? Pe bune?! Te duci ca să simți gustul mulțimii? Ca să vezi chestii pe care nu le vezi la teatru? Chiar îți evocă substantivul TEATRU atmosfera Pieții? Mă pui pe gânduri. Eu credeam că te duci acolo ca să aibă copiii tăi un viitor mai bun.
   Să știi că o delicatesă a manipulării e să-l faci pe manipulat să creadă că acționează din proprie convingere.
   Acum Piața vrea demisia guvernului, dizolvarea parlamentului și alegeri anticipate. Eu nu văd decât miză politică, nu e nici urmă de social în protestul ăsta.
   Să duci copii mici și animale într-o asemenea mulțime (cu excepția situației că nu aveai cu cine-i lăsa acasă) e o dovadă de abuz asupra unor ființe lipsite de discernământ și capacitate de-a se opune unei hotărâri unilaterale.
   Istoria se scrie de către învingători. Strada furnizează doar material didactic pentru aceștia. Să ne întoarcem la decembrie 89. Acum scrie în cartea de istorie că a fost o revoluție în care poporul a învins dictatura. Dacă Ceaușescu și-ai lui ar fi rămas la putere până murea de bătrânețe, în cartea de istorie ar fi scris că partidul comunist și proletariatul care-l adora a înăbușit o lovitură de stat dată de forțe reacționare, antipopulare, sprijinite de grupuri de teroriști imperialiști.
   Totuși, Gigi, nu pot să nu-ți admir entuzaismul juvenil!

   • 03gg zice:

    ești incredibilă!
    tu deformezi cu bună știință sau chiar ai mania contrazicerii? lasă-mă să aleg una din astea două, decât că cred că tu atât ai înțeles din ce am scris, referitor la ce poți descopri când mergi în piață!
    asta nu mai este încăpățânare; este o dezolantă respingere, care tot spre ceva retrograd duce și, recunosc, începe să-mi fie milă că rămâi încartiruită în niște fixisme, iar ce nu accepți înseamnă că nu există.
    și nu! un părinte nu abuzează când merge cu copilul într-o astfel de conjunctură, să fim serioși! te-am mai rugat să o iei mai ușor când te arunci cu afirmații în direcția asta. așa aș spune și eu că, mai degrabă, un om abuzează de un animăluț de companie, pentru că o face, repet, din egoism convenabil lui, fără ca animăluțul ăla să aibă posibilitatea de a accepta sau respinge asta. nu?
    draga mea, încearcă să înțelegi: în piață sunt cei născuți în perioada ’89! nu au cum să cunoască ce a fost atunci, decât dacă li se oferă deformat variante. ei preferă să-și trăiască viața, acum, aici și, mai ales, să-și spună cuvântul pentru copiii lor. încearcă să pricepi că au o cu totul altă mentalitate față de a ta, a mea, a dinozaurilor comunisto-bolșevici. prin asta descumpănesc, sperie, irită și, ce e mai important, îi doare în șpiț că tu și mulți ca tine rămâneți captivi într-un trecut care a fost cândva prezentul vostru și din care n-ați înțeles nimic sau n-ați fost lăsați s-o faceți.
    a, și da! evident că un guvern, oricare ar fi ăla, care minte poporul în loc să-l protejeze, merită să fie aruncat la gunoiul istoriei. spuneam încă de acum o lună și ceva: dragnea este în cădere liberă și va ajunge direct la hazna, nimeni nu-și va mai aduce aminte de el. urmează psd-ul.
    tinerii de azi nu cunosc ciuma roșie în esența a ce-a fost ea în ultimii 50 + 27 ani, nici nu le trebuie. pentru ei viitorul este azi și ei azi acționează. descumpănește, nu-i așa? când valorile cele mai simple, ce țin de decență imediată, de bunul simț nativ, capătă o așa forță. suntem generațiile bolnave, renata, dar doar unii dintre noi admit asta; ceilalți, majoritatea, doar țâțâie că asta e, implacabilul românesc ne urmărește și mai fac și pe deștepții pe sistemul știm noi de fapt despre ce e vorbaa.., oricum e inutil, nu mai ai ce face.
    p.s. ieri la prânz, fiind la ai mei (oameni de 80 de ani) discutam despre ce se întâmplă în piață și nu numai. i-am întrebat dacă se simt reprezentați de nepoatele lor, adolescente. n-ai idee cât de emoționant a fost când răspunsul unuia a fost mut, dar umed în colțul ochilor, iar celălalt scurt, într-un suspin „apăi cum? doar n-am trăit degeaba!”. vrei istorie? apăi (ca să parafrazez) o avem: de la ei, cei de dinainte și de la ei, cei de după noi.
    asumă-ți odată că rămâi doar o virguliță în mersul evenimentelor. alții au curajul de a pune punct.

   • „vreau să-ți dai ocazia să vezi tu chipurile oamenilor de acolo, să-i auzi, să te plimbi printre ei, să te umfli realmente de râs când citești ce poate scoate mintea românului, cât de inventiv este și cât de generoasă ne este limba, inclusiv amestecată cu engleză, francă, germană și, o să râzi, rusă, pentru că am văzut și asta.”

    „parcă aș fi într-o sală de teatru”

    Astea sunt cuvintele tale, le-am citit, am răspuns.

    Explică-mi și mie care e diferența intelectuală dintre un animăluț de companie și un copiluț de 6 luni? Asta după ce îmi răspunzi sub care guvern te-ai simțit tu în siguranță.

    În caz că în afirmația „încearcă să pricepi că au o cu totul altă mentalitate față de a ta, a mea, a dinozaurilor comunisto-bolșevici.” eu, tu, bolșevicii sunt o simplă enumerare, mi se pare ok. Dacă e vorba de o echivalență între mine, tine și bolșevici, te rog să vorbești strict în numele tău. Eu sunt prima generație din trei care n-a fost distrusă complet de bolșevici, așa cum au fost distruși bunicii și părinții mei. În aceeași ordine de idei, afirmația asta – „tu și mulți ca tine rămâneți captivi într-un trecut care a fost cândva prezentul vostru și din care n-ați înțeles nimic sau n-ați fost lăsați s-o faceți.” dovedește cât ești de infantilă, superficială și dogmatică în gândire. Tu chiar cumperi cu drag un ou produs de firma Găini Fericite! 🙂 Adică tu crezi că dacă pe etichetă scrie „fericite”, găinile alea chiar râd cu ciocul până la urechi când se ouă!
    Gigi, nu-ți cunosc viața (doar opera), dar mi-e teamă că ai trăit într-o plutire generală prin toate timpurile.

    O curiozitate: dacă sunt o virguliță, de ce-ți bați capul cu mine, tu, care ești ditamai PUNCTUL?
    Dacă ar fi să-mi permit o glumă macabră, te-aș întreba: aveți ordin pe unitate să convingeți virgulițele? Dar nu, nu te întreb asta, sunt convinsă că nu ești înregimentată decât în propria naivitate.

   • 03gg zice:

    uff.. urât. ai început să muști. tot povesteai că ți se întâmplă asta în habitat. 🙂
    îmi pari mult prea impresionabilă, căci nu cred că doar orgoliul îți joacă feste în asemenea hal să răstălmăcești tot ce spun, doar pentru a avea motiv să te simți lezată.
    hai în piață, renata! ia-o și pe mili într-un ham dintr-ăla sau coș special, să fie cât mai ferită de mulțime, zic, și nici singură să n-o lași. fă un minim de efort și treci așa, preț de o jumătate de oră măcar prin piață. app, eu o să am o geacă portocalie. desigur, ai liber la imaginație, chiar dacă ți-aș marca o chestie simplă: oranjul este culoarea mea preferată. este luminoasă, știi? dacă mi-ai fi citit opera, ai fi descoperi că până și griul devine oranj. :))
    spui că citești ce scriu. fă-o, te rog, mai atent, de mai multe ori dacă este necesar, fără nicio așchie de predispunere de sărit capsa, fără niciun resentiment, cât mai cerebral. e doar o sugestie.
    sunt amuzată, dar și ușor mirată, că ai înțeles atât de aiurea chestiuni scrise atât de clar. chiar pariez pe tine, renata.

   • Gigi, insiști să mă aduci în Piață. Încep să cred că gluma aia macabră cu ordinul de zi pe unitate n-ar fi chiar așa de deplasată.
    Draga mea, piața vrea un vid în clipa asta, știu, unul poetic, curat, plin de fluturași patriotici la stomac, dar tot VID se numește. Fără guvern, fără parlament, devii un teren viran. Știi cu cine ne învecinăm la vest? Cu ungurii. Știi cu cine ne învecinăm la est? Cu rușii. Știi cine sunt ungurii? Ăia care cred că le-am ocupat Transilvania. Știi cine sunt rușii? Ăia care se învecinează cu cine vor ei.
    Du-te liniștită în Piață și relaxează-te privind priveliștea.
    Momirea asta dulceagă, de parcă ai vorbi cu un copil de 4 ani – „ia-o și pe mili într-un ham dintr-ăla sau coș special, să fie cât mai ferită de mulțime, zic, și nici singură să n-o lași.” mă face să cred două lucruri: ori încerci să-mi spui că sunt retardată mintal și nu știi cum, ori primești comision pentru fiecare „client” nou adus în Piață.
    Ei, faza cu pariez pe tine, renata e din alt nivel. Deja am trecut clasa într-a șasea, doamna dirigintă mă creditează în avans, mă responsabilizează… căcaturi de-astea.

   • 03gg zice:

    stai calmă, renata.
    dacă îți spun că pe proprii mei copii i-am tratat și îi tratez ca pe niște omuleți (acum oameni) în devenire din momentul în care i-am dorit (da, încă din burtă i-am respectat ca pe niște entități distincte, dar asta este o altă poveste), cred că ți-e clar că este absurd scenariul tău.
    dar nu mă pot abține să nu-ți mărturisesc faptul că-mi devii din ce în ce mai simpatică. pe cuvânt. eu nu mint, și nici nu-mi bat joc sau aiureli de genul. în ceea ce te privește, o spun cu delicatețe și zâmbind cu toată fața.
    despre alții nu mai zic nimic, pen’ca să nu iasă iar d’arca din tine să mă trosnească. :))

  • Vecine, ai scapat una monstruoasa: ca istoria se scrie in strada. Atunci de ce mai votam?
   Anarhia salveaza Romania?! Democratie fara vot?
   90% din cei de-acolo nici n-au citit OUG! De ce protesteaza?
   In 2012 s-au pus la cos voturile a 7.4 milioane de romani, printr-o manevra ticaloasa comisa la 5 dimineata. Citi tineri frumusei au iesit in strada atunci?
   Tot ceea ce vedem in piata Victoriei de citeva zile COSTA! Bani frumusei! Spune-mi ca fiecare isi plateste transportul, cazarea, mincarea, florile etc si spune-mi ca si-au luat concediu fara plata! (Ma refer, evident, la cei din provincie)
   Cit despre cei din Bucuresti, e ca si cum si-ar fi luat un al doilea job. Pina la 4 la munca, apoi pina la 12 noaptea la proteste. Dar cit poti s-o tii asa?
   Ca o paranteza neimportanta: pariez ca minim 30% dintre cei de-acolo sint beneficiari ai sporurilor de venituri aduse de programul acestor nemernici din PSD. Sigur, PSD e rau, sporurile sint bune. Dar daca au convingeri curate, cred ca ar fi moral sa anunte ca refuza sporurile oferite de acesti ticalosi.
   Daca ar face asa, m-as alatura instantaneu miscarii lor de protest. Dar, sincer, nu cred…

   • klaus zice:

    Rădescule, dau o pălincă că nu mă doare gura :).
    Până acu’ vreo câteva zile am avut mari dubii asupra etosului meu, vorba lu’ comentatoru’ liviu. Aveam o senzație de singurătate. Mama și tata m-au făcut pesedist, am câștigat concursul de distrugător al filosofiei, valorile sunt niște chestii pe care le ating tangențial în deplasarea mea haotică prin lume. Tot îi bine, până acum nu m-a amenințat nimeni cu moartea. Până și renul ar putea face ceva mărunțiș, a ajuns să contorizeze comentarii ca pe blogul Vasilescului când îi beteag.
    De ce nu m-ai scos din singurătate mai repede?

   • Frate Klause, palinca DE-ASTA nu beu! Da’ tot multumesc frumos, ca, oricit as fi eu de ticalos si de stinga (sau invers) inca imi mai amintesc cum m-a invatat mama!

 9. Cârcotaşu zice:

  Chiar nu înţelegi de ce vin manifestanţii cu copiii în piaţă?

  • Ca să împiedice eventuale reacții violente ale Jandarmeriei?! Nu știu, presupun că ăsta e un motiv. Și ca să fie apriori agreabili, știut fiind că reclamele care conțin căței și copii sunt mai vizualizate decât alea fără.

   • 03gg zice:

    aici ai fost purtătorul de cuvânt al lu’ madam firea.
    ai evoluat, renata! 😉

   • Dacă și eu m-aș putea număra printre admiratorii coanei Firea…
    Ia caută prin Gară, ce dragă mi-e Firea. Cât o apreciez că locuiește într-un sanctuar al kitschului, că-l are naș de cununie pe Becali și că împarte lumea în oameni care au fătat și oameni care nu.
    Zău, Gigi, uneori vorbește gura fără tine!

   • 03gg zice:

    renata, scuze, acum mă retrag.
    să nu te superi prea mult pe mine când reiterez ideea pseudomajorității. înclin să cred că mai toți din ea sunt în provincie sau plecați din țară. important era ca una ca tine, bucureșteancă și om de kilometrul zero să-i ajuți cu informații cât mai pertinente. desigur, dacă asta se dorește. a, dacă primează preferința de can-can-uri, caterincă și hai să mai chat-uim la o cafea virtuală, recunosc spășit că m-ai păcălit până acum.
    app, ai auzit cum alți manipulați și manipulabili (super tare limba asta română, dom’ne, cum poate să sune, exact ce-ți spuneam despre pancartele și mesajele din piață), deci, revenind, cred că ești la curent cum tot aparatul de … ce preferi și știi mai bine, a adus studenții, băi! s-au deversat studenții în gara de nord – primii niște nebuni de la cluj (câte ore or fi făcut pe drum bezmeticii!?), că tot le-a dat guvernul gratuitate la calatoriile pe calea ferata. la naiba! masochiști guvernanții ăștia… au dat studenților – ăștia vin să-i dea jos, au dat bugetarilor – sindicatele sunt împotriva lor, și să mă ierte doamne-doamne, dar fuck! până și biserica ortodoxa română a făcut apel la liniște, pace.. chestiile alea, fără minciună, fără hoție – taman în ziua în care a inceput urmărirea penală împotriva patriahului teodosie al constantei. app de ăsta: știi cum e când intri în mănăstirea sf. andrei și vezi pe pereți pictați pe de-alde teoctist, ăsta penalul și-ncă alți câțiva bărboși siniștri? brr…

    p.s. hai că tocmai văzui: las vorbă vajnicului gică de mai sus, poa’ știe el când vin autobuzele cu… ăialalți. băi, deci d e l i c i o s! :)))

   • Cârcotaşu zice:

    Evident, e cât se poate de limpede. Altfel am aflat că grădiniţele existente în zonă oferă primirea copiilor pentru manifestanţii care n-au cu cine-i lăsa, le oferă şi o masă caldă, gratuit, pe timpul cât durează mitingurile. La fel, pentru manifestanţi, localurile din zonă, oferă, tot gratuit, gustări şi băuturi calde. Ehe!

   • Vorbești serios?! Parcă nu-mi vine să cred. Cum dovedești la local că ești manifestant și nu un flămând, din trafic? 🙂

   • 03gg zice:

    pe bune!!!!
    dacă nici aici nu ai înțeles că n-are a face simpatia și rahaturi de genu’..
    femeia exact asta a zis, după manifestarea de duminica trecută! chiar ai nevoie de surse de informare, chiar nu ai citit că voia să amendeze manifestanții care au venit împreună cu ai lor copii!??
    uneori și eu cred că urechile ochilor nu te ajută și auzi altceva când citești ce scriu. :)))

   • 03gg zice:

    draga/ul de tine @cârcotașu!!
    despre ce ore discutăm? matinale sau de seară?
    băi, deci pe bune, sunteți de belea cu chestiile astea!! :)))

  • Stiu eu, stiu eu. Asa scrie in manualul micului dar frumosului (si partial liberului) mitingau!

 10. psi zice:

  de pe pervazul meu, renata, le sujet se vede cu manipulare, multă și de finețe de data asta, admirabil dusă spre empatie, solidaritate, apartenență, sentimente pe care strada nu le-a mai încercat până acum la noi. iar exemplul cel mai la îndemână de manipulare ar fi verbul a abroga: în cursul după amiezii de ieri, când apăruseră zvonurile că vor pune scânteia (ordonanța) în dulap, urmând căile consacrate și mult mai sigure, prin lege și dezbatere, pe rețeaua de socializare-manipulare începuseră să curgă definiții peste definiții și păreri juridice care mai de care mai năucitoare, de făceam din ele vreo trei dex-uri și-un nou cod penal. ori legea 24/2000 zice limpede un singur cuvânt: abrogarea produce efectul cerut de stradă și aceasta numai în condiții de importanță și complexitate deosebite.

  în mod curios, modificarea abuzului în serviciu, așa cum este ea stipulată, este necesară, o susțin avocații și judecătorii, zilele acestea m-am tot chinuit să înțeleg și să mă informez de la sursă, ba mai mult, ea vine și ca urmare a recomandărilor legislației europene (adică fix cum zicea guvernul ăsta care se clatină). și am înțeles de pildă că pe forma actuală, se poate face pușcărie și s-au și dat sentințe pentru… 5 lei.
  acuma, se aude că în stradă sunt și alte cerințe, acelea privind interdicția de a ocupa o funcție publică dacă ești cercetat/ găsit vinovat pentru fapte de corupție și chiar ceva din legea la care faci referire. rămâne de văzut dacă strada va reuși să impună acest criteriu de integritate. dacă o va face, atunci vom putea spune că s-a depășit manipularea. și-ar fi momentul ca ea, strada, să-și formeze, să-și găsească o voce, cred eu, una care să ducă aceste cerințe la alt nivel.

  • psi, aș vrea și eu un parlament făcut din oameni care pun interesul colectiv înaintea interesului personal. M-aș obrăznici chiar să pretind parlamentari cu școli făcute pe bune, care n-au fost sau nu au părinți foști nomenklaturiști pe vremea ailaltă, care n-au fost securiști sau informatori, care n-au stat 10 ani în străinătate și i-a lovit brusc, patriotismul, cum îi lovise pe ăia câteva sute/mii de transfugi care s-au întors în 24 de ore din toată lumea, prin grija tarom, care a suplimentat cursele de linie, când a defectat Pacepa la americani. Aș vrea un guvern format din oameni integri, care au vreo legătură profesională cu ministerul pe care îl conduc.
   Aș vrea să se respecte legislația și toți ăia cu lanțuri farmaceutice care au deschis farmacii la mai puțin de 500 de metri față de aia deja existentă să fie obligați să-și ia jucăriile și prăvăliile și să le mute la țară, acolo unde mergi 5 km ca să cumperi un supozitor.
   Aș vrea…
   Dar Mili a găsit un clopoțel și sună din el și mă trezește din visare. 🙂

   • psi zice:

    🙂 eu m-aș mulțumi doar cu integritate și cu omul potrivit, la locul potrivit.
    cred că mă duc să-i cumpăr lui maya un clopoțel.

   • Negreșit! Un clopoțel sferic, imposibil de prins sau de oprit. Un zurgălău, ăsta e cuvântul potrivit. Face bine la nervi. Când reușești să i-l înhați dintre labe, se face o liniște binecuvântată ca în adâncul unei păduri. Te simți în sufragerie ca în mijlocul naturii.

 11. Iosif zice:

  „Caci voia lui Dumnezeu este ca,facând ce este bine,sa astupati gura oamenilor nestiutori si prosti.”(1Petru 2:15)
  Cuvântul lui Dumnezeu este întruparea lui Hristos cel omorât în trup si înviat în Duh,iar poporului român îi ramâne doar credinta în EL,singura si ultima sansa,SOLUTIE VIABILA ce-i mai poate aduce salvarea,iar aceasta implica UNITATE ÏN IUBIRE NECONDITIONATA în jurul jerfei lui Hristos,marturisindu-L cel putin ca în ’89 când masele strigau de rasuna tara :”EXISTA DUMNEZEU” ! si „DUMNEZEU ESTE CU NOI”! Oare mai exista în generatia Facebook acest gând,aceasta CREDINTA ?!… Cândva,pe drapelul tricolor al românilor era inscriptionata în latina una dintre tezele scrise de M.Luther : „NIHIL SINE DEO” (Nimic fara Dumnezeu)
  Romania are nevoie de REGELE regilor si ÎMPARATUL împaratilor,HRISTOS ! Presedintele,guvernul si parlamentul,daca-L vor onora si-L vor lasa pe EL la conducerea constiintelor lor vor aduce binecuvântarea peste poporul român,iar Romania va deveni un model pentru planeta întreaga .
  Dumnezeu sa binecuvânteze poporul român cu harul si pacea care întece orice pricepere !
  O duminica superba tuturor ! 🙂

  • Iosif, nu speră nimeni să devină România un model planetar. Măcare să nu-i mai zică unii Românica.
   Urarea din final e cu dus și-ntors! 🙂 Nu poate fi superbă pentru toți, după cum se precipită lucrurile.

 12. Iosif zice:

  Renata,lucrurile se vor agrava si mai mult ,daca poporul român nu-si îndreapta ultima speranta catre Cel Atotputernic. Planul „Antihristului” mondial este spre finalitate,însa îmi vei zice ca sunt „dus cu pluta”,sau ca sunt „deviat psihic”,însa toate aceste evenimente sunt REVELATE în CARTE,iar eu le cercetez si le urmaresc de zeci de ani,si, doar doua persoane ma cred si ma asculta cu interes;mama de 85 de ani si o alta femeie din Mures cu care am discutii serioase prin Skype pe aceasta tema,si cu care empatizez prin Duh si Adevar.
  Doar DUMNEZEU are SOLUTIA,fie ca ma credeti fie ca nu,iar DUMNEZEU ESTE „DRAGOSTE” singura „ARMA” ce poate învinge raul MONDIAL al „înselatorului „!

  • Iosif zice:

   P.S. „Daca ramâneti în cuvântul Meu ,sunteti cu adevarat ucenicii Mei. Veti cunoaste ADEVARUL si ADEVARUL va va face SLOBOZI.”
   Doar DESECRETIZAREA ADEVARULUI, secretizat de serviciile secrete,va schimba raul în bine ! „Antichrist” actioneaza în secret iar multimile sunt mintite de milenii de tradatorii,si vânzatorii ADEVARULUI, HRISTOS !

 13. gica zice:

  Eu recunosc , nu am toate scolile si deci nu inteleg prea multe . Dar ma intreb , de cita minte e nevoie sa ai sa nu intelegi ca sau marit salariile si pensii , ca sau facut reduceri la transpor si multe altele .
  felicitari renata pentru verticalitate . Sa moara iohanis , elenaudrea si basesescu si ceilalti ceau furat tara asta

 14. 03gg zice:

  renata, scuze, acum mă retrag.
  să nu te superi prea mult pe mine când reiterez ideea pseudomajorității. înclin să cred că mai toți din ea sunt în provincie sau plecați din țară. important era ca una ca tine, bucureșteancă și om de kilometrul zero să-i ajuți cu informații cât mai pertinente. desigur, dacă asta se dorește. a, dacă primează preferința de can-can-uri, caterincă și hai să mai chat-uim la o cafea virtuală, recunosc spășit că m-ai păcălit până acum.
  app, ai auzit cum alți manipulați și manipulabili (super tare limba asta română, dom’ne, cum poate să sune, exact ce-ți spuneam despre pancartele și mesajele din piață), deci, revenind, cred că ești la curent cum tot aparatul de … ce preferi și știi mai bine, a adus studenții, băi! s-au deversat studenții în gara de nord – primii niște nebuni de la cluj (câte ore or fi făcut pe drum bezmeticii!?), că tot le-a dat guvernul gratuitate la calatoriile pe calea ferata. la naiba! masochiști guvernanții ăștia… au dat studenților – ăștia vin să-i dea jos, au dat bugetarilor – sindicatele sunt împotriva lor, și să mă ierte doamne-doamne, dar fuck! până și biserica ortodoxa română a făcut apel la liniște, pace.. chestiile alea, fără minciună, fără hoție – taman în ziua în care a inceput urmărirea penală împotriva patriahului teodosie al constantei. app de ăsta: știi cum e când intri în mănăstirea sf. andrei și vezi pe pereți pictați pe de-alde teoctist, ăsta penalul și-ncă alți câțiva bărboși siniștri? brr…

  p.s. hai că tocmai văzui: predau ștafeta vajnicului ‘gică’ (era mai potrivit dorel!?) de mai sus, poa’ știe el când vin autobuzele cu… ăialalți.
  băi, deci d e l i c i o s! :)))

 15. 03gg zice:

  te rog nu mai șterge mesajul de mai sus, ci pe ăla de la 2:28 care este plasat greșit. rămăsesem cumva cu citarea acolo.
  mersi.

  • Eu vedeam o dublare de coment. Nu mai șterg nimic.
   Le ai salvate?! 🙂

   • 03gg zice:

    ba da, măi, ăla de mai sus, de la 2:28, ăla este dublat.
    scuze de deranj.
    cât despre.. ar trebui?! aștept să-mi răspunzi să m-apuc să fuck print-screen-uri.
    app de ce poate scoate românul din minte și limbă, uite aici sunt strânse câteva perle: http://adriangeorgescu.ro/2017/02/04/alte-mesaje-tari-de-la-proteste-vineri/
    să-mi spui tu că nu râzi (fie și înfundat) la câteva dintre ele.

   • A, ba daaa! Am râs la greu. Era o tipă, corporatistă, care se gândise să facă publicitate în turism altfel. De pildă scria BU-un cur văzut din spate-EȘTI. Presupun că li se adresa turiștilor din BĂICOI. N-a avut succes. Nici cât frunza lu coana Udrea. Poante de-astea cu la curbă șinele troznesc le dixtrau pe fetișcane, pe vremea lui Dej. N-a mai evoluat umorul de-atunci?

   • DoarF zice:

    Gigi, mai explica odata cum era cu print-screenurile la chestii sterse. Si, mai ales cum e cu ipocrizia.

   • 03gg zice:

    doarf,
    încep să cred că ai o problemă.
    a devenit blogul renatei zidul plângerii pentru tine sau chiar ești atât de nevolnic în a-ți da seama că afirmi că ai fi postat ceva la mine, iar eu aș fi șters?
    calmează-te și fii ceva mai atent cum dai click-urile alea.
    vezi că ies în piață, ai blogul meu la dispoziție câteva ore bune. și zile, căci între timp unii mai avem și-o viață de trăit, nu doar să v-o facem și vouă mai curată și aerisită, unii chiar sunteți prea îmbâcsiți.
    te aștept cu întrebări, dragule… pff..

   • Gigi, dacă în seara asta iar te duci în piață pentru noi, mulțumim, dar vezi, noi ăștia bătrîni și bolșevici nu mai avem chiar o eternitate în față.

   • DoarF zice:

    Gigi, nu-mi vorbi mie de clickuri aiurea. Nu de alta, dar cu tot filtrul de la google cred ca sunt capabil sa te inec(virtual vorbind) in clickuri. Nu am remarcat daca dupa postare a intrat in moderare(avea un link catre un site unde te invata cum sa faci disable la comentariile anonime) dar stiu sigur ca a intrat, pentru ca am verificat. Pot sa-ti spun si cum a fost formatat gresit(lipsea un enter intre spusele tale si ale mele). Inainte sa te umflii in pene, da o confirmare sau o infirmare daca il gasesti pe undeva prin maruntaiele blogului. Ca sa nu trebuiasca sa il scriu din nou.

 16. Iosif zice:

  Câinele cu pancarda la gât este superrr ! „Îmi vine sa urlu !” 🙂 🙂 🙂

  • Da, Iosif, cum ziceam pe undeva, unde adaugi mesajului un cîine sau un copil, ai câștigat simpatia tuturor. 🙂

   • omama zice:

    Golanco , ai cam inceput sa sari parlaezul .
    Sezi fa bine acasa cu mata (cu cratima madame daca doresti! dar lasa-ma pe mine si copii mei in pace sa cred si sa simt ceea ce vreau , nesimtit o .

    iesi dracului la pensie cai trait degeaba . ati trait toti 60 de ani degeaba . de ce dracu e tara asta cum e ? tocmai din cauza voastra bosorogilor

   • Omama,
    Așa te cheamă sau trebuie să-ți zic Oooo, maamă, duuulce maaamă…?
    În fine, dacă mă iei cu „fă” nici nu prea contează. Observ că nu stăpânești limba română, în schimb la franceză ești sclipitoare. Un cuvînt ai scris, și p-ăla l-ai ortografiat perfect. 🙂
    Ai putea, totuși, să-ți articulezi copiii măcar din când în când, când o cer.
    Altfel, n-am ce să-ți reproșez. Ai fost delicioasă în încercarea de-a scrie sub acoperire.

   • clujanu zice:

    Stimată omamă, ați greșit pur și simplu peronul garii. De aici nu puteți pleca spre București! Atât, cu stima!

  • 03gg zice:

   iosife, mă bucur că de-acolo, de unde ești, savurezi altfel chestiile astea.
   în calupul ăla mai era o poză cu un cățel tuciuriu care avea la gât „sunt negru de supărare!”
   chiar, renata! mili este tot așa neagră, nu? :)))
   nu mi-e clar: care sunt manevrați și mai manipulabili? oamenii, copiii lor sau sărmanele animăluțe? mai ales în pozele alea de care tot amintești..
   între timp, ete și astea: http://adriangeorgescu.ro/2017/02/06/cele-mai-puternice-mesaje-de-la-proteste-duminica

 17. castanman zice:

  Renata, sigur toti comentatorii sunt reali? Sau ai incercat un pamflet din comentarii? Omama e delicios. Gigi e un activist, gica un moralist, tu o re(semn)ata…

  • C-man, nu le mai schimba sexul vizitatoarelor mele! Omama și Gigi sunt femei. La Gică ai nimerit. Și la mine, resemnata. Resemnata Bolshevika. Nu sună bine? Nume de scenă! 🙂

   • castanman zice:

    Iti sta bine cu orice nume. N-am schimbat niciun sex, sunt convins ca omama e mascul, dupa greselile gramaticale, iar gigi e mascul dupa incearca sa-si puna in evidenta ouale.

   • klaus zice:

    Nu-i și liviu muiere? :))

   • castanman zice:

    Renata, nu cred ca e acoperita fiinta care te- ncepe cu „golanco”. De ce ar mai scrie ” nesimtit-o” ? Doar pentru ca e inteligenta, are o bruma de instructie si nu se cadea sa faca toate greselile din gramatica, ca sa nu te prinzi? IP ul ce ti spune? Sunt convins ca e bucuresteanca fiinta aceasta si cumpara pastile pentru a doua zi de la tine. Te stie bine. Din texte.

   • castanman zice:

    @klaus/ liviu nu e muiere. E doar un baiat siret care a vrut sa futa ceva, semnul maturitatii. Nu i- a iesit. Organul. Sunt insa convins ca nu se lasa.

   • klaus zice:

    Castane, i-ai numărat ouăle? 🙂

   • klaus zice:

    Castane, să mă aștept, după ce mi-ai spus că ești Capricorn, să-mi dai numărul de telefon?
    Da, mă, recunosc amu că-s rău, când te bagi în lături, te mănâncă porcii. Uneori, nefericiții mai fac asta.
    Până țin faldurile principessei, vezi că plânge Țuțea că-i penurie de i și fiu’ lu’ catedrala neamului îți încearcă răbdarea la lipsă de filosofie ca la lipsa de pită.
    E ultima dată când îs rău cu tine. Respect!

   • castanman zice:

    @klaus / „respect” am mai citit pe undeva pe aici, empatie pana la alterarea limbajului. Cu ce ai fost rau? Eu ma simt vinovat. Nu stiu daca ti- ai evaluat corect daunele. Ti- as spune si eu ” respect”, dar ma tem ca o sa seman cu unul din manelisti. Nu am talentul, chiar daca sunt doct, sa folosesc cuvantul asta magic. Cat despre penuria de ” i” uri a unora care mai vin pe la mine, o prefer emfazei elevate a unor fiinte frustrate care se intreaba tot timpul ce dracu le lipseste pentru a fi citite si ele pe blogul lor, desi sunt vizibile pe toate blogurile cu trafic, cu comentarii super, la nevoie si cu picanterii

  • castanman zice:

   @klaus/ faptul ca nu sunt eligibil dpdv al dialogului cu cineva nu te obliga pe tine, chit ca duci trena principesei, sa pui intrebari din categoria asta, cu numaratul oualelor. Poti verifica din mai multe surse, inainte de a cobori nivelul dialogului. Duduia a facut- o temeinic, am comentarii d ale ei pe majoritatea postarilor, intr- o perioada relativ scurta, de vreo 20 de zile. Si nici convorbirea telefonica, prea lunga pentru un om cu o ocupatie, n a fost lipsita de intrebari. In care nu m am plans de viata mea amoroasa, am raspuns , la limita, intrebarilor ei numeroase legate de diferite personaje belicoase aflate la momentul acela pe blogul meu. Abia pe urma, probabil vazand ca nu sun eu, cum imi impusese la sfarsit, si a dat seama ca sunt o nulitate ca individ. Sa nu mi ceri sa ti numar tie ouale, la momentul asta sigur n ai niciunul

   • klaus zice:

    Dacă mai contează, eu întrebam de liviu :)).

   • castanman zice:

    Stai linistit, n- am pierdut nimic. Si nici tu. Partiprisul tau era de asteptat, sugestiile catre Renata mi se par deplasate. N- a fost niciun alcov, o femeie m- a declarat nul si neavenit. Tare, sa se auda si tu ai auzit-0. Eu am spus ca raman domn si n-ai inteles. N-am inteles asocierea de catre tine a Castanului, gigelului si a moacii. Cum n- am inteles, acum ceva timp, daca mai conteaza, de ce te- a rimat cu ” anus” un Capricorn. Acum, fiind tot Capricorn, ma bate un gand …n- oi avea, tu, alergie la Capricorni? :)))

 18. krantz zice:

  Auzi, dragă, eu nu prea înțeleg o chestie: de ce nu ești tu prima fraieră în piață cu cartonul vieții, lîngă care să vină cît mai mulți? Că fiecare e liber să scrie ce vrea acolo. Ce, crezi că n-ai stofă de trendsetăriță? Te mai plimbi cu el prin zona camerelor TV și, cine știe, poate dai tu cep la butoi. Uite dacă se mai iese mîine, vin și te caut pe acolo. Mai schimbăm o vorbă, ne mai tragem de-un șiret… 🙂

 19. 03gg zice:

  renata, hai să ne lămurim:
  este clar că ce deranjează este mai la îndemână să fie ridiculizat și aruncat în derizoriu. chestia asta se întâmplă la nivel mare, discutăm despre dulăii grei. ce se petrece aici, de pildă, într-o oarecare zonă de areal, este insignifiant.
  ce se petrece, însă, în stradă, mai ales acum, când o cu totul altă generație, cu altă mentalitate, nealterată de fixismele, tarele și orgoliile celor de dinaintea ei, vine cu propria viziune, gândire și, incredibil de diferit bun simț și onestitate în a se reprezenta. este unic. și puternic.
  asta sperie, derutează, irită și paralizează pe cei care nu au fost așa și nu concep că se poate și-așa.
  noi ne-am luat „porția de libertate” în ’89.
  copiii și tinerii de acum, de azi, își câștigă și sunt determinați să-și păstreze libertatea, nu porții, nu felii, nu bucățele din ea.
  oricât s-ar lătra și mușca, că este vorba de dulăii din clasa politică, oricare dintre ei, că este vorba de cățeluși leșinați cum văd și pe aici, care hamham-ăie din taste și din comoditatea fotoliului de acasă, ăia din stradă sunt prezentul. iar viitorul lor este azi. cine nu pricepe asta, cine nu încearcă să le dea o idee de credit că ei asta fac, vor rămâne scheleleind pe marginea istoriei, chit că ar fi avut șansa s-o trăiască laolaltă.
  minciuna și hoția nu există pentru a fi acceptate. ok?

  • 03gg zice:

   *schelălăind 🙂

   • castanman zice:

    gg, scuza- ma, generatia asta hiperbolarizata de tine e prima generatie mai slab pregatita decat parintii ei, din istorie. Daca mitingul era pentru obligativitatea unei fise de lectura in liceu, aveai 1℅ din participanti. Mi- e teama ca mimetismul impus de retelelede socializare nu e un atribut al fiintei

   • castanman zice:

    gg, nu sunt numai catei lesinati pe aici. Eu vad si catele in calduri.

   • 03gg zice:

    @castanman, hai să te bag în seamă, că prea te-ai străduit.
    m-ai întrebat dacă merg la miting. ți-am răspuns că da.
    poți să-mi răspunzi aici, nu tot prin sms cum m-ai întrebat, de ce mi-ai pus această întrebare?
    te scuz și chiar te rog să nu te mai străduiești să faci pe doctul în exact același areal pe care-l iei în derâdere în ceea ce-i privește pe tineri (atunci când îți convine), dar de care te folosești, nu-i așa?, să.. socializezi. doar îi sugerai și renatei cam ce i-ar mai trebui pe lângă ce are. să fim serioși!
    app, după ce mi-ai auzit vocea la telefon acum o lună-două, tu știi mai bine, continui să afirmi că „gigi, activistul, e mascul dupa incearca sa-si puna in evidenta ouale”? (însăși incoerența formulării te trădează).
    regret, credeam c-ai înțeles că individul de tine, user & om, nu este eligibil dpdv dialog.
    pentru mine, zic. și pentru gigi, chit că acum m-ai apelat cu gg, exact cum este nickname-ul meu. mai mult, făcîndu-ți cercetările, ai descoperit că reprezintă chiar prescurtarea numelui meu.
    dacă ai ceva de spus, te aștept cu dreptul la replică pe blogul meu, unde ai preferat să vii întotdeauna ca anonim, eventual ca gigel.
    chit că ești în provincie, scoate-ți ceva mai mult nasul din virtual, și ieși în real. cu tot cu familie și cu copii.
    succes!

   • castanman zice:

    gg, n- am facut prea mari sapaturi pentru a afla numele tau, am aflat o din cele 77 de comentarii pe care le- ai facut pe zurliublog, comentarii care in wordpress sunt contorizate si in care gasesti o adresa de mail, a ta fiind cu numele in clar. Imi pare rau ca ti au trebuit atatea pentru a ti da seama ca suntem incompatibili dpdv al dialogului. Daca formula ta ” catelusi lesinati de pe aici” nu mi era adresata , consider ca trebuiesa mi cer scuze pentru formula mea nefericita cu ” catele in calduri” . Ce ar trebui sa fac eu cu familia mea e o chestie pe care nu mi o gestioneaza nimeni, eventualii sugeratori fiind clar intr un mare deficit educational. Da, ti-am auzit vocea acum doua luni, cred ca mai bine de 90 de minute neintrerupt, in urma unui apel de al tau. Mesajul meu legat de ouale tale era incoerent pentru ca era scris de pe telefon si lipsea un ” mai”. Stiam ca este si o chestie pe la Freud cu ” invidia de penis” la femei si in contextul asta incercam sa dezvolt. N a iesit. Scuze. Si acum, prin ton , incerci sa ti le arati. Era o glumita, cum cred ca a fost si a ta cu cateii lesinati. Am intrat ca anonim pe blogul tau, il promovasei destul de mult la mine si mi se parea interesant. Am exact doua comentarii. Acum ar fi bine sa incheiem. Clar incompatibili.

   • castanman zice:

    ” dupa cum incearca sa si arate ouale” , formula corecta.

   • 03gg zice:

    relax, replica ți-am dat-o înainte de a-ți vedea completarea aia cu cățeii.
    rămâi un domn, dragule, care-și împarte telefonul în stânga și dreapta pentru că simte nevoia să vorbească și să se justifice, fără a fi întrebat, despre problematica amoroasă pe care o are în virtual.
    nu fi naiv că pe mine mă faci din vorbe. din simplul fapt că nu accept minciuna și deformarea adevărului.
    lașitatea poate deveni o armă întoarsă împotriva celui ce-o manifestă.
    păstrează-ți demnitatea prin propria-ți ta manifestare, nu pe spezele altora, nu prin încercări de denigrare și așa-zisă detașare.
    există, desigur, și schițe de masculi alfa, dar șterse.
    cât despre postări, bloguri, promovări și angoasele astea atât de importante pentru tine, mă lasă rece. nu sunt în filmul ăsta.

   • Gigi,
    Chiar îmi imaginam că ești o persoană tonică, receptivă la pulsul Pieței, poate cam păcălibilă, dar entuziastă peste poate.
    Sfat, de la o bolșevică spânzurată în trecut, fără copii, cu pisică: pe net, când dai de cineva „care-și împarte telefonul în stânga și dreapta pentru că simte nevoia să vorbească și să se justifice, fără a fi întrebat, despre problematica amoroasă pe care o are în virtual…” , nu suna tu! La celălalt capăt al firului poate fi un robot, o băbuță gen Miss Marple care se amuză făcând farse unor cucoane (în călduri sau în bufeuri?!) sau, iată, un C-man. 🙂

   • 03gg zice:

    pân’ la capăt.
    pam-pam! 🙂

   • castanman zice:

    Ce i- am sugerat Renatei ca i- ar trebui pe langa ce are, gigi? Am citit commurile si n- am gasit. Nu ma lasa in ignoranta

   • … să-mi iau un amant, pe lîngă pisică. 🙂

   • castanman zice:

    @Renata / E chiar atat de imoral, supus oprobiului, ceea ce ti am ” cerut”?

   • Castane, nu e nici moral, nici imoral. Era o sugestie, ca să nu mă las înrobită de Milișor. Eu așa am decriptat-o.

   • castanman zice:

    Stiam ca ai decriptat corect. As vrea, insa, sa mai dai si un comunicat, tinand cont de emotia pe care a creat- o invitatia mea de a -ti cauta un amant, ca nu ti-am oferit/ cerut vreun numar de telefon. Tin la reputatia mea. 🙂

   • 🙂 Ca în bancurile cu Radio Erevan, răspunsul meu e „Dîaa” (încerc să ortografiez un DA cu accent rusesc).

   • castanman zice:

    Si eu, ca- n bancurile cu Ion si Maria, iti raspund: am inteles aluzia 🙂

   • 03gg zice:

    renata, aici chiar te-am citit. 🙂
    asta așteptam: confirmarea. ai fost la înălțime.
    când o femeie face frondă (fie ea tacită) cu un mascul împotriva altei femei este (hai să folosim un eufemism),.. dezolant. mai ales când este fix aia care ia plasă, fiind partizană cu masculul, doar pentru că cealaltă femeie este altfel (inclusiv în toate cele enumerate de tine) față de ea.
    craii din virtual sunt cei mai ușor de jucat – și pe degete – pentru că o merită și pentru că se pun la îndemână.

    și să nu uit, că tot veni vorba:
    relax, vadere.
    superbă intervenția și etalarea masculină!
    băi, deci sunteți de belea. unii dintre voi, desigur.
    dar rămâneți superbi.
    p.s. te-am deranjat cumva de la cotroceni?!
    ups.

   • Gigi, ori ai citit-o prea mult pe Sandra Brown, ori ai citit prea puțin, în general. Nu fac frondă, constat. Unu și-a dat numărul de telefon pe net și niște femei l-au sunat. Poate că celelalte care l-au sunat aveau niște motive jalnice, cu conotație sexuală, tu l-ai sunat să-l consiliezi, că părea disperat și dezorientat în „problematica amoroasă pe care o are în virtual” – te citez iar.
    Mda, ești altfel față de mine, corect. Slavă Domnului! 🙂

    Ei, poate că_craii din virtual sunt ușor de jucat pe degete, dar C-man te-a avut la faza finală, că poate el nu te-ar fi dat în gât că l-ai sunat, dar, luată de val (al Pieții Victoriei?!) tu ai fost cea care a făcut public faptul că v-ați vorbitără la telefon, ba, culmea feminității și cochetăriei, l-ai „mustrat” că, după ce ți-a auzit vocea la telefon, pretinde că nu te recunoaște de femeie.
    Gigi, aș putea să fiu îngrozitor de rea cu tine, dar rămân sfătoasă, fiindcă eu am avut 47 de ani acum zece ani și mi-au mai trecut, între timp, sute de trenuri prin gară. Unele aproape că m-au omorât.

   • p.s.: abia acum am citit peseul: băi, ești chiar atât de proastă încât să-ți imaginezi că, dacă nu mă face un norod numeros, în Piața Victoriei, mă face unul modest, la Cotroceni?

   • 03gg zice:

    nici pe departe, dar este perfect că arăți că filozofia vieții tale prin gări și halte se poate rezuma doar la atât. individul este o nulitate și a căpătat ce a cerut tot aici, în virtual. ignorarea ucide și chiar nu avea sens să-i oferi girul doar pentru a mă mușca pe mine. recunosc, știam că ne apropiem de momentul ăsta. muierile tot muieri. avantajul tău că ai cei 10 ani în plus, ai ajuns aproape spre desăvârșire.
    în rest, ete cum te descalifici cu cea mai mare grație:
    ps-ul era pentru vader, la răspunsul pentru el. sunt separate cele două răspunsuri.
    nu cred că asta m-ar fi făcut proastă, dar că tu jignești direct, fără să îți mai conservi și etalezi imaginea de tipă de vârsta a treia care se ține bine, este trist.
    te las în toată splendoarea vieții anoste pe care o ai, cel puțin de acum înainte, ajustată teribil de pseudomajoritatea asta tristuță.

    îți repet: noapte bună!

   • Da, ulterior am recitit, peseul era pentru Vader. Dar și eu mă calific, în opinia ta, pentru manifestația mică, a bătrânilor bolșevici de la Cotroceanu, așa că e o eroare aproape pardonabilă. Gigi, fă economie de vorbe, nu mai băga eufemisme cu „tipă de vârsta a treia”! Zi, direct, MAMAIE. Nu mă supăr. (deși, bunică-mea zicea că se adresează cu mamaie numai țăranii; la ea, țărani era termenul generic pentru neam-prost, meltean, d-ăștia).

  • D.Vader zice:

   Esti extrem de nesarata, obscen de odihnita si de o obraznicie rara. Daca ma luai pe mine cu „relax” iti mutam falcile creierului din loc pana sa-ti dai seama daca te afli in Piata Universitatii sau doar in Piata Victoriei.

  • Nu. Eu nu mi-am luat porția de libertate, Gigi. Mi-am luat o porție de teatru/circ, din care am înțeles, ulterior, că mulțimile fac figurație.
   Rugăminte: nu mai folosi pluralul ăsta împăciuitor.
   Eu, măcar, am într-o cutiuță glonțul care m-a ratat și s-a înfipt în zid în decembrie 89. M-am târât pe burtă juma de stație. Cînd am ajuns acasă, mai mult moartă decât vie, dar mândră de glonțul meu, știi ce mi-a zis bunică-mea? ”Uită-te și tu în ce hal ești pe palton!” Poate fiindcă bunică-mea a trecut prin experiența războiului, se îmbrăca mai repede ca pompierul când pornea alarma antiaeriană și fugea în adăpost. Vorbim despre război. Și veneam eu, acasă, verde-albastră, cu un glonțișor rătăcit, cât un supozitor în mână, să mă dau eroină!

  • @ 03gg
   Din ceea ce spui (si zice si Renata) s-ar putea crede ca esti … femeie (ma scuzi ca folosesc acest cuvint) Eu simt ca esti … nefemeie, deci o sa ma adresez ca atare. Daca totusi esti … nebarbat, adapteaza tu la feminin.
   Asadar:
   Bai, Gigi, taica, esti slab de bubui! Slab rascopt! Pai bai baiatule, tocmai AICI ti-ai gasit tu sa vii sa faci prozeliti? Nu te grabi sa protestezi, ca o sa-mi argumentez / demonstrez fiecare asertiune. C-asa sint eu, lucrez cu materialul clientului, dar lucrez ca ucenicul vrajitor: indiferent cit e materialul de prost, tot lucru bun iese. Sa incepem:
   – faptul ca vii tu aici sa racolezi adepti se poate explica in doua feluri. Ori ne crezi aproape la fel de prosti ca aia din piata, ceea ce ar dovedi o imensa prostie din partea ta, ori te crezi etalonul abilitatii prapagandistice, ceea ce ar fi … la fel.
   Vorba unui bun prieten de-al meu: ori, ori! Si ori nu-i bine!
   – ne vorbesti cu emfaza prosteasca despre aceasta „noua generatie, pura, cu altă mentalitate, nealterată de fixismele, tarele și orgoliile celor de dinaintea ei, care , vine cu propria viziune, gândire și, incredibil de diferit bun simț și onestitate”
   In primul rind, pari venit de pe alta planeta! Aceasta noua generatie, pura si cum mai latri tu ne ofera, ZILNIC, cazuri de sex in scoala, droguri, batai crincene, violuri. Cu secvente in care elevul il bate pe profesor ca sa-i puna 6, cred ca te mindresti. Cum ziceai: incredibil de diferit bun simt!
   Intr-adevar, la bun-simt stam bine. 🙂 Dar oare cum stam la carte? Chiar si mai bine!
   Aceasta generatie este CEA MAI ANALFABETA GENERATIE A ROMANIEI din ultimii 60 de ani! Sper ca n-o sa ceri dovezi! Exista statistici europene. Dumnezeule mare, cind o ajunge Romania pe miinile astora, e mai bine sa nu fim pe-aici! Sa ne uitam la “performantele” de la bac? Horror!
   Care e aia, “propria lor viziune”? Simplu, au doua: “pe ei, pe mama lor” si “sa le rupem capul”
   Ne spui ca “sunt determinați să-și păstreze libertatea, nu porții, nu felii, nu bucățele din ea”. Asadar, TOATA LIBERTATEA! Si-atunci, libertatea celuilalt, unde e? Cu votul meu, cum ramine? Votul tau e mai greu decit al meu? Poate fiindca esti mai tinar, chiar daca esti analfabet, chiar daca esti drogat. Chiar daca ai facut atita scoala cit am avut eu vacanta? (Desi ma tem ca nici macar atit!) Si, chiar, de ce n-ati iesit la vot, ca sa cistigati voi alegerile? In toata lumea democratica si civilizata, la care salivam cu totii, asa se face. Voi ce vreti, sa vina votul sa sune la usa? Atunci, bine, asteptati. Peste 4 ani, poate va fi asa. Pina atunci, culcati-va si puneti ceasul sa va sune in 2020. Trebuie sa va sune si voua ceasul, intr-un tirziu. Doar sinteti atit de frumosi si liberi, atit de destepti si binecrescuti. Ptiu! (asta e de deochi!)

   • 03gg zice:

    @augustinradescu
    sunt androgin/ă (fugi la dex)

    apoi la copii (dacă ai) și zâmbește-le. 🙂

   • Augustine, Augustine (nu mai știu dacă îți zic așa când e de bine?!), las-o, că nici madam Mimi n-ar suporta-o cât am suportat-o noi!
    Durerea e că, așa de tare pedalează femeia asta pe tinerii frumoși și liberi, indiferent de context, că devine un caz de suspiciune rezonabilă că are temă pentru acasă cărat de oameni în piață.

   • Vai de caputzu’ tau! Daca te-ai exprima mai cursiv, ai vorbi exact ca Ion Iliescu, mai draga. Vorbesti mult si nu spui nimic. Presimt ca in curind o sa intinezi nobilele idealuri ale Pietei Victoriei. Jalnic epigon narcisist!

 20. Marian zice:

  Intrebare pentru cine s-o pricepe la dat raspunsul : daca cei ce protesteaza la Victoria vor considera , vor crede de cuvinta ca Romaniei ai va fi mai bine in afara UE si ca atare vor incepe o noua serie d e proteste pe aceasta tema …ce va trebui sa se intample ? Parlamentul { in logica celor ce , pe sticlele unor televiziuni sau chiar de la mitingul respectiv , fac apologia ” poporului suveran ” } ar trebui sa ia in consideratie si aceasta DORINTA a POPORULUI SUVERAN si sa inceapa cat mai rapid …ROMXITUL ? Renata Caragiani , sa nu te superi ca omama te-a luat cu ” fa ” { este fireste un arhaism si dac-o intrebi…nu cred c-are habar ce-nsemneaza , chiar cu DEX-ul in mana } si-alte alea . Este o chestie ” normala ” in asfel de situatii , ca si-atunci cand in 2012 erai injurata { ca si acum de altfel } deoarece il doreai demis pe Boc si suspendat pe Basescu , simplu . Este o chestie la fel d e normala ca si-atunci in 1990 cand , in calitate d e GOLANCA protestai impotriva comunistilor de la conducerea tarii , prin FSN-ul de sub conducerea inteleapta a tovarasului Ion Iliescu . Si-atunci ca si-acum , trebuia s a se fi gasit cineva care sa-ti scoata mortii la interval doar pentru asta . Si-atunci ca si-acum , trebuia sa-si descopere careva constiinta de miner si , in cel mai bun caz sa te-njure de…Mili 😉 . Zi si dumneata merci ca-i vorba doar de atat , bag-o in ma-sa si…aminteste-ti ca mai zilele trecute-ti spuneam ceva despre aia care stiu pana si unde dormi noaptea dumneata cu Mili . Repet acum ceea ce-am spus si atunci : dumneata esti cea care are intr-adevar curaj , nu ….” omama ” !

 21. Iosif zice:

  @Marian
  Un „RoExit” este o… utopie ! SorosExit ,CoruptExit,ar fi o ..bucurie,pentru un viitor curat,si-o Noua Romanie ! 🙂

  • Marian zice:

   @Iosif Fi serios omule , ” un viitor curat si-o noua Romanie ” …nici macar bunul Dumnezeu n-ar fi in stare sa recladeasca , dupa atatia ani de comunism si mai ales , atatia ani de indobitocire a romanilor care azi , refuza sa-si mai foloseasca mintea din capul lor propriu si personal , ascultand doar ceea ce le spun aia cu gulerele albe si umerii plini de stele . Faptul ca unul ca Traian Basescu este azi , acum in Parlamentul Romaniei si da lectii de democratie cui doreste sa-l bage in seama …nu-ti pare o dovada suficienta pentru asta ? Iar un RoExit…chiar nu mi-ar pare deloc o utopie mai ales daca ” poporul ” o cere . ” Trebuie sa ascultam de dorinta poporului suveran ” spunea mai nu stiu cand Klaus Werner johannis si-atunci….cum s a fie o utopie !?

 22. papagigli zice:

  Renata, dragostea mea, parerea mea, obiectiva, 😆 referitoare la acest subiect e ca, who gives a flying fuck? Asta ca sa nu renunt la manierele care ma caracterizeaza. 😆
  1 mil. demonstreaza ca vor ca toti coruptii sa fie trasi pe roata ca legendarul trio „H, C & C”, iar restul de 18 milioane tace si-nghite sau tace si accepta sau tace ca le place.
  Asa ca, daca e democratie si majoritatea decide, geaba iese minoritatea-n strada. Cade Guvernul . Ei si? Guvernul urmator va fi ales tot de corupti, din rindul coruptilor.
  Dar sa zicem ca va cadea PSD-ul cu totul, ca doar nu ne doare mintea sa fabulam. Cine va alege urmatorul guvern? Coruptii penelisti. Sau mai sunt si alte optiuni incoruptibile de care nu s-a aflat inca?
  Bey, eu va propun un referendum c-o singura-ntrebare. „Cine nu e corupt sau coruptibil?” Si daca veti gasi suficienti oameni calificati si incoruptibili sa-ncropiti o jumatate de Guvern, as spune ca sunteti norocosi. 😆 Stiu ca nu-i de ris, dar si daca pling, ce rezolv?

  • klaus zice:

   Papa, gata vacanța?:)
   Welcome back!

  • Gigli, bun venit, vacanța ți-a priit!
   N-am cum să te contrazic, fiindcă noi gândim la fel, iubim la fel… 🙂
   La vârf, ca smîntîna din lapte, întotdeauna se aleg vandabilii, coruptibilii, interesații, lipsiții de scrupule. Sunt sigură că există și excepții. O termină rău. Dacă nu-i elimină din joc colegii, îi elimină instituțiile care scriu libretul.
   Nu e bun referendumul tău: toți corupții și coruptibilii se vor călca pe cap să strige, care mai de care, EU!

 23. klaus zice:

  renule, nu băga la înaintare un gigel cu moacă de castan. Ori e gigel, ori e castan! Poate fi chiar liviu când are un apetit exacerbat pentru curu’ tău (al meu). Ziceam și io, n-am dat cu parul. Dacă ai mâță, las-o să te muște și ai încredere în ce-ți spun. Am primit și eu „informații” pe vremea când erau prea mulți useri pentru aceeași piesă :). Le-am lăsat acolo, nu le-am folosit pentru că m-am pomenit participant la o scenă cu prea mulți figuranți.

 24. Daca-i macro , ma catar si eu pe-o cutie de sapaun sa va zic cum se vede de pe deck ca tot suntem la pravalia Renatei…. ( daca deranjez, alunga-ma, impinge-ma de pe cutie..;)

  Adrenalina, Piata Victoriei si Ultramaratoanele

  Cand am inceput sa alerg distante mai lungi de 40-50 de km, ( da, am avut si *nebuniile* astea) am fost fortata sa invat lucruri despre fiziologia corpului omenesc.
  Dupa ca am terminat 2 maratoane cu limba amortita, in pragul hiponatremiei, mi-am dat seama ca nu mai merge cu *depaseste-ti limitele, orice ar fi*, si ca trebuie sa inteleg cum functionez, ce se intampla de fapt inauntrul corpului meu cand fortez.

  Abia dupa ce am inteles procesele care au loc in corp in conditii de stress extrem am putut sa termin curse de 100 km, de 200km, de 24 sau de 48 de ore.

  Si unul din lucrurile pe care le-am invatat e ca nu poti trai din adrenalina pe toata durata unui ultra.
  Fizic vorbind, ultra-renalele se smochinesc daca te bazezi doar pe ele si mori in cateva ore. Crapi.

  Adrenalina e buna ca sa-ti dea un branci cand te ia somnul. E bine sa bei o cafea pe la 3 dimineata, si poate una pe la 5, ca sa poti termina in picioare primele 24 de ore. Dar pina atunci, trebuie sa te bazezi pe altceva. Pe pasi mici, unul dupa altul. Zeci de mii de pasi mici. Sute de mii de pasi mici, plictisitori, unul dupa altul. Asa se termina un ultra, sau cel putin asa le-am terminat eu pe alea pe care le-am terminat.

  Ce se intampla acum in Piata Victoriei e un shot de adrenalina la nivelul unei intregi societati. Nu neg absolut nimic din ce se intampla acolo, nu neg entuziasmul, nu cred ca protestatarii sunt platiti de Soros (ce porcarie!), nu cred ca vor sa destabilizeze tara. Dar e un fenomen asimptomatic, exact ca shotul de adrenalina care te trezeste pe la ora 3.

  Intrebarea mea e: in ce directie s-a mers pana acum? In ce directie s-au facut zecile alea de pasi mici, de fiecare zi? Doar pentru ca acum curge un pic de sange prin vine inseamna ca lucrurile se vor rezolva de la sine? Ca dupa ce se intoarce peste o saptamana din Piata Victoriei la multi-nationala noastra, la afacerea noastra, totul va fi roz?

  Sa ma explic.

  Segmentul social care protesteaza acum e, demografic, intre 35 si 45-50 de ani. E segmentul care a trait atat comunismul cel putin 10 ani, cat sa-si aminteasca ceva, dar si simulacrul de democratie iliesciano-fsn-ista din anii 90. Sunt singura parte care are informatii relevante. ( Asa-i cand privesti din afara, period, no offence) Singurul segment care poate sa traga concluzii realiste. Si singurul care observa cu luciditate ce se intampla de fapt. Reactia lor de protest e valida 100%.

  Parintii nostri, cei care au votat masiv PSD, si care au primit inapoi mariri de pensii, cunosc doar sistemul coercitiv comunist. Ala in care coruptia era institutionalizata la nivel de Comitet Central al PCR si in care era implementata cu violenta, prin Securitate.
  Nu au avut acces la altceva. Iar pentru ca au reusit sa ne creasca fara sa ne ducem complet cu capul, in conditiile alea, ar trebui sa le fim recunoscatori, nu sa-i denigram.
  E o generatie complet *risk averse*, nu pentru ca ar avea probleme emotionale sau intelectuale, ci pentru ca nu are experienta unui alt mod de viata.
  Reactia lor conservatoare este fireasca.

  Milenials, sau cei nascuti dupa 1990 sunt cei care nu au votat la alegerile de anul trecut. Marea dezamagire a alegerilor.
  O generatie strivita de abundenta de oportunitati si paralizata de confort.
  Nu o spun din carti, am lucrat direct cu multi milenials, ani de zile. Sunt extrem de inteligenti, empatici, optimisti si complet iresponsabili. Nu pot sa se comita in niciun proiect prea mult, tocmai pentru ca stiu ca *oricum* ii asteapta plasa de siguranta a urmatorului internship intr-o multi-nationala, sau, in cel mai rau caz, suportul neconditionat al parintilor.
  Din dorinta de a-i *feri de ce am trait noi, mai mama*, parintii milenials i-au transformt in niste miopi sociali, care nu vad mai departe de urmatorul proiect prin care vor face *a dent in the universe*, dar doar daca se de liber in weekend.

  Prinsi in aceasta menghina, intre presiunea conservatoare a parintilor si indolenta copiilor, protestatarii din Piata Victoriei se lasa dusi de valul adrenalinei, ignorand faptul ca, pentru a castiga, au nevoie de zeci de mii de pasi marunti, in urmatorii 20 de ani.
  Au nevoie sa ii scoata din zona de confort pe milenials si sa ii responsabilizeze (dur, daca e nevoie) si au nevoie sa isi protejeze parintii, azilele de batrani, spitalele si orfelinatele care nu au bani. La propriu. Sa le plateasca ei pensia, sa cumpere de mancare la azile si la orfelinate. Si nu o data. Constant. In fiecare luna.

  Daca vor sa scurt-circuiteze bucla de 20 de maini prin care trec impozitele lor pina ajung inapoi in sistemul social, bucla in care se pierd 80% din fonduri (acum si in mod legal, pina in 200.000 RON), atunci trebuie sa gaseasca solutii prgamatice.
  Nu glume cu Dragnea pus in zeghe si plimbat prin Piata Victoriei, sau meme-uri pornografice pe TimesNewRoman.
  Nivelul asta de comunicare e la fel de neproductiv ca *ailalti*, care ii fac „sorositi, iohanisti, putori, ragalii* si mai stiu eu ce.
  E ca si cum ar sta fata in fata si s-ar scuipa unii pe altii in timp ce ii rupe foamea pe amandoi.

  Inamicul nu e o clasa politica, nici macar un politician, inamicul e UN SISTEM ANACRONIC care se cere reinventat, reasezat si eficientizat.
  Inamicul e cleptocratia emanata in fiecare zi din mica spaga data la doctor, din banii dati pe meditatii *ca sa treaca si el clasa, va rog eu frumos*, din intarziatul la munca, din frecatul mentei ca *doar n-o sa-l imbogatesc eu pe patron*, din barfa si din indolenta. Iar vindecarea hibelor astora nu se face cu adrenalina.

  Se face cu *trial and error*, cu umilinta si cu compasiune, cu zeci de mii de pasi mici, plictisitori, in fiecare zi.

  • klaus zice:

   Doamnă, cred că aveți cel mai pliabil text pe ce aș fi dorit eu să spun și n-am reușit.

  • Grozav eseul, windwhisperer! Chiar dacă nu rezonez 100%. De pildă tinerii „extrem de inteligenti, empatici, optimisti” nu sunt norma, sunt excepțiile. Grosul e format din superficiali, gata-plictisiți de viață, incapabili să scrie un c.v. și o cerere de angajare, foarte supărați că nu-i angajează nimeni directori, din prima. Și eu tot din experiență vorbesc.
   Cleptocrația se naște, cred eu, mai degrabă în rândurile celor descriși de mine, decât în mitul șpăgii la doctor. Și, că veni vorba, șpaga la doctor e mult mai puțin obligatorie decât șpaga la un ghișeu oarecare, ca să nu stai la coadă ore, ca să nu vezi zâmbetul triumfător al funcționarei când te întoarce a treia oară din drum, fiindcă totuși mai lipsește o ștampilă pătrată.

   • DoarF zice:

    @windwhisperer: sar’na. Cum a spus si renata, nu e perfect, dar sunt mai mult decat sigur ca nici tu nu consideri asta si ca daca ar __conta__, ai incerca perfectibilzara lui prin dezbatere. Chestie de comunicare intre __oameni normali__
    @renata: tot timpul generalizarile sunt paguboase. Am multi ani de zile in care ghiseele, impotriva birocratiei impuse, au facut tot ce era omeneste posibil sa ma ajute, fara cea mai mica spaga. Si cand zic asta, ma refer la faptul ca nu doar ca nu mi-au penalizat erorile mele, ci chiar au trecut peste ele sau mi-au aratat shortcut-uri pentru rezolvare. Si am interactionat cu toata gama de varsta.

   • DoarF, eu sunt genul de petent paranoic sau maniacal: cum ajung la coada de la ghișeu, îmi imaginez absolut toate scenariile pentru care voi fi „întoarsă”, pusă pe drumuri și apoi luat coada de la început. Aproape întotdeauna, unul dintre ele se dovedește adevărat. Ghinion, vorba lu Șefu ăl Mare. 🙂

  • @windwhisperer
   – “nu cred ca protestatarii sunt platiti de Soros (ce porcarie!)”. Dar de cine? Acolo se cheltuie, totusi, banuti frumosi. Totul costa! Mai ramine sa ne spui ca e un miting spontan 🙂 Si daca tot sint ei o generatie atit de … si atit de…. de ce nu-si asuma mitingul? De ce cu cagule? Au venit cu catei, c-asa scrie in manualul micului mitingau ca e eficent. Si, cu ocazia asta, nu puteau sa vina si cu punguta, si cu maturica? Sau asta nu scrie in manual?!
   In fine, cateii cacateii(!), dar asa lucizi si informati si destepti si empatici si etc cum sint ei, de ce pastele ma-sii au chinuit copii aia, tinindu-i drept scut, ore in sir, in frig, in picioare? Cind se suie cu copilul in tramvai, te-ar arunca pe geam ca sa-i faca loc copilului sa stea pe scaun, chiar daca merge 5 minute. La miting, copilul poate sa stea cu orele… N-avem un pic de curvasarie aici?
   – “nu cred ca vor sa destabilizeze tara” Dar, de fapt, ce vor, in realitate? Si, mai ales, ei stiu? Si daca o destabilizeaza din prostie, sint absolviti?
   Pina la urma, important e un singur lucru: ca frumosii, desteptii si liberii astia vor sa imi fure votul. Si aici chiar avem o maaare problema!
   In concluzie, un text superb de minunat(!) Cam romance, dupa gustul meu (care chiar nu e un etalon!!!), ingrozitor de particularizat si foarte subiectiv. Felicitari!

   • Augustine, cică veniții din provincie la protestul din Piața Victoriei aveau cazare gratuită (niște hoteluri) și masă gratuită (niște cafenele-bistrouri). Mă întreb cum dovedeau ei că sunt protestatari și nu niște impostori hămesiți? Am un singur răspuns: la recepțiile localurilor respective existau niște liste cu nume, prenume, cnp.
    Mai sunt și tinerii aceia minunați care au dăruit jandarmilor boboci de lalele, dintr-un braț de flori, 50-100 de fire. Acum, o lalea costă 3-5 lei. Mmm! Tinerii frumoși și liberi sunt și generoși, pe deasupra.

   • Bine ca a fost un miting spontan, ca altfel ma trecea o banuiala, ceva…

  • papagigli zice:

   Brava don’soara! Cu mine n-ai fost niciodata atit de volubila. Ia c-o pun si eu de-un protest, ca ma simt discriminat 😆

 25. klaus zice:

  Moment de relax, faza aia în care vezi că mai ai și altă treabă, poate înjuri că nu poți să lupți pentru ceea ce crezi, poate că …..revii când mai poți.
  Am văzut oameni care-și urăsc părinții și au adus ura lor în ochii imensității virtuale, l-am văzut pe Nicușor, unii speculează că a tras pe nas, într-un hal în care n-am văzut nici un politician român, am văzut și că există o lege care interzice folosirea copiilor în interes personal. Am văzut multe, unii văd doar reflexia lui Gâdea în retina mea. E nașpa, vede doar ce-i convine! Eu văd reflexii de pe tot eșichierul politic cu tot cu presa afiliată în retina oricui. Pentru că, e momentul să recunoaștem, e normal. Asta doar dacă nu există oameni cărora, noaptea, în vis, li se arată adevărul adevărat.

  • klaus zice:

   P.s. Am mai văzut oameni care nu erau cei de la protestul de după Colectiv. Cei care au taxat prezența politicienilor ca fiind neadecvată.

   • Sunt încântată că au intrat useriștii în politică: am descoperit că se poate și mai rău decât să fii pesedist, aldist, antenist. Nicușor Dan e retardat mintal cu nevoi foarte speciale de tratament, iar vicepreședintele senatului e capabil să doarmă în ședințe mai adânc decât un cronic sedat, la psihiatrie.

 26. Incercare de * explicatie* ( ghili ,nu sa ma explic ) dar asa vede de pe deck , acela caruia i-au fost deschisi ochii ( a se citi holbat )si bluza ,cu actiunea de plantat flori a minerilor….
  Acela a fost punctul culminant al problemei cu trei solutii : accepta, schimba or pleaca. Daca nu poti accepta incearca sa schimbi , daca nu poti sa schimbi si-n ecuatie mai intra si frica , pleci fara sa te uiti indarat.
  Asta dupa ce strigasem indarjit si cu speranta si cu Andries in cantari si-n strigaturi seri la rand * noi d-aicea nu plecam*….. Parintii golani cu plozii dupa noi.(~15 si ~12 )
  Dar cand un copil de 15 iti spune * si daca nu se se schimba nimic?? , daca vin iar la putere??? * te simti lovit in cap cu leuca caci , El a vazut padurea ,nu doar copacii amortiti de inertia supravietuirii zilinice a adultilor . Acesta a fost primul pas mic.( Fara lauda dar , le placea sa citeasca si descoperisera un Iorga si un Djuvara care nu ziceau nimic despre istoria ce invatau ei – nici noi – la scoala si, deci , discutam serios cu ei.)
  Apoi a urmat pasul mic #2 *marea suparare in familie ca batranii au votat in Duminica Orbului nu taranistii , cum era normal in capul nostru…. asta explica *risk averse*- reactia lor conservatoare la fel cu cea de acum cu cei care protesteaza la Cotroceni.

  Cand toate Elitele au fost desfiintate, cand clasa politica de valoare nu mai are cum sa fie ,sa renasca, cand *100 de ani de singuratate*, e firesc sa apara toti hamesitii, sarantocii,oportunistii si gainarii sa prinda * valul* . Schimbarea a fost atat de naucitoare, de a incurcat democratia cu * fac ce vrea muschii mei* intr-o secunda . Pasii mici au fost sariti ca la sotron , mai ales de copiii de atunci- barbatii de azi.
  @ Augustin…. sper ( din tot sufletul) ca nu sunt naivii din ’89 , cu accesul la informatie pe care-l au EI azi . sper sa inteleaga ca nimic nu vine gata si repede , ci cu truda si sacrificii . lasandu-i sa dea cu capul de sus .La acest punct e treaba generatiei noastre sa comunicam cu ei , sa schimbam sistemul anacronic care s-a instalat, sa nu se mai repete .
  Si eu il urasc pe Soros… cu *muvon.org *ca de, banul e ochiul stii tu cui…. dar ce bine zornaie in punguta…
  @ Papi , lobster discriminat , daca pui de-un protest la tine , afla mapamondul ce razvratita am fost 😉
  @ Renata , scuse, dar asa se intampla cand stai pe cutii de sapun…fac balonase 😉 thx .

  • Windwhsperer, toată admirația mea că ai avut puterea să pleci atunci. Eu sunt ca stridia, nu mă pot dezlipi de stânca pe care am crescut. E un defect, nu o calitate, știu, nu e vorba de patriotism, ci de teama că nu m-aș acomoda într-un mediu total necunoscut. O poți numi pe scurt lașitate. Nu mă deranjează.
   E posibil ca diferența noastră de percepție asupra tinerei generații să se fi născut din faptul că tu descrii tineretul de dincolo iar eu descriu tineretul de aici.

   • Nu pun labels .period . Fiecare are optiuni,chiar si atunci .
    Dar cand esti lestat de doi minori si nu se vedea nicio luminita la tunel ,doar cea a lampasilor…..iti pui traista ‘n bat ,ca atat te-a dus mintea .
    Si aici sunt millennial care -s convinsi ca plozii se fac doar in eprubete de doi m or doua f…..si ca disparitia maimutelor cu popou albastru o sa duca la disparitie aceasta lumi…..

  • @windwhisperer ,
   Am toata increderea in buna ta credinta, dar ma mira o anume naivitate cu care judeci lucrurile, un fel de wishful thinking omniprezent! Simti acest pericol si tu, macar din cind in cind?
   Accesul la informatie, pe care il au tinerii de azi, este in acelasi timp un foarte larg acces la DEZINFORMARE, la manipulare. In fata atacurilor multitasking, omniprezente in “virtual”, tinerii de azi, lipsiti complet de repere morale (si nu numai) sint adevarata “carne de tun”, sint victime sigure!
   Sigur, “netu’” e ceva minunat: te poti (dez)informa, poti transmite LIVE violuri, pedepse ritualice de tip mafiot (din scoala!!!), cum sint batuti profesorii pentru un 6 la geografie sau cum merge o beizadea pe autostrada, cu noul sau BMW, cu 298KM/ora.
   Ce contine sistemul lor de valori? Eu as insira: droguri, violenta, alcool, sex. Adauga tu: munca, etica, rabdare, truda, sacrificii, onoare, cinste. Sigur, daca esti convinsa…
   Aici e de munca! Educatie, cei 7 ani de-acasa, valori primordiale. Si, DA, aici e rolul nostru, al parintilor (sau vina, daca vrei). Rol din ce in ce mai greu, din pacate…
   (Fii-miu imi spune, deseori: Ei, dac-ai sti tu ce greu se creste un copil …. )
   Probabil nu mai e nevoie sa spun ca abordez (ca si tine, sper) problematica asta la modul general, statistic. Contraexemple am si eu, slava Domnului, in chiar copiii mei, care apartin aceleiasi generatii si pentru care sint fericit si mindru!
   Ti-amintesti ca propaganda comunista tot batea moneda pe “alienarea omului in capitalism”? Atunci, evident, nu credeam o iota! Acum, parca nu-mi mai este foarte clar…

   • DoarF zice:

    mda. cam asta e diferenta intre cel ce vede partea plina a paharului si cel ce vede partea gola. Si ,evident, a celui care, satul de atata privit, pune mana si il da pe gat.

   • @Augustin , exista information si disinformation. Nu contest si nici nu minimalizez .Dar dupa ce *ti-ai luat mana de pe ei* constientizand ca ai facut tot ce este omeneste posibil sa cresti Oameni adevarati…..e alegerea lor ,timpul lot sa duca faclia asta plapanda a omenirii.
    Pot sa zic cu mana pe inima ” Maurul si-a facut datoria ,Maurul poate sa moara ”
    ……….
    Ps. Baietii nostri par a se cunoaste ;);)
    Si al mare al meu mi-a zis o data :” ce stii tu cum e sa calatoresti(zbura ) cu un copil”
    Raspunsul meu l-a amintit cum era sa calatoresti cu doi ( si multe vacante cu 5- ) cu trenul ,cu backpacks in spinare ,cu cort si…stii tu .
    De atunci ,no more bs cu discomforts.

   • @Augustin ,daca ai timp sa te…amuzezi (asa le ies uneori plozilor ,unele cuvinte ro…) uite de ce ziceam de 5…..https://windwhisperer.wordpress.com/2016/07/22/vacanta-noastra-cea-de-toate/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s