Alianțe sănătoase, legături primejdioase.

20170209_203905Precizări necesare: oroarea e un șoarece de sisal, un obiect terapeutic pe care ar trebui să-și tocească ghearele, nu o jucărie. Îl disprețuiește profund, uneori îl scuipă, alteori îl latră… Dar cum aia părea unica pungă disponibilă, n-a ezitat să se strecoare lângă el.

20170209_204135Ulterior, l-a îndepărtat puțin.
Fiindcă pute a sfoară și-a vopsea de neam prost.

20170209_204058

Reclame
Imagine | Acest articol a fost publicat în actualitatea politică, strict autentic, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

42 de răspunsuri la Alianțe sănătoase, legături primejdioase.

 1. papagigli zice:

  Incerci s-o-mprietenesti cu sobolanii sau cu sorcovele? Alea de sorcovit 😆

 2. papagigli zice:

  Vad ca ti-ai zugravit proaspat. Cu ce ocazie?

 3. em zice:

  De câte ori o văd pe Mili mă pufnește râsul. Cred că am și eu nevoie de una. E frumoasă rău, face contrast cu orice. 🙂

  • Sava, dacă un câine mare și serios e motiv de meditație și uimire – înveți lucruri de la el, o Milucă e o mașină de provocat râs. Comicul de situații se naște din impresia ei, falsă, că stăpânește orice situație și din iluzia noastră, corectă, că, în definitiv, chiar așa și e.
   Ultima poreclă: „Doamna Tramvai”. Fiindcă umblă cu coada pe sus, ca tramvaiul cu captatorul de curent pe sârmă.

 4. Cudi zice:

  Nu vreau să pângăresc discuțiile de aici, dar uite la ce le stă mintea băieților când dau de jucării:

 5. Iosif zice:

  Foarte sugestiva imagine ! Asocierea dintre Milli si mascota îmi sugereaza mai multe forme de aliante realizate pe Terra dealungul istoriei,între marile puteri ce s-au succedat în vârful piramidei sistemului înselator mondia l!
  Cel mai mare rau si cea mai primejdioasa alianta,care a scaldat pamântul în sânge,este legatura paradoxala dintre religie si sistemele politice mondiale ! Ce legatura poate avea loc între Dumnezeu si „Mamona”,între întuneric si lumina,între rece si fierbinte,între stapân si sclav,între rau si bine ? Si totusi,desi ar parea imposibil,paradoxal,vedem realitatea zilnic !Cine poate sa-mi raspunda ? 🙂

  • DoarF zice:

   Ceea ce pentru unii poate parea imposibil, pentru altii este normalitatea. Tot timpul a fost o legatura intre rau si bine: binele nu poate exista fara rau.

   • Iosif zice:

    În acest caz,de ce lumea nu iubeste normalitatea ? De ce nu exista armonie si pace între oameni ? De unde provin divergentele,luptele,frica,violurile,crimele,nedreptatile si disputele contradictorii daca suntem entitati rational-sentimentale evoluate,daca avem cele necesare unei vieti normale ?
    De unde atâta vrajba si ura între natiuni,între grupari mai mici sau mai mari,între frati si surori,între sotie si sot ?
    Nu cumva suntem orbi si surzi la strigarea ÎNTELEPCIUNII ? Nu cumva ar trebui sa ne analizam si sa ne judecam fiecare individual comportamentul în gândire si vorbire,pentru a crea o atmosfera de pace si fericire înlauntrul fiintei noastre,abia apoi sa extindem aceasta stare în exterior,cu empatie si acceptare neconditionata,fata de toti cei apropiati,stiind ca la un moment,dat si noi am fost în postura lor,si ca oricând e posibil sa cadem în starea celor pe care nu-l agreem ?!… 🙂

   • DoarF zice:

    Lume normala. Ce o defineste ca fiind normala? Nu cumva ceea ce majoritatea crede ca este normal?
    Armonie si pace intre oameni. Asa ar fi frumos, dar „natura umana” ne cam da de furca. De mult. De foarte de mult. De pe cand luam prima gura din mar.
    Tu propui o solutie simpla si de bun simt. Cati o iau in considerare? Cati o si aplica?

   • Iosif zice:

    Universul a fost creat din „NIMIC”! Stiinta moderna contemporana,ne expune perceptiei o teorie de „Big Bang” ! A.Einstein,a scapat „porumbelul” teoriei relativitatii E=mc2,iar „EI”,
    illuminatii au facut primele teste de ‘iluminare’ (Hirosima si Nagasaky…
    Încotro se îndreapta omenirea ?!…
    http://www.ina.fr/video/AFE86003282
    Ramân doar trei valori absolute la care masele mai pot nadajdui :Credinta,speranta si IUBIREA ,iar aceasta din urma va fi ‘arma’ UNICA,ce va învinge sistemul raului planetar, al înselatorului „sarpe” milenar care azi a devenit un ‘balaur cu multe capete’ ce are ca scop dezbinarea si distrugerea completa a superbei planetei albastre Terra.
    Aceasta este activitatea „omului faradelegii” mentionat în Biblie,sistemul lui „Antichrist”! 🙂

   • DoarF zice:

    Este o interpretare care nu poate fi combatuta cu argumente rationale.

  • Iosif, religiile sunt și ele niște sisteme de represiune și control politic. Nu e niciun paradox.

   • Iosif zice:

    Se pare ca iar m-ai perceput gresit,draga Renata ! Dealtfel nu esti singura care nu întelege esenta ideii,poate din ignoranta,sau citirea superficiala a comenturilor .
    „Paradoxul” consta în asocierea religiilor cu puterile politice care nu pot fi alaturate niciodata,respingându-se reciproc asemeni polilor magnetici N/S,doua forte antagoniste ce s-au respins si se vor respinge pâna va (re)venirea în slava a Celui ce S-a nascut în ignoranta si umilinta,batjocorit,scuipat,jignit si omorât de catre fratii Lui (iudeii),la care a fost trimis de Tatal Sau (si al meu),pentru a-i elibera,nu de asuprirea Imperiului Roman,ci de sub puterea Legii datatoare de moarte,pe care carturarii(preoti) Fariseii sii ceilalti „fruntasi” ai poporului iudeu,nu o împlineau,cerând „noroadeloar” (maselor)i sa o împlineasca la litera,asuprind cu ajutorul acestei Legi pe vaduve,pe orfani si pe întreg poporul ales de Dumnezeu din „samânta” lui Avraam.
    Pe acest Isus pe care „ei” l-au omorât în trup,Dumnezeu TATAL,L-a înviat în Duh ,iar religiile crestine dogmatice,formate dintr-un amestec de zeitati preluate de „ei” de la egipteni,sunt rezultatul amestecului acestor credinte” politeiste” cu învataturile lui Hristos,realizate cu multa siretenie si viclenie în anul 325 de catre împaratul Constantin ” sfintii bisericii catolice” …etc ! 🙂

 6. psi zice:

  încerci s-o împrietenești cu oroarea aia? pfff…

 7. A thorn in your side zice:

  Chiar mă întrebam ce mai face Milli.
  Am observat că are suficientă inteligenţă şi bun-simţ încît să nu se bage în discuţiile maronii cu moţ. Probabil a înţeles că tastatura e o armă cu două tăişuri şi tot ce „spune” se poate întoarce împotriva ei. 🙄

 8. Ioana Maria zice:

  Nu stiu daca se poate imprietenii cu jucaria aia, te cam sperie, da-i o jucarie de plus ca sa poata sa o tarasca pe jos si sa o smotoceasca. Cel mai bun tratament antistres.

  • Ioana, nu-i plac jucăriile cu aspect de jucării. Are un ursuleț de pluș care o enervează. Se joacă cu bigudiuri cu arici, cu toate fularele mele vechi și cu niște gheme de sfoară. A, și cu flaconul de Bixtonim, gol.
   Aș putea să-i deschid o firmă de reciclat obiecte inutile.

 9. Griska zice:

  Pentru tocit ghearele, obiectele terapeutice ideale sunt fotoliile!!!

  • Da, puișor! Fotoliile și husele de laptop și rucsăceii. Nu știu dacă să adaug cizmele de piele întoarsă. Alea sunt bune și la mușcat.

   • Griska zice:

    Miao, nuş’ ce să zic, că ăştia, ai mei, n-au cizme de piele întoarsă. Da’ le spun io că e musai să-şi cumpere!
    Însă pot să adaug căciulile de blană. Cu astea poţi să te şi baţi. Pe una am învăţat-o minte, am plecat cu o bucată din ea în dinţi! (https://griska.wordpress.com/2011/12/02/ghici-ghicitoarea-mea-2/)

   • Lasă, Griska, nu-i mai băga la cheltuieli! Nu contează materialul: piele întoarsă, neîntoarsă, toarsă… Încălțări să fie.
    Fii rezonabil și n-o mai orenta pe Mili către căciuli de blană, că n-avem și nici nu cumpărăm.
    Pst!… Tu știi să deschizi un sertar de comodă (70x60x25) plin? Adică greu? Știi să deschizi uși sărind pe clanță? Știi că, după aia, unele se trag și altele se împing? Probabil că știi, că ești băiat mare. Dar Mili e doar o copiliță! Și face toate astea începând de ieri.
    O să-mi închiriez o cutie de valori la bancă, să-mi țin acolo medicamentele de tensiune, fiindcă nu pot îndesa totul în frigider și-n cuptor.
    La dracu, am ajuns să trăim ca alpiniștii pe Himalaya, înconjurați de saci și săculeți. În curând ne cumpărăm saci de dormit pe hol, ca să fie liber la escalade.

   • Griska zice:

    Miao, recunosc că Mili e mai isteaţă ca mine. Nu deschid nici uşi, nici sertare.
    Dar uşile noastre sunt fie deschise, fie au fost înzestrate cu câte o uşită pisicească artizanală.
    În fine, ca să fiu sincer, aia de la dormitor a rămas doar cu un colţ tăiat. Iar eu prefer adesea să mă uit pe-acolo şi să miaun. Fiindcă bipezii trebuie să facă mişcare. 😛

 10. Pingback: Urare | ARLECHINA DIN SCRUMIERĂ

 11. Pingback: Urare | ARLECHINA DIN SCRUMIERĂ

 12. Pingback: Urare | ARLECH ÎN A DOUA DIMENSIUNE A DEMENŢEI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s