Măria Sa, Puiul Pădurii

În ultima vreme, galopant, în articolele lui de pe blog dar și în comentarii, Aldus evoluează în mod năstrușnic. Dar nu în sensul depășirii limitelor sale normale, previzibile, oferind cititorilor surprize plăcute, ci în sens contrar: evolueză în regres. Nu mai e băiatul cumsecade, dornic de un schimb de păreri cu amicii blogosferici, a devenit un Suprem Tribunal de Cuvinte care dă sentințe fără drept de apel tuturor celor care cred altfel decât el despre viață, dragoste, cafea, divinitate, vulgaritate, literatură, artă, extratereștri, sex.
Într-un recent comentariu îmi amintește că m-a avertizat să nu-l mai psihanalizez, dar dacă nu vreau/nu pot, ce să-mi facă?! Până când nu se va inventa o modalitate de a influența realitatea prin păreri personale, singura beneficiară a convingerilor mele despre el sunt eu însămi.

Mă pregăteam să-i promit că mă las de prostii și că, de-acum, cuvântul lui devine lege pentru mine, când, un bun și vechi prieten, psiholog clinician de profesie, care-mi citește blogul, îmi scrie pe mail următoarele:

Practic, la Aldus delirul este sistematizat, limitat la anumite arii, deși temele sunt elaborate și bine conturate. Ideile delirante prevalente la Aldus sunt alea de relație sau de referință.
El e convins mereu că este victima unei nedreptăți, că nu e înțeles, deși el explică Nedrepților foarte, foarte logic și clar, cu toate propozițiile întinse pe masă și disecate. Toate cuvintele cu mațele scoase și arătate cât se poate de logic.
Dar, nu! Lumea rea se preface că nu înțelege, complotează împotriva lui, îl urmărește pe toate blogurile, dar lui nu-i pasă, pentru că el știe prea bine cine este EL, și se luptă cu dinții și cu ghearele ca adevărul să iasă la lumină, încet-încet, neobosit.
Dreptatea lui este în capul lui, neclintită, și este dreptatea lui Dumnezeu, nu cel clasic, bărbos și cam somnoros, ci ăla cosmic, Completul, 3-4 în Unul.
Și așa am ajuns și la ideile delirante de grandoare (că, na!, mai e și un pic de narcisism la Aldus, printre tinichelele care îi populează psihicul).
Da, el are cunoștințe din toate domeniile esențiale, o cultură generală vastă, neo-renascentistă cu inserții gotice, conștiință superioară și identitate maximă. De aici până la ideile delirante de reformă mai este doar un pas.

Stați un pic!, că termin eu acum sistemul meu filozofic cu aplicabilitate politică universală și o să vedeți voi că am avut dreptate despre cum trebuie să fie femeile și bărbații, și ce înseamnă vulgaritatea, și cum trebuie să fie pusă în practică dragostea și iubirea, și cum trebuie să fie organizată societatea. Să fie bine și să nu mai fie atât de rău. Momentan, constrâns de împrejurări și de Mama, descarc pui congelați la Selgros, la lădiță, dar, stai, că eu, în timpul ăsta, mă pregătesc în cap și îmi planific toate mișcările, și mi-a venit și ideea aia cu extratereștrii ultra-ortodocși care o să vă belească pe toți! Și mai e puțin până o să scoată ăștia pe piață femeia ideală pentru mine, cu emoții special implementate, care vorbește frumos și se fute nebun și religios și pervers, toate în același timp, dar nu până la capăt, să mai rămână și pentru a doua zi. Un fel de femeie-albină o să scoată ăștia, care știe cât sunt eu de Regin, și că izolarea mea este doar din această cauză, că nu pot să-mi dau drumul la abilități decât la noi în stup, că afară e prea multă nedreptate ontică.

Da, tipul este preponderent schizoid, cu un delir bine sistematizat, cu ideație de revendicare, de persecuție, de relație, de referință și mai ales de reformă, dar, bineînțeles, și de grandoare. Mărirea și grandoarea, mai așa, gen masca lui Zorro.
Una peste alta, individul va rămâne în istoria blogurilor românești (când va fi scrisă de Inteligența Artificială, asta, adusă de extratereștri). Nu Goe, nu Vladen, nu Renata, ci Măria Sa, Puiul Pădurii.

E mai coerentă acum curiozitatea asta a naturii de Aldus?

Acest articol a fost publicat în blog, bloguri care merită citite, cronici, experimente, strict autentic, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

145 de răspunsuri la Măria Sa, Puiul Pădurii

  1. Arca lui Goe zice:

    Inteligența Artificială are sarcina dificilă de a-l emula pe Aldus.

    Apreciază

  2. Vladen zice:

    Genial text! Imi place de mor umorul psihiatrilor. Maica-mea, din pacate, a refuzat mereu sa puna diagnostice din texte, ca si eu am incercat de mai multe ori sa o activez :D. Nu mi-a mers. Tu ai noroc! 😀

    Apreciază

  3. Aldus zice:

    Ah. Când i-am zis lui Goe că te citesc și cunoscuți din real life, nu m-a crezut. Iar ăsta nu-i singurul exemplu.

    Dar, narcisist fiind, să revenim la subiect, adică la mine. 😀

    În primul rând,

    care dă sentințe fără drept de apel tuturor celor care cred altfel decât el despre viață, dragoste, cafea, divinitate, vulgaritate, literatură, artă, extratereștri, sex

    din câte rețin, la articolul despre caracterul religios al unei eventuale civilizații extraterestre avansate ai comentat numai pe margine. Adică, ai ocolit frumos subiectul, așa cum fusese el structurat de mine. Acum îl bagi la material de tras cu tunul. 🙂 Iar despre cafea n-am zis decât că nu beau și nu recomand. N-am dat niciun verdict și am refuzat să dezvolt subiectul chiar și atunci când când m-ai întrebat insistent și chiar și după ce ai publicat un articol pe tema asta, în care îmi cereai explicații. Și acum pui cafeaua în aceeași oală cu vulgaritatea, asupra căreia m-am pronunțat clar, detaliat și explicit. Le cam amesteci.

    Secundo, dacă o să reușești să te detașezi și să (mă) privești de sus, o să vezi că exact la fel scriam și înainte, numai că pe atunci nu exista un barcagiu care să te susțină (de psiholog nu mai vorbesc) și nici tu nu erai atât de obtuză la niște observații care țin de domeniul evidenței. Cum ar fi că a folosi cuvinte și expresii licențioase este fix definiția vulgarității. „Care dă sentințe tuturor celor care cred altfel decât el despre vulgaritate”? Cum ar putea să existe dispute pe tema sensului unui cuvânt bine definit în toate dicționarele? Sens în fond arhicunoscut, că toată lumea știe intuitiv ce-i aia să fii vulgar, să fii grobian, să vorbești porcos etc. Asta e ca și cum ai spune că Aldus dă sentințe fără drept de apel tuturor celor care cred altceva decât el despre cât fac 1+1. Păi se face că 1+1 în baza de numerație 10 fac 2 și nu există niciun alt răspuns valid. La fel cu vulgaritatea, fie că îți place, fie că nu. Probabil domnul psiholog, dacă îți era prieten, ar fi putut să-ți spună și că în general nu ne cad bine criticile, deoarece ne strică impresia bună pe care o avem despre noi înșine, așa că încercăm să le ignorăm sau să găsim argumente cu care să le combatem sau să ne justificăm. Cum ar fi că noi nu suntem vulgari, ci interlocutorul este prea pedant. Dar am o vagă impresie că și prietenul tău uzează de vulgarități, din cum se exprimă ceva mai încolo.

    Și cam așa se poartă toate dialogurile noastre din ultima vreme. Te-ai supărat de când ți-am zis că ești vulgară, dar asta pentru că ai manifestat o anumită vulgaritate, ce să-ți fac. Eu doar am constatat-o. De când am zis că sunteți vulgari, pentru că asta-i problema: v-ați adunat mai mulți, iar mulțimea, după cum spunea Andrei Gheorghe, „nu e un loc în care oamenii își împărtăşesc calitățile, ci o masă în care își mixează imbecilitățile”. Adică, mulțimile amplifică gregarismul și spiritul de turmă. Ți-am atras atenția de câteva ori asupra acestui aspect, dar tu tot în direcția aia tragi. Și ești fluctuantă. Eu sunt același care eram și pe vremea când te certai cu Goe. Am aceeași atitudine față de el pe care o aveam și atunci. La fel ca și atunci, îi recunoșteam meritele (chit că pe mine mă înjura cel mai abitir) și îi dezaprobam comportamentul lipsit de bun simț. Tu, pe atunci, erai total pornită împotriva lui și l-ai banat, iar acum a devenit cel mai bun prieten și îi ignori toate defectele. Așa că te rog, nu-mi da lecții de obiectivitate.

    Dar, nu! Lumea rea se preface că nu înțelege, complotează împotriva lui, îl urmărește pe toate blogurile, dar lui nu-i pasă, pentru că el știe prea bine cine este EL, și se luptă cu dinții și cu ghearele ca adevărul să iasă la lumină, încet-încet, neobosit.

    Asta este o părere halucinantă. N-am nici cea mai mică suspiciune că ar complota cineva împotriva mea sau că m-ar urmări pe undeva. Și pe unde anume să mă urmărească? Nici măcar nu frecventez multe bloguri. Sunt perfect conștient de faptul că explicațiile mele se lovesc ca nuca în peretele auditoriului prezent, dar, atâta timp cât vă consider prieteni virtuali și tu continui să mă întrebi sau să te arăți dispusp la diualog, o să-ți fac harâtul, politețea sau numește-o cum vrei de a-ți răspunde și de a reformula, din nou și din nou, că poate-poate. Dacă cel care ți-a trimis depeșa chiar este psiholog, nu face decât să confirme ce spuneam recent despre pseudo-știința numită atât de frumos „studiul sufletului” (de la psyche, care înseamnă suflet, și logos, care înseamnă un pic mai mult decât știință). Intenționat am evocat etimologia cuvântului, pentru că psihologii de azi, în imensa lor majoritate, nici măcar nu știu ce e sufletul. Dar cu siguranță că o afirmație de tipul ăsta din partea mea i-ar face pe aceiași psihologi, în aceeași imensă majoritate, să afirme că am niște idei fixe, puține și ciudate, care îmi alimentează un delir perpetuu. Păi nu se încadrează până și această ultimă afirmație a mea despre ei în exact tipologia descrisă de prietenul tău? Nu este asta tocmai o confirmare că, iată, contrazic, în delirul ideilor mele fixe, până și autoritățile din domeniu? 🙂 QED.

    Și totuși, prietenul tău se înșală pe ici pe colo, și anume în punctele esențiale. Eu am totuși dubii că cu privire la proveniența mesajului, pe baza unor formulări care apar pe acolo. Cum e cea cu dreptatea Dumnezeului clasic, bărbos și somnoros. Sau ideea cu „extratereștrii ultra-ortodocși care o să vă belească pe toți”, care arată că omul fie n-a citit deloc, fie a citit extrem de superficial și încurcă articolele, pentru că în acel text argumentam exact opusul.

    Da, tipul este preponderent schizoid, cu un delir bine sistematizat, cu ideație de revendicare, de persecuție, de relație, de referință și mai ales de reformă, dar, bineînțeles, și de grandoare. Mărirea și grandoarea, mai așa, gen masca lui Zorro.

    După cum spuneam, n-am avut niciodată senzația că m-ar persecuta cineva. Nici reformă nu mi-am propus vreodată să fac, pentru că este absurdă. Afară de rarele ocazii în care există o motivație autentică și profundă pentru așa ceva (care izvorăște dintr-o emancipare organică a societății, căreia nu i se mai potrivesc vechile modele, cum au fost reformele din perioada în care s-a renunțat la sclavagism), reforma este arma prostului și ajunge invariabil să fie confiscată și utilizată în scopuri „politicianiste”, asta dacă nu cumva era deja orchestrată de acolo. Și, oricum, de ce să fac reformă? S-o facă politicienii și moraliștii, dacă vor. Sunt sătul de ei, mai ales azi, în era în care au dispărut nuanțele și discursul s-a polarizat la extrem. Așa că delirul, dacă există undeva în pagina ăsta, și din ce-am citit cu siguranță există, nu poate fi în secțiunea de comentarii. 😉

    Apreciază

    • 🙂 🙂 🙂
      Mă așteptam să te revolte alte idei din pasajul median, ăla pe care l-am scris cu aldine, nu partea cu tendințele reformatoare!

      Undeva ai dreptate, dar nu legat de tine, ci de Goe. L-am banat fiindcă nu mi-am dat seama că joacă rolul lui Petruchio cu mine, deși nu eram chiar o scorpie! 🙂

      Apreciat de 2 persoane

      • Vladen zice:

        Stai ca vine si ala, dar cat sa se fi intins omul intr-un comentariu :).

        Apreciat de 1 persoană

      • Aldus zice:

        E drept că nimeni n-are niciodată dreptate în legătură cu el însuși (și pot presupune că de aia ai apelat la amicul tău, zgâlțâită de ceva ce ți-oi fi spus și întrebându-l dacă chiar așa o fi și nu-ți dai seama, ceea ce ar face intenția ta lăudabilă, chiar dacă aplicarea ei e neinspirată), dar legat de pasajul pe care l-ai înclinat ușor spre dreapta nu pot zice decât că nu stă vertical, ci pare înclinat ușor spre dreapta. Sau chiar înclinat rău de tot. Așa că l-am cumprins pe tot în cuvântul „delir”.

        Ce aș putea să spun despre descrierea fantasmagorică și cam paralelă cu realitatea pe care mi-o face un psiholog care nici măcar nu m-a văzut vreodată, cu care nu am schimbat niciun cuvânt, din simpla lectură superfiială a unor comentarii? Defect profesional? Nici atât. A caracterizat ce-a înțeles el dintr-un personaj virtual.

        Altfel, ți-am zis de la bun început ce părere am eu despre psihologie, așa că nu era nevoie să-mi dai și mostra asta. Eram deja convins de câte parale face înainte să citesc textul de mai sus. 🙂

        Apreciază

        • Arca lui Goe zice:

          Aldus – Induiostoare tentativa ta de a te strecura „la loc”, in normalitate. Haide reciteste materialul scris in trilema despre tine, ca să-ti faci o idee realistă despre cum stai tu cu normalitatea. Dar dacă tu te simti bine asa cum esti, nu conteaza nimic altceva, cum ar fi de exemplu ce stiu altii despre cât esti tu de „normal”. Esti dus cu sorcova, dar… cui îi pasă? Bine că esti! 🙂

          Apreciază

          • Aldus zice:

            Te simți înduioșat?

            Definește normalitatea.

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Nu este nevoie sa definesc normalitatea, ar fi un gest inutil, pentru ca tu, ne fiind o persoana normala, oricum n-ai întelege si/sau n-ai accepta mare lucru din acea definitie. Ar fi pentru tine doar un alt prilej de a face zgomot si de a divaga in gol. Acuma de exemplu ti se pare ca esti istet, formuland cererea asta care ar trimite discutia intr-un vag cautat. Din perspectiva ta normalitatea este starea aceleia căreia tii să i te atasezi tu formal prin scremere verbală, mimand vorbirea si logica, în tentativa de refuza starea in care esti de fapt si care, inevitabil, ti se constată. Nu este nevoie sa faci pe prostul (în privinta asta) fiindca chiar esti. Sau te pomenesti ca-ti prieste sa pari altfel de prost decât cel care esti, asa… pentru sporirea confuziei si amânare momentului deznodamântului.

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Din perspectiva ta normalitatea este starea aceleia căreia tii să i te atasezi tu formal prin scremere verbală, mimand vorbirea si logica, în tentativa de refuza starea in care esti de fapt si care, inevitabil, ti se constată.

            Cred că n-ai înțeles. Definește normalitatea din perspectiva ta, nu a mea.

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Nu Aldus, tu nu ai înteles, pentru că esti imbecil. Viclenia cu care insisti prosteste nu te poate ajuta. Tu te straduiesti sa demontezi caracterizarile care ti se fac pentru a-ti restaura normalitatea (a ta, din perspectiva ta, nu a mea). Este totalmente irelevant cum as defini eu normalitatea. Te scremi sa produci eschive, divagari, relativizari, care sa-ti dea posibilitatea sa te mentina in actiune: pseudo-vorbind. Era un text simplu pe care ai preferat sa nu-l „întelegi” pentru ca de fapt nici nu l-ai înteles. Esti imbecil. Dar esti vesel si dai din coadă. Si totusi ceva te framanta. Vrei sa pari normal… Indiferent ce-oi crede tu c-ar fi fiind normalitatea. Iti urez mult succes. Aldus, imbecilul normal.

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Mă rog, eu zic că tu n-ai înțeles (și nu doar te faci sau ești viclean, ci chiar n-ai înțeles), but whatever.

            Apreciază

      • Aldus zice:

        Pe de altă parte, mai merită menționată o chestie, apropo de defectul profesional pe care cumva tu și cu Vladen l-ați adus indirect în discuție pornind de la mama lui și apoi ce-ai zis tu cu petrecerile. Un psiholog lucrează cu oameni să le zicem ușor dereglați. Mai mut sau mai puțin cu probleme la mansardă. Ori cu anumite traume, cu anumite probleme de relaționare, cu frici, cu depresii etc. Prin urmare, este oarecum de așteptat să aibă tendința să vadă în jurul lui doar oameni cu probleme. Și este de înțeles (până la un punct) să confunde pe cineva din jurul lui cu un pacient de la cabinet, pe baza faptului că identifică la respectivul o exprimare sau o judecată de valoare similară cu ce-a zis acel pacient. Dar e foarte riscant în același timp.

        Apreciază

        • Vladen zice:

          Maica-mea se ocupa de persoane cu multe si grave probleme la mansarda. De tipi cu psihoze. E o diferenta mare intre psihologie si psihiatrie. Si nu, meteahna de a vedea boli peste tot n-a avut-o niciodata, din contra, scoala ei de gandire e ca se dau diagnostice grave mult prea usor.

          Apreciază

        • Dă-mi exemplu de om perfect echilibrat psihic. Eu nu cunosc niciunul, nici în real, nici în virtual.

          Apreciază

          • Olga Rajala zice:

            Eu. Sunt intr-un echilibru perfect. Nu beau alcool, nu fumez, nu barfesc, nu vorbesc urat, nu fac rau si nu pierd timpul.

            Apreciat de 1 persoană

          • Aldus zice:

            Renata, vrei să zici că orice om are nevoie să meargă la un psiholog? Eu cred că nu. Și mai cred că, deși orice om are momente de melancolie, sau de tristețe, sau de enervare etc, cât timp ele se păstrează între anumite valori, putem spune că omul respectiv este sănătos și echilibrat psihic și nu are nevoie de control de specialitate. După cum există și oameni care depășesc aceste valori și ca atare consultă psihologi, psihiatri, psihoterapeuți șamd.

            Apreciază

          • Nu, nu oricare dintre noi are nevoie să meargă la psiholog ca să se „repare”, dar toți cei care decid să meargă ca să se cunoască mai bine sunt în mare câștig. Persoana pe care o cunoaștem cel mai puțin dintre cei apropiați nouă se află în interiorul nostru. Când ajungi să te cunoști pe tine și să te accepți cu toate bilele albe și negre pe care le ai, începi să-i cunoști/înțelegi mai bine și pe cei din jur. Asta, în cazul în care te afli „la echilibru” cu bilele albe și negre. Dar când deții măcar o bilă neagră mai mare, mai zgrunțuroasă, aia te poate răni și-ți poate îngreuna existența. Psihologul o scoate la vedere, o șlefuiți împreună… viața devine mai acceptabilă.
            De la psiholog/psihoterapeut la psihiatru e un pas uriaș pe care nu-l faci cu una cu două. Problemele psihice care țin de psiholog sunt cantitative. Atunci când se agravează și au nevoie de psihiatru, cu siguranță e nevoie și de tratament medicamentos.

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Și mai în câștig poți fi având o iubită (sau un iubit, dacă ești fată). Îți ginește din prima toate hibele pe care le ascunzi sau de care nu ești conștient. Și tu pe ale ei.

            Tratamentul medicamentos psihiatric este cam degeaba.

            Apreciază

          • Iaaaa, uite cum ajungem noi iar și iar la ce ne doare! 🙂 Nu, iubita nu-ți ginește nimic, dacă nu e psiholog (bun) sau hiba nu e strigătoare la cer, situație în care au observat-o și alții, înaintea ei. Iubita novice consideră că așa ești tu, ăsta ți-e felul, și poate să te admită așa cum ești sau să-ți dea un șut în fund.
            Aldus, se vede din Univers 🙂 că tu ai niște probleme (nu din sfera patologică, încă) care probabil nu deranjează pe cei apropiați care te cunosc bine (nu-i imposibil să ți le fi creat chiar ei), dar pe tine sigur te supără și, în loc să ți le rezolvi cu ajutor specializat, aștepți să-ți cadă pleașcă o iubită care să „te înțeleagă”. În cuplu, hibele personale se accentuează, nu se estompează.
            Simplu fapt că la explicația mea liniștitoare (toți avem hibe psihice, altfel zis oamenii se împart în două categorii: ăia care le recunosc și ăia care nu) tu ai revenit cu o soluție care să eludeze calea cea mai sigură – psihoterapia, îmi spune că ești conștient de ceva care nu e chiar în regulă cu tine, dar ți-e teamă să afli dintr-o gură acreditată adevărul.
            Am exemple cu duiumul în jurul meu, cunoștințe, pacienți… TOȚI pacienții care mi-au urmat sfatul și s-au dus la psiholog înainte de-a se îndopa cu juma de farmacie (ipohondrii și cenestopații) au venit și mi-au mulțumit după aia.

            Apreciază

          • Tratamentul medicamentos psihiatric e salvator, nu e degeaba! Iar dai sentințe în domenii cu care nu ai nici măcar tangență.

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Renata, eu nu mă refer la ceea ce ai tu în vedere. Adică, la chestii care dau spre probleme psihice. Eu mă refer la hibe. Cum ar fi de atitudine sau comportament. Pe care într-adevăr fiecare le avem. Și, ba da, ți le ginește mai ceva decât un psiholog.

            De fapt, nu doar ea, ci toți cei din jurul tău care nu le au și ei (hibele respective). Dar iubita cu atât mai mult. O relație de cuplu îi va obliga pe cei doi iubiți să se confrunte fiecare cu hibele lui și să fie puși în situația de a și le depăși, fie că știu asta, fie că nu, fie că urmăresc asta, fie că nu, fie că citesc comenteriul ăsta, fie că nu. 🙂

            Nu aștept nicio iubită care să mă înțeleagă, de unde și ridicolul psihanalizei tale. Nu că nu ți-aș fi zis de două ori până acum că o dai în bară cu psihanaliza. De altfel, majoritatea oamenilor vor prefera să se complacă în felul lor de a fi și chestia pe care o evidențiam eu mai sus, că partenerul sau partenera îi va pune în postura de a se confrunta cu hibele lor, o vor resimți ca pe un deranj. Are prefera o iubită care să nu-i „ginească” și să-i lase în pace, așa cum sunt. Deci, nici vorbă să-și dorească pe cineva care să le înțeleagă problemele. Că asta vine la pachet cu niște împunsături de suliță în fund. De ce ești leneș, de ce ești egoist, de ce nu te corectezi în direcția aia etc. 🙂

            În cuplu, hibele personale se accentuează, nu se estompează.

            Sunt și cupluri din astea. Dar într-o relație normală și sănătoasă, ți le rezolvi sau rămâi afară de căruță. De exemplu, iubita își găsește pe altcineva, care nu are (și mai ales nu se complace cu) hibele respective, pe care tu nu vrei să ți le depășești și care pe ea o deranjează.

            Apreciază

          • Aldus, devii obositor și dezamăgitor prin mediocritatea cu care te dai după piersic!
            Hibele despre care vorbeam nu sunt lenea și viciile legale.
            Afirmația „și ba da, ți le ginește mai ceva ca un psiholog” e stupefiantă prin prostia ei.
            Tu nu observi că insiști să te ții atârnat, în exemplificările tale, de o ipotetică relație de cuplu pe care cel puțin în momentul acestei conversații o jinduiești?
            Aproape că mi-ai declarat, cu emfază, că iubita îți livrează un sex oral mai bun decât orice psiholog.
            Dă-o dracu de treabă! Cu puțină voință, orice tulburare obsesiv-compulsivă se poate controla!

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Renata, pierzi firul discuției de la un comentariu la altul. Nu mai știi de unde-ai plecat și unde-i ajuns.

            Eu am zis, mai hăt sus, că iubita e prima care îți ginește hibele. De unde tu ai tras concluzia (falsă) că sunt conștient că și eu aș avea astfel de hibe (prin care tu ai înțeles total altceva decât ce aveam eu în vedere când am scris) și că aștept o fată care să mă înțeleagă și să mă suporte (ceea ce nici vorbă).

            Uite cum ți-ai început acel comentariu:

            Iaaaa, uite cum ajungem noi iar și iar la ce ne doare! 🙂

            Ai crezut că m-am dat de gol involuntar că aș avea ceva probleme de care sunt conștient. Pe baza comentariului meu anterior. Așa că ți-am răspuns că hibele la care mă refeream în acel comentariu nu sunt problemele la care te gândești tu. Și ți-am explicat frumos de ce se probează ceea ce spuneam despre faptul că partenerul de cuplu e primul care ți le observă și te împinge să ți le depășeti. După care tu îmi spui că sunt obositor și că tu te refereai la altceva.

            Păi da, tu te refereai la altceva. Și anume, la altceva decât m-am referit eu inițial, când am deschis subiectul ăsta – al corectării hibelor în cuplu. Și când ai sărit repede, crezând că m-ai prins la înghesuială. E mai clar acum, sau trebuie să fac un desen?

            Apreciază

          • Nu, Aldus, nu trebuie să-mi faci niciun desen. 🙂
            Din miile de cusururi posibile ale unui om tu ai ale, LA ÎNTÂMPLARE, câteva. Problema e că nu alegem niciodată la întâmplare. Subconștientul alege.

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Atunci, subconștientul a ales ceva care să rezoneze cu auditoriul. Pentru că la asta m-am gândit când am scris: cum să fac exemplul cât mai comun și mai ușor de înțeles de către tine. Nu știu ce ți-ar displăcea la un bărbat, dar femeilor în general le displac bărbații fără o direcție. Ca idee, prima dată am scris bărbat laș, apoi bărbat lipsit de coloană vertebrală, iar în final a rămas varianta cu apatic, primo pentru că mi-a fost lene să elaborez exemplul pe modelul lașității și secundo pentru că apatia e cumva mai generică (apare la mai mulți bărbați) și mai ușor de observat (nu cere niște contexte speciale în care să devină vizibilă).

            Era o vorbă: ia-ți un job în domeniul preferat și nu vei mai lucra nicio oră în viața ta (pentru că ceea ce faci nu va fi muncă, ci o pasiune). Eu zic să te faci psiholog. Nu-i prea târziu. E drept că o s-o dai în bază cu diagnosticele, dar nu mai mult decât psihologii deja consacrați. Și, cel puțin, o să fii fericită.

            Apreciază

          • Bărbat fără o direcție ai ales prima dată. Adică dezorientat și indiferent la ziua de mâine. Ce-o fi, o fi.
            Laș, adică fricos, lipsit de demnitate.
            Fără coloană vertebrală, adică lipsit de demnitate.
            Apatic, conform DEX e ”Stare, adesea patologică, de indiferență față de propria persoană și față de lumea înconjurătoare. ”
            Eu zic că „apatic” se aseamănă cel mai mult cu prima alegere.
            Paradoxal, tu, în virtual, acolo unde te numești Aldus, nu ești apatic de fel! Ești pasionat să-ți definești un profil, dovedești mare anduranță ca să-l conservi așa cum l-ai conceput (nu lași de la tine în dispute). Dar cum ești în real, nimeni nu știe.

            Ba nu! Îmi amintesc o fază, Cudi a invitat doritorii să povestească o amintire rușinoasă. (Evident, reală!)
            Și tu ai povestit asta: https://opozitie.eu/2019/amintiri-nerusinate-din-copilarie/
            Realizezi că, spre deosebire de alți prieteni virtuali, asta e SINGURA amintire reală pe care ai acceptat s-o împărtășești?
            În eventualitatea că nu e o invenție (dar și atunci nu e lipsită de miez psihanalitic), a fost, cred, unica dată când ți-ai intersectat virtualul cu realul. În sensul că ai admis să dai din casa realului.

            Da, mi-ar fi plăcut să studiez psihologia, dar, pe vremea mea, era nevoie de dosar politic curat, ca și la drept, or eu nu aveam așa ceva.
            Acum e târziu, mi-a rămas prea puțin de trăit ca să-mi mai aloc și stresul studenției. Dar, dacă, ipotetic, aș face-o, te asigur că m-aș număra printre cei buni, care n-o dau în bară. Chestie de instinct.

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Bărbat fără direcție am ales ultima dată. Și de aia a rămas, fiindcă a fost varianta finală. Prima dată am ales laș, apoi fără coloană vertebrală. Apatic a fost ultima.

            Laș nu e chiar totuna cu lipsit de demnitate, dar au legătură. Laș înseamnă fricos. Fără coloană are și sensul de lipsit de principii, duplicitar etc. Om care nu e vertical.

            Eu zic că „apatic” se aseamănă cel mai mult cu prima alegere.

            Nu prea văd cum. Laș înseamnă fricos, apatic înseamnă indiferent. Nu prea au legătură.

            E posibil să fi împărtășit mai multe amintiri reale. 😉 Am și o rubrică intitulată Jurnal, deși e drept că chiar și în cadrul ei dau foarte puțin din casă. Iar ceea ce dau, e real. Dar de ce le-aș împărtăși? Nu de asta mi-am făcut blog.

            Dar, dacă, ipotetic, aș face-o, te asigur că m-aș număra printre cei buni, care n-o dau în bară.

            Înseamnă că ai da verdicte net diferite de cele pe care (mi) le dai acum. 😀

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Erată: o s-o dai în bară* cu diagnosticele

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Uite un exemplu simplu, ca să înțelegi. Apatia este o hibă. Fumatul la fel. Să zicem că un nefumător apatic se îndrăgostește de o tipă care fumează. Invariabil, ca cei doi să poată avea o relație, ea va trebui să se lase de fumat (afară de cazul în care îl corupe și pe el), pentru că el nu suportă fumul de țigară. La început va merge câteva luni, că nu locuiesc împreună și ea se abține să fumeze când se întâlnește cu el, dar de la un punct încolo nu se va mai putea așa. El o va bate la cap mereu că fumatul e toxic, că cheltuie bani aiurea, că îl intoxică și pe el și până la urmă ea va trebui să ia o decizie în direcția asta și eventual să se lase (ori de el, ori de fumat). Și invers: ea va observa foarte repede că el este lipsit de perspective, că n-are niciun plan de viitor, că trăiește indiferent, să treacă azi și să vină mâine, că nu-și face proiecte, că n-are un țel în viață, și îi va pune în vedere asta. Și dacă el va continua să fie așa, până la urmă probabil îl va părăsi pentru un bărbat care știe ce vrea de la el și de la viața lui.

            Apreciază

          • Uite cum te duci pe derdeluș, în jos, cu viteză amețitoare! Nici n-ai nevoie de psiholog! Nea Ilie de la sculărie, dacă stă de vorbă cu tine, se prinde ce bube ai.
            Tu ești cel cu așteptările de la parteneră (narcisic!): să se lase aia de fumat, că nu suporți tu fumul. Dar de ce n-ați stabili o zonă pentru fumatul ei?!
            „…el este lipsit de perspective, n-are niciun plan de viitor, trăiește indiferent, să treacă azi și să vină mâine, nu-și face proiecte, n-are un țel în viață”. Să-i spui tu lu mamae că nu te-ai proiectat aici pe tine! Probabil ți s-a reproșat. Vreo iubită? Mama?
            Aldus, nu-mi mai da exemple simple ca să înțeleg! Cu fiecare exemplu simplu te dezbraci de „Aldus” din nevăzutul virtual și te arăți așa cum ești în real, cu toate angoasele, nemulțumirile și rateurile tale.
            Ce-i răspunzi Ruxandrei (albina), într-un dialog despre Inteligența Artificială?! Ce exemplu „simplu” îi dai ei, hodoronc-tronc?!
            „Imaginează-ți că o femeie i-ar spune soțului ei că n-au mai făcut de mult dragoste și că este neîmplinită și simte nevoia de amor, la care soțul i-ar răspunde că dacă vrea să-și satisfacă nevoile erotice n-are decât să folosească un vibrator, care merge ore în șir, nu are toane și îi rezolvă fix ce dorește ea.”
            Bărbat-femeie-insatisfacție sexuală-vibrator.
            Crezi că-i trebuie multă școală de psihologie lu nea Ilie de la sculărie ca să înțeleagă ce te roade?

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Renata, spre deosebire de alții, eu am capacitatea de a discuta o idee sau un principiu, la modul generic și impersonal, făcând abstracție de propria mea persoană. Aparent, tu nu poți face asta, de vreme ce, cu toate că ți-am sugerat să lași psihanaliza în sertar când vorbim, nu poți să te dezbari de obiceiul de a lega discuția de persoană și persoana de problemele din mintea ta. Îmi dai impresia că ești incapabilă să discuți o idee în sine, fără să te gândești că prin asta interlocutorul vorbește despre el (sau despre cineva anume, dar în mod cert despre cineva concret, care există în viața lui sau pe care îl cunoaște). Din păcate, de asta nu cred că te poate vindeca nici amicul tău psiholog.

            Și nu, mai sus nu mă refeream la mine. Nu mă refeream la nimeni în particular. Exemplul e generic. Când l-am conceput, nu m-am gândit la nicio persoană anume, ci la două personaje fictive, cu două hibe banale, care să ilustreze cât mai simplu și elocvent ceea ce voiam să explic. Și anume, că orice relație scoate la suprafață hibele pe care ți le ascunzi și uneori nu vrei să ți le recunoști (indiferent de cine sunt cei doi și ce hibe are fiecare dintre ei). E ceva general.

            Eu sunt cel cu așteptări de la parteneră? Fiecare om are niște așteptări (mai mari sau mai mici) de la un partener de viață. Chiar și atunci când nu ți le recunoști. Orice proces de selecție se face în baza acestor preferințe și așteptări – altfel, ai fi de acord să-l iei drept partener de viață pe primul om care ți-ar propune așa ceva.

            Apreciat de 1 persoană

          • Aldus zice:

            vax-albina mi-a spus mai sus că dacă vreau dialog (ei nu-i plac polemicile), să discut cu ChatGPT. Consider că analogia cu vibratorul e foarte potrivită. A trimite un om care simte novoia de comunicare să vorbească cu un program de calculator e la fel cu a trimite un om care simte nevoia să facă dragoste să-și cumpere un vibrator. Mă așteptam ca vax-albina să înțeleagă această analogie. Nu mă așteptam să n-o înțelegi tu.

            Apreciat de 1 persoană

          • A trimite un om care simte nevoia de comunicare să discute cu un calculator… ia să vedem ce exemplu îmi vine mie în cap… e ca și cum, atunci când El se plânge că nu vrea să mănânce prânzul printre fărămiturile mesei de ieri și farfurii folosite, uitate pe masă, Ea îl trimite să mănânce la restaurant.
            De ce oi fi ales exemplul ăsta? Fiindcă sunt cam dezordonată și mă enervează să țin totul lună, permanent. Mi se pare energie irosită în van. Fac, pentru că așa trebuie, așa e sănătos/elegant/civilizat, așa dau bine la imaginea mea în ochii „celuilalt”, dar dacă aș fi singură, aproape sigur că aș mânca ciorba la repezeală, direct din oală, ca să câștig timp pentru altă activitate care-mi face plăcere.
            Am fost destul de fair play?

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Paate că fair play ai fost, dar pe mine nu mă interesează să te psihanalizez, ci să găsesc un răpuns corect la subiectul sau întrebarea pe care o discut în momentul respectiv. Iar în cazul de față, răspunsul tău, deși îmi spune ceva despre viața ta, ceva ce nici măcar nu întrebasem, este greșit conceptual. Altfel spus, nu este o analogie corectă.

            Pentru că eu vreau să dialoghez, vax-albina mă trimite să conversez cu roboți de chat. Aici, cheia este comunicarea. Eu vreau să comunic cu interlocutorul (să aflu ce gândește, să discut cu el diverse subiecte), în timp ce albinuța mă trimite undeva unde nu pot realiza o comunicare efectivă, ci doar un surogat de comunicare, cu o entitate care nici măcar nu gândește și nu este vie. În locul comunicării reale, vax-albina îmi propune un fals.

            În analogia mea, soția simte nevoia să facă dragoste cu soțul ei, iar acesta îi spune să-și cumpere un vibrator. Aici cheia este actul erotic. Soția își dorește un penis (și un act sexual) autentic, în timp ce soțul ei îi propune un surogat, un înlocuitor lipsit de viață.

            În analogia ta, soțul se plânge de dezordinea din bucătărie iar soția îl trimite la restaurant. Aici, cheia este modul în care servim masa. Soțul își dorește o hrană servită într-o manieră mai bună, iar soția îl trimite într-un loc în care poate fi servit de către personal calificat. Hrana de la restaurant este la fel de reală și de bună ca cea făcută acasă. Iar masa, tacâmurile și servirea sunt impecabile. Așa că în exemplul tău soția nu îi propune un fals sau un surogat, ci o variantă superioară, așa cum își dorește el.

            Cum ziceam, analogia ta e defectă. Dar, în mod curios, ai ținut ca prin ea să ne explici care sunt tabieturile și preferințele tale de acasă, deși nu mă interesa neapărat aspectul ăsta. De ce? Pentru că, după cum îți spuneam, ai tendița de a „personaliza” toate discuțiile.

            Apreciază

          • Hm! Nu, cheia nu este modul cum servim masa, cheia comunicării este orice altceva, dincolo de actul sexual. În exemplul meu actul sexual e rezolvat, îl avem în buzunar. (nici nu pomenesc de el!) Am depășit angoasa comunicării prin sex și a validării prin sex, ceea ce, în exemplul tău nu s-a rezolvat. De-aia îl aduci în discuție. Partea a doua a exemplului e oarecum similară: tu o trimiți la servicii impersonale (vibrator), eu îl timit la restaurant.
            Aldus, chiar dacă tu nu ții să personalizezi discuțiile, drăcușorul ăla din creieraș care vorbește în locul nostru exact când credem că deținem mai bine controlul, le personalizează. Al dracului, ce le personalizează!

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            @Aldus: citat: „Renata, spre deosebire de alții, eu am capacitatea de a discuta o idee sau un principiu, la modul generic și impersonal, făcând abstracție de propria mea persoană.

            Problema ta majora Aldus este ca tu, spre deosebire de alții, ai capacitatea de a discuta o idee sau un principiu, la modul generic și impersonal, făcând abstracție de ideea si/sau principiile pe care le folosesti ca prilej de mimarea vorbitului. Pur si simplu nu esti in stare sa intelegi cum functioneza vorbirea.

            Apreciază

          • Aldus zice:

            @Arca lui Goe

            Acuma, recunosc și că poate ceea ce scriu nu-i pentru oricine.

            Apreciat de 1 persoană

      • Arca lui Goe zice:

        @Renata – N-o sa-ti vina sa crezi. Chiar am jucat pe scena în „Imblanzirea scorpiei”… in studentie…

        Apreciat de 1 persoană

      • Vero zice:

        Dar te-a îmblânzit/dresat până ai devenit. 🤣 Pentru Aldus. 👹

        Renata Aldusum scorpius est (în latină de baltă, care – balta – pare să fie rudă cu bălăcărealal). 😈

        Apreciază

        • Arca lui Goe zice:

          Veronică, Veronică, eu credam c-o ai mai mică! Obida!

          Tanti Veronica încearcă marea cu degetu-n fund… cedând fără luptă ispitei de a fi, vai, intrigantă, manipulatoare si… si… arogantă… Care va să zica că hârjoana Renatei cu Aldus este rezultatul intrigilor d-lui Goe. Veronicoco care-i intentia ta de baza? Să-l flatezi pe d-l Goe, sau s-o insulti pe Renata? De curiozitate.

          Tanti Vero, nu spera si nu ai teamă. M-am edificat pe deplin în privinta matale.

          Apreciază

          • Vero zice:

            Nea Goe, pentru deplina matale edificare, îţi spun din toată inima:
            Du-te-n pizda mă-tii!

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Vero-nico frumos mod de a confirma de primire. Iti stau foarte bine in gura cuvinele care-ti tradeaza emotia. Presupun ca te astepti sa te invit sa-mi sugi pula, sau sa stam la un pahar de vorba. Ai asteptari exagerate Veronico. Esti expirată. 🙂

            Apreciază

          • Vero zice:

            Te-am trimis în pizda mă-tii, nu într-a mea! 🤣 Nu pricepi româneşte?!
            Oricum, un labă-tristă ca tine nu mai poate avea pulă bună pentru altceva în afară de pişat – cu grijă, ca să nu-ţi uzi nădragii!
            Gata, deja mi-am pierdut prea mult timp cu matale, ghiujule.

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Ia te uită, ce vitează e Veronica, si cu câtă dezinvoltură acceptă să-si manifeste faptura, ca când chiar ar avea abilitatea de a intra in jocul oricui. Veonica vrea să fie bravă si provocatoare. A venit la un safari, ambetată total de platitudinea interioara si de cea a-micilor a-greati dar ne a-gregati. Si-ar fi închipuit cineva ca mai poate fi stârnită? Ia uite la ea! Incă are jar pe sub cenusă. Tttt..

            Tanti sunt înduiosat de stradania d-voastra. Sincer. Aveti grija cât vă întindeti că se poate ajunge pe nesimtite la dependentă.

            Apreciază

    • klaus zice:

      Aldus, noroc că e miezul nopții, aș fi făcut cinste cu o bere până la termen.

      renule, ce dracu’ te-a apucat? Pari o Loardă călare ce hăituiește o vulpe cu zeci de lătrăi.

      Apreciat de 1 persoană

      • Aldus zice:

        Nu mă sinchisesc prea tare. În plus, din tot textul ăla, eu am rămas cu esențialul: „Da, el are cunoștințe din toate domeniile esențiale, o cultură generală vastă, neo-renascentistă cu inserții gotice, conștiință superioară și identitate maximă.” 😀 Că era serios sau la mișto nici nu mai contează. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

      • Arca lui Goe zice:

        Vulpe? 😉 Zeci de lătrai? 🙂 Fumezi ceva (misto) sau te uiti la alt film?

        Apreciază

      • klaus, nici vorbă! E doar o harță reciprocă, amicală. 🙂

        P.S.: Aldus nu bea alcool.

        Apreciat de 1 persoană

        • Arca lui Goe zice:

          N-am deloc incredere in cei care nu-s in stare sa aprecieze savoare berii si/sau gustul vinului. Am aflat (fără urma de surpridere), care este banala „explicatie” a felului in care se manifesta Sticri. Acesta (ca si Aldus), bea doar bere fără alcool si nu gustă deloc vinul. Se multumeste cu comania Aureliei si din cand in cand a Oanei… si altor câtorva tantii (…) care vin expres ca sa-i tina pentru cateva clipe hangul si să-i compenseze abstinenta (si) de la alcool.

          Apreciază

          • Eu n-am încredere nici în cei care nu beau cafea și nu iubesc câinii și pisicile. Și totuși cunosc (și-o iubesc!) o doamnă care bubuie de inteligență și „carte”, și nu e băutoare de cafea, și când aude de Mili și-ai lui bombăne aproape înspăimântător. 🙂

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Exact. Am stiut si mai precis ce fel de „om” e papagigliu când l-am auzit vorbind despre caini si pisici. Idem cu cafeaua… Desigur ca exista aparente exceptii dar, adusi in contextul ne/potrivit, cei care detesta pisicile, cainii, berea, vinul si/sau cafeaua isi vor da ne gresit in petic si vor demonstra ca nu sunt persoane de incredere. La fel cei care nu înjură deloc si nu folosesc niciodată cuvinte „deocheate”.

            Apreciază

          • Vladen zice:

            Eu ma bucur cand unul de la masa nu bea, ca ramane mai mult pentru noi astialalti . Altfel, dupa criteriile astea, eu trebuie ca sunt tare de incredre 😀

            Apreciat de 2 persoane

          • Păi, ești! 🙂

            Apreciază

        • Vero zice:

          Ba vorba ceea: „Apără-mă, Doamne, de prieteni, că de duşmani mă apăr singur!” 🤣

          (Am zis că nu mai bălmăjesc pe aici pen’ că ai trecut la „pupat Piaţa Independenţei” cu barcagiul săritor virtual la beregăţi de bloggeri, dar am momente când îmi dau în petic.)

          Apreciat de 2 persoane

          • Arca lui Goe zice:

            Foarte frumos! Se cheama libertate de exprimare… Valabil si pentru sentimente. N-ar fi bine să le lasi să-ti dospească între diafragmă si corason… Lasă-le să zboare liber, că dacă nu aici, atunci unde? Pe Poteci? Hai-hai, happy MFC. 🙂

            P.S. Vero-niko esti cumva prietenă cu Plato-n? Mai mult cu Plato-n sau mai mult cu Papa-gi? Mare traducătore, din amor, Veronica noasta. 🙂 Promotoare a prieteniei neconditionate, în special între veronicuri. 🙂

            Apreciază

          • Vero zice:

            Ca să nu mă repet:
            Hai sictir!

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Sunteti o doamnă. Repetitivă. Sa fie vina mea?

            Apreciază

          • Bănuiam, Vero, că din pricina barcagiului. 🙂
            Numai că am învățat de la Vladen o chestie înțeleaptă: mă port cu tine cum te porți cu mine.
            Să-ți amintesc, oare, ce pizduială mi-am luat de la Cudi într-un prim contact, când m-a asemuit cu Madam Tatoiu? După ce ne-am cunoscut mai bine, ne-am plăcut reciproc. Cel puțin eu pe ea, sincer.
            Așa și aici.
            În ce-l privește pe Aldus, cred că sunt singura care-i vrea binele. Nu-mi plac prieteniile de complezență și nu sunt adepta cocoloșitului.

            Apreciază

          • Vero zice:

            Mi se pare ciudat modul tău de a vrea binele cuiva. Şi între lipsa cocoloşitului şi ceea ce-ai scris tu aici despre Aldus e, după părerea mea, o mare diferenţă. Eu una, unui prieten i-aş fi trimis în cel mai rău pe mail caz părerea unui psihiatru (care nici măcar nu l-a văzut vreodată şi care, ca şi noi toţi, nu ştie cine e de fapt), nu aş fi pus-o pe un blog. Nici nu mi se pare că te porţi cu Aldus cum se poartă el cu tine.

            Barcagiul nu e nici prost, nici incult. Nu cunosc niciun psiholog care să-mi spună ce defecte consideră că are la mansardă. Dar mi-e clar că e o jigodie. Dacă ţie îţi place compania lui, asta e.

            Scuze fiindcă mi-am vârât iar nasul pe aici.

            Apreciază

          • Da, pe mail, Vero! Să-i scriu pe mail, lui Aldus, băăăi, știi ce mi-a zis un psiholog despre tine? Că ești cu capu’, frate! Așa? Nu. Am preferat varianta deschisă – marile adevăruri se spun în glumă. Cum era aia, latinească? „Ridendo castigat mores.”
            Mai văd și alții, avem mai multe păreri, se distrează lumea, se distrează și Aldus și, în subsidiar, poate bagă câte ceva la cap.

            Apreciază

          • Vero zice:

            Pe mail nu se poate spune în glumă?😲

            Şi ce-ţi garantează că părerea psihologului tău e un „mare adevăr”? Faptul că-ţi place ţie cum sună? 🙄

            Apreciază

          • Vero zice:

            M-am înşelat, Renata, barcagiul are doza lui de prostie. Sper că tu ai priceput că mie nu-mi garantează nimic nici că părerea psihologului e un mare adevăr, nici că nu e. Tu ai spus că este, deci tu ar trebui să-ţi justifici afirmaţia, ca să poată fi luată în considerare.

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Veronico, jigodie sunteti matale, dar nu va dati seama sau va place sa protejati (la imagine). Iluzia ca v-ati putea proteja aparentele in contra realitatii este semnul ca nu sunteti doar jigodie ci si sarmana la minte. Cata vreme tu te manifesti in public dar blochezi comentariile si reactiile publicului se cheama ca esti o jigodie idioata. De ce ar trebui tratata cu grija, cu precautie si delicatete o asemenea creatura? De unde pretentiile astea madam traducatoare curului?

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Veroniko dar tie ce-ţi garantează că părerea psihologului nu e un „mare adevăr”? Faptul că nu-ţi place ţie cum sună? De ce ar trebui interzisa zicerea respectiva? Doar fiindca asa vrea tanti Vero? Dacă simti că nu-i adevarată, ce te impiedica să contesti, să propui argumentele care s-o demoleze? Ce sustii tu de fapt Veronico? Că pe net vorbitorii ar trebui doar să se bată pe umeri si să pună iconite paste? Spune-mi ca nu-i asa si ca mă însel. Ca nu esti încuiată si intolerantă. Poate chiar să te crez.

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Veroniko supralicitezi prosteste. Ca când ai imita „logica” lui Aldus. Discursul psihologului este prin constuctie un text care se auto-sustine. Este o descriere facuta lui Aldus de un psiholog. Faptul ca nu-ti da tie garantia ca e sau nu e mare adevar este totalmente irelevant. Tot asa de bine ti se va putea parea ca si justificarea pe care ti-ar oferi-o Renata nu-ti garanteaza tie nimic…

            Iar cerere ta de acum contravine chiar demersului tau original, acela in care ai sugerat ca Aldus trebuie protejat. Acum se pare ca vrei sa-l expui pe Aldus si mai mult. Te-ai razgandit, sau doar te-ai încins?

            Apreciază

          • Aldus zice:

            Goe către Vero:

            Cata vreme tu te manifesti in public dar blochezi comentariile si reactiile publicului se cheama ca esti o jigodie idioata.

            Îi recomandăm cu căldură o vizită la oftalmolog. Poate ulterior acesteia o să vadă că Vero are comentarii pe blog. Ceea ce denotă că nu blochează reacțiile publicului.

            Acum, e drept, posibil să blocheze comentariile nesimțiților din public. Caz în care, într-adevăr, ochelarii nu vor rezolva problema.

            Apreciat de 1 persoană

          • Arca lui Goe zice:

            Aldus – Vrei sa spui ca tu si Veronikul ati merita sa fiti banati? Cam asta ar rezulta din ce spui tu.

            Esti inconsecvent Aldus. Labil, superficial, prost.
            Am postat aici niste comentarii cât se poate de pertinente, la obiect, scrise intr-un limbaj decent, iar nesimtita Vero îmi raspunde cu înjuraturi birjaresti, iar tu vii si zici că e normal sa-mi cenzureze comentariile pe blogul ei, pentru c-ai decis tu ca eu as fi nesimtit… Tttt. Altadata-mi jurai ca tu nu esti pentru blocarea comentariilor nimanui, nicaieri. Interesanta solidarizarea ta interesata cu Veronika cea obscenă pe tema cenzurării. Seraficul si obscena, noua idila la orizont. Nu te văd bine. 🙂

            Apreciat de 1 persoană

          • Aldus zice:

            Da, Goe, s-a manifestat urât când te-a înjurat. Eu zic să te întrebi ce anume din modul tău de a fi și de a te comporta a determinat-o să îți răspundă așa. Că până acum n-am văzut-o să înjure. Dacă este de luat măsuri (prin excluderea accesului la comentarii), cel mai înțelept ar fi să tratezi cauza și nu efectul.

            Ai postat aici niște comentarii cât se poate de pertinente, zici. Dar ai postat și comentarii cât se poate de imbecile. La fel cum ai postat și comentarii care denotă o insolență crasă. Și pe astea le tot postezi, peste tot.

            Apreciat de 1 persoană

          • Aldus zice:

            Faptul că nu realizezi diferența de scală și proporții între replicile lui Vero (pe care oricine, inclusiv Renata, ar caracteriza-o ca fiind cu bun simț) și comentariile tale (pe care iarăși oricine te-ar caracteriza drept nesimțit, și cred că până și Renata, care îți ține isonul, nu ar putea să nege asta) este o altă mostră de nemernicie, prostie sau ambele.

            Apreciat de 1 persoană

          • Arca lui Goe zice:

            Aldus ce faci tu este conflict de interese: adică că să fii avocatul din oficiu al avocatului tău din oficiu, si să vă validati unul altuia calitatea de arbitru al elegantei. In plus că e destul de dizgratios, de dreptul scabros, felul in care vă pupati în cur unul pe altul în public, platonic, dar orisicât.

            De când iei tu aparerea damelor obscene care folosesc cuvantul pulă în loc de penis? Te mână o cauză mai mare? Sau ti-ai schimbat standardele? Mâine, poimaine o să te vedem si pe tine cu pula-n gură ca să fii în ton asociata Vero. Sau o să duci muncă de convingere cu d-ei să se lase de pulă în favoarea penisului, în traducere liberă?

            Sper că-mi vei ierta limbajul frust dar am aceeasi justificare ca tanti Vero: am fost adus la exasperare… de modul tau de comportament, ipocrit, superficial, ticalos si mai ales nesimtit. 😦

            Apreciat de 1 persoană

          • Am leșinat de râs. De fapt, era să leșin, abținându-mă să rîd cu sunet la ora 5 dimineață și să perturb sforăitul celor două samovare – Coabitantu ăl mare și Coabitantu ăl mic… și negru.
            Nu știu cum să fac, să-l avertizez pe Vladen, să citească fraza cu lăsatul de pulă și apucatul de penis pe nemâncate și nebăute. Moare înecat!

            Apreciază

          • Vladen zice:

            @Renata Tardiv! M-am inecat deja! 😀 In penis we trust!

            Apreciază

          • Vero zice:

            Vladen, eu m-am înecat de râs la asta:
            „L-am banat fiindcă nu mi-am dat seama că joacă rolul lui Petruchio cu mine, deși nu eram chiar o scorpie!”
            A trebuit să comentez ca să-mi revin. 😁

            Apreciat de 2 persoane

  4. clujanu zice:

    Acum două săptămani am așteptat aici un tren si am citit câteceva, având timp, cumplit, lumea e in schimbare. Chiar si in gară se simte. Salutări din Ardeal !

    Apreciat de 1 persoană

  5. Arca lui Goe zice:

    @Aldus – Veronickul zice ca „ea una, unui prieten i-ar fi trimis, în cel mai rău caz pe mail părerea unui psihiatru (care nici măcar nu l-a văzut vreodată şi care, ca şi noi toţi, nu ştie cine e de fapt), nu ar fi pus-o pe un blog„. Ai primit vreun e-mail de la Vero? Sau doar se laudă? Normal ar fi fost să fii si tu un pic de gentleman si sa-i dai un semn de apreciere (macar cât i-ai dat lui klaus), că uite a sărit cavalereste în apararea ta, să te scoată din ghearele Renatei, nu s-o ignori ca când n-ar fi fost (ca pe dama de ghindă)… Am impresia că nu prea dai nici doi bani pe damele care se poartă milos cu tine. Preferi biciul! 🙂 Dar totusi, ce impresie ti-a facut Veronikul? Chiar te-a lăsat rece? 🙂

    Apreciază

  6. Aldus zice:

    Reiau aici, Renata.

    Hm! Nu, cheia nu este modul cum servim masa, cheia comunicării este orice altceva, dincolo de actul sexual.

    Avem trei subiecte diferite. vax-albina mi-a spus că dacă vreau să comunic, să discut cu ChatGPT (comunicare). Eu i-am dat exemplul cu soțul care îi spune soției că dacă vrea amor, să-și cumpere un vibrator (actul erotic). Iar tu mi-am dat exemplul cu bucătăria (servirea mesei). Aceste trei exemplu nu se suprapun, decât sub formă analogii. Așadar, de ce le amesteci în aceeași frază de mai sus, care din perspectiva mea nu are niciun sens? Cum adică cheia comunicării este orice altceva, dincolo de actul sexual? Ce are comunicarea cu actul sexual? Și cu servitul mesei?

    La fel pentru restul comentariului. Nu înțeleg ghiveciul pe care-l faci acolo cu toate trei. Presupun că știi ce este o analogie.

    Apreciază

  7. Vero zice:

    Renata, Aldus ţi-a dat un sfat bun. Cere-i amicului tăi psihiatrul părerea despre barcagiul îmblânzitor de aproape scorpii.
    Că, uite, mai întâi zice:

    …. adusi in contextul ne/potrivit, cei care detesta pisicile, cainii, berea, vinul si/sau cafeaua isi vor da ne gresit in petic si vor demonstra ca nu sunt persoane de incredere. La fel cei care nu înjură deloc si nu folosesc niciodată cuvinte „deocheate”.

    Iar pe urmă se supără fleaşcă imediat ce e înjurat şi i se adresează cuvinte „deocheate”, în loc să se bucure că-l bagă în seamă o „persoană demnă de încredere”.

    🤣🤣🤣

    Apreciat de 1 persoană

    • Arca lui Goe zice:

      Dar cine s-a suparat? Si mai ales pe cine să se fi suprat? Pe matale? Haide mă tanti nu te mai alinta asa ca o fetiscană inocentă. 🙂 Lectia de limbaj frust oferita protejatului Aldus a meritat toti banii.

      Tanti Vero, matele… de încredere esti de încredere. Am toată încrederea că nu-ti vei iesi din personaj si n-o sa te dezici: o să rămâi încuiată până la bun sfârsit. Ce-ai tradus nu mai întorci. 🙂

      P.S. Te rog cu te nelinisti. Nu mă pot supăra pe matale. Ar fi… inutil, o risipă nejustificată.

      Apreciază

    • Arca lui Goe zice:

      barcagiul îmblânzitor de aproape scorpii” !!! ??? 😉 – ah, intriganta vetustă, încearcă să creze zâzanie, să atingă sensibilităti, să manipuleze… In ce scop oare? Pentru protejarea puiului pădurii? Ei asi! Tanti încearcă să se scoată la înaintare pe sine pe seama bietului pui, declarat neoficial „monument al naturii”. Iart-o Aldus, că nu stie ce face. 🙂

      Apreciază

      • Samanu’ Q zice:

        Un comando de patrioți debarcă pe valea Nissanei cu bile de biliard ascunse n ciorapi…

        Apreciază

        • Arca lui Goe zice:

          Aoleu! Samanului i-au picat bilele-n talpă si de rusine si tras ciorapi… la sandale. 😦 Acuma cu bilele-n talpa umbaltul i-a devenit un chin. Si până la pâine abia se duce, parcă ar merge pe ouă. Da’ visează nissane si comnadouri. Trebuia să fie cavaler si să sară, călcându-si pe bile, în aprarea veronicăi-leatul. Că dacă nu d-lui atunci cine? Abulicul?

          Samane ce faci măi? Iar picotesti si vorbesti prin somn?

          Apreciază

    • 🤣🤣🤣
      Nu știu Vero… O fi ceva ce nu bifezi și nu-ți dai seama. Vrei să zici că îți plac și berea, și vinul, și câinii? Toți câinii?! Io nu cred! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Vero zice:

        🤣🤣🤣

        Da, cu menţiunea că, deşi îmi plac şi ei, de câinii vagabonzi mi-e frică. Şi n-aş fi în stare să mângâi una dintre pisicile alea fără blană. Da’ vrei să zici că înjurăturile dau bine numai când vin de la cineva căruia îi plac musai toate alea din listă? 🤣

        Apreciază

        • Păi vezi? Vezi că ți-e frică de câini vagabonzi? Deci, nu corespunzi!
          Da, cred că, dacă vrei să pari de încredere, când înjuri trebuie să ții în brațe o pisică d-aia cheală!
          🙂

          Apreciat de 1 persoană

          • Plec la bucă…, să-i fac lu Coabitantu pachețelu, că sunt de dimineață la Prăvălie.

            Apreciază

          • Vero zice:

            Eu plec din nou de aici – din zona comentariilor.

            Apreciază

          • Vero zice:

            Şi trebuie să mă şi filmez, ca dovadă? 🤣

            Da’ am zis eu că vreau să par de încredere?

            Una peste alta, n-o mai da cotită, întreabă-l pe nenea psihologu’ despre nea barcagiu’. Fă-i şi lui serviciul prietenesc pe care i l-ai făcut lui Aldus! 😁

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Veronica !!! Ce faceti tanti? Plecati asa degrabă? Păcat. Era asa de nostim. Dar după ce veniserăti? Păi si plecati asa de îndată cu mâna goală? Si cu coada între picioare? Gata? Nu v-au reusit intrigile, manipularile, insultele, vă luati jucăriile si fuguta acasă. La nani pui. Ba mai si pierdeti din jucarii pe drum. Aveam impresia că veniserati aici cu un principiu despre cum nu-i potrivit să fie postate public analize si diagnostice psihologice/psihiatrice nesolicitate, bazate doar pe observatii virtuale, si când colo si la acesta ati renuntat. Pierdere pe toată linia, retragere în derivă ☻. Tanti Veronico, sunteti din pacate în derivă, si nu mă refer doar la isprava din episodul de azi, ci asa mai în general. Mi se pare ca v-ati cam predat derivei. 😦

            Apreciază

  8. Vero zice:

    Renata, sper că remarci că barcagiul tău fabulează. Am zis eu cumva să postezi pe blog ce-o să-ţi spună psihiatrul despre el? Te-am sfătuit doar să ceri o părere. Pe urmă i-o poţi trimite ipochimenului pe mail, aşa cum ziceai, începând cu „băăăi, știi ce mi-a zis un psiholog despre tine? Că ești cu capu’, frate!”

    Eu una m-am înduioşat când am văzut că l-ar întrista plecarea mea tocmai acum, când în sfârşit a învăţat şi bietul de el să-mi scrie numele corect, aşa că s-ar putea să mai trăncănesc totuşi uneori prin acest nou cuib de cuci.

    Apreciază

    • Arca lui Goe zice:

      Trufia, păcatul meu favorit.

      Tanti Veronico n-ai fost greu de atins la ambiție. Am reusit să te te fac din vorbe si să te întorc din drum? Drumul pribegiei în cochilia-ti vetusta pe poteci de dor… Esti usor ridicolă prin manevra asta infantilă de a o folosi pe Renata ca fals „mesager”. Esti sfioasă? Dar nu esti pretentioasa. E suficient să-ti scrie cineva numele „corect”, si gata te oferi să trancanesti în cuib de cuci. Pupaza mai lipsea.

      Vero-nix: zici „Una peste alta, n-o mai da cotită, întreabă-l pe nenea psihologu’ despre nea barcagiu’. Fă-i şi lui serviciul prietenesc pe care i l-ai făcut lui Aldus! 😁 ”

      Veronelo din sugestia ta, făcută Renatei, nu rezultă „trimiterea pe e-mail”. Rezultă… însă o tanti curioasă si penibiloasă, atrasă aici exclusiv de ideea de „D-l Goe” (si de personajul omonim, căruia nu reuseste deloc să-i scrie corect numele). D-l Goe o atrage pe tanti Vero, d-l Goe o goneste, si tot el o aduce înapoi gâdilându-i ambitia si ortografiindu-i tandru si corect numele de „Veeonica”. Ah, Veronico… Haide, ia si să mai trăncăneste totusi si fii recunoscatoare pentru sansa care ti se oferă din senin. Sansa de a fi d-soară Goe. Gratis. N-ai beretă dar ai batic! 🙂

      Apreciază

    • Vero zice:

      Renata, unde l-ai găsit pe ramolitu’ ăsta de se crede mare sculă?
      Iar a uitat cum se scrie numele meu! De la tastatură pân’ la gură!

      Apreciază

      • Arca lui Goe zice:

        Tanti Veronike văd că singura variantă de trancaneală pe care ti-o îngădui este cea te tip „aldus”. Veronikul, un Aldus cu fustă bătrână si cu brâu de… melană… pe câmpi alergând si pe Reneata întrebând.

        Tanti Verox n-ai limită de penibilitate? Duci oricât sau esti pe cacealma? Parcă te văd că iar îti strângi paporniţa si pe-aci ti-e valea, lăsându-l pe Aldus cu ochii în soare, fără ocrotire si fără speranţa candidă a iesirii din cerc… Taman acuma când tragea si el nădejde să fie un Macron al peronului… vorbind tandru cu „noi”, în numele cuplului, si al sfântului dus.

        Eu mă dau mare sculă, matale te manifesti ca gură spartă… O fi doar o coincidenţă?

        Apreciat de 1 persoană

        • În numele Cuplului ș-al Sfântului Dus, Amor…ăăă… Aman…ăăă… AMIN!
          Așa e corect!
          Iar se îneacă Vladen! Băiatul ăsta are 99 de vieți, spre deosebire de pisici, care au doar 9.

          Apreciat de 1 persoană

          • Arca lui Goe zice:

            Context în care absența reacțiilor lui Vladen mi se pare… îngrijorătoare…

            Dacă s-o fi înecat cu ceva si e singur acasă sper că stie să-si aplice singur manevra Heineken.

            Apreciază

          • Heineken, corect! Deși cred c-o preferă pe Stella. Io am trecut prin coșmarul ăsta, singură acasă. Mi-am aplicat manevra perete. A mers. De-atunci nu mai mănânc decât carne de vacă tocată!

            Apreciat de 1 persoană

          • Vladen zice:

            Sa incep cu ce-i important: daca stiam ca-i cu haineken manevra ma inecam mai spectacular…

            Apoi lipsa de reactie e motivata, zau asa. E ziua natiei norvege chestie care presupune niste celebrari etilice. Bine, noi am sarbatorit in spiritul natiei romane, ca a gasit doamna mici la magazinul pentru estici din urbie si a vrut sa aclimatizeze invitatii. Dar alcoolul a fost kosher!

            Mai mult, m-am inecat asa des asta seara pe motiv de o doamna fizician care mi-a povestit de niste treburi de pe la platforma de la magurele ca sigur am dat motiv de invidie pisicilor (apropo, ma jur ca ala nou negru si latos de l-am adoptat vorbeste) si sigur am peste 99 de vieti. Ba ce mi-a povestit il pune in umbra si pe Aldus (pe termen scurt, ce-i drept).

            Apreciază

        • Arca lui Goe zice:

          Renata – Iti complici singură situatia. Ii cânti în strună d-lui Goe (ignorand sugestiile de bine ale lui Veronician Archaeopteryx) si mai mult decât atât risti să-l vexezi pe Aldus si să-i creezi senzatii de stupoare.

          Oare tu nu stii ca d-lui este vegeratian si adept al metafizicilor hinduiste si al Dumnezeului religiilor combinate? Vaca este sora lui, iar tu vii senină si declari ca mănâci carne de vacă… Nu pot să cred cât de usor faci imprudente incorecte politic. Aldus va zice pe buna dreptate ca încercarea prin care ai trecut a fost un semn divin. El omoara doar lăptuci si cartofi si nu se îneacă niciodată cu cadavrele vegetale, deci textele sunt sacre. 😦

          Apreciază

      • Dacă-ți amintești, nu eu l-am găsit, ci invers.
        Pocirea numelui e o tactică și-o capcană. În care ai căzut și tu, Vero, cum am căzut și eu cândva. 🙂

        Apreciază

        • Arca lui Goe zice:

          @Renata – Explicația ta mi se pare Vero-și-milă. 🙂

          Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            … si blajina…

            …la replica veronicheză „Renata, sper că remarci că barcagiul tău fabulează” mi-a fost un pic de teamă c-o să te aud zicând: „Ba al dumitale, mizerabilo„. 🙂

            Apreciază

        • Vero zice:

          Renata, ce capcană?! Mi-l poceşte de jigodie ce e! De atât e în stare, bietul de el! Vorba aia, de unde e, nici Dumnezeu nu cere.

          Cât despre gura spartă, oare bate cineva câmpii pe aici mai mult decât el? (Mă-ntreb doar dacă-şi poate apleca gura până la sculă.)

          Dacă ţie îţi place, dacă te amuză, dacă găseşti mojiciile lui spirituale, eh, ce să zic? Distracţie plăcută! 😈

          În altă ordine de idei, Aldus se poate apăra foarte bine singur. Se vede cu ochiul liber. Da’ poate barcagiul o fi având cataractă.

          Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Veronem esti amuzantă când esti nervoasă.

            Văd ca te-ai pus cu presingul pe Renata. Vrei să-i creezi un sentiment de rusine si de vinovatie… Tttt… Frumos fel de a-ti etala nixisul, neputintele, frustrarile. E vinovata Renata ca esti tu nevricoasă, confuză si mofluză. Debitezi cu obidă tot felul de aldusisme expirate doar ca sa zici c-ai zis… Il maimutaresti pe d-l Goe emuland lucrurile pe care i le reprosezi (abuiv), dar instrumentarul nu te ajuta si mai mult de d-l Aldus nu-ti iese. Mă faci să-mi fie rusine de rusinea matale pentru felul spontan în care încerci să te aliniezi si să te auto-ilustrezi cu tentative infantile de a imita „mojicii spirituale”.

            Normal că Aldus se poate apara foarte bine si singur, ca doar nu-l atacă nimeni, dar asta nu e de bine pentru tine fiindcă-ti anulează alibiul… pretextul pentru care venisesi fuguta in gara… cu gura… într-un exercitiu simulat de libera exprimare. Aveai cataracta si ai crezut ca Aldus are nevoie de sprijinul tău. Sau ai avut alt motiv pentru care ai iesit din silenzio stampa? Da? Care? Baby-vero te-am mai întrebat o dată: esti fără limite de penibilitate? Cum stăm? Imi pari cam nervoasă…

            Aldus, o caricatură caraghioasă, se auto-expune in muzeul gării, si in alte muzee, impins de muzele ridicolului. Publicul se amuză, comentează… Nu aruncă nimeni cu „vitrion”, sau cu cerneală violentă pe tablou. Doar cu vorbe, la care tabloul, inanimat (pseudo-vorbitor), este cât se poate de invunerabil. Atrasă de dramă, verobaicul se auto-amorseaza spotan, si-si continuă senillă si senină comentariile fix de unde le lasase hăt, încă de data trecută. Tunurile pe Renata, cu sfaturi bune de la sora mai mare si mai bătrâna… Ce-ai dori matale tanti? Cum ar fi potrivit să reactioneze Renata? Să limiteze dreptul la libera exprimare? Să mă baneze? Ce te-ar face fericită pe mătălută mică stafidă? Fii mai explicită. Ce-ti doresti de fapt?

            Apreciază

          • Arca lui Goe zice:

            Veo – Vrei cumva să fii matale stră-Mam’Marea d-lui Goe în schiţă? Ce-ai râmni?

            Apreciază

          • Samanu’ Q zice:

            Loaza tot loază..curat murdar monșer!

            Apreciat de 1 persoană

          • Arca lui Goe zice:

            @Samanu’ Q – Foarte nepoliticos te referi la d-soara Veronica. Chiar asa? S-o faci loază? Din senin? E parerea ta si-ti respect dreptul de a avea o părere (trezit din picoteală), dar totusi tie nu-ti zisese nimica. Ce-ai cu ea?

            P.S. Misto iscalitură ti-ai tras: „curat murdar monșer„! Merge! Ti se potriveste! Ca cavaler.!

            Apreciază

  9. klaus zice:

    „Chiar dacă mor, o să-ncolțesc din versuri. Vor crește foi de carte din sicriu. Un flux venit din alte universuri mă traversează limpede când scriu. I-un fel de transă. Meșterul și calfa se-adună rituos în cine-s eu. Creația devine actul alfa și pactul meu secret cu Dumnezeu. Renasc în mari acorduri de fanfară, mă detașez de traiul meu pigmeu, hulindu-mi Domnul doar pe dinafară și căutându-l în adâncul meu. Mă-mbrac în poezie ca-ntr-o haină de nuntă de argint. Sau de război. Și-ascult cum pe frecvențele de taină își cheamă cerul berzele-napoi. Când noaptea-i solitară și târzie, cu îngerii semnez un protocol. Mă simt mai mult făcut din poezie decât din carne, oase și alcool. Ceva din mine lung străluminează și armonii se-mbină magistral. Poeme fulgurante se formează și se desprind din trupul meu astral. Și simt așa… o zbatere de tâmplă. Prind clipele din zbor, până nu pier. Nu știu să spun prea bine ce se-ntâmplă, căci totul e vibrare și mister. Mă-ntorc la scris ca-n locul unei crime, unde-am ucis ecoul unui plâns, apoi înalț, prin vorbe și prin rime, emoțiile mari ce mi s-au strâns. Ba remușcări, ba marile speranțe, ba lucruri ce credeam că le-am uitat. Amestecând ciudatele substanțe din care bea un suflet însetat. E curios, o zi care-o să vie, la ce trăiri, din nou, ne va-ndemna. Eu sunt doar o ocazie de-a scrie. Și moartea-i doar o formă de-a semna. Unii plutesc, alții trăiesc în glumă, alții transformă muzica-n vorbiri, în timp ce universul își asumă stelare zăcăminte de iubiri. O foaie albă nu-i decât o rampă ce va lansa eonii tăi fluizi. O să sfârșesc ca fluturii pe lampă. Și-o să renasc apoi dintre omizi. Totu-i spiral, doar cărțile sunt sfere. Fizic, te stingi, rămâi doar prin cuvânt. Femei care mi-au spus la revedere vor izbucni cu mine din mormânt. Adică-n anii mulți când fi-vor moarte, fără de glas, fără celule stem, putea-vor fi găsite prin vreo carte în care le-am lăsat câte-un blestem. Avem, desigur, informații certe că toți o să ne ducem în pământ. Rămâne doar, legată-ntre coperte, balada vânătorului de vânt. E vineri deci. Noi mergem mai departe. Trupu-i pahar, iar inima-i un arc. Barem s-apuc să mai citesc o carte înfiripată-n cârciumi sau în parc. Când mă-ncolțesc tristețea și năpasta, aș tot citi poeme, teleleu. Dar ori de câte ori se-ntâmplă asta, nu caut mult, n-am timp, mi le scriu eu. Sunt un izvor de poezii labile. M-am fragmentat în mult prea multe părți. Am scris pe telefoanele mobile, în loc de SMS-uri, niște cărți. E vineri, deci. Până s-apună Luna, până să văd tenebrele cum trec, mai scriu o poezie și-ncă una… și-mi cad în gură ochii și-o să plec. Iar eu, când plec, de regulă, n-am unde. Monotonia s-a mutat la bloc. Îmi caut piste noi spre-a mă ascunde și pribegesc… așa… din loc în loc. La revedere, domnule cu scrisul, alunecat pe-al spirtului făgaș… O să rămâi ciudatul și proscrisul și chiar nebunul marelui oraș. O să te duci mereu la naiba-n chimeni. Prin parcuri reci. La crâșme pe la uși. Dacă te-ntorci, n-o să te-aștepte nimeni. Iar dacă pleci, nu flutură mânuși.”

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un comentariu