Ne înțelegem din coperți

(Am încercat să scriu un intro acestui text nerușinat de frumos, lăsat de klaus. Nu mi-a ieșit. Așa că îl redau aproape integral, fără alte explicații, spre a-i bucura și pe garagiii care nu citesc comentarii.)

N-o să pot niciodată să construiesc atâtea biblioteci, sunt prea multe cărți abandonate. Acu trei zile am ales dintr-un portbagaj de mașină ce credeam că merită salvat. Auzi, ce nesimțire! Să știu io ce merită. Adevărul e că m-am erijat într-un model paternal atavic, le strâng fără să le citesc. Rânjesc ca un alter ego a lui Hagi Tudose: Astea n-au nevoie de mâncare! Și mi-e bine.
Nebunia a început când n-am vrut să mai văd cărți peste tot. Nu vroiam să le înșir pe pal-ul modern, le-am promis că o să le fac casă cu materiale contemporane cu ele. Cărămizi de peste o sută de ani, scânduri de stejar recuperate din casa străbunicii…am umplut un perete cu construcția.
În fine, deocamdată există anticariate în România în care cărțile sunt mai ieftine decât hârtia igienică. E o observație cheie a unei prietene din Belgia.
M-am apucat să caut din nou cărămizi și scânduri vechi. Pentru cărți care mă așteaptă și pe care n-o să le citesc niciodată. O să ne înțelegem din coperți.Publicitate
Acest articol a fost publicat în blog, bloguri care merită citite, citesc şi-mi place, literatură, Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Ne înțelegem din coperți

 1. Oana zice:

  Într-adevăr, un text tare frumos – îl remarcasem la comentarii, ma bucur că l-ai adus în prim plan. Gânduri bune și ție și autorului!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Suzana zice:

  Nu stiu daca am citit ceva mai frumos despre un subiect atat de drag si mie.
  Mi-am ridicat tonusul si e bine.
  Si am auzit de la Vero ca a fost ziua ta, asa ca: La Multi Ani bucurosi, Renata! ❤

  Apreciat de 2 persoane

 3. papagigli zice:

  klausescule, ai pus-o! Vad ca le-ai dat gata pe doamne, ceea ce era firesc, intrucit sunt convins ca n-au citit vreodata instructiuni de asamblare de la IKEA. Cu atit mai mult cu cit ale tale sunt si romantate. Felicitari, voinicule!
  Renato, dragostea mea, daca ti-ai propus sa fie ziua ta, atunci ai un „la multi ani cu sanatate si bucurii!” si de la mine.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Samanu’ Q zice:

  Borges parca își imagina Paradisul ca o imensa Biblioteca.

  Apreciază

 5. Adam2 zice:

  Între inteligenta originala, reala, naturala si I.A., este o prapastie care separa Oamenii Vii de oamenii… morti vii.
  En janvier 2023, ChatGPT compte plus de 100 millions d’utilisateurs enregistrés.
  Q(i)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s