Vitrina cu bibelouri (10) Face It Alone

Toate trec. Timpul le îngroapă pe toate. Toți suntem trecători. Nimeni nu e de neînlocuit.
Cuvinte potrivite pentru oamenii de rând. Plasturi pentru banalitate.
Uite că lui Freddie nu i se potrivesc truisme ca cele de mai sus!

Cântecul a fost compus după ce aflase că e bolnav și s-a pierdut în arhiva cu înregistrările formației.
Ne-am uitat la el de câteva ori – zice Brian May – şi am spus: Oh, nu, nu putem salva asta cu adevărat. Putem face asta şi asta. Este ca şi cum am pune bucăţile la loc. Dar este frumos, este o lucrare emoţionantă”. 

Și eu l-am ascultat de câteva ori: e ca și cum Freddie Mercury se aude cântând de dincolo. Ascultați-l și voi, ca să vă convingeți că timpul nu e chiar șeful-șefilor și există oameni de neînlocuit.

Acest articol a fost publicat în amintiri, concert, cronici, sărbători, Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Vitrina cu bibelouri (10) Face It Alone

 1. Vero zice:

  Cred că zicala „nimeni nu e de neînlocuit”e valabilă doar în ceea ce priveşte munca. În sensul că se găseşte unul care ia locul celui plecat, indiferent dacă face la fel, mai bine sau mai rău ceea ce scrie în fişa postului.
  În rest, auntem cu toţii unicate. E posibil să avem sosii, dar, în cazul ăsta, identică e numai înfăţişarea.

  Timpul e totuşi şeful şefilor. Fiindcă e doar „ca şi cum” Freddie Mercury se aude cântând de DINCOLO. În realitate avem doar o înregistrare (perisabilă) a cântecului său.

  Apreciat de 3 persoane

 2. IO' zice:

  „Altruismul este un sistem moral care susţine că omul nu are nici un drept de a exista pentru sine însuşi, că slujirea altora este singura justificare a existenţei acestuia, şi că auto-sacrificiul este cea mai înaltă datorie morală, valoare şi virtute. Aceasta este baza morală a colectivismului, a tuturor dictaturilor.”
  „Ştiu, Doamne, că soarta omului nu este în puterea lui; nici nu stă în puterea omului când umblă să-şi îndrepte paşii spre ţintă.”
  „Suflarea omului este o lumină a Domnului, care pătrunde până în fundul măruntaielor.”
  „Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa?”

  Apreciază

  • Iosif, altruismul există în unii dintre noi (fără să fim fanii înregimentării de orice fel) și se manifestă în măsura în care, altruist fiind, nu-i faci bine unuia, în detrimentul tău. Altruismul împins până la sacrificiu de sine e valabil doar în câteva situații, punctuale, sigur în relația părinte-copil, când e vorba de viață și de moarte.
   În rest, mie îmi place primul citat, indiferent cine l-a zis, are dreptate.
   Dresajul cu NOI în loc de EU este caracteristic colectivismului vechi (comunism) și nou (multinaționale 🙂 ). Această depersonalizare absurdă și periculoasă în care individul trebuie să renunțe în favoarea colectivității încalcă legile biologice – supraviețuirea celui mai apt și e un pericol pentru specie.
   Restul citatelor, cum bine știi, nu prea mă pasionează. 🙂
   PS: semnează cu numele tău, altfel trebuie să intervin de fiecare dată și să te scot din carantina Akismet.

   Apreciat de 2 persoane

 3. Ana G. zice:

  Mi-ai făcut o bucurie astăzi, Renata, mulțumesc. Muzica lui Freddie a fost mereu slăbiciunea mea.

  Apreciază

 4. Vladen zice:

  Eu inteleg de ce nu l-au folosit, nu-i prea grozav, probabil o prima incercare nu foarte inspirata. Evident ca l-au respins pe vremea cand aveau de unde alege. Acum, cand nu prea mai avem artisti sa produca muzica buna, merge.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Aldus zice:

  Timpul n-o fi șeful șefilor, dar, ca să păstrăm raporturile corecte, timpul cu siguranță că este unul dintre șefii principali, după cum tot la fel de sigur este că noi, bieți anonimi anodini, care avem familii, mergem la cumpărături și scriem pe bloguri, suntem cu toții niște subalterni ai lui. 🙂 Că or exista șefi mai mari decât timpul nu mă îndoiesc, dar nu-i vom găsi printre starurile a căror muzică o ascultăm fascinați – oricât de fascinați am asculta-o. 🙂

  Și pentru că este duminică, pun și eu un clip interesant, dintr-o cu totul altă piesă. Dar tot despre timp: „ea avea 12 ani, eu aveam 30”. Iată, Renata, acțiunea necruțătoare a timpului: la 30 de ani, sunt sigur că Joe Biden se considera nemuritor; acum, este doar un biet dement.

  Apreciat de 3 persoane

 6. Pingback: Stăpânii noștri (1) Eros – O Poziție

 7. papagigli zice:

  Au existat, exista si vor exista individualitati exceptionale in rindul cuvintatoarelor. Asta nu inseamna ca ei inlocuiesc, ci ca se alatura celor deja consacrate. Mie-mi place Adam Lambert, dar asta nu inseamna ca inlocuieste pe cineva sau ca va fi vreodata inlocuit.

  Apreciat de 1 persoană

 8. klaus zice:

  Who wants to live forever?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s