Vitrina cu bibelouri (9) Muci și pupici

Azi deschid o altă vitrină. Din plexiglas. Sau pexiglas. Sau pepsiglas. Sau cum i-or mai zice unii în zilele noastre. Scot de-acolo câteva bibelouri ieftine, de proastă calitate, dar foarte rezistente, pe care le adoră tinerele mămici cu feisbuc, foste graviduțe cu feisbuc.
Mămicile din ziua e azi, deși nu mai spală scutece, nu mai înfașă bebelușii ca pe mumii, nu le mai pun tot felul de scufițe când afară sunt 25 de grade și citesc non-stop cărți de parenting și sfaturi pe grupul lor de mămici cu WhatsApp, n-au evoluat cine știe ce, față de mămicile de-acum 30 de ani. Alea cu păpică, puțică, tanti, nenea și ba’-bau.

Mămicile din ziua de azi poartă unghiuțe date cu gel, nu-și mai fac permanentul ăla oribil – oaie în vârful capului, ceafă și perciuni băiețești, se îmbracă mișto, chiar sexy, nu prea mai sunt casnice, dimpotrivă, au un job la care se întorc de îndată ce maternitatea le permite, și totuși, când deschid gura să vorbească, te cuprinde un fel de sfârșeală amestecată cu jenă, că ai vrea să nu te afli în preajma lor, să nu le fii interlocutor sau martor al convorbirilor telefonice pe care le poartă în timp ce iau picăturile de nas, siropul de tuse și antibioticul pentru îngeraș. Îngeraș care nu mergem la grădi fiindcă avem muci.
Da, și repetă la telefon, cu oarecare mândrie, prietenei sau soacrei, că avem muci. Avem muci, și de-aia suntem la farmacie, că avem muci, și imediat după asta mergem acasă și ne punem la somn. Da. Febră nu, decât muci. Și convorbirea telefonică se încheie, firește, cu pupici sau pupicei, după caz.

Mămicile despre care vorbesc au cel mult 30 de ani, sunt romglezite și lucrează prin multinaționale.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, Ce știe spițerul, strict autentic, vitrina cu bibelouri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

149 de răspunsuri la Vitrina cu bibelouri (9) Muci și pupici

 1. Ana G. zice:

  Astea-s bibelouri, Renata?! Eu știu o casieră care întreabă: cum plătim, card sau cash? De parcă ar plăti și ea împreună cu clientul.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Vladen zice:

  Fac si ele front comun cu creatia, pe mine ma amuza chestiile astea :D. Sunt mandre de opera.

  Apreciat de 2 persoane

  • Nu frontul comun e supărător, ăla e oarecum de înțeles, vocabularul e de toată jena.
   Pe vremuri, mamele cu copii mici la doctor/farmacie se străduiau să pară cât mai familiarizate cu argoul medical, ziceau: copilul are secreții nazale, are scaune moi, are colici, acum se pocesc voit, parcă ar concura la Miss cea mai imbecilă mămică și zic: „avem muci”, „facem căcuț moale”, „ne doare la burtică”…
   „Pupicii/pupiceii”, ca și ”a se pune la somn” sunt din altă categorie, mult mai generală – noua limbă română academico-afectată.
   Nu mai zice nimeni „te pup/te sărut” în loc de „pa, la revedere”. Nu mai e destul de afectuos. La fel, nu se mai zice „mă duc la culcare/să mă culc”, e „mă pun la somn”. Pentru că verbul „a se culca”, vezi bine, are conotații sexuale. S-a mers până acolo încât jurnalistele ocolesc diminutivul „fetiță” și folosesc artificialul-arhaic „copilă”, știrea e redactată „copila poartă canadiană galbenă și a fost văzută ultima oară în zona..”, niciodată „fetița poartă..”, fiindcă există și un alt sens – peiorativ – pentru „fetiță”, și anume prostituată.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Remi zice:

  Care evoluţie? 😛 😀
  Singura evoluţie e în planul tehnicii. Şi ea ajută grosul omenirii, inclusiv mămicile, să involueze.
  Bine-a zis cine-a zis că adevăratul pericol e tâmpirea globală.

  Apreciat de 2 persoane

  • Tâmpirea globală s-a produs deja. Dar nicio tâmpire nu vine singură, vine cu prețiozitatea la pachet.

   Apreciat de 2 persoane

   • Arca lui Goe zice:

    Efectele se văd pretutindeni. Si mai ales aici.

    S-au terminat bibelourile? Măcar niște mileuri acolo să mai fi scos la iveală… 😦

    Apreciază

    • Are baba și mileuri, nu-ți fă griji!

     Apreciat de 1 persoană

     • Arca lui Goe zice:

      „nu-ți griji!”??? – Nu mi-as fi imaginat că ești genul „fă”.

      Fă (bine si) scoate mileurile… că plâng intelectualii gării după un pic de artă veritabilă…

      Apreciază

     • Da, Academiciene! „Nu-ți fă griji” e o expresie idiomatică, din „argoul familiar”. „Fă” în loc de „face” e o apocopă. Ca „sor-ta”, „tac-tu”, „mă-ta”, „un’ ți-ai pus-o?”…

      Da’ ia uite ce stau io să-l învăț lingvistică pe Goe!

      Apreciat de 1 persoană

     • Aldus zice:

      Pentru Goe merge cu titlu de excepție formularea: „nu-ți bă griji!” 😀

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      @Renata – Stimată doamnă, in primul rând v-as întreba de când pula calului suntem noi așa de familiari… ca sa facem schimb de „argouri”. In al doilea rând ti-as zice ca ești caraghioasă. „apocopă” ??? Auzi ce i-a dat prin cap. Ai dat pe spate cu șamanu! Nu e mă tanti nicio apocopă. Ce legătură ar putea fi între „fă” si „mă-ta” numai d-voastră si eventual concubinul ați putea ști. Desigur că pentru orice exprimare neglijentă (sau de-a dreptul greșită ca cea de față) poți invoca mișto-ul si argoul idiomatic „familiar”… dar să insiști că expresia ar fi corectă, în virtutea faptului că este folosita abundent de către țățicile dân cartiere (foste mahalale)… e o chestie mai adâncă care denotă. 🙂

      Cu asemenea atitudini nu e deloc de mirare că te-a lăsat ăla pentru „cea mai bună prietenă”. Faptul ca era pasionat si de tenis este încă un bonus in favoarea lui.

      P.S. Dar nu-i nimic. Uite că a venit aldusica (Bubico) cu glumița de consolare, să-ti cânte-n strună. Nu uita să-i oferi o iconița de „fidelizare”. Măcar el să-ti fie fidel.

      Apreciază

     • Goe, nu știu ce rost avea „pula calului” în 3discursul ăsta al tău, poate ai introdus-o doar ca să impresionezi audiența și să te contrazici singur, fiindcă imediat după, zici că nu facem schimb de argouri, dar tu exact asta faci: utilizezi cu mine, cu care nu ești tocmai familiar, o sintagmă din argoul suburban.
      Acuma, că tu nu știi exact ce e o apocopă (eliziunea unei părți de cuvânt, de obicei una finală, care apare în vorbirea colocvială și poate fi transcrisă fonetic într-un text literar, dacă limbajul caracterizează personajul) nu e vina mea.
      Să-ți explic cu fă și cu mă-ta? Îți explic. Formele lor neelidate sunt face și mamă-ta. Nu mă întreba de ce se înmoaie a-ul final în ă, că nu știu. Vor fi știind lingviștii.
      Crezi că exemplul „tre’ să duc caii la adăpat” e mai pe înțelesul tău? Sper, fiindcă e cu cai.
      Am zis eu că expresia e corectă în limba literară? Nu. Am zis că există în argou.
      Io (pardon, că nu ne tragem de șireturi!) eu ce trebuia să fac? să te dau cu capul de pereți că scrii în mod sistematic formele negative ale adj. în două cuvinte?
      Tu, de fapt, ce vrei să demonstrezi? Că sunt analfabetă? O țățică de cartier exmahala? O amărâtă de vânzătoare cu pretenții de intelectuală?
      Nu-mi răspunde că știu: toate, și mai mult decât atât.

      Apreciază

     • Cât despre genul ăsta de atac – „Cu asemenea atitudini nu e deloc de mirare că te-a lăsat ăla pentru “cea mai bună prietenă”. Faptul ca era pasionat si de tenis este încă un bonus in favoarea lui.” – ce pot să zic?
      Te enervează rău mileurile mele, așa-i? 🙂
      Io, când pun mâna pe croșetă, iese mileu. La tine iese șenilă de tanc.
      Mi se pare normal să te apuce toți dracii !

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Vad ca ai înțeles cum devine forțarea cu pula calului si nepotrivirea cu argoul…

      Chestia cu „nu fă…” nu are treaba cu nicio eliziune. E o greșeală care provine din confuzia cu forma afirmativă, dintr-o translație greșită de la „fă-ti griji” la „nu-ti fă griji”… Nimic altceva.

      Apreciază

    • Aldus zice:

     > Efectele se văd pretutindeni. Si mai ales aici.

     Păi comentează și tu mai rar.

     Apreciat de 1 persoană

     • Arca lui Goe zice:

      Ai dreptate Aldus. Dacă as proceda așa cum spui tu efectele respective ar fi într-adevăr mai puțin vizibile… doar că la fel de prezente. Știu că nu prea te aranjează o bună vizibilitate asupra lucrurilor…

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Asta crezi tu, că ești un fel de Caragiale al gării. Când de fapt tu ești un personaj caragialian.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Aldus – ești polul prostiei.

      E suficient ca sunt d-l Goe (si atât) pentru a produce efectul care te-a tulburat. Nu-i nevoie sa fiu d-l Caragiale pentru un nimic pseudo-vorbitor ca tine. De altfel nici nu ti-ai închipuit că d-l Goe se s-ar visa Caragiale-n gara, dar de… a trebuit să-ti faci norma nocturna si să livrezi musai replica… Ce să-i fi zis d-lui Goe? Aaa da… ca e personaj caragialian. Bravo Aldus. Macar te-am vindecat de mesaje pe Arca lui Goe si de epopei in gara. 🙂

      Apreciază

     • Goe, când cineva e polul prostiei, nu i-o spui. Îl ignori. I-o spui doar când te-a atins la un punct sensibil și nu mai ai cu ce să-i dai în cap.

      Apreciat de 1 persoană

     • Aldus zice:

      „M-a tulburat.” 🙂

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Reno – te-ai aldustizat de tot… N-ar trebui să i-o spun??? Normal, dar nu din motivul pe care-l sugerezi tu plină de speranță, ci pentru că i-as spune-o degeaba. Doar că tu (aldustizata), pari a nu pricepe că nu lui îi spuneam (că Aldus e polul prostiei), ci tie. In mod „bizar” ai ținut sa confirmi că mesajul adresat indirect ti-a parvenit. Si nu-ti spuneam ca să te informez (nu-mi pot imagina ca nu știi si singură cât de prost Aldus), ci doar ca să te tachinez. Si când colo… Văd că ții sa-ti adjudeci ecuatorul. Tu cu vere si aldusi vrei sa-l încercuiești pe d-l Goe? Asa disperata ești?

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Cred că pluralul mai nimerit de la „vero” ar fi „veroe”, nu „vere”. Să nu se înțeleagă cumva c-ați fi rude. 🙂

      Apreciază

     • Aldus zice:

      @Goe

      > Doar că tu (aldustizata), pari a nu pricepe că nu lui îi spuneam (că Aldus e polul prostiei), ci tie. In mod „bizar” ai ținut sa confirmi că mesajul adresat indirect ti-a parvenit.

      Da’ poate nici ea nu ți se adresa ție în acea replică la comentariul tău. Poate Renata, scriindu-ți acel răspuns, se adresa de fapt cu totul altcuiva. Și tu repede ai sărit și ai mușcat-o.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Aldus daca Renata s-a aldustizat asta nu înseamnă musai că tu te-ai fi renatocerizat. Tu nu poți fi decât aldus si nimic altceva. Văd că ai început să te crezi Renata si să reacționezi in locul ei.

      Apreciază

    • Arca lui Goe zice:

     P.S. Înțeleg de ce te-ai enervat făcând din țânțar armăsar in legătură cu reproșul pe care ti-l făcusem pe jumătate în glumă… Discuția e departe de a fi fiind o încercare de a proba vreun analfabetism, agramatism sau incultura. In principal e pur si simplu o chestie de atitudine… Esti amarnică si arțăgoasă într-un fel excesiv, inadecvat. Te inflamezi ușor si nu ții la tăvăleala, dar ții să te bagi la tăvăleală. Continuă să mă mire inabilitatea ta de a te imuniza si mă amuza teribil felul in care iți ieși din matcă când te inflamezi din fel de fel de spaime… atavice (?! 🙂 )

     Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Mesajul asta a fost plasat greșit. Intentia era sa urmeze firesc pe firul cu pula calului. A se plasa la locul cuvenit. Vorba ceea: Pula calului in vârful dealului. Cui nu-i place s-o mănânce. Iti place?

      Apreciază

     • Ei. goișor, cu insistența asta prostească în a fi insalubru gratuit, o iei în jos pe tobogan, în lumea stelelor care nu (mai) cuvântă p-acilea.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Goe, de ce definești interacțiunea de pe bloguri prin tăvăleală? De ce tăvăleală în loc de discuție civilizată și prietenoasă?

      Apreciază

     • Aldus, dacă mai ai întrebări pentru Goe, va trebui să i le pui pe Arcă. Aici nu-ți mai poate răspunde. Îmi pare rău !

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Faptul că nu poate răspunde e problema lui, nu a mea. 😉 🙂

      Apreciază

     • Mâţa zice:

      Aldus, comentariile lui Goe sunt „tăvăleală”. Din câte a lăsat aici, nu ştiu dacă are măcar 5 civilizate şi prietenoase.

      Acum, după ce l-ai citat pe larg, mă-ntreb dacă se va prezenta pentru o tăvăleală pe blogul tău sau se va mulţumi cu doza voastră de tăvăleală de pe al lui. 🙂

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Nu, că pe blogul meu nu intră că omul are totuși niște standarde, în timp ce pe blogul lui, de tolerant ce e, mută comentariile care nu-i convin la „Coșul de gunoi”. El zice că nu banează și nu cenzurează pe nimeni, dar are o pagină intitulată „Coșul de gunoi”, unde mută comentariile care-l deranjează. 😀

      Apreciat de 1 persoană

     • Mâţa zice:

      Am aruncat şi eu o privire pe blogul lui. Am împresia că în afara „coşului de gunoi” stau doar comentariile lui stufoase, plus ale câtorva (doi-trei adică) discipoli care îl perie.
      Pe ce bloguri comentează el nu ştiu. Pe puţinele pe care-mi fac eu timp să le citesc nu l-am văzut (din fericire!).

      Apreciat de 1 persoană

 4. Arca lui Goe zice:

  Pupici, frumi, grădi, lunițe. Am „evoluat” de la clasicele diminutive și alinturi de cîrciumă de tipul „Ce fel de ciorbiță?” (aici n-am înțeles niciodată de ce vaca e văcuță, dar bietul porc rămîne porc), „Vă aduc și pîinică?”, la unele mai cool.Frumosul s-a demonetizat, acum e „frumi”. Bebelușul tocmai a împlinit șapte lunițe de cînd a ieșit din burtică (pe unde oare? prin vulvuță?). Grădinița merită și ea răsfățată cu „grădi”. Nu mai există mame și tați, doar mămici și tătici. Iar copiii sînt pitici (ce m-aș înfuria eu dacă aș fi copil și cineva m-ar alinta așa) și, în fond, nu e discriminatoriu față de persoanele care suferă de nanism? Vrei să închei un e-mail mai drăguuuț, transmiți pupici sau pupicei.

  … asta e din Dilema… Dar surse doldora de hilaritate (si haz amar) sunt si complexele celor care, ne fiind părinți de copii, au o predilecție maladivă să-si manifeste constant ranchiunele în contra celor care, cum-ne-cum, au făcut si cresc copii…

  Apreciază

 5. Arca lui Goe zice:

  Cel mai simpatic lucru in topicul de azi mi se pare seria like-urilor cu stea in frunte, venite (aproape) exclusiv de la leșinate melancolizate (care la ele acasă păpușesc frumos epitete, comparații și metafore sensibiloase în formă de proză sau poezie)… Un feedback superb de la publicul țintă care asigura validarea necesară si încurajarea pentru viitoarele producții de același gen si calibru. 🙂

  Florile mele de plastic s-au ofilit pentru că am uitat să mă prefac că le stropesc!

  Apreciat de 1 persoană

  • anotimpuri777 zice:

   „Leșinate melancolizate”…? Doamne, dl Goe, ce-ați făcut? Ați dat cu… în fasolică. Nu știu de ce aveam așa mari speranțe de la dumneavoastră…

   Apreciat de 1 persoană

   • Arca lui Goe zice:

    Era un citat descriptiv din doamna Carageani, care mai mult sau mai puțin întâmplător se potrivește marii majorități a celor din micul grup al celor cu like. In privința d-lui Goe… v-as ruga să… lasciate ogni Speranza. Au încercat alții si insulte mai abrazive sau mai subtile de atâta… în van… D-voastra cred că vi s-ar potrivi mai bine să aveți speranțe si așteptări de la Aldus (de ex) sau de la altcineva de acest gen. Gen. Vladen sau… în fine, aveți de unde va alege modelele compatibile…

    Apropo cum vi se pare blogul d-ne AlbAlbatros? De curiozitate. 🙂

    Apreciază

    • anotimpuri777 zice:

     1. N-am vrut să vă insult, nu mi-aș permite. Îmi cer scuze dacă așa s-a înțeles. Voiam doar să vă atrag atenția că dumneavoastră sunteti cel care jigniți colegii/colegele care au oferit un like. Dacă leșinate… nu e expresia dvs, atunci iertare.
     2. Pe blogul AlbAlbatros nu prea intru, deci nu știu.
     3. Va ascult, las orice speranță deoparte. Oricum nu eram/ nu sunt în căutare de model compatibil. Doar că am simțit o contradicție între ce postați pe blogul dvs si ceea ce aduceți…uneori…aici.
     Noapte bună!

     Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Ah, nu-i nevoie de scuze. Nu m-am referit la o insultă pe care să mi-o fi adresat voluntar… In ceea ce privește ofensele pe care le-as aduce eu în „problema” like-urilor… trebuie să refuz oferta, întrucât afirmația mea, încărcată de ingenuă sinceritate, o viza preponderent pe victima like-urilor, nu pe făptuitori.

      Firește că există „contra-dicții” între ce postez aici si ce postez in alte părți… rezultate din încercarea de a fi potrivit cu fiecare context si interlocutor în parte… ne fiind formator de (o) opinie îmi ajustez prestațiile, adaptându-mă la împrejurări, persoane, atitudini, pentru a fie cât în mai armonie cu acestea, dacă nu chiar în rezonanță, acolo la locul faptei nu în absolut.

      Sunt uimit să aflu că ați survolat (fie si în treacăt) Arca lui Goe, dar nici asta nu ma îngrijorează prea tare. Dacă ați fi privit un pic mai mult decât o clipă, dincolo de amprentele contradicții, ați fi remarcat cu siguranță fenomenala unitate stilistică a d-lui Goe de pretutindeni. Noapte bună si d-voastră.

      Apreciază

    • Unde se poate citi blogul AlbAlbatros? M-ai făcut curioasă.

     Apreciat de 2 persoane

     • Arca lui Goe zice:

      Am impresia că între timp proprietara l-a închis sau la mutat. Mare păcat. Nu pot să cred că l-ai ratat. Eram ferm convins că-l văzuseși deja, pentru că prea se potrivea descrierii pe care ai făcut-o genului. 🙂

      Apreciază

     • anotimpuri777 zice:

      Am trimis intr-un comentariu link-ul către acel blog despre care m-ati intrebat. L-am găsit azi, l-am mai vizitat cu mai mult timp în urma. Ce părere sa am? Una bună. Fiecare expune ce si cum doreste. Unii debordează de cinism si venin, alții de melancolie și romantism, alții de tristețe și obida. Nu sunt în măsură eu sa judec proporțiile fiecăruia.

      Apreciat de 3 persoane

     • anotimpuri777 zice:

      Am trimis link-ul care ducea la blogul despre care povestea dl Goe. L-am găsit azi.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Merci ano… Superb blogul pe care l-ai găsit… la sugestia d-lui Goe. Mă bucur că ti-a plăcut. Presimt că o să petreci foarte mult timp acolo. 🙂

      …importantă rămâne exprimarea liberă si sinceră. Încolo nu.

      Apreciază

     • anotimpuri777 zice:

      Nu știu de ce simt ironie în spusele dvs… de parcă „acolo mi-ar fi locul” (în sens negativ, peiorativ cumva). Timp mult nu am să petrec pe bloguri, iar acela conține și multă muzică – constat- iar eu nu am timp să ascult. Nu cunosc autoarea/ autorul.
      În orice caz, mulțumesc.

      Apreciază

     • Da, este exact genul de blog la care mă gândeam când am scris de leșinături nu-știu-cum, că am uitat. Pe ăsta îl văd pentru prima oară, dar am nimerit de multe ori în asemănătoare.
      Oamenii care țin astfel de bloguri n-au nicio vină. E blogul lor și fac ce vor pe el. Elegant ar fi să zic doar „nu e genul meu”. 🙂
      Dar când am fost eu elegantă/diplomată în ultimii 20 de ani?

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      N-aveți pentru ce!

      … în schimb vă pot oferi un sfat pentru care ați avea de ce să-mi mulțumiți: nu vă mai irosiți puținul timp pe care-l aveți de petrecut pe bloguri adresând comentarii d-lui Goe.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Ah, deci de pe la 40 ai intrat în starea asta ne diplomată. Cam devreme! Ce păcat că nu mai avem acces la personajul care erai înainte, cel de pe vremea diplomației tale… juvenile. Puttin de-i mai puțin si câte lumi se pierd…

      Apreciază

  • Ana G. zice:

   Domnule Goe, dacă nu-ți place aici, dacă disprețuiești atât de tare subiectele despre care scrie Renata, de ce te chinuiești să citești și să mai și comentezi? Că nu mă lămuresc!

   Apreciat de 2 persoane

   • Arca lui Goe zice:

    @Ana G. – In cazul d-voastră răspunsul este simplu: Nilă stie.

    Mai normal ar fi să vă întrebați de ce țineți să interacționați cu d-l Goe.

    Apreciază

    • Aldus zice:

     Nu, mai normal ar fi să te întrebi tu de ce ține să interacționeze cu tine. Și mai ales de ce ține să-ți adreseze acele întrebări. Și mai ales de ce întrebările se repetă, într-o formă sau alta dar având aceeași esență, la toți cei care interacționează cu tine.

     Apreciat de 1 persoană

     • Arca lui Goe zice:

      @Aldus – văd că te-ai decis să fii trena d-lui Goe in gara Chitila. Ca de obicei însă rămâi doar prostul gregar care ține să se ascundă in grupul „toți”. Aldus faptul că sunteți mai multi este irelevant. Multi dar aldusi. Culmea este că reușești să te menții pe poziție, cel mai prost din grup, indiferent cine vine si cine pleacă. Asa ai fost pe vremea iepurelui si-a șamanului, așa ai rămas si pe vremea Anei G. : lider.

      Aldus, milogule, te-ai trezit in toiul nopții ca să-mi ceri să mă întreb eu de ce ții tu sa interacționezi cu mine? Esti de-a dreptul fabulos. Ce urmărești? 🙂

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Da, pentru că situația ta este una stupefiantă. În folclorul românesc există o vorbă: „când doi îți spun că ești beat, te duci și te culci”. Ție toată lumea îți zice că ești beat, dar tu, în loc să percutezi, consideri că toți se înșală și au ceva cu tine. Vezi paiele din ochii lor dar nu vezi bârna din ochii tăi. Desigur, este posibil ca uneori cei care te critică să nu aibă dreptate. Câtă dreptate au depinde de cât de competent te afli în raport cu media. Dacă ești sub medie, în general au dreptate. Dacă ești peste medie, în general n-au dreptate. Dar dacă ești mult sub medie, niciodată n-au dreptate. 😉

      Apreciat de 1 persoană

     • Arca lui Goe zice:

      Aoleu aldusică, iar ai pornit flașneta…

      Apreciază

 6. Remi zice:

  Renata, îmi pare rău c-am ajutat-o pe Amurg să părăsească incinta. Ea era de-aia cu pupici. De preferat, totuşi, în locul ăstora care ţi-au rămas, cu muci din arce şi stele. Dar… mucii lor, fasolea ta…
  Nu-i treaba mea. Eu doar plec fiindcă nu-mi place meniul. Ştiu, e pagubă-n ciuperci, dar, na, zic „la revedere” înainte de a lăsa în urmă peronul.

  Apreciat de 1 persoană

  • Arca lui Goe zice:

   Oh, Remi, nu pleca! Te rugam… Tu ești începutul de solfegiu al peronului… reminiscentele renatascentiste… în materie de muzică… Si apoi, unde să pleci? Că nici n-ai unde… Tot așa s-a lăudat si Vero… si…

   Ai ajutat-o pe Amurg să părăsească incinta??? Nu mă-nebuni.

   Apreciază

  • Aldus zice:

   Pupicii lui Amurg aveau altă nuanță. Ea nu intră în tiparul prezentat în articol.

   Apreciat de 1 persoană

   • Remi zice:

    Şi mucii celorlalţi doi au altă nuanţă, Aldus.
    A fost o parafrază. Da’ tu profiţi de orice ca s-o faci pe deşteptu.

    Iar tu, Goe-mbarcatu… Nu-i judeca pe alţii după tine, tataie. Tu n-ai unde să pleci, nu poţi tulbura apele decât pe bloguri. Ghinion!

    Bye!

    Apreciat de 2 persoane

    • Arca lui Goe zice:

     Remi – Esti înduioșător. Genul păpușilor care scriu scrisori de adio ca să stoarcă lacrimi. Băi dacă te simți în plus e suficient să dispari, pleci si atât, bărbătește, fără lamentări. Te odihnești, te refaci la psihic si revii, că oricum n-ai unde duce, că nu ești duce… ci trepăduș.

     Interesantă aprecierea că printre (d)efectele colateral produse de comentariile d-lui Goe s-ar numără tulburarea apelor pe bloguri. Care ape? Mâluri…

     Pentru ceea ce presupui tu, plin de speranțe, că s-ar întâmplă în afara blogului… tu să fii sănătos. Văd că toți noctambulii, bătrâni si/sau expirați, cu viată exclusiv virtuală, m-ar dori musai in clubul lor… Tț

     Apreciază

     • Aldus zice:

      …mâlurile pe care, scăldându-se în ele, domnul Goe le tulbură…

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Aldus nu te amăgi c-am fi colegi de mâl. Eu le tulbur doar cu jetul, de pe margine. Tu văd că ții mereu sa fii sub jet.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Da’ văd că același jet îți iese și din gură. Era o afirmație neștiințifică într-o carte despre meta-realitate, cu privire la faptul că nu ce băgăm pe gură ne spurcă, ci ceea ce scoatem din gură. Așa că în locul tău n-aș vorbi cu atâta aplomb despre cine-i în mâl și cine-i pe margine.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Aldus ai venit special, la unu noaptea, ca să spui că nu mai vrei sub jetul (in care pe tot bagi insistent) si că ai prefera să fii scuipat ?!!! Zvântă-te si pe urmă te scuip dacă vrei. Ca să nu te deochi. 🙂

      Aldus, te pomenești ca tu te-oi crede agasant? Teribil tachinezi… Tț

      Apreciază

  • Avea Amurg pupici? Nu s-a remarcat prin pupici. Cel puțin eu nu i-am remarcat pupicii.
   Sincer, n-am avut-o în vedere pe Amurg în text. Amurg e din categoria diminutive de dragul feminității. Eu vorbeam despre diminutive de dragul maternității. 🙂
   Peronul e deschis non-stop. Unii vin aici de curiozitate, alții de drag, alții (Goe, Stella) doar ca să-și exprime în mod plenar disprețul. 🙂
   Ce să zic? La revedere nu e chiar adio, prin umare…

   Apreciat de 3 persoane

   • Arca lui Goe zice:

    @Reno – Te alinți… Încercând să tot dai vina pe ceilalți (infernul fiind ceilalți, nu?)… Aici nu-i nimic de criticat, de ironizat, nu-l loc de malițiozități sau de vreun dispreț. Totul e bun, frumos, elegant, artistic, minune mare. Eu n-am nicio vină. Vina e a ăstora răi care vin aici doar ca să-si exprime in mod plenar disprețul. Ce simplu ar fi. Explicația convenabilă pentru existența comentariilor inconvenabile. Cu siguranță că autorii mesajelor care-ti strică zenul (in care altminteri ai zace printre inimioare si like-uri) vin aici si de curiozitate si de drag (fix ca ceilalți, Șamanul y compris). Oricum te alinți, pentru că absolut toți cei care vin si (mai si) stau o fac din unul si același motiv. Altele sunt lucrurile care-i diferențiază. Nu motivațiile. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    • Da, poate mă alint. Ar fi totul sălciu fără opoziție, nu?
     Dacă oamenii vin din curiozitate, nu pot fi decât mulțumită. Viața merită trăită fie și numai din curiozitate, zicea un spițer bătrân, Costică, nu-l știi tu.

     Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Urmează vorba bătrânului spițer Costică, pe care nu-l știu eu, că te învăța de bine. Păstrează-te curioasă. Sfioasă. Nu te acri. 🙂

      Vin (si) de curiozitate. Dar de stat nu de-asta stau. Că se lămuresc repede. 🙂

      Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Mămicile despre care vorbesc au cel mult 30 de ani, sunt romglezite și lucrează prin multinaționale.” – Sunt mame. Tinere. Moderne. Nu expirate. Lucrează la companii importante (nu la tejghea). – Cum să nu-ți vină dracii pe ele? N-are cum.

    Apreciază

    • Ce să-i faci? N-ai ce să-i faci! Nu e ăsta unul din ticurile verbale la modă, Goe?
     Crezi că le invidiez. Bun. Să zicem, prin absurd, că le-aș invidia pentru vârstă (cât de idiot să fii să invidiezi ceva ce tu ai avut deja), multinațională (care e un regiment, în fond, dar nu contează!), modernitate (da, mor după sprâncenele alea ca două lipitori deasupra ochilor și după picturile cu fluturași și flăcărui pe unghii, ce nu-ți închipui!), inclusiv pentru mămicoșenie (tu ți-ai dori, la 70 de ani ai tăi, să fii proaspăt tătic, să legeni, să hrănești, să scutecești?… Atunci eu de ce mi-aș dori?), pentru tot ce-ai zis tu, să zicem că le invidiez. Ca să fii tu liniștit.
     Dar ai zis de tejghea, Goe. Deci te numeri printre acei sfertodocți care cred că spițerul e doar un vânzător la tejghea (că asta se vede din fața tejghelei!) și se miră că trebuie facultate pentru asta, când la Lidl te angajează și cu 12 clase.
     Nu zic, sunt mulți vânzători și-n meseria asta, poate periculos de mulți, de la o vreme. Știi ce-ți doresc, Goe? Să te ia din senin o durere de șale de-aia care-ți ia respirația, să intri într-o farmacie fiindcă simți că leșini și să dai peste o tejghetăreasă de-aia cum zici tu, care n-o să te întrebe nimic despre durere, că nu-i pasă și nici nu se pricepe, și-o să-ți dea un paracetamol și-un pahar cu apă, fiindcă nu ești capabil să-i numești ce medicamente vrei. Și, ca să-mi fie răzbunarea completă – să ai o colică renală, nu o criză de sciatic (se confundă ușor simptomele!) Amin.

     Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Te-ai inervat. Si-ai dat-o pe blesteme. Normal. Ce alta puteai să faci? Muzele nu te prea ajuta in ultima vreme. 🙂 Persistența în paradigma „Daniel Onaca” este cireașa de pe tort. Văd că nutrești aceleași speranțe cu alde Vladen, Aldus & Remi… bazate pe iepurisme ieftine. Te amăgești si ești amuzantă.

      Poți să negi că ai negi, dar pata ta pe persoanele cu copii este de natura evidenței. Că n-ai mai vrea acuma să legeni, să hrănești, să scutecești este normal, dar că faci din asta dovada ca n-ai avea nicio râcă pe duduițe este mai degrabă comic.

      P.S. Să știi că țin bine la blesteme. Poti să mai încerci. Voodoo știi?

      Apreciază

     • Nu m-am inervat. M-ai enervat. În ultima vreme nu prea mă ajută muzele? Dar pe tine te-au ajutat vreodată? 🙂 Imediat ce-ai pomenit de muze, ai trecut la paradigma Onaca. Onaca se crede poet. Asocierea muze-Onaca-eu nu sunt Onaca… Mmm? Cum ți se pare?
      La faza cu speranța, ne-ai prins! Așa e! Toți ăștia din Gară visăm să fii Onaca. Onaca e, de bine de rău, cineva. În regie proprie sau căutat cu limba scoasă de editura Coresi (înființată pe 28 decembrie 1989 – cât vizionarism!), Onaca suedezul și-a publicat opera. E scriitor. Deci garagii au un interlocutor de elită. De-aia nu vor să creadă că Goe nu e Onaca! Se amăgesc și ei cum pot că-i bagă un literat în seamă. Că una e să stai de vorbă c-un haikuist, alta e c-un habarnist. Și răutăcios pe deasupra!
      Așa. Acuma cu frustrarea mea că n-am avut copii. Bă, dacă pe tine de coafează să crezi că mă roade chestia asta, eu nu mă supăr. În fond, e un clișeu foarte uzitat: fata bătrână acră și stearpă care urăște femeile gravide, lehuzele cu laptele șiroind din țâțe… În romanele Agathei Christie ea e, de cele mai multe ori, ucigașa. 🙂
      Cu blestemul n-ai nimerit-o. N-a fost blestem, a fost urare. Și da, știu și Woodoo. Dar nu cred că te ajută.

      Apreciat de 1 persoană

     • Vero zice:

      Renata, chiar dacă barcagiul Goe şi Onaca sunt una şi aceeaşi persoană, trebuie aplicată şi în cazul lui delimitarea dintre artist (haikuist) şi om (ca şi în cazul altora, luaţi pe-aici în tărbacă).
      Pe blogul tău nu vine haikuistul, vine omul. Şi ăsta care vine, oricare i-ar fi numele real, e un om de tot căcatul. Sau a căzut sărmanul din barcă şi e dus cu pluta. Degeaba vorbiţi voi pe-aici cu el ca şi cum ar fi un tip cu bun simţ şi cu toate ţiglele pe casă. Stricaţi orzul pe gâşte.
      Şi zău că n-are rost să te sinchiseşti de părerea lui despre tine şi despre blogul tău.
      Tipul e din categoria „laudele lor desigur m-ar mâhni peste măsură”.

      Apreciat de 2 persoane

     • Da, Vero, dar recunoaște, omul are un potențial rar! Ca personaj vreau să zic. La tine, pe SF, nu prea merge, decât dacă-l faci călător în timp, dar într-un roman polițist se lipește ca marca de scrisoare. Știi cât de greu se creează backroundul unui personaj! Dar Goe, generos, se autodesenează. Nu trebuie decât să schițezi trama poveștii, să găsești mobilul, și romanu-i gata! Goe calcă pe propriile-i urme. N-ai nevoie să inventezi nimic, că vine el cu serviciul complet și=ți bate în creier, ca-ntr-o ușă. Cu fiecare părere pe care și-o dă despre mine, blog, Aldus, Vladen, Tu, Șamanu (scriși cu minuscule sau nu), Goe scoate pufoaica, scoate flaneaua, scoate maieul și se pune cu pectoralii la radiografie. Dacă n-aș fi încă ocupată cu tejgheaua ( în mod voluntar!), șase capitole erau gata! 🙂
      (Glumesc! Doar vreo două, dar vreau să-l înfurii.)

      Apreciat de 3 persoane

     • Vero zice:

      Da, Renata, din acest punct de vedere este util, recunosc. 🙂
      Aştept romanul! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

     • Vero, nu poate omul să arunce o vorbă, că tu o pui la insectar! În fine, poate, cine știe, să mă pensionezz de tot și vorbim. 🙂

      Apreciat de 2 persoane

     • Vero zice:

      😆
      Păi, Renata, sper că-mi mai pot permite să aştept vreo 15-20 de ani, deci nu e mare grabă. 🙂

      Apreciat de 3 persoane

     • Mâţa zice:

      Renata, ca o mâţă curioasă ce mi-s, tare-aş vrea să ştiu dacă pe nostrastella o pui în acelaşi roman cu Goe sau scrii în paralel două romane. 🙂

      Apreciază

     • Ei, nu, Mâțo, nici chiar așa! Una e să citești romane pornografice și alta e să le scrii.
      Aș șterge-o pe Stella și-acum, dar o iubește klaus, și klaus nu merită asemenea cruzime. 🙂

      Apreciază

     • Mâţa zice:

      Da, desigur, trebuie să le găzduieşti idila.
      Dar iar sunt curioasă, se vor giugiuli pe peron, sau le pui la dispoziţie un spaţiu acoperit?

      Apreciază

     • Cred că-i pun un spațiu la dispoziție doar Stellei și arunc și tradiționala lopată de pământ.
      Ce dracu!… O ruină de om care și-a pus avatar o moacă de alcoolică dezabuzată și, probabil, abuzată în copilărie de toți golanii de pe strada ei, și i se pare că e foarte tare cu limbajul de centuristă dezafectată de vârstă…

      Apreciat de 1 persoană

     • Aldus zice:

      Apropo de tejghea, tot de la jurnalista Cora Muntean citire:

      „Discuție între două tipe, nu-ș ce completau, că eram în metrou și nu auzeam bine:
      – Aici ce scriu?
      – Păi, pasiuni zice.
      – Și ce pun? Pun că-s scriitoare, ok?
      – Mda…
      – Sunt scriitoare, că scriu pe Facebook.
      Asta mi-a amintit de o întâmplare mai veche și am căutat-o de am căpiat. Spre deosebire de întâmplarea de mai sus, asta e haioasă. Oricum, rețelele sociale ne-au uniformizat mai rău ca-n China.
      În centru, lângă Arta, o bandă de pirande. Frumoase foc. Una mă strigă:
      – Doamna doctor!
      Alta:
      – Doamna advocată!
      Una, aia mai sfătoasă, pe jumătate românește, pe jumătate romanes:
      – Tuuu, asta-i ziaristă!
      Celelalte, în cor:
      – Ha?
      Sfătoasa, plictisită, dar cu aer atotștiutor:
      – Vinde ziare.
      (Tîrgu Mureș, 27 mai 2016)”

      Apreciat de 3 persoane

     • Arca lui Goe zice:

      Pe mine nu mă ajuta muzele pentru că… nu sunt scriitor. Eu le mai ajut pe ele câteodată (fiind critic literar de arte frumoase). Frumoasă consolare ti-ai găsit pentru lipsa cronică de inspirație si de dintotdeauna de talent: nici dl. Goe n-are. In privința d-lui Oanca te chinuiești in van. Omul care, cel puțin prin comparație cu tine, este scriitor, n-a catadicsit să te bage vreodată în seamă… desi matale, d-soara Cucu, te tot agiți să-i atragi atenția imaginându-ți (ca aldus 🙂 ) ca gara asta din Chitila ar merita vizite de la scriitori. I-auzi frate la ce visează d-soara Cucu, colegă bună cu intelectualii, (alde aldus, șamanu’, vader, vero, vladen), vizite de la scriitori si dispute literare. Steaua fără nume, si alta nu.

      Dacă te roade sau nu te roade că n-ai dat roade sau dacă si-a găsit „baba” consolare pentru ca n-are, e totalmente neimportant. Faptul că-ți tot manifești indecent (câteodată obscen de-a dreptul) această frustrare este contraproductiv sub aspect literar. Las-o jos că măcăne.

      Apreciază

     • A, nu ești scriitor. Păi, nici Onaca nu e, decât în opinia lui și-a băieților cu ochi albaștri de la Coresi. Dar ești critic literar. Așa se zice și despre Onaca! A dracului coincidență!
      Păi cum să mă bage nen-tu Onaca în seamă?! El șade în Suedia, hăt, departe, nu bântuie pe bloguri românești, sutele de click-uri suedeze vin de la niște suedezi get-beget care au descoperit voluptatea cititului într-o limbă necunoscută lor.

      Păi dacă mă asameni cu domnișoara Cucu, eu n-am decât două explicații:
      a) n-ai citit Steaua fără nume, doar ți-au povestit-o unii la băutură, și uite cu ce-ai rămas.
      b) ai citit-o, dar n-ai înțeles despre ce e vorba. Pe vremea mea s-ar fi zis că ești prost. Acum e mai cu ștaif denumirea – analfabet funcțional.

      Mulțumesc că ai mutat Gara mai aproape de București. Chitila vs. Titu. O iau ca pe un compliment.

      Băi, dar văd că ai un fix cu maternitatea! Nici tu n-ai copii?

      Apreciat de 1 persoană

     • Arca lui Goe zice:

      Mă tanti Veronico, pizma matale pe d-na Carageani si obsesia de a o dezlega de atenția pe care i-o arată d-l Goe e din alta piesă: capra fără iezi, care nu-i de Kafcaragiale, ci de nimeni. Mica obsesie pe care o manifești (cand învinsă cedezi ispitei) are darul de a o ilustra o mătușică Veronică mică, mică, proastă si rea, pe onoarea sa. Văd că-n gara asta vii numai si numai pentru Goe, să-l comentezi pe d-l Goe, să-i atragi atenția d-lui Goe. In rest nu mai comentezi nimica. Nu c-ai avea ce, de ce si la ce, dar ai putea plasa si tu un comentariu on topic de formă sau măcar niște inimioare, așa pentru salvarea aparentelor, din respect pentru prietena ta mai mică (adică mai tânără) pe care ții s-o tutelezi fără scrupule.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Reno – Sper că tanti Vero să puie boticul la explicația ta si să te ierte.

      Ai ajuns si tu la faza cu scuza „personajul Goe” sursă de inspirație pentru romane, tratate, etc… Eee, tu să fii sănătoasă câți alții n-au trecut prin faza asta, ca valiza prin gară. Stai să vezi faza următoare. 🙂

      P.S. Mare păcat ca n-ai nici talent literar. D-l Goe – De I.L. Carageani.

      Apreciază

     • Ei, nu te flata! N-ai cum să ajungi într-un tratat!
      Dar, dacă te uiți nițel în oglindă și te întrebi, sincer, cu spirit autocritic – „Mă, dar cine sunt eu, de fapt?” , e posibil să accepți să fii tratat, și atunci lucrurile se schimbă. Goe, două pastile de Zoloft pe zi și-un pic de quetiapină, om te fac! Dar n-ai voie să bei! Poți?

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Aoleu, am nimerit între Mamița si Mamare. Una vrea să mă înfieze si să facă schița roman, cealaltă ar vrea să mă traducă. Din amor.

      @Reno – Esti amarnică când îți cășuna dumitale. Ti s-a pus pata pe Onaca si pe suedezi. D-na Cara, eu nu știu cât de scriitor este dl. Daniel Onaca, si nici cine-l promovează. Nu-l cunosc. Am zis doar că e mai scriitor decât tine nu pentru ca as ști cine stie ce despre d-lui, ci pentru că mai puțin scriitor de cat ești tu nu se poate. Poate doar Aldus, dar automatele nu se pun. Văd însă ca a fost suficient să-ti dau tonul la cântec si-ai intrat aria calomniei fără preludiu. Deh, halta Chitila. Gogoși reci. Normal ar fi sa roșești un pic in poza aia alb negru de pe vremuri.

      P.S. Te pensionezi degeaba. La tejgheaua literaturii n-o sa mai vinzi decât bibelouri de plastic si spiciuiri bune pentru acoliții favoriți (precum tanti Vero) care or comenta în gară dacă si numai dacă s-o mai învrednici d-l Goe să-i bage în priză de-o comedie si-un carnaval. Încolo nu. Si nu. 🙂

      Apreciază

     • Auzi? Dar de ce e așa de important pentru matale să dovedești că eu NU sunt scriitoare? Fiindcă eu nu mă țin cu tot dinadinsul să fiu.
      Acum am nițică treabă, așa că nu mai sta cu dinții înfipți în monitor, că nu-ți mai răspund până târziu, dacă nu mi s-o face somn înainte.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Reno – Lasă defularea si treci la scris romane. Vezi că Vero a intrat în așteptare… adormire.. hibernare… si când s-o trezi (brusc) si-o vedea că te-ai asociat cu Aldus ca sa ai spor tot in hârjoanele cu d-l Goe iar o sa te certe.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Să dovedesc? Parca ar fi ceva de dovedit. Este de natura evidenței. Se vede din cum scrii. Tu te-ai apuca să dovedești că Aldus nu e scriitor? E aproape tot aceea, pentru ca ușor, ușor, te-ai lăsat contaminată de aldusism. A ajuns să fie ce-ti priește. 😦

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Renata, tu cu Mâță si cu Șamanu, nu faceți împreună măcar a zecea parte din Nostrastella. Esti sărmană si nici nu-ti dai seama… După câte văd eu la capitolul superficialitate de bați cu Aldus de la egal la egal.

      Apreciază

     • Frumos ai grăit, Goe! Mai rămâne să-mi dai măcar cu citat din scrierile Stellei care să demonstreze că ea e mărgăritarul și eu porcul.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Renata – Conversația ta gratuită cu Mâța (cu Mâța ?!), despre Nostrastella dovedește cu prisosință ca tu ești porcul. Restul sunt amănunte (chiar si felul in care încurajezi derapajele gunoiului „șamanu”). Despre mărgăritare n-am zis nimic pentru că oricum nu există prin zonă.

      Apreciază

    • Aldus zice:

     > Sunt mame. Tinere. Moderne. Nu expirate. Lucrează la companii importante (nu la tejghea). – Cum să nu-ți vină dracii pe ele? N-are cum.

     🙂 🙂 🙂

     Mostră de psihogoelogie. Poftim.

     Apreciat de 1 persoană

     • Arca lui Goe zice:

      Ce faci Aldus? Esti un pic obsedat de d-l Goe. O umbră. Văd ca ești chitit să-mi promovezi textele pe care le tot reproduci cu copy-paste. Ai scopuri terapeutice sau pedepsitoare? Aldus prezenta ta este o reclamă (foarte) proastă făcută gării. Nu d-lui Goe. 🙂

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Da, că eu de asta scriu, ca să influențez în vreun fel imaginea acestui blog. Nu ca să comunic efectiv cu cei cărora le răspund. Totul este un show, un spectacol, o piesă de lumini și umbre. Goe, trăiești într-o ficțiune.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      „scrii să influențez în vreun fel imaginea acestui blog” – Wow! Cătă mărinimie atâta nenorocire. Dar ce-ai tu mă aldustane cu blogul ăsta? Tocmai cu ăsta?

      Aldus, te chinuiești in van fără paravan. Esti iremediabil prost, stupid, superficial si n-o sa-mi poți schimba impresia despre tine, oricât te-ai zbate in acest sens.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      > si n-o sa-mi poți schimba impresia despre tine, oricât te-ai zbate in acest sens

      😀 😀 😀

      Cam câte parale crezi că valorează părerea ta și de ce i-ar păsa cuiva de ce crezi despre el? 🙂 Eu mă gândeam că poate, cu timpul, o să-ți reevaluezi părerea despre tine însuți. Că ce părere ai tu despre lume sau despre alții este totalmente irelevant. Am văzât până acum cât poți.

      De altfel, ai niște fixuri care constituie deliciul lecturii comentariilor de aici din ultima vreme. Unul e fixul cu comentariile care în opinia ta ar trebui să fie ontopic. Ai ajuns să faci ironii cu privire la cât de ontopic este comentariul lui X sau observi că Vero nu (mai) comentează ontopic. Acuma, faptul că la tine pe blog ai prostia aia cu mutarea unor comentarii la „coșul de gunoi” te privește, căci nu discutăm gusturile omului, dar faptul că vii aici și le spui comentatorilor că n-au comentarii ontopic este de toată comedia. Iar alt fix e familia de ficțiuni cu privire la ce efecte produci în conștiința altora, ce speranțe au ei cu privire la tine sau ce-și doresc ei legat de modul în care-i privești. Lol.

      Apreciat de 2 persoane

     • Arca lui Goe zice:

      Aldus – Când Renata a plecat să-si pregătească replicile spontane pentru mai târziu ti-a lăsat cumva procură să-i ții locul cald cu gargare din astea aldusiene?

      Băi a-mice tu poate nu realizezi ca atenția ta este dedicată integral d-lui Goe. Ai făcut obsesie. Nu ti-ar strica o pauză de re-creație. Respiră nițel.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Păi tu ești subiectul zilei, monșer. Sau al nopții, în funcție de momentul în care îmi fac timp pentru micile și vinovatele amuzamente cotidiene.

      Apreciat de 2 persoane

     • Goe, „când Renata a plecat să pregătească…”, până aici ai nimerit-o. De la „replicile spontane” încolo, ai dat-o-n bară. Și ar fi fost atât de simplu să deduci!… Cina, Goe, masa de seară, asta am pregătit. Și ți-am dat și-un indiciu – dacă nu mă ia somnul înainte. Deci puteai să bănuiești și cam ce-am mâncat: ceapă, Goe! Câțiva solzi de ceapă crudă, într-o salată (mi-am ras și buricul degetului odată cu ea!), cel mai bun somnifer.
      Acu, la ziuă, am și uitat la ce trebuia să-ți răspund, semn că nu era ceva important, firește.
      Și nu doar Aldus își dedică atenția lui Goe. Toți suntem cu ochii pe tine ca pe butelie! Văd că și suedezii la fel.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Aldus acesta este primul pas, să recunoști că ai o problema. Tu te-ai putea lasă oricând dar deh, nu poți renunța la „amuzament”. Ziua si mai ales nopțile, de-un farmec sfânt ce nu-l mai poți pricepe. 🙂

      Apreciază

     • Vladen zice:

      @Aldus Ba te inseli, monsheru’ nu e subiectul zilei si nici al noptii :D. Considerand ca in cele 39 de comentarii cu care conduce detasat aici, ti-a mentionat numele de cam 30 de ori, zic ca (1) nu-i el vedetu’ ci tu si (2) rezulta clar cine-i obsedatul.

      Ce-i drept, se si mentioneaza singur de cam 24 de ori in timp ce tot restul comentatorilor, cumulat, il mentioneaza doar de vreo 18. Deci nu poate fi acuzat saracul ca nu lupta sa devina subiectul zilei, doar ca obsesia pentru tine e mai puternica :).

      Acum eu-s curios cat ar bantui pe aici daca nu ar primi raspuns la comentarii, dar accept ca e sadism si va inteleg ca n-o faceti :). Eu cred ca omul e caz social, precum mosnegii aia teribil de singuri care suna si vorbesc cu voluntari ca sa aiba parte de interactie sociala.

      Apreciat de 4 persoane

     • Vladen, ești tare pe statistică, frate! Spune-mi că ai vre-un progrămel care numără cuvinte, fiindcă nu pot să cred că ai făcut treaba asta personal! 🙂

      Apreciază

     • Vladen zice:

      Evident! A fost automatizat, daca as fi avut eu rabdarea sa le caut si numar eram stapanul lumii 🙂

      Apreciază

     • Așa e, Vladen, că tu cu răbdarea stai mai rău!… 🙂

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      @Aldus (31) – Eu zic să nu te lași păcălit de „promoția” pe care ti-o face Vladen. Omul e un uzurpator. In fapt iți fură metodele, mijloacele si rolul. Se duce naiba exclusivitatea ta nocturnă.

      Vladen (?) – Cred ca erai îndreptățit să deschizi gura întrucât fuseseși pomenit (dat exemplu) in alte comentarii. Cuminte, ai așteptat sa se facă noapte, si te-ai apucat manual de inventar. Fabulos. Ti-ai lăsat nevasta sa se culce (pe la unu fără ceva) si te-ai apucat gospodărește de socializare cu… Aldus, care, in ciuda nevoii tale de socializare, in noaptea asta n-am mai venit. Consolarea a venit abia pe la 5 dimineața de la doamna blogului, care trezita cu noaptea-n cap, s-a socializat un pic, înainte de a pleca la scârbiciu, dându-ți un pupic pe cerebelul tau mare de statistician cu soft. Aiurea, comentariile le-ai numărat de mână.

      Vladen, înainte de a fi făcut misto de tine, nu te baga nimeni in seamă, de ajunseseși sa declari că mai bine ai mânca bătaie decât să fii ignorat. Eu te-am promovat in atenția publicului. Pe urmă au aflat că ești rus si au început sa te bage în seamă de milă. Rus, ateu (mai pe scurt r-ateu), care nu-si permite socializare in limba lui, si uite așa te-au adoptat in gară si ai început sa înșiri gargară, banalități peste banalități si sa te iei in seamă. Bravo. Nu e rău. Practici limba si apoi te duci acasă si-ti impresionezi nevasta.

      P.S. Chestia cu ne răspunsul la comentarii este colosală. Din păcate, nu cred că te va lua cineva în seamă. Dar mai știi? Să te-audă… Dumnezeu (??!)

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Renata – Mesajul în care se menționa retragerea ta la somn era o simplă licența poetică de liceu… pentru Aldus… (spre extragerea lui din veșnicul gimnaziu). Tu nu ești el, nu? sau ca el. Nu aveai niciun răspuns de dat pentru că oricum nu te întrebasem nimic (contrar așteptărilor tale exprimate înainte de cina cu ceapă soporifică). Nu te mai simți mereu scoasă la tablă.

      Apreciază

    • nostrastella zice:

     Renata CÎH,

     mi e somn și nu prea am timp de tine acum. promit să revin. nu pleca.
     până atunci ia cu pită (și tu):

     CÎH,

     nici nu știu cum să te iau ca să fie și’o țâră… șaaaa, mai politically correctness, if you know what i mean?

     Să zic că apreciez feedback-ul tău și c’o să-l iau ca atare?
     Să zic.. trimite-mi pe mail mai bine întreaga-ți inteligență?
     Ori să’ți zic un Kind reminder prosper și adevărat?!

     Te-ai prins? Nu?!
     TRADUCEREA (nu i de la babivero):

     noapte bună

     Apreciază

 7. Arca lui Goe zice:

  – Bulă poți să dai exemple de ființe reprezentative pentru fauna din țara noastră?
  – Desigur doamnă învățătoare. Vulpița, iepurașul, ursulețul…
  – Bine Bulă, continuă dar nu mai folosi diminutive!
  – Vevera, gărgăra, pitula…

  Apreciază

  • Samanu’ Q zice:

   Bula poți sa dai exemplu de cretinoido-retarzi ai blogosferei:
   – Da , Onaca zis Onana și Stely nimfomana fără nici un dubiu.
   Hai Onaca ca s generos, iti mai dau ocazia sa balmajesti aiurea.

   Apreciază

 8. nostrastella zice:

  dacă putintelul(sic!) vlădău e tare pe statistica goe, tu zâno… ne înveți lb. romanes. again.
  halal

  Apreciază

 9. klaus zice:

  Domnule Goe, eu vă urăsc pentru imensa risipă de timp în a dovedi că frecvența replicilor dumneavoastră poate depăși frecvența, fiziologică de altfel, grămăjoarelor concetrate de căcat de câine în Cișmigiu.

  Apreciază

  • Arca lui Goe zice:

   Domnule Klaus, vă mulțumesc pentru sentimente. Sunt un pasionat colecționar al unor astfel de odoare de la anonimi. Faptul că de data asta odorul vine de la un obișnuit al potecilor din Cișmigiu este neimportant. Sentimentele nu au miros. Bine că v-ați semnalat prezența că calcam naiba în d-voastră. De câine??? Data trecută păreați uman. Bine, nici n-am stat să mă uit prea atent.

   Apreciază

 10. klaus zice:

  Important e să ne iertăm, întâi-călcătorule!

  Apreciază

  • Arca lui Goe zice:

   @Kla – Păi nu mi-ai greșit cu nimic. N-am pentru ce să te iert.

   P.S. Te plângi (ipocrit) de abundența mesajelor mele dar ții să te ei in seamă pe seama mea. Sunt, ce-i drept, multe mesaje de d-l Goe, pentru că sunt mulți cei care-l iau ca pretext de vorbă. Fiind o persoană civilizată le răspund tuturor. Chiar si rahaților ca klaus.

   Apreciază

   • Mâţa zice:

    Nţ, cetăţene Arca lui Goe, nu le răspunzi tuturor, că lu’ Şamanu nu i-ai răspuns! E drept că te-a poreclit Onaca, dar orişicât… O persoană într-adevăr civilizată nu l-ar fi ignorat!

    Apreciază

    • Arca lui Goe zice:

     Vezi mă Klaus ce-ai făcut? Acuma vrea si rahatul de mâță atenție.

     Apreciază

     • Mâţa zice:

      Deh, moşule, trag rahaţii toţi la tine, că eşti de-al lor, te recunosc oriunde şi oricând. Asta e, cine se aseamănă se adună!
      Hai, ura şi la budă!

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Asta e peronul. Nu e vina mea. Vina principala este a doamnei Renata Carageani care-i încurajează si protejează (cu dragoste maternă) pe câțiva paraziți netrebnici aciuați pe aici, care in schimb sunt gata oricând să-si dovedească devotamentul si atașamentul la „comunitatea valorică”. Confortul mental al dumneaei pare să depindă in „secret” de prezenta si manifestările acestor paraziți gureși. Mâța-i mai lipsea din fauna peronului populata preponderent cu maidanezi.

      Apreciază

     • Mâţa zice:

      Domnu’ Arcă, matale eşti cumva analfabet funcţional? Nu pricepi ce citeşti?!
      Nu mai da vina pe peron! Am zis că eşti recunoscut drept căcat oriunde şi oricând!
      Sau lumea ta se reduce la „peronul” ăsta”?
      Şi, apropo de peron:
      1 – Vezi că Şamanului ăluia tot nu i-ai răspuns. Nu e frumos ce faci! Revino-ţi, fii civilizat.
      2 – Tu nu faci parte nici din fauna, nici din flora locului; eşti recuzită plasată unde n-are ce căuta, barcă găurită târâtă pe peron de pe şinele de tren. Fiindcă Renata e un suflet milos, n-a vrut să te spulbere vreo locomotivă. Şi nici măcar nu eşti în stare să-i apreciezi gestul, eşuatule!

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      @Mâtza – Ce e mai gunoiule? S-a umflat rânza-n tine?

      I-auzi taina, mâța citește Arcă. Ca când s-ar uita-n calendare. Zât!

      Apreciază

     • Mâţa zice:

      Iar n-ai înţeles nimic (sau te prefaci foarte bine) şi-arunci cu insulte aiurea. Te credeam mai subtil, mai rafinat, musiu Arcă, măcar la capitolul ăsta.
      Ai devenit total nesărat.
      Nu mai meriţi atenţie. Poţi să zici „sărut mâna” pentru câtă ţi-am dat deja. Da’ ştiu că n-o să zici, o să-nşiri alte rahaturi. Eh, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Mâța – Esti o creatură imbecilă care nu merita decât cel mult șuturi. Că te prefaci tu (fără convingere) c-ai avea pretenții la mai mult… este tot ce-ai găsit la repezeală ca să zici c-ai zis. Dar desigur este vina mea ca ești o creatura infectă care a mai si fost pedepsita cu nenorocirea de a-si înțelege starea… Esti o pocitanie proastă si ghinionistă care nici măcar n-a avut norocul lui aldus de a fi binecuvântată cu inconștienta de sine.

      Apreciază

     • Mâţa zice:

      Quod erat demonstrandum. E exact genul de răspuns la care mă aşteptam.
      E cam prea previzibil acest personaj al tău, Renata.

      Apreciat de 1 persoană

     • Arca lui Goe zice:

      Mâța – Clarviziunea ta si spiritul de anticipare se datorează faptului că știi tu bine ce meriți. Ca creatură oferi prea puțin variante de abordare.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      > Vina principala este a doamnei Renata Carageani care-i încurajează si protejează (cu dragoste maternă) pe câțiva paraziți netrebnici aciuați pe aici

      Totuși, să nu exagerăm chiar așa. Corect era să zici că e unul singur.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Aldus – Strădania ta este uluitoare. Vii in fiecare noapte special să cauți replicile d-lui Goe, pentru a le compromite consistent si iremediabil prin simpla atașare a mărcii prostiei absolute: Aldus. Ti-a zis tie tanti că trebuie să-ti probezi anduranța. Aldus noctambulule ești prost ca noaptea, e un lucru dovedit, l-ai tot probat, se stie, prin urmare asta nu e anduranță si redundanță. Ideea seducătoare din mica ta minte cum ca prezenta ta perpetua la curul d-lui Goe ar fi vreun factor de stres sau vreun prejudiciu de imagine (prin asocierea constanta cu prostul notoriu Aldus) are hibe pe care nu le bănuiești. Dar pe care inevitabil o sa le resimți. 🙂 Baftă in urez.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Goe, amenințările nu țin. În plus, cred că ai încurcat borcanele. Sau îi fi visat ceva și te-i fi trezit cu impresia că ăsta e sediul tău dintotdeauna iar eu sunt un intrus pripășit aici în ultimele luni, agățat de numele tău sau ceva. Mai ușurel.

      Apreciază

    • nostrastella zice:

     iote-o bey și pe proasta site-ului!
     n-ai dat colțul mamaie?
     ptiu drace: miau, hai bâștițele mai încolo; începe să pută a tămâie (ca să fim în temele zânei de pe urmă). vă strigă pământul și-ați dorit neapărat să ne anunțați?!

     gizăs!!!

     Apreciază

   • klaus zice:

    Să înțeleg că nu doriți să evoluați din faza de pretext?

    Apreciază

    • Arca lui Goe zice:

     @Klaus – Confuzie sau diversiune? Nu e nimic de „evoluat” aici. Eventualele evoluții (ale personajelor) pot fi cel mult efecte (colaterale) ale interacțiunilor spontane dintre interlocutori, un bonus (neobligatoriu)… Nu-i nimeni aici atât de important încât vreun altul să-si ajusteze aprioric „conduita” pentru a forța cu acela un anumit gen de conversație sau vreun nivel al acesteia. Sau să-si dorească așa ceva. Îngăduiți-vă libertatea de a nu depinde de astfel de dorințe. Vorba ceea, nu crede in miracole. Lasa-te-n voia lor. In cazul de fata al interacțiunilor spontane fără pretenții si fără așteptări. Întrebarea d-voastră despre ce ar trebui să înțelegeți este pur si simplu greșită. Orice ați „înțelege” în privința respectiva tot greșit va fi. 🙂

     Apreciază

 11. klaus zice:

  renule, ce-ai făcut? Mi-ai stricat cerul!

  Apreciază

 12. Pingback: Goescianisme off-topic – O Poziție

 13. Pingback: Ca să treacă timpul până mă lămuresc care pisică a vărsat şi dacă mai varsă vreuna | verojurnal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s