Vitrina cu bibelouri (8)

Acest articol a fost publicat în amintiri, Uncategorized, vitrina cu bibelouri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

104 răspunsuri la Vitrina cu bibelouri (8)

 1. Amurg zice:

  Pe Pittis il cunosc si recunosc dupa vocea lui superba, cu modulari grave si calde si din muzica ascultata de folkistele mele surori, folk cu care m-au infectat si pe mine.

  Pe Beniuc nu-l stiu. Ia sa-l citesc putin.

  Apreciază

 2. Amurg zice:

  Of, mi-a disparut emotia data de poezia lui Beniuc citind cine a fost el in regimul comunist!
  Nu stiu ce valoare literara are opera lui dar una istorica sigur are. Beniuc si opera lui fac parte din istoria noastra comunista si istoria, in orice context politic, nu trebuie stearsa, desfiintata, anulata. Trebuie lasata pentru aducere aminte si pentru eliminarea riscului de a fi repetata. De-aia Beniuc nu trebuie scos din manualele scolare. Chiar daca regimul comunist a practicat cenzura la sange, interzicandu-i (si nu numai!) pe toti cei care nu au dorit sa intre in hora realismului socialist, noi nu trebuie sa facem la fel!

  Francezii nu-si sterg „anumiti” scriitori si operele lor. Le lasa in manuale specificand despre scriitor: „colaborator nazist”!
  Scrierile lui Foucault, Sartre, Beauvoir si multi altii care au „militat” pentru legalizarea pedofiliei, nu pot fi scoase din universitati pentru ca ramane un „gol” de cunostinte in manuale. Nu ne ramane decat sa ne folosim discernamantul, adica sa invatam teoria lui Foucault despre Putere si sa il trimitem la origini pentru perversiunea lui sexuala.

  Apreciază

  • anotimpuri777 zice:

   Mie nu mi-a dispărut. Emoția. Am bocit ca un țânc ascultând de vreo trei ori… Și am vrut să-i trimit o ❤️ Renatei pentru postare, acum îmi pare rău că n-am făcut-o. […]
   Fără legătură cu Beniuc, ci așa, în general sunt mulți ticăloși geniali care ne-au cutremurat sufletele ascultându-le muzica, versul, rândul… Aș zice că Emoția e aceeași și înainte și după ce am fi aflat cât de ticăloși erau…

   Apreciază

   • Amurg zice:

    Anotimpuri, unul dintre ticalosii nostri geniali fiind si Paunescu. A carui poezie o iubesc. 🙂 Stiu ca oamenii de cultura au sprit viu, incandescent, cercetator si le e imposibil sa nu se implice in viata cetatii, indiferent de sistemul politic. Poate sistemul politic nu inseamna nimic pentru ei, poate e doar o bariera pe care ei o sar, o treapta pe care o urca sau coboara, in cautare de ceva mult mai important pentru ei, pentru opera lor.

    Apreciat de 1 persoană

    • anotimpuri777 zice:

     Posibil așa să fie, precum spui.
     Subscriu… iubirii poemului lui AP.
     Toate gândurile bune, Amurg!

     Apreciază

     • Amurg zice:

      Anotimpuri, se zice ca miracolele se arata, uneori, sub forma unor oameni amabili, cu inima calda si buna. Imi amintesti, Anotimpuri, de alte astfel de miracole, intalnite in virtual.

      „May the road rise up to meet you.
      May the wind be always at your back.
      May the sun shine warm upon your face;
      The rain fall soft upon your fields and until we meet again,
      May God hold you in the palm of his hand”

      Apreciat de 1 persoană

     • anotimpuri777 zice:

      Cine știe ce unde s-au întrepătruns întru această amintire… Există o anume Irish blessing care mi-a plăcut întotdeauna – am căutat clipul mai vechi, dar nu l-am mai găsit. Începea așa: „may the blessing of light be upon you”… și se încheia așa: „and keep you safe from harm”.
      Îți mulțumesc!
      Aceleași anotimpuri.

      Apreciază

   • Ce-ar fi să admitem că toți genialii sunt un pic ticăloși, dar nu toți ticăloșii sunt un pic geniali? 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  • Arca lui Goe zice:

   Mai Amurg tu ești parcă mai rău decât Aldus in privința autismului… care te-a menținut într-o bulă oarecare… Noroc cu google că te ajuta să mai sondezi în lumile de care în mod bizar ați rămas si voi străine, tu si Aldus, parcă ați fi frați gemeni. Din aceiași bulă, izolată-ntr-un afund de Ardeal rural si precar. Nu credeam că poate a/părea cineva mai căzut din lună decât era Aldus si acuma hop si tu. Serios?

   Apreciază

   • Amurg zice:

    Mr Goe, da’ ce-am zis, frate, asa de rau de ma faci lunatica si autista? 😅 Si nu, nu seaman deloc cu Aldus, ca el nu ar zice ce zic eu. Niciodata! Stiu sigur.
    Singurul lucru la care semanam e ca el crede ca eu am un tipar gresit de gandire si ca eu cred la fel despre el. Aici putem sa ne luam de mana si sa ne ducem unde a dus surdul roata si mutul iapa, in rest nu. 😅😅😅
    Forza Ardealul!

    Apreciază

    • Arca lui Goe zice:

     Ziceam si eu așa… Pardon. Cum să nu fi auzit de Beniuc? De Laurentiu Fulga ai auzit? Dar de Alexandra Stanescu? De curiozitate… Poate oi fi auzit de Mircea Ivănescu… In fine, nu cred că ești de pe Lună. E prea aproape. Ci, mai degrabă, după cum sugera Renata, de pe Venus… Si nu din Milo.

     Apreciază

     • Amurg zice:

      Nu stiam de Fulga, de Stanescu, Ivanescu, dar ma bucur ca mi i-ai prezentat. O sa incerc sa-i cunosc mai bine.
      Ce pacat ca sunt atat de nestiuti.. cred ca nu sunt numai eu care nu am auzit de ei.

      Apreciază

    • Amurg, unde a dus surdul roata și mutul iapa? Dezambiguizează nițel zicala.

     Apreciază

     • Amurg zice:

      Ah, pai un mut nu poate sa spuna niciodata unde a dus iapa, deci destinatia iepei e un mister, adica iapa poate fi considerata pierduta si un surd, neauzind roata, s-a tot dus si el, sarmanul, pana s-a pierdut .
      Cand ni se spune asta, ni se sugereaza sa disparem, sa nu mai fim gasiti. 😅

      Apreciat de 1 persoană

     • Amurg zice:

      In loc să mă iei mireasă, m-ai lăsat să zac borțoasă și te-ai dus, duce-te-ar apa unde și-a dus mutul iapa! (MIRON RADU PARASCHIVESCU) 😅 Ca tot vorbeam de blesteme azi.

      Apreciază

  • Stai mă, nițel, că m-am uitat și eu pe Google, să văd ce e cu Sartre și cu Beauvoir apropo de pedofilie: Nu sunt pedofili, și-au exprimat o părere, că un copil de 13 ani are discernământ etc…
   Că veni vorba, de ce sex cu o majoră de 18 ani împliniți e ok și cu o minoră de 17 ani și 11 luni e pârnaie? Ție ți se pare normal? 🙂

   Apreciază

   • Amurg zice:

    Renata, au spus mai multe si au semnat si petitii. Eu la 13 ani ma jucam cu papusile si cand auzeam de sex ma speriam. Ce sa-i faci? Ardeleanca inceata, vorba lui Mr Goe. 😅
    Eu cred ca sexul cu o minora de 17 ani si 11 luni e penala pentru ca astfel limitele scad tot mai mult. Daca se poate cu una de 17 si 11 luni de ce nu se poata cu una de 17 si 10 luni? Si tot asa mai departe.
    Sa astepte draga, ce atata graba? 😅

    Apreciază

    • Stai un pic, că nu m-ai înțeles. or fi spus mai multe, or fi semnat petiții, dar nu poți să-i declari pedofili, nu? Au dosar de pedofili?
     Băi, dar de la ce ne-am luat?
     A, că Beniuc era pedofil… ăăă, pardon! Politruc. Că a scris poezii pentru PCR. Dar altfel știi ce era? Era psiholog specializat pe psihologie animală. A scris o lucrare intitulată „ Invatare si inteligenta la animale: formarea „drumului indirect” la pestele combatant”, 1934 Deci omul ăsta, când nici nu se auzise de al doilea război mondial, de comuniști, scria despre psihologia crapului. Și preda la Universitate psihologie comparată la animale.
     Poate crezi că fac mișto, dar nu fac! Era om de știință, în primul rând. Nu știu cât de grea e psihologia animalelor, dar anatomia comparată a animalelor e groaznic de grea. Întreabă-l pe klaus.
     Deci, hai să nu-l punem la zid ȘI pe Beniuc! Io, cel puțin, nu mai pun pe nimeni la zid, am împușcat-o pe A. Gheorghiu, l-aș fi împușcat și pe Arșinel, dar era gata mort…
     Pas! De azi înainte nu mai zic rău de nimeni. Deși mai era un popă de dat cu capul de pereți, ăla cu pipăitul spovedantelor. 🙂

     Apreciază

     • Amurg zice:

      Da, ca nici eu nu mai zic nimic. De rau. Doar ca poezia de dragoste a lui Beniuc e frumoasa. Asta-i de bine. Si cu psihologia animalelor m-ai prins definitiv, ca io le iubesc nebuneste. Pe toate.
      Acum comunist, necomunist, Beniuc, din ce spui, are merite, calitati de om inteligent. Ideea e ca eu nu am nici o problema cu recunoasterea calitatilor, inteligenta, talent, profesie obtinuta cu munca si sacrificii, frumusete etc, altceva ma sacaie, dar nu mai conteaza. Hai, decat sa ne intristam, mai bine un cantec vesel sa cantam.. ca oricum am pornit razboinica la drum si ma intorc ciufulita iar. Ce sa-i faci? Sunt un biet Don Quijote feminin. 🙂

      Apreciază

     • Ce te sâcâie, Amurgulețule? Acuma zi, dacă te-ai pornit!
      Auzi, știi de ce nu pot să-l critic pe Pipăitorul? Fiindcă s-a găsit una să-l reclame că a pipăit-o de 30 de ori! Adică s-a dus aia la spovedit o dată (n-a înțeles ce i se întâmplă, că poate nu i se mai întâmplase), s-a dus a doua oară (la fel, popa nu-și ținea mâinile acasă, ea, probabil – vai, părinte, nu, dar cum e posibil?!), s-a dus a treia oară (nicio schimbare, pesemne popa suferea de TOC și asta nu e ceva controlabil)… băăăi, dar s-a dus a 30-a oară, la același popă, si nu s-a convins că nu așa decurge o spovedanie, și când a apărut scandalul în presă, a sărit și ea cu me too-ul?!

      Apreciază

     • Vladen zice:

      @Renata Psihologia animala e acelasi lucru cu etologia oare? Sau psihologia animala e subdomeniu al etologiei? Ia sa caut.
      Si nevasta-mea a facut anatomie comparata in al doilea an de facultate un an intreg, dar cica ei i-a placut grozav, mai ales sistemul nervos :). Etologie n-a facut ca era curs de specualizare la zoologie si ea a facut genetica.

      Apreciază

     • Zic s-o întrebi pe nevastă-ta, că nici eu nu-s lămurită. (în ce limbă vorbiți voi doi acasă? E absolut o curiozitate nevinovată, nu-mi imaginez că vorbești/scrii atât de bine româna fără exercițiu zilnic!)

      Apreciază

     • Vladen zice:

      Pai nici ea nu e sigura! 😀 Ea zice ca Etologia e „stiinta comportamentului animal”. Dar acum, spre rusinea noastra, nu suntem convinsi ca comportamentul animal si „psihologia animala” sunt necesar acelasi lucru :)). Nah uite ca in timp ce raspundeam aici s-a informat doamna si: Psihologia animala include etologia (si nu invers) fiindca contine si elemente ecologie si pshiologie comparata! Cica acopera si deviatii de comportament ceea ce etologia nu. Deci gata, m-am lamurit! (vezi ce bine sa insisti 😀 ).
      Romana vorbim! Eu invat usor limbi si m-am bagat imediat sa invat romana. Doamna a invatat vreo 3 ani de rusa la scoala (deci poate si zic ca poate MULT mai decat pretinde), dar nu e defel un talent la limbi straine si prefera sa…nu :D. In afara de franceza (care a fost si e nevoie zilnica in Geneva) si engleza (slujba, ca stiinta se face-n engleza), nu o prinzi vorbind altceva decat de maxima nevoie (daca-s eu prea dus sa mai pot altceva sau cu norvegienii daca nimereste of baba foarte batrana care nu vorbeste alte limbi).
      Nu e neaparat insa o romana curata, de exemplu pentru condimente sau ingrediente de gatit folosim amandoi franceza, ca asa le-am apucat amandoi, asa le-am invatat (pentru multe caut si eu in rusa denumirea). Dar pentru orice comunicare practica (inclusiv certat intre noi in foarte rarele momente cand se intampla) e romana. De injurat injur insa in rusa, ca-n romana n-are aceeasi savoare + nu trebuie sa dau explicatii si scuze :)).

      Apreciază

     • Îmi imaginez că înjurăturile în rusă sunt mai cărnoase, mai obidite, că așa sună rusa. Cum italiana e bună de cântat, germana de dat comenzi militare, rusa (și româna, crede-mă!) au sound-ul potrivit ca să înjuri în ele. Franceza e pentru declarații de dragoste. 🙂

      Apreciază

     • Vladen zice:

      Si franceza are potential de obida maxima (desi injuraturile sunt triste rau, comparativ), mai conteaza si cine o face, maica-mea injura preferential in frantuzeste cu patos de campioana neincoronata si zau ca nu suna a amor :)).

      Apreciat de 1 persoană

     • Aldus zice:

      Renata, apropo de cele 30 de ori, cică o tipă către prietena ei:
      – Să vezi fază. Alaltăieri, pe la prânz, bate un bărbat la ușă. Soțul dvs e acasă? Nu, e la serviciu. Și pac: mă prinde, mă duce în dormitor și mă violează.
      – Nu se poate…
      – Ba da! Și ieri la fel, fix la aceeași oră. Și astăzi iarăși. Auzi, dar eu nu înțeleg un lucru.
      – Care?
      – Ce treabă o fi având el cu bărbatu-mio?

      Și mai era un banc cam așa:

      Vulpița ajunge acasă târziu, răvășită. Volpoiul:
      – Ce-ai pățit, de unde vii la ora asta?
      – M-a prins lupul și m-a violat trei zile la rând.
      – Cum trei zile? Că abia ai plecat azi dimineață!
      – Da, dar mă duc și mâine și poimâine…

      Apreciat de 1 persoană

     • Vezi, că iar vine Goe și te ceartă că spui bancuri vechi! :))))

      Apreciază

 3. Amurg zice:

  Am omis ceva important, ca nici opera (nu doar istoria) cuiva nu trebuie stearsa, anulata chiar daca s-a nascut intr-o epoca tragica si a fost dedicata acestei epoci. Unii considera ca ar trebui si ii inteleg dar cum sa renunt la Paunescu, la Labis?

  „Toamna îmi îneacă sufletul în fum…

  Toamna-mi poartă în suflet roiuri de frunzare.
  Dansul trist al toamnei îl dansăm acum,
  Tragică beţie, moale legănare…

  Sângeră vioara neagră-ntre oglinzi.
  Gândurile-s moarte. Vrerile-s supuse.
  Fără nici o şoaptă. Numai să-mi întinzi
  Braţele de aer ale clipei duse…”

  Apreciat de 1 persoană

  • El Gran Capitán Nemo zice:

   Toamna beată moartă și tristă îmi îneacă sufletul în fum…
   Aș duce-o în fân, dar nu vreau brațele să-mi mai consum.
   Moale legănare, fără șoapte deloc
   Săruturi gotice, de nevoie provoc.

   Apreciază

 4. Amurg zice:

  Normal ca nu-s din Milo ca eu sunt intreaga si sunt cu muuult mai tanara decat ea. Din pacate sau din fericire, nu-s nemuritoare ca ea. Si nici nu stau la Paris. Si nici nu-l am tatic pe Zeus ca sa te pedepseasca ca ma faci lunatica si mai stiu eu ce.. 😅
  Ia sa-i caut si pe cei amintiti de tine. Promit sa le ignor bubele…

  Apreciază

  • Amurg zice:

   Era pentru Mr Goe replica plasata aiurea..

   Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Amurg, nu-i bai, mă prinsesem. Probabil că m-am contaminat cu perspicacitate de la Aldus, care înțelege perfect toate întrebările si problemele, furnizând spontan răspunsuri si soluții. Daca-i cauți pe cei invocați sper să te întorci cu Mopete.

    Apreciază

    • Amurg zice:

     mopete ascultând cum un prieten al său citează
     din vasile kandinsky, are o reprezentare
     ciudată a singurătății lui – ipostază
     învechită, în pete fără urmare

     aruncate peste pânza unei realități, însă în care
     strălucește tânăra nefa. tânăra nefa, ea
     e foarte inactuală acum – nu mai vrea
     mopete să o invoce. nu-i mai apare

     nici o soluție lui mopete. e un fel de deșert,
     în care el se îndepărtează. soarele, drept
     deasupra capului, se închide în halo,

     și e o lumină cu pâclă, (desigur, afară,
     dincolo, e tânăra nefa, totuși. însă nici o
     posibilitate de ideare). e o liniște foarte impară.

     🙂

     Apreciat de 1 persoană

     • Amurg zice:

      Eu cred ca daca o invoca pe nefa, ea o sa-i apara si linistea o sa-i devina din impara, para (nu de mancat!😅) lui mopete. Totusi linistea nu o sa mai fie liniste, o sa fie neliniste cand apare tanara si aiurita nefa ce nu stie decat sa tulbure spatiul ideatic al lui mopete intrand in el (in spatiu!) cu bocancii plini de noroi de la atatia campi batuti cu deosebita harnicie si devotament. 😅

      Apreciază

 5. Aldus zice:

  „Of, mi-a disparut emotia data de poezia lui Beniuc citind cine a fost el in regimul comunist!
  Nu stiu ce valoare literara are opera lui dar una istorica sigur are. Beniuc si opera lui fac parte din istoria noastra comunista si istoria, in orice context politic, nu trebuie stearsa, desfiintata, anulata. Trebuie lasata pentru aducere aminte si pentru eliminarea riscului de a fi repetata. De-aia Beniuc nu trebuie scos din manualele scolare. Chiar daca regimul comunist a practicat cenzura la sange, interzicandu-i (si nu numai!) pe toti cei care nu au dorit sa intre in hora realismului socialist, noi nu trebuie sa facem la fel!

  Francezii nu-si sterg „anumiti” scriitori si operele lor. Le lasa in manuale specificand despre scriitor: „colaborator nazist”!
  Scrierile lui Foucault, Sartre, Beauvoir si multi altii care au „militat” pentru legalizarea pedofiliei, nu pot fi scoase din universitati pentru ca ramane un „gol” de cunostinte in manuale. Nu ne ramane decat sa ne folosim discernamantul, adica sa invatam teoria lui Foucault despre Putere si sa il trimitem la origini pentru perversiunea lui sexuala.”

  Apreciază

  • Aldus, nu mi-am permis să șterg copia, dar măcar i-am pus ghilimele. Sigur nu o repostare fără comentarii aveai de gând!

   Apreciază

   • Aldus zice:

    Vezi mai sus:

    Mr Goe, da’ ce-am zis, frate, asa de rau de ma faci lunatica si autista? 😅 Si nu, nu seaman deloc cu Aldus, ca el nu ar zice ce zic eu. Niciodata! Stiu sigur.

    🙂

    Apreciat de 1 persoană

   • Arca lui Goe zice:

    Nu era nevoie să pui ghilimele. Era suficient să observi da/că comentariile vin de la același IP. 🙂

    Apreciază

    • Aldus zice:

     Arco, cine are nevoie de instrumente pentru a afla ceva nu va afla nici cu ele (Lao Tse și Columbo).

     Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      O fabuloasă frazare a la Aldus. Trimiterile de musai în filozofia orientală si-n enigmistica de rit rebusian sunt doar cireașa de pe tortul lui aldus. Aldus plat, tortul blat.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Răspuns tipic de domn Goe. Care, când rămâne fără argumente, o dă pe clipuri și atacuri la persoană. 😉

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Greu de spus in care dintre supoziții ești mai ridicol. In aceea că ar fi vorba de vreun atac sau in aceea ca ar fi vorba de vreo persoană…?

      Rămas fără argumente pentru ce? „cine are nevoie de instrumente pentru a afla ceva nu va afla nici cu ele” – faptul c-am „apreciat” umorul involuntar al aceste ziceri, accidental sibilinică e in „mintea” lui Aldus „atac la persoană”. Simpatică si tentativa de eschiva piezișă in raport cu videoclipul. Nu ti-a plăcut? Te-ai simțit atacat la persoană (sau la personalități) de un banal videoclip? Tocmai tu care de obicei faci abuz peste abuz dând cu videoclipuri in populație la greu. Mă rog, tot atât de des ai obiceiul ca atunci când ai rămas fără cuvinte să-l ataci pe interlocutor acuzând-l de aiurea de te-ai mira ce…

      „Răspuns tipic de domn Goe”!!! Asta e tentativa ta de ironie sau insultă? Ha-ha! Aldus dintre noi doi, tu ești mult mai dl. Goe, decât subsemnatul. Doar că nu-ti prea dai seama. Nickname -ul meu nu-i decât o ironie „fină” la adresa celor ca tine.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Cine ironizează mereu, ajunge să se auto-ironizeze involuntar. Iar dacă tu asta ți-ai găsit drept nick… Pe bune, asta nu-i o ironie, e o realitate. E ceva general valabil.

      E greu să porți un dialog normal și argumentativ cu tine, când tu la fiecare replică găsești potrivit să-ți înjuri interlocutorul. De exemplu chiar în replica de mai sus.

      Pe de altă parte, eu am vorbit serios anterior și nu ca să te persiflez: cine are nevoie de instrumente pentru a alfa ceva, nu va afla nici cu ele. Adică, dacă e la mâna instrumentelor, e pierdut.

      Există un episod în care Columbo e ajutat de un asistent care aduce tehnologie și aparatură criminalistică nouă și se mândrește cu ea. La care Columbo: da, foarte interesant, ce tare, wow, nu știam etc, și-l lasă să-și urmeze aparatele și să-i explice cum se face treaba, în timp ce el își urmează flerul și inteligența. Ghici cine se face de cacao la sfârșit, cu toată aparatura lui (și la pachet cu ea)?

      Cât despre Lao Tse, „Bunul călător nu lasă urme. Bunul orator nu are ce discuta. Matematicianul bun nu se servește de instrumente de calcul. Cel care știe să lege nu se folosește de funii, dar nu se poate desface ceea ce el a legat. Paznicul bun nu se folosește de lacăte și zăbrele, și totuși, nimeni nu poate deschide ceea ce el a închis.” Întrebai cândva, într-un articol sau comentariu de la tine, dacă nu cumva instrumentele pe care le folosim ne devin niște extensii ale trupului și minții, sau ceva de genul (întrebare validă și formulată de mulți alții, care merită tratată in extenso separat). Ne devin, dar totodată ne și limitează.

      Eu nu mă uit la IP-urile comentatorilor. Nici măcar atunci când sunt curios cine e un anumit comentator. E inutil, irelevant și total lipsit de interes. E lame. Mai sus i-ai sugerat Renatei să verifice dacă comentariile mele vin de pe același IP cu cele ale lui Amurg. Dacă tu, după atâtea zeci de comentarii ale noastre, nu-ți dai seama dacă suntem sau nu aceeași persoană și ai nevoie să te uiți la IP-uri pentru asta, atunci poți să-ți dai foc la valiză. În cazul ăsta, IP-urile nu te vor ajuta la nimic.

      N-am văzut clipul.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Hop si așa pe curul Lelii! Cântec ostășesc.

      Aldus si ti-am spus c-ar fi mai bine să taci când vorbești cu mine.

      M-ai înnebunit cu oferta ta obsesivă pentru „dialog normal și argumentativ„. Ti-am transmis în toate felurile că nu mă interesează (…) să am un „dialog” cu tine. Am declinat oferta ofensivă si insistentă in cel mai blajin mod cu putință si degeaba. Pe de-o parte eu nu vreau sa am dialog cu tine, pe de alta tu nu poți avea dialog. Cu nimeni. Tu mimezi vorbirea, argumentarea, dialogul, scrisul. Uite si tu la comentariul tau de mai sus. Ce legătură are faptul că tu, Colombo si Lao Tse „nu” dați importanta IP-ului, cu logica utilizării instrumentelor sau (si mai ales) cu mica hârjoană din comentariile despre Amurg si alter ego? Tu, prin atingeri accidentale si reflexe pavloviene poți ajunge cu „dialogul normal si argumentativ” oriunde si mai ales nicăieri. Până si Vladen si Vader s-au prins de faptul că ești un zgomot care poate fi folosit maxim ca coloratura si încurajat ca atare dar cu nu mai mult de două replici pe fir. Faptul că nu realizezi decât rar si vag faptul ca in economia discuțiilor (de pe-aici) meta-mesajul este ponderea (nu mesajul) te face sa tot insiști cu oferta asta stupidă de „dialog normal”. Dragă Papag-Aldus încearcă tu un dialog cu Papag-Igli… si daca reușești ceva poate mai „vorbim”.

      Dacă zici că n-ai văzut videoclipul de ce anume sugerezi c-ar fi fost ofensiv si/sau nepotrivit ca „argument”?

      Apreciază

     • „Hop și așa” se scrie ”hop ș-așa”. Că tot eram noi la capitolul folclor. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

     • Aldus zice:

      @Goe

      And there you go again.

      > Ce legătură are faptul că tu, Colombo si Lao Tse „nu” dați importanta IP-ului, cu logica utilizării instrumentelor sau (si mai ales) cu mica hârjoană din comentariile despre Amurg si alter ego?

      Nu i-ai zis Renatei mai sus că ar fi putut să se uite dacă comentariul meu și comentariul lui Amurg erau de pe același IP? În joacă sau nu, la hârjoană sau serios, nu asta i-ai spus? Dar de ce să se fi uitat, fie și în joacă, fie și la hârjoană, la IP-urile noastre? Este inutil – iar mai sus ți-am explicat de ce.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Lotusițo ce-ti mai place să te îneci cu vorbe (încercând să faci inundație). Se vede că ești antenistă, si încerci si tu mimetic si naiv manevra ai manipulaționistă cu repetarea ad infinitum a unui raționament greșit, în speranța că va fi acceptat în cele din urmă (cumva, prin cedare, din milă, din plictiseală, din neatenție). As fi curios dacă tu mi te adresezi mai degrabă mie sau mai degrabă publicului, cu tâmpenia asta. Poti repeta de câte ori vrei, dar învățăturile lui Peter Falk si Lao Tse invocate de tine vor continua să nu aibă nicio treaba in șarada asta in care tu te scremi (nu se stie de ce) să sugerezi că Aldus si Amurg nu-s una si același lucru.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Nu ai înțeles. Nu mă screm să sugerez că nu-s Amurg (și că ea nu-i eu). Ci explic cât se poate de limpede (da’ mai puțin pentru tine) că dacă ai nevoie să te uiți la IP-urile noastre pentru a deduce dacă suntem sau nu aceeași persoană, indiferent că în joacă sau pe bune, atunci degeaba te uiți. Iar după cum formulezi (că m-aș screme să sugerez ceva legat de identitatea sau non-identitatea mea cu Amurg) rezultă că comentariul de mai sus ți se adresează și ar trebui să-ți sune în primul rând fix ție. Pentru că continui să suferi exact de buba pe care el o evidențiază. Păi cum bre să încerc eu să sugerez ceva cu privire la (non)identitatea dintre noi, când tocmai ce-am zis că verificarea IP-ului (dar prin extensie și scremutul presupus de tine) este vax albina crema puca și nu folosește la nimic?…

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      Aldus până acum am presupus că, pe firul ăsta, doar ai vrut sa întreții (interesat, din viclenie) confuzia. Constat însă că confuzia te întreține pe tine.

      Faptul ca mesajele lui Aldus si ale lui Amurg or fi postate cu IP-uri diferite nu înseamnă nimic, dar daca sunt de la același IP asta înseamnă ceva. Iar Renata avea de verificat asta. Tu sugerezi acuma ca n-avea de ce pentru că, in mod normal, orice om normal, ar fi putut constata doar uitându-se la comentariile lor că Aldus si Amurg nu pot fi una si aceeași persoană. Ce spui Frantz? Tu nu puteai juca rolul Amurgului? Cat de greu ti-ar fi fost? Cat de dificila ar fi „interpersonarea” amurgica? Floare la ureche pentru oricine, si si pentru cineva ca tine, cu profilul tau si cu timp berechet. N-am sugerat ca ai fi Amurg, ci ca ai putea fi. Zi tu că n-ai putea? Tu nu negi că ai fi Amurg, ci încerci sa ma convingi pe mine ca n-ai putea fi. De ce? Tocmai tu?, care susțineai că două personaje sunt unul si același doar pentru că au in comun in vocabular două cuvinte (sminteală si exemplificare)? Mai dar bizar mai esti. Tehnic vorbind Aldus ar putea fi Amurg. Oricine ar putea fi. Iar IP-ul poate furniza informații daca nu lămuritoare cel puțin ajutătoare. Pledoaria ta despre inutilitatea utilizării instrumentelor e puerilă. Folosind instrumente potrivite ucrainenii afla unde sunt soldații ruși si folosind alte instrumente potrivite le-o trag pe cocoașă.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Tot nu înțelegi.

      > Faptul ca mesajele lui Aldus si ale lui Amurg or fi postate cu IP-uri diferite nu înseamnă nimic, dar daca sunt de la același IP asta înseamnă ceva.

      Fără îndoială că înseamnă ceva, cum ar fi că suntem aceeași persoană, că locuim împreună sau că locuim în același oraș/zonă/județ și avem IP-uri dinamice de la același furnizor de net. La fel și dacă avem IP-uri diferite înseamnă ceva, căci fiecare IP îți poate da anumite indicii despre locul sau dispozitivul de pe care s-a trimis acel comentariu.

      Dar nu ăsta e sensul enunțului meu.

      Sensul enunțului meu, pe care acum îl reformulez că poate așa vei înțelege, este că e de o mie de ori, de un milion de ori mai important să îți dai seama de un lucru într-un mod să-i zicem direct, pe baza unor evidențe și intuiții de bun simț, decât să ajungi la mâna instrumentelor. Dacă ajungi la mâna lor, atunci ești pierdut, pentru că a) uneori nu le vei putea folosi; b) în lipsa lor vei fi orb; c) instrumentele pot fi și mânărite.

      Așa că de ce s-ar uita Renata sau oricine altcineva la IP-urile noastre, când are mai sus zeci de comentarii lăsate de noi, care sunt mult mai relevante pentru stabilirea identității dintre mine și Amurg decât IP-urile, așa încât tot ce-i rămâne respectivei sau respectivului curios este să citească aceste comentarii, care deci îi vor furniza în mod mult mai sigur și mai direct decât IP-urile răspunsul la această întrebare sau curiozitate? Iar dacă lectura acestor comentarii ale noastre se dovedește insuficientă, atunci poate că respectivul ar face mai bine să-și antreneze această acuitate de percepție în loc să recurgă la instrumente tehnice, pentru că dacă ajungi să te bazezi mai mereu pe aparate auditive, vei sfârși surd.

      Nici așa nu e clar?

      De ce s-ar uita Renata la IP-uri, când are zeci de comentarii la dispoziție, pe care cu siguranță le-a citit și care arată mult mai limpede (pentru cine are ochi de văzut) dacă suntem sau nu aceeași persoană? E ca și cum Renata ar avea pe masă zeci de meniuri cu tot felul de delicatese gata preparate, iar tu i-ai spune că dac-i este foame, ar putea să-și aprindă aragazul (un instrument) și să-și facă niște cartofi prăjiți.

      > Ce spui Frantz? Tu nu puteai juca rolul Amurgului?

      Dacă l-aș juca, IP-urile noastre ar fi diferite. (Nu știu, acum sunt? Dacă sunt identice, ăsta-i un semn clar că nu suntem aceeași persoană.) Căci l-aș putea juca de pe alt IP. În schimb, chiar și așa, ai putea intui că suntem aceeași persoană – pentru că nu, nu poți să te desprinzi total de tine însuți, la fel cum nici tu nu poți să fii altfel decât nesimțit. Ia fă-ți, de probă, un cont în care să încerci să fii plin de bunăvoință și dulce cu toată lumea, să vezi cât de bine îți iese. Sau încearcă tu s-o imiți pe Amurg, dacă zici că-i așa de simplu.

      Dimpotrivă, ți-ar fi mult mai ușor să fentezi instrumentele (folosind de exemplu un IP separat pentru comentariile ei) decât să-ți falsifici stilul.

      > Folosind instrumente potrivite ucrainenii afla unde sunt soldații ruși si folosind alte instrumente potrivite le-o trag pe cocoașă.

      Auch! 😀 Ok, cu tine nu se poate discuta. You’re beyond saving.

      PS: Viclenia, ca și frumusețea, cred că e în ochii și sufletul privitorului. Că dacă n-o aveai, n-o presupuneai în situații similare la cei care n-o au sau nu-s capabili de ea.

      Apreciază

     • Goe, Amurg a mai fost în Gară, acum câțiva ani, sub alt pseudonim. Și cam tot atât a stat. Și atunci s-a supărat, tot ca acum, că e lumea rea. Și atunci scria niște încercări de poezie, ca și acum. ( Presupun că mă citește în continuare, deci da, Amurg, încercările tale poetice, sunt lamentabile).
      Și atunci era romantică și plină de diminutive, ca și acum.
      Spun că Amurg era acea persoană în baza scrisului ei, nu fiindcă verific IP-uri.

      Nu, Aldus n-ar fi putut juca rolul lui Amurg fiindcă e nevoie de multă psihologie și de mult exercițiu ca să poți să realizezi o asemenea dedublare.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      @Aldus – Era clar de la bun început. Doar că acum ai intrat într-o fază patologică: noctambulismul compulsiv. Vii noaptea si umpli spațiul de zgomote. Poluare.

      Apreciază

     • Arca lui Goe zice:

      @Renata – Precizarea ta este foarte pertinenta. Doar că e puțin off topic în raport cu „dialogul” meu cu Aldus. Serios. N-are legătură nici cu Colombo, nici cu Loa Tse, nici cu de/zbaterea ființei. Înțeleg așadar că nu-l creditezi pe „aldus” cu abilitatea de a se juca de-a amurgul. N-are… ce ziceai tu acolo ca i-ar trebui. Nu uita totuși că se joaca pe sine. Chiar si noaptea, pe larg. A umplut si Arca cu balast. Dar totuși cand ai dreptate ai, n-are.

      Cu atât mai mult ar fi trebuit să verifici IP-urile. Altă dată era mai precaută. Din mult mai puțin. 🙂

      Apreciază

     • Păi atunci era o miză, Goe! Ești au nu ești cine se presupunea a fi. 🙂
      Acum nici nu mi-a trecut prin cap să verific identități, fiindcă știu SIGUR că Aldus nu e Amurg. Intuiție plus alte mărunțișuri.

      Apreciat de 1 persoană

     • Arca lui Goe zice:

      De vreme ce intuiția ta a reușit cu ocazia respectiva (iepuriada de vară) să dea rateuri atât de spectaculoase, nu cred că ai avea motive să (mai) fi așa de SIGURA de ea. Poate mărunțișurile alea, pe care le amintești in treacăt, să fie salvatoare in speța dată dar… oricum puțină curiozitate nu strică niciodată. Chiar si simpla re-confirmare (redundantă) a lucrurilor pe care le știi SIGUR, ar fi putut să-ti ofere colateral si întâmplător date despre (cine stie ce) alte chestii picante… care pare-se că te pasionează… uneori.

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Eu sunt Răsărit, nu Amurg. Eventual mă pot completa cu Amurg, da’ nu pot fi niciodată ea.

      Apreciază

 6. Dr. Vader zice:

  Of, Duamne, Amurg… Te-au încolțit vrășmașii cât am fost plecat la culesul viilor. Ei nu știu că te afli sub protecția mea? Nu știu că-mi ești legată prin străvechi legământ? Nu pot să cred că au dat să-mi rănească căprioara-mi preferată. Dar, gata! De azi neliniștea ta a luat sfârșit! Lasă-te moale sub armura mea ocrotitoare, Pupila mea! Sub înaltul meu patronaj nimic nu te va mai atinge. Și vreau să-ți croiesc și ție armură și acoperământ de raze sfinte. Îmi trebuie măsurile tale, draga mea. Să-mi trimiți în centimetri, iar greutatea în kilograme. Vreau să-ți comand acoperământ protectiv pe măsura ta, Amurg. Și-apoi ne vom bate cu ei, altfel…

  Apreciază

  • Amurg zice:

   Dr. Vader banuiam eu ca esti la cules de fructe coapte si la mancat pastrama proaspata de oita sau de caprita sau de vitica tanara! Care ti-i favorita? Oricum sa-ti fie de bine! 😅
   Eu sunt bine, ma descurc binisor, ca ma gandesc la sabia ta luminoasa si inima ta calda si prind puteri nebanuite. Ce-i drept, mi-ar fi prins bine putin ajutor dar nu vreau sa te implic, tu esti al nostru, al tuturor, trebuie sa ma multumesc cu ce primesc.

   „Despre mine ce să-ţi spun?
   Ce cuvinte să adun
   Ca-n adevărul lor să crezi?
   Ştiu cu frunzele vorbi
   Şi cu stelele tîrzii,
   Într-un fel pe care tu il ştii.”

   Atata timp cat nu ma materializez cu o poza sau in carne si oase, tu alegi daca crezi ca sunt la origini satena, acum foarte bruneta sau destul de roscata, cu ochi verzi si piele foarte alba. Mi se spune ca sunt rusoaica sau poloneza si ca trebuie sa-mi caut stramosii si sigur voi gasi rusi printre ei. Altfel am crescut cu doua surori mai mari, obsedate de cum arata si astfel, neavand incotro, am pastrat masurile. Ca vestimentatie, aleg stilul si machiajul gotic. Imi reprezinta starea interioara, de amurg, in toamna, indiferent de anotimp. Sunt destul de dramatica chiar daca-ti par vesela. Am 1.67.
   Ma simt foarte incomod scriindu-ti astea dar o fac pentru ca nu vreau sa crezi ca vorbesti cu vreun monstrulet.
   Am scris cele de sus pentru ca mi-e drag de tine, te simt ca pe un tip de treaba. Asta pe langa alte calitati.
   Totusi sa stii ca s-ar putea sa plec. Cred ca voi reveni. Depinde.

   Apreciază

   • Remi zice:

    „Copiliţă mult nătângă” (dacă n-oi fi vreo băbuliţă sau vreun moşneguţ zurliu), pe un blog unde scrie sub pseudonim, ce-l împiedică pe un „monstruleţ” să se descrie pe sine însuşi aşa cum de-ai descris tu aici? 😛
    N-ar fi mai bine să pui o poză pentru dr. Vader? Sigur, n-ar avea garanţia că e poza ta, da’ şi-ar clăti şi el pupilele privindu-şi pupila!

    P.S. Oricum, ai uitat să-i spui câte kile ai! Ai omis şi circumferinţele: bust, talie, şolduri. Cum vrei să confecţioneze bietul de el un echipament potrivit pentru o frumuseţe care nu-şi face publică decât înălţimea?

    Apreciat de 1 persoană

   • Dr. Vader zice:

    Of, îmi place goticul tău târziu, dar cel mai mult îmi place steampunk. Am multe echipamente și acoperăminte steampunk pregătite. Ia vezi, dacă îți place și ție, am rezolvat problema.

    Apreciază

    • Amurg zice:

     Totul a devenit aiurea, Dr. Vader, eu m-am carat de aici.

     Apreciază

     • Aldus zice:

      Dacă ea e Amurg, îl provoc pe Vader la duel. Vader, pregătește-te, va fi o bătălie pe viață și pe moarte.

      Apreciază

     • Amurg zice:

      Bucuresteanco! 😅 Multumesc de adapost. 🙂

      Apreciază

     • După ce că ți-am găsit poza pe care o ascundeai atât de bine, de-am produs nenorociri p-acilea!… Aldus vrea să-l provoace la duel pe Vader. Și dacă moare vreunul dintre ei, ce te faci?
      Dacă vine Aldus și ne zice:” Îl știți p-ăla negru de respiră greu? L-am dovedit!”
      Dar dacă vine Vader și ne explică, științific, care e cauza motivului pentru care s-a ales bulesul de Aldus?
      Vrei turnir, Domniță?!
      [gytttttttPă] Scuze, asta n-am scris-o eu, se bagă și Mili în vorbă, ne-ntrebat.
      Revenim: Dacă tu pleci, ăstora le scade testosteronul (ți-am dat film, să vezi cum e cu bărbații de pe Marte, dar nu te-ai uitat!) și devin posaci. Și de la posaci la violenți e un pas mic, crde-mă!
      Stai aici, și nu ne mai enerva pe toți cu amenințările tale de plecare!
      Ei, drăcia dracului!…
      Și nu mă mai face bucureșteancă, fiindcă sunt! 🙂

      Apreciat de 1 persoană

    • Amurg zice:

     Dr. Vader, eu nu am existat pe aici ca sa stric prietenii vechi. 🙂 Tu nu ai de ce sa te „cari”, esti o prezenta dorita, apreciata. Tu trebuie sa ramai. In ce ma priveste, cred ca am ars o etapa pe aici, poate va urma alta, poate nu. Totusi, vedem noi cum facem cu cafeaua aia, poate fi peste o luna sau trei sau.. un an! 🙁

     Gandurile tale despre Razboi si pace sunt foarte actuale dar ce-mi propui este peste puterile mele. Dr. Vader, cred ca majoritatea nu suntem in stare sa-i iubim pe cei care ne merita iubirea sau pe cei care ne iubesc, daramite sa ne iubim dusmanii. Cred ca Tolstoi a gandit astfel referitor la campul de lupta ala adevarat, in care te bati pentru lucruri sfinte, neam, tara, pentru un ideal. Pe campul de lupta tu stii ca dusmanul se afla acolo din acelasi motiv pentru care te afli si tu si atunci te identifici cu el si il iubesti pentru ca tu esti el si el este tu. Si el te iubeste dar daca nu-i strapungi pieptul cu baioneta, o s-o faca el. Si il ucizi in timp ce il iubesti. Nu stiu daca este neaparat o iubire divina.
     Totusi iti propun un schimb, foarte avantajos, mai ales pentru tine, tu sa-mi iubesti dusmanii mei iar eu ii voi iubi pe ai tai. 😅 Glumesc, Dr. Vader, vreau sa te las cu un zambet pe buze. Vezi, ai grija, tu si restul domnilor, de cerboaicele blogului.. adica distreaza-te, domnule! 😘❤

     Apreciază

 7. Amurg zice:

  „Cum altfel să-mi iau rămas bun
  dacă nu sub cupola unui circ în zăpezi
  rezemându-mă imperial -histrionic
  pe hohotul unui clown sfâşiat
  privindu-te în ochi
  cu cea mai viscolită şi tragică victorie
  a înfrângerii
  ştiind că va rămâne această
  capodoperă a tristeţii
  de fapt, timpul nostru perfect încremenit
  in palmele tăiate ale unei zapezi
  ………..

  Iată, acesta e darul meu:
  crima perfectă în care ucid
  ceea ce nici n-a apucat să se nască,
  nici să moară, nici să devină ostil.
  ……
  in această plecare,
  trebuie doar să mă ţii de mână
  ca-ntr-un poem biblic
  sub ruina acestui circ părăsit
  ………

  Şi eu, raman sub măştile acestui clown tragic
  in care, iată, se sting aplauze
  şi se nasc zăpezi
  cu palme tăiate.
  …Dar şi aşa eu inca
  te mai pot mângâia.”

  Apreciat de 3 persoane

 8. Aldus zice:

  Ce-ați avut cu fata, bre? După ce că și-a dat niște date personale pe net – care și așa erau prea mult pentru situația de față, voi o terfeliți că n-a pus poză? Când omul se deschide și dă ceva din casă, voi îl ironizați? Urât.

  PS: Iar datele pe care le-a oferit sunt mai mult decât sigur reale – fapt care rezultă din stilul ei de a scrie. Nu vă dați seama după atâta timp de interacționat cu cineva dacă respectivul e sincer sau nu, direct sau întortocheat etc?

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s