Vitrina cu bibelouri

Spre a nu mai dezerta din Gară, că, cine știe, poate iar mi se pune vreun pitic pe creier și uit să mă joc, m-am hotărât ca, în fiecare duminică, să scot un bibelou din vitrină, să-l șterg de praf și să vi-l pun dinainte, poate vă bucurați și voi de el.

Încep de azi.
Cu un bibelou de-al lui Șerban Foarță, pe care abia îndrăznesc să-l ating, atâta-i de gracil.


A fost cândva un ceas cu cuc
de-origine helvetă,
în care Cucul, singur cuc,
doar că n-avea servietă,

atât era de birocrat
după opinia Mâții,
cea cu demarș aristocrat
și-un pluș ca, -n salcie, mâții,

a Calului solemn de șah
certat cu linia oablă,
și-a Cocoșului din, ah
sau vai, precară tablă, –

care-l urau pe bietul Cuc
fi’ndcă-i strica lu’ dl
Cocoș & Calului năuc,
plus dnei Mâțe, somnul.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized, vitrina cu bibelouri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

91 de răspunsuri la Vitrina cu bibelouri

 1. Dr. Vader zice:

  Da, domnul Cocoș și Calul năuc s-au ales doar cu somnul stricat și cu prea puține zecimale. Dar tu? Tu ai stat întinsă pe spate în iarba uscată pe o dungă, ai stat și te-ai gândit la norii ce bine seamănă în poze cu iadurile drăguțe. Departe de zilele cu nume raționale, M\’a, trezită brusc din somn fără diacritice, s-a pomenit și desculță, nevinovată, pe cojile de nucă ale cerurilor bine de tot ofilite. Deasupra, Luna se apleacă mieros pentru a-i lua, încă o dată și încă o dată, peștele de pe planul înclinat și împarte binecuvântări în dreapta și în stânga. Iar M\’a plânge sub nuc, ca după fiecare problemă nerezolvată din culegere. Trebuie sa recunosc că nu mă așteptam ca trenul pustiu de mamuții lânoși încă să mai șuiere, chiar și târziu în noapte, după fiecare frunză. Dar așa se întâmplă, culegerile plânse îți explodează în față și câte un capitol îți redeschide carnea care se congelează în tine și te arde peste rând de cuvinte.

  Apreciază

  • Amurg zice:

   ..si uite cum taie dl doctor in carne vie, fara anestezie. Macar un rachiu, pus in pahar de clestar, sa ajungem sa bem inainte de macel. „Macelul de nuferi al toamnei” si al nostru. 🙃

   Apreciază

  • Cu săbiuța de smarald venit-ai iar, Maestre Darth, să-ți picuri vorbele zurlii în urechiuși trandafirii. 🙂

   Apreciază

   • Amurg zice:

    Asta-i rostul garii tale, printre altele, Renata, ca intre doua trenuri, intre doua fumuri de tigara, calatorii sa imparta aceeasi banca si sa schimbe vorbe, impresii si de ce nu, taceri si apoi sa plece spre destinatii deja cunoscute, stabilite, hotarate. Suntem mult prea adulti ca sa ne permitem sa luam trenuri in directii necunoscute sau spre nicaieri.. 🙃

    Apreciază

 2. Amurg zice:

  Daca tot nu ne ducem la Biserica macar sa ascultam cuvinte frumoase. 🙃 De acord. Poate arunci o privire si pe la Boris Ioachim, Renata, si la Camelia Radulian.

  P. S. Pe mine ma rascoleste numele blogului, Gara pentru noi, intr-un hal fara de hal. Poate pentru ca am trecut si eu prin astfel de gari cu doi, cu noi sau… singura.

  Apreciază

  • Nu m-a inspirat numele filmului rusesc, ci titlul romanului lui O.Paler, „Viața pe un peron”
   Mă uit, mă uit pe seară la poeții tăi. 🙂

   Apreciază

   • Amurg zice:

    Au, am fost sigura ca numele blogului vine de la filmul rusesc. Vreo zece carti de Paler ma asteapta de cativa ani sa fie citite. Bine ca mi-ai amintit de el.

    Foarta imi pare un Creanga al poeziei, jucaus si aproape intraductibil.

    Apreciază

   • Vladen zice:

    Total intraductibil… Eu nu inteleg mai nimic :).

    Apreciază

    • Vladen citește firul principal, fără inserțiile dintre virgule.
     A fost cândva un ceas cu cuc … în care cucul… era atât de birocrat (adică ieșea cu strictețe de funcționar și făcea cu-cu), după opinia Mâței, a Calului și-a Cocoșului, care-l urau pe bietul cuc fiindcă le strica somnul.
     Topica alambicată sporește farmecul poeziei.
     Citește-o ci voce tare, respectând punctuația întocmai și o s-o înțelegi.

     Apreciază

   • Samanu Q zice:

    Loaza credeam ca disparusesi. Pe 13 August ai pus un comentariu care pomenea numele Garageani la un articol pe blogul tău. E normal??

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Sărmanu pi Q – Nu se înțelege cui ați adresat comentariul. Era adresat Renatei, Amurgei, sau lui Vladen? Sau vorbeati singur? Dupa formula de adresare aceasta din urmă ar fi cea mai plauzibilă variantă.

    Cine este Garageani? Unde ați văzut d-voastră așa ceva?

    Apreciază

   • Samanu Q zice:

    Arca lui Goe pe august 13, 2022 la 9:26 pm
    Cred că n-ar strica o de-zbatere despre paradoxul Fermi pe Arca lui Goe. In care s-o atragem si pe d-na Carageani, mare amatoare de extraterstrism. 🙂

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Sarmanul pi Q – Am impresia că vreți să mă atrageți într-o capcană si să mă compromiteți prin asociere (Care D-l Goe? ăla care se ceartă cu bețivii?). Scuzați-mă dar sunteți ușor incoerent. Creați confuzii (adresându-vă te-ai mira cui), inventații Garageanii si când să lămuriți misterul pac cu citatul de la Războiul. Asa si? Ce-i cu asta? Voiați musai să-mi dovediți că frecventați Arca lui Goe? Sau ce urmăriți? Tocmai ce vă lăudasem d-nei Carageani că iată vă dăduserăți pe brazdă, începând in mod surprinzător să comentați on topic, si când colo derapați iarăși din aproape nimic. Haide copăcel. Spunem frumos noapte bună si mergem la nani, până nu ne sare somnul.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Aldus – Esti bestial de colosal. Un monument. Mare comedie. Victima ingenua a ad-litteramism-ului infantil. Am mai râs lacrimi.

    P.S. Partea care începea de a la „Uite ce as zice despre prestația ta…” a fost un experiment care, prin neprecupețita-ti contribuție a fost ratat. Nu m-am așteptat să nu recunoști citatul. Nu știu de ce, când de fapt știu cât de frivolă si superficială ești, si cât de cu capul gol in vacanță perpetuă. Văd că iar ai luat-o la modul personal, taman tu, personajul. Vasilică… Te-ai supărat?

    Apreciază

   • Drăguț! Deși satira birocrației e umbrită de finalul dulceag.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Aldus care dintre personajele animate din filmuleț ești tu?

    Ti-as rămâne recunoscător dacă ai menționa explicit legătura dintre fabula lui Șerban Foarță și fabula lui Walt Disney. In caz că există vreuna. Dacă nu există nu te apuca să inventezi special pentru mine.

    Apreciază

    • Aldus zice:

     Ce oferi la schimb dacă-ți răspund?
     „Recunoștința” ta nu mă încălzește cu nimic, e o vorbă aruncată-n vânt.

     Apreciază

    • Legătura e evidentă, domnule Goe!
     E ca legătura dintre STAS și PARASTAS.
     Asta ca să mai glumim și noi, că te văd tare încordat și, ca să-ți disimulezi încordarea, faci pe vechilul pe blogurile altora.
     La modul serios, cred că Aldus a înțeles că orice vizitator poate veni duminica în Gară cu un „obiect de vitrină”. El a venit cu desenul acela animat. Care i-a plăcut. Și care ambiguizează noțiunea de birocrație.
     În altă ordine de idei, poemul lui Foarță nu e o fabulă. După cum nici animația aia nu e o fabulă. Fabula e o specie literară care personifică animale, obiecte, cu scopul de-a satiriza defecte omenești.
     Poetul i-a dedicat Anniei Foarță mai multe poeme infantile, minunate de altfel, din care vom mai cita în vitina duminicală.

     P.S. Numai tastaturile limbilor nordice au å. Firește, asta nu e o dovadă de trăitor în Suedia. Poți cumpăra la second hand o tastatură și să se dovedească a fi pentru limbi nordice.

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Aplauze. Mai multe sau doar una singură. In funcție de calitatea artistică a explicației.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Aldus – continui sa prestezi gargară pentru doi. Dă-i-nainte. 🙂

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Domnul Aldus: „s-a hotărât să nu mai vrea” – Bestial. Aldus ești ca gongul ăla de pe mesele de la recepția hotelurilor de odinioară, vechi si decalibrat, care suna ca dracul, căruia îi trăgeai palme, mă înțelegi, doar, doar s-o trezi recepționerul de pe unde s-o fi băgat să tragă un pui de somn. Câteodată, cu totul întâmplător, din gong iese un sunet uluitor, neașteptat, bizar si comic… in același timp:

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @D-na Carageani – Intuiția d-voastră a sesizat corect existenta unor încordări in zonă. Ați mai avea un pic de lucru in privința localizării. Ideea domniei voastre că starea de încordare s-ar găsi la domnia noastră este nostimă si denotă că habar nu aveți cam care ar fi nivelurile de stres cu care obișnuim să operam la nevoie in navigarea virtuală. Sunteți puișor cum ar veni.

    Chestia cu vechilul chiar m-a durut. 🙂 Sunteți amarnică la mânie si dură cu critica, capabilă de ironii devastatoare. (Mai ales că ce vezi nu-i adevărat, eu de fapt îmi căutam papuci, gestionându-mi strict propriile conversații nu altceva). Am suferit groaznic văzând că în schimb l-ați tolerat cu suverană detașare pe cel care v-a făcut „loază” si „Garageani”. 🙂

    Vă mulțumesc in numele meu si al celorlalți spectatori că ați explicat ce este fabula, făcând astfel o treaba bună si clarificând confuzia in care mă aflam. Dar balada? Ce este balada? Întreb așa in general nu in legătură cu Sherkan Foartză pentru că este clar ca poema sa este o odă. Nu?

    Mulțumesc si pentru admirabila explicație făcută in locul (sau in numele) lui Aldus. Primiți așadar si recompensa cuvenita in locul lui: aplauze.

    P.S. Eu am adus „bibelou duminical” (mai tare decât cel aldusian, fiind chiar cu aldus-Bicker) dar alții văd că n-au adus. E corect așa?

    Apreciază

    • Domnu Goe, ce bibelou ați adus, că eu nu văz nimica. 🙂 Muppets are alte momente vitrinabile, ăla cu Biker e de umplutură.

     Balada? Ce e balada?
     Iaca, balada e cobzăreala domniei voastre , când vă căutați papucii, ochelarii, poate chiar și răsuflarea, făcând slalom uriaș dar nereușit printre copacii de care nu vedeți pădurea.
     Vă faceți că n-ați înțeles cui i se adresează Șamanu, pentru doar o eroare de dactilo. Știți de câte ori v-am prins furând la cântar câte-un i, pe unde se cuveneau doi? De en ori! Dar nu am sărit să vă întreb cât ați avut într-a patra, la gramatică. Știam, din restul textului, că ați avut notă de trecere, prin urmare, i-ul mâncat era din fuga calului sau a iepei, depinde ce visați să călăriți.
     Ultima găselniță – dar ce bine era să n-o fi găsit – e pocirea prenumelui poetului Foarță. Bre, da chiar așa dă individios să fiți? Păi, între noi – dumneavoastră, eu, milițianul din intersecție – și poetul Foarță e-o cale-așa de lungă, că nici extratereștrii, cât ar fi ei de vitezomani, n-ar putea să-l ajungă.

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Carageani: „P.S. Numai tastaturile limbilor nordice au å. Firește, asta nu e o dovadă de trăitor în Suedia. Poți cumpăra la second hand o tastatură și să se dovedească a fi pentru limbi nordice.” – De-a dreptul ofensator. Tastatura second hand??? Văd că vă străduiți să treceți la nivelul următor. Nivelul iepure. 🙂

    Apreciază

    • Nu vreau să trec la nivelul iepurelui. Iepurele Prăjan are un singur obiectiv: să dovedească că sunteți tipul din Suedia, bibliotecar, chel, heptagenar, care-și ascunde identitatea fiindcă a) a zbughit-o din România iepurește (ca transfug curajos ori cu binecuvântarea secu și agreementul de turnător acoperit); b) a devenit fan Băsescu într-un moment de minimă luciditate și acum se jenează să se știe; c) e scriitor doar în imaginația lui (cum sunt cântăreți de operă ăia care cântă o sole mio sub duș și sună bine), fiindcă cineva care publică unul, două… cinci volume la o editură care-și oferă serviciile contra-cost, adică autorul își autofinanțează 100% nebunia de a-și vedea numele pe o copertă, ăla nu e scriitor.
     Deci, nu. Nu mă interesează biografiile controversate, demascările, can-canurile mioritico-politice.
     Oricât ar părea de ciudat, îmi pare rău că un om de mare suprafață intelectuală, așa cum sunteți (pluralul de politețe se impune în context), nu și-a luat elementare măsuri de precauție spre a-și păstra anonimatul anunțat încă din subtitlul blogului. Și, colac peste pupăză, în ciuda aparențelor de deținător al controlului, se pierde la prima acuzație aruncată la plesneală – locuiești în Suedia, zice acuzatorul, pentru că IP și alte rahaturi – și, în loc să tacă din gură, zice… doamne, câtă naivitate! Nu zice n-am FOST niciodată în Suedia, fiindcă verbul a fi e echivalentul lui a ființa, a exista, deci n-am fost e aproape n-am TRĂIT niciodată în Suedia, zice n-am VIZITAT (într-un impecabil limbaj de lemn) niciodată Suedia.
     p.s. Goe, dacă nu ești cine zice iepurele, mie îmi pare rău, pe bune! Moșu arată încă bine în pozele de pe net. 🙂

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Carageanii – a) Ați reușit simultan si aparent fără efort să puneți punctul pe „ii”, să re-aduceți discuția la nivelul uzual al peronului (împădurit cu luminișuri) si să vă contaminați de stilul Aldus (Asta da realizare! A lui Aldus). Ah, am făcut baladă? Ziceți? Plus blasfemie la Foarță, distantul poet. Sunt un iconoclast amator, anonim si anodin de toata jena, cum ar veni. Ziceți? Din atâta lucru? Sigur nu exagerați pe undeva? Cum necum cineva a reușit binișor să vă stimuleze glanda scriboreică care secretă compuneri pentru publicul de peron. Nu știu dacă meritul e al meu sau al iepurelui, care v-a oferit lumina de la capătul tunelului, tinerețe relativă, si mândrie profesională absolută.
    b) Plus coafura… marșând uluitor de ușor la compatibilitatea pe care-o aveți indubitabil cu „Mosul” pe care-l abordați indirect cu complimente. Ați putea să-l abordați si direct (cine stie, poate iese ceva), dar v-as da un sfat: nu-i spuneți că poza babei din iconiță e veche de pe vremea când nu existau decât fotografii alb-negru.

    P.S. Aia cu limbajul de lemn e de esență tare. Un moft. O gargară pentru noi. 🙂 Ca intenție de subtilitate psihologică e aldusiana 100%.

    P.P.S. Bibeloul pe care l-am propus n-o fi așa de sensibil si siropos ca al lui Aldus, dar olecuță mai tare decât al lui Sherban tot e. (Sorry tastatura mea norvegiană n-are „ș”)

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    re-bibelou – Renatei de odinioară cu dragoste:

    Apreciază

    • Aldus zice:

     Goe, oricâte puncte vulnerabile ți se pare că ai identifica la interlocutor (în particular mi-a plăcut asta: Renata a menționat ipoteza cu moșulică, de unde tu ai tras concluzia că ar avea o slăbiciune legată de vârstă și aspect fizic – căci doară asta a fost arma pe care a folosit-o în contra ta – , așa că hai s-o lovim unde-o doare: poza aia de la profil, în care arată ca o babă, e făcută de pe vremea fotografiilor alb-negru!), Renata are dreptate: nu vezi pădurea din cauza copacilor. Sau, un pic mai nuanțat, ești ocupat cu vânarea paielor, reale sau fictive, din ochii celorlalți. Atât de ocupat, încât nu vezi ditamai bârna din ochiul tău. Chit că nenumărate persoane ți-au atras atenția asupra acestui aspect.

     Continuă, ești pe drumul ce bun! Poate mai vii cu niște subtilități, poate o dovedești încă o dată pe Renata, că de restul comentatorilor nici nu mai vorbim, pe ei i-ai scos deja javre handicapate încă din episodul întâi, poate mai bagi un „aldusian” peiorativ în context (de exemplu, mi-ai putea zice că până și textul ăsta este de-a dreptul aldusian), poate mai faci încă o piruetă goesciană, dar de fapt o contorsiune, care să-ți permită ca, la sfârșit de zi, să te uiți în oglindă, să te bați cu palma peste burtă și să zici, aproape satisfăcut: „Iată ce deștept sunt! Deci? Este sau nu este mariner?” Aproape.

     Apreciază

     • Cum adică, Aldus? În poza de la profil arăt ca o babă?! Mă, tu ești sănătos la cap?! Păi acolo aveam… stai că-ți spun exact – 52 de ani, că e poza de pe coperta interioară a lui „Nono”, și cartea a apărut în 2012, deci acum 10 ani. 🙂

      Apreciază

     • Aldus zice:

      Așa, și? De ce mă întrebi pe mine și nu pe cel care te-a făcut „babă” în poză? 🙂

      „dar v-as da un sfat: nu-i spuneți că poza babei din iconiță e veche de pe vremea când nu existau decât fotografii alb-negru”

      Ai sărit peste asta?

      Apreciază

     • Aldus zice:

      RenatPartea cu „poza aia de la profil, în care arată ca o babă, e făcută de pe vremea fotografiilor alb-negru!” este ce-a zis el mai sus. Eu doar îl citam acolo.

      Recitește paranteza. Așa cred că a gândit el. Ai băgat chestia cu moșulică, deci crezi că prin asta mă lovești, deci dacă crezi că mă lovești spunându-mi că sunt un moș înseamnă că tu ții cont de vârstă, pentru tine vârsta e importantă de vreme ce crezi că asocierea cu un moș o să mă afecteze, deci hai să te înjur și eu de vârstă, la schimb, că așa te voi atinge într-un punct sensibil! Nu eu, Goe! 🙂 Că el a zis chestia aia – mai sus.

      Apreciază

     • Hai că m-ai făcut praf, Aldus!
      Nu vezi că la mișto te acuz pe tine că m-ai făcut babă? Nu vezi că ți-am dat un gălbejit râzăreț la sfârșit?
      Știu că Goe m-a făcut babă, dar am luat modelul dumnealui: bat șaua să priceapă iapa. 🙂 🙂

      Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Aldus este posibil ca tu să fi sincer convins de ceea ce spui si de ceea ce încerci să spui, ba chiar să si dovedești. Si este posibil ca afectiv să găsești suportul formal al celor pe care te străduiești (cu mijloacele tale retorice limitate) să-i iei de martori binevoitori (ba chiar parteneri de suferința). Si? Ce-i cu asta?

    Uite ce as zice despre prestația ta: idiot, idiot dar ai prins mesajul si l-ai reținut. Văd că te-ai apucat să-l repeți cu voce tare ca să nu-l uiți. Aldus, ești primitiv, rudimentar, de-a dreptul pueril in felul in care încerci să joci jocul ăsta. Insistența cu care persiști in a-ti imagina că mijloacele astea ar putea avea vreun alt efect decât să-ti denote prostia abisală, este emblema infantilismului tău congenital incurabil. Insistența cu care încerci să te convingi că ești “in business” este de-a dreptul înduioșătoare. La fel felul in care ti se umple sufletul de nădejdi când vezi că nu ești singurul idiot “persecutat” de Arca lui Goe, acreditând in subsidiar ideea plină de speranță că n-or fi toți idioți sau că măcar n-oi fi tu cel mai idiot dintre ei. Aldus te amăgești copilărește. Si-ti faci si speranțe in van in legătura cu formarea unei coaliții a idioților condusă de Aldus cel lucid si tenace spre propășirea zgomotului. Esti cel mai idiot din grup (serios, n-am niciun motiv sa te flatez) dar tare mi-e teama că ceilalți vor refuza să te voteze ca lider, ăștia trei-patru (…) pe care-i ai tu in vedere ca proscriși pe Arca lui Goe. Singurul efect al existentei lor este că asta te ajuta să-ti aduni curajul de a mai produce comentarii. Ai un spirit gregar, generale. Este felul tau de a te pierde-n mulțime ca să scapi nevătămat.

    Apreciază

    • Aldus zice:

     Man, limitează-te la analize pe text (unde ești doar măgar). Când treci la analize psihologice, devii un măgar care spune baliverne. Auzi: nădejdi, persecuții, chin, coaliție… mamă, mamă! Tu ai impresia că persecuți pe cineva? Să scap nevătămat…

     Trebuie să fie foarte interesantă lumea aia în care trăiești și-n care dacă i-ai înjurat pe 2-3 de pe blogul Renatei, respectivii au devenit proscriși… pe blogul Renatei. Asta în condițiile în care Renata ți-a spus repetat, mai întâi finuț, și apoi mai direct, că na, dacă nu înțelegi, să-ți aduni manierele de pe unde le-ai rătăcit.

     Persecuții, frate! Serios, dă-mi și mie ce-ai fumat.

     Cine dă doi bani pe tine? 🙂

     Apreciază

     • Las’ că-ți spun io cine dă, și nu 2 bani, ci muuuulți bani pe Dl Goe: doamna Stely, cu al său nickname „finuț”, cu Y final, cum adoră orice Marghiolița-pedichiurista să-și diminutiveze prenumele în Margy sau, și mai străinescovici – Margÿ .

      Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renata Carageany – Sunteți foarte nostimă in felul in care o puneți la zid pe manichiurista Y-istă. Ați pus punctul pe y cu mare autoritate, sesizând magistral esențialul: să diversionăm frumos si cu spor. Totuși cred că puteți mai mult. Mă rog, așa credeam. 😦

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Aldus nu cred se găsească cineva dispus la o asemenea risipă dar ce pot spune cu siguranță este că tu faci toți banii prin prezenta aici. Ai reușit (cu zel si abundență) s-o aduci pe d-na Carageani aproape la nivelul tău. Mai că nu vă mai deosebiți.

    Apreciază

   • Samanu Q zice:

    Du är verkligen skröplig.

    Apreciază

 3. Suzana zice:

  Mi-a placut popasul pe aici. Multumesc frumos!
  Recunosc ca imi place sa merg cu trenul. Uneori mai trec prin gara doar sa le vad, venind, plecand,
  chiar daca raman cu tristetea ca desi ar putea deveni o bijuterie a orasului, este doar agitata ca nu prea e bagata in seama…

  O duminica placuta si o saptamana usoara.

  Apreciază

 4. Arca lui Goe zice:

  Doamna Carageani, văd că ați adăugat pe blog caseta cu istoricul comentariilor, ceea ce este foarte bine întrucât devenise necesar. V-as ruga, dacă nu vă e cu supărare să măriții numărul nivelelor pe care sunt acceptate comentarii la comentarii ca să fie mai clar cine cui, în noul context aldusian de din subsolul articolelor garalogice. Măcar 5 nivele ar fi mai nimerit. Vă mulțumesc anticipat. 🙂

  Apreciază

  • Aldus zice:

   Aha! Acum am observat că mi-ai lăsat un răspuns sub un fir de discuție la care nici măcar nu participasem. Totuși, ideea firească ar fi să te ridici tu la nivelul nostru (care nu reclamăm lipsa acestor imbricări pe 5+ niveluri) și nu să ne tragi pe noi la nivelul tău.

   Apreciază

 5. nostrastella zice:

  Pffffoai! să-mi fut una ș’alta nu.

  Stai oleacă să-mi pun ochelarii de soare.
  Că la ce lumină se făcu în gară și la cât sunt eu de chiaună, nu (te) văd bine de loc.
  (au mai rămas bani-știm noi de la cine- de ți-ai plătit facturililii? 😆 ). Gizăsule, dacă m’auzi, hai de vezi! Hm. Așa luminată n-a(i) fost de multă vreme, și mi-e să nu te pârlești. Nu c-ar fi prima dată. Cunoaștem. Ioi… și foc de artificii?! Astea le-a adus Goe? Nu, nu cred. Că’i domn se știe, da’ să fie și’nstărit și cu dare de mână?! Fuck, asta e bine de notat.
  …..

  Zâno, io ți-am tot spus că îmbătrânești urât.

  Nu c-ar fi treaba mea dar orișicât… ai și tu o vârstă. mă rog
  Oricum, ne cunoaștem de prea mult timp, așa că nu-i cazul de politețuri între noi . Și, mno, whatever.. îmi cer scuze anticipat celor piţifelnici(se știu ei!) cu ștate vechi pe acest peron de gargară și.. zic că am a’ți spune vreo două ‘șa, de n’o fi cu supărare. Vr’o două de’nceput! C’or fi mai multe și promit să revin(de noi uita). So

  De’nceput, bagă-mă și pe mine pe lista celor ce dau mai mult de doi bani pe Goe, ș-apoi pune-mă prima pe lista celor ce nu dau vreun ban pe tine și ceata ta de decât nimurigi.
  Apoi ..

  ”fiindcă cineva care publică unul, două… cinci volume la o editură care-și oferă serviciile contra-cost, adică autorul își autofinanțează 100% nebunia de a-și vedea numele pe o copertă, ăla nu e scriitor.”

  … mi-a plăcut asta, jur.
  Că nu vrei să fii colegă cu berbecali, copos ori futicău’ națiunii, e cumva de înțeles. Da de ce te deranjează? Tu’i fi decât scriitoare adevărată, te pomini? Retoric,Tu cum ai plătit? Sau cine? hm… Știu.. alte vremuri. o tempora

  Apoi…

  ”Nadia și colegele ei de antrenament veneau la școala de gimnastică dintr-un mediu sărac și needucat. Mâncarea de la clubul de gimnastică trebuie să fi fost de vis pentru ele. Poate că nu erau toate născute pentru performanță. Dar gimnastica era singura trambulină pentru o viață lipsită de mizerie. Poate că unele s-au întâlnit prima oară cu dușul cald, cu apa curentă, cu wc-ul racordat la canalizare în școala de gimnastică. Bătaie mai văzuseră și pe-acasă.”
  … m-ai lăsat fără cuvinte.
  asemenea jeg de comentariu… îți vine brici!

  îmbătrânești urât zâno! zău

  …mă merg să vărs și m’oi întoarce. cândva

  Apreciază

  • Stello, am luat act de toate câte le-ai zis. Știi ce? Să mor dacă mă interesează.

   Apreciază

   • nostrastella zice:

    Serios? păi asta e de bine; ce nu te interesează nici nu te afectează, n’așa?!
    Rău e că nici nu ai vreo șansă să te (mai)faci bine.. Who carres la urma urmei, tu mergi pe drumul tău (că oricum mult nu mai este). So

    I’m Back!
    Iar cum volodea e cu popcornul pregătit (scuze de întârziere musiu; respect cumva scenarita), să-l satisfacem, zic! Btw, bună aia cu ”furca transcede poezia”. Mi-i permite s-o folosesc și eu cândva nu? că doar n-o fi marcă înregistrată? (crezi că lotus poate d’astea? metafore brici, alea alea..hm ……….zâna poate! știm, da’ lotusița?! bleah) Să purcedem dară

    Zâna mea ne bună!

    mi-e atât de ușor să-ți spun că și cât te urăsc, pe cât de greu mi-e să-ți spun că nu te iubesc. Pfff.C-ai fi putut fi orice în lumea asta… cred că o știi și tu. Că mi-am dorit doar eu să fii altfel? poate. Dar… Să ai o minte ca a ta… s-o irosești pe și cu neica nime (inclusiv eu)… sunt prea multe de spus. Alt’dată. Mai zic doar că mă înclin în fața părinților tăi, acolo unde or fi. Felicitări, dragi părinți! Pentru ceea ce ați crescut. Nu pt omul care a devenit. sorry
    ……….
    ”2) O palmă pe obraz din partea mamei fiindcă, ieșită de la ultimul examen din bacalaureat, nu m-am întors ață acasă, am mai lălăit-o pe străzi cu colegii mei. Din palma aia îmi amintesc totul, inclusiv amenințarea mea către ea – palma asta ai să mi-o plătești! – și m-am ținut de cuvânt.”

    Vezi tu zâna mea ne bună(sic!), că elucrubez acum p’acilea nu vine nicidecum din dorința (cuiva!) de a-i lua apărararea lui goe ori din vreun cine știe ce spirit de frondă. No way. Se descurcă singur, fii convinsă. Că(,) când te-am văzut pe arcă… evrika mi-am zis, d’acu nu ne-om mai plictisi. Vivat. Spirit… duh…literatură. Mi-am luat popcornul -aidoma lui vladen, mi-am șters mucii, l-am chemat pe iubi și am dat play! Și… și…

    Tu defapt te-ai băgat pe felie doar ca să îi umfli fustițele lotusiței, încercând ca disperata s-o faci intușabilă. Gizăsuleeee! Fucking gizăs! Să cauționezi un personaj ca lotus și la fel de ubicuu ca iosif pe rețele, îmi pare de noaptea minții. Că lotus, se știe! ca gen, e fetiță: nici nu fute nici n’o fi futută ever! Ca sex? Naibilui, who cares? Oi reveni altdată pe acest subiect.

    rolul citatului de mai sus?
    e al tău. îți aparține. și dacă pe tine nu te intere ceea ce spun eu, apăi să mor io: pe mine tare mă interesează ceea ce zici tu. So. Cum a fost? Cum ia’i plătitt’o? I-ai dat un pumn? ori…

    … revin mai colo șa, că sunt invitată la un vin

    te pup
    vă pup

    Ps și eu te iubesc klaus!
    mă bucură tare revederea virtuală 😆

    va urma

    Apreciază

   • nostrastella zice:

    Clar, pot să fac asta. Păi… Atunci așa să fie.
    Îți doresc un seniorat lung, lin și fără mari reparații.

    Toate cele bune!

    Apreciază

  • Aldus zice:

   Dar câtă eleganță! Dacă ai mai lucra puțin la cursivitate, ai ajunge o demnă purtătoare de cuvânt a celui pe care dai mai mult de doi bani.

   Cam câți dai, totuși? Trei? Patru? 🙂

   În orice caz, mai mulți decât dai pe noi. Mă auto-includ aici în rândul celor care frecventează gara. Nu dai doi bani pe noi, dar ne dai, totuși, mai multe cuvinte pe metru de comentariu pătrat decât are textul articolului. Steluțo, pe cuvintele tale câți bani dai? 🙂

   PS: Ban la ban trage. Am pus doi de sămânță într-un comentariu dinsus și iată cum s-au înmulțit între timp!

   Apreciază

 6. Amurg zice:

  Va rog sa nu va mai certati. Cand v-ati intalnit mi-am zis: „Renata si Dl Goe, ce festin de lux o sa avem in toamna asta cu ei doi, cu dialoguri spumoase, inspirate, sarate, piperate!”
  Acum stau si ma uit cu amar la voi, cafeaua e amara, vinul tot asa. Sper sa va treaca. 🙁

  Apreciază

  • Amurg, mie îmi place Goe, chiar așa măgar și violent cum e! El nu mă mai place. De când a aflat cât sunt de bătrână. El crede că poza mea de la avatar e o fotografie alb-negru. De fapt, e o daghereotipie…
   Știi ce? Ție pot să-ți spun adevărul, ca între femei: fată, un fost iubit de-al meu mi-a făcut portretul în paleoliticul superior. Prietenul lui a pictat un zimbru. Fiecare a pictat ce-a vânat. Noroc că eu am supraviețuit până în epoca photoshopului. (Zimbrul nu, că l-am mâncat.) Așa se face că eu m-am scos la față cu tehnologia și par încă vie.

   Apreciază

  • Aldus zice:

   Amurgule, poate nu-s toate ingredientele acolo, dar ceva piper vei recunoaște și tu c-a existat în comentarii! 🙂 Hai, nu te mai plânge. Și nu mai privi cu ochii larg închiși. Dacă Goe se joacă cu tine și te complimentează, aia îi face invizibile invectivele din comentariile adresate altora încă dinainte să se certe cu Renata? 🙂

   Apreciază

   • Amurg zice:

    Aldus, serpisor din „gradina binelui si raului” care-mi esti, 😅 mister Goe nu prea m-a complimentat, ca nu prea a avut motiv!😂, ba chiar m-a bestelit ca la carte dar a si stiut sa-si ceara, barbateste si cavalereste, scuze. Mare lucru, sa stii, in ziua de azi si eu, lucrurile astea, le apreciez foarte mult.
    Daca observi bine, mister Goe chiar este atent si cavaler cu genul feminin, in general dar si in special. Cand zic in special, nu ma refer la mine, bineinteles. 😋 Mna, oricum ii mai sare mustarul din te miri ce dar cred ca ii trece daca stii sa-l iei cu binisorul. Eu nu ma prea pricep la luat cu binisorul ca sunt genul „ce mi-e-n gusa-n si-n capusa” si plec val-vartej trantind usi pe care, mai tarziu, uneori, nu de fiecare data, le-as deschide dar mi-e jena. 😅

    Apreciază

  • Aldus zice:

   Uite o propunere concretă: dacă vrei să-ți aduci contribuția la pacea planetară, spune-i celui care crezi că a greșit să-și ceară scuze. „Nu vă mai certați” e prea vag și ineficient, fiecare va considera mai departe că el are dreptate și că îndemul tău îl vizează pe interlocutor. Analizează istoricul „certei”, stabilește cine a sărit calul și admonestează-l. Așadar, în loc de diluatul „să fie liniște și pace” care nu spune nimic concret, trage-i un perdaf fie Renatei, fie lui Goe, după cum consideri că este cazul. Și asumă-ți această poziție. 🙂 😉

   Apreciază

   • Amurg zice:

    Aldus, vai da’ cate reprosuri si acuzatii! Nici macar nu am fost prezenta dar totusi am ucis pe cineva, sigur. Ramane sa dovedesti acum asta, Aldus si contez pe tine ca ai sa reusesti! 😂
    Dragule, eu sunt cititoarea si comentatoarea PER SE si nu ai sa ma scoti din asta nici cu pusca la tampla. Sunt devoratoarea de cuvinte frumoase. Da-mi-le si-ti ridic statuie.

    Apreciază

    • Aldus zice:

     Cuvinte frumoase? Hmm.

     Cică soțul pecat în delecație, către soție, la telefon:
     – Ce dor mi-e de tine! Și sunt cam înfierbântat! Spune-mi ceva murdar!
     – Baia, bucătăria, biroul tău…

     În lumina celor de mai sus, iată niște cuvinte frumoase: sevă, trandafiriu, Dumnezeu, uimire, senin, arc.

     PS: Fă o poezie cu ele! 😀

     Apreciază

   • Amurg zice:

    Din arcul lui Dumnezeu,
    Tasnesc sageti, ca niste uimiri trandafirii
    ce cad peste lume, pe ape, pe case, in vii si peste strugurii toamnei..
    Si vinul ne fierbe in sange
    baut din pocale sangerii.
    Tu curgi, ca o seva de purpura-n mine,
    Adanc, ca-ntr-un somn fara moarte, ma scufund in seninul din tine..

    Tada! 😅

    Apreciat de 1 persoană

   • Amurg zice:

    Trebuie slefuita dar nu am timp…🙂

    Apreciază

   • Amurg zice:

    Cuvintele cu Z in ele imi plac mult: Dumnezeu, zarzar, zambet, zurgalai, zumzet, zambila, zarzuela, zahar.. 😅

    Apreciază

   • Dr. Vader zice:

    Imaginea „Și vinul ne fierbe în sânge” e splendidă… ca și „Tu curgi, ca o seva […] în mine, Adânc […] mă scufund in seninul din tine..” Bravo! O să poruncesc celor doi coioți telepați să ia legătura cu tine.
    Aldus, nepoate, stai un pic deoparte, ești prea tânăr pentru statuie! dar mi-a plăcut comentariul tău cu Highlander, chiar da!

    Apreciază

   • Amurg zice:

    Coiotului stelar Dr. Vader

    La ora cand se-aprinde luna,
    Doi lupi flamanzi vom fi,
    Cu halci din carnea timpului si-a ta
    Ma voi hrani.

    Pagan si fara indurare
    Vei pune tu, apoi, in mine,
    Tot dorul meu de tine,
    Tot ce doare.

    Intr-un tarziu, cand luna va apune, in rana timpului ne vom ascunde,
    Vei devora intreaga urma mea,
    Voi disparea in noaptea grea.

    Ma vei chema apoi, din cand in cand
    Chiar daca stii ca nu exist, ca-ti sunt doar gand…

    🙂

    Apreciat de 1 persoană

   • Amurg zice:

    Iar eu, Renata, citind ce crezi despre vorbele mele, ma simt de parca am castigat medalii pe campul de batalie.

    Multumesc.

    Apreciat de 1 persoană

    • N-ai câștigat nimic, E doar opinia mea, subiectivă.
     Dar Vader, când va citi stihurile tale, știi ce-o să facă? O să-și toarne un pahar de vin franțuzesc, scump, vechi și bun, o s-o mângâie pe Mitzy între urechi și-o să creadă, cu toată masca aia a lui neagră și de fier că viața merită trăită, fie și numai pentru un amurg reușit, cu un Volkswagven în curte.

     Apreciază

   • Dr. Vader zice:

    Amurgo,
    Chiar de nu ești a mea,
    Te rog, lasă-mă să-ți cânt
    acest poem submarin.

    Ape și vise înfășate în plăpumi groase
    Îmi țin de fiertură și tot mă sugrumă.
    Te iubesc iar,
    prin acest periscop ruginit și găsit.
    Și iar și iar fugi de mine, cu mine.
    Ca și acum unsprezece mii de ani,
    Ca și alaltăieri,
    Ca și mâine.
    Regina din adâncuri a murit,
    topind odată cu ea soarele multor bărbați.
    De aș găsi un limpede izvor în tot acest ocean stricat…
    De aș găsi!
    Să-mi înalț sabia?
    Să ridic steag de pirat?
    În clopotele mele sparte să bat?
    Să jefuiesc mormântul de ape-al Reginei,
    În sânge de râu secat să mă scald?

    Apreciat de 1 persoană

   • Amurg zice:

    Dr. Vader

    Da-mi mana
    Si hai sa coboram in ape
    Si printre scoici de-argint
    Si prin nisipuri,
    Sa cautam o lume
    Cu alte anotimpuri,
    O lume fara zi si fara noapte,
    O lume in care vise
    Se nasc sa se adape
    La zambetul Reginei
    Cu-o viata fara moarte..
    Vor curge iarasi rauri,
    Cu apele cantand
    Si din adancuri,
    Luna, se va-nalta razand…

    Apreciat de 1 persoană

   • Arca lui Goe zice:

    Oh, amurguri violete… Vine toamna cu plânsori de piculine.

    @Amurg, amurg, amurg… impresionante rezultatele improvizațiilor tale poetice. Denotă nebănuite talente. Oricum ești peste Aldus, care si el este cu trei clase peste vader in cenaclul de pe peron. Trenul accelerat 287 plecă in direcție Mangalia – Vama Veche, peste 5 minute, de la linia 3. Vii?

    Apreciază

   • Amurg zice:

    Renata, las’ ca stiu eu mai bine ce am catigat. 😋
    Povestea cu Vader si Mitzy si vinul baut in Amurg si Volkswagven-ul din curte, imi pare tare frumoasa. Povestile simple sunt cele mai frumoase.

    Apreciază

   • Amurg zice:

    Dl Goe, eu viu, venim toti. Plecam impreuna, de mana, ne intoarcem tot asa. 🙂

    Apreciază

   • Dr. Vader zice:

    Plouă acum ninsoare de lacrimi străvechi,
    Și-ngheață aici șuvoaiele reci și pline de jurămintele grele.
    Și plouă cu lacrimi de gheață perechi și ninge cu ploaie de stele.
    Ale noastre clopote sparte bat împreună,
    Abia acum cântecul lor de pământ se răzbună.

    Amurgă zeiță,
    Mă rog la tine, crăiță!
    Mișcă-mă odată din piatră,
    Adu-mă mai degrabă la Vatră!
    Ia-mă de mână, sihastru,
    Și zboară cu mine albastru!

    Aprinde-mi în noapte Iubirea!

    Ce să-ți mai închin, femeie?
    La mine am doar curcubeie.
    Nu am nimic de fier,
    Nu am nimic de sânge,
    Am doar niște viață ce pe-alături se scurge.
    Mereu te-am văzut doar prin cioburile sparte,
    Te rog, te invoc, nu mai sta de mine departe!
    Te rog, nu mai trece pe lângă mine în cer,
    Nu vreau să mai adorm vreodată cu vise de ger.
    Și nu mai vreau ca să-mi mai cânte tăcerea!
    Și nu mai vreau altcineva să-mi mai oprească vederea!
    Și nu mai vreau ca să mai merg nicăieri!
    O să mi te aștept roată,
    ca să-mi vii odată,
    Toată,
    din veșnicul Ieri.

    Eu, între timp, mai culeg niște Soare,
    Să am mai mult,
    să-ți aștern la picioare.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Amurg – Cu grupa mare, toți de mână, ar fi mai nimerită destinația Năvodari. Verifică tu mersul trenurilor. Daca nu e nici un tren către Năvodari se poate merge foarte bine si cu b-Arca. Poate veni si Doctor vader si toți ceilalți doctori:

    Apreciază

   • Amurg zice:

    Dr. Vader
    M-ai recompus din cioburi sparte si din crampeie de ganduri.. Sunt coplesita.
    Iau cu mine toate darurile tale si voi adormi in cantec de clopot, visand curcubee.

    Apreciază

   • Amurg zice:

    Dl Goe, faina gasca suntem. Niste cuci simpatici si nauci.

    Apreciază

 7. Vladen zice:

  Hehehe, furca transcede poezia! Uite ca totusi se simte o absenta de cam juma de decada din blogosfera.. Scandalurile nu s-au schimbat, dar la detalii ma simt ca si cum as intra la mijlocul serialului :D. Mi-era dor.

  Apreciază

  • Aldus zice:

   Eh, are o vechime de câteva zile. Practic, am putea spune că ai intrat înainte ca scandalul să înceapă! 😀

   Apreciază

   • Vladen zice:

    Da, dar personajele se stiu/interactioneaza de mult si acuzele tin seama de istoric, fix ca-n cuplu 🙂 (plus discutia se duce evident in mai multe locuri, multe despre care probabil nu stiu). Oamenii au deja personaje si tabere preferate pe baza experientei interactiilor si conflictelor anterioare (vezi chiar aici exemple). Ca nu pot sa cred ca n-au mai fost si alte conflicte/interactii in astia 5 ani. Pana si puiul de scandal de acum pare sa fie mult mai vechi, macar intre personajul Iepure si Dl. Goe (bai cum suna…:)))).

    Apreciază

    • Aldus zice:

     Eh, eu îl știu pe Goe de câteva luni, Renata îl știe mai de hăt, dar nu cred că au interacționat (mult) în trecut.

     Pe mine nu prea mă mai interesează astfel de dispute. Decât în cazul în care sunt parte implicată în ele. 🙂 Dar nici atunci nu mi-aș bate capul cu istoricul lor. Who cares?

     Apreciază

  • klaus zice:

   😆😆😆, Vladimirescule!

   Apreciază

 8. Amurg zice:

  Renata, frumoasa povestea avatarului tau. Trebuie sa te fi iubit mult omul ala ca sa se expuna astfel unei alchimii periculoase. 🙂
  Imi pare rau de zimbru ca a avut soarta caprioarei lui Labis. 😥
  In rest, despre ce vorbim? Faina esti, desteapta esti, talentata esti, fara varsta esti. Imi mai place ca esti bucuresteanca de-aia getbeget (am o fascinatie tipic provinciala pentru asa ceva!😂), cu atitudine si cu limba ca taisul sabiei. Nu cred ca ai multe vulnerabilitati dar multe sensibilitati, da. 🙂

  Apreciază

  • Aldus zice:

   A iubit-o, dar ce folos? Renata i-a luat capul și i l-a devorat ritualic, preluându-i astfel talentul și puterile. E o Highlander din aia, nemuritoare.

   Acum ar putea să-l caute pe stră-stră-stră-stră-stră-strănepotul acelui fotograf, care ar trebui să fie contemporan cu noi, să-și ceară scuze pentru fapta abominabilă (din perspectiva lui) de acum câteva clipe (din perspectiva ei). Și apoi să scrie pe blog.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s