Spiciuiri (11) Acarul Păun lovește din nou

Din când în când spre tot timpul, reporterii televiziunilor descoperă câte un acar Păun. Săptămâna asta acarul Păun e farmacist.
Iată faptele:
De câteva luni lipsesc antibioticele de pe piață. Cine e de vină? Vă spun fetele cu teleprompter și text prestabilit. Farmaciștii e de vină! Că vând antibiotice fără rețetă. Măcar doo-trei pastile acolo, și e suficient. Din cinci farmacii strângi un pumn de hapuri de-astea. Destul cât să te autoabuzezi medicamentos, să capeți rezistență la toate antibioticele vieții, să ajungi la spital și să mori de nozocomiale.
Prin urmare, pe termen scurt, farmaciștii aruncă cu antibiotice în populație și generează criza de medicamente; pe termen lung, cresc mortalitatea în spitale după modelul expus anterior.
Gataaa!… Am rezolvat-o și p-asta.

Măi, fetelor, care transmiteți știri fierbinți de la fața locului, scrise cu două ceasuri înainte, în spatele lui, uitați-văți cum stă treaba:

Unu la mână. Farmacistul are, legal și deontologic, dreptul și competența să elibereze, în regim de urgență, antibiotice pentru 48 de ore, chiar dacă n-ai prescripție. Nu ți le dă așa, ca orbetele, vreau și io dă paișpe lei antibiotic, ia d-acilea, coane, că e saltaru plin. Te-ntreabă de ce, ce te doare, ce boli mai ai, ce alergii, ce medicamente mai iei – de subțiat sângele, de scăzut tensiunea, de făcut piciorul mic…

Doi la mână. De câte ori a prescris doctorul antibiotic numai după ce ai făcut analize și antibiogramă? Aproape niciodată. De unde știe el, doar din stetoscop, că ai o infecție bacteriană sau virală? Nu știe. Bănuiește. Simptomele sunt aceleași, numai diagnosticul de laborator face diferența. Ce știe sigur e că majoritatea infecțiilor virale se suprainfectează bacterian, mai ales la copii, bătrâni, persoane cu imunitate scăzută (fumători, boli cronice). Așa că recomandă și antibiotic. De ce dracu s-a mâncat azitromicină pe pâine, cu rețetă, în infecția virală cu covid? Aud? Din motivele deja enumerate.

Trei la mână. Decât să vă țineți de microfoane și de goange, mai bine v-ați duce, fetelor din televiziuni, la producătorii de medicamente, să-i întrebați ce nu le convine – prețul ridicol de mic sau taxa clawback prea mare? Intervievați și boșii Casei de Asigurări de Sănătate, să aflați cât din bugetul alocat de Stat se duce pe salariile lor, pe chiria și întreținerea megablocului unde-și târăsc zilele de muncă, plus alte mărunțișuri de-astea, fără impact la public.

Patru la mână. Știu că voi n-aveți nicio vină. Vă duceți pe unde vă trimit șefii voștri, care la rândul lor au niște șefi care stabilesc dinainte soluțiile unor probleme pe care le vor născoci ulterior.
Prin urmare, și voi tot niște acari Păun sunteți.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, Ce știe spițerul, mizeria umană, părerea mea, strict autentic, Uncategorized și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

89 de răspunsuri la Spiciuiri (11) Acarul Păun lovește din nou

 1. Aldus zice:

  Putem adăuga că mass-media (și nu medicul sau farmacistul) e cel care convinge omul că are nevoie să se îndoape cu diverse medicamente sau suplimente alimentare fie că e bolnav, fie că e sănătos. Adică, tot acarul Păun. Deci televiziunea aruncă în populație cu reclame la medicamente, pentru ca apoi televiziunea să le scoată ochii farmaciștilor pe motiv că ar arunca cu medicamente în populație? 🙂 Asta-i bună.

  Apreciat de 1 persoană

  • Aldus zice:

   Mass-media e cea* care convinge, și nu cel. Pesemne eram cu gândul la păuni. 🙂

   Apreciază

   • Nu chiar! Mass-media încasează bani pe publicitate de la producătorii de orice. Cu banii ăia plătește salarii, bonificații, chirii, producții. Presupun că, dacă vine un industriaș să facă reclamă la un detergent contra căcățelului de muscă și acceptă costul de 1000 usd/minut, mass-media înhață reclama pe nemestecate.
    Vinovat de inserția reclamei e producătorul mărfii respective. Nu firma de advertising, nu canalul care o propagă.

    Apreciază

    • Vero zice:

     Renata, ştii cum se zice, tot ţiganu’ îşi laudă ciocanu’! Dar cel care vinde timp pentru aşa ceva îi oferă o tribună, o audienţă largă, îi scoate ciocanu’ ăla în lume. Pe nebunu’ de ţigan nu l-ar auzi mai nimeni dacă televiziunea X nu i-ar vinde timp în care să-i ridice ciocanu’ în slăvi, tot contra cost, o firmă de advertising (că dacă-i zicem reclamă ne stă dracului în gât). Firmele de advertising şi televiziunile se pun în slujba producătorilor ca nişte prostituate de lux, fiind la fel de „inocente” ca ele.
     Iar exemplul lui Aldus cu LSD-ul e doar menit să sublinieze ceea ce am spus şi eu mai sus. Nu-ţi faci rost de o bilă albă dacă ripostezi luând-ul ad litteram, în stilul personajelor din „Las Fierbinţi”.

     Apreciază

     • Vero, nu vreau bilă albă, vreau să lămurim diferența dintre liber arbitru și contract pe bani.
      Poate spun o prostie, dar o lămuresc imediat.
      O televiziune e o firmă care vinde marfă vizuală și auditivă. Marfa ei e de două feluri: cea creată/produsă de ea în scopul de a mulțumi cea mai largă plajă posibilă de consumatori și cea creată/produsă de alții, unde nu e decât un intermediar care-și ia comisionul. Pentru felul unu are liber arbitru, ea stabilește dacă prin conținutul creat se adresează proștilor, deștepților, liberalilor, foștilor comuniști, tinerilor, bătrânilor, oamenilor de caracter sau jigodiilor.
      Orice televiziune comercială face combinații de n luate câte k din categoriile de mai sus și poate și altele, la care nu m-am gândit și tinde să obțină un algoritm de adresabilitate care să mulțumească verzele și caprele tuturor sau celor mai mulți. În practică, nu există o televiziune total populară. Dar fiecare se străduiește.
      Pentru felul doi, când e doar intermediar, nu are preferințe și criterii eliminatorii, funcționează numai legea cererii și-a ofertei.
      Marfa unu aduce audiență și crește sau scade prețurile intermedierii mărfii trei.
      Marfa unu aduce faimă, prestigiu, simpatizanți, dar marfa doi aduce bani în casă. Cu cât e audiența mai mare și telespectatorii sunt mai fideli, cu atât publicitatea aduce bani mai mulți.
      E un cerc vicios pe invers, dacă vrei.
      Bani mai mulți înseamnă salarii mai mari, studiouri și tehnologie mai bengoase, angajați mai buni profesional. Adică succes.
      Dacă ar sta șeful departamentului de publicitate să analizeze clipurile, calitatea reclamei, calitatea produsului și să aleagă asta da, asta nu, poate că alea 15 minute de publicitate ar fi așteptate ca desenele animate cu Mihaela de pe vremea copilăriei noastre, dar banii încasați ar fi mai puțini.
      Pentru că un producător, cu cât are marfă mai proastă și mai șmenuită, cu atât e dispus să cheltuiască mai mult ca să-i facă publicitate. Marfa cu adevărat bună, care se vinde prin ea însăși, n-are nevoie de publicitate.

      Ai dreptate: televiziunile și firmele de advertising se pun la dispoziția producătorilor ca niște curve de lux. Dar asta e societatea de consum și n-ai ce-i face.
      Televiziunile de nișă sau cu sponsori nu procedează așa, își permit luxul să filtreze publicitatea după bunul plac, dar la câte televiziuni de-astea ne uităm?

      Apreciază

     • Vero zice:

      Da, sigur, asta e societatea de consum în care trăim, ceea ce însă nu presupune să mângâiem curvele de lux pe creştet spunându-le că ele, sărmanele, n-au nicio vină.

      Eu oricum nu mă mai uit de multă vreme la televizor. Dar bărbatu-meu se uită la filme documentare şi uneori mai casc şi eu gura la câte un fragmenţel.

      Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Aldus sărmanul a vrut sa te perie un pic că prea era liniște. A vrut să spargă gheata ca prea nu se grăbea nimeni să fie de partea solidarității tale de breaslă si a făcut-o cum stie el, cum s-a priceput si el si uite cu ce s-a ales. Cu un răspuns logic si rational. Tu cu cine ții? 🙂

    Apreciază

   • Aldus zice:

    Păi indiferent cine plătește reclamele, este o ipocrizie să arăți cu degetul spre farmaciști că vând medicamente populației în timp ce tu prin reclamele tale promovezi fix același lucru. Dacă luatul aiurea de medicamente ridică astfel de probleme, dacă e nesănătos pentru societate, dacă e lipsit de etică, atunci poate ar fi cazul să-ți selectezi mai bine clienții de publicitate. Dacă mâine vine șeful unui cartel de droguri și mă plătește să-i fac reclamă la LSD, asta nu-i o scuză ca să bag reclama respectivă pe post. Deci, fie consumul neavizat de medicamente nu este o mare scofală, și atunci facem și noi (ca televiziune) reclamă la ele, fie, dacă facem emisiuni în care spune cât de toxic este acest consum de medicamente luate după ureche, păi nu mai facem nici noi reclamă la ele. Că altfel suntem cam ușor ipocriți.

    Domnu’ Goe, Renata cam întotdeauna îmi oferă răspunsuri logice și raționale. Aia nu înseamnă că sunt întotdeauna și corecte sau că sunt întotdeauna și de acord cu ele. 🙂 Că poate fi o logică bună sau o logică eronată. Dar ele sunt răspunsuri logice și raționale.
    De fapt, dacă (re)citești cu atenție, posibil să observi că aproape toate comentariile de până acum sunt cât se poate de logice și de raționale și vizează subiectul propus în articol. Singurul comentariu care nu discută tema articolului ci anumite personaje, speculând diverse intenții ce i-ar fi putut anima, aparține domniei tale.

    Apreciat de 1 persoană

    • Aldus, trebuie să clarificăm niște lucruri.
     Tipul cu LSD-ul n-o să-și facă reclamă niciodată, fiindcă o să-l înhațe „brigada narcotice” (sau crimă organizată?) înainte de-a apuca el să clipească.
     Televiziunile nu fac publicitate. Vând timp. Pe care-l cumpără producătorul de tăiței X, de antigripale Y, de mâncare pentru pisici Z. De calitatea acestor mărfuri e responsabil fabricantul, nu firma care-i produce clipul sau televiziunea care-l transmite.
     De conținutul reclamelor se ocupă CNA-ul. (să nu fie chestii care lezează publicul vizual. Vizual! )
     La produse farmaceutice e nevoie de avizul Agenției Medicamentului. Nu există reclame la medicamente. Medicament e acel produs farmaceutic care se eliberează numai cu prescripție medicală. Nu există publicitate pentru ele nici la noi, nici în alte țări, convinge-te privind calupurile publicitare, Pe acest criteriu antigripalele nu sunt medicamente, chiar dacă conțin substanțe farmaceutice.
     Televiziunile nu pot fi etice în sensul de educative, așa cum e școala. Vând emisiuni, filme, reportaje etc., contra audiență. Audiența stabilește prețul minutului de publicitate. Banii numai de acolo vin. Vorbesc de televiziunile comerciale, nu de dinozaurul TVR.

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Aldus iți place sa te învârți in jurul cozii si sa te auzi „vorbind”. Rezultatele ca de obicei, comice. Dacă o logică e eronată înseamnă că nu le logica, ci ilogică. Se pare că degeaba ti-a explicat Renata si că te lași greu, mai ales cand îți cășună tie, din „rațiuni” colaterale de „ambiț”. Televiziunile nu sunt organizate precum blogul tau sub tutela si autoritatea unei persoane. Cât de absurd ar fi să constrângi libertatea de exprimare a departamentelor de știri sau de știința ca să fie consistenți cu reclamele promovate de departamentul publicitate? Chestia asta era valida la televiziuni in comunism. Esti un pic in urmă. Iar ideea aia cu refuzul pe criterii „ideologice” al reclamelor pe care ar trebui să-l practice televiziunile in contra unor instituții acreditate legal, fiindcă nu știu cine din televiziunea aia nu e de acord cu un produs, e o gogomănie din partea ta, iar din partea televiziunii ar fi un abuz si o discriminare pentru care, in societățile normale, democratice, civilizate, ar ajunge la tribunal si ar avea de plătita daune.

    Apreciază

   • Aldus zice:

    @Renata

    Am dat un exemplu extrem (LSD) ca să ilustrez o idee. Sigur că n-ar fi posibil, dar la extreme unele lucruri sar mai repede în ochi. Cum ar fi faptul că nu-i etic și moral să strigi „hoțul” când tu furi.

    Televiziunile fac publicitate. Dacă tu crezi că doar îi țepuiesc pe cumpărătorii de reclame și pe tine ca spectator nu te influențează în niciun fel faptul că vezi produsul lor, te înșeli.

    Bun, nu cunoșteam detaliile despre medicamente/suplimente etc. Dar nu-ți dau dreptate la partea cu audiența.

    Hai să facem un salt înspre cinema, care-i frate cu televiziunea. Dacă totul ar fi pus în mișcare de audiență (respectiv încasări), cum îți explici că toate serialele moderne au deja-obligatoriile scene de homosexualitate și multi-pluri-inclublabla? Hollywoodul pierde bani scoțând pe bandă rulantă eroine de carton, personaje transgender și corectitudine politică cât încape, până la suprasaturație, și totuși, continuă să bage cărbuni pe foc și să-și enerveze publicul. Mai susții și acum că filmele nu au un rol educativ? 🙂 Iar dacă televiziunile s-ar ghida strict după audiență, nu s-ar mai face propagandă la televizor (decât acea propagandă care aduce un surplus de bani postului). Bun, e clar că acolo sunt și alte interse, și trăgând linie, dacă difuzorii de știri își permit să încalce deontologia și să se abată de la principiul „echidistant” sau neutru al audienței, urmărind să-și aroge și roluri educative (doar că nu în interesul celui educat, ci în interesul celor care educă, adică manipulează), atunci îmi permit și eu să-i trag la răspundere pe criterii etice și morale. Găsești că-i exagerat?

    @Goe

    În sfârșit, ai produs un comentariu pe subiect (printre atacurile la persoană). Felicitări și la mai mare!

    Cât despre partea în care te legi de subsemnatul, sintetizând comentariile tale de mai sus ar ieși ceva de genul:
    Goe (comentariul 1): „Ahh, uite la Aldus cum a sărit să se gudure pe lângă Renata și să-i cânte în strună!”
    Goe (comentariul 2): „Ahh, uite ce prost e Aldus, care se încăpățânează s-o tot contrazică pe Renata!”

    🙂

    PS:

    Dacă o logică e eronată înseamnă că nu le logica, ci ilogică.

    Ca de obicei, tu, care constant mă acuzi că citesc ad-litteram, citești afirmațiile mele într-o cheie ultra-simplistă.

    Un fizician face niște calcule și conchide că steaua X e la mai puțin de 10 ani lunină de noi. Un astronom face niște măsurători și trage concluzia că steaua X se află la peste 10 ani lumină de noi. Lorin Fortuna afirmă că steaua X este o iluzie optică proiectată dintr-o bază subterană a Lunii. Dintre primii doi oameni de știință, evident că numai unul are dreptate. Dar ambii discută în termeni logici, matematici, științifici. Iar faptul că unul se înșală nici măcar nu înseamnă că are un raționament greșit; căci e posibil ca rezultatul să-i fie alterat de lipsa unor date. Raționamente corecte (și perfect logice) aplicate pe date insuficiente pot conduce la rezultate greșite. În timpul ăsta și spre deosebire de amândoi, Lorin Fortuna discută în termeni ezoterici.

    În mod similar, Renata discută, de regulă, în termeni logici și raționali – chiar dacă nu întotdeauna îi dau dreptate. Spre deosebire de alți blogări sau comentatoare, care discută de exemplu pe bază de feelinguri sau în virtutea unor prejudecăți, și pe care i-ai întâlnit și tu pe diverse bloguri.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Aldus iar ai spat bășica cu zgomote. Nu e vina ta. E vina mea ca ti-am dat startul. E bine că l-ai invocat pe Lorin Furtuna in apărarea ta (aveți multe in comun, esoterisme) pentru că astfel începe să se clarifice felul in care iți produci prestația:

    Aldus ești tu comic, dar uite mai ai mult de lucru pana la consacrare. Mi-a plăcut teribil aia cu fizicianul versus astronomul. Daca ziceai astrofizician era si mai tare. Sau astrolog, la alegerea ta.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Non è vero !!! 🙂

    @Renato – Ai scăpat ieftin. Discuția a derapat in peisaj si nu mai poate fi adusă înapoi. Despre topicul tău nimeni, nimic, nici-o vorbă. Conspirația tăcerii cu vorbă multă (big pharma la scară mică. Scara blogului). Si-ai mai ratat si o bila albă… la alba-neagra. Un joc foarte interesant la care prestidigitatorul nu poate avea succes fără „martori”, care sa-i traducă pe clienți din amor.

    Apreciază

    • În ciuda structurării labirintice a mesajului, am înțeles exact ce spui.
     Nu e prima dată când garagii reacționează așa, la un subiect care ar trebui să spargă ecranele.
     Vezi, gustul publicului nu e de discutat. Autorul e de vină că nu s-a făcut înțeles. A preferat s-o facă pe pamfletarul, în loc să dea cu pumnul în masă:
     Oameni buni,
     producătorii și importatorii de medicamente, din cauza și nu datorită condițiilor draconice pe care le impune statul român, au tras pe dreapta și așteaptă vremuri mai bune. E dreptul lor, că și pe ei îi costă salariile, gazul, lumina, apa și benzina. N-aveți antibiotice pe piață, dar nici multe alte medicamente vitale PENTRU CĂ AȘA VREA STATUL! STATUL VREA SĂ SCOATĂ MORMANE DE BANI NEFĂCÂND NIMIC, BANI PENTRU EL ȘI PENTRU SLUJITORII LUI, NU PENTRU VOI, PULIMEA. ORI DE CÂTE ORI DECLARĂ STATUL CĂ VĂ APĂRĂ UN DREPT ȘI GĂSEȘTE UN VINOVAT CARE VI-L UZURPA, GÂNDIȚI-VĂ CĂ STATUL CÂȘTIGĂ ÎNTREIT DIN SCANDALUL PUS ÎN SCENĂ, CU PREȚUL DISPARIȚIEI MULTOR FIRME ȘI A MULTORA DINTRE VOI.
     Așa voiai să scriu?

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Renata din Las Fierbinți??? Aspirina?

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renato – E încurcătura la mijloc (Miercuri, Ploiești). Poti folosi câte majuscule vrei. De data asta nu ai dreptate (…) iar publicul n-a reacționat nu pentru ca e prost si n-a înțeles mesajul ci dimpotrivă. Finuț fiind si neputând sa-ti cânte-n strună a pus batista pe țambal preferând sa vorbească altceva, chestii colaterale, pe lângă (cu excepția lui Aldus care e pe lângă in mod natural, de la mama lui, imediat in permanenta). Faptul că (a) există hibe la producători, ori ca (b) medicii fac tâmpenii (precum recomandarea antibioticelor fără a avea certitudinea că sunt necesare), ori că (c) uneori auto-medicația (asistată de farmaciști binevoitori) se nimerește să fie cea potrivită sau măcar nevătămătoarea, nu justifică in niciun fel derapajele din rețeaua farmaceutica din Romania. Solidaritatea ta cu breasla este de înțeles dar… sa fim serioși ce naiba. In tara cu cele mai multe farmacii inutile pe cap de locuitor se practică furnizarea de produse la cererea clientului fără rețetă ceva de speriat. Rezidenții romani din alte tarii (mai occidentale) care n-au asigurare medicala si/sau trecere la doctori vin in Romania (acasă) si se aprovizionează (burdușesc) cu medicamente (INCLUSIV ANTIBIOTICE, pardon de majuscule), din prea multele farmacii de la scara fiecărui bloc. Ceea ce e departe de a fi in regulă.

    Apreciază

    • N-o să intru într-o polemică despre utilitatea/inutilitatea meseriei de farmacist sau despre fișa postului, fiindcă eu însămi sunt scârbită de multe ori de practicile colegilor mei.
     Dar criza de medicamente, indiferent de ce cred televiziunile și publicul larg, nu e generată de abuzul de medicamente pe care îl încurajează farmaciștii.

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Bine, nici eu n-o sa te întreb cine sugerat că ar fi de pus in discuție (polemică) utilitatea/inutilitatea meseriei de farmacist.

    Apreciază

 2. Arca lui Goe zice:

  big pharma la scara mică. Scara blogului. 🙂

  Apreciază

 3. @Goe
  Gata, m-am lămurit. Am săpat ca arheologul pân-am dat de ciobul discordiei. Shamanu a început, când cu lotca. 🙂
  Dar e vorba aia – destul o măciucă la un car de oale. Zic să depășim momentul.
  Nu mă omor după comentarii extralarge, cu atât mai puțin cînd nu sunt la subiect. Dar nici cenzura nu-mi place.

  Apreciază

 4. Amurg zice:

  Nu stiu ce sa zic de galceava asta (adica nu am timp ca sa gandesc ceva inteligent!😂) dar pot sa zic, ca la tine, doamna Renata, as veni ca la medic. 🙂

  Apreciază

  • Aldus zice:

   Eh, nu-i problemă. La ora asta matinală, cine poate să-i ceară Amurgului să zică ceva inteligent? 😀

   Apreciază

  • Arca lui Goe zice:

   Nu există nicio gâlceavă. E o pură invenție a tabloidelor. 🙂 Ca-n Cannes. Ceva ce n-a văzut Parisul.

   Si eu fac la fel. Când nu sunt in stare să fac ceva, spun că n-am timp pentru treaba aia. Dacă e mare, denotă constipație. Zi de vară până-n seară 🙂

   Apreciază

  • Alta acum, mă domnești!
   Poți veni la mine ca la medic, fiindcă am un fler deosebit, știu către ce specialitate medicală să te îndrum, după ce-mi povestești ce te supără. Ăsta ar trebui să fie „harul” farmacistului. Să rezolve ce ține de el, să te îndrume pe scurtătură unde trebuie să mergi.

   Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Asta n-ar trebui cumva să fie „harul” medicului primar (de familie, nu de primărie)?

    Oricum cel mai bun îndrumător din gară este (de departe) Aldus enciclopedicus-ezotricus, expert ad-hoc in orice. Capabil să ofere sfaturi oricui si soluții instant oricăror probleme (si nu numai). Are avantajul că lucrează si cu spiritul.

    P.S. Renato, nu înțeleg de ce te enervează formulele de politețe. Uneori si mie-mi vine să vă zic „doamnă”.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Ah, ne place Șerban Foarță. 🙂 Am avut câteva contre cu d-lui pe blogul Certocrația. Blog dispărut intre timp. Nu era un blog despre certitudini. Dimpotrivă. 🙂

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Ceea ce este foarte adevărat. Este un autentic si admirabil vrăjitor al cuvintelor. Este si opina mea pe care o susțin fără urmă de malițiozitate. Dar tot atât de adevărat este că uneori, furat cu totul de vrajă, merge (cu vraja) atât de departe încât pierde controlul si prima victima a vrăjelii devine dumnealui însuși. Desigur că in absența unor exemple acestea rămân doar niște speculații… din păcate Dorin Tudoran si-a șters efectiv blogul cu tot cu comentarii așa încât administrarea probelor ar deveni foarte dificilă. Totuși mici ecouri fragmentare ale tumularelor întâmplări petrecute pe Certocrația (neantizată azi) s-au păstrat (aflându-se si azi in conservare) pe Arca lui Goe, de exemplu acesta Nişte sub-semnaţi care evocă întâmplări de pe vremea in care Serban Foarță demisionase de la Dilema Veche si de la Cerocratia. Veți găsi acolo si o baladă originala a maestrului nemaipomenită si ne mai publicată nicăieri altundeva. Doar pe Arca lui Goe. Ceea ce va doresc si d-voastră. 🙂

    Apreciază

 5. Pingback: Despre oarece seminţe | VERONICISME

 6. Smaranda zice:

  Voi, vorbiți discuții. Dar mie rezerva de antibiotice din România mi-a salvat viața. Presupunând că viața este valoroasă și ești suveran destul să știi cum îi mersul. În vizită în România totdeauna se sconta cu o rezervă de ampicilină. Operație de uter. Miercuri eliberată din spital, analize ok. Joi săngerare neagră cu miros de cangrena. Sunt la ginecolog, ăsta nu mă primește la consult că vorbesc prostii. Bag p… în toți, iau din rezerva de ampicilină. În Germania nu îți eliberează nimeni antibiotic că te cheamă Smaranda.

  Apreciat de 1 persoană

  • Smaranda, asemenea ție, sunt mii de cazuri pe zi în care administrarea unui antibiotic e mai evidentă decât lumina zilei.
   De la abcesul dentar la o rană infectată (arsură, traumatism, operație), omul are nevoie de antibiotic IERI. Pentru acest motiv farmacistul are dreptul, după ce evaluează situația (și noi facem o mică anamnează, care ne permite să luăm o decizie bună pentru pacient) să elibereze/recomande un antibiotic, cel mai probabil eficient în situația dată. Că știm și noi, după 5+3 ani de învățătură, care sunt AB de spectru larg, cu minimă probabilitate de reacții alergice și reacții adverse.
   Rezistența la AB nu se face doar prin administrare abuzivă, ci mai ales prin subdozare, că pacientul, chiar și cu prescripție medicală, își ia pastilele când își aduce aminte, și numai o zi două, că se simte mai bine și ce rost are să se otrăvească, nu? Or, la doze subterapeutice, antibioticele funcționează bacteriostatic (opresc parțial înmulțirea microorganismelor), adică înăbușă pentru o vreme infecția, dar bacteriile care scapă cu viață devin rezistente (ca în mitridatism) și își reiau ciclul de reproducere, necesitând, ulterior, un alt medicament, cu altă structură chimică.

   Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renato – Desigur că in genere farmacistul are competența de a identifica antibioticul care s-ar putea potrivi cu afecțiunea de care ar putea suferi pacientul pe baza simptomelor descrise de acesta din vorbe. De regulă si pacientul are inteligenta să livreze exact vorbele care să se potrivească cu competenta farmacistului. Smaranda vorbește despre rezerve de antibiotic făcute din vreme, înainte de a-i fi necesare „IERI”. Mult mai adesea nici măcar nu este necesară această împerechere a inteligentei pacientului cu competența farmacistului, operând alte scheme si convenții, mai simple. 🙂

    Apreciază

    • Tocmai voiam să-ți precizez că ceea ce-l deosebește pe spițer de frizer e șpaga. Frizerului îi lași, nene, ceva, acolo, să simtă. Spițerului nu-i lași, că oricum te fură el, așa-i?
     Dar am citit mai cu atenție finalul comentariului și am înțeles că te afli în categoria corect informată – a celor care nu cred, sunt convinși că spițerul te fură și trebuie să-i lași și șpagă, evenual o cere el dacă i se pare că vrei să scapi netaxat. Te condiționează și zice: bă io ți-aș da o cutie de ampicilină de 6, 27 lei, dar te costă dooșcinci, plus ăia 6, 27. Te bagi?
     Nu? Nu-i așa că ăștia sunt spițerii români, Goe?

     Încă nu mi-ai spus care știi tu că sunt atribuțiile farmacistului, ca să vedem dacă se pupă integral cu ale vânzătoarei de la mezeluri și brânzeturi sau sunt nițel mai limitate.

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Nu cred să fie mai limitate decât ale vânzătoarei de mezeluri si brânzeturi. Dimpotrivă. Vânzătoarea de la băcănie nu are sortimente pe mezeluri sau brânzeturi pe care sa le prepare ea însăși in magazin si nici marfa pe care trebuie s-o vândă numai cu rețetă. Deci atribuțiile farmacistei sunt mai sofisticate decât ale măcelăresei. Dar ce-ti veni să vorbim despre asta?

    Apreciază

 7. Smaranda zice:

  Hai că ieri am fost o țâră vulgară. Îmi cer iertare. Ca scuză, eram încă șocată. Ieri în magazin un client a căzut și a început să scuture din mâini și din picioare, buzele erau albastre. Așa m-am speriat că am uitat tot ce am învățat la cursurile de prim ajutor. Din fericire salvarea a venit destul de repede. Când am ajuns acasă am topit cu soțul o sticlă de vin. 🤔

  Apreciază

  • Arca lui Goe zice:

   @Smaranda – N-am băgat de seama nicio vulgaritate. Exagerezi. Sper ca vinul ti-a prins bine. Acum câțiva ani eram pe un peron de metrou la Paris. Cand metroul intra in statie un individ (tânăr, elegant) a sărit in fata metroului si a fost strivit. Mi-au trebuit câteva secunde sa înțeleg ce s-a întâmplat si câteva zile bune sa-mi revin cat de cat. Seara eram la o terasa cu câțiva prieteni francezi si ei au remarcat ca nu sunt in apele mele. Le-am povestit despre întâmplarea de peste zi. Ei au ras, mi-au turnat vin si m-au consolat intr-un mod foarte original: Asta era? Stai omule liniștit mi-au zis, ca nu-i nimic extraordinar in asta, In fiecare săptămână se aruncă cate unul.

   Apreciază

 8. Dr. Vader zice:

  Azi, căutam ceva pe acest blog, am povestit eu cum am fost la o nuntă în Ieud și îmi trebuie povestea, și am dat peste altceva (că așa se întâmplă):
  ifim zice:
  iunie 16, 2018 la 7:23 pm
  Cu respect, vă adresez rugămintea… Dați-le naibii de comentarii inteligente, dar fără folos, și de replici iscusite, dar care nu ajută la nimic. Admirați frumosul, fiți buni și iubiți. Iubirea, ca și imaginația, nu au limite. Vedeți-vă de fericirea voastră. Baghi m-a învățat.

  Și nu mai e nici Baghi și nu mai e nici Ozzy, de la care am învățat eu..

  Apreciază

  • Arca lui Goe zice:

   Doctorul (vader) a prescris. Acum urmează să mergeți cu rețeta la farmacie să vedeți dacă găsiți medicamentul.

   Apreciază

   • Dr. Vader zice:

    Goae, nu fi obraznic! Vader se scrie ÎNTOTDEAUNA cu V mare!

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    vader ești Stupid. Se văzuse din prima nu era nevoie să insiști.

    Apreciază

   • Samanu Q zice:

    Marinerul iar isi Da in petic !!! Mamitica o sa te ia de perciuni !

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    S-a ajuns deja la „doi” maidanezi pe același peon, unul botezat „șamanul”, altul „doctorul” (interesante alegeri), amândoi știu să latre exclusiv off topic. Gară pentru doi. Cum s-o fi pricopsit peronul cu javrele astea „două” ar putea fi o poveste in sine. Iar felul in care se încurajează una pe alta, alta. Sper ca administrația gării s-a ocupat de ce trebuie, a despăduchiat potăile si le-a castrat, să nu ne trezim naiba că se înmulțesc.

    Apreciază

   • Aldus zice:

    Ca o curiozitate, a existat la un moment dat un blog intitulat „Gară pentru doi”, al unui Dan și al unei Dane, ambii iubitori de poezie și iubiți la distanță. N-a rezistat (nici blogul, nici relația).

    Asta e gară pentru noi. Bun venit în rândul nostru. Pe post de rugăminte, lasă-ți bocancii la intrare, că ești mai nou aici.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @aldus – Dar ce rang ai voinice? Ce funcție ai tu in gara asta? Tot mascotă? Te-ai aciuat si aici? Esti mascota universală?

    Eu am bocancii curăți si lustruiții. Potăile desculțe si oligofrene in apărarea cărora te simți dator să sari din papuci sunt niște jeguri infecte, cărora le put si picioarele si gura… aia cu care vorbesc exclusiv tâmpenii, off-topisme . Nu observi (ești prost?)? Sau nu vrei sa observi (ești jigodie?)?

    Apreciază

    • @ Goe, există o emisiune de divertisment pe una din televiziunile românești (știu că nu e pentru tine, e pentru poporani și farmaciști), se numește „iumor”. Acolo vin tot felul de inși, uneori chiar și actori care au sau cred că au simțul comediei și prestează stand up, monolog, glume și alte măscăreli care prind la prostime. Anul trecut a câștigat competiția un băiat cu sindrom Tourette, cu coprolalie. Până în ultima etapă a concursului, ce să vezi, nu s-a vindecat de Tourette, dar măcar de coprolalie da, și a virat spre ticuri verbale inofensive, care nu mai lezau simțul pudorii.
     Nu știu cum se numește varianta ta de Tourette, că nu e coprolalie, asta e clar. Poate „injuriolalie”?!
     Ai putea să te înscrii la concursul ăsta, că umor ai. Poate mai scapi de meteahna urâtă cu jignitul interlocutorilor.
     „Potăi desculțe si oligofrene”? „jeguri infecte, cărora le put si picioarele si gura”? „jigodie”?
     De ce nu-i înjuri direct de morți, de vii, de răniți, de veterani de război?
     Sau încă nu merită asemenea favor?

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renato – Explicația e simplă. Am bănuit că te-ai simțit vexată in schimbul nostru de replici (ai epiderma exagerat de sensibilă (…) ) si am vrut să fiu un domn (Domnul Goe) adică că să-ti tau un pretext rezonabil să-ti exprimi mâhnirea, nemulțumirile, frustrarea. Dacă m-as fi purtat exagerat de elegant cu potăile (de care vai, ti se rupe sufletul) n-ai fi avut un pretext rezonabil să mă trimiți la iUmor si ai fi rămas nemângâiată. N-am putut suporta acest gând. Sper că te simți mai bine. 🙂

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renato – Aldus este categoric mai „periculos” decât cei doi handicapați pe care te străduiești să-i menții la înaintare. 🙂 Faci un joc meschin si nu ești sinceră cu tine. Umbli cu tertipuri de un primitivism înduioșător, precum etalarea preocupării pentru false probleme pe care le-ai avea de rezolvat. Singurul detaliu de stabilit ar fi cam cat anume te iei in serios si cat e caterincă. Proporția intre cele două poate face o mare diferență in întâmplare. Partea optimista este că asta se va elucida foarte repede. In maximum două-trei replici. 🙂 Aștept cu mare nerăbdare.

    Apreciază

   • Aldus zice:

    Goe, presupun că filmul care se desfășoară în capul tău e foarte interesant. Totuși, în spatele camerelor de filmat, oamenii nu se numesc între ei handicapați fără un motiv real și fără să se cunoască. Nici măcar pe blog, sub anonimat. Cu excepția copiilor de clase primare: băi handicapatule, uite ce handicapată e asta și așa mai departe. Dar tu, la cât ești de cultivat și la cum jonglezi cu cuvintele (urâte deseori, dar orișicum), nu pari deloc infantil. La o primă vedere, inadecvarea dintre filmul care rulează în arca ta lăuntrică și realitatea exterioară în care te manifești în formă continuată se cheamă, în limbaj colocvial dar elegant, proastă creștere. Măi, dar tu chiar ești efectiv lipsit de bun simț? – ar putea suna o primă întrebare pe buzele unui cititor neavizat. Din păcate, în cazul tău întrebarea ar fi retorică, pentru că până acum ai demonstrat cu vârf și îndesat ruptura dintre film și realitate.

    Cu un lucru ai totuși dreptate: Renata nu-i calificată, ca farmacistă, să-ți pună un diagnostic serios. Pentru asta, cred că ai nevoie de un consult la un alt departament.

    PS:

    Blogul ăsta, din câte știu eu, n-a avut niciodată mascotă. Până acum câteva zile.

    Ajunge o botă la un car de oale.

    Apreciază

   • Dr. Vader zice:

    Nu e sindrom Tourette, merge pe linia lui 314.

    Apreciază

   • Samanu Q zice:

    Pe linia lu’ 314 fara bilet.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Aldus – „mesajul” tău are parfum de… pedanterii de cățeluș uitat pe cineva de afară. Si-i naiv din cale afară… Totuși in mod accidental conține o idee indubitabila: „realitatea” mea si „realitatea” ta sunt într-adevăr două lucruri extrem de diferite (in conținut si complexitate), 🙂 Am mai atins „noi” subiectul pe tema „normalitatea” ta versus „normalitatea” mea (o nuanță a aceleiași probleme: „percepția”) dar n-as intra in detalii că-i si off topic si mi-e teama că-ti dau tonul si verși iar călimară cu epopei si traduceri aldusiene goale de conținut. Ceea ce mă înduioșează pana la lacrimi este încercarea ta de a-ti proteja „realitatea” prin asocierea ei la grup, la majoritate, la normă, considerand-o plin de nădejde c-ar fi fiind una cu a celorlalți (deci normală) si diferita de a d-lui Goe (care este deci, iată, anormală). Ușurința cu care te identifici ca membru natural al unei comunități de personaje care-i conține de-a valma pe handicapatii „șamanul”, „vader” si alții 😉 este sublimă am putea spune. Este acesta un efect secundar de toată fala a complexelor tale manifestate in „disputa” interioara pe care te-ai decis s-o ai și s-o tranșezi in contra unei (ah) „arce lui goe”, sau mă rog a unui concept cu această emblemă, care-ti populează accidental mica minte.

    P.S. Doamna de la marmacie nu e cu nimic mai puțin abilitata si/sau îndreptățita decât tine să pună diagnostice, sa prescrie medicamente (inclusiv antibiotice si psihedelice) si sa facă recomandări pentru scheme de tratament. Ii îngăduie libertatea de exprimare. Pe peron. Dacă o ai tu (care ești cam tâmpit, pardon de impresie), de ce n-ar avea-o si d-ei? Nu? 🙂

    Apreciază

    • Domnu Goe, în calitate de gazdă a Gării, aveam obligația să încerc să-ți temperez exploziile de bădărănie, față de oameni pe care tu nu, dar eu îi cunosc. Din real.
     Ghinionul meu că mă ațin cu tot felul de lături handicapate, spre deosebire de domnia ta, care te ațineai cu intelectuali de marcă. De ce nu te mai (între)ții cu ei și acum, numai Lucifer știe!
     Domle, nu-ți place Gara, ia avionul, birja, trotineta… Nu e cu supărare.

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    P.P.S. si da intr-adevar: „cineva” ratează sa facă distincția necesara dintre „film” si „realitate” confundând filmul cu realitatea… si invers, Deh, personaje cu deficit de realitate.

    Dacă e precum zici tu (in cor cu Renata) ca aceasta in care (se) joacă alde aldus, șamanu, vader… si alti actori „ruși” (auto-distribuiți) este chiar realitate-realitate (cruda realitate de din spatele camerelor de filmat, (ah, tu filmai Alduse?) a celor făr de altă realitate), atunci într-adevăr dl. Goe este prost-crescut si dus cu capul. Fiind măgar si lipsit de manieră. Aldus si mai cum?

    Apreciază

   • Samanu Q zice:

    V am zis eu ca n are bilet!!!

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renato – „exploziile (mele n.b.) de bădărănie, față de oameni” ???!!! Surrealism si dramă. Spițerul se cunoaște in realitate cu șamanu si cu vader (un pic de prin realitate, fiind in gașcă cum ar veni). Serios???? Te cunoști in realitate cu hahalerele astea? Asta ar explica de ce au tupeul si obrăznicia de a se manifesta ca niște troli împuțiți si agresivi, lătrând la intimidare. Garda pretoriana a peronului. Wow. Ti-am zis că o să ne lămurim rapid. Vai, aveai datoria de gazdă… să si să … Datoria ta de gazdă era să faci tu ce-am făcut eu cand nesimțiții ăștia doi (handicapați impertinenți) s-au trezit din senin urlând la lună. Faptul că găsești prilejul să te alături potăilor nu are legătura cu tratamentul „abuziv” si „bădărănesc” cu care am tratat javrele, ci cu nemulțumirile acumulate in drăguțele noastre dialoguri (doar ca asta-i musai de escamotat).

    Stimată doamnă Renata Caragiani, 62 de ani, farmacistă, persoană in carne si oase, cu scaun la cap si cu gară in prelungirea realității, poate n-ați băgat de seamă că aceasta este o scenă populată exclusiv cu personaje, de teatru, care urmează convenții teatrale, nu cu persoane. Tentativa d-voastră (de altminteri falsă) de a amesteca realitatea cu teatrul denotă un pic de nălucire. Adica că… trădare, trădare dacă interesele retoricii o cer, dar s-o stim si noi. Clubul „gara pentru noi” este pentru cunoștințele d-nei Carageani. Il cunoașteți cumva si pe Aldus. Aldus si mai cum? 🙂

    P.S. Faptul că in rolul Renata Carageani a fost distribuită persoana Renata Carageani (dintr-un capriciu al șefului de gară) este totalmente irelevant in context, desi, după câte văd eu faptul creează confuzii ontologice majore. Mână birjar. La bulivar.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    P.P.S. Nu, nu, îmi place Circul Gara. Imi place… la nebunie (oops). Maidanezii aciuați lângă bufetul gării au si ei șicul lor. Fac tumbe fără să le zică nimeni ale-hop, înțelegând din priviri limbajul ventrilogvent. Nu știu de unde ai dedus ti că nu mi-ar plăcea. Daca s-o întâmpla să am nemulțumiri le scriu in condică. Ai condică, nu?

    Apreciază

   • Aldus zice:

    Vai, aveai datoria de gazdă… să si să … Datoria ta de gazdă era să faci tu ce-am făcut eu cand nesimțiții ăștia doi (handicapați impertinenți) s-au trezit din senin urlând la lună.

    :))))))))

    Ăsta lucrează pe la UE. E din ăia care-ți spun ce tre’ să faci la tine în casă, la tine în grădină, la tine în baie… Conform ce, Goe? Conform unor norme de bună-cuviință cumva? Le invoci tu aici, în contra acestor „handicapați impertinenți”? 😆

    Auzi, mă Goe, jumătate de an de acum înainte ai datoria să nu mai înjuri pe nimeni în articolele și comentariile de pe blogul tău. Succesuri!

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Alus ești prost. Era recomandare. Nu era directivă.

    Dar mai ales ești prost fiindcă spui tu altora ce să facă la blogul lor după ce-ai spus ca asta nu se face. Plus aluzia mârlănească că eu i-as înjura pe interlocutorii de punte. Te-ai tâmpit naiba de tot. Înjur foarte rar in condiții excepționale. Dacă te-oi fi înjurat vreodată ai putea fi mândru de asta. dar nu cred să te fi înjurat. Ti se pare. Nu-i nici singura nici cea mai grava nălucire a ta.

    Apreciază

   • Aldus zice:

    No, că s-o enervat!

    A mea e directivă, nu e recomandare.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    s-o enervat ??? ioi ! cine?

    Aldus directive poți să-i dai tu doamnei Aldus (cea bătrână). Dar nu de aici, ci dintr-O poziție… mai decentă. Sau ești si tu tot de-al casei? Ca maidanezii. 🙂

    Apreciază

   • Samanu Q zice:

    Goae, Goae, intra apa in canoë, si n ajungi la Bastroe….

    Apreciază

   • Aldus zice:

    @Goe

    Foarte interesantă și afirmația ta cum că gara nu-i o parte a realității, ci o scenă, populată nu de persoane, ci de personaje. Condiții în care, crezi tu, nu-i nicio problemă că arunci cu zoaie de la gură sau de la tastatură. Dar de ce?

    Tocmai aici se vede apetența ta pentru aceste grobianisme lexicale: în folosirea lor excesivă și abuzivă atunci când crezi că n-ar trebui să deranjeze pe nimeni. În viața reală nu putem, că așa ne cer cutumele societății, așa că ne revărsăm pe blog. Unde putem. Că pe blog suntem înconjurați de măști, e vorba de o simplă scenă, nu lezăm pe nimeni, totul e un teatru, deci hai să ne comportăm așa cum ne place nouă cel mai mult și ne simțim cel mai în largul nostru. Adică, fiind măgari.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renato – Presupun că există niște reguli de confidențialitate in relația pacient-farmacist, dar totuși ai putea să-mi faci o favoare amicală si să-mi spui cum se face că-l cunoști personal pe „sărmanul pi Q”? Nu cumva d-lui mai cunoaște si alti spițeri care-l alimentează si cu medicamente pe care nu le are pe rețetă? Am impresia că consumă combinat. Tie cum ti se pare? Dar ca șef de gară? E cușer? Sincer să fiu mi-e teamă de trădare si că de fapt nici nu-l cunoști pe ipochimen, doar te lauzi. Ai si cu ce. 🙂

    Apreciază

    • Întâmplarea, Goe. Așa se face că-l cunosc. O discuție întâmplătoare între doi oameni care așteaptă în același loc. (Nu, nu la doctor, când merg la doctor sunt atât de încordată, că numai de socializare nu-mi arde. Fiindcă eu nu mă duc la doctor să văd ce am, ci ca să-mi spună ăla că n-am nimic.)
     Da, și când ne-am despărțit, mi-a dat cartea lui de vizită. Eu n-aveam așa ceva și i-am scris un bilețel cu link-ul Gării.
     Dacă e cușer? Habar n-am. Există cineva cușer cu adevărat?
     Tu ești cușer, Goe? 🙂

     Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Aldus – faptul de a recunoaște (chiar si numai implicit) că confunzi realitatea cu ficțiunea si viată ta personală cu peronul unei gări imaginare, poate fi un bun început pentru progres si trezire. Va fi o trezire dureroasă cand vei constata că nu ești ziarist, analist, scriitor si de fapt nimic din multe altele pe care le sporești d-ta in mica-ti minte cand ții blog cu de toate (expertul universal) unde dezbați cu tanti Renata despre inexistenta încălziri globale si despre metafizica sanscrită.

    Continui să fi mârlan insistând prostește cu minciuna sfruntată cum că m-as ocupa cu lezarea victimelor nevinovate care-si duc viața senină sub tutela d-nei Carageani sau in alte asemenea oaze de erudiție si bună creștere. Dă-mi voie să-ti spun ca ești un nesimțit. Si prost pe deasupra in cazul in care iți închipui c-ai putea tu instaura vreo realitate decretând-o așa si repetând cu speranța enunțul care te-ar avantaja. Realitatea are cursul ei, in acord cu meandrele concretului si sinergia faptelor. Munca unui diversionist de talia ta nu atinge realitatea indiferent cat te-oi screme. Macar te rezolvi existential. Apis sau Aldus sau cum cur te-o chema.

    Apreciază

   • Aldus zice:

    Constat că ai o fixație pentru numele din buletin și ocupația din afara blogului a celor cu care te întreții atât de amical. Ca și cu faptul că blogul meu e cu de toate (spre deosebire de al tău, care probabil e cu mai nimic). Direcție pe care pedalezi atât de tare, încât devii, fără voia ta, dacă-mi permiți și mie la schimb, un fel de personaj tragi-comic, de carnaval. Ești atât de pe lângă încât îți închipui, de exemplu, că eu mă consider „ziarist, analist, scriitor”. Ai impresia că din două rânduri i-ai ginit pe ceilalți și apoi că i-ai făcut din două vorbe.

    Încep să cred că Bau-Bau avea dreptate când spunea că ai avut ceva ratări în domeniul literar, poate poezie. Dacă nu asta, atunci altceva sigur e, pentru că nu se poate să te integrezi atât de bine în personaj fără să ai un profund complex de inferioritate, sau un gol pe care să vrei să-l acoperi.

    Revino-ți în simțiri, omule! Și recitește comentariul inițial al lui Vader, că acolo e esența care-ți scapă ție. Cât despre partea cu lezarea victimelor vinovate sau nevinovate, aia-i o nuanță scornită de tine, ca să muți accentul în direcția lor și a eventualei lor (ne)vinovății. Eu n-am zis chiar asta; ci că ai o gură slobodă și spurcată. Ceea ce ai. Și n-am zis-o singur. Dacă te uiți cu atenție în jur, o să poți constata că (cel puțin de data asta) nu eu sunt alăturea cu drumul, ci tu ești alăturea cu peronul.

    Iar o vorbă de duh, domnule mariner, zice că atunci când doi oameni îți spun că ești beat, cel mai bine este să mergi să te culci.

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    Dupa părerea ta Aldus coaliția formata din două secături sau din două găgăuțe poate trimite pe oricine la culcare.

    Felul in care discuți ritos si cu aplomb despre orice, fără să ai vreun habar (doar fiindcă mai găsești vreo găgăuță ca si tine care-ti tine isonul precum se intampla in colocviile din blogul sugestiv intitulat O poziție) este o mimă, un surogat de vorbire. Putini din papagalii cu handicap intelectual care se manifesta in social media reușesc să aibă o acoperire enciclopedica de o asemenea întindere precum personajul Aldus. Un personaj eminamente fictiv. In realitate așa ceva nu exista. In realitatea (etichetata Aldus) există doar instanțierea anodinului ca personificare banală a superficialității, sub-mediocrități si cvasi analfabetismului unui ins cvasi invizibil si cvasi-inexistent. Viata ta Aldus după cum cam si declari se afla într-o proporție colosala (in fapt înfricoșătoare) exclusiv aici, pe net. De asta o si ei așa de in serios. Fiindcă n-ai de ales. E ori, ori…

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renato – Așadar il cunoașteți pe d-l Sărmanu tot atât cat il cunoști pe d-l Goe. Poate chiar mai puțin că de, d-l Sărmanu n-are blog, si oferă detalii ale personalității sale complexe doar in „comentările” exclusiv off topic pe care le face pe un peron vechi de gară. L-ai mai văzut comentând in altă parte?

    P.S. Sincer să fiu nu mă așteptăm să-mi răspunzi la întrebarea despre cum se face că (nu) il cunoști pe d-l Sărmanu. Ai reușit să mă surprinzi. Dar pe dl. doctor Vader cum l-ai cunoscut? Tot personal? Daca nu-ti cer prea mult. 🙂

    P.P.S. Goe cușer? Nu, nu prea cred așa ceva. Poate coșar (aduce noroc), poate corsar… E-hei, cand ai mai avut tu așa abundență de comentarii in gară?

    Apreciază

  • Arca lui Goe zice:

   Evitați comentariile inteligente (si fără folos) ca sunt obositoare. Alegeți comentariile neinteligente (si fără folos) care măcar nu va irosesc energia, lăsându-vă să vă vedeți de fericirea voastră. Taoismul mioritic.

   ***
   Un ucenic al lui Pitagora care avea dificultăți in înțelegerea teoremelor l-a întrebat pe Pitagora ce folos ar putea avea din învățarea acelor teoreme. Pitagora l-a strigat pe servitorul sau si i-a spus: Da-i 5 oboli acestui ucenic pentru ca vrea sa aibă un folos după învățătura sa.

   Apreciază

  • Arca lui Goe zice:

   @Renato – Amintirea indusă a bolnavul de sindrom Tourette este parte din efortul tău in conversația asta, nimic altceva, felul in care te chinui-esti să găsești o ieșire, o soluție, să te scoți. Problema este că capcana in care ai intrat nu are ieșire. Pentru simplul fapt că nu are legătură cu mine. Te amăgești si încă intr-un fel rudimentar si străveziu.

   Apreciază

 9. Vladen zice:

  Ca de obicei pentru orice baleniera blocata pe mare exista un Jonah de aruncat peste bord.
  Asa e, trebuie sa fii de-a dreptul naiv sa-ti inchipui ca 2-4 doze date pe sub mana, chiar si la scara larga, poate conduce la o criza in industria farmaceutica mai mare decat taxarile nesimtite si regulile imbecile. Dar acum nu cred ca se astepta cineva sa zica guvernul ca-s si prosti si lacomi cand e mult mai simplu sa scoti farmacistii la bataie, ca toti am intalnit o tanti farmacist care ne-a suparat o data ca nu ne-a dat alea 2-4 doze fara reteta. Naiba s-o ia! Uite altora le-a dat! Ca sa nu mai vorbim de marotele poporului cu ticaloasa industrie farmaceutica care, probabil, la voia publicului conspirationist, ar trebui sa-si face cercetarea benevol cu reactivii si aparatura cumparata din banii personalului ca sa coste orice pilula mai ieftin ca ambalajul. Un tap ispasitor grozav.
  O razbunare minunata ar fi sa nu se mai dea alea cateva doze o perioada scurta :D. Vai ce jale cu bale si muci ar fi. Desi nah, industria farmaceutica aia malevolenta are o atitudine mult mai eficace (si probabil si eficienta) asa ca de ce n-ar manca farmacistii popcorn pe margine pana castiga malevolentii?

  Apreciază

  • Fix așa-i cum ai zis, Vladen. Dacă nu le dai, ești a dracului. Dacă le dai, vrei să-i omori.
   Poate că România se vede mai bine de la distanță, ori ești tu presbit și vezi mai clar ce noi, sub nasul nostru, nu vedem.

   Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renato – In sfârșit l-ai văzut si pe Vladen. 🙂

    Oricum Romania are cei mai luminați si mai avangardiști farmaciști din Europa si din lume. Nicăieri (in Europa si in lume) nu mai găsești farmaciști abilitați sa prescrie antibiotice. Poate doar in Bulgaria. Oricum este si meritul poporului. Farmaciștii fiind din popor pentru popor. Cerere si oferta. E de mirare ca Europa si lumea sunt incapabile să vadă avantajele modelului romanesc, încăpățânându-se prostește să păstreze separația puterilor in stat si atribuțiile medicului de ale farmacistului.

    Ca nu-i musai ca felul atipic in care funcționează sistemul farmaceutic din Romania sa fie cauza principala a crizei de medicamente este una, iar sa găsești in asta prilejul de a nega sau de a justifica neregulile din sistemul farmaceutic e alta.

    Apreciază

    • Frumos ai grăit, domnu Goe! Ca un specialist. Care sunt atribuțiile medicului, știm cu toții. Dar ale farmacistului care sunt?
     Că aici, la Românica, farmacistul e un fel de absolvent al Cooperativei Igiena. De-aia-i și zice spițer, că vine de la frizer, nu?

     Apreciază

   • Vladen zice:

    Mi-e mai simplu sa fiu critic cu o tara care nu-i a mea, as zice mai degraba :). Imi place enorm Romania si-mi plac grozav romanii, dovada ca am luat romanca si-am invatat relativ decent si limba, dar nu am sentimente patimase in legatura cu tara sau poporul (cu exceptia unei singure membre a natiei, evident 😀 ) deci probabil mi-e usor sa observ idiosincrazii sau comportamente tipice si sa fac misto de ele (si ea mi le intoarce inapoi inzecit, ca si ea face misto de ai mei).

    Apreciat de 1 persoană

   • Aldus zice:

    @Goe

    Ca nu-i musai ca felul atipic in care funcționează sistemul farmaceutic din Romania sa fie cauza principala a crizei de medicamente este una, iar sa găsești in asta prilejul de a nega sau de a justifica neregulile din sistemul farmaceutic e alta.

    Dacă nu mă înșel, articolul era despre una (adică despre cauzele penuriei de medicamente sau antibiotice) și nu despre alta (adică despre funcționarea sistemului farmaceutic românesc în general). Asta că tot îți plac ție comentariile la subiect (și ai impresia că toți blogării acționează în baza acelorași reguli de strictă ordine interioară).

    Apreciază

   • Arca lui Goe zice:

    @Renata – Adevăratul (si unicul) specialist care comentează pe acest peron (recte excelenta sa Aldus), susținea (in altă parte, dar cu frivolitatea sa de pretutindeni si de oricând), că trebuie într-adevăr să existe relații semantice profunde intre cuvintele care au sonorității apropiate. In plus niște atingeri intre frizer si spițer sunt de notorietate si in dramaturgie, de exemplu in De-ale carnavalului, așa că ce-as mai putea eu contesta? Nimica. Magnetismul lucrează. Si garda națională s-a desființat. 😦

    Apreciază

   • Aldus zice:

    Da, Renata. Ai intuit corect. Căci:

    Desigur că in genere farmacistul are competența de a identifica antibioticul care s-ar putea potrivi cu afecțiunea de care ar putea suferi pacientul pe baza simptomelor descrise de acesta din vorbe.

    (În traducere proprie și personală: temeinic vorbind, este nevoie de consult medical pentru stabilirea unui diagnostic corect, nu de vorbe peste tejghea – zice Goe.)

    De regulă si pacientul are inteligenta să livreze exact vorbele care să se potrivească cu competenta farmacistului.

    (În traducere personală: farmaciștii sunt ușor de prostit de către un client viclean, care poate nici măcar nu trebuie să fie foarte viclean.)

    „Mult mai adesea nici măcar nu este necesară această împerechere a inteligentei pacientului cu competența farmacistului

    (În traducere personală: practic, medicamentele se dau la mica înțelegere.)

    Tu ai scris despre competența farmacistului o singură dată în tot articolul. Domnul Goe a scris cuvântul „competență” de trei ori într-un singur comentariu. Desigur, nouă nu ne miroase nicio conotație peiorativă aici.

    Nu zic că monșer Goe n-ar putea avea, cine știe, și o oarecare dreptate. Zic doar că e foarte greu să-ți dai seama ce gândelte și ce susține, când e atât de alunecos încât, iată, e nevoie de jde articole și de un subiect care să-i zgândăre ceva coardă sensibilă încât să facă și el în sfârșit jumătate de afirmații ascunse sub jumătate de aluzii. Probabil pentru că atunci când discută pe bune trebuie să renunțe la injurii și insulte (care vor fi reluate imediat, în replică la comentariul meu).

    Goe, prea multă carte în raport cu media strică, tată! La tine, nu la farmaciști.

    Apreciază

  • Arca lui Goe zice:

   @Aldus – 🙂

   Citatul asupra căruia ai avut mărinimia de a-ți focaliza atenția nu comenta direct articolul cu acarul, ci comentariile revărsate pe moșie (un șirag de piatră rară). Oricum întrucât din întreaga pleiadă de comentarii doar două au fost on topicul initial (ghici care), topicul s-a modificat un pic (inclusiv prin neprețuita ta contribuție inițială si deci…. inițiatică 🙂 ) devenind altceva, ca rezultantă vectorială a contribuiților individuale. Citatul extras de tine ilustrează perfect topicul in discuție in spațiul comentariilor. Felul in care te străbat pe tine gânduri vagi (adică vaginale) care-ti dau impresia c-ai fi detectat inadvertențe are darul de a altera si mai mult on topicul, oferind oportunități pentru cine stie ce alte ziceri, musai on topic. Apreciabilă strădania ta epistemologica.

   Apreciază

 10. Arca lui Goe zice:

  Aldus specialitatea ta de baza este traducerea textelor in limba aldusiana.. Cu asta te ocupi tu, încerci să repeți cu cuvintele tale ce-au zis alții. Cum poți si tu. Inevitabil rezultatul este platitudine si rumeguș verbal. De obicei epopeic.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s