M-a făcut mama ministruuuu…

FOTO: INQUAM PHOTOS Ilona Andrei

Ăsta e noul ministru de finanțe. Cum se știe, uneori, o poză face cât 1000 de cuvinte. Racursi-ul ni-l arată pe Vâlceanu așa cum este: mâna cât grebla, capul cât bila de biliard.
Ce l-a tăiat bila încă din prima tinerețe: să îmbine plăcutul (director economic la firma prosperă a mămițichii, cercetată pentru evaziune fiscală) cu utilul (traseist politic PSD -> PDL -> PNL ) la nivel înalt. N-a pierdut vremea cu lipit afișe – strâns semnături, a jucat numai la baroneală, întâi la ciuma roșie, pe urmă la ciuma portocalie și, în sfârșit, la ciuma galben-albastră care l-a și făcut mare ciumete – ministru cu parnosul.
Ei, acum, ca ministru, ce și-a zis? Că nu mai are nevoie de bilă, îi e destul grebla cu care o să rânească la banii noștri și s-a dus la conferința de presă ca tocilaru’ la bac, fără copiuță, fără căscuță, numai cu voința politică și cu greblele-n buzunare. Evident, n-a știut cât e salariul minim pe economie ad labam (vorba lu’ dom’ doctor Gheorghiță).
Jurnaliștii l-au știruit vreo trei zile, după care l-au lăsat în plata domnului Stat, așa cum i-au lăsat și pe Bodu, șeful ANAF, care n-a știut să calculeze cât reprezintă TVA-ul într-un preț cu TVA inclus, adică n-a știut regula de trei simplă, și pe Elena Udrea, doctor în geopolitică și geostrategie care n-a știut că Norvegia n-are președinte, precum și pe toți chelnerii, șoferii și video-chatistele care au ajuns directori de regii autonome și consilieri guvernamentali.
Ce dovedește asta? Că presa, a patra putoare în Stat, are tot atâta putere cât un chihuahua care atacă un dobermann.
Și mai dovedește că mulțimile nu ies în stradă să ceară demisii și să dea jos guverne decât atunci când le asmut Serviciile. Altminteri, cei peste 1500000 de români care sunt plătiți cu minimum pe economie s-ar fi adunat în Piața Victoriei la finalul acelei conferințe de presă.

Acest articol a fost publicat în actualitatea politică, apucături proaste la români, mai prost decât ai fost proiectat, părerea mea, strict autentic, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la M-a făcut mama ministruuuu…

 1. sorin zice:

  cred ca isarescu a tresarit cand l-a vazut; are mare nevoie de el in turma de consilieri bnr

  Apreciază

 2. Aldus zice:

  Ultima poză face trimitere la faptul că Câțu n-a știut cât costă o pâine. Într-o primă instanță a zis că nu știe și a invocat scuza că nu prea mănâncă acest aliment sau produs, iar într-o a doua instanță, vrând să ne convingă că pe vremea lui Ceaușescu familia lui era săracă, și-a amintit cum, copil fiind, a trebuit să strângă 20 de lei să cumpere o pâine. Jurnalistul a menționat cu jumătate de gură că-i cam mare diferența de la 3 lei (cât era pe atunci o pâine) la 20 (cât zice el), dar Câțu i-a dat senin înainte cu 20, ba chiar a zis că a avut două bancnote a câte 10 lei, dacă bine rețin.

  Apreciază

 3. Aldus zice:

  Oamenii ăștia, desigur, fără nicio legătură cu România reală, complet deconectați de la pulsul țării, de la salariul omului de rând, de la prețul unei pâini, trăind în bula lor, conduc totuși România. În numele nostru și angajați de noi, plătiți de noi, dar considerând cumva că sunt șefii noștri, își permit să apară bine-mersi în fața camerelor, total impertinenți. Iată că n-a trecut nici un an de când scriam, la începutul lui ianuarie, de țeapa cu liberalizarea energiei electrice, și deja prețul facturii de curent a ajuns motiv de discuții pe agenda publică. Iar Turcan vine cu soluția subvenționării celor nevoiași, pentru că așa se fură făcând puncte electorale simultan, mărești prețul de bază și apoi vii cu subvenții la câteva categorii, ca să le câștigi voturile.

  https://opozitie.eu/2021/s-au-liberalizat-electronii/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s