Să fie bine ca să nu fie rău sau de ce m-am vaccinat

Fincă (o s-o țin așa, fonetic, tot drumul, fiindcă m-am săturat de apostroafe) mi s-a oferit ocazia, în prima tură, aia privilegiată, și arareori se pune semnul egal între medici și farmaciști, asta în caz că cei din urmă sunt și ei amintiți pe undeva. N-a trebuit să mișc un deget, firma la care lucrez ne-a trimis două opțiuni de programare, mi-am ales una și aia a fost.

Fincă m-am temut că într-o bună zi vaccinarea va fi obligatorie și, la noi, cu cât ceva e mai obligatoriu, cu atât e mai greu de obținut.

Fincă la momentul ăla, când s-a băgat vaccin în România, credeam sincer că te-nțepi și scapi de griji. Mult mai târziu le-a dat microfonul mai tare și celor (specialiști) care precizau că te poți infecta și vaccinat, doar că faci o formă mai ușoară a bolii. Deși asta cu „mai ușoară” e relativă: cunosc oameni care au stat în spital, în pragul sălii de terapie intensivă și când s-au vindecat n-au rămas cu sechele de niciun fel, dar și oameni care au dus covidul oarecum pe picioare, adică s-au tratat acasă, cu doctorul la telefon, dar nu și-au recăpătat nici până azi, după juma de an, gustul și mirosul ori au rămas cu dureri de cap inexplicabile, cu aritmii cardiace…

Fincă la 60 de ani nu te sperie eventualele efecte adverse care pot apărea peste 20 de ani.

Fincă am crezut sincer (iar sincer!) în teoria cu vaccinarea oprește pandemia și-am vrut să pun și eu umărul.

Fincă, în general, prefer să regret ce-am făcut, nu ce n-am făcut și-aș fi putut să fac.

Ce-am uitat aproape intenționat când am ales să mă vaccinez contra covidului ăstuia: motivul pentru care nu mi-am administrat niciodată vaccinul antigripal sezonier: că te imunizează la alea 4 tulpini atenuate din ser și te face mai vulnerabil la oricare din miliardele de alte tulpini virale care circulă prin spațiul tău aerian. De ce? Nu știu. E o constatare empirică la care am ajuns în zeci de ani: când îi dai un brânci sistemului tău imunitar, el se culcă pe-o ureche, devine mai puțin vigilent, crede că dacă e ceva, vine brânciul… Înțelegeți ce zic?

Cu ce m-am pricopsit, vaccinată anticovid fiind: eu, care nu răceam decât o dată la câțiva ani și m-am îmbolnăvit de gripă severă de cel mult trei ori în viața asta, acum trăiesc luna și viroza. Nu trece bine tusea de la una, că dau în următoarea.
Și port mască, da? Și mă spăl pe mâini ca la chirurgie. Și am o colegă care dă cu dezinfectanți peste tot, de băltește tejgheaua prăvăliei, nu alta.
Și mă oftic, fincă toate măsurile draconice care au ținut covidul la respect nu-s capabile să mă păzească și pe mine de pârlitele astea sezoniere!

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, amintiri, blog, d'ale Prăvăliei, experimente, jurnal și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Să fie bine ca să nu fie rău sau de ce m-am vaccinat

 1. sorin zice:

  eu am vrut sa ma vaccinez, mi-am creat si un cont , am cerut si programare online dar sistemul mi-a zis ca-s nepotrivit, chiar daca el imi da insulina gratis, sa mai astept cateva saptamani pana si tinerele sperante ,neesentialii mai mici de 65 ani, au dreptul sa fie intepati. atunci m-am suparat si mi-am zis ca o sa ma caute statul pe mine cand o avea trebuinta…

  Apreciază

 2. Aldus zice:

  > Fincă am crezut sincer (iar sincer!) în teoria cu vaccinarea oprește pandemia și-am vrut să pun și eu umărul.

  Și l-ai pus, atât la propriu, cât și la figurat! 🙂 Frumoasă exprimarea, ca la faza cu durerea în cot din articolul precedent. Altfel, ce zici de relaxarea asta de la noi: s-a terminat au ba cu coronașoul?

  > Fincă la 60 de ani nu te sperie eventualele efecte adverse care pot apărea peste 20 de ani.

  Cumva, partea asta e cea mai îngrijorătoare.

  Apreciază

 3. Cristina zice:

  Vecinul meu (in jur de 55 ani, sanatos si atletic) sambata a facut heart attack. Nu se stie daca isi va reveni, e inca in coma indusa, a avut 100% blocaj pe care nu au reusit sa il elimine complet.
  Sa mai zic ca era vaccinat cu astra?

  Apreciază

  • Da, e bine c-ai zis, ca să înțeleg unde bați. 🙂
   Nu știu cum reușesc ăștia de la Zeneca să suțină, cu atâta tupeu, că… dar nu s-a stabilit nicio legătură între accidentul vascular și administrarea vaccinului.
   Păi nici nu se poate stabili, normal, că nu scrie pe cheagul ăla care a înfundat un vas nici astra, nici zeneca. Dar dacă apar atât de multe „coincidențe”, te oprești, naibii, și mai cercetezi ce e în neregulă cu vaccinul tău.
   Nu știu cât de mare poate fi lăcomia unui concern de medicamente, care, oricum, stă pe un munte de bani.

   Apreciază

   • Aldus zice:

    Mai ții minte, Renata, când ne „certam” cu înverșunare pe tema vaccinurilor, tu aproape spunând că sunt 100% sigure, mă rog, poate exagerez, dar ținându-le partea? Pentru ca astăzi, uite, să admiți că avem cel puțin unul cu mari semne de întrebare și cel puțin o reprezentantă a Big Pharma care, ahtiată după bani, minte cu tupeu? Lucruri pe care acum câțiva ani le-ai fi considerat poate conspiraționiste. 🙂

    Apreciază

    • Da, și parcă era mai distractiv. 🙂
     Vaccinurile clasice, vechi să zicem, n-au creat probleme de-a lungul a zeci de generații.
     Încă susțin vaccinarea antipolio, antihepatită, antimeningococ, antirabic, antitetanos, antitbc… Boli serioase, de care nu scapi cu viață sau, dacă scapi, vai de viața ta după aceea.
     Anticoviditul ăsta prea a ars etape esențiale în cercetarea clinică, din lipsă de timp.

     Nu există cel puțin o reprezentantă BigPharma lacomă de bani. TOATE au păcatul ăsta. Toate vor să-și scoată cheltuielile cu cercetarea din primul lot de medicament nou (moleculă nouă, adică) scos pe piață. Toate fac și studii din pix, ca să nu le-o ia concurența înainte. Toate mai șterg cu gumița din reacții secundare, toxicitate etc., dar nu fac asta ca să omoare oameni, în mod deliberat. Nimeni nu-și propune un genocid medicamentos. Acolo unde apar incidente prin gravitatea/ireversibilitatea reacțiilor adverse sau frecvența lor, nu vreun instinct criminal a acționat, ci teama că le-o ia altul înainte cu produsul princeps și se îmbogățește ăla înaintea lui/lor/ei, că nu mai știu de ce gen era subiectul în propoziție.

     Apoi, fiecare dintre lucrătorii în domeniu sunt doar o rotiță în sistem. Eu, farmacistul, sunt ultima rotiță. Dacă tu vii cu o prescripție cu un hipocolesterolemiant în doză de elefant, ți-l dau fără comentarii, că mă obligă fișa postului și deontologia. Nu eu stabilesc tratamentul, ci medicul. Dar dacă, în particular, mi te plângi că ți s-a mărit ficatul cât China, că ai dureri de oase și alte chestii supărătoare, o să-ți zic să-l dai dracului pe hapul de scăzut colesterol sau măcar să reduci doza.

     Apreciază

  • Eh, trebuia să vină și rândul vaccinului Pfizer, că prea nu făcuse nimic rău!
   https://www.capital.ro/studiu-alarmant-vaccinul-pfizer-poate-provoca-o-boala-autoimuna-rara.html
   Nu trebuie să fii prea deștept ca să înțelegi că, dacă AstraZ produce cheaguri și Pfizer produce o boală autoimună care generează cheaguri de sânge, înseamnă că ambele au același efect nefast asupra factorilor de coagulare. Exact ca și virusul!

   Cât despre articolul la care m-ai trimis tu… când mortalitatea e sub 1%, nu prea contează diferența. Mi se pare cam timpuriu că tragi concluzii în studii științifice. Oricum, se pare că ne-am vaccinat degeaba.
   Pandemia e pusă la respect în România, deocamdată, fiindcă sunt niște planuri de val 4 din toamnă. Poate mai cumpărăm un lot de izolete?!

   Cu comunismul ar fi mult de vorbit și eu trebuie s-o șterg la muncă. 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s