Ce poți face cu o singură mână

Aș putea zice că anul ăsta, de ziua mea, m-a durut în cot cel mai tare.
Fiindcă mi l-am rupt.
Nu știu dacă primul doctor care m-a văzut o fi aflat, în cele din urmă, de la colegul său mai tânăr, că toanta aia care l-a trezit din somn, aia care-și atârnase mâna de gât într-o eșarfă albastră cu garofițe roz, avea, totuși, o fractură de olecran și nu era doar o babă închipuită cerșind nițică atenție, așa cum mi-a lăsat dumnealui de înțeles.
Nu cred c-a aflat și vă spun și de ce nu cred: pentru că ăla tânăru’, care m-a băgat în ghips trei zile mai târziu, nu părea genul care i-ar bate obrazul șefului – malpraxis, colega, fii mai atent, și-ai mai pus-o și să dea din mână, ca agenții de circulație, în scop vindecător…

Când am aflat că primesc 21 (douăzecișiuna!) de zile concediu medical, am lăsat dracului durerea din cot și mi-am făcut zeci de planuri de handmade-uri, eram ultraentuziasmată – ăsta da, cadou de ziua mea, hai, mai repede, dom’ șofer, du-m-acasă, că am treabă!… Odată ajunsă, am constatat că nici cheia în broască nu-s capabilă s-o învârt cu mâna beteagă, despre bricolat nici nu putea fi vorba.
Așa că m-am așternut pe netflix, dar și netflixul ăsta are o limită, nu bagă el atâtea filme noi câte poți duce tu în trei săptămâni.

La un moment dat, am descoperit că poți picta în sketchbook. Cu mausul e destul de migălos, dar face să treacă timpul mai ușor.

Cum vi se pare?


Acest articol a fost publicat în jurnal, pictura, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Ce poți face cu o singură mână

 1. nostrastella zice:

  Ptiu ha și mii de cruci, sări’te’ar benga-n veci Amin!

  Io care eram gata-gata să mă pun p’un bocit d’ăla crunt cu scrâșnit de măsele și lacrimi de takeaway. Că dacă tot nu te-a biruit nicotina atât’amar de vreme, am crez’că n-ai fi taman calificată de înfrânt covidu’ *izdii. Hm. (btw, mai fumezi? nu bun!)

  Și…iote, colac peste pupăză și’n parascovenia naibilui:
  a’nflorit -cumva- și Lotusul, fir’ar ea(sic!) să fie de vestitoare. Că n-așa? ”Cu narciși, cu crini, cu lotuși/Timpul cald s-apropie” dixit cineva odată ca niciodată 😆 . Mda. Acuma chiar nu stau a mă’ntreba dacă.. din cauză, ori datorită ție s-a’ntâmplat întâmplarea.. Să fie primit, zic. Mno, la cât de nevorbit a ajuns personajul, mi’e că este deja’n ședințe cu vreun amărât de logoped… virtual. Cum altfel? Mă rog.

  So.
  Precum văz, ”toate-s vechi și nouă toate” vorba lu Escu.
  P’acilea.. pare decât aceeași lume bună și pestriță, indeed. (la ăi pestriți băgați-mă pe mine) Și lasă-mă să mă înscriu și eu în Corul Zâmbăreților întru revenirea ta. Că’n nemernicia mea (m-a trăznit acu’ faza din filmul cu pricina)… mă bucur că ești bine.

  Tu nu te bucura de nemernicia mea!
  (pot mai mult :lol:)

  • Aldus zice:

   Parcă ceva lipsea când am revenit.

  • Stelush, mai ții minte când credeam că ești nebună? Acu sunt sigură! 🙂 Dar mi-ai devenit foarte dragă între timp. Semn că ramolismentul lucrează.
   Știu că tutunul nu bun, dar toți fumătorii făcură forme acceptabile de covid, ca să vezi. Tutunul și pisicile te protejează de covid, dar nu vor ăștia de la OMS să recunoască, fiindcă și-ar lua lumea țigări și mâțe și ei ar rămâne cu azitromicina și paracetamolu pe ștoc.

 2. Aldus zice:

  Superbă. Și nu mi se pare, ci este. Ce marcă de mouse zici că ai? 😀

  • Logitech. Cred. Windows-ul meu (10?) are softul ăsta gata instalat. Habar n-aveam de el. Dacă aș avea un creionaș d-ăla cu care desenezi direct pe ecran, van Gogu m-aș face!

   • Aldus zice:

    Eh, era o glumă, la modul că poate datorită mausului ți-a ieșit așa bine. 😀 Program cu creion din ăla și-a luat un prieten de-al meu, dar nu l-am întrebat ce și cum.

    Eu nu știu dacă aș avea răbdare – și sunt un om răbdător din fire. Bine, nici talent, dar numai ideea de-a puncta fiecare pixel de acolo…

   • Nu punctezi, bre, fiecare pixel! Ai pensule, creioane și niște texturi diferite la aplicat culoare, ca să semene a cer, a apă, a crengi…
    Bine, acu să nu-ți închipui că e ca un puzzle, iei bucăți dintr-un sac și le alipești.
    Știam că aia cu mausul e o glumă, dar dacă m-ai întrebat, ți-am răspuns. 🙂

 3. sorin zice:

  foarte misto ce poti produce cu o singura mana…se pot face bitcoini seriosi cu talentul asta. am citit de unu care a luat chiar dolari (15000) pe o lucrare digitala dedicata unui singur comparator, criptata ca sa nu fie copiata.
  (uite pt documentare detalii de la tanarul mihai sora Am ridicat și eu din sprâncene în fața operei artistului Salvatore Garau – un pătrat gol de 150×150 centimetri, marcat pe caldarâm cu un scotch alb menit să semnaleze „Aici este o operă de artă“.
  Apoi am căutat să aflu mai multe despre artist, despre locul în care opera a fost amplasată, despre cumpărătorul ei (care a plătit, totuși, 15000 de euro pentru a o „transporta“ acasă).
  Deși atât de „viu“ și de prezent printre oameni, nu e ușor lucru să vinzi golul, să explorezi și să valorizezi esența vidului, să faci din el act creator și unitate de schimb. Salvatore Garau nu se află la cea dintâi ispravă de acest fel; mă gândesc că un curator nu va trudi prea mult, nici nu-și va rupe brațele cărând operele într-un muzeu, atunci când va dori să organizeze o retrospectivă a artistului.
  „Buddha in contemplazione“ este titlul unei alte lucrări, amplasată în Piazza della Scala, la Milano.
  O puteți vedea aici, în toată transparența ei:

  Mă înduioșează, la drept vorbind, asemenea suspensii în gol, deasupra hăului ideatic care își spune 𝑎𝑟𝑡𝑎̆ sau 𝑔𝑎̂𝑛𝑑𝑖𝑟𝑒. Sper că, la ceas de noapte, pătratul gol este iluminat: altminteri riști să calci opera în picioare.
  🌳
  P.S. Cei doi tineri din film care își iau micul dejun pe bancă și omul de serviciu care strânge gunoaiele dimineții sunt cât se poate de vizibili și reali.

 4. Cudi zice:

  În locul tău, l-aș printa, înrăma și atârna pe peretele din sufragerie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s