Gânduri la vreme de molimă (2)

Căutătorii 

La început umblau cu lista și bifau: măști – 1 cutie, mănuși – 2 cutii, spirt – 6 sticle, paracetamol – 6 cutii. Acum o știu pe dinafară.
Între timp, noi am afișat-o pe ușa Prăvăliei, tot pe dinafară, cu mențiunea: NU AVEM. Inutil.
Căutătorii s-au împărțit în două loturi: cei care n-o citesc și cei care o citesc dar n-o iau în seamă. Absolut toți intră și recită lista interogativ: măști?… mănuși?… spirt?…
O vreme am răspuns cu „nu mai avem”. Apoi mai scurt – „nu”. În prezent mă rezum la o clătinare din cap.
A doua zi o luăm de la cap.

Căutătorii au peste 70 de ani și întreabă la orice oră, cu predilecție între orele 11 și 13. Sunt în fiecare zi aceiași. Neobosiți, de trei săptămâni.

Am și eu câteva nedumeriri: unde și cum au consumat deja 50 de măști, 50 de perechi de mănuși, 6 sticle de alcool sanitar și 120 comprimate de paracetamol?
Dar mă abțin.

 

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, experimente, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Gânduri la vreme de molimă (2)

 1. Dr Vader zice:

  Am pus la punct procedeul prin care se poate obtine in casa, inclusiv bucatarie de bloc, drojdie de bere din bere. Va intereseaza?

  Apreciază

 2. Cristina zice:

  Buna Renata, bine ai revenit! Imi era dor de tine!
  Cred ca mai bine de o luna, nici pe aici nu se mai gaseste gel dezinfectant (spirt nu exista, doar alcool izopropilic). Masti chirurgicale nu am incercat sa caut, insa am inteles ca nici alea nu se mai gasesc, Am trait s-o vad si pe asta, in capitalism, nu comunism, rafturi goale (nu am gasit faina si hartie igienica) si produse vandute cu ratia (oua, carne, hartie igienica- limita de 2). In rest, gasesti „di tăti” ca s-o citez pe soacra mea moldoveanca 🙂

  Apreciază

 3. Aldus zice:

  Interesant că vor să se protejeze, dar numai în felul lor. Dacă ar sta în casă, n-ar avea nevoie de măști. Așa, nici măști n-au, nici izolați nu sunt, ba chiar ies afară zilnic. După măști.

  Apreciază

 4. Pingback: Tot de-ale mele – arhivele lunii martie 2020 | VERONICISME

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s