It just happens

Marie Fredriksson (Roxette) a murit. Cancerul, această năpârcă a bolilor, a învins-o după șaptesprezece ani. De fapt, mai potrivit ar fi să zicem că ea a reușit să țină dihania la respect 17 ani.

Bravo, Marie!

Am simțit nevoia să scriu despre asta din două motive:
1. Mi-a plăcut trupa Roxette și-mi place și acum, fără rezerve. O ascult la drum lung și nu mă plictisește niciodată. Se potrivește la orice oră a zilei ori a nopții, în orice anotimp.
2. Fanii vindecărilor miraculoase și neconvenționale – extract de spânz, miere cu lăptișor de matcă, acatiste la Sfântul Nectarie – ar trebui să rețină că Marie Fredriksson a trăit și a cântat încă ȘAPTESPREZECE ANI după ce i s-a diagnosticat tumora cerebrală, beneficiind, probabil, de cele mai  bune tratamente oncologice începute la timp. Șaptesprezece ani în cancer înseamnă o viață de om.

Acest articol a fost publicat în blog, cronici, părerea mea, Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la It just happens

 1. bunicul zice:

  Când medicul oncolog îți comunică că boala ta nu mai răspunde la protocolul terapeutic și că nu mai există altă altă linie terapeutică ai doar 2 sau 3 posibilități: Dacă în afara țării există alte proceduri terapeutice și te ține punga sau poți sensibiliza alți oameni care să te ajute cu ceva donații mergi să te tratezi afară. Dacă nu există această opțiune sau nu o poți suporta financiar rămân alte două. Una ar fi să-ți aștepți sfârșitul iar alta să accepți diverse terapii alternative, inclusiv cele enumerate. Tratamentul cu acatiste sau lăptișor de matcă pot produce perioade de ameliorare a bolii prin efect placebo iar cel cu spânz fie grăbește sfârșitul fie poate produce o oarecare ameliorare a bolii.

  • DoarF zice:

   Intr-o discutie precedenta pe acest subiect, gazda noastra a opinat cu argumente suficient de convingatoare(pentru mine) ca si laptisorul de matca este pe lista interzisa deoarece hraneste dusmanul.

   • bunicul zice:

    Dușmanul, cum îl denumiți, eu îl consider un prieten agasant și insistent, are ce-i drept o predilecție la dulce dar chiar dacă-i tai complet sursa de glucide, nu va muri de foame ci va folosi această imensă uzină chimică numită corpul uman pentru a produce ceea ce-i place. Uneori se folosesc asemene slăbiciuni pentru dulce sau pentru fier cu scopul de a-i administra, împreună cu ele, și otrava care să-l nimicească.

  • bunicule, când nu mai ai nimic de pierdut fiindcă medicina și-a declarat neputința în stadiul tău de boală, sigur că poți încerca orice metodă alternativă, dar asta e ordinea corectă.
   Amintește-ți de Steve Jobs…

   • bunicul zice:

    Cam așa am spus și eu, doar că uneori, din lipsa de încredere în profesionalismul oncologilor români, din dorința de a ajuta un pic medicina alopată și mai ales strivit de reclama mirobolantă a unor terapii alternative, se mai amestecă unele cu altele, uneori benefic, alteori poate nu. E al naibii de greu să aștepți acel moment în care medicina te anunță că ești pe cont propriu. Am înțeles că și Jobs ar fi făcut un melanj alopat cu alternativ și mă îndoiesc că nu a avut o consiliere pe măsura sa. Totuși 7 ani de supraviețuire cu un cancer pancreatic reprezintă deja, la acest tip de cancer, o rată de supraviețuire matusalemică.

   • Da, numai că eu am citit că s-a tratat ÎNTÂI cu alternative și pe ultima sută a apelat la oncologi. Care susțin (dar după război mulți viteji…) că, dacă s-ar fi intervenit în stadiul incipient, avea șanse mari de vindecare.
    Adevărul nenorocit e că sunt foarte puține forme de cancer care se vindecă. Majoritatea rămân în stare latentă un timp apoi răbufnesc. Totuși între doctor și vraci e de preferat doctorul. În orice situație.

 2. psi zice:

  nu chiar a cântat în toți cei 17 ani: din ce știu eu, prin 2016, parcă, medicii i-au interzis să mai urce pe scenă, iar în concertele din 2015 stătea doar pe scaun, nu se mai putea ridica.
  și între anii 2002 și 2009 nu a cântat deloc.
  oricum ar fi fost, cred că roxette a însemnat mult pentru mulți dintre noi, așa că dispariția ei (și tăria cu care a luptat) au stârnit multe emoții.

 3. Aldus zice:

  Eu nu subscriu la teoria că medicina alternativă e apă de ploaie. Și nu pentru că ea ar conține minuni în sine, ci pentru că omul are în el adevărate minuni. Istoria consemnează exemple de oameni care, în situații limită, au făcut lucruri sau au trecut de obstacole aproape imposibile, așa că omul are un izvor nesecat de posibilități, care cel mai adesea rămân latente. Dacă medicina alternativă sau orice formă de terapie, coroborată cu voința și dorința lui de a trăi, reușește să i le descătușeze, atunci go for it, că-n orice caz medicina alopată nu ia aproape deloc în considerare aceste resurse lăuntrice inimaginabile, privindu-l pe pacient strict ca pe o halcă de carne. Și atunci da, religia în anumite cazuri poate fi salvatoare, un tratament cu plante poate fi salvator etc. Sunt rare astfel de succese, probabil nesemnificative statistic, dar ele există. Și e ca-n matematică: un singur exemplu e suficient pentru a demonstra că se poate. Sigur, nu este ușor, n-a zis nimeni asta. La fel, cred că și-n cazul medicinei alopate, voința ta de a trăi și entuziasmul cu care te angajezi în luptă poate cântări uneori mai mult decât chimicalele pe care le înghiți.

  Iar Steve Jobs nu era prost. Profitul companiei Apple, ca și faptul că astăzi cei mai mulți dintre noi scriem pe bloguri de pe niște dispozitive inventate de el, stau mărturie că a fost un vizionar. Nu cred, așadar, că a optat pentru asta în necunoștință de cauză. Dimpotrivă, poate știa ceva ce noi nu știm. Nu era un om slab, angajaților le era frică să se întâlnească cu el pe coridor sau în lift, că obișnuia să te concedieze scurt pe motiv că nu-ți stă bine cravata sau din te miri ce i se năzărea lui atunci. Era genul de om dur și inteligent, care inspiră frică, exact opusul adeptului la diverse secte New Age să zicem așa. Iar dacă atunci când a fost vorba de profitul companiei a fost atent și a luat decizii atât de bune, nu cred că la propria sănătate a făcut rabat de neuroni. Just my 2 cents.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s