Domnul Klaus și Doamna Klown

Cineva,  om rău din Consiliul Europei, a programat un dineu de lucru exact în timpul vizitei lui Johannis în Italia, ignorând, parcă, malițios, și pasiunea pentru călătorii a președintelui român, și zicala vedi Napoli e poi muori.
Să nu fi văzut și situl arheologic Pompei, care se află la o aruncătură de băț de Napoli – asta ar fi fost, pentru domnul Klaus, o adevărată gafă turistică. Incomparabilă cu aia de-a purta ciorapi negri la pantaloni albi și pantofi maro, pe care a descoperit-o numai ochiul de profesionist al lui Bogdan Stoica.

Tipul de la Bruxelles, ăla care s-a urcat cu bocancii pe programul neamțului nostru, a mai avut un motiv ascuns: acela de-a băga strâmbe în familia prezidențială. Fiindcă sunt convinsă că soția, doamna Carmen, s-a înfiorat de plăcere punând în valiză și capoțelul ăla de casă, scurtuț și dungat și ar fi fost tare dezamăgită să n-aibă ocazia să-l scoată în lume, fie ea și una moartă, pietrificată de lava Vezuviului.

Am furat juma’ de poză din articolul lui Bogdan, care o numește pe doamnă răvășitoare.
Eu zic că e doar răvășită psihic de vârsta biologică. Altminteri nu văd de ce unei femei care se ține atât de bine trupește i-a plecat mintea cu sorcova așa de timpuriu.

Să ajungi tu nevasta primului om în Stat și să te mai bucuri, încă, la șaizeci de ani, de frivolități banale –  rochiță mini, teneși, pisiceală de codană sub brațul viguros al neamțului tău – mie îmi pare că ai început să te împrietenești cu neamțul celălalt.

 

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, cu ce ne mândrim, mai prost decât ai fost proiectat, părerea mea, strict autentic, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

38 de răspunsuri la Domnul Klaus și Doamna Klown

 1. Aldus zice:

  Aici sunt două lucruri ce pot fi discutate și care sunt net distincte, așa că e bine să nu le amestecăm.

  Primul: pasiunea lui Iohannis pentru tras chiulul. Unde seamănă leit cu Bush junior, și ăla o ținea tot într-o vacanță, fără să-i pese de treburile țării. Deci da, aici e vinovat cu V mare.

  Al doilea e modul cum se îmbracă, el și soția, mod pentru care e criticat ori de câte ori se ivește ocazia. Aici fac opinie separată.

  Nu, nu se îmbracă nici urât, nici deplasat. Se îmbracă normal, ok, decent. Cine a scos prostia asta cu ciorapii care trebuie să se asorteze cu papucii și pantalonii? Și se aplică la toată lumea? Că dacă da, atunci eu sunt cel mai mare „gherțoi”, vorba lui Stoica. Iar dacă nu, înseamnă că președinții se bucură de mai puțină liberate decât oamenii simpli, deoarece trebuie să respecte tot felul de conveniențe. Auzi acolo, nu i se asortează ciorapii (care nici măcar nu se vede clar că-s negri, e doar o umbră întunecată) cu pantofii! Și de ce mă rog frumos n-au voie să se asorteze cu tricoul, care îi era negru? Bogdan Stoica îmi pare așa, ușor bătut în cap uneori. Sau doar prost crescut.

  Nu văd nimic deplasat nici în a purta rochia care te face să te simți bine și a te comporta așa cum dorești la brațul soțului tău, indiferent de funcția pe care o ocupă el. Tristă perspectivă aveți asupra femeii, dacă ea trebuie, odată ce e în prim-plan, să-și înfigă un morcov în fund și să devină extrem de protocolară!

  Eu de exemplu consider dizgrațioși pantalonii rupți care-s acum la modă și pe care-i văd peste tot în jurul meu, pe stradă. La tineri mai ales. La Iohannis și la soția lui nu văd nimic deplasat în cum se îmbracă. Că n-are nici în clin nici în mânecă cu funcția de președinte, asta-i cu totul altceva și aici sunt de acord. Dar eu nu-l porcăiesc pe un om care nu-mi place doar pentru că nu-mi place, râzând de el ori de câte ori am ocazia, chiar și atunci când n-am dreptate.

  Apreciază

 2. Aldus, ai auzit de dress code? Firește că nu.
  În rest, nu-mi bat capul să te contrazic. Ar fi în van.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Cudi zice:

  De acord cu ce spune Aldus mai sus.
  Eu zic că ținuta doamnei arată de invidiat, nu de criticat. Iar la faza cu șosetele (care și ale-as ok, negre, părerea mea) se putea ceva mult mai grav, cum văd că se poartă pe la case mai înalte. Să nu poarte șosete deloc, la pantofi. https://www.dmarge.com/2018/07/shoes-without-socks.html#gsi5
  Măcar să dai click, Renata, cât să arunci o privire peste imaginile articolului.
  Carmen, Alzheimer? Nuu, nu cred.
  Apropo, Renata, vezi că ai scris de două ori Adrian în loc de Bogdan (Stoica).

  Apreciază

  • Cudi, italienii au lansat moda fără ciorapi. Merge la ținute sport, cînd pantalonii sunt jeanși sau in sau altă fibră 100% naturală, puțin mai scurți de gleznă și mai strâmși (nu chiar ițari). Pantofii trebuie să fie musai din piele întoarsă, cu talpa cusută, nu lipită, cu șireturi sau pantofi sport tip adidas. Moda asta e îndrăzneață și merge până în 35 de ani, dacă gleznele sunt subțiri și fără „mărar”. Nu merge niciodată la o ținută office, nu la costum cu cravată, nu la pantofi de lac etc.
   Adică merg la pozele ,6,7,8,13 din linkul tău.
   NU MERG NICIODATĂ LA UN PREȘEDINTE DE ȚARĂ! În nicio ocazie, cu excepția terenului de tenis, golf… Un președinte de țară se îmbracă obligatoriu după dress code-ul stabilit de evenimentul la care participă, și nu după capul lui, ci sfătuit de un profesionist.
   Poți spicui pe you tube interviuri cu Cezar Ionașcu, un specialist în domeniu.

   Vezi, gusturile nu se discută. Doamna Carmen arată ca o casnică scoasă la repezeală de soț, în oraș, după părerea mea. Dacă te uiți la nevasta lui Trump, care a fost manechin, vei vedea că de când e primă doamnă rochiile ei acoperă genunchiul.

   p.s.: mulțumesc pentru corecția numelui. 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 4. Cudi zice:

  Nu întotdeauna Melania poartă fuste/rochii care să îi acopere genunchii, de când e soție de președinte:

  Până și doamna Macron, în ciuda vârstei înaintate, poartă fuste scurte:

  Nici Michelle Obama nu s-a sfiit să-și arate picioarele:

  Altfel, din câte am înțeles, vizita celor doi la Pompei a fost una privată, nu oficială.
  Îl ascult în fundal pe Cezar Ionașcu și mă plictisește teribil. Recunosc, sunt varză la capitolul stil și modă. Însă ce pot spune cu mâna pe inimă e că nu cred că am avut vreodată, românii, un așa cuplu prezentabil în fruntea țării, cum e Klaus+Carmen. Nu că ar conta asta prea mult.

  Apreciază

 5. Cudi zice:

  Am pus câteva linkuri și cred că am intrat în spam.

  Apreciază

  • Te-am scos din spam.
   Cudi, dacă și alte soții de președinți au făcut gafe, asta n-o scuză pe-„a noastră”. Deși rochiile lor arată într-un anume fel, nu ca stamba lui Carmen. Pentru vizite informale, turistice, există varianta pantalon. Rochia doamnei Johannis nu păcătuiește doar prin lungime, ci prin totul: croială (gen ie), imprimeu, accesorizare.
   În ultimă instanță, nu moda, nu codurile sociale îți spun cum să ieși pe stradă, ci propriul tău ochi. Și dacă te bănuiești că nu te pricepi, întrebi pe cineva mai cu simț estetic.

   Ție cuplul prezidențial îți pare prezentabil?! Ok. Mie nu.
   În altă ordine de idei, Klaus a absentat de la o ședință a Consiliului European, singurul absent nemotivat, ca să-și permită o plimbare la Pompei.

   Apreciat de 1 persoană

 6. Vladen zice:

  Eu sunt de acord cu Renata. Mi se par foarte decorativi amandoi, doamna arata teribil de bine pentru varsta dansei si inteleg de ce vrea sa se etaleze (banuiesc ca munceste si investeste sa se mentina asa). In mod normal n-ar conta si n-ar trebui sa conteze cum se imbraca nici el, nici ea. Daca ar fi cetateni obisnuiti. Dar nu sunt. Cu functia vin anumite reaponsabilitati si standarde care trebuie respectate (sau macar e de asteptat sa fie respectate, daca persoana respectiva are o minima educatie legata de rolul pe care-l indeplineste). Deci nu, in ce priveste vestimentatia, anumite categorii profesionale nu au aceleasi libertati ca un om obisnuit. Dar acum bietul om nu are nici urma de educatie sau talent pentru functia pe care o presteaza. Iar cum se imbraca e cam cea mai mica dintre gafele si icompatibilitatile lui (sau ale ei) cu rolul.

  Apreciat de 2 persoane

  • Vero zice:

   Sunt de aceeaşi părere.

   Apreciază

  • Scurt și la obiect ai punctat, Vladen. Klaus consideră România un județ ceva mai mare ca Sibiul, peste care el e tot primar.
   Singurul motiv pentru care mă bucuram că a ajuns președinte a fost certitudinea că se va înțelege de minune cu Merkel. Nu bănuiam c-o să fie absolut invizibil la nivel european. Și un tâmp încurcă-lume pentru România.

   Apreciat de 1 persoană

   • Aldus zice:

    Și uite cum reiese (cred) adevăratul motiv al postării tale, Renato! Tu nu îl critici pentru că se îmbracă nasol, tu ești părtinitoare în modul cum îi judeci stilul vestimentar tocmai pentru că nu-ți place de el! Pentru că e tâmp, pentru că e molatec, pentru că nu-i bun de președinte, pentru că e încurcă-lume!

    Nici mie nu-mi place de el ca președinte, dar pot să fac diferența dintre primărie și prefectură. Sau dintre președinție și stilul vestimentar. La fel cum pot recunoaște franc și cu obiectivitate o calitate la un „dușman”, dacă într-adevăr o are, în loc să-l critic pentru absolut toate motivele din univers. 😉

    Apreciază

    • Aldus, nici după Becali nu mă omor (adică l-aș exporta pe Lună), dar n-o să zic niciodată că e prost îmbrăcat. Fiindcă nu e.

     În general, Klaus e corect îmbrăcat, acum a zbârcit-o. Și nu doar cu ciorapii, ci și cu pantalonii ăia de marinar. Problema e cu doamna, care aproape întotdeauna e nepotrivit îmbrăcată. Ba la Sfântul Mormânt cu capul descoperit, ba în rochiță roz cu volane într-un sobor de preoți catolici…

     Apreciază

 7. Aldus zice:

  Renata, ideea unui dress code este, te rog să mă ierți, o semi-prostie. Ideea în sine. E ca și cum eu ți-aș spune că există un set de cărți care trebuie citite pentru a-ți îmbogăți cultura generală. Și un set de cărți care trebuie evitate. Și că cărțile se împart în cutare și cutare categorii. Pe care trebuie să le memorezi și de care trebuie să ții cont.

  Nu mai rețin cine a spus următoarea chestie mișto: cărțile se împart în două categorii, cele care-ți plac și cele care nu-ți plac. Cred că și îmbrăcămintea se împarte în două categorii: cea care îți vine bine sau în care arăți bine și cea care nu ți se potrivește. Iar alegerea hainelor care ți se potrivesc ține de un anumit (bun) simț sau gust estetic, nu de vreun cod al îmbrăcatului. Iar eu, la Iohannis, nu văd nimic deplasat în modul cum se îmbracă. Văd multe lucruri deplasate în modul cum se comportă ca președinte al țării, dar nu în cum se îmbracă. Sunt lucruri diferite.

  Poți să mă contrazici sau să nu mă contrazici. Eu, după cum probabil mă cunoști cât de cât deja, îmi expun opiniile direct și cu putere, uneori putând fi chiar abraziv, dar aduc argumente în sprijinul lor. Argumente ce pot fi combătute de oricine dorește.

  Apreciază

  • Păi, da. Există un set de cărți care trebuie citite și un set de maculatură pe care dacă o ratezi, n-ai pierdut nimic. Ăla care a zis cărți care îmi plac și care nu se referea la cărțile care trebuie citite sau, dacă ne deranjează cuvântul trebuie – cărți care merită citite.

   Apreciat de 1 persoană

   • Aldus zice:

    De fapt nu se referea la cărți care merită citite, pentru că „îmi place” e o chestie subiectivă, n-o poți generaliza. Se referea tocmai la ridicolul unor clasamente făcute din pix, care nu țin cont de afinitățile tale personale. La prostia sau irelevanța unor topuri și criterii absurde. Deci exact invers de cum zici.

    Să citești (și prin extensie să ții cont și să faci în viață) doar ce-ți place, fără să-ți pese de trenduri, clasamente și reguli exterioare – cam ăsta era mesajul.

    Apreciază

  • Liviu Ursulescu zice:

   Nu stiu ce sa zic, Aldus. Pana nu de mult, eram si eu pe acceasi pozitie cu tine, insa nu as stii sa-ti spun ce s-a schimbat intreb timp 🙂 Pe acelasi principiu enuntat de tine, presupun ca nu te duci „la cravata” la plaja, si nici in slapi si tricou cu plasa la o nunta. Din pacate, Iojannis fiind si presedinte, are ceva mai multe reguli de respectat. Ca nu te astepti de la el (sau de la oricare presedinte, de fapt) sa te injure ca ultimul birjar.

   Poate unele dintre obiceiurile din ziua de azi au ramas doar ca si mostenire din vremurile regale, nu stiu. Sigur stiu ca exista anumite protocoale (vestimentare de data asta) asociate cu diferite functii. Cuvantul cheie, in toata afacearea asta, este prestanta, cred eu. Prestanta pe care nu o prea poti obtine daca esti imbracat (sau te comporti) neadecvat cu functia si contextul.

   Apreciază

   • Liviu, bun venit în gară! Moderarea se aplică automat unui vizitator nou, fiindcă am câțiva „fani” care-și schimbă mereu identitatea ca să-mi zică măscări. 🙂

    Apreciază

   • Aldus zice:

    Păi știu că erai pe aceeași Poziție. Acum te-ai mutat pe altă Poziție. 🙂 Glumesc.

    Hai să discutăm la concret. Ți se pare că felul în care sunt îmbrăcați cei doi le scade din prestanță? Că se îmbracă neglijent sau aiurea? Că șosetele presupus-negre ale lui Iohannis sunt o oroare? Că merită criticați pentru ținuta vestimentară? Subliniez: pentru ținuta vestimentară, nu pentru altceva.

    Apreciază

 8. Pingback: Șosete de președinte – O Poziție

 9. Liviu Ursulescu zice:

  @Renata
  Niciodata nu poti sa fii prea sigur(a) 🙂 Astept sa dezbatem si pe alte subiecte. Spor si inspiratie!

  Apreciază

 10. Hercule zice:

  Ne-am obisnuit sa vedem sex/agenarele doar dupa prefixul „numeric”. Dar exista acolo prefixul… literal (evidentiat de mine cu / ). Care urla „(mai) VREAU!” 😀
  Si cand mai si exista si exemplare hot… (ma gandeam la Joan Collins, care are acum 85 dar pana de curand arata de 50+).

  Apreciază

 11. Ca'n-abis zice:

  In mod normal nu ar trebui sa aiba vreo importanta cu ce ne acoperim cind iesim in public. Dar nu traim intr-o societate normala, fapt pentru care conteaza. Conteaza a naibii cind esti intr-un job. Daca sunt Neica Nimeni, pot sa ies pe strada si in pijamale, ca pe la noi se poarta si mami nu se supara. Cind insa sunt presedinte de stat, nu mai e dupa mami, ci dupa protocol. Pina si un job amarit unde presteaza Neica Nimeni la scirbici iti impune un dress code pe care e naspa spre nasol daca il ignori.
  Trecind peste obligativitatea dress code impusa de job si statut, raminem la bunul simt si lipsa ridicolului. Da, tantica arata bine ( daca nu te uiti la fata ei ), insa Gizas Christ, i-a intepenit intelectul undeva in jurul virstei de 17 ani, daca se maimuteaza in cirpite ca la 17 ani si e fascinata de treaba asta. E mai mult decit jenant sa iti ocupi mintea cu ” ce zdrente mai filfaim azi „.

  Apreciază

  • Cannabis ( 🙂 ), nu cred că a rămas în adolescență, pur și simplu are obsesia că trebuie să arate cu mult mai tânără decât arată. Ținutele sport întineresc. Rochiile scurte întineresc. Le preferă pe astea. Numai că, în situația ei de soție a unui oficial, ultimul lucru pe care trebuie să-l sugereze e că ar fi sexy (nici nu e!).
   Cuplul prezidențial gafează permanent – el, pentru că o ia în vizite unde n-ar avea ce căuta (în societăți de popi, când omologul e neînsoțit etc.) și ea cu toalete nepotrivite ca tăietură și culoare/imprimeu. Probabil că nu acceptă sfaturile consilierilor de imagine și protocol, altminteri nu găsesc nicio explicație.

   Apreciază

 12. Liviu Ursulescu zice:

  @Aldus
  Eram pe alta Pozitie, nu pe O Pozitie :)))

  Este pertinenta observatia ta. Eu sincer nu m-as imbraca asa, insa aici ar fi o problema de gust, nu de inadecvare. Poate ca poza asta este mai putin sugestiva, insa acele poze cu ea in rochia aia roz cred ca vorbesc de la sine. Si in mai toate pozele, toti cei care i-au „petrecut” erau in tinute mai mult sau mai putin oficiale, sau cel putin bussines.

  @Renata
  Nu pot sa dau „Raspunde” decat pana la primul reply la un comment. E la mine buba (browser, etc) sau la blog? 🙂

  Apreciază

 13. Ara zice:

  Un presedinte mediocru in discurs, mediocru in vestimentatie, mediocru. E normal sa fie asa, presedintii sunt dupa chipul majoritatii alegaretze, ouati de ea.
  Eu nu as fi observat toate astea, ca nu m-am uitat niciodata la el, nici ascultat, inca din campanie, cand, intrebat ceva legat de o amintire draga lui, a raspuns: nu stau acum sa ma gandesc cand am vazut prima oara soarele. A fost suficient.
  Dar omul ne face un favor: distruge mitul neamtului. Boc l-a distrus p-al ardeleanului.

  Apreciază

  • Ara, am și uitat ce spunea în campanie. Îmi amintesc ceva despre copii și case: că neavând copii a făcut case …
   Ar fi nedrept să generalizăm: fiecare om e cum e el. Acum, toți nemții și ardelenii ca lumea s-ar putea simți lezați. Klaus e doar un tip lacom și infatuat. Boc e oportunist, hiperlingău și ridicol. Întâmplător, primul e sas și celălalt ardelean.

   Apreciază

  • klaus zice:

   E posibil ca majoritatea alegăreață să te fi ouat și pă tine? Nuuuu, tu ești singurul homozigot recesiv ce se naște la o mie de ani. Nu știu ce culoare e dominantă la ciorapi când ochești una pe plajă însă micheteaux-ul e în virgulă. Pupici, strigo!

   Apreciază

 14. Ara zice:

  Intruchiparea blegului.

  Apreciază

 15. Daniela zice:

  Ti-am rasfoit blogul. Mi-au placut papusile 🙂 dar articolul asta m-a facut sa rad cu lacrimi. In alta ordine de idei – iti dau dreptate. Si-as adauga ca prima noastra doamna nu e prima doamna nu numai la tinute, ci si la restul. Majoritatea primelor doamne se implica in proiecte caritabile, in societati, copii orfani, lupta cu cancerul etc. La noi – vax albina. De-a lungul anilor am avut de-a face doar cu prime doamne care ori se-mestecau unde nu le fierbea oala – vezi coana leana – ori restul care-au venit dupa ea au tacut ca mortu’ in papusoi 😀
  Te saluta Daniela – blogerita cu cafeaua 🙂 poate dai o tura prin cafenea, te-astept cu ibricul pe foc 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s