Știri de neștiut

Între două accidente aviatice (prăbușire și coliziune) a apărut acel șoferache român, trăitor în Suedia, care a intrat în țară  pe la Vama Nădlac cu MUIE PSD pe plăcuțele de înmatriculare.
Televiziunile care-și zic de știri (de fapt, cotinețe afiliate politic sau securistic) s-au năpustit asupra lui ca peștii la râmă. Victimă colaterală: poliția rutieră care a căzut de proastă, adică a căzut în picioare, eroic, exact cum e.

Vasăzică, românașul ăsta, destul de jmekeros, după cum îl arată filmările, s-a decis să petreacă o vacanță protestatară în țara de baștină, făcând pregătiri vecine cu nebunia, în țara de adopție: 1) și-a schimbat, legal, numărul de înmatriculare al tărăboanței cu care umblă prin Suedia, ca să protesteze, în România,  de deasupra țevii de eșapament, împotriva partidului de stânga, ajuns la guvernare și 2) a consultat DEX-ul, să vadă ce înseamnă  MUIE. Sau ce MAI înseamnă muie, în afară de muie.

Toată povestea asta, inserată de televiziuni între două accidente aviatice, mi s-a părut fabuloasă, fiindcă identifică prostia care ne înconjoară ca un reactiv de grupă în chimia analitică și impune concluzii:
– poliția română e vai de capul ei
– șoferache ăsta trage mâța de coadă și-n Suedia, din moment ce acceptă să vină acasă, în concediu, cu MUIE pe mașina lui. Sper că pe gratis.
– DEX-ul on line e ipocrit, pe alocuri.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, autoturisme și alte chestii personale, glume bune, mai prost decât ai fost proiectat, mizeria umană, o ţară frumoasă, părerea mea, strict autentic, ştiri de neştiut și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

34 de răspunsuri la Știri de neștiut

 1. Aldus zice:

  La prima concluzie, aș zice că Poliția Română încă este, chiar și astăzi (mai ales astăzi? într-un etern astăzi?) obedientă politic. Dar da, putem vorbi și de multă prostie – lucru care se vede la situația cu recenziile de pe pagina ei de Facebook. De pe Adevărul citire:

  Într-o încercare nefericită de a-şi spăla imaginea, Poliţia Română a demarat pe Facebook o campanie de evaluare a instituţiei (cu stele de la 1 la 5). Imediat după ce au dat drumul campaniei, un responsabil din cadrul instituţiei le-a sugerat angajaţilor – pe un grup intern de pe o reţea de socializare – să se mobilizeze şi să acorde 5 stele (punctajul maxim) Poliţiei Române. Drept urmare, poliţiştii au început să îşi acorde singuri cinci stele, încercând să recupereze pierderile. Unul dintre cei care au apreciat Poliţia este Valentin Rîciu, consilierul ministrului de Interne Carmen Dan, care a acordat cinci stele paginii de Facebook, pentru că, susţine el „este o instituţie care merită respect“.

  În final, însă iniţiativa s-a întors împotriva instituţiei, care a primit în doar câteva ore peste 30.000 de recenzii negative. Mesajele critice au curs cu duiumul pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

  La doi, de acord. Oamenii ocupați n-au timp de proteste fistichii.

  La trei, noi întotdeauna o să avem opinii divergente pe tema asta. Informația nu trebuie cenzurată, dar nu-i deloc deplasat să te aștepți ca un dicționar să promoveze o limbă cât mai literară și lipsită de vulgarități. Faptul că unele expresii vulgare sunt folosite foarte des n-ar trebui să le impună ca normă lingvistică – e de ajuns că am ajuns să mâncăm căpșuni și să vizităm locații. În cazul ăsta, cred că dexul are voie să se protejeze.

  • Aldus zice:

   Pentru că – completare la punctul 3 – toată lumea știe (încă din fragedă pruncie) semnificațiile acestor cuvinte vulgare, dar ținerea lor la o minimă distanță în dex îi asigură limbii culte o anumită separație sau zonă de protecție față de invazia lor. Eu consider că e un lucru bun.

  • Aldus, dacă poliția română era inteligentă, i-ar fi zis pesedistului care s-a ofensat de inscripționarea cu pricina – bâști d-aici, că nu există legislație ca să interzicem circulația turistului cu orice fel de numere are el. Dacă era și mai inteligentă îi dădeau lui șoferache o amendă pentru atentat la bunele moravuri (după ce aflau că mai are un rând de numere cu care ar fi putut circula în bună pace), așa cum le-o dă exhibiționiștilor prin parcuri (cel puțin în teorie) și ălora pe care-i prind făcând sex prin mașini, boscheți, locuri semipublice…
   Dacă era genială poliția română ar fi trebuit să-l lase pe om în pace, să facă turul României, să-și cheltuiască banii pe hoteluri, mâncare, benzină, parcări, adică să pună umărul la propășirea turismului românesc și să-i facă nițel circ la ieșirea din țară, adică ținut în vamă opt-zece ore, pe orice motiv stupid. Apoi să-și ceară scuze.

   Dar poliția română e miliția noastră, străbună, și n-o duce capul. Dacă îl lăsau să-și rateze concediul-misiune într-o ignorare totală, televiziunile n-ar fi prins de veste că, undeva, între Craiova și Colibași, circulă unul cu muiepsd pe plăcuțe. Că nici televiziunile n-au filiale din bornă-n bornă kilometrică, se duc și ele să filmeze la pont.

   Protestul nu e fistichiu. Dacă tipul era, în Suedia, ce e Ketherius în Canada, că-i zic ăia „sir”, fiindcă el e la butoane, poate că l-aș fi catalogat fistichiu. Omul nostru e doar un camionagiu. Oricât de bun ar fi salariul unui camionagiu, în Suedia, nu e cât al unui inginer de rețea. Ar mai fi loc de-o bonificație. Că de-aia, cine i-a sponsorizat concediul în Ro., n-a ales un it-ist, fost român, care vine acasă în vacanță, ci un camionagiu, ca să iasă mai ieftin.
   Deci protestul nu e fistichiu, e pe bani.

   DEX-ul online ar fi trebuit să-și actualizeze definițiile, că de-aia e online și nu tipărit. Sigur că pe vremea lui Constantin Chiriță și-a Cireșarilor, muie/muian era sinonim cu față/fățău/meclă. Tot pe vremea aia gură era sinonim cu bot/zotcă. (Bunică-mea urmărea meciurile de box și striga, din fotoliu, „așaaaa, așaaa, dă-i la zotcă, i-ai ma-ul!”
   Dar bunică-mea era născută în 1907. Femeile născute în anul răscoalei nici măcar nu știau că există sex oral. Dacă, la pensie, au aflat, cu oroare, că există nu cred că aveau clar, în cap, nici cum se înfăptuiește, dar mite un termen-metaforă care să-l definească!

   Noi știm că limba orală e vie și evoluează. (Azi e impropriu să zici „vocea de la celălalt capăt al firului tăcu”, dacă descrii o convorbire pe smartfoane). Prin urmare, ne adaptăm noilor sensuri favorizate de realitate.
   Azi, sexul oral e, licențios, muie, clanță și cine știe câte alte sintagme care implică instrumente de suflat onorabile! Vezi pe Urban 123. Prin urmare, și DEXul on line ar fi trebuit să modifice topul definițiilor, în acord cu evoluția limbajului argotic, real. Fiindcă un non-vorbitor de limbă română, un străin, dacă accesează dex-ul spre a învăța expresii românești, s-ar putea afla în situații penibile spunând „Taci din muie!”, „N-am mai pus ceva în muie de două zile!”, „Mi s-a uscat muia de sete!”

   • hilda zice:

    fire ati d al drecului sa fiti cu animalele si pesedeurile voastere de companie.

    muie PSD

    MUIE renata caragiani

   • Hilda, omagiile mele! Într-un top oarecare al comentariilor memorabile strălucești! La secțiunea imbecili nativi.
    De ce dracu nu citești bloguri care-ți plac?

   • Aldus zice:

    Și eu cred că poliția a obținut exact opusul efectului scontat, făcându-l pe tip celebru. Care posibil să fi fost plătit, cum zici tu. Sau să fi avut el ceva schemă în minte, că-mi trecuse sub ochi informația că vrea să-și vândă respectiva mașină la licitație (nu știu cât e de adevărată).

    Ai o justificare validă la partea cu informarea unui străin care citește dexul. Dar „muie” este un cuvânt extrem de urât, deoarece el este în principal folosit ca o formă de înjurătură extrem de vulgară, nu ca o invitație reală la sex oral. Din cauza asta, lui i se asociază aceste conotații urâte. Dacă de exemplu vrei să faci sex oral cu partenerul sau partenera, e mult mai ok s-o inviți la un oral decât la o muie. Pentru cine dorește să fie doct, există termenii de felație și cunilingus.

    Așadar, dacă DEX-ul l-ar fi introdus, atunci ar fi trebuit să-i atașeze mențiunile de rigoare cu privire la forma lui vulgară, uzul și motivele pentru care nu-i recomandat. Că una e să știi ce înseamnă și alta să ai un limbaj de mahala.

   • Da. Totuși, un străin nu poate învăța limba română cu DEX-ul auxiliar, fără să să comită gafe oribile.

  • Vladen zice:

   Asta e foarte-foarte adevarat. Injuraturile si argoul se invata de la bastinasi si necesita maxima atentie in utilizare :))

 2. Vero zice:

  DEX–ul online nu e ipocrit. Am găsit acolo, ca definţie pentru „muie”, preluată din Micul dicţionar academic, ed. 2010: „Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi.”
  Nici DEX 2009 nu e ipocrit. Nu e dicţionar de argou, aşa că lasă expresiile argotice pentru alte dicţionare.
  În rest, nu ştiu ce să zic, pentru că amănuntele tărăşeniei îmi scapă şi nici nu sunt curioasă să le aflu.

 3. Pingback: Exercițiu aviatic nereușit – O Poziție

 4. Marian zice:

  Vezi stimata Renata Carageani ce-ai dorit de fapt dumneata si ce se intampla ? Doi insi care vorbesc despre…sex oral si-s gata sa se incaiere pentru a-si sustine parerea 🙂 adica , fix ca la postarea lui Ketherius de mai zilele trecute ! Respect deosebit si-ti doresc sa ai parte de-o saptamana cat mai buna , incepand chiar de azi .

 5. zazania zice:

  Smecherasul ca smecherasul dar ce te faci cu miile de participanti la un mare festival rock care au preluat sloganul si l-au scandat minute in sir? Sa devina oare „muia” brendul de tara de care duceam lipsa?

 6. papagigli zice:

  Nu stiu exact in ce consta formidabilul de fantastic in muia asta. In fond, according to Bill Clinton, muia nici nu poate fi considerat sex. Asa ca, de ce atita tevatura pentru un banal blow job. Ce-o fi atit de degradant, de se strofoaca toata lumea, cind toti o dau sau o iau la foc continuu? Ca daca se referea la suptul unui stilp de-nalta tensiune, as fi inteles, dar asa? Nici in cartea recordurilor nu poate intra de banala ce e.
  Iar daca e s-o luam etimologic, atunci chiar ca suntem de risul curcilor frigide. Muie = gura pe tiganeste. Nimic mai mult. Ca romanul s-a decis sa-i schimbe sensul, e si mai hilar, dar „muie psd” poate fi interpretat ca „gura, psd!” sinonim cu „taca-ti fleanca, psd!”
  Si gata ca de la atita muie intru-n erectie si nu e (sau muie?) recomandat, mai ales cind esti singur in casa. 😆

  • Vladen zice:

   E extaz local din motive necunoscute 🙂

   • papagigli zice:

    Bai, ca psd-ul merita s-o ia pina-n esofag, nu contest, dar sa faci atit tam-tam pe seama unei mui nevinovate, mi se pare un abuz (ca tot vorbim de orificiul dintre buze) 😆
    Si stai ca uitasem de mitingul diasporei. L-am citi p-un idiot, un hot si-un curvoi pesedist care spunea ca vin toti hotii si curvele din afara. Pai si adica ce, mitingurile sunt doar apanajul hotilor si curvelor guvernamentale? Ca mie asta mi se pare de-a dreptul proverbial, hotul care striga „hotii!” si curva care striga „curvelor!” 😆
    Fuck PSD!, ca e clar, fara echivoc si include o gama larga de orificii ceea ce-ti ofera libertatea de-a alege, functie de preferinte si orientari. 😆

   • Gigli, care hoț pesedist? Dacă ai o listă scurtă nehoți, zi-o, să știm pe cine eliminăm. Asta una la mână. A doua… nu există politician cinstit. Dacă nu ești hoț, lipsit de scrupule, gata de orice compromis spre îndestularea ta și-a haitei tale, nu te califici pentru politică.

   • papagigli zice:

    Nu stiu cum il cheama pe respectivul curvoi de la care a pornit iuresul mediatic. Era unu care facea parte din PSD, circumscriptia Mangalita 😆
    Liste cu nehoti, n-am, ca le-am ratacit cind ne-am mutat, dar admit ca politicienii sunt si curve si pradatori. Insa si tu trebuie sa admiti ca pesedistii sunt premianti in furt si curvasarie politica. 😉

   • Nu, Gigli.
    Unicul partid istoric rămas, PNL-ul, ăla cu care vota bunică-mea, și mama, s-a dovedit o curvă mai cu ștaif și un hoț păgubos (și-a însușit exact ce nu trebuia), acceptând panaramele pedeliste, in corpor, în rândurile lui. Cu fapta asta, m-au scutit de-a mai merge vreodată la vot.

   • papagigli zice:

    Renato, ca sa-l treci peste Dracu, te faci frate cu puntea. 😉 Nu uita ca asta a facut si PSD-ul ca sa-l dea jos pe BaSecu. S-au intovarasit cu liberalii, dupa care le-a dat muie, ca nu vreau sa ma indepartez de subiect 😆

 7. Cudi zice:

  În „1984”, la un moment dat, el și ea erau într-o poieniță, singuri, moment bun să și-o tragă pentru prima dată. Dar el era cam crispat, nu prea i se scula, așa că s-au luat cu vorba. Despre Partid, despre cum încalcau ei regulile Partidului. El, mai cu seamă prin crimăgândit. Ea, cu fapta – și-a tras-o cu mulți membri ai Partidului. Lui i se scoală corespunzător la auzul unor asemenea fapte de corupție și treaba merge ca unsă, însă fără preludiu, fără voluptate. Cumva cu ură amestecată cu teamă, ca o răzbunare.
  Și mi-a plăcut la nebunie cum a închis Orwell paragraful, asta n-o s-o uit prea curând: „Au dat o lovitură Pardidului. A fost un gest politic.”
  La fel și cu #muiepsd. E un gest politic.

  • Cudi, va mai curge multă apă pe gârlă până să mai scrie cineva un roman la fel de traumatizant și luminător ca 1984.
   Dar #muiepsd, pe plăcuța de înmatriculare nu e un gest politic, e o fiță. De neam prost.
   Gest politic ar fi fost să-și ia șoferache o poziție de pe loc repaus în fața guvernului/parlamentului și să facă greva foamei, la umbra unei pancarte, cu un text de genul: deși trăiesc bine-mersi în Suedia, îmi pasă de voi, compatrioți! O să fac foamea aici până îi dovediți pe HOȚII, pe IMPOSTORII, pe ANALFABEȚII, pe IMBECILII OBRAZNI|CI care fac politică în locul vostru.
   Ăsta ar fi fost un gest politic.
   Ce-a făcut el, e can-can. La poliție.

   • papagigli zice:

    Can-can? Haida-de, Renato! E o modalitatea obscena de protest. Oricum, tipul e de apreciat si aplaudat, luindu-l prin comparatie cu cei care spun acelasi lucru, dar la adapostul propriilor apartamente, ascunsi in debarale. Asa a fost si la rascoala din ’89. „Adevaratii revolutionari” erau ascunsi pe sub paturi, blamind „tiganii” din apiata Universitatii” ca le strica linistea. Dupa care au iesit in fata, batindu-se cu caramida-n pieptul cu care infruntasera gloatele transmise pe televizoare.

 8. optimvs zice:

  Acum dupa ce s-a mai asezat praful, va dati seama ca ala nu era „un sofer din Suedia” si ca toata tampenia cu MuiePSD a avut un scop bine definit? Si ca balbele din Politie sunt poate cauzate nu de prostie ci de prezenta unor infiltrati care la momentul potrivit iau intentionat decizii evident proaste, pentru a incita/inflama samd?
  Sa va spun o chestie: l-am cunoscut pe Lucian Dinita (fostul sef al Politiei Rutiere, demis de securisti pentru niste acuzatii bizare cu mita un miel si doi curcani – acuzatii de care a fost bineinteles achitat la tribunal). Imprejurarea in care l-am cunoscut nu era deloc placuta pentru el (il prinsesem cu niste matrapazlacuri pe un subaltern, urmau articolele, scandalul etc) dar omul nu mi-a facut nici o clipa impresia ca ar fi prost. De fapt s-a descurcat admirabil in situatia data, reusind sa nu para ca il acopera pe ala dar fara a da impresia ca il arunca peste bord, totul cu deplina respectare a legalitatii. Iar Dinita avea cariera inceputa pe timpul lui Ceausescu, fusese militian la propriu, nu la figurat.
  Deci nu va imaginati ca astia care ajung sefi prin politie sunt batuti in cap, de obicei nu e nici pe departe cazul. Iar Dinita era politist pe bune, fara alte veleitati, mai sus pe functii erau unii gen Marian Tutilescu, efectiv unsi cu toate alifiile…

  • optimvus, tipul din Suedia era șofer, că avea permis.
   Poate chiar e șofer de tir, care e acronimul lui transport internațional rutier, deci nu e musai să conducă un mastodont de-ăla util în thrillerele americane. Poate conduce o dubiță. Și l-a bonificat vreun șef de-al lui cu un circuit gratuit în Ro., cu condiția să poarte plăcuțele alea de înmatriculare.
   Colegii tăi de jurnalism nu l-au întrebat, de curiozitate, pentru ce a fost condamnat Dragnea? Ce funcție ocupă în M.S. Raed Arafat? Prostioare de-astea care l-ar fi dovedit că habar n-are ce e prin țară, de când a plecat el. Omul a făcut un comision: a plimbat plăcuțele pe teritoriul românesc.

   În privința poliției nu știu ce să zic. Dacă nu sunt idioți, atunci le-a luat dumnezeu mințile. Putea fi oprit pentru atentat la pudoare. Cel puțin așa cred. În fond, dacă poliția rutieră își pune mintea, îl găsea de cel puțin 15 ori depășind viteza legală și de 500 de ori depășind pe banda continuă. Cumva, găseau ei ceva să-l lase pedestraș, că la noi găsesc fără probleme.
   Nu trebuia mediatizat. Nicio secundă. Gălușca cea mare a înghițit-o media.

   • optimvs zice:

    Pai asta e problema, ca politia a fost mult in urma, circul media era de mult lansat. La frontiera nu politia trebuia sa-l impiedice sa intre cu asemenea numere. Individul a intrat, a inceput sa circule, sa se pozeze, sa fie mediatizat. Abia DUPA asta s-a produs scurtcircuitul in politie. Iar eu la scurtcircuitul asta (pe care il banuiesc a fi fost intentionat, al vreunui infiltrat) ma refer.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s