Pentru o secundă, m-am simțit ca și cum mi-ar fi crescut un girofar în creștetul capului

Micul magazin cu hrană și consumabile pentru animale e atât de mic, încât, printre sacii de boabe înșirați pe jos, de-a lungul rafturilor, încap exact două persoane: vânzătorul și „aparținătorul” adevăratului client.
Dacă se nimeresc mai mulți cumpărători deodată, ceilalți așteaptă afară, pe coridorul format din fuste, rochii, bluze, corpuri de iluminat și alte mărunțișuri care  permit etalarea prin spânzurare în bazarul pieței. (Am chibzuit nițel dacă pot zice „bazarul pieței” fără să comit un pleonasm grosolan și am stabilit că pot: piața e zona principală, cu legume, fructe, zarzavaturi, flori și bazarul e prelungirea ei – cu vase, cârpe, chimicale, baloți de hârtie igienică  și drăgălăsenii fengșuiste  care se încheie cu acest pet shop.)
Ăia care așteaptă afară sunt extrem de răbdători. Așteaptă și-atât. Nu contabilizează timpii morți (pentru ei) în care cumpărătorul se sfătuiește cu vânzătorul –  ce fel de nisip, ce fel de litieră, ce fel de os, ce fel de hrană, ce fel de jucărie să-i cumpere zurbagiului lătrător sau mieunător de-acasă.  Cel mult, strâng între degetul mare și arătător burta unui porc de cauciuc (pentru căței!) care grohăie exact ca un porc în carne și slană, de Ignat.
Teribilă jucărie!… Absolut toate carmangeriile din piață și-au cumpărat câte un exemplar care se uită vigilent și ocrotitor la fleicile din galantar.

Azi m-am nimerit și eu la coadă și eram prima, chiar în pragul magazinului, dar pe dinafară.  Cu puțin efort aș fi putut să mă strecor înăuntru, numai că i-aș fi încălcat intimitatea unui bichon maltez  care făcea cumpărături serioase și rafinate prin intermediul  stăpânei lui  dar, în același timp, halea de zor, pe mute, niște mâncare de pisici de proastă calitate, din sacul la care avea acces botul lui.
– Vai, ce client drăguț aveți! – am zis, cu voce tare, băietanului ocupat cu vânzarea.
A fost o gafă impardonabilă: și ăla, și stăpâna bichonului s-au  holbat la câine. Amândoi au făcut „Aaaa!”, pe două voci.
Stăpânul magazinului a scos un „a” relaxat, ca un salut, dar mămica bichonului s-a disperat de-a dreptul, de parcă l-ar fi surprins pe copilaș trăgând pe nas în spatele blocurilor gri.

Cățelul și-a înghițit cu noduri ultima bobiță de hrană ieftină pentru pisici, s-a așezat pe codiță și s-a uitat în ochii mei, ca și cum ar fi sunat la 112.
L-am luat în brațe, ce era să fac?!
Și l-am pupat pe creștetul alb, cu cărare pe mijloc.
Arăta cam ca în poza de mai jos:

Acest articol a fost publicat în pisici și alte lucrușoare și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Pentru o secundă, m-am simțit ca și cum mi-ar fi crescut un girofar în creștetul capului

 1. Ana G. zice:

  Păi, după ce că practic l-ai turnat, trebuia să plăteşti măcar cu un pupic pe căpuțul alb!

 2. papagigli zice:

  Mie pupatul unui animal imi suna a sexual harassment. Nu pentru ca nu-mi place sa coabitez cu animale, ci pentru ca daca pupi o femeie necunoscuta, fara acordul ei, esti stigmatizat pe tot restul vietii ca fiind un pradator nenorocit. Pai si cu animalele de ce ar fi altfel? Ele E mai proaste, or what? S-au se dau de ceasul morti ca nu-s sarutate?
  Asta ca sa nu mai amintesc faptul ca mi se pare un gest pe cit de ciudat, pe tot atit de septic. Nu ma consider a fi vreun Michael Jackson, dar nici sa ma pup cu animale, chiar si pe blana, nu m-as pupa.
  Stiu, „animal lovers” ma vor acuza ca „Ce stii tu ce-i dragostea?/ Poftim de-ntreaba-ma pe mine!/ Cite nopti am plins cu ea,/ Ca-mi vorbea numai de …. ciine!” 😆

  • Gigli, mi-ar fi imposibil să fac un neposesor de animale de companie să creadă că ele nu sunt nici pe departe atât de septice pe cât îți închipui.

   • papagigli zice:

    Renata, dragostea mea, din anumite pricini absconse, prefer femeia 😆 Bate-ma, omoara-ma, dar eu cu animale nu ma pup nici futut. 😆
    Ca altii o fac si le lasa sa le linga si copiii, e treaba lor. Eu ma rezum la femei si nu duc dorul vreunui patruped, cind vine vorba de pupaturi sau de oricare gen de companie. 😉

   • Gigli, exagerezi! Sunt femei cărora le-ai strâns mâna și te-ai gândit, fără să vrei, că nu le-ai pupa nici dacă ai fi plătit cu greutatea ta, în bancnote de 100 de dolari.

   • papagigli zice:

    Renata sunt cit pot fi eu de sincer. E foarte adevarat ca sunt femei pe care nu le-as pupa benevol, dar daca ar trebui sa aleg intre ele si un animal, as prefera femeia. Anytime, day or night. 😉

   • Arlechina zice:

    Mie-mi plac pisicile. Şi câini, dar după pisici se poate spune că sunt leşinată. Însă n-am simţit niciodată nevoia să pup o pisică. Şi nici să pup un copil, sau o femeie. Iar când eram puştoaică nu suportam să fiu pupată; când am crescut destul de mare ca să pricep că bunica suferă dacă mă feresc de pupăturile ei, am început să n-o mai fac, dar tot restul familiei m-a lăsat în pace odată ce a constatat că mă şterg cu dosul palmei, dezgustată, după fiecare ţoc. Aşa că, similar (şi de sens/sex opus) cu papagigli, „din anumite pricini absconse”, prefer bărbaţii. Sigur, e foarte adevărat că pe unii nu i-aş pupa decât dacă mi-ar pune cineva un pistol la tâmplă; dar asta nu înseamnă că-n locul lor aş prefera să pup un animal, oricât de drăgălaş ar fi şi oricât de mult l-aş iubi.
    Strâng pisicile în braţe, le alint, îmi lipesc obrazul de blana lor, le las să-mi lingă degetele, să se urce pe faţa de masă, să mi se urce în cap. Dar nu le pup.

   • Arlechino, să zicem că te cred: n-i pupat niciodată un cățeluș sau un motănel între ochi.

   • Arlechina zice:

    Absolut niciodată. Nici între ochi, nici între urechi, nicăieri. Cum spuneam, nu sunt pupăcioasă din fire. Iar de la tata ştiu că pisicilor le place cel mai mult să fie mângâiate/scărpinate sub barbă. N-am auzit niciodată spunându-se că le-ar plăcea să fie sărutate. 🙂 Pupăturile nu apar nici pe lista asta: https://www.youtube.com/watch?v=Lp7x90wYSkg&feature=share

   • Aldus zice:

    Nu mai știu unde-am citit că limba pisicii conține mai puține bacterii decât limba lui Papa. 🙂

 3. Cudi zice:

  Adevărul e că l-aș pupa/mângâia/strânge la piept mai des și pe Simon, dac-ar sta… Acum tocmai l-am închis în dormitor, că e pe modulul vânător și vânatul îi sunt călcâiele și antebrațele mele. Cățeii sunt mai pupăcibili, părerea mea.

  • Da, cățeii sunt mai pupăcibili (cei mici, că cei mari nu gustă dulcegăriile astea), dar pisicii, când sunt convinși că tu dormi, și se vâră ei cu juma de fățucă și multe mustăți sub bărbia ta…
   Fiecare animal are propriul său cod de-a-și manifesta afecțiunea.
   De-aia ne credem cei mai evoluați, ca să-i înțelegem la nivel individual.

   Cred că Simon vrea să te joci cu el. Să-l alergi prin casă, să-i dai voie să fie viclean și să se ascundă bine și tu să nu-l găsești… Zic și eu, din ce învăț de la Mili. 🙂

 4. zazania zice:

  Personal, ti-as zice cateva de dulce daca te-ai apuca sa-mi pupi animalele mele de companie. Pentru ca nu stiu pe cine ai mai pupat inainte, nu ti-am vazut carnetul de sanatate si’n general nu-mi place sa ma pupe strainii.

  • Când nu ești scârbă, ești plină de umor! 🙂
   Da, ultimul gest nebunesc pe care l-am făcut – am luat în brațe și pupat animalul unei femei hiperreactive, fără să-i cer permisiunea.

 5. zazania zice:

  Foarte rau! Cand iti iei un caine, primul lucru pe care il inveti e sa fie reticent cu strainii si sa nu primeasca mancare de la straini. Iar pe pisoi nu trebuie sa-l inveti caci stie din instinct.

 6. Aldus zice:

  Păi, există o planetă unde crește iarbă și trăiesc animale, după care venim noi și tragem peste ea o structură artificială numită „bani”, „economie” și „comerț”, după care ne supărăm când animalele ne ignoră cu seninătate convențiile și continuă să se comporte… în mod natural. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s