Grădinile Suspendate ale lui Cârco

Îl știți pe Cârco. Trecea prin Gară nici prea des, nici prea rar. Și când venea, nu stătea mult la discuții. Așa-s ăștia, mucaliții: aruncă două vorbe și-și văd d-ale lor, dar pe tine te lasă cu-n zâmbet, măcar. Uneori cu un râs adevărat, scurt, la care nici nu sperai.

Una peste alta, Cârco era genul de garagiu căruia nu-i plăcea să se bage-n față. Cred că alegea o bancă-ndepărtată pe peron, cât mai departe de zona unde l-ar fi tras curentul.
Mi-l imaginez îmbrăcat mai gros decât ar fi fost cazul, cu fularul bine strâns în jurul gâtului, cu bărbia în piept, cu pălăria trasă pe ochi, cu mâinile înfipte în buzunarele hainei, prefăcându-se că le soilește de după-masă, dar trăgând cu urechea la veșnicele noastre discuții.  Dacă-l vedeai surâzând, cu ochii închiși, atunci chiar că ațipise și-l visa pe Max, un Airedale Terrier pe care-l iubea nespus și, de ceva vreme, nu se mai plimbau prin parcuri decât în vis.

Cârco n-o să mai treacă prin Gară, prieteni. Nu, nu s-a supărat pe noi. S-a supărat pe ceva mai presus de-o Gară. S-a supărat pe Viață, așa de tare, că luni, 5 februarie, nici n-a mai vrut să audă de ea.
Ce fericit o fi ticălosul de Max: îl are numai pentru el și-acum îl trage viguros de lesă prin Grădinile suspendate ale Babilonului.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, aminriri, cronici, prieteni, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

53 de răspunsuri la Grădinile Suspendate ale lui Cârco

 1. papagigli zice:

  Nu cred ca ne-am vorbit vreodata. Dar cred ca ne-am citit, citeodata. Ceea ce, de acum, inteleg ca va deveni niciodata.
  R.I.P.! ca ce altceva ar mai fi de spus?
  P.S. Cine mai stie ceva de Ivy? Ca nici de ea n-am mai auzit si din cite stiu, avea ceva probleme. Sper sa fie OK.

 2. Vero zice:

  😦
  R.I.P.
  Eu îl ştiu pe Cârco doar din comentariile pe care i le-am citit aici. Dar, oricât ar părea de absurd, mi l-am imaginat plimbându-se cu Max, amândoi fără chip, printr-o dimensiune a spaţiului pe care nu mi-o pot imagina, şi a trebuit să-mi şterg câteva lacrimi. (Cuvintele tale au putere, Renata.)

 3. Pingback: Dai, au ba? | ARLECHINA – INA = ARLECH ÎN A DOUA DIMENSIUNE A DEMENŢEI

 4. Marian zice:

  Ce faceee ??? A murit Carcorasul ???? De unde si cand ai aflat asta ??? El , si-a gasit linistea iar Gara , va fi mai saraca cu un calator , pacat . R.I. P. Carcotas ….

 5. Ana G. zice:

  L-ai descris perfect, pare că l-am cunoaște, real. Să-i fie țărâna ușoară.

 6. psi zice:

  😦 îl știam de la tine și îmi plăceau comentariile lui. ba încă și amicițiile lui îmi plăceau, cum ar fi conu virusache, plecat dintre noi de… aproape 5 ani, shogunu despre care nu mai știu mare lucru de atâta timp. ce ți-e și cu blogurile noastre! tot pagini de viață și moarte sunt.
  să-i fie drumul lin și drept spre lumină, să-l însoțească max acolo unde este!

  azi mi-e gândul lumină spre atât de mulți care se plimbă prin rai, oameni pe care i-am văzut și/sau citit și-am primit de la ei atâtea…

 7. Aldus zice:

  Semiramida a intrat în istorie. Lui Cârco, pe care îl țin minte de la un comentariu în care spunea că pomul cunoștinței binelui și a răului sugerează o interpretare filosofică în locul uneia agrotehnice, îi doresc să intre în Eden.

  Altfel, e ciudat să afli cum oameni cu care aveai o relație pur virtuală și pe care-i credeai tineri și sănătoși își iau adio de la tine. În offline, corpul este cel care trage căruța pe dreapta, în timp ce pe net blogul îi supraviețuiește deseori spiritului.

 8. Offf… Acum nu pot sa zic nimic, am ramas fara cuvinte. Cand o sa le gasesc, poate o sa le astern. Sau o sa i le spun lui, in soapta, cand ma rog…

 9. lstefan1 zice:

  Îmi pare rău. Nu-l cunoşteam înainte să fi venit în Gară. I-am apreciat comentariile aici, am citit şi ce scria pe blogul lui. Descrierea Renatei mi-l face real şi încă prezent. Odihnească-se în pace!

 10. R.I.P. 😦
  lumea virtual dispare cu un puuuff 😦

 11. zazania zice:

  Mda…ce sa zic? Niciodata n-am stiut sa-mi storc o lacrima ipocrita. Carcotasu’ e cel care lauda mai daunazi sistemul nostru medical superb si farmaciile care-i dadeau biscuiti cadou la retetele de insulina. S-o fi inecat cu vreun biscuite.”Are balta peste”.

  • Zuzu, n-a zis nimeni că trebuie să-l plângi. Nici nu l-ai cunoscut, așa că nu văd de ce să verși lacrimi. Dar nici să fii răutăcioasă gratuit nu văd utilitatea.
   Era un om extrem de bolnav, cu o insuficiență cardiacă decompensată și cu toate complicațiile posibile.
   Ultima oară când am vorbit, săptămâna trecută, era disperat. Mi-a zis – bă, Renato, simt că nu mai pot. Și a repetat asta, cu nu mai pot, aproape plângând. L-am „certat”. I-am spus că se alintă, că nu e prima oară când mă amenință cu „plecarea”…

   Dar de ce ți-oi fi spunând tocmai ție astea? Pentru tine nu e decât un decedat în plus, un consumator de servicii medicale în minus.

 12. zazania zice:

  Regret ca nu stiu sa „fac frumos” ca sa-ti fiu pe plac. Carcotasu’ m-a jignit pe blogul tau in mod gratuit si nici macar n-ai observat. E foarte urat sa-i dau o replica acum dar asta sunt eu. Trec greu cu vederea o ofensa si-i cam tarziu sa invat acum.

  • Arlechina zice:

   Niciodată nu e prea târziu să-nveţi. Dacă vrei.
   În cazul de faţă, cel mai corect era să taci. Nu i s-a cerut nimănui să plângă.

  • Te-a jignit?
   Nu știu ce să zic.
   Cârco nu prea știa să jignească, dar nu-i exclus să fi reușit, cu tine.
   Ideea e, Zuzu, că omul e mort. Mort și îngropat. De miercuri. E chiar atât de greu să-l lași în pace?!
   Ai atârnat pe blogul lui Vasilescu vreme îndelungată, ți-ai luat bobârnace și futai cât nici cu gândul n-ai fi gândit, și mi-ai zis că așa ești tu, bătăioasă, știi să încasezi.
   Și acum speli cu numele virtual al lui Cârco pe jos, fiindcă te-a ofensat odată?!
   De ce nu te-ai bătut cu Vasilescu, viu? De ce nu i-ai întors toată muia la punct ochit-punct lovit? Te-ai lăsat așa, o băbătie care pierde răzbelul, sub dușul de spermă al unui imbecil suficient, care se crede blogger de mare valoare și n-ai scheunat, măcar!
   Nu-ți repera onoarea și orgoliul pe spinarea unui mort, Zuzu, că e sub demnitatea ta!

   • zazania zice:

    Renata, nu i-am raspuns lui Vasilescu fiindca mi-a blocat comentariile. Cat timp a scris mizeria aceea si imbecilii si imbecilele aplautau si ovationau eu nu puteam da nicio amarata de replica. Dar stai linistita, o sa vina si randul lui.

   • Zuzu, ești răzbunătoare? 🙂
    După atâta amar de vreme încă te gândești să i-o plătești? Ai nervi, frate! Nervi rezistenți. Dacă n-ai putut să-l pleznești atunci (și n-ai fi putut, nici nebanată, fiindcă acolo e o lume la care tu nu ai acces și nu știi să folosești armele ei, e lumea corporatiștilor spălați pe creier, care încă nu și-au revenit din îmbogățeală, dar pronunță „beamve”, încă sunt speriați de suvul lor, încă cer freș de portocale, fiindcă dacă i-ar zice suc s-ar face de căcat în fața prietenilor etc…) acum ar fi târziu și ridicol.

 13. castanman zice:

  Moartea nu aparține, ca eveniment, vieții. Moartea nu se trăieşte.
  Du-te-n gatu’ mă-tii, Wittgenstein, cu prostiile tale!
  Aici, acum, la Ren, am aflat că moartea aparține vieții!
  Că se moare de-adevăratelea.

 14. Aldus zice:

  Zâzanio cu nick nefast, dacă o mână de oameni care scriem și comentăm pe bloguri nu putem să ne împrietenim și să ne respectăm reciproc pentru calitățile pe care le avem, în ciuda certurilor și înjurăturilor ocazionale, atunci pentru ce mai intrăm pe net? Pentru a ne certa sau a ne da mari cu ce știm? Care-i sensul? Eu văd lumea asta virtuală ca o autostradă ce ne aduce mai aproape unii de alții.

  Iar în fața neființei, fie buni, fie răi, fie prieteni sau dușmani, toți suntem aliați.

 15. zazania zice:

  Draga mea, razbunarea vine cand nu te gandesti. Si nici macar nu trebuie sa misti un deget. Fiindca in viata totul se plateste. Asta: una la mana!
  Car priveste raposatul, n-am sters cu el pe jos, n-am spus ca era infatuat , arogant si superior ci doar ca m-a ofensat fara motiv si fara sa stie nimic despre mine pentru ca-i paream doar un viermuscul pe acolo pe unde se dialogau granzii.

 16. Pingback: Un carcotas in minus | O zeama de cuvinte

 17. papagigli zice:

  Facind abstractie de cazul de fata, pe care nu-l cunosc, n-am sa inteleg niciodata de ce mortii trebuiesc respectati si vorbiti numai de bine, indiferent de cum s-au comportat, pe cind erau in viata. Moartea-i absolva de pacatele vietii sau cum functioneaza logica in cazul lor? Si daca in viata-i considerai de cacat, dupa ce dau coltul, frumos e sa-i pupi in cur sau sa te faci ca ploua?
  In fine, nu cred ca e, totusi, un subiect de aprofundat si nici de discutat, fiind macabru pina si-n principiu, asa ca, aici a nins cu spume si inca nu s-a potolit, dar-ar boala in guvernul lui Trudeau! 😉

  • Arlechina zice:

   Renata a fost prietenă cu Cârcotaşu şi se vede clar că moartea lui a îndurerat-o.
   Cine e prieten cu Renata, dar avea un ghimpe (sau o întreagă tufă de mărăcini) împotriva Cârcotaşului nu e nicidecum obligat să vină aici să-l jelească şi să-i aducă elogii, şi n-are decât să-l vorbească de rău oriunde altundeva şi oricând altcândva.
   Dar, dacă se-apucă să comenteze, acum şi aici, la mişto („S-o fi inecat cu vreun biscuite.”), e într-adevăr „de căcat”, cum a zis augustinradescu.

   • papagigli zice:

    Arlech, nu incepusem cu „Facind abstractie de cazul de fata”, ca eu parca asa-mi aduc aminte? 😛 Dar daca tu vrei sa discutam situatia de fata, as intreba, daca zuzu va da miine-n primire, radescu isi va mentine afirmatia sau va baga un rip elegant si neconvingator?
    Mie, personal, mi se pare ca zuzu a gresit iar comentariul radescului, cu tot respectul si consideratia, e de tot cacatul. 😆
    Dar evident, e doar o parere. Ba mai mult, e si subiectiva 😛

   • Arlechina zice:

    Morţii nu trebuie respectaţi şi vorbiţi numai de bine, dar eşti de căcat dacă-i vorbeşti de rău în anumite locuri şi în anumite momente, când ai putea foarte bine să taci. Asta era ideea. Mi s-a părut firesc s-o ilustrez cu cazul de faţă, fiindcă, dacă n-ar fi existat, nici tu nu ţi-ai fi exprimat aici nedumerirea.
    Dacă zuzu va da mâine în primire, rădescu va putea să păstreze cu eleganţă tăcerea. Nu e obligatoriu să bagi un rip când moare cineva.

   • papagigli zice:

    Observ cu stupoare ca in loc sa-si dispute cacatul zuzu si radescu, ne tavalim noi prin el. Si btw, sa spui ca un comentariu e de cacat, e acceptabil, dar sa spui ca o persoana e de cacat, e dezgustator. Si cu asta imi inchei contributia la subiectul de fata.
    Daca vrei sa discutam timpul probabil, ma bag.

   • Arlechina zice:

    Timpul probabil rămâne pentru episodul următor, altundeva, cândva.

  • Aldus zice:

   Nu-i absolvă. Dacă Ceaușescu a fost un descreierat, n-o să le spun copiilor mei c-a fost un sfânt doar pentru că e mort. O să le spun adevărul despre el.

   Dar e o chestie de bun simț să nu te apuci să faci scandal la înmormântarea lui, în mijlocul familiei care-l îngroapă. Iar când vina pe care i-o aduci nu ține de ceva obiectiv (se poate demonstra că Ceaușescu a fost un descreierat și că acțiunile lui ne-au afectat pe toți) ci ține mai ales de niște neînțelegeri personale, subiective, să te apuci să-i scoți ochii după ce a murit este chiar penibil. Te puteai certa cu el cât timp a fost în viață, dacă asta voiai.

   • papagigli zice:

    Asta spusesem si eu, dar in mai putine cuvinte. A gresit, dar ai cam pus punctul si pe celalalt „i”. Mi se pare o crasa lipsa de bun simt ca un barbat sa-i spuna unei femei ca „e de cacat”. E josnic si regretabil. De fapt afirmatiile ambilor au fost regretabile. Nu si pentru ei.
    Consider ca Renata gestionase corect situatia si ca celelalte interventii au fost neavenite.

   • @ papagigli, pari a face parte dintre acei romanasi care, de indata ce au trecut granita, au senzatia ca li s-a dublat, brusc, IQ-ul. Ia-o mai usor!
    1) O femeie care scuipa pe cadavrul unui om ce abia s-a racit cu greu mai poate fi numita femeie. Ma rog, sint unii care considera ca totul, de la pisica in sus, se numeste femeie. Cu urmarile de rigoare.
    2) Vexarea cu care ne (imi) explici cum trebuie sa se poarte un barbat adevarat (ca tine adica) cu o femeie (si aici te referi la orice alcatuire vie care are in documentul de identitate litera F) cred ca era destinata mai degraba partii feminine a acestui blog (vedeti, asa se poarta un cavaler) decit mie.
    Acum citiva ani, pe o alee centrala din Cismigiu, cam pe la prinz, am vazut o alcatuire de sex feminin, beata, cu picioarele departate, URININD! Inteleg ca daca ai fi trecut pe linga ea i-ai fi spus „sarut mina”.
    Omule, asta e strict problema ta, iar eu iti urez succes. Dar lasa-ma pe mine sa ma port cavalereste DOAR cu o doamna, Fiindca, ce sa vezi, doamnele STIU cum sa-ti sugereze felul in care trebuie sa te porti cu ele, iar eu am antene bune!

   • papagigli zice:

    radescule, sablonul cu IQ-ul celor plecati e de prost gust si denota spirit de turma. De fapt nu bate departe de precedenta-ti afirmatie. Aia cu cacatul.
    Faptul ca incerci sa-ti justifici derapajul verbal, nu te onoreaza.
    N-auzisem, pina la tine, ca formula „sarut mina” e destinata in exclusivitate femeilor care nu urineaza dupa ce se-mbata. Asta e o reminiscenta a moralei marxist-leniniste?
    Si inca ceva, nu femeia iti sugereaza comportamentul, ci bunul simt, iar ala nu poate fi sugerat. Chiar nu-ti dai seama ca devi aberant. Zic sa-ti vezi in continuare de cacatul care, probabil, te defineste.

   • Mi-ai confirmat 100% spusele. Si chestia cu IQ- ul care ti s-a umflat ca cozonacul (!!), si faptul ca, pentru tine, si vaca e tot un fel de femeie, doar ca are doua rinduri de tite, motiv dublu de satisfactie, nu?
    Aflu, in plus, ca esti si un etalon de bun gust, un expert in marxism leninism, in cavalerism si in bun simt.
    La atitea calitati, nici nu mai conteaza ca scrii „devi”, in loc de „devii” sau ca te-ai bagat in vorba ca musca in alta parte.
    OK, iti promit ca, din acest moment, pentru mine chiar nu mai existi, fiindca esti mult prea „subtire”, jalnic de subtire!

   • Aldus zice:

    Vă „certați” aiurea pe un subiect ce poate fi dezbătut cu eleganță și detașare. E frumos să aflu că Papa e genul de cavaler care respectă Femeia cu F mare, sau poate cu f mic, datorită ubicuității ei, și că o vede în fiecare purtătoare de sâni, după cum e reconfortant să aflu că Augustin e pragmatic și realist. Până la urmă, perspectivele voastre nu-s diametral opuse: eternul feminin, ca ideal sau esență a oricărei femei, merită să i se ridice altar, în timp ce bădărănia, prezentă chiar și în anumite reprezentante ale sexului slab, nu merită respectată. Așa că poți respecta feminitatea dintr-o femeie, după cum poți detesta proastele ei năravuri. Că omul e o ființă complexă, care poate avea și esențe și năravuri.

   • papagigli zice:

    radescule, esti idiot. Nu stiu daca e o chestie nativa sau dobindita, dar te comporti ca un puber timid, plin de acnee si care spera sa-si vindece complexele de inferioritate, acuzindu-i pe altii de narcisism si infatuare.
    Referitor la muste, cred ca tu esti cel care a biziit pe cacat, ca mai apoi sa-l si maninci.
    Pentru mine vei continua sa existi, dar nestiind daca esti contagios, promit sa te evit. Preventiv.

   • DoarF zice:

    Mai, daca nu le scoateti pe masa ca sa vedeti a cui e mai mare, nu ati rezolvat nimic.

   • papagigli zice:

    Asta m-ar dezavantaja. Doar stii ce se spune despre „pula de neam prost” 😉

   • papagigli zice:

    Renata, cred ca ar fi bine sa bagi post nou pentru ca s-a ajuns la cacat, puli si alte alea care, desi necesare, sunt incompatibile cu tema aleasa.
    Eu iti cer scuze pentru partea mea de vina.

 18. zazania zice:

  Interesant, renata ca-ti pasa mai mult de Carcotasu’ mort decat de Klaus viu. Ipocrizia n-a fost nicicand punctul meu forte iar gura nu stiu sa mi-o tin nici atat. Si, ca sa fiu „de cacat” pana la capat, parerea mea e ca TU ai pierdut un pacient „valoros”, „beneficiar de servicii medicale” caci eu n-aveam cum.

  • fan66 zice:

   Doar taci!Se poate?

  • Zâzanie, până la urmă ai reușit nu să fii de căcat, ci să arunci cu el în ventilator.
   Eu am pierdut un prieten virtual. Cârco n-a fost pacientul meu niciodată. Se sfătuia cu mine, da, pentru suplimente (L-carnitină, Zinc, ulei de chimen negru), dar i le cumpăra nevastă-sa de la farmacia din parterul blocului lor. Și, ca să n-avem vorbe la proces, i-am recomandat Carnilul produs de Imedica, Zincul de Walmark și Chimenul de Doppelhertz. Firma pentru care lucrez eu, vezi bine, n-avea nici un câștig de pe urma lui. Coenzimă Q10 înghițea deja de mulți ani, de dinainte de-a ne fi cunoscut. Da, aia era de Hofigal. Deci Cârco băga 50 de lei pe lună în buzunarul Hofigalului fără ca eu să am cel mai mic amestec sau profit.
   Mă obligi să-mi amintesc toate tonele de mizerie pe care le-am înghițit pe vremuri de la tine (nu credeam că-mi voi mai aminti vreodată!) cu acest mod de-a te comporta. De ce? De ce faci asta? Ce-ți lipsește?
   Uite, îți cer eu iertare, în numele lui Cârco pentru când te-o fi jignit. Așa ești mulțumită? Poți lăsa omul acesta să doarmă în pace?!

   La faza cu klaus m-ai lăsat mută! Ce trebuie să fac să dovedesc că-mi pasă de klaus viu? klaus s-a autoexclus din grupul gării pentru un motiv care-mi scapă. Și pe care nu mi l-a explicat nici ulterior, în privat. N-a simțit nevoia.
   Băi, Zâzanie, nu mai sunt chiar un copil, să vă întreb pe fiecare pe mail cu ce te-am supărat, ce te nemulțumește, ce-am zis de ți s-a pus pata, ce-am greșit de ți s-a luat de mine?
   Nu sunt Nastratin Hogea, să umblu ba pe măgar, ba pe lângă el, ba cu el în cârcă, încercând să mulțumesc pe toată lumea.
   Dacă o să rămân cu doi cititori în Gară, dintre care unul voi fi eu, asta e!
   Scriu când am chef, despre ce am chef și cum îmi place.

  • Ghita Bizonu' zice:

   Sezi potolita ca o sa vima si randul tau. De moarte nu scapa nimeni

 19. Ged zice:

  Astăzi Cârcotașu ar fi împlinit 68 de ani. L-am sunat să-i urez „La mulți ani!” Mi-a răspuns soția sa și mi-a spus că Florian este deja decedat și înhumat. Vorbisem cu el pe 3 februarie. Era în spital și m-a rugat să nu-l țin mult la telefon că nu se simte prea bine și că va reveni el când va putea. N-a mai revenit. Am mai încercat eu vineri și sâmbătă, dar fără rezultat. Credeam că se simte rău, dar refuzam să accept un deces, fie și știind în amănunțime suferințele sale. Când ne-am cunoscut, cu mai bine de cincisprezece ani în urmă, era un munte de om cu o sănătate de fier. Nu puteam să accept că la 68 de ani ar putea să să plece dintre noi. Astăzi vestea m-a lovit ca un traznet. Cum spunea Marian, gara a devenit mai săracă. Încă un călător care posta sau comenta, absolut nelucrativ, a părăîsit-o. Din păcate, el ca și alții vreo cinci care cumva eram apropiați prin idei au pllecat la vârste la care nu te-ai fi așteptat să o facă. Dumnezeu să-i odihnească și dacă au greșit cu ceva sau cuiva să-i ietrte!

  • Ged, mă bucur că ai intrat în Gară și-mi pare rău că s-a întâmplat cu un asemenea motiv. În ultimii doi ani, grație telefonului, nu blogurilor, Cârco a fost prietenul meu. Toți prietenii lui Cârco sunt și prietenii Gării, acum.
   Nie nu mi-a răspuns soția, ci fiul. Am știut din prima secundă că vocea aia nu e a lui și de ce nu e a lui, dar m-am prefăcut că nu vreau să pricep. Fiul lui a folosit cuvântul „decedat”. ”Tatăl meu a decedat” – a zis. Tot el e cel care, în finalul convorbirii, m-a rugat să-i anunț prietenii din virtual. Aici, Cârco era doar un comentator ocazional. Dacă tu cunoști alți prieteni de-ai lui, spune-le că nu mai e.

 20. asteptand un tren zice:

  Pentru Carco pe care nu-l cunosc decat din istoriile prietenilor lui!
  “Si-ti va mai iesi/ Lupul inainte/ Ca sa te inspaimante/ Sa nu te spaimanti,/ Frate bun sa-l prinzi,/ Ca lupul mai stie/ Seama codrilor/ Si a potecilor/ Si el te va scoate/ La drumul de plai/ La un fecior de crai,/ Sa te duci in Rai ….
  Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

 21. Ghita Bizonu' zice:

  Sa se odihneasca in pace…

  Azi nu stoi ce mip-a vemiot sa „verific” .. mpam uitat pe blogu lui si il vad pe Ged…

  Am fost amici apoi a intervenit o mica divergenta si .. si ne-am „racit” Presupun ca si din cauza starii sale. Nu l-am mai vazut de vreo 2 ani jumate .. fusese internat si i se scosese apa nu stiu cati litri … NU mai era chiar acelasi . devenise parca usor itritabil…
  Asta ma face sa ma gandesc serios la o viata mai „rationala” (noi doi nu prea agreamn conceptul..)

 22. Renato, am decis sa ma autosuspend de pe acest blog, fiindca nu doresc sa intru intr-o spirala fara sfirsit a neamprostiei! Stiu ca legea junglei cere sa ai stomacul tare si cind dai peste niste animale provenite din marginea padurii, acolo unde se termina porumbul, trebuie sa le dai cu plus. Nu ca n-as fi in stare, dar, spre deosebire de respectivele animale, mie imi pasa de blogul tau, de faptul ca s-ar transforma intr-o cocina, fara ca tu sa ai cea mai mica vina. Multumesc de intelegere

  • zazania zice:

   Radescule ,puteai s-o faci fara surle si trambite. Pe mail sau pe telefon, sunt convinsa ca le stii pe ambele. Imi vin in minte cucoanele de pe FB care tin sa-si anunte retragerea de pe retea sperand sa stoarca inca vreul laic inlacrimat

   • Zâzanie, ai de gând să încetezi?
    Ce se întâmplă, femeie? Te ține Împăratul sub papuc și-ți verși nervii pe-aici? Te comporți ca plutonierii ăia de pe timpuri pe care-i înșelau nevestele și spălau cu ei pe jos și, în compensație, nenorociții îi puneau pe soldați să frece WC-urile cu lama de ras ca să să-și arate și ei bărbăția, cumva, cu cine le mergea.
    O urmă de bun simț elementar te-ar fi împins să-ți ții pliscul, chiar dacă vreodată ai avut un schimb de cuvinte mai acid cu Cârcotașu. Să fi tăcut, pur și simplu, să fi ignorat moartea lui, n-aveai decât să joci tontoroiul prin casă, fericită că omul a plătit cu viața îndrăzneala de-a-ți fi dat cândva, peste nas.
    Nu ești chiar buricul pământului, Mamaie! Lucrurile se întâmplă fiindcă se întâmplă, indiferent de ce crezi tu. Dacă-ți imaginezi că ăia care-ți cântă în strună o duc bine și ăia care se iau de tine, crapă, ai o problemă! Du-te la doctor! Poate e de la menopauză. Poate e de la rele tratamente aplicate în familie. Poate e de la tiroidă.
    Poate e de la momentul ăla, din autocar, când, plecată în prima excursie peste hotare… să zic mai departe?
    Poate ți se trage de la Linia Maritimă Onedin.

    Chiar era nevoie de mizeria asta finală, cu admonestat Rădescu? Știi tu cine e Rădescu? Știi tu ce om deosebit e el? Știi tu cât e de realizat, de fericit, de îmbuibat cu bine pentru că e tatăl unui tip genial? Știi tu cât e de nefericit, pe de altă parte? Nu știi nimic, Zâzanie! Ești genul acela periculos care coboară pe oricine la propriul său nivel, ca să-l devoreze cu satisfacție. Ești genul pe care o fură servitoarea de-un pachet de cafea și se mândrește cu asta. Nu că e furată. Că are servitoare!

 23. plano zice:

  Se vede ca verbul ascutit al lui Cârco a lasat si traume. Ce s-ar mai distra Florian daca ar mai putea sa citeasca unele dintre comentariile de pe pagina pe care Renata i-o dedica! Daca nu primiti replica de la Cârco e semn că viata e unica.
  Un gand bun si o amintire cat viata de la fostii comentatori de pe Portalul Jurnalului National.

  • plano, deci și voi ați fost camarazi de forum, dar la JN. Noi, Zâzania și cu mine, pe Gândul. În cazul nostru, camarazi e o licență poetică. 🙂
   Cârco, și dacă ar putea, nu cred c-ar vrea să răspundă acelor comentarii. Ar râde discret, cu râsul lui cam subțirel, de om cu respirația scurtă și și-ar vedea de-ale lui. Care or fi alea, acolo unde este. Înclin să cred că viața e unică. Și totuși! -vorba lui Arghezi.

 24. plano zice:

  Renata, sa stii ca nu prea ramanea dator. Zâzania stie ce spune. Cu mana forte a fost si Adminul altor bloguri, printre care si cel al regretatului Marcus de la Constanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s