Pedofil vs. Trafalete

Nu, titlul nu e o glumă, e rezumatul luptei crâncene care se dă în capul meu, de azi dimineață.  Despre ce să scriu.
Pedofilul merită câteva rânduri, asta e clar.
Când aveam șase ani, bunica mă trimitea, destul de des, în blocul de vizavi să cumpăr borș. În anii șaizeci, orice gospodină respectabilă, din mediul urban, acrea ciorba cu borș. În acea perioadă, mahalaua proaspăt mutată la bloc, târa după ea câteva apucături de cartier cu case la curte. Creștea două găini în baie sau măcar le cumpăra vii din piață și, firește, cumpăra tărâțe  (pentru găini) și rămâneau și de borș.
La două-trei blocuri, era o borșăriță sau două. Cum sunt saloanele de coafat, azi.
În blocul de vizavi, bloc de garsoniere, locuia un borșar. La vreo șaptezeci de ani. Etajul doi. Urcam pe scări, că nu eram învățată cu liftul. Sunam la ușă, întindeam banii,sticla de lapte comunistă, aia cu gâtul lărguț, și așteptam. În două minute moșul venea cu sticla plină.
Prima oară m-a pupat pe obraz și-am crezut că e fericit că luăm borș de la el.
A doua oară m-a mușcat de obraz și-am vomitat, de frică, la etajul unu.
A treia oară m-a ciupit rău de pubis, atât de rău, că mi-au dat lacrimile și nu mi-a mai ars de vomitat, eram speriată de moarte și nu voiam decât să ajung acasă și să-i spun bunicii ce mi-a făcut borșarul. Dar cumva, cețos, știam și că aș putea fi învinovățită de minciună, că astfel de lucruri nu se întâmplă în realitate. Așa că am tăcut.
Trei zile am făcut dușul zilnic la ora când mama, care mă urmărea cât de corect mă spăl,  încă nu era acasă. Doar nu era să dau explicații despre vânătaia dintre picioare!
Ultima oară când m-a trimis bunica după borș, bunicul rădea niște țelină. Bunicul era genul de bunic care nu pierdea niciodată contactul vizual cu nepoata. Era astmatic și vorbea puțin. Ne înțelegeam din priviri. O fi văzut că m-am albit la față ca ce rădea el. O fi observat că-mi tremură mâinile pe sticla goală de lapte. A împins castronul cu răzătura, pe masă, cu zgomot și a zis:
–  Coană, de azi încolo, dacă ai nevoie de borș, te duci și ți-l cumperi. Fata nu mai pleacă la borș niciodată!
Bunica, aburind la trei oale care fierbeau pe aragaz, a protestat în felul ei, dar protestul s-a izbit de zidul Bunicului. Și-a pus pantofii  de stradă, mi-a smuls sticla din mână, și-a aprins țigara și a plecat bodogănind. Bunicul nu mi-a zis decât atât: „Gata, s-a terminat! Tu nu mai cumperi borș niciodată!!!

Pentru mine, nu e decât o amintire fadă și scârboasă. Dar, ar fi putut deveni o traumă, dacă bunicul meu nu era astmatic, puțin vorbitor și mult observator.

Despre trafalete o să vorbim mâine, că nu e nicio grabă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, experimente și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

37 de răspunsuri la Pedofil vs. Trafalete

 1. Mulțumesc, Vero, pentru like. Venit de la tine, contează enorm.
  Să-ți spun și eu că-l citesc pe Dresden cu poftă și amuzament. Dracii l-a găsit, ce bine vorbește românește! Dar dincolo de asta, m-a cucerit autoironia personajului care se recomandă vrăjitor. Citesc puțin, că n-am timp și nici nu voiesc s-o iau pe diagonală. Că fiecare propoziție merită!

  • Vero zice:

   Mă bucur că-ţi place cartea, Renata!
   Eu dau like fiindcă place foarte mult cum scrii. E un mod de a-ţi mulţumi pentru momentele savuroase de lectură.
   Chiar dacă uneori se întâmplă nu să fiu de aceeaşi părere cu tine, modul în care spui indiferent ce e o delectare. 🙂

  • Vero zice:

   După ce am citit această amintire a ta, m-am întrebat dacă nu cumva pedofilii mizează pe faptul că, de multe ori, copiii nu îndrăznesc să spună ce li s-a întâmplat.

   • Vero, sunt sigură că, cel puțin pe vremea noastră, era de neînchipuit să ataci un asemenea subiect fără să ți se găsească și ție, copil, o parte de vină. Acum, nu știu, e posibil ca toți părinții, sub presiunea realității, să-și inițieze copiii în comportamentul față de străini. Chiar să le specifice că, dacă vreodată, cineva le face cutare sau cutare lucru, să spună imediat, să ceară ajutor.

   • Vero zice:

    Cel puţin aşa ar fi de dorit.

 2. clujanu zice:

  Poate oi zice și eu câteva cuvinte!

  astăzi doar atât, e lumea plină de ei!

 3. Aldus zice:

  Cine n-are bunic, să-și cumpere. Altfel, nici nu știu ce să zic. Groaznic! Deși, într-un fel, poate ai scăpat ușor, dat fiind că avea 70 de ani. Mă gândesc că la 40 de ani, poate observa și bunica, încă de a doua oară când te-a trimis.

  Cum ziceam, castrare.

  • Nu, bunica mea era ca un soldat la datorie, veșnic înglodată de trebi. Se trezea prima, se culca ultima. Nu cred că avea vreme de observat.
   Aldus, hai să n-o luăm de la început. Castrarea chimică duce la impotență, nu schimbă dorințele bolnavului. Nu va fii capabil de un act sexual, dar absolut în stare de toate mizeriile care l-ar preceda. Plus că neputința generează furie, violență… Pușcăria (cu ani mulți), balamucul, astea sunt soluțiile.

 4. No comments .
  Nu cred ca te ” incalzeste” . So ,doar fiind fata ,esti expusa la lume nebuna or bolnava.
  Nu conteaza de-I borsar, frizer,domn ,doctor or ce-o fi…

  Eram 13- cu parintii ,la o petrecere restransa a unei matusi .Varul meu era meditat la clarinet de faimosul ( atunci-nu mai stiu acum)Aurelian Octav Popa.
  Cand m-a atins pe piept ,la dans strans, l-au zburat ochelarii in coltul opus al camerei .
  A urmat o pauza uimita a petrecerii si de atunci varul n-a mai fost meditat in familie.
  Stiu ,am reactii rapide ,de mica 😉

  • Windy, ce mică e lumea! Știam că A.O.Popa e o lepră în ce privește apucăturile sexuale. Adică, era renumit nu doar ca muzician. Gurile rele zic că nevastă-sa l-a lăsat tocmai din cauza asta.

   • Habar n-aveam. Nu eram in lumea musicala,chit ca varu meu a ajuns sa fie in filarmonica Atheneului.
    Dar intram la fest. Enescu tot cu nea Vasile, portarul ,c-o sticla de vodka..Ce daca aveam UN var clarinetist ….huh…..
    Cred ca asa imi exprimam repulsia de demult ….

 5. Excelent scris. Big like fără comentarii. Ce ar fi de comentat?

  • Em, mă bucur, în ultimă instanță nu subiectul contează, ci scrisul. Dar sunt subiecte greu de abordat, capcană, poți cădea ușor în desuetudine, vulgaritate, penibil. Sinceră să fiu, mi-am dat un test și, după reacția ta, zic că l-am luat. 🙂

 6. zazania zice:

  Eu nu cred ca a existat vreo fetita care sa n-o fi patit macar odata dar era un subiect tabu despre care copiii stiau instinctiv ca nu se vorbeste . Eu aveam vreo sase ani cand un musafir ocazional m-a luat in brate :”ce copil dragut”, m-a tot pupat si la un moment dat mi-a bagat limba in gura. M-am strecurat cu dibacie jos si am tulit-o afara. E prima oara cand povestesc cuiva incidentul.
  Dar am avut profesori in scoala primara care nu se sfiau sa pipaie colegele mai dezvoltate. De liceu sau facultate nici nu merita sa mai amintim; era la ordinea zilei.

  • Zuzu, dacă ai deschis discuția, iată că mai am și eu niște amintiri. Aveam vreo 12 ani, cred, când un exhibiționist m-a urmat în scara blocului și și-a desfăcut balonzaidul. Am țipat, firește (ah, asta nu e bine, țipătul le provoacă orgasm! 🙂 🙂 🙂 ), atât de tare că au ieșit vecinii de la parter. Tata a chemat miliția. 🙂 🙂 Milițienii (ceva locotenenți, parcă) m-au pus să povestesc de o sută de ori și să scriu o declarație. Toată tevatura a durat vreo două ceasuri. La final, învățasem că tumora aia violetă pe care o expunea nenorocitul se cheamă penis în erecție, că el se numește exhibiționist, că e o boală, că existau încă enșpe plângeri depuse de adolescente/părinți și toată rutina aia plicticoasă m-a destresat complet. Ce să vezi, după câteva săptămâni unul dintre milițieni a sunat la ușă, mi-a arătat poza, m-a întrebat dacă ăla e și l-au asigurat pe tata că a fost arestat și totul e sub control. Într-un fel, miliția comunistă se mișca mai eficient decât poliția actuală.
   Nu, în timpul școlii sau facultății pur și simplu nu am avut știre de astfel de chestii. Da, aveam câteva colege care prestau la câțiva profesori sau asistenți, dar era de comun acord și în beneficiul ambelor părți.
   Profesorul de Botanică din anul întâi, Apostol Ionică, aproape că ne-a întrebat, la curs, care s-ar fute cu el ca să ia o notă bună. 🙂 (Era un tip haios, despre care circulau tot felul de mituri și anecdote cu substrat sexual prin facultate.) Normal că n-a reacționat niciuna. A rânjit. Tipul chiar nu știa să râdă, doar să rânjească, și ne-a zis – pe cât pariem că, în semestrul doi, când o să facem Sistematică, vă prezentați singure, la mine în birou, nu pentru o notă bună, ci pentru una de trecere?!
   A chicotit toată sala și asta a fost tot. Era oltean și orice olteancă trecea cu șapte, și dacă tăcea la examen, ca peștele. Mai căpătau un 5 alea cu țâțe mari. Le zicea de la obraz: fă, ești așa de proastă, că nici trenul nu te calcă. Noroc că ai țâțe mari.
   Ionică era sperietoarea anului întâi. Mult mai târziu am aflat că nu lăsase, niciodată, repetenți. Se juca și el, nemernicul!

   • zazania zice:

    Mai tarziu, studenta fiind, un individ a incercat sa ma violeze in Gradina Botanica, parca ti-am povestit odata. Ce vreau sa zic e ca militienii atat de eficienti de pe vremea lui Ceausescu ma chemau si de doua ori pe zi sa le dau cate o declaratie. De la o vreme am intrat la banuiala: mi s-a parut ca „oamenilor legii” le facea placere sa insiste asupra detaliilor. Si nu stiu cum se facea ca de fiecare data cand unul ma chestiona, isi mai facea de treaba cate un coleg prin birou si-mi arunca priviri curioase. Iar intr-o buna zi, a venit unul mai mare in grad care a zbierat sa trimita „fata” acasa si „gata cu declaratiile”. Dar pe individ l-au prins si a facut puscarie. In calitate de martor la proces am avut parte de alte priviri ciudate. Asa ca nu ma mira ca multe victime ale agresiunilor sexuale evita sa reclame.

   • Nu cred că mi-ai povestit, Zuzu.
    Opinia acelor idioți și idioate cum că o femeie nu poate fi violată decât dacă, măcar 1% e și ea de acord sau că de ce avea fusta scurtă, și-a căutat-o! – mă scârbește la culme și da, poziția acestor idioți și idioate fac ca multe victime ale agreiunilor sexuale să îngroape în tăcere incidentul (niciodată în uitare) și să-și lingă o viață rănile. Poate nu mai sângerează, dar de vindecat, nu se vindecă.
    Dacă aș fi legiuitor o oră, nu o zi, aș schimba legea în două locuri: violatorilor – închisoare pe viață și marilor hoți economici 3 luni de pârnaie și recuperarea furtului la dublul valorii, chiar dacă pentru asta trebuie să le transformi întreaga familie în homelss-i.

   • Aldus zice:

    @Renata

    Nu am la dispoziție o statistică, dar aș pune pariu că multe, dacă nu majoritatea victimelor violurilor sunt exact opusul femeilor care se îmbracă provocator. De ce? Pentru că, presupun eu, deseori violatorul este genul de bărbat singur, care nu are o relație amoroasă cu o femeie. Și din cauza asta va evita femeile sexy, care manifestă senzualitate și au încredere în ele însele, deoarece aceste femei îi vor speria (de vreme ce ei au probleme erotice serioase). În schimb, vor prefera fete timide, cuminți, care nu atrag privirile, deoarece în prezența lor nu se vor simți complexați. O femeie foarte senzuală îl complexează pe un bărbat cu probleme la capitolul femei.

   • Există o parte a opiniei publice care dă vina pe vestimentația provocatoare. O parte destul de importantă cantitativ și nespus de cretină care crede, în fond, că dacă toate femeile ar fi îmbrăcate în uniformă de călugăriță violul ar fi eradicat.

   • Aldus zice:

    Știu. Mai sus spuneam că, din punctul meu de vedere, e foarte probabil ca această parte a opiniei publice să se înșele.

 7. Cârcotaşu zice:

  Io aştept discuţia despre trafalete!

 8. Vezi tu, dragă Iosif, ești tare slăbuț psiholog. Sunt la ani lumină distanță de un comportament misandrin și asta e doar o amintire banală care nu m-a marcat absolut deloc. Blogul nu e cabinet de psihoterapie, prin urmare, dacă ar fi fost o amintire traumatizantă, n-ar fi ajuns aici.

 9. carla zice:

  Imi pare atit de rau .
  Sincer . Rezonez mult cu vorbele domniei voastre . Cumva suntem de aceeasi parte a baricadei . As avea multe de spus dar mi e atit de teama si rusine

 10. Cudi zice:

  Cum spunea și Zazania mai sus, mai toate fetițele o pățesc…
  Eu aș aplica și castrarea. Nu aia chimică. Înainte de asta aș propune ca pedofilii să fie futuți în cur de către cineva neatractiv sexual, care pururi nu le-ar stârni vreo erecție. Să simtă și ei ce simt copiii abuzați. Așa. După aceea închisoare pe viață.

  • Aldus zice:

   Ba după, că înainte nu se știe niciodată dacă nu cumva, totuși, le place. După castrare.

  • bunicul zice:

   Domnule Iosif, poate nu conștientizezi pe deplin dar devii tot mai agasant cu aceste încercări mieroase de prozelitism religios. Dacă cititorii acestui blog nu ar fi persoane greu de manipulat, chiar și de profesioniști ci persoane ușor influențabile și ar fi toți credincioși, ai obține un efect invers.

  • Iosif,
   1) Bunicu e un garagiu care trece rar pe-aici. Nu doar că nu s-a rățoit la nimeni până acum, dar a făcut comentarii normale, civilizate și pertinente. Inclusiv acum, când te roagă să încetezi cu propaganda sectei tale, căreia – asta e părerea mea, nu a lui – îi aduci numai deservicii.
   2) Boala ta s-a agravat, în ultima vreme. Te abții de la citate biblice, dar jignești în stânga și-n dreapta, cu un pseudo-umor fin, ridicol, vorbind din ce în ce mai în dodii. Dacă nu poți juca rolul unui om normal și normal politicos, ocolește Gara, te rog! Sunt atâtea forumuri de împătimiți ai celor sfinte! Du-te acolo! Ateii sau liber-cugetătorii sau credincioșii moderați au o mai mare toleranță la aberație, dar au și ei limitele lor! Așa că fă ceva, ca să nu fac eu!

 11. Iosif zice:

  Esti curios ca o domnisoara !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s