Pe Stela Popescu au ucis-o doreii dintr-o televiziune care nici măcar n-ar trebui să existe

N-am râs niciodată la glumele Stelei Popescu. Nu-mi place teatrul de revistă, nu gust picanteriile cu perdea despre soți infideli și soții geloase.  Nu-mi plac scenetele comice cu final ultra cunoscut.
Ca să nu par aiurea, exagerat de pornită, n-am reușit să mă uit nici la Benny Hill  mai mult de două minute, cu aceeași jenă, că nu sunt capabilă să râd la bancuri pentru dorei.

Totuși, pentru doreii pereni și pentru politrucii vremii, Stela a fost o stea. N-aș putea spune dacă a fost o actriță talentată, fiindcă n-a jucat decât tipologii șarjate, îngroșate, caricaturizare. S-a jucat mereu pe sine, cu autoironie, dar manierist, o coniță pufoasă, cu pleoapele conturate mereu la fel – tuș negru plus codiță la codița ochiului, cu gene false ori atât de măscuite, încât păreau false, cu un râs generos care atenua o gură oribilă, pictată din belșug, cu un păr atât de perfect coafat în tot felul de bomfleuri, că ar fi putu să fie, foarte bine, o veșnică perucă. Textele ei erau o gură de aer pentru bărbații ținuți sub papuc și cam atât. Nu construia roluri, juca clișee, clișeele au succes.

Faptul că a murit subit, la numai 81 de ani, de un AVC, nu mă face s-o cred „doamna teatrului românesc”, nu, nu-nu-nu, de o sută de ori nu. Cum să le numim atunci pe Leopoldina Bălănuță, pe Gina Patrichi, pe Clody Berthola, pe Valeria Seciu, Pe Olga Tudorache, pe Mariana Mihuț? Unele sunt vii, încă.
Stela a sclipit în zona ei, revista, unde a sclipit și Constantin Tănase, dar… departe griva de iepure!

Și totuși, după ce am văzut întregistrarea asta, care s-a făcut cu două zile înainte de moartea ei, nu pot decât să mă simt îngrozită: cabotină sau nu, clișeistă sau nu, vulgară și pe gustul vulgului sau nu, ființa Stela Popescu a murit cu zile, fiindcă a urcat pe o scenă cu un AVC deja făcut, incoerența, afazia, incapacitatea de-a apuca obiecte, absolut evidenta neconectare la realitatea momentului și enșpe mii de alte detalii despre faciesul ei și despre gângureala nervoasă ar fi trebui să-i determine pe cei trei popândăi care o secondau pe scenă să facă ceva.
De pildă, să cheme SMURD-ul. Și să fie preluată cu maximă delicatețe în incinta utilată cu aparatură medicală și dusă la spital.
Dar popândăii nu erau nici ei decât niște proști, niște pupincuriști ai audiențelor, niște monștri imbecili și egoiști în ultimă instanță, fiindcă se vede clar că erau convinși de dezordinea momentului, dar n-au pus viața unui om mai presus de emisiune. Au procedat ca doreii: ”Las-că merge și-așa!”

„Vă iubim, vă iubim, sunteți frumoasă!” – asta strigau cei trei oligofreni.

Și femeia era pe moarte.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, cu ce ne mândrim, părerea mea, strict autentic și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

61 de răspunsuri la Pe Stela Popescu au ucis-o doreii dintr-o televiziune care nici măcar n-ar trebui să existe

 1. dorel zice:

  oligofrena esti tu proasta pulii . nu tie rusine zgripturoaico !

 2. zazania zice:

  Am vazut si eu inregistrarea. As fi jurat ca Stela Popescu a venit in emisiune bine abtiguita. Poate doreii au „mirosit’ ceva. Cine dracu’ mai cheama in ziua de azi salvarea pentru o babatie de peste 80 de ani? Las-o asa: la care revelioane mi-a stricat, a murit frumos: in casa ei, nu pe strada, nu pe scena sau legata de aparate in vreun spital mizer.

 3. papagigli zice:

  Cum Renata, tu o bestelesti pe Popeasca? Tu? Dupa ce l-ai ridicat in slavi pe Mihai care a jucat si inca mai joaca un teatru jalnic si a carui regenta a fost o gluma cu mult mai proasta decit cele ale recentei decedate. La drept vorbind Popeasca a facut mai mult pentru romani decit Carol II si toti urmasii lui actuali.

  • zazania zice:

   A facut, da…Ne-a futut revelioanele o viata intreaga alaturi de celalalt cabotin.

   • papagigli zice:

    zaza, tu vorbesti de tine si alti citiva, eu vorbeam de romanime in general. Romanime pe care, e drept, Mihai n-a apucat s-o futa, dar pe care s-a urinat din belsug. De fapt inca isi mai scutura stropii de pe urma. 😉

   • Măi, Zuzu, ai tăbărât pe Stela! Programul tv de revelion dura multe ore. Îl pregăteau cu juma de an înainte. Probabil că baletul acela oribil cu pantaloni evazați (că nu prea aveau voie dansatoarele să-și arate pulpițele în fața lu Tanti Leana) filma în august. Exista o serie de fripturiști ai micului ecran care se îndesau și dădeau cu sărumana la organizatori ca să aibă cât mai multe minute de filmare. Minutele de revelion și de spectacol omagial pentru ceaușești se plăteau incomparabil față de celelalte filmări. Se formase o clică de comedianți de revistă care, prin definiție, erau cei mai potriviți în noaptea aia. Scenariul așa-zis umoristic, era de o imbecilitate fără seamăn. I-ai fi văzut pe Repan, pe George Constantin, pe Pittiș, pe Rebengiuc să joace maiștri strungari care fac multe rebuturi?!

   • Arlech zice:

    Scuzele mele, doamnă dragă, dar revelioanele vi le-aţi futut singuri. N-aţi fost în stare să găsiţi altceva mai bun de făcut decât să beliţi ochii la un program care nu vă plăcea. (La noi, Big Brother n-a fost niciodată atât de-al naibii încât ne oblige să stăm cu TV-ul deschis şi cu privirea ţintă la ecran.)

  • N-o beștelesc, dragul meu! Nu mi-a plăcut ca actriță. Dar chiar a murit cu zile.
   E inutil să continuăm dialogul despre monarhie și acum. Prea bătrâni ca să ne schimbăm opiniile.

   • papagigli zice:

    „Dragul meu”!!! Uite asa ma pui tu pe mine cu botul pe labele din fata, ca pe celelalte n-ai putea decit daca ma rupi in doua. 😆
    Eu ii spun besteleala, dar daca n-a fost, ma iarta.
    Comentariul meu nu se referea la Stela, la monarhie si nici macar la Mihai, desi au fost „citati”. Se referea mai mult la o inconstanta in a evalua meritele unora si altora.
    Referitor la revelioane, cred ca ai dreptate, desi n-am petrecut nici unul in fata televizorului. Dar daca totusi as fi facut-o, se cheama ca mi-l futeam oricum, cu sau fara Stela.
    Si pentru ca unii „da si fuge” ma vad nevoit sa bat si eu saua … cu ultimul paragraf 😉

   • Gigli, nu fac decât evaluări subiective. D-aia nu mi se pare că dacă n-am citit decât un micro-roman de Cărtărescu și m=am jurat că nu mai citesc din el, reprezintă un abuz,

 4. zazania zice:

  Mersi pentru „orice dobitoc’:)) Eu n-am vazut doi betivi sa se manifeste identic si crede-ma pe cuvant ca am vazut destui. Poate doreii au crezut ca doamna Stela tragea pe nas sau pur si simplu ca e senila. Sa nu-i culpabilizam a priori.

  • zuzu, nu m-am gândit la tine. Cei din apropiere, dacă s-ar fi gândit că e beată, aveau un indiciu clar că NU poate fi beată: halena alcoolică absentă. Fiindcă la halul acela de beție, ar fi duhnit de la 10 metri.

 5. Cudi zice:

  E ceva de groază înregistrarea aia, unde mai pui și aplauzele celor din sală… Altfel, mie mi-a plăcut Stela Popescu, am mai zis. Și nu cred că e tocmai corect să o pui în balanță cu acele nume ale teatrului, pentru că Stela Popescu a fost o actriță de comedie, nu prea i s-au roluri în care să se afirme altfel.

  • I s-ar fi dat, daca-si dorea. Dar Stela isi stia limitele. si aplica principiul „decit codas la oras…”. Adica decit sa joc Medeea si sa ma fac de cacat, mai bine joc Mitza Biciclizda si ma aplauda toti camionagiii de li se inrosesc palmele (ceea ce e aproape imposibil, te asigur)
   Nici mie nu mi-a placut Stela, DAR NU DESPRE ASTA E VORBA! Aici e vorba DECIT (!) de moartea unui om.
   Si ceea ce ma mira e ca Renata n-a punctat un lucru extrem de graitor.
   Daca vezi un oarecare, un necunoscut, unul ce-ti este indiferent, care pentru tine e NIMENI, nu mi se pare exclus sa-ti poata scapa niste detalii ale fizionomiei, dictiei, motricitatii, comportamentului acestuia. Insa cei prezenti in acea sala s-ar fi putut jura pe Biblie, pe ma-sa, pe carnetul de partid (si cu atit mai mult s-ar putea jura ACUM) ca, pentru ei, DOAMNA Stela e cea mai cea si cel mai cel. Numai ca, dar ar fi (fost) adevarat, N-AI AVEA CUM sa nu observi, sa nu te alarmezi si, mai ales, sa nu faci dracu’ ceva. Orice, dar nu sa aplauzi. In pula mea, cum ar zice Dorel…
   Salut, Dorele. Ba, Dorele, taica, daca ai sti cit sint de prost, te-ar lua mila. Ba, dar asa prost cum sint, cind vad cite unul ca tine, parca imi mai vine inima la loc. Ba, imi dai o gura de oxigen, sa patimesc! Sa te tina Dumnezeu sanatos, ca ne dai optimism. A facut bine Renata ca te-a publicat. Renato, chapeau, ca-ti-as!

   • Cudi zice:

    Domnule Augustin, eu am avut o bunică și am o mamă care au făcut mai multe preinfarcte și accidente vasculare cerebrale și niciuna n-a căzut pe jos inconștientă, umblau pe picioarele lor, doar că au început să vorbească și să se comporte ciudat. De fiecare dată le-am dus la spital. De aceea pomeneam de aplauze, cum naiba să bați din palme a aprobare și admirație când un om aflat în starea Stelei Popescu și în atenția tuturor celor din sală vorbește atât de neinteligibil, cum să nu te alarmezi puțin când vezi că o mare actriță, obișnuită să vorbească repede, fără pauză minute întregi și fără să se repete măcar o dată, ajunge într-un asemenea hal.
    Altfel, je suis Dorel. Nea Mărin miliardar a fost unul dintre cele mai frumoase filme românești ale copilăriei mele, revelioanele la tv de dinainte de revoluție mi s-au părut mult mai reușite decât cele de după iar Stela Popescu m-a făcut să râd de nenumărate ori, fie-i țărâna ușoară.

 6. Pingback: Despre Stela Popescu la rece – O Poziție

 7. Dr. Vader zice:

  Apropo de Stela Popescu. Ma chinuie de cateva zile un vis nebun. De ce nebun? Pentru ca visul l-am visat luni dimineata la ora 4 si un pic, m-am trezit din el brusc, pentru ca mi s-a parut prea impresionant si dupa aia nu mi-a mai dat pace pana in ziua de azi. Asadar eram tanar, cu toate sperantele intacte si invatam pentru admitere la facultate. Stateam la un birou mic, de bloc, cu caiete studentesti in fata, aranjate frumos, cu limite, integrale si locuri geometrice, toate intr-un echilibru perfect. Chiar retin din vis ca ma simteam bine si in putere. Bai, si la mine venea in fiecare dimineata Ceausescu ca sa stea pe un scaun in dreapta mea, linistit, si nu vorbea decat la sfarsit, dupa ce terminam eu exercitiile. Statea cam pana la pranz, in fiecare zi. Printre randuri, ma gandeam ca uite, asta isi lasa soferul si aghiotantul afara si asteapta linistit, cu mainile in poala, ca sa termin eu din culegere, musai sa vorbeasca cu mine. Imi zicea ca neaparat trebuie sa stabileasca cu mine dimineata ce are de facut dupa pranz. Si imi amintesc ca in vis am intrat in panica. Deci asta face ce ii spun eu. Bun, dar nu e decat un vis. Ba nu, nu e niciun vis, e realitatea. E greu de crezut, dar asa e, realitate palpabila. M-am trezit din somn socat si tot credeam, si poate cred si acum, ca a fost un fel de realitate, poate nu asta curenta, dar totusi. Pai da, daca ala s-a sfatuit cu mine, cine stie cum neaparat cu mine, o biata feliuta de morcov din ciorba inconstientului colectiv? Si daca eu eram cel care ii intarea convingerile si ii dadea curaj? Luni dimineata, ma crezi, nu ma crezi, m-am trezit din vis convins ca nu e vis. Nu mi s-a mai intamplat asta niciodata si bineinteles, asta nu are nicio relevanta.
  Totusi, unde e apropoul la Stela Popescu? Vorbeati de revelioanele la TV. Erau jalnice, nici nu pot sa pun majuscula acestui cuvant. Un ghiveci de schimonoseli, chiuituri, poezele si monoloage-oloage. Tin minte unul cu “padibuz”. Si toata lumea il astepta pe Nea Marin! Care nu dura decat 15 minute! Imediat dupa, urma Ceausescu, cu 20 de minute. Spunea numai prostii pe un ton egal, in total contrast cu ceilalti, sfatuit de mine probabil.
  Bai, deci nu va jucati, ca eu pot sa va mut realitatile cum imi vine, si daca ma necajiti prea tare as putea sa vi-l aduc si pe Ceausescu inapoi. Si la varsta la care am ajuns intre timp, as putea chiar sa-l sfatuiesc mai bine.

  • klaus zice:

   Vadere, tu ai veni? 😀

  • Tu chiar ai visat treaba cu Ceaușescu? Ești mortal!
   Eu cred că iar ai scris una din prozele tale drăguțe.

   • Dr. Vader zice:

    E chiar visul, de unde atata proza, mai are cineva timp de literatura? Alergam acum ca toti dracii dupa un codru de paine mai neagra :). Cum e viata, acum 20 – 30 de ani alergam dupa aia alba! Nici noi nu stim ce vrem, hai sa fim seriosi! 🙂

   • Vader, uite o observație care poate genera un articol. Cu puțin noroc, un volum. 🙂 🙂 🙂
    Acum 30 de ani alergam după pâine albă. Exista bagheta București, 3 lei, nu era pâine de toată ziua, era de mici tartine cu salam de Sibiu, dar ni salamul de Sibiu nu era de toată ziua! …
    Azi, lumea aleargă după pâine neagră, fiindcă pe net s-a spus că fibre, bla-bla. Nu zice netul că să iei pâine neagră cu colorant, dar altceva nu prea găsești.

 8. Hercule zice:

  E şocant cum o persoană cu experienţă şi cu o vârstă nu are „consilier medical” care să-i sugereze/impună decizii şi să reacţioneze când este cazul. Şi nici nu cred că ar fi costat cine ştie ce, „monitorizarea”.

  • zazania zice:

   Dar avea, cum nu, consilieri medicali cu nemiluita : miile de farmacisti din cele peste 500 de farmacii plus medicii aferenti care rumega linistiti o paine buna de de urma prestatiei cuplului Stela -Arsinel.

   • Hercule zice:

    Cred ca (şi) Arşel a omorât-o, „Hai Steluţa, mai facem una” – e ahtiat după bani. Ia şi indemnizaţie de „revoluţionar”, ba încă „pentru merite deosebite” (suma e dublă faţă de ceilalţi, peste 2000 lei lunar).

   • Ha! Așa te vreau, Zuzulică! Rea ca penicilina!
    După cât s-au vândut – pe bani grei, presupun – Farmaciilor Catena, Arși&Steluța ar fi trebuit să trăiască 112 ani și să moară că i-au cam lăsat genunchii, că inima era de 30 de ani, ce dracu!
    Sper ca un alt lanț să înceapă o reclamă cu sloganul ”Farmacia Capului Limpede”. Unde subtextul să fie farmacistul cap limpede.
    Crede-mă, mi s-a acrit.
    De anecdotă: are tata o soră, Viorica,93 de ani. A făcut TREI avc-uri în ultimii 10 ani și a ieșit din toate. Când simțea așa, o zunzăneală la cap, o suna pe mama și o punea s-o asculte Crezul. Dacă uita versurile sau mama o corecta la pronunție, suna la salvare. E hipersclerozată și vorbește doar despre anii 50, dar se duce singură la baie și bucătărie, are contorlul sfincterelor și, uneori, declară că vrea să facă o salată de boef. Moment în care văr-miu pleacă de-acasă și nu revine două zile. 🙂

   • klaus zice:

    Zuzu, ce naiba se-ntâmplă, ai scăpat la pc? :))
    Tu n-ai veni, așa-i? 🙂

 9. Hercule zice:

  Pe grabă, am scris Arşel în loc de Arşinel (în germană, arsch = cur; arsch/arşel 🙂 ).

 10. Cârcotaşu zice:

  Ca discuţie, faptul că ţie nu-ţi place genul Revistă, era suficient să-ţi exprimi părerea şi punct. Dezvoltarea ulterioară, cu explicaţii cum că de ce şamd, duce la reacţii de tipul arch… ceea ce e absolut nelalocul ei.Cui îi place sau nu, Revista este un gen recunoscut pe care nu-l va putea desfiinţa nimeni, oricât nu-i va plăcea cuiva, fie el Ceauşescu (ăsta a pierdut ocazia) sau cine ştie ce alt potent al zilei, fie el de aici sau de aiurea. Pe de altă parte, ne place sau nu, Stela şi Arşinel au fost doi titani ai genului. Pardon Arşinel încă mai e, dacă nu l-a dărâmat decesul Stelei.
  Acu’ că Doreii sau publicul ar fi putut să fie mai vigilenţi, sigur, e o întâmplare din care înveţi, asta însă pentru altă ocazie, dacă vor mai avea vreuna.Fapt este că s-a rupt aţa, până aici i-a fost dat să trăiască. Există totuşi un destin, care vine el de undeva…

  • Iosif zice:

   @Cârcotasu.
   „Exista totusi un destin, care vine el de undeva…”
   Daca crezi într-un destin prestabilit înainte de conceptie, pe care oricum nu-l poti schimba, de ce, în acest caz, omul se zbate luptând zadarnic pentru a-si schimba si modifica destinul, dorind mereu sa fie altceva, într-o competitie oarba cu semenii, pierzând bucuria si fericirea de a trai în pace si tihna fiecare clipa a vietii, oferind cu drag semenilor ceea ce a primit mostenire de la parinti,valori materiale, sufletesti si/sau spirituale ? 🙂

   • Cârcotaşu zice:

    @ Iosif,
    Poţi şi răspunde la întrebarea ta retorică? Eu nu am afirmat că destinul ar fi ceva imuabil, sigur că poate fi schimbat, dar am spus „care vine el de undeva”. Sorocul, ăla, bătul-ar vina, se stabileşte într-un Consiliu de Administraţie 😀 .

   • Iosif zice:

    Nu era o întrebare retorica, ci chiar mi-as fi dorit sa cunosc raspunsul tau personal.
    În ce priveste „Consiliu de Administratie”, nu ânteleg unde bati ! 🙂

   • Cârcotaşu zice:

    Păi nu bat nicăieri. Toţi creştinii ar trebui să ştie: Tatăl, Fiul, Sfântul Duh plus Sfântu’ Petru, că el ar fi cu cheile…

   • Iosif zice:

    Da…crestinii sunt ciudati ! 🙂

  • Cârco, adică cum să fi zis – mie nu-mi place revista – punct?

  • Cârcotaşu zice:

   Este că n-ar fi avut niciun rost?

 11. Marian zice:

  Bine bine dar Stela Popescu n-a fost doar o actritza de revista , o interpreta de scheciuri sau o actrita de vodevil . Nici astea fireste , nu-s de lepadat deoarece , iti trebuie o anumita stare de spirit si-o anume doza de cultura si spirit umoristic pentru a le vedea insa, Stela Popescu a interpretat in teatru roluri magistrale iar unul dintre acestea , care-mi vine acum in memorie , este rolul Monei din „Steaua fara nume ” a lui Mihail Seabstian unde a dat clasa multor actrite ce s-au mandrit cu interpretarea acestui rol ca si-n ” Trei surori ” ca sa nu mai vorbesc despre rolurile din piesele lui Al. Mirodan , Rebreanu sau Baiesu . ” Plicul ” cu-n un Iurie Darie EXEPTIONAL si-un Rucareanu in mare forma l-am vazut de vreo trei sau patru ori si…parca de fiecare data era mai buna . ” Sfantul Mitica Balajinul ” , o piesa proletcultista pana la virgula dar , pana si-acolo Stela Popescu i-a dat CLASE lui Marcela Rusu…sotia autorului , careia nu-i prea sufla nimeni in ciorba pe vremea aia .Spune Dr. Vader foarte corect : ” Vorbeati de revelioanele la TV. Erau jalnice, nici nu pot sa pun majuscula acestui cuvant. Un ghiveci de schimonoseli, chiuituri, poezele si monoloage-oloage. Tin minte unul cu “padibuz”. Si toata lumea il astepta pe Nea Marin! Care nu dura decat 15 minute! ” Erau jalnice acele programe iar romanii , mai degraba asteptau cu nerabdare tzaranismele lui…. „nea Marin ” decat poantele usurele insa , DRACONIC supervizate zilnic timp de o jumatate de an cat dura inregistarrea dar care poante iti solicitau si-o oarece ascutime a spiritului iar pe atunci oamenii mai aveau inca ceva spirit . Astazi , acel ” spirit ” al puteam vedea in postarea lui…” dorel ” care , dupa ce ca-i prost , s e mai caca si-n poteca !Mie personal imi pare o mitocanie fara seaman sa porcaiesti pe cineva la el in casa , in conditiile in care intri neinvitat iar ala-ti cedeaza si locul principal la gura sobei sau in capul mesei :rusine…”dorel „: al faci pe adevaratul DOREL de rasul lumii !Respect Renata carageani si-ti doresc o duminica cat mai placuta .

 12. Marian zice:

  Revin caci am o curiozitate : cati dintre cei ce s-au inghesuita ca la sfintele moaste in use la Constantin Tanase or fi intrat MACAR O DATA acolo sa vada un spectacol d e revista ? Iar dintre cei ce raspund provocarii din comentariul dumitale…cati se pot jura cu mana pe inima c-au urmarit macat odata , macar un singur spectacol de revista LIVE in care sa fi prestat Stela Popescu si Stefan Banica sau Stela si….Arsinel ? Si-o intrebare pentru dumneata stimata Renata Carageani ce crerzi , dupa figura asta , aia de la Catena { farmacia…Inimii } vor retrage acel clip publicitar sau…vor astepta sa dea coltul si Arsinel , pentru a fi pomana intreaga ?

  • Mariane, se zice „usa”! Numai daca nu te superi…

   • Marian zice:

    @augustinradescu Nu ma supar si , intre timp m-am documentat 😉 si eu : in functie de context { adica…” dupa facultati ” cum ar fi zis feciorul lu’ Balosu 😎 } inclusiv ce-am scris eu este corect . Incorect , poate fi doar modul in care inteleg eu sa-mi obosesc creierul , pentru a ma servi de-acea aplicatie Google care-mi ofera posibilitatea de-a scrie toate literele asa cum le indica alfabetul deci…nici o suparare din partea mea si , sper ca nici din partea dumitale .Respect !

   • Mariane, nu inteleg nimic. Ce vrei sa spui? E corect „use”? Da-mi un exemplu, unde ai vazut tu „use”? Desteapta-ma!

 13. ketherius zice:

  Mi se pare nedrept, Renata, să o reduci pe Stela Popescu la scenetele de Revelion. E ca și cum te-aș reduce pe tine la dialogul avut cu clienții farmaciei.

  • Am comis această nedreptate, keth, fiindcă ori ea juca în piese de teatru la care nu mergeam eu, ori am pierdut ceva comedii pe care ar fi trebuit să le văd.
   Sinceră să fiu, din pricina imaginii Stelei Popescu din revelioane, dacă o citeamm în afiș, ocoleam piesa.
   Nu, n-am văzut-o pe scândura scenei, clar. Dar, și dacă aș fi văzut-o și mi-ar fi plăcut, imaginea bună tot s-ar fi șters cu avalalnșa asta de reclame la Catena. Când un actor bun acceptă o reclamă proastă, cu scenrariu ridicol și cu mesaj nesănătos (ilegal, de fapt, că farmaciile NU AU VOIE să-și facă reclamă), e limpede că e o poveste despre bani. Oricât de monstru sacru o fi fost, eu îl dau jos de pe soclu. Părerea mea!
   În câte reclame a jucat Marin Moraru? În câte reclame a jucat proaspăta noastră dispărută – doamna Olga Tudorache?
   Cât doliu național s-a făcut când a murit Mircea Albulescu?
   Că azi, grație nemuritorului Condurățeanu, funeraliile Stelei Popescu mi-au amintit de transmisia morții lui Michael Jackson.

 14. zazania zice:

  Klaus, daca despre o intalnire e vorba, nu n-as veni. Nu cred ca un prieten virtual se poate transforma intr-unul real. Aici scriu la fel ca voi, in realitate vorbesc cu accent moldovenesc pe care niciodata n-am incercat sa-l ascund si care starneste, in cel mai fericit caz zambete condescendente. Apoi Imparatu’ nu mi-ar permite in vecii vecilor sa merg la o intalnire cu prieteni pe care nu-i cunoaste. Ar insista sa ma insoteasca si, crede-ma, e destul de greu digerabil.
  Va plac asa, citindu-va si imaginandu-mi, nu cum sunteti, ci cum as vrea sa fiti.

  • klaus zice:

   Wow!
   Zuzu, te înțeleg. Mă întristezi cu noul tău stil. Au trecut ceva ani și mi-e dor de incisivii tăi albi și ascuțiți. Pe atunci, zâmbesc acum, îți citeam comentariile și credeam că am înțeles perfect verbul a murseca.
   N-aș fi crezut că privirile condescendente te pot supăra, pentru ce? Pentru accent moldovenesc?
   Stai să mă vezi când o iau eu pe brazdele ardelenești.
   La mine un ” prieten” virtual a devenit soția mea, cred că-ți mai amintești. Pe prima reală am călăuzit-o în virtual :D.
   Pe împăratu’ l-ai putea lăsa pe mâna mea, nici vorbă să vii fără el! Am lipici la oameni morocănoși. Poate o să mai vrea să vină.
   Posibil să mă crezi un masochist dar voi risca mereu să cunosc oamenii așa cum sunt în realitate. Evident, dacă se poate.
   Mai vorbim. 🙂

   • zazania zice:

    Dragul de tine! Imparatu’ nu-i morocanos, dimpotriva. Dar la un pahar ii place sa se sparga in figuri, se lauda peste masura si ma face sa ma simt prost. Dar cred ca ar fi mai dispus la o intalnire reala decat sunt eu. De fapt eu sunt cea morocanoasa , cea care nu pot lega o conversatie cu un necunoscut decat dupa o halba de bere. De un litru, ca nu ma incurc cu jumatati.

   • klaus zice:

    Zuzu, problema-i rezolvată! Îți unesc cu bandă adezivă două halbe de bere! 🙂

  • Dr. Vader zice:

   Parerea mea, pe scurt. Femeia moldoveanca e cea mai buna alegere de nevasta din tot arealul carpato-danubiano si bineinteles, pontic. Am cunoscut, am observat si mi-am tras pumni in cantitate infinita in cap ca nu am luat de nevasta o moldoveanca. Nu vorbesc prostii, sunt serios. Klaus, infinite felicitari! Cititi ce a scris zazania mai sus si dupa aia mai vreti ceva de la o nevasta sau nu sunteti zdraveni la cap? Ca vorbeste cu accent? Pai accentul e ca o mangaiere, e dulce ca placintele, minciunelele sau dulceturile pe care le face. Moldoveanca vorbeste mult, nicio problema, te invaluie in cuvinte, te iubeste infinit si te inseala fara sa simti. Pai mai vrei ceva? Vrei sa te insele si sa si simti? Esti prost la cap? Peste moldoveanca noastra nu exista nimic, daca vorbim de lucruri normale. Daca vorbim de lucruri extraordinare, peste moldoveanca nostra exista moldoveanca de peste Prut, basarabeanca. Am cunoscut basarabeanca care l-a facut pe logodnicul ei nebasarabean, prieten de-al meu, sa manance numai conserve de catei juniori timp de 3 luni in Romania, pe care i le trimitea ea saptamanal cu Atlassib, cica furate de pe banda de productie, fara eticheta, de la fabrica unde lucra in Franta. Au suferit amandoi ca niste caini timp de 3 luni? Da! Dar cand a venit fata din Franta cu bani de apartament de 3 camere exact in rond la Alba Iulia si au facut si nunta cu tot ce trebuie, cine a fost mai castigat? Eu? In niciun caz!

 15. sorin zice:

  revelioanele actuale , pentru mine, sunt mai triste decat cele de dinainte , poate din cauza varstei 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s