Povestea Porcului

Mai țineți minte când se ducea Băsescu la hipermarket, după vreo zguduială politică, să demonstreze că totul e în ordine, doar c-a rămas fără apă minerală în frigider?
Ei, tot așa a ieșit și Duda cu soția la cumpărături, deși îl cam durea umărul, de cât împinsese în ușă, pe dinăuntru, ca să nu intre Micul Prinț la bunicu-su, în seara precedentă. Cu durerea poate s-ar fi descurcat, că-i ditai păluga, 44-45 la picior, dar cred că i se înfipseseră în carne gheruțele stelelor din epolet, că de, e greu să porți gradele direct pe piele, pe sub flaneaua de corp, pe sub cămașă, pe sub costumul de figurant care duce tava pe scenă cu atâta firesc, de zici că-i actor.

Nu știu cum de Majestatea Sa, căruia mai ieri i se numărau ultimii grăunți de nisip în clepsidră și i se administra ultima împărtășanie, a început să mănânce și să vorbească, imediat după atacul sălbatec al nepotului asupra ușii de la intrare. Bucura-m-aș, să fie așa!…
Dar luciditatea, în caz că Regele Mihai mai este în viață, îmi spune că ginerică s-a dus să umple căruciorul cu baxuri de apă plată, doar fiindcă șopingul face bine la nervii pe care și i-a făcut întru obstrucționarea  adevăratului prinț și că Mihai e deja mult prea departe ca să mai înțeleagă ce greșeală a comis, lăsând Porcul să se urce în patul Prințesei.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, cronici, cu ce ne mândrim, mizeria umană, părerea mea, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

130 de răspunsuri la Povestea Porcului

 1. Iosif zice:

  Renata draga, cam acesta este si situatia Fiului lui Dumnezeu, prescurtat „INRI”, doar ca El a fost renegat de iudei, cei la care a fost trimis sa le fie Împarat, însa Tatal Lui si al meu, Regele universului, Dumnezeu, L-a lasat sa fie batjocorit si tradat de marii conducatori religiosi, apoi rastignit, mort si readus la viata de Cel Ce Este Sursa creatiei si Stapânul Atotputernic al tuturor fortelor si energiilor perceptibile si imperceptibile ce organizeaza si echilibreaza toate fenomenele evolutiei si miscarii universale atemporale.
  Iar de doua milenii oricine crede ca El Este Fiul Lui Dumnezeu, prin credinta în El, poate sa se faca Fiul lui Dumnezeu, prin metamorfoza nasterii din nou, din apa si Spirit Sfânt, devenind astfel împreuna cu toti sfintii, de la întemeierea lumii pâna la sfârsitul timpului, acordat noua „neamurilor” (altii decât iudei) mostenitori împreuna cu Hristos al Împaratiei Lui data de Tatal pentru sacrificiul sau, timp de o mie de ani, apoi va veni sfârsitul…
  V-am oferit si va ofer din ce am primit de la Tatal din suflet si cu drag !
  Sa fiti iubiti si fericiti toti cei care aceste cuvinte le cititi !

  • klaus zice:

   Le citesc dar fericirea se lasă așteptată. Ce editură ți-a oferit, să ne oferi și nouă, de la Tatăl, prinosul tău?

   • Lotus zice:

    Înțelegerea lui Iosif nu derivă dintr-o carte anume, pe care s-o poți premia sau culpabiliza, ci din modul lui specific de a se apropia de tot ce ține de religie și de a înțelege lumea.

   • Arlech zice:

    Nu e modul lui specific de a se apropia de tot ce ţine de religie, e modul lui specific de a se apropia de orice.
    Un mod specific cu care ne-a făcut deja capul calendar. 😉
    Ştiu că nu mă obligă nimeni să-i citesc comentariile, dar am început să fac alergie şi numai când îi văd numele.

   • Lotus zice:

    @Arlech

    Păi am zis: modul lui specific de a se apropia de tot ce ține de religie și de a înțelege lumea. Adică, ăsta e el, așa filtrează el lucrurile, nu-i vorba că ar fi citit o carte anume, care l-a corupt – ăsta era răspunsul pentru Klaus, care-i cerea cartea, dom’le! 🙂

    Pe de altă parte, e oarecum inofensiv. Pe mine nu mă deranjează decât foarte rar, când mă exasperează că răspunde complet offtopic.

    Mi-a venit ideea să-mi fac o personalitate (pseudonim) pe care să-mi aleg o frază cheie, o idee cheie și eventual o filosofie simplă, în jurul cărora să-mi fac un blog și la care să ajung în fiecare comentariu lăsat altora. Orice lucru se discută, eu să îl aduc până la urmă la fraza mea cheie, să arăt că despre aia e vorba și aia trebuie făcut și înțeles, cum zice Iosif de iubire. Ar fi interesant apoi să comentez pe blogul lui Iosif. Din păcate, Iosif n-are blog.

    Iosif, nu-ți faci blog?

   • Arlech zice:

    Lotus, cred că, dacă Iosif ar avea blog şi o personalitate de-a ta (sau oricine altcineva) ar comenta acolo trântindu-i mereu – cu mici variaţiuni – aceeaşi frază cheie, el ar răspunde cu propria frază cheie. Ar fi un minunat dialog al surzilor!
    Pe de altă parte, chiar dacă el n-are blog, un alter ego al tău ar putea răspunde la toate comentarile lui de pe alte bloguri cu o aceeaşi frază cheie. În cel mai rău caz (care, din punctul meu de vedere, n-ar fi rău deloc 😛 ), titularii blogurilor i-ar trimite la gunoi pe amândoi. 😀

 2. Maria zice:

  Pe mine nu ma duce mintea de ce nu l-au lasat sa intre. imi pare tare rau ca si acolo e tulburare mare. Iar de Duda, desi nu stiu nimic, nu-mi place deloc si nu stiu de ce. De asta nu stiu nimic, mi-a fost atat de antipatic incat n-am fost in stare sa ma mobilizez la o documentare cat de cat acolo.
  Iar de ea mi=e efectiv mila, mi se pare o chinuita in ultimul hal. Oricum, adio Casa Regala….

  • Păi Casa Regală are o avere de vreo 60 mil. euro. La banii ăștia, nu lași nicio pisică să se strecoare în casă, că poate vine cu pretenții.
   Dacă citești articolul lui Bușcu, spre care am pus link, acolo vezi cine-i Duda și cum a ajuns soțul prințesei. Mecanismul, adică. Unul stalinist, de altfel, tot așa cum a ajuns și Nina nevasta lui Iliescu. Decât să plătești un agent, mai bine îl introduci în sânul familiei.
   Duda, un mic informator pe care securitatea i l-a băgat pe gât Olgăi Tudorache, să facă actor din el (n-a prea reușit, vezi bine), a părăsit teatrul spre binele spectatorilor ieșeni când și-a început misiunea de îndrăgostire de Margaretuța. Măcar atât a învățat și el la cursurile de teatru, cum să te uiți lung și galeș în ochii unei femei trecute de prima tinerețe, cam frustrată sexual. Restul se subînțelege.
   Margaretuța nu e chinuită. E calculată. Uită-te puțin în ochii ei și la zâmbetul ei. Poate n-a fost așa, dar a dresat-o securistul. Sau, poate, a prostit-o, fiind unicul bărbat care i-a cântat „ești atât de frumoasă când plângi”/când dormi/când taci…
   Nicio asemănare între Mihai și progeniturile lui.
   Monarhia de România moare acum, odată cu el.

   • Maria zice:

    Ai tu un dar de-a ma provoca… Multumesc de luminare, dar… Dumnezeule, sa faca actor din Duda?! Poti face ceva din Duda?! Mi se pare ca are un nume predestinat!
    Mie tot mi-e mila de ea.Cred ca a doua ipoteza e mai plauzibila… Oricum, pacat. N-o sa stim niciodata ce ar fi fost tara asta cu monarhie constitutionala dupa ’89.

   • Eu cam știu. De la Bunică-mea citire. N-a greșit niciodată. De ce ar fi greșit cu Monarhia?!

   • Adevăratul păcat, Maria, e că nu ni s-a dat voie să probăm monarhia constituțională. În ăștia aproape 30 de ani s-au dat în călușei, la putere, toate partidele și toate combinațiile de partide. Toate au produs dezgust și dezamăgire. Partidele istorice au fost duse în derizoriu și desființate (PNL de azi n-are nicio legătură cu strămoșul lui).Totuși, clasa politică n-a îndrăznit să riște un an de monarhie. Oare de ce?! De teamă ca ar putea duce la normalizarea situației?
    Margareta, mai bine se cupla cu grăjdarul, cu pădurarul, dar nu cu fiul unui potent membru PSD/FSN , ce era atunci.

   • Cârcotaşu zice:

    O fi fost actor prost, da’ rolul pe lângă Margareta, morga regală şi alea,alea, le joacă foarte bine. Eeeee!

   • Le joacă prost. Fiindcă se vede că sunt jucate.

 3. papagigli zice:

  Mie, ca unul mustind de singe rosu, regalitatile-mi repugna. Sa conduci o tara si un popor doar pentru c-ai aparut pe o anume gaura, mi se pare o idiotenie demna de cine-o inghite. Pina si comunistii aveau mai multa minte. La aia trebuia cel putin sa pupi in cur tot partidul pentru a ajunge sa-i futi. „Blestematii” nu trebuie sa faca nimic. Doar sa iasa pe unde trebuie si sunt number one across the nation.
  Si ca sa revin la subiectul Mihai, ca Duda e doar o conjunctie, de mult ce-l durea de poporul „sau” de cum a revenit, primordiala a fost recuperarea proprietatilor poporului roman oferite inaintasilor lui, ca n-o sa-mi spuna cineva ca le-a cumparat cu banii adusi din Germania. Asta da dragoste de popor! As zice ca mai mult de tara. 😉

  • psi zice:

   dragostea, papa, e pentru meleoanele de la bujet, cele pe care tocmai le negociază dudele. (cică 4-5 e cam puțin, ar fi bine 25).

  • Gigli, știu că ești anti, eu sunt pro, bunică-mea și mama erau pro, în varianta lor Mihai merită tot respectul. După abdicare și izgonire a trăit ca orice inginer, din munca lui, cu nevastă și copii mulți. Iar neamurile de sânge albastru n-au fost prea grăbite să-l ajute. Îi iert și compromisurile pe care le-a făcut la întoarcerea acasă. În fond, nu suntem îngeri și trebuie să ne asumăm chestia asta.
   Cred că fiecare dintre noi doi a citit altă istorie a regelui Mihai.

   • Maria zice:

    Asa e, Renata! Absolut corect! Iar compromisurile sigur nu pentru el le-a facut, la revenirea aici. Cu atat mai de inteles.

   • papagigli zice:

    Renata, daca tu-mi dai, dupa istoria pe care ai citit-o, un exemplu de act regesc pe care l-a facut Mihai, ca rege al romanilor, iti fac cinste c-o cafea s-un cognac. In afara abdicarii, ca ala a fost cam singurul.
    Spune-mi doar atit, il poti compara cu Romanovii? Adica ce capitan e ala care-si lasa vasul prada naufragiului si se aciuieste pe-o insula a bunastarii, ca Elvetia. Tu vrei sa ma convingi ca Mihai a luptat pentru poporul „lui”? Cind si cum? Ce sa fac, sa-i pling de mila ca nu l-au ales si elvetienii, rege? Come on! Ca tu esti regalista, stiam. Dar poti fi regalist si sa-l dezaprobi pe un Carol al II-lea sau pe un Mihai. Astia doi chiar au lasat tara de izbeliste, lucru care nu cadreaza cu titulatura bombastica mostenita, nu dobindita. Si as mai avea o intrebare, prin ce se deosebeste atitudinea lui Duda de-a lui Mihai? Ca-n afara de culoarea singelui, zau ca nu vad in ce consta diferenta. Amindoi incearca sa traga spuza pe turta lor. Spuza care nu le apartine, decit printr-o asociere. Unul ca e nepotu’ lu’ bunica-su si altu ca-i ginerele nepotului. Doua capuse cu titluri.

   • Nu sunt regalistă. Respect monarhia pentru că am iubit, de când mă știu, basmeșe cu regi, prinți și prințese.
    Mihai n-a vrut să aibă mia aia de studenți pe conștiință.

   • papagigli zice:

    Renata, tu chiar crezi c-am absolvit fo scoala ajutatoare? Adica daca mie-mi placeau marinarii de mic, l-as fi respectat pe Ba-secu?
    Deci tu-i respecti neconditionat, indiferent ce nenorociri ar facea, doar pentru ca sunt parte a monarhiei. Brava don-soara, cu asta aproape ca mi-ai inchis gura! 😉
    Basmul cu o mie de studenti e de-o penibilitate remarcabila. Adica armata rosie nu putea sa-l execute direct pe el si toata familia sau cum? Aveau vreo retinere? Cine sa-i retina? Iar daca vroiau sa execute 1000 de studenti, cu cei impiedica abdicarea? Asta e doar o vrajeala de pisica pentru a cadea in picioare in fata posteritatii. Si nu numai atit, dar si pentru a-si recupera credibilitatea si a se impauna in martir national. Sila-mi e!
    Si nu uita ca inainte sa se suteasca din tara ca un las, el l-a decapitat pe Antonescu, numind in loc un guvern comunist.
    Adica, doar asa, de amorul istoriei, Antonescu l-a uns rege, si el a refuzat sa-i comute pedeapa capitala. Bai cit imi aduce asta aminte de Ba-secu!
    Si nu uita ca nu numai el s-a dat cu comunistii, ci si matusile lui se bateau pe burta cu ei in speranta ca vor scapa de executie. Si-au scapat. Asta ca tot vorbim de respectul pentru monarhie.
    Ma opresc, ca simt cum imi creste tensiunea-n conducte si n-as vrea sa dau in comotii din cauza de Mihai. 😆

   • papagigli zice:

    Da Maria. Si eu cred ca Savirsinul, Pelesul si toate miile de hectarele de padure le-a luat pentru tine, nu pentru el si-ai lui. Sau mai stii, poate o fi crezut ca esti Regina Maria reincarnata, ca atunci chiar ar fi si ca tine si ca mine. 😆

   • Marian zice:

    Cum Renata , dumneata chiar ai crezut fie si-o clipa , acele …povesti romantate ale doamnei Simina Mezincescu sau ale domnului Dan Grigore ? Chiar ai crezut fie si-o clipa ca Mihai , atunci cand a plecat… a plecat nap-cocean ? Fi serioasa !

   • Nu, nu știu poveștile lui Dan Grigore și Mezincescu. Știu poveștile bunicii mele.
    Abia ideea că ar fi plecat cu un tren de bogății mi se pare de râsul curcilor.

   • DoarF zice:

    Renata, bunicul meu a fost unul din cei care au pazit trenul ala. Si nu a fost chiar gol…

   • DoarF, asta e o informație, de la sursă credibilă. Bunică-mea nu l-a condus la gară pe Mihai :), așa că nu știe ce era în tren. Logic că n-a plecat doar cu hainele de pe el. Dar nici cu ce scot aleșii noștri azi, din țară. nu cred că a plecat.
    Mai cred că, indiferent de cât de plin era renul, n-a luat nimic ce nu i s-a permis să ia.
    Sunt aproape sigură că o monarhie constituțională azi ne-ar fi venit mai bine. Părerea mea!

   • Marian zice:

    Renata { iartata-mi fie familiaritatea } numai un prost isi poate inchipui ca Mihai si ma-sa au plecat cu-n tren format din 80 de vagoane , asa cum se vehicula in epoca insa , nici in poponeatza goala n-au plecat . Cineva spunea aici despre Romanovi . Pai aia , aia ” au plecat ” exact cu ce-aveau pe ei si-n straitza , nici nu poate exista comparatie intre aia , intre soarta alora si familia lui Mihai I de Romania !Ca era aratat in fotografii cum mesterea la avioane sau la automobile { l-a vazut cineva vreodata fotografiat cand mesterind la vreun un tractor cumva ? } asta nu-i ceva inedit : este arhicunoscut faptul ca tipul avea o pasiune pentru automobile si , ca orice tip cu bani , isi satisfacea din plin pasiunea . Ca i-a fost prezenta viata drept una de munca si chin pentru a avea bani de mancare sau chirie , astea-s deja glume de prost gust pe care , nici clientii pravailei unde prestezi matale , aia mai dusi cu capul , nici macar aia n-o mai cred .

   • Marian, nu cred că a pus morcovi și cartofi în fundul curții ca să aibă ce mânca. Dar nici nu cred că a huzurit-o, vânzând câte-un tablou pe săptămână, din vagonul 25, ăla cu tablourile.
    La dracu, oricât noroi ar arunca unii în el, eu îl respect și-l simpatizez. Compromisuri mari a făcut la bătrânețe. În țara asta condusă, sistematic, de lepre, e ultimul pe listă de care m-aș lua.
    Mi-e acru de ciocănari care au făcut facultatea la f.f. și au ajuns profesori universitari, formatori de opinie, conducători.
    Aveam în facultate un prof de economie politică. Nu rata nicio ocazie să ne amintească că el e băiat de țăran, fost electrician, ajuns profesor de științe politice. În afară de marxism, socialism științific și economie socialistă – învățate pe dinafară – nu știa nimic. Și pe alea le știa ca un analfabet funcțional din zilele noastre, adică reproducea fraza, dar nu știa ce-a spus.
    Mă opresc aici, ca să nu mă enervez, din pricina amintirilor.

   • Doar zice:

    Din moment ce l-au chemat pe bunicul, politist fiind, sa garanteze integritatea transportului este clar ca totul a fost cu stiinta

   • Absolut! Deci Mihai n-a plecat cu ce-a furat din țară, ci cu ce i s-a dat dreptul să-și ia.

 4. Cârcotaşu zice:

  Eşti de groază, Renata! 🙂 🙂 🙂

 5. Lotus zice:

  Sumbră perspectivă.

 6. psi zice:

  fiecare pasăre ( a se citi dudă) pre limba petalelor de margaretă trăiește: mă iubiește, nu mă iubiește? 😀 😀 😀

 7. zazania zice:

  Zici ca-l tin pe majestatea sa in frigider asteptand sa voteze dracului odata alesii legea care face din casa regala un organ, scuza-mi expresia, de utilitate publica? Si ca micul print le-a scos siguranta de la tabloul electric?

  • Da, Zuzu, zic că e ordin pe unitate ca alea 60 de milioane să fie ale Margaretuței până închide ochii și ea, că e operată de un neo de colon și boala asta nu te lasă să prinzi centenarul ,și apoi se vor întoarce în patrimoniul serviciilor. Micul prinț moștenitor e sănătos tun, ce rost are să-l îmbolnăvim, când putem să-l eliminăm din ecuație cu un scandal de paternitate și un bătut cu piciorul în ușă.

   • Lotus zice:

    Ce e ăla neo de colon?

   • Fraaate, știi cum se vindecă oamenii gândind pozitiv, făcând spirale și nu știi nimic despre denumirile bolilor care decimează populația…

   • Lotus zice:

    Fiecare cu ce l-a interesat.

   • DoarF zice:

    Sau cu ce i-a ajuns la urechi de cand a pasit in aceasta lume…

   • Arlech zice:

    N-o zic ca să-i iau apărarea lui Lotus – doar de dragul obiectivităţii:
    Nici eu nu ştiam ce-i aia „neo de colon”. N-am medici şi farmacişti în familie, nici printre prietenii apropiaţi din „real”, iar cei doi sau trei din „virtual” nu folosesc de obicei jargonul ăsta în postări. Şi, din fericire, cel puţin până acum, nu m-am învârtit printre oameni umblaţi prin spitale.
    Şi aş zice că e mai tenant să citeşti articole despre gândirea pozitivă şi spirale decât despre boli.

   • Arlech, poate că ai dreptate. Oricum, e mai bine să nu știi ce e neo de colon. Dar cineva care nu știe ce reprezintă exprimarea oarecum argotică, prescurtată, cu neo pentru neoplasm, adică n-are nici în clin nici în mânecă cu boli, diagnostice, simptom, sindrom, reacții adverse, medicație de elecție, efect sinergic și alte bazaconii de-astea cu care unii și-au tocit neuronul minimum 8 ani, n-are cum – practic, n-are căderea – să-și dea cu presupusul asupra eficacității/nocivității vaccinurilor, tratamentului medicamentos vs. orice alt tip de tratament, începând cu gândirea pozitivă și terminând cu suflatul în iaurt. 🙂

   • Arlech zice:

    Sunt de acord, Renata: cine n-are nici în clin, nici în mânecă, cu medicina nu poate avea o părere competentă în privinţa vaccinurilor şi a tratamentelor medicamentoase în general; şi, neştiind nimic despre ele, nici nu le poate compara cu altceva, chiar dacă acel altceva îi este cunoscut.

   • Nu, nu poate manifesta vreo părere (cum să-i zici competentă?!), decât pentru sine. Păreri poate să aibă – un tren de păreri. Dar să și le țină pentru el. Să nu scrie pe blog texte sentențioase și aparent docte despre chestii care-i sunt ceva mai străine ca limba chineză.

  • DoarF zice:

   Si aici merge un citat auzit intr-o animatie: daca traiesti suficient de mult, ajungi sa le vezi pe toate.

 8. Maria zice:

  Neoplasm de colon, Lotus, cancer.

 9. klaus zice:

  renule, tu cu Bușcu vreți de fapt să spuneți că dacă ai peste 44 la labă, ai pula mare?
  E bestial, o dudă cu pula mare! :)))))

 10. Marian zice:

  A-si mai aduce cineva aminte de anii…’90 ? Atunci , cand Mihai ex Rege al Romaniei a fost fugarit de Politie pe autostrada de parca era Fane Spoitoru ‘ si-apoi , escortat la avion sa-si ia talpasitza cat mai urgent de-aci , mai mult din spirit de fronda , am fost unul dintre zecile de oameni am strigat spre Iliescu & comp : RUSINE ! In ’92 , am fost alaturi de alte zeci de mii de oameni care-au raspuns ADEVARAT A INVIAT , atunci cand ex regele a salutat multimea prin acel HRISTOS A INVIAT . Impreuna cu ceilalti oameni am strigat ATUNCI : MAJESTATE , RAMAI CU NOI caci , chiar credeam { inca credeam pe-atunci } ca , ” MONARHIA SALVEAZA ROMANIA ” dupa cum scria { poate va mai aduceti aminte } pe zidurile Universitatii . Azi , nu mai cred in asa ceva !!! Azi , dupa ce sub mandatul lui Emil Constantinescu , ex regelui i-au fost inapoiate multe dintre proprietatile Coroanei Regale a Romaniei { desii majoritatea APARTINEAU STATULUI ROMAN SI NU APARTINUSERA NICIODATA COROANEI } iar acestea au fost preluate IMEDIAT , FARA CA NIMENI dintre ” membrii Casei Regale a Romaniei ” sa scoata macar o vorba , macar un cuvant de multumire , chiar nu mai cred in …” majestatea ” cuiva . ” Sange albastru „, sa fim seriosi , asa ceva au doar unele cefalopode si…scorpionii ! ” Sange nobil ” , sa fim seriosi !!! Nu era necesara interventia cuiva pentru a sti ca tatal ex regelui si-a parasit trupa in plin WWI { asta se numeste DEZERTARE in toate tarile din lume } pentr-o boarfa . Nu comentez actiunile ex regelui Mihai in WWII si mai ales aia la final care-a scurtat cu sase sapte luni WWII dar , a exclus Romania de la masa tratativelor facand-o datoare pe veci USSR : n-am trait atunci…nu stiu cum a fost si ca atare prefer sa tac . Parerea mea este ca , daca ATUNCI in …’92 , Romania ar fi redevenit regat sau , ma rog , monarhie constitutionala probabil ca , altul ar fi fost parcursul ei iar azi….probabil { chiar n-am aceasta certitudine } , n-am mai sta cu palaria in mana pe la portile acelui atat de ravnit Spatiu Schengen …alege-s-ar prafu’ de el 😡 ! Spui dumneata ca , pe Radu Duda al cam dureau umerii de la ” gherutzele stelelor din epolet ” insa , iti reamintesc ca , in perioada in care-a facut domnia sa stagiul militar OBLIGATORIU { ca , asa era pe-atunci } deja nu se mai acorda gradul de sublocotenent in rezerva pentru TR-isti ci , cel mult de subofiter adica tablagiu 😎 , iar la vremea cand i-a fost acordat gradul de COLONEL al Armatei Romane , astia deja trecusera la …”macaroane ” 😉 asa incat , ma cam indoiesc de faptul ca acesta era motivul . Mai repede inclin sa cred ca principesa Margareta o fi incercat sa-l faca „general ” 😉 in noaptea precedenta . Si mai cred AZI ca , NICIUNUL dintre urmasii lui Mihai I de Romania n-are dreptul sa-si aroge calitatea de…nobil caci , NICIUNUL NU ARE FARAMA DE NOBLETZE IN SPIRITUL LUI ! P.S. Cerandu-ti iertare pentru lungimea excesiva a comentariului te-ntreb Renata Carageani : chiar crezi ca Nicolae crapa de grija pentru bunica-su sau…altele au fost motivele ??? Eu ” lucrez ” cu materialul clientului precum , coana Vica Hardau 😉 asa incat …de la dumneata citire : „Casa Regală are o avere de vreo 60 mil. euro. La banii ăștia, nu lași nicio pisică să se strecoare în casă, că poate vine cu pretenții.” Saraca Milli !

 11. zazania zice:

  Mda…aveam si eu oarece indoieli nascute din propriile’mi experiente de viata privitoare la nepotii care se bulucesc sa-si viziteze bunicii muribunzi.
  Dar ati remarcat ca imediat ce s-a inflamat opinia publica, majestatea sa a inviat din morti? Maine-poimane l’om vedea la fereastra de la Savarsin facandu-ne cu mana.

  • Marian zice:

   @zazania Fi serioasa !”Mda…aveam si eu oarece indoieli nascute din propriile’mi experiente de viata privitoare la nepotii care se bulucesc sa-si viziteze bunicii muribunzi.” Ia sa fie bunica-su un homeless , ia sa fie …macar unul d’ala care se chinuie c-o pensie de…cateva sute de euro { doar un vis frumos pentru majoritatea pensionarilor din Romania } atunci , oare mai se strufoca printzisorul sa intre sa-l vada…doar sa-l vada pe bunica-su ?

   • Marian, mie mi se pare normal să te lupți pentru o asemena moștenire. E totuși dreptul lui, prin gradul de rudenie.

   • Marian zice:

    Vezi dumneata…cu asta ” E totuși dreptul lui, prin gradul de rudenie.” eu personal nu-s de acord ! Pune frate caraba si creierul la treaba daca vrei gologani nu venii la d’a gata . Lasa ca si-n jurul astuia s-au desfasurat suficiente scandaluri astfel incat , nu degeaba i-o fi retrasa bunica-su …acel titlu si dreptul de-a purta . Ia mai da-i in ma-sa : n-avem noi destui ecscroci in Romania , ne mai trebuia inca unul !? 😡

   • Marian, dacă mama ar fi avut 3 vile, 2 păduri și 4 lacuri pe numele ei și eu aș fi terminat 8 clase, după care m-aș fi făcut curvă de meserie și, în zece ani aș fi progresat la rangul de madamă de bordel (șefă de bordel), tot aș fi avut, legal, dreptul la aceste bunuri.
    E o noutate pentru mine să aud că dreptul la moștenire/succesiune pe baza gradului de rudenie poate fi contestat prin pune osul la muncă, să meriți să moștenești.
    Cu câtă pasivitate/resemnare accepți escrocii noștri deja existenți, făcuți pe puncte, dar cât de intransigent te dovedești în cazul apariției unuia nou! Să înțeleg că un escroc mai din popor, gen Dragnea, gen Iliescu, gen Ceaușescu e mai pardonabil, mai acceptabil, dar unul de stirpe regală trebuie mazilit?

   • Marian zice:

    Woauuuu , pai dumneata ai compari pe mafiotii nostrii cu acest…neica nimeni , cum se poate asa ceva ? AI nostrii cred ca l-au avut profesor pe Don Vitto Corleone in persoana ! De bagat in ma-sa pentru ca vrea pe d’a gata , l-am bagat , taman pentru ca ai mei n-au avut sa-mi lase si mie macar alea ” 3 vile, 2 păduri și 4 lacuri” de care faceai matale zicere . Si apropo de chestia cu madama de bordel de care ziceai { pe bune te-ar fi interesat o asfel d e slujba ? } si modalitatea de-a progresa : in 1957 in functia de secretar al PCR , al Raionului Nicolae Balcescu ajunsese o fosta tanti { madama frate , madama da’ ce credeai !? 😉 } de la stabilimentul ala ce se afla pana in ’48 pe Calarasi colt cu Traian . Crezi sau nu , a stat in acea functie pana in ’61 cand a fost avansata la C.C. al PCR pe probleme de invatamant . Fireste ca , peste ani , nepotul ei a devenit unul dintre ministrii invatamantului romanesc …postrevolutionar , ” nu spun cine persoana importanta ” chiar daca nu-i becher 😎 . Asta DA , drept de mostenire , zic eu !!!

   • Mariane, ia-mă ușor, că mă amețești!
    Exemplul cu vile, păduri și lacuri e ipotetic. Mama mi-a lăsat un apartament de doo camere și o groapă la Bellu. Idea e că, respectând proporțiile, deoarece n-am făcut nimic să-mi rămână mie, moștenitor de drept, apartamentul și groapa, n-am dat cu sapa pentru ele, adică, poate ar fi trebuit să mi le ia Statul, nu?
    Asta îmi spui, de fapt.
    În cealaltă ordine de idei, da, mi-ar fi plăcut o slujbă de madamă la un bordel. Direct Madamă. Presupune creativitate, ceva cunoștințe de psihologie umană, ceva talent la regie și multă improvizație și papagal. |Ceea ce-mi vine – mănușă. Tot asta fac și la Prăvălie, numai că nu vând femei, ci pastile. Iar improvizația și creativitatea îmi sunt mult îngrădite de codul deontologic, de ce-am învățat în facultate și de piața actuală a farmaceuticelor, în Ro.

   • Marian zice:

    Sa nu uit : javra aia de Iliescu…ala-i ospatar d e ciubucuri marunte , aluia i-a intrat atat de adanc in ADN religia comunista incat inca spera ca…se va intoarce dupa el si coana Nina iar Ceausescu….parca vad ca zilele urmatoare vei scrie ceva despre cretinul asta de-a tinut sub opinca un intreg popor pana cand l-a tampit exact cum era el si nevasta-sa . Liviu Dragnea…o fi bun Dumnezeu si-o avea grije de el , sa-i stea „ceasul ” cand i-o fi lumea mai draga !

   • Ai vreo informație că Iliescu e pe moarte?
    Nu văd alt motiv ca să-l bag în seamă.

   • Marian zice:

    Apartamentul fireste …nu-i de lepadat nici ala insa , groapa de la Bellu , aia te transforma automat dintr-o simpla lucratoare la Turbatu in pravalie intr-o PARTIDA !!! Nu , fireste ca „respectând proporțiile, deoarece n-am făcut nimic să-mi rămână mie, moștenitor de drept, apartamentul și groapa, n-am dat cu sapa pentru ele, adică, poate ar fi trebuit să mi le ia Statul, nu?” , nu asta am vrut sa spun caci mataluta dai cu sapa de cand te sti spre deosebire de limbricul ala regal !!!! De fapt am vrut sa spun ca …unii prea se caca in scaldatoare frate ! Mie , dumitale si , merg la pariu ca majoritatii celor ce trec prin gara dumitale ne-au spus parintii ca trebuie sa muncim , trebuie sa invatam carte { mai ales sa invatam carte de dimineata pana seara 25 din 24 de ore si , daca se poate , opt zile pe saptamana } daca vrem sa ajungem…cineva in viata . Acum , vedem ca aia de fapt n-au avut dreptate . Vedem ca fie au fost la randul lor prost informati fie…au mintit , ne-au manipulat pur si simplu pentru a indura mai usor anii de sclavie ce stiau ca ne-asteapta . Azi , vedem ca exista si oameni care n-au si n-au avut vreodata nevoie sa munceasca , n-au nevoie nici macar sa invete prea multa carte dar , avand un nume in frunte sant cineva…in viata asta de rahat . Si , ma-ntreb fara sa-mi pese prea mult ca s-ar basica Iosif : UNDE-I DUMNEZEU , DUMNEZEUL ALA DREPT CARUIA AI FACE EL RECLAMA AIA DESANTATA ??? Asta am vrut sa spun asa…grosso modo . Spui matale ca ti-ar fi placut sa fi…madama ? Pai sa sti ca nu cine vroia si cine nu vroia ajungea direct madama…chiar si-tunci aia , trebuia sa dovedeasca intai ca-i mai buna ” meseriasa ” decat pensionarele ei , si Doamne cat avea de muncit pentru o asemena „loc de top ” nu de alta dar , „chiar n-avea timp sa aplice sfaturile lui Freud asupra onor clientelei ” . De la Eugen Barbu citire 😉 .

   • Marian, nu cred că e valabil. O femeie cu bani, într-o țară unde bordelurile sunt legale, poate deschide o afacere de profil.
    Crezi că toți asociații celui mai mare concern de tutun sunt fumători?

   • Aldus zice:

    @Renata

    Vine o vreme când trebuie să ne gândim ce-i lăsăm lui Iliescu.

    În rest, cred că ăștia au cam exagerat-o.

   • Firește. Chiar și eu am exagerat întrebând dacă moare Iliescu. de fapt, a fost o glumă. Nereușită.
    Disprețuiesc reacțiile de genul puie monta, mXXe Dragnea… Înjurătorii n-au argumente sau nu sunt capabili să și le expună.
    În altă ordine de idei, voiam să comentez ceva la tine pe blog, dar comentariul se blochează cu un anunț scurt din care înțeleg că există o eroare de preluare.
    În fine, voiam să-ți zic că cea mai puternică națiune a lumii e și cea mai ipocrită. Asta apropos de eliminarea lui Kevin Spacey din distribuția lui House of Cards. America e garantul tuturor libertăților, totuși pune la index un actor care a dat sarea și piperul serialului, doar fiindcă e homosexual. Mi se pare o gafă și un non-sens. Dar… tot America e țara tuturor posibilităților.
    Mi-a plăcut articolul tău.

   • Aldus zice:

    Da, glumele care pocesc două cuvinte interschimbându-le prima literă sunt o dovadă de mare rafinament intelectual. 🙂

    Ipocrizia este, într-adevăr, cuvântul cheie la americani. Eu m-am referit strict la partea cu Kevin Spacey, dar se poate discuta mai mult. Sunt și de o corectitudine politică patologică și au, tot așa, o sensibilitate patologică la aluzii sexuale, la modul că orice mică insistență îți poate aduce acuzații de hărțuire. Iar acestea trei se împletesc într-o națiune ușor schizoidă.

    Cu blogul nu știu, ești prima care face reclamație. Data viitoare, eventual fă o captură de ecran sau dă copy/paste la mesajul primit, să îl pot depana. Poate o fi fost ceva de moment de la server.

   • Aldus zice:

    Adică nu la Kevin Spacey m-am referit, ci la Hollywood, legat de ipocrizie.

   • Cârcotaşu zice:

    @ Marian,
    Doar pentru informare:

    Principele Nicolae a urmat ciclul primar și gimnazial la școala Argyle House din Sunderland, Marea Britanie, până în anul 1999 urmând ca din acel an să frecventeze cursurile Colegiului Shiplake, din Henley on Thames unde a dobândit certificatul GCSE în matematică, franceză, germană, literatură și limbă engleză, tehnologia informației, geografie și științe, iar apoi a absolvit și nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, știința afacerilor și educație fizică.[17] În anul 2009 Principele Nicolae s-a înscris la Universitatea din Londra, urmând cursurile universitare la Colegiul Royal Holloway, specializându-se în management, unde a absolvit în anul 2012, anul în care s-a hotărât să se dedice cauzei României preluând unele din activitățile Casei Regale.[18]

    Asta apropo de ce spui, chestia cu …prea multă carte…:

    Azi , vedem ca exista si oameni care n-au si n-au avut vreodata nevoie sa munceasca , n-au nevoie nici macar sa invete prea multa carte dar , avand un nume in frunte sant cineva…in viata asta de rahat .

    Să nu uit, primul extras este din Wikipedia unde găseşti şi activitatea (ce-a muncit). Nu prea are de ce se ruşina nici de ştiinţa de carte şi nici de muncă, e drept, la 32 de ani n-are prea multe de arătat, dar de-un CV se descurcă.

   • Da, Cârco, foarte bine c-ai adus CV-ul prințului la vedere. Poate ar trebui să subliniem și faptul că nu poți absolvi atâtea școli doar fiindcă tac-tu mare e rege, fără să deschizi o carte. Deci, probabil, a învățat.
    Eu nu prea sunt de acord cu ideea că trebuie să pui osul la muncă. Da, să înveți, să studiezi ceva ce-ți place și te interesează ca să-ți pui neuronul la treabă. Dar mâinile… nu, nu e obligatoriu. Dacă ai norocul să te naști bogat, îți poți folosi viața într-o mie de feluri, nu e musai să fii cârcaș, respectiv salariat. Nu știu, faza cu munca înnobilează e cam afanisită. Ce n-aș da să am o rentă viageră de 1000 de euro (vezi că nu sunt lacomă!) pe lună și să fiu lăsată să fac absolut orice-mi trece prin cap.
    Vechile reflexe din socialism ne omoară. 🙂

   • Marian zice:

    @Carcotasu Fara suparare insa eu pot face strict acelasi lucru ca si dumneata , adica sa-ti prezint CV-ul doamnei/domnisoarei Ioana Petrescu despre care , inclusiv dumneata ai scris si nu tocmai laudativ . In plus , pot prezenta si CV-ul doamnei EBA 😉 … Ideea este ca , studiile facute la universitati de prestigiu unde acceptul alora este platit cu sume babane de bani , asta aducandu-ti acea mult ravnita ” recunoastere ” pentru viitoarea ocupatie , nu prea mai tine la noi caci , intre timp am cam facut si noi ochi , ai dracului romani ! Oricum , iti multumesc pentru efort .

   • Cârcotaşu zice:

    @ Marian,
    N-ai ce-i face, în occident învăţământul superior este plătit şi costă destul. Asta nu înseamnă însă că poate exista comparţie cu învăţământul superior privat din România. Dacă nu ştiai, acolo funcţionează şi sistemul burselor acordate de către diverse entităţi economice, astfel că nu-i totdeauna nevoie să fii posesor de avere consistentă. Acolo se plăteşte, dar se învaţă, banii nu te trec examenele de an.

  • Marian zice:

   ” Ai vreo informație că Iliescu e pe moarte?” Nu draga , eu vorbeam de Liviu Dragnea caruia sper sa-i stea ceasul cand i-o fi lumea mai draga : ca-n Faust daca-ti place mai mult comparatia . Ion Iliescu sper sa traiasca cat mai mult dar sa se chinuie mai rau decat ocnasii , sa-si roage Moartea sa vina sa-l ia mai ceva decat Ivan Turbinca iar aia , sa-i dea o mare FLEGMA asa cum merita nemernicul asta !!!

 12. Cudi zice:

  Nu prea sunt la curent cu știrile ce țin de Casa Regală, de fapt știu prea puține despre. Însă puținul care-l știu poate fi sintetizat astfel: respect ideea de monarhie, mă seacă Duda actorul (cică a fost elevul Olgăi Tudorache) și mi-e simpatic Nicolae ăsta, tânărul.

  • Aldus zice:

   Zilele trecute, Casa Regală a anunțat că Regele Mihai (care era grav bolnav de ceva ani) e în suferință. S-a împărtășit și a fost vizitat de apropiați – dar nu chiar de toată lumea, căci nepotul său Nicolae, căruia i s-a retras titlul de principe acum circa doi ani, nu a fost lăsat să intre să-și vadă bunicul. Teoria pe care se bazează articolul Renatei este explicată aici.

   Pe lângă titlul – simbolic, dar care poartă cu sine speranța unei noi monarhii -, Casa Regală are o avere de peste 60 de milioane de euro.

  • Asta e și poziția mea, Cudi.

  • Marian zice:

   @Cudi Care-i motivul pentru care respecti ideea de monarhie in conditiile in care , v-ati batut ca chiorii si cu englezii si cu francezii , taman pentru a nu mai avea de-aface cu asa ceva ???

   • Aldus zice:

    Cine s-a bătut ca chiorii, Cudi? Mie puțin îmi pasă pentru ce s-au bătut chiar alți conaționali de-ai mei, eu am propriile opinii, presupun că fiecare le are. Nu suntem în turmă.

 13. Iosif zice:

  Oricum ati judeca-o si întoarce-o, guvernarea lumii a fost, este si va ramâne pentru eternitate o monarhie, condusa de de Un Singur Rege ! 🙂

  • Marian zice:

   @Iosif Adica dictatura unuia asupra celorlalti ! Cand ma gandesc ca taman ce credeam c-am scapat de-o dictatura….maine poimaine se inplinesc 28 de ani de-atunci …

 14. Iosif zice:

  Impresii, subiective, autosugestii, himere, vise, sperante înselatoare induse subliminal,înca de la nastere, lumini artificiale, culori atragatoare, imaginare, spulberate de realitatea cotidiana si problemele mondiale ce-ti taie adeseorî, înca din fasa, elenul si speranta de un mâine mai bun care întârzie sa se materializeze, cauza fiind credulitatea în oamenii, si lipsa credintei în Omul Hristos, Singurul nascut pe Terra din femeie si din „samânta” dumnezeiasca, Sfânt cu adevarat omorât si înviat !

  • Iosif, Daniken credea altceva: că pe pământ s-au născut mai mulți hibrizi din ovule pământene și sămânță extra.
   N-avea dovezi? Nici tu n-ai.
   O sugestie prietenească: citește povestea „Sarea-n bucate”. Poți face prozelitism în continuare, dar alege altă tehnologie. Asta prezentă, formată din citate biblice nu mai ține.
   Zău, n-am nimic cu Iisus, eram printre cei care credeau sincer că, probabil, dacă se vorbește despre el după 2000 de ani, probabil că a existat. Te rog, nu mi-l face antipatic! Cruță-l, încercând să-ți stăpânești excesele.

 15. clujanu zice:

  valeu, iarasi depune Iosif marturie!

 16. Marian zice:

  Renata , am recitit foarte atent comentariile ” garagiilor ” dar sincer s a fiu , n-am vazut din partea nimanui dorinta de-al vedea pe vreunul dintre membrii familiei lui Mihai I de Romania sau pe ex rege , taiat in patru , biciuit sa macar …bagat la bulau .

  • Nici eu. Ce dovedește asta? Nimic. Garagiii au opinii diferite despre monarhie. Atâta tot.
   Tu ești singurul care ar recunoaște dreptul de moștenitor al nepotului, cu condiția să fi lucrat la strung, în mină, la câmp…

   • Samanu zice:

    Offtopic. Va pot afla părerea despre următorul articol:
    http://trenduri.blogspot.fr/2017/11/lumea-ca-o-boala.html?m=1#comment-form
    Multumesc.

   • De acord cu articolul. În totalitate. Nu știu care sunt analgezicele la modă în America. Probabil combinații ale opioidelor de sinteză cu paracetamol. Și la noi a apărut tendința asta, de-a prescrie direct tramadol sau ultracod pentru dureri de intensitate medie. Nu se mai încurcă nimeni cu un paracetamol de 500 mg. Antigripalele recente conțin 1 g de paracetamol per comprimat și se recomandă 2-4 administrări pe zi.
    În sfârșit, cineva amintește cât de aberant și riscant, totodată, e consumul de vitamine sintetice, fără motivație și fără discernământ. La suplimente am rezerve, sunt câteva absolut utile organismului și lipsite de reacții adverse, cu condiția să nu iei doze de elefant.
    Autorul a omis să amintească și diabetul, noul bau-bau; dacă ai glicemie 110, dimineața, pe nemâncate, medicul ridică din sprâncene. Devii suspect. Ești trimis la investigații specializate. Nu te întreabă nimeni CE și LA CE ORĂ ai mâncat în seara de dinaintea prelevării de sânge. Cât te-ai enervat pe drumul de-acasă spre laborator. Cât de „emoționat” ai fost, la gândul că vei fi înțepat în venă.
    Pe de altă parte, oamenii au devenit avizi să primească un diagnostic la sfârșitul consultației/investigației. dacă doctorul zice că n-ai nimic, nu e bine. E el un medic prost, și cauți imediat pe altul, mai priceput, care să-ți găsească ceva. Ca și cum un diagnostic, o suferință, cât de mică, te face mai important, mai respectabil 🙂
    Da, foarte bun articolul.

   • Marian zice:

    Doamna Carageani va reamintesc respectuos ca am recunoscut faptul ca in 1990 mi-am dorit ca Mihai I de Romania sa fi redevenit Rege iar Romania , Regat . De ce , simplu : stiam precis ca-n fruntea tarii dupa ce-a fost debarcat Ceausescu iar la comenzi s-a asezat Ion Iliescu nu putea fi o adevarata democratie . Acum pe bune cine-a mai vazut comunisti care s a fie democrati !? Cat despre dreptul lui Nicolae , chiar n-am nimic cu el { mai ales ca , dupa cate stiu , Mihai l-a sters din … „catastife ” } si n-aveam , daca nu mi-ar fi facut sila brusca-i dragoste pentru bunica-su …taman acu’ ! Adica , pana sa anunte dracu stie cine ca starea de sanatate a lui Mihai I de Romania este , foarte precara iar supravetuirea , este pusa sub semnul intrebari si nu de medicii de la IML { aia de la Vitan } ci de catre somitati ai lumii medicale , pana acum zic , nu putea sa sparga usile pentru un tea cu al batran ? Fi serioasa ! Nu din prea marea-i dragoste pentru al batran s-a data Nicolae in stamba ci , de teama ca fie ar putea fi indepartat d e la masa succesorala fi…mostenirea pe care ar fi obtinut-o ar fi fost mai mica decat ce-si inchipuia si socotea el . Pe genul asta de oameni…chiar am mare oftica .Bai frate , te lauzi ca ai sange albastru , te lauzi ca esti de stirpe nobila…pai fi dracului nobil pana la capat si nu te comporta precum cioropina aia de Leana cand vindea pepeni asta vara la voi la Cultural !

   • Marian, tu crezi fără umbră de îndoială, comunicatul Margaretuței, că a lovit servitoare, ca să forțeze intrarea?!
    Ești sigur că Mihai e doar în stare gravă și nu în comă profundă?
    Ce să mai vorbească Nicolae cu un om inconștient? Eu cred că a vrut să-l vadă pentru ultima oară și-atât. Oricum, și conștient să fi fost, Mihai nu mai are nicio putere. Sunt ani de când nu mai ia el nicio hotărâre. Le ia Dudoiu și soția.

   • klaus zice:

    @Samanu

    Fac parte din „noua” categorie de risc. Până acum am refuzat statinele și antihipertensivele astea noi și pipărate :). Dacă crăp mai devreme, o să crăp de la țigări.

   • Da. Și eu tot din cauza lor. Sau grație lor. 🙂

   • Marian zice:

    Renata { inca o data iertata-mi fie familiaritatea } , pe mine nu ma intereseaza problemele din Casa Regala a Romaniei si in special comportamentul membrilor acesteia fatza d e personalul domenstic . Nici macar nu-mi pasa de starea de sanatate a lui Mihai I de Romania care , la venerabila-i varsta se poate duce pe topogan la orice ora din zi sau noapte dupa vointa …ALUIA DE SUS . De Nicolae sau ” Margaretutza ” , asta ca sa nu mai pomenesc si de ” Dudoiu ” , ma doare fix in pix , ca tot spunea cineva ca asta a fost actor . Pe mine ma deranjeaza doar faptul ca niste ” ciocoi pribegi adusi de vant ” { de la Cosbuc citire } se vor infrupta tot restul vietii lor din ceva ce , nu le-a apartinut niciodata iar asta , prin grija statului roman si-a legilor romanesti , asta-i tot . Fireste , nu uit nici faptul ca , aceasta recunoastere a drepturilor familiei regale a fost , doar unul dintre punctele nevralgice romanesti aratate cu degetul de catre Comisia Europeana , puncte nevralgice ce , odata rezolvate , au consfiintit primirea Romaniei in UE iar dl. Adrian Nastase stie el mai bine . Ca , intr-un viitor mai apropiat sau , dimpotriva mai indepartat , batalia pe mostenirea regala va face deliciul mediei , asta-i deja alta treaba si… merg la pariu ca ” printul ” Paul Lambrino…de Romania sau acel ” fiu nelegitim ” al lui Mihai I de Romania asi ascut deja dintii si sabiile ! Astia-s oamenii nobili , oamenii cu sange albastru si n-am eu treaba cu ei ci , mai degraba cu bercenarii nostrii stimata doamna Carageani caci , dac-ati fost atenta , in ultimele zile s-au scumpit si cartofii si varza dar si ouale la Cultural …acolo de unde cumparati dumneavoastra savarinele alea cu ” frisca naturala ” 😉 . Respectuos va doresc dumneavoastra , lui Mili si fireste „coabitantului ” o sambata cat mai placuta in continuare : la mine ploua deja !

   • Marian, adevărata știre despre ouă nu e că s-au scumpit, ci că au lipsit două săptămâni din megaimaș și din alte lanțuri. Singurul loc de unde se puteau cumpăra era piața.
    Scumpirile astea vin în contul creșterii de salarii cu trei lei, din ianuarie. Crăp de fericire!
    Știu că puțin îți pasă de familia regală. 🙂 Să n-ai impresia că eu nu dorm nopțile de grija ei. Totuși e un simbol național pe care îl respect (respectul meu se termină cu MS Mihai), exact așa cum respect și veteranii de război, și tricolorul, și imnul, așa, neinspirat cum este el ales.

 17. Pingback: Huo monarhia! – O Poziție

 18. Iosif zice:

  Un singur Rege a condus si guverneaza lumea,
  EL este vesnic si nemuritor.
  Chiar daca Îi respinge-al Sau popor, miracolul, minunea,
  El este UNIC si atemporal, Profet, Preot si Rege Domnitor !

  Un Weekend frumos cu Soare blând si luminos !

 19. Cârcotaşu zice:

  @ Marian,
  1. Domnule, în lista cu facultăţile absolvite de P. Nicolae nu găsesc nicio „universitate de prestigiu”, putând fi chiar universităţi de stat, caz în care preţul plătit este modic, dacă nu cumva nul.
  2. Am scris io despre Ioana Petrescu? Nu ştiu s-o fi făcut. Uite pozna! 🙂

 20. Marian zice:

  @Carcotasu Ai scris dar , nu la dumneata pe blog ci , sub forma unui comentariu . Iar facultatile absolvite de Nicolae ma cam lasa rece deoarece prin fruntea mesei plina cu crapelnita a Romaniei , s-au perindat mult prea multi insi care-si puteau tapeta casele …pe dinafara , cu diplome de la fel de fel d e facultati din Romania sau de pe aiurea in lume . Respect .

  • klaus zice:

   Marian, m-a rugat Elena să-ți transmit un link, „domnitamaria.ro”. E vorba de uleiul de cânepă cu CBD. S-ar putea să te ajute. Oricum, zic că ar fi bine să vorbești și cu un homeopat. Sper să-ți folosească. Multă sănătate!

 21. Cârcotaşu zice:

  Neinspirată decăderea din drepturi a prinţului Nicolae. Don două motive:
  1. Tot vorbim de monarhie constituţională, dar dacă-i p-aşa, Margareta nu moşteneşte nimic, legea salică (fundament al constituţiei regale a României) o lasă cu marfa-n soare. Nicolae era o soluţie inspirată. Am aşa o bănuială că nu regele Mihai a fost cel cu ideea şi punerea-n practică a acestui act.
  2. Un alt pretendent, „prinţul” Paul, e deja în proces cu statul pentru moştenirea averii coroanei regale.
  Mi se pare puţin cam aeriană Casa Regală prin hotărârea pe care-a luat-o. S-a mulţumit să-l declare public bastard pe Paul, dar legea îl recunoaşte ca urmaş legitim al lui Carol al II-lea, deci Margareta rămâne fără nicio petală, chiar dacă Duda-i mai lasă vreuna.
  Iar lui „Paul de România” Casa Regală nu mai are pe nimeni pe care să i-l opună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s