Notițe (1)

În linie dreaptă cu actele pentru succesiune.
Am depus la Notariat ultimele fițuice (sic!), obținute cu mulți nervi și multe ore de așteptare și reprogramare pe la Instituțiile Statului. Deși ar fi fost simplu. Mama nu era o lucrare pentru niciuna dintre Instituțiile Taxatoare fiindcă, grație favorizatului meu tată, care a fost și refugiat, și deținut politic, era scutită de dări peste tot. N-aveau funcționarii ce s-o lucreze pe mama ca să dovedească niscai restanțe, datorii, fiindcă, de îndată ce-i introduceau numele în sistem, apărea cuvântul scutit. Totuși, ANAF-ul m-a plimbat zece zile ca să-mi elibereze un certificat ce putea fi printat, ca atare, din program, cu toate rubricile pe zero, în exact momentul solicitării.
Instituțiile Statului, am remarcat asta, dețin computere, servere, softuri și alte mofturi, dar nu le folosesc azi. Le folosesc mâine sau în următoarele trei zile lucrătoare. Dacă te duci când te-au programat, în 72 de ore, e greșit. Trebuie să le mai lași o zi-două, fiindcă zilele alea trei în care ar fi muncit pentru tine li se ocupă cu alte lucrări. Am auzit de patru ori: ”Am avut alte lucrări!” Alte lucrări.

Mi-am amintit că și vrăjitoarele care locuiesc în jurul Prăvăliei, uneori, când vin să-și cumpere un hap de cap, dimineața, sunt răpuse de oboseală. Și dacă le întrebi de ce, zic că au avut prea multe lucrări ieri-noapte. Adică au tăiat gâți de găini negre, pe malul lacului, ca să facă niscai magie și vor fi afumat vreo 15 cămăși de parlamentari, aduse de nevestele lor…
Ca să ce, fă, Garoafo?
Garoafa înghite antenevralgicul cu gogâlț și dă ochii peste cap. Adică, mamă, de proastă sunt!
Ca să-l scape dă amantă!
Păi bine, fă, asta e grija parlamentarilor – amante?
Garoafa își mototolește fața, ca și cum antievralgicul ar fi mai rău ca penicilina. Mai ia o gură de apă și face „Haaa!”, duhnind a alcool și-a usturoi.
Unii ține și câte doo amante. E înnebunite femeile lor, săracele!
Ai băut, azi-noapte, Garoafo?
Dă frig. Trage pă lac. Și focu’ nu face față.
Și cât plătesc parlamentăresele astea pentru o lucrare?
Plătesc pă dracu’ să le ia!… Treij’dă milioane.  Nimic!

Ce voiam să zic?…

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, blog, epoca de piatră, experimente, jurnal, mai prost decât ai fost proiectat, strict autentic, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

54 de răspunsuri la Notițe (1)

 1. Mugur zice:

  Oare este vorba de același stat care, în intenția de a proteja clădirile monument, îți cer expertize tehnice și autoarizații de construire care te costă mai mult decât reparația pe care o voiai făcută?

  De Garoafa nu zic nimic, pentru că nu face decât să încaseze taxe și o face bine. 😀

 2. Maria zice:

  Sa faci, Renata, sa faci voiai. Sa iei un antenevralgic.
  Ia-l pe Mili in brate totusi. Antenevralgic mai bun nu stiu.
  Si o imbratisare de-aci. Zicea unii ca e mai ceva ca antenevralgicu’.

 3. Lotus zice:

  Nu-i prea târziu să te reprofilezi. Vezi la punctul 6. 🙂

 4. Cârcotaşu zice:

  Băi, da’ tare e Garoafa asta! 🙂

  • Da, e tare. Și nu e mincinoasă. Parchează în fața vizuinei ei niște mașini de foarte mulți bani. Cu șofer inclus.
   Garoafa e un nume fictiv, sper că ți-ai dat seama.

   • Marian zice:

    Garoafa…nu-i un nume fictiv si daca nu ma crezi , ia da matale o fugutza fie la aia de vinde flori la Universitate , fie la aia de vinde la Sf. Gheorghe si-ntreaba-le , daca-i adevarat ce spun ? Iar daca ti-e lene sau tarsha sa te duci la alea , intreab-o pe Oana Zavoranu 😉 si ce-ti va povesti aia , nici macar la Maruta si Capatos n-ai s-auzi 😀 😀 😀 : rromanian 😉 hustler ‘s .

   • Știu că există numele, la țigani. De-aia l-am și ales. 🙂

 5. zazania zice:

  Cam atat daca nu chiar dublu o sa te taxeze madam notar. Un mizilic.

 6. sorin zice:

  eu am avut,in plus, o experienta de proasta amintire cu o notareasa despre care credeam ca lucreaza in cadrul programului pe care il avea afisat pe usa…. angajatele ei erau permanent la munca, faceau actele care trebuiau certificate dar stapana venea sa verifice si sa semneze doar in ragazul permis de timpul dedicat coafezei, pedichiuristei ori maseurilor….probabil fetele o anuntau cand se aduna mai mult de 10 personae in sala de asteptare sa catadicseasca si alteta sa sa se arate stimatilor contribuabili

 7. zazania zice:

  Intr-un targ de provincie, din sala de asteptare de la notar poti afla tot felul de chestii interesante.Pot risca sa afirm, mult mai interesante decat la orice alta coada.

 8. Marian zice:

  Da’ ia sa te puna dracu sa-ndraznesti sa faci gat acolo…in incinta ” institutiilor statului ” si sa vezi cum aia cheama instantaneu Jandarmeria { asta in cel mai fericit caz } iar aia , cum sant ei scrofulosi la datorie , sa vezi ce pulane -ti trag pe cocoasa fara sa le pese ca DREPTATEA ESTE A TA !!! Iar Vasile Marica…plange saracu’ de mila ” amaratilor , chinuitilor da functionari publici , a caror singura dorinta este , sa serveasca publicul „. Ce n-am inteles…la ce dracu-ti trebuia sa-ti faci atatia nervi alergand si caciulindu-te de la Ana la Caiafa cand , puteai foarte bine sa apelezi un cabinet de avocatura , Sova & Fii bunaoara , ca tot sunteti vecini : ala isi are cabinetul tot in zona unde dai matale cu sapaliga . Mai sti , poate la banii pe care-i are deja , te-ar fi lucrat…PRO BONO 😉 ! Atentie : nu-i vorba despre mascari ca nu-s Garoafa , asa le spun escrocii astia potentialilor clienti 😎 .

  • Marian, poate nu ești la curent, dar instituțiile statului nu mai eliberează nicio hârtie decât… personal. Cuvântul procură e un non-sens acolo.
   Să-i dau bani lui Șova?! După ce mă costă o căruță notarul?! Țî!

 9. papagigli zice:

  As comenta si eu, da’ ce?
  Dar pentru ca inca mai pot face unele asocieri, am sa spun ca si aici daca intri pe mina indienilor, Gogu te cheama. Sunt astia de-o idiotenie de pus la rana daca vrei sa faci rost de-o cangrena. Stiu ca suna a rasism, dar gindindu-ma ca si ei sunt rasisti cind se angajaza unii pe alti, pe ratiuni de rasa, nu de competenta, parca-mi trec mustrarile de constiinta. Se aciuiesc ai dracu numai pe unde-i cald si bine si sunt de-o incompetenta de nici cobrele natale nu-i mai plac. Muti vor argumenta ca sunt tari in IT. Sunt pe dracu sa-i ia. Sunt ieftini, dar tot de cacat, ca si celelalte bresle monopolizate, cum ar fi taxiurile si job-urile de guvern.
  E si acum ca m-am racorit prea mult, zic sa-mi pun un scotch ca m-a luat cu frisoane. 😆

 10. Iosif zice:

  Totul este desartaciune,relativism subiectiv, trecator, efemer schimbator. Doar Cuvântul lui Dumnezeu a fost, este si va ramâne neschimbat, etern, atemporal.
  O duminica binecuvântata, dragilor garagii !

  • Iosif, mă întreb care ar fi subiectul acela în care să nu poți aduce vorba de Dumnezeu.
   Tu și cu Lotus sunteți capabili să transformați și-un drept-credincios în ateu convins.

   • Iosif zice:

    Nu prea cred ca ar fi vreunul ! Poate-l descoperi tu ! Încearca ! 🙂

   • Lotus zice:

    Renata, dacă un drept-credincios se transformă în ateu convins la simplul contact cu Iosif, care repetă aceeași poezie religioasă, sau cu mine, care sunt intransigent, atunci să știi că omul ăla nu era drept-credincios de la bun început. Era credincios numai de formă, superfical. 😉

   • Arlech zice:

    Poate că, în ciuda aparenţelor, Iosif urmăreşte de fapt convertirea credincioşilor la ateism! 😛 😀

   • Da, Arlech, e o ipoteză demnă de luat în calcul. Iosif e un ateu convins care ne pune zahăr în mierea credinței ca să ne fugărească din zonă.
    Eu n-am nevoie de citate sfinte, de Lotuși, de Iosifi, mi-e destul să trec pe lângă biserica Sf.Mina în zi de pupat moaște, să mă uit la fețele și privirile „codașilor” și-mi trec toate îndoielile: nu, nu există un Dumnezeu al proștilor! Dacă Adevăratul ar exista, l-ar fi anihilat pe Ăsta demult!

   • klaus zice:

    Arle, gândul ăla mă bătea și pe mine.

 11. Iosif zice:

  P.S. Paradoxal, adeseori am impresia ca ateii sunt mai credinciosi decât religiosii, iar provocarile lor sunt mult mai la obiect, ei fiind mult mai rationali, ratiune dusa uneori la extreme, la fel ca cei fanatici religiosi ce se detoneaza pentru Dumnezeul lor !

 12. Iosif zice:

  Klaus, crezi ca Fiul omului, Hristos Isus este Fiul lui Dumnezeu ?

  • Poftim!
   Ce întreba klaus și ce răspunzi tu!
   Eu cred că, dacă Iisus a existat, e fiul unei pământence cu un ne.
   Acum ne spui ce editură a publicat Biblia din care citezi tu\?

  • clujanu zice:

   Treaba aceasta cu Cristos e o poveste frumoasă.De aceea au reluat-o o samă de oameni cu mici deosebiri. Și mie mi-a plăcut Noul Testament dar tot un basm frumos rămâne!
   Daca era scrisă de americani (astăzi ) rămânea in viață iar noi rămâneam cu o sarbatoare au doo in minus.
   Sănătate!

  • klaus zice:

   Iosif, cine editează, te rog?

   • Iosif zice:

    Nu scrie editura,omule ! Pe cea româneasca scrie doar: „Roumanian Bible B 350-1”
    Pe cea în lb. franceza : „PARIS – Alliance Biblique Française – 1956 – Imprimée En Suisse – ATÂT !
    Bonne nuot !

   • klaus zice:

    Mulțumesc, Iosif! Ce naiba a fost atât de greu? Și, n-aș vrea să rămân dator, îți răspund: cred! Dar, o să te mire, deși sunt botezat ortodox, cred că Dumnezeul meu nu e deținut de nici o religie. Ne asemănăm oarecum, nu? Pentru mine, crezul religios e o chestie privată, n-o transform în flood virtual. Tu o faci. Asta are un scop…sau o scuză. Scuze ai avea dacă ai fi suferind mintal. Scopul ar fi prozelitismul. De aceea vroiam să înțeleg care-s sursele tale. Promovezi un fel de crez nou, e interesant, până la un punct. Eu nu înțeleg cum îți aduci ca argumente, citate din biblii tipărite de cineva care deja e pe o „cale a credinței”. Suntem de acord că biblia s-a tradus și transmis cum trebuia, nu?
    Noapte bună și ție!

   • Iosif zice:

    Slava Domnului ca te-ai linistit. As dori însa sa mentionez pentru toti pasagerii garii, ca „bpdezul ortodox” este o ceremonie nonsens,(prin care m-au trecut si parintii mei fara sa-mi ceara consimtamântul) un fel de „apa de ploaie” ! No offens ortodoxia !
    Botezul autentic este ceremonia prin care Ioan (varul lui Isus) a celebrat-o cu Fiul omului în apa Iordanului la vârsta maturitatii, când trebuia sa îndeplineasca ceea ce era profetit cu secole înainte despre EL, si daca veti citi cu atentie, veti vedea ca Botezatorul, Ioan ezita sa-L boteze, considerându-sz „nevrednic” de aceasta misiune.
    EL, Hristos este de doua milenii printre noi „în trup”, însa nu Îl vad decât cei ce au fost „alesi” (pe parcursul evolutiei crestinismilui) de Dumnezeu Tatal, si au primit acest har, în DAR, nu prin meritul lor, nici prin faptele lor deosebite sau studii teologice, ci prin credinta din inima, si recunoasterea nasterii firesti, biologice, pacatoase, prin care s-a perpetuat genomul neascultarii primului om rational-sentimental „Adam & Eva” facut (nu nascut) dupa chipul si asemanarea Tatalui.
    Poporul iudeu (ales) prin revelatia oferita lui AVRAAM, pentru a conduce lumea în ASCULTARE de EL, a fost neascultator si necredincios Celui Atotputernic, dupa ce în Gosen (delta Nilului) s-au înmultit de la un mic trib 70 de nomazi, ajunsi în Egipt prin Iosif, vândut de fratii sai invidiosi, care dupa ani grei de sclavie, ajutat de Dumnezeu, a ajuns un fel de prim ministru (administrator) alaturi de Faraon…atât pentru azi !
    Cei interesati de istoria poporului evreu scrisa detaliat de celebru scriitor Thomas Mann (Iosif si fratii sai) cautati si veti gasi ! 🙂

   • Iosif zice:

    Scuzati erorile în scriere. Nu-mi face placere sa scriu ! O fac din pasiune si de dragul Adevarului Absolut ! 🙂

   • Arlech zice:

    Faci din pasiune ceva care nu-ţi place! 😆
    S-ar părea că trebuie să-ţi fie scuzate şi erorile de logică!

   • klaus zice:

    Hooo, Iosif, dragă! Am lămurit doar un aspect al problemei. Vrei să recitești ultimul meu comentariu și să comentezi aspectele care crezi că le-am „punctat” acolo?
    Dau tot atâția bani pe botezul ortodox ca și pe linia trasată de tine! Pentru că ai fost îndeajuns de drăguț să-mi răspunzi, dracului, la o întrebare simplă, o să mai pun alta, nițel mai complicată. Ce anume te-a făcut să iei curba, să fii altfel? Oh! De fapt erau două întrebări, scuze! Ce vrei să obții, repetând la infinit, clișee? Prozeliți?

   • Îmi permit să intervin, klaus: toți se cred altfel. Și își individualizează, cumva, discursul, ca să rămână pe val, în atenția celorlalți.
    Măcar dacă discursul lor ar avea, parțial umorul și profunzimea celui din Diavolul și cele zece porunci.
    https://www.cinemagia.ro/filme/le-diable-et-les-dix-commandements-diavolul-si-cele-zece-porunci-9918/

   • klaus zice:

    ren, toți suntem diferiți. Drăguță precizarea ta cum că toți credem că suntem diferiți. Era să-mi scape micul joc de cuvinte. Să trebuiască să crezi în Normalitate! Îți dai seama ce de humus pentru un scenariu de film? 🙂

   • klaus, când bag un pahar de wizache, vreun sfert de ceas am numai scenarii și romane în cap. Dimineața, pe răcoare, sunt doar niște elucubrații ridicole. 🙂

   • DoarF zice:

    always remember that you are absolutely unique…just like everyone else.

   • klaus zice:

    F-ule, te-ai mutat în Anglia? 🙂

 13. klaus zice:

  renule, nu știu pe unde umblă Castanu’, da’ ăștia de la wordpress fac reclamă la cazane de pălincă (țuică sună ca dracu) :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s