Moartea se uită la televizor și râde de noi

Azi, televiziunile de talk show-uri politice au găsit de cuviință să dezbată drama unei fete de 27 de ani, cântăreață de manele, care a murit de cancer.
Să ne înțelegem: putea să fie și casieră la RATB, tot o dramă era, fiindcă moartea unui om tânăr e ilogică, încalcă legile firii și îți lasă un gust coclit, de spaimă și deznădejde.
Totuși, televiziunile amintite nu i-au acordat atâta atenție pentru că era tânără, ci pentru că era cântăreață de manele.

Dintr-odată, o mulțime de analiști politici, aduși în emisiuni ca să comenteze țopăiala programului de guvernare, s-au văzut nevoiți să-și dea cu presupusul despre decesul tinerei maneliste. Ce concluzie puteau să tragă, bieții oameni? „Sistemul  nostru sanitar e bolnav!” Deși știau că Steve Jobs a murit de cancer, tratat de un sistem sanitar aflat cu o mie de pași înaintea celui românesc, având atâția bani încât și-ar fi putut finanța propriul său centru medical de cercetare asupra propriului său cancer, tot a murit de boala asta nenorocită. (Da, Jobs nu e cel mai potrivit exemplu, individul a pus botul la tratamente neconvenționale, a pierdut vremea în gândire pozitivă și negocieri cu propriul organ intern, i-a făcut declarații de dragoste, l-a îmbiat cu diverse fierturi de ovăz și, când a văzut că pierde  negocierea, s-a dus la măcelarii care-ți pun perfuzii cu citostatice, ca să îmbogățească marile companii farmaceutice și să scape nițel pământul de presiunea demografică, dar s-a dovedit a fi târziu.  Sunt convinsă că voi aveți exemple mai bune!)

Deci fata asta, în floarea vârstei, n-a murit de cancer, pur și simplu, devenind o știre tristă, a murit de cancer în ciuda faptului că era o cântăreață de manele de succes și din cauza sistemului nostru sanitar bolnav.
Am stat, cu răbdare îngerească, să văd cum se storc analiștii politici de comentarii pertinente și îndoliate pe seama acestei drame umane. Am stat vreo 5 minute și am schimbat canalul tv, fiindcă tocmai mâncam niște roșii cu brânză și prea auzeam, a treia oară în cinci minute, declarațiile medicului legist despre ficatul ei transformat într-o pastă. (Bine că nu mâncam pateu cu roșii și cu brânză!)
M-am mutat pe un post de filme non-stop, unde curgea, din belșug, jeleu american cu sirop de arțar și unt de arahide, sub formă de ceea ce specialiștii numesc succes de casă.
Și mi-am amintit ce scurt și discret expediază televiziunile de talk show politic moartea unui artist. Mare actor, mare scriitor, mare tenor…  Înnegresc ecranul, pun o lumânărică arzând în stânga și un citat cu litere cursive în dreapta. Sau invers. Sau citatul dedesubt.

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, mizeria umană, părerea mea, strict autentic și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Moartea se uită la televizor și râde de noi

 1. Marian zice:

  ” Moartea unui om este intotdeauna o tragedie , moartea a un milion de oameni este …. statistica ” I.V. Stalin 😎 Daca in Romania ar muri instantaneu un milion d e oameni , mergi la pariu c-ar fi doar o cifra pe fishierele alora de la INS ? De fapt , ce vorbesc eu despre moartea a un milion de romani caci , s-au carat din tara asta d e rahat , peste patru milioane si tot nu intereseaza pe nimeni . Vezi , d-aia nu mai stau eu sa casc gura la televiziuni si prefer oricand un film bun sau muzica cat cuprinde . Sa te felicit pentru postare…este de prisos , mai ales ca-i crudul adevar romanesc . Intrebare , pentru dumneata si cine-o fi mai in tema cu asta : acei analisti fac chestia asta pe moca sau…pe lovele bune ? Iti doresc o saptamana viitoare cat mai profitabila finaciar , cat mai reusita si eventual , ceva mai racoroasa Renata CARAGIANI 😉 !

  • Moartea cuiva e o tragedie numai pentru cei apropiați lui. Pentru restul, e statistică la: speranță de supraviețuire, viteza ucide, cancerul ucide, fumatul ucide, gripa ucide, războiul, atentatele și așa mai departe. Nimeni n-a făcut o statistică asupra letalității prostiei, însă, și e păcat.
   Orice mi-ai dori, de bine, Mariane – și îți mulțumesc pentru urări, statistic, lunile de vară te bagă în corzile falimentului, nu alta!

 2. De aceea am renunțat la programele tv românești. Știri de genul acesta nuanțate și repetate obsesiv. Nu tragedia primează ci rating-ul.

 3. Elena zice:

  Eu cred că mureau și înainte oamenii tineri de boli incerte dar pentru că nu avea denumirea certă de cancer, nu se făcea atâta panică și nu băga frica în oameni. Oameni care acum aleg produse despre care au auzit că au efect anticancerigen.
  Evident că dacã pe vremuri nici nu exista secția de oncologie ci cazul era preluat de vreun internist sau doctorul care răspundea de organul bolnav, acum s-au făcut spitale dedicate. Intuiesc că stresul, poluarea, mâncarea plină de conservanți care nu e proaspãtă ci conservată, OMG-urile, sunt factori care agravează și ridică procentul de bolnavi de cancer. „Modernitatea”, „traiul decent” are costul lui.
  Cred cã cu fiecare știre negativă de genul noi devenim din ce în ce mai obișnuiți cu aceste lucruri care la un moment dat le vom trece drept normale, banale și le vom asculta impasibili, fãră emoții, cu o răceală ca cea a doctorului chirurg care după 20 de ani de activitate e mult prea obișnuit sã taie și să vadã sânge.

  • Marian zice:

   @Elena ” Mureau si inainte oameni tineri de boli incerte „…. Inainte d e ce ? Inainte de Marea Revolutie Socialista din Octombrie sau te referi la Revolutia Franceza ? La ce te mai intorci in trecut ? Este vorba despre AZI , in anul de gratie 2017 , in plin secol al XXI-lea si este vorba despre o Romanie in care STATUL facut ce-a vrut cu banii jepcuiti de la populatie zice-se pentru CAS , zice-se pentru o modernizare a sistemului sanitar , pentru ca sa nu mai moara oamenii decat d e moarte buna sau…cel mult in cazul unor boli foarte grave ce depasesc stiinta medicala moderna si eventual accidente grave de circulatie .Pai in Romania postdecembrista au murit in spitale…de multe ori in urma unor banale apendicite , lasand la o parte starea deplorabila de igena a unitatii sanitare respective , in urma indolentei unor cadre medicale …mai multi oameni decat au murit in cei cinci ani d e cand a inceput razboiul in SIria . ” Modernitatea , traiul decent are costul lui ” . Pai…al platim volens nolens acel cost si-atunci , unde-s banii ca sanatate…oha ??? Renata si altii mai informati trebuie sa-si aminteasca de un MINISTRU al SANATATII numit EUGEN NICOLAESCU { parca era de la PNL } ce a impus romanilor o ” taxa pe viciu ” , asigurandu-ne ca , banii obtinuti astfel vor fi folositi la modernizarea spitalelor , ca vor curge din cer medicamente care de care mai sofisticate ce vor tine moartea la distanta d e noi romanii si ….. unde-s banii Elena ???

   • Elena zice:

    Marian, toată lumea știe că s-a furat, s-au devalizat companii în țara aceasta, avem un sistem corupt, contractele sunt cu dedicație la stat iar cei mai bogați și influenți oameni sunt cei care au făcut afaceri cu statul, treburile merg în sistem sub imperiul acestor două cuvinte: șpagă și mită, nepotismul e în floare, toți „aleșii” ajungi în funcții importante vor să adâncească cât mai mult prăpastia dintre bogați (ei și rudele, prietenii lor) și săraci. Când vezi un primar care fură mai puțin sau chiar își dă interesul să facă ceva bun în satul sau orașul său te cuprinde mirarea, îl admiri și devine faimos pentru acest lucru care ar trebui sã fie o normalitate.
    Cât despre Denisa manelista, din ce am prins pe un post de știri zapând, a fost într-un spital din Viena să se trateze, deci nu s-a limitat la ceea ce poate să îi ofere statul român prin CAS. Și mulți alții au făcut la fel dar tot au murit. Când ai o karmă bună, nimeni și nimic nu te poate omorî iar când ai o karmă rea, nimeni și nimic nu te poate salva.

    Cât despre Steve Jobs, chiar dacă a făcut holisterapie, nu l-a ajutat pentru că aceasta presupune neapărat și credința în Dumnezeu, pe când el credea în vițelul de aur (bani). El și firma lui nu au fost implicate în acte de binefacere/caritate, fiind chiar discutată ca un caz „aparte” comparativ cu alții care se bucurau de succes dar în același timp s-au dovedit mai darnici.
    În plus, când ai un blocaj karmic și nu înțelegi lecția, mergi în jos, ceva te oprește, de obicei o boală sau un necaz, suferința te pune pe pauzã, analizezi, poate repari, omul are forța și puterea de a se redresa, de a se autovindeca cum zices și Valeriu Popa sau S.N. Lazarev în cãrțile sale – sunt oameni care declarã că nu îl cunosc, fiind și de altã naționalitate și vorbind altă limbã dar cã citindu-i cărțile s-au vindecat sau s-au redresat, au ieșit din necaz. Am citit și eu douã cãrți de ale sale din care Diagnosticarea karmei. Iubirea. – care mi-a plăcut mult, am gãsit-o foarte interesantã.

    Cât despre sistem și alimentație, acest filmuleț spune multe.
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1068736859855280&id=923401447722156

   • Marian zice:

    @Elena Termina frate cu….KARMA !!!! Da , ai dreptate : autovindecarea exista ….LA INCEPUTURILE LUMII cand nu exista nimic rau pe Pamant . Sa vi azi si sa vorbesti despre KARMA…este echivalent cu inceracrea de-a numara stelele din Galaxia Andromeda fara ajutorul lui HAVEL . De fapt , chiar te rog mult sa dezvolti subiectul { fireste cu permisiunea doamnei Renata } KARMEI , bune sau…mai putin bune insa , rogu-te folosindu-te de ceea ce-ti dicteaza logica dumitale de om tanar si scolit , de om al zilelor acestui secol si nu de niste aiureli venite de aiurea de prin lume de prin alte secole . Si inainte sa-nchei : ” Denisa manelista ” daca a fost investigata intr-un spital din Vienna , a fost pentru ca a avut si bani si SPONSORI CU BANI !!! Ce te faci insa ca nu toate romancele au fost suficient de sprintare la minte pentru a-si „atasa ” un spunsor pe post de good luck charm ? Le sugerezi alora sa-si consulte KARMA sau….MEDICUL ?

   • Puteți dezvolta orice subiect, în Gară! E liber la discuții. Sigur, dacă o să vorbiți despre vampiri n-o să mă bag, fiindcă nu mă interesează subiectul. Dar cu karma e interesant. Mai ales că a vorbi despre fapte bune și fapte rele e riscant. În economia poveștii integrale, ce pare o faptă bună, poate fi rea, privită din alt punct de vedere și invers.
    Un exemplu, ca să ne lămurim: dacă mama lui Stalin l-ar fi omorât pe bebelușul Stalin, n-ar fi existat stalinismul. Omenirea n-ar fi bănuit niciodată de ce pacoste a scăpat-o criminala de mă-sa.

  • Elena, când nu exista medicina și medicina legală, oamenii tineri mureau de cauze necunoscute. Cancerul e, din nefericire, o boală și o cauză foarte certă a morții. Sugerezi, cumva, că azi, pentru moarte din cauze necunoscute se scrie pe fișă cancer? Nu. Se scrie moartea a survenit prin stop cardio-respirator. Ceea ce e total anapoda, fiindcă nu exprimă o cauză, ci o stare de fapt.
   În altă ordine de idei, textul meu nu vizează nici cancerul, nici sistemul sanitar, ci tendința de telenovelizare a unei morți oarecum banale, de către știriștii de serviciu, în cazul în care mortul e semnificativ pentru ascultătorii de manele și urmăritorii de telenovele.

   • Marian zice:

    @ Elena Daca atunci nu le-am luat in consideratie , ce va face sa credeti ca azi mi-am schimbat radical parerile ? Eu v-am solicitat la modul mai mult decat politicos si…chiar interesat , sincer sa fiu chiar sunt interesat , sa-mi impartasiti si mie experientele dumneavoastra in care v-ati convins ca-i KARMA de vina pentru vreo intamplare buna sau rea pe care ati trait-o , ideile dumneavostra referitoare la subiectul KARMA , sa prezentati niste idei proprii referitoare la KARMA , nu sa citati spusele unui evreu , este foarte adevarat ucis dupa o judecata sumara , in cel mai crud mod posibil , de catre cei carora venise sa le arate CALEA , tradat de catre cei carora venise sa le arate ADEVARUL , vandut de catre cei carora le oferea VIATA . Vedeti dar stimata Elena ca…si eu am texte arhisuficiente . Intrebare : cand si unde , eventual cui i-a vorbit acel evreu , in loc de textele pe care vad ca le cunoasteti deja , despre KARMA ??? Indicati-mi un singur pasaj , un singur verset unde , evreul acela vorbeste despre KARMA ! Nu va cer decat sa-mi indicati UNDE GASESC IN BIBLIE UN SINGUR RAND CARE SA SEMNIFICE : K A R M A !!! Respect deosebit .

   • Marian, Elena e un creștin-ortodox împătimit, cu influențe din alte religii/filosofii.
    Evreul ucis de romani nu credea decât în două vieți: cea de aici (unde, cu cât ți-e mai rău, cu atât mai bine o duci în a doua) și cea de la dreapta Tatălui (a doua). Ca să poți înghiți pe nemestecate mâncarea vieții de acum și-a celei de apoi, uneori ai nevoie de condimente: karma, chacre, bioenergie, corp astral, subtil, futil, tiptil, subliminal, astral, universal…
    Ai zice că Elena e umbra Mâinii Maicii Domnului, dar ea e doar o ilegalistă de strânsură, care vrea, neapărat, să-și explice Totul Dumnezeiesc prin orice.

    p.s.: N-aș fi tachinat-o în halul acesta pe Elena, dacă n-ar fi, în fond, o femeiușcă absolut sensibilă, în sens pozitiv, la hărțuire sexuală (are un comentariu detaliat pe temă) pe care o consideră flirt. Mă uit la ea ca la un soricel de laborator, de-ăla cu coada cheală, roz, și mă aștept, oricând, să i se îmbujoreze codița, precum obrăjorii.

   • Marian zice:

    Draga Renata fara suparare dar , nu exista crestin ortodox sau catolic , vreau sa spun crestin practicant care , sa puna baza mai mult pe KARMA , decat pe invataturile liderului spiritual al crestinismului . Asa ceva este un non sens si chiar nu doresc sa va supar nici pe dumneata si nici pe Elena insa , daca asta-i realitatea , ce vina am eu ? .

   • Elena zice:

    Marian, nu știu dacă știi ceva despre ebraica veche, limba în care s-a scris Biblia – V.T. dar dacă ai fi citit măcar un articol bine documentat, vei fi aflat probabil cât este de greu de tradus și înțeles, cum e cu verbele la ei, că au mai multe cuvinte care descriu un lucru și în același timp cuvinte card se pot traduce în mai multe feluri. Sunt teologi care și-au dedicat viața studierii acestei limbi ca să poată înțelege mai bine esența acestei cărți, la fel cum sunt persoane care citesc romanele în limba autorului. La acea vreme vocabularul era mai sãrac în cuvinte, la fel și exprimarea.
    Așadar dacă ne gândim că așa cum și Sf Augustin și ambele biserici, atât catolicã cât și ortodoxă, recunosc conceptul de liberul arbitru, cum îți explici actele de cruzime ce li se întâmplau oamenilor în trecut în urma păcătuirii sau închinãrii la zeul Baal? Crezi că Dumnezeu îi făcea la psihic pe unii și ca niște zombi ei se duceau la măcelãrit? Sau o forțã, o energie, gen karma, atrăgea în viața lor pedepsele relatate. Oare Dumnezeu, Creatorul lumii văzute și nevăzute, poate fi răzbunãtor și rău când despre el se spune că e Bun, Atoateștiitor, Milostiv…? Sau poate a fost asimilat ca fiind una cu Creația Sa perfectă care are la bază legi cauzã-efect, legea rezonanței, legea karmică, care se bazeazã pe Cunoașterea Binelui și a Rãului care ce înseamnã când El a zis „sã facem oamenilor ceea ce vrem ca oamenii sã ne facã nouã”?
    Îmi pare rău că rãspunsul meu anterior te-a dezamãgit, dar mi-l asum, așa am gândit atunci, nu pot sã transpun 1000 de gânduri în câteva cuvinte care să prindă sens, scrise de pe tel. Dacã dorești info despre karmã, găsești aici https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Karma

   • Elena zice:

    Marian, creștinismul, la fel ca și buddhismul sunt religii revelate. Așadar de ce nu ar fi posibil ca oamenii evoluați să cunoască adevărul prin revelație dar să-l exprime diferit, dat fiind originea lor natalã, cultura locurilor din care provin? Karmã la buddhiști și la creștini pãcatele strămoșesti pe care le purtăm și care nu dispar, nirvana la buddhiști și mântuirea sufletului la creștini. Conceptul de reîncarnarea a existat și la creștini până în sec III când la un conciliu de la Niceea, cred, sau Constantinopol, nu mã bazez mult pe memoria mea, la ordinul Împãraților Ctin și Elena a fost scos. În apocrife mai există încă. Găsim și păcatul strãmoșesc și mai ales un citat din Iisus care a spus unor oameni că ei se vor afla încă pe pământ la a doua sa venire (sf lumii). Eu traduc asta ca o viziune a lui Iisus care vedea în ei evoluția lor spirituală lentã și faptul că se vor reîncarna pânã la sfârșitul lumii. Iar unor cărturari și preoți le-a zis cã curvele se vor mântui înaintea lor. Gen că și mândria că tu știi, ești evoluat deja îți poate stopa evoluția pentru că mândria e cel mai mare păcat. Nu te lasã să admiți că greșești și neadmitând că greșești și ești pe o cale greșită vei merge în continuare așa și nu o vei corecta și astfel nu poți evolua. Schimbarea e o sabie cu douã tăișuri care te poate conduce și la cãdere, pierzanie, dar și la evoluție, bine, dar schimbarea e indispensabilã.
    Altfel tu, Marian, cum îți explici că deși Dumnezeu e Drept, unii oameni se nasc în chin și suferințã, cu handicapuri? Cum explici declinul unora? Dar viața altora?
    Eu am cunoscut diverse caractere și am destule exemple karmice. Dar deja m-am lungit cu vorba și cred că în zadar căci „unii au ochi dar nu vãd, au urechi dar nu aud […]”

 4. Marian zice:

  Renata Carageani…sunt obligat sa te felicit caci , acesta este cam printre putinele postari cu miros d e politica postat anul acesta . Felicitari Renata !

 5. Lotus zice:

  O persoană cultivată pusă să se pronunțe pe marginea decesului unui manelist poate totuși arunca puțină lumină asupra situației respective, producând un text inteligent, cum este cel de față. În schimb, opinia unui manelist cu privire la decesul unui artist nu poate folosi niciodată, nimănui. 😆

  • Doar medicul legist care a efectuat autopsia se poate pronunța asupra cauzelor morții unui manelist, faianțar, măcelar, profesor universitar.

   • Lotus zice:

    Well, n-am urmărit emisiunea și nu știam cu exactitate ce au fost întrebați invitații. În orice caz, nu la cauzele decesului mă refeream. Dă-mi voie să reformulez: răspunsul unui om cultivat la întrebarea „Cum comentați decesul manelistului X?” va avea întotdeauna șanse mai mari de a fi interesant sau inteligent decât răspunsul unui manelist la întrebarea „Cum comentați decesul artistului X?” 🙂

   • Lotus, decesul cuiva nu poate fi comentat. Decât dacă a survenit prin crimă. Jurnaliștii n-au cerut un comentariu, au cerut o emoție din partea invitaților, în vreme ce sonorul emisiunii îți sfâșia timpanele cu producțiile artistice ale defunctei. La sub 20 de secunde de audiție, telespectatorul EU își zicea – bine că ceva i-a luat piuitul! Ca mine, a mai gândit 3% din populația telespectatoare. Nesemnificativ! Restul s-a dat cu curul de pământ că o ASEMENEA FATĂ DE SUCCES s-a dus. Pe asta mizau și televiziunile: că 97% din telespectatori vor deplânge tăcerea manelistei, nu moartea unei persoane de nici 30 de ani.
    Nu mă aștept să înțelegi ce-am zis.
    Nu te aștepta să-ți răspund.

   • Lotus zice:

    Bre, pe bune, tu nu știi de glumă. Ești fenomenală! Îmi explici ca unui copil de grădiniță o idee la care nu știu cine ar putea obiecta ceva, o idee pe care am dezvoltat-o la rândul meu în repetate rânduri pe propriile bloguri. Evident că este exact cum zici, evident că este la mintea cocoșului acest lucru, evident că sunt de acord cu tot ce-ai scris în articol, dar eu GLUMEAM, cu majuscule, pornind de la observația că uite, tu, o femeie inteligentă și cultivată, ai produs totuși un text insightful, cum zic americanii, pe marginea acestui deces. Sigur că nu te-ai pronunțat despre deces în sine și în orice caz nu în sensul dorit de producătorul unei emisiuni anteniste, ci despre situație, de aici și caracterul de glumă al comentariului meu, care nu stă în picioare DECÂT ca o glumă, dar se pare că înțelepciunea te caracterizează numai pe parcursul articolului, după care, în comentarii, îți tragi viziera pe ochi. Dacă tu crezi că eu susțin incultura pentru rating, atunci probabil te-am supraestimat.

   • Lotus zice:

    Jurnaliștii n-au cerut un comentariu, au cerut o emoție din partea invitaților

    Exact!

    Ceea ce am afirmat în comentariu este adevărat, luat ad-literam: un invitat inteligent, chestionat pe tema decesului unei maneliste, ar fi putut spune în emisiune cam ce ai spus tu aici în articol, adică ceva cu miez. Dar moderatorul nu asta voia de la el, un comentariu cu miez, ci o emoție. Sunt două lucruri separate aici și faptul că un comentator inteligent ar fi putut, în mod oarecum ironic, ridica nivelul unei emisiuni de doi bani chiar pronunțându-se pe tema unui subiect irelevant (cum este moartea Denisei) este un merit al respectivului comentator și nu al moderatorului sau postului TV în cauză, care nu pot fi scuzați. De aceea, comentariul meu nu îți contrazice ideea decât în aparență, în realitate el fiind o glumă. Lucru care însă ție ți-a scăpat.

    Eu așa glumesc uneori.

   • Lotus zice:

    În concluzie, eu am înțeles foarte bine articolul. Tu însă n-ai înțeles comentariul meu.

 6. Asta e nimic! Inseamna ca n-ai prins stirile alea grozavnice cu „in accident au murit un jurnalist si inca doi oameni”, sau „doi oameni si un jurnalist”. Sau, inj cel mai rau caz, „TREi oameni, DINTRE CARE UN JURNALIST”!
  Asculta incoace la mine: astia, in afara ca sint tembeli, mai au o calitate: spirit de turma! Nu te stradui sa citesti casta, n-o sa-ti iasa! Casta-i diva!!

  • Ah, Augustine, nu-mi da apă la moară, că explodez! Și azi se mai întreabă niște jurnaliști urechiști și guriști de ce a murit studenta aia la medicină, în accidentul aviatic din Apuseni? Răspunsul e, pe cât de simplu, pe atât de incomod: fiindcă doctorul ăla drăbuț, brunet cu ochi albaștri, Zamfir cred că-l chema, și-a luat cu el iubițica în misiune, în locul asistentei medicale care făcea parte din echipa de prelevare organe.
   Bieții jurnaliști de investigație sunt atât de acaparați de anchetele lor, încât nu găsesc un minut și o ciocolată în buzunar, s-o întrebe pe liftieră – scumpă și indezirabilă doamnă, cu cine se futea domnul doctor Z., când ea încă trăia?

 7. psi zice:

  și uite-așa mă bucur eu că ieri am citit toată ziua.
  când am deschis feisbucul azi, pfuaii…. ziceai că lipsisem 100 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s