Vindecătorul din priviri

N-aveam cum să mă abțin să vă povestesc despre chestia asta. Articolul merită citit, măcar pe sărite.
Dacă și săritele sunt prea plictisitoare, uitați-vă, măcar,  la poze.

Tăntălăul din fotografie umple o sală de conferințe (acolo se ține, anual, Congresul Național de Farmacie, deci sute de locuri) cu inși care plătesc 40 de lei pentru ca, cinci minute, să se uite la fătălăul respectiv, în timp ce el se uită în gol și zâmbește tâmp.
Tâmp, dar vindecător.
Se uită prostul ăsta la prostul de tine sau invers și scapi de diabet, de artrită, de hipertensiune, de surzenie, de osteoporoză și de angoase.
Așa, si? – o să ziceți. Ce e extraordinar în asta?
Extraordinar e că sala de conferințe se umple de câteva ori pe zi, timp de mai multe zile și că, la ieșire, ăia care n-au văzut luminițe și genunchiul îi durea la fel, se reped să cumpere DVD-uri scumpe cu tăntălăul, ca să-și desăvârșească tratamentul cu priviri vindecătoare, în ambulatoriu.

Ar trebui să zic că sunt uluită și speriată, deopotrivă, de atâta prostie.
Adevărul e că sunt mulțumită.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, citesc şi-mi place, epoca de piatră, experimente, mai prost decât ai fost proiectat, mizeria umană, păcat că e populată, părerea mea, strict autentic, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Vindecătorul din priviri

 1. Iosif zice:

  Toata stima pentru baietii inteligenti precum acest „Braco”.Oameni ca „Braco”,Jim Jones, Bivolaru,Osho,si alti mici „pui de napârci” ce fac bani pe seama înselaciunilor si prostiei omenesti,sunt doar cireasa de pe tortul celor trei mari religii milenare monoteiste,iudaism,crestinism si islamism de secole si milenii,prin falsi pro(fitori)feti si hristosi mincinosi,însala masele cu promisiuni relative,efemere,subiective a unui paradis TOTDEAUNA într-un viitor,mai mult sau mai putin îndepartat,NICIODATA atins ACUM si AICI decât de „EI” cei ce fac legile FARADELEGII,dând mâna cu puterea POLITICA,dumnezeului acestui SISTEM fals,”Mamona” stapânind pamântul si asuprind masele prin forta armata „FIARA”,promitând mereu o PACE,realizata prin RAZBOI si varsare de sânge,provocând habotnicii (fanaticii) religiosi din cele trei religii dominante sa lupte între ei pentru PACE iar „EI” împaratind si dezbinând „turmele” inconstiente,furnizându-le motivatii si arme,se amuza jucând SAHUL MONDIALIZARII,însa în curând vor fi facuti …SAH-MAT ! 🙂

  • Am observat și eu, Iosif, că, ori de câte ori oamenii se îngrijesc să fie pace în lume, pornesc un război. Probabil că asta e singura soluție să faci diferența între război și pace.

   • Iosif zice:

    Renata draga,totul tine de Cuvânt,de modul si timpul conjugarii verbului „A FI”. În piesele lui W.Shakespeare,(în special „Hamlet”) gasim multe ‘chei’ pentru a deschide tainele complotului omului corupt,egoist,ipocrit si rau.
    „A fi sau a nu fi,asta-i întrebarea… Mort sau viu: oare care este Calea ?”

   • Mărturisesc, n-am studiat Shakespeare, m-am mulțumit să văd piesele, nici măcar nu le-am citit.
    Singurii scriitori și dramaturgi pe care i-am citit mai mult decât i-am văzut pe scenă sunt Caragiale și Durrenmatt.

 2. Cudi zice:

  M-am uitat la video-ul din articolul Vice. Seamănă izbitor cu Cristi din Banat: la mers, la legănat, la privirea aia de geniu neînțeles, la morcovul din fund… Greșesc?

  • Cudi zice:

   Hai, că e amuzant, Cristi din Banat cântându-i lui Braco:
   „Ca o apa cristalina
   Asa-s ochii tai de zana
   Cand luceste de la soare
   Bate ca oglinda-n zare”
   Ăștia doi (vindecătorul din priviri și solistul de mai sus) sunt niște sensibili , sunt zâni.

  • Lotus zice:

   Diferența fiind că la Cristi se uită lumea care vrea să râdă, în timp ce la Braco se uită lumea care vrea să se vindece. Iar ultimul e pe bani. Tăntălăul ăsta, cum îl numiți voi, câștigă mai mult decât un director de multinațională. Așa că poate nu-i atât de tăntălău. Poate e un rol.

   • Lotus, la ambii se uită niște oameni care vor să se simțească bine. 🙂

   • Lotus zice:

    Păi și ăia din sală?

    Vezi, tu-mi dai dreptate teoretic, dar nu te poți abține de la a judeca un om după chipul și asemănarea… ăăă, după cum arată. 🙂 Sunt oameni de geniu de care râzi când le vezi prima dată poza. Einstein e un bun exemplu.

   • Păi și ăia din sală, Lotus! Tot pentru simțire bine se uită la tăntălău. N-auzi că te vindecă de toate beteșugurile sau măcar te fce să vezi luminițe? 🙂

    Nu, eu judec omul și după chipul lui, fiindcă expresia feței și a ochilor, și zâmbetul, și râsul, și fața îngândurată îmi dau mici indicii despre inteligența și personalitatea lui. Până la urmă gândurile care ne trec prin cap ne modelează inconștient expresia feței. Dacă omul e inteligent și urât, poate hidos, eu nu-i percep urâțenia. Dacă e frumos și neted la bibilică, mi se pare că e urât.
    Fața lui Einstein te intrigă, te interesează, te acaparează, dar nu te face să râzi. Pentru mine chiar nu e un bun exemplu.

   • Lotus zice:

    Eu când l-am văzut prima dată pe Einstein, m-am întrebat cine-i papă-lapte ăsta. Aceeași reacție a avut-o și proful de educație fică din liceu când a văzut, pentru prima dată, poza savantului – pe unul din pereții sălii noastre de clasă. Așa că ba da, imaginea te poate înșela. Uite, te-a înșelat la Bivolaru. 🙂

    Poate ai dreptate și e un tăntălău. Poate în spatele imaginii lui se află o altă persoană, un fel de manager, iar el e folosit pe post de vindecător pentru că dă bine la public, cu ochii ăia care privesc în gol. Dar dacă tipul nu răspunde în fața nimănui, atunci, cum ziceam, așa tâmp cum pare, câștigă de câteva ori mai mult decât amândoi la un loc. Ori asta nu-i o consecință a prostiei. 😉

   • Kotus, dacă tu și profesorul de sport l-ați apreciat ca papă-lapte pe Eibnstein, e, deja sfârșitul acestei conversații.
    Pe mine nu m-a înșelat Bivolaru. Arată ca un om care are nevoie de tratament medicamentos, psihiatric și, la categoria om în societate e un șarlatan destul de slab, dacă s-a lăsat descoperit pe timpul vieții.

   • Lotus zice:

    Păi cum nu te-a înșelat, de vreme ce îl descrii altfel decât este? 🙂 Sau dacă te limitezi la a spune că arată așa, atunci e ok. Pentru că întra felul în care arată un om și felul în care este poate să existe, uneori, o mare diferență. Alteori nu. Dar dacă îți faci o regulă din a psihanaliza o persoană după cum arată atunci riști s-o dai în bară destul de des.

   • Lotus, dacă despre Bivolaru vorbim, el arată exact așa cum este: un bolnav mintal care se crede șarlatan de vârf.
    A psihanaliza o persoană e cu totul altceva. A categorisi o persoană după cum arată, cum vorbește, cum se mișcă, voiai să zici. M-am înșelat de puține ori, dar m-am și înșelat. De pildă, cu poștașul nostru. Părea gay și, în realitate, e poet. 🙂

   • Lotus zice:

    Da, la el mă refer, și te înșeli tocmai pentru că nu este așa cum zici tu că este, adică bolnav mintal și tot restul. Lucru pe care ți l-am spus de mai multe ori, de altfel.

  • Vai, Cudi, uitasem de cretinopatul ăsta, Cristi din Banat!
   Cum mă faci tu să râd când abia se crapă de ziuă. (La 4 1/2, ora Bucureștiului, a sărit Diavolul Negru pe mine și m-a gâdilat cu mustățile, mi-a pus împuțitele lui de labe calde și catifelate pe față, până s-a asigurat că mă dau jos din pat. Pe urmă mi-a luat locul și a adormit buștean.)

 3. Pingback: Priviri pseudo-vindecătoare – Quo Dixit

 4. Cristina zice:

  Pacat ca Branco nu vindeca si prostia. Macar s-ar mai destepta oamenii daca tot au platit sa se vindece.

 5. Ce-am uitat să vă spun: toți acoliții paranormalului au o relație cu Dumnezeu, cu un spirit… Aista, bosniacul sau ce e el, are o relație specială cu soarele. Adică cu șefu lu cancer de piele. Ceea ce e mai tare decât media tăriei pe lume, că preschimbă răul în bine și ți-l dă pe ochi. Pe ochii lui.

 6. Iosif zice:

  @sorin.
  Azi toata lumea învata pe toata lumea,însa nimeni nu se învata pe el însusi.
  Fiecare-si scoate la piata,pe tarabele timpului,pentru un „câstig mârsav”,relativ si efemer,teoriile,filozofiile si dogmele personale,talmacite si rastalmacite,strigând în gura mare ca sunt alimente naturale, desi sunt „artificiale” si otravitoare,însa nimeni nu ofera CHEILE ÎMPARATIEI CERURILOR,ci le pastreaza pentru ei si copiii copiilor lor, din generatie în generatie,promitând maselor,un mâine mai frumos,mai luminos „daca” ascultam de „ei”,în dimp ce „ei” împaratesc si stapânesc acest pamânt blestemat de milenii,râzând si bucurându-se nestingheriti în placeri,desfrâuri si risipa de energie,stapânind cu ajutorul inteligentei „sarpelui” care azi a devenit un balaur cu multe capete, ce înghite sufletele celor ce se încred în ei,cu constiintele adormite,anesteziate de filozofii,religii,politica si BANI,multi bani,acest dumnezeu tentant si amagitor „Mamona” cu care cumpara si vând suflete inocente de copii neajutorati …

 7. Marian zice:

  Este pentru prima data cand , chiar sunt de acord cu Iosif : ” toata stima pentru baietii inteligenti Branco , Bivolaru ” etc. . Intrebare : oamenii astia destepti de se inghesuie sa-i asculte , ca pe Petrache Lupu…astia n-au aflat ca , totusi traim in secolul XXI si ca exista si medici printre noi ?

 8. Ioana Maria zice:

  Nu stiu daca ar trebui sa fim multumiti, mai degraba speriati. In orice caz multa lume cu probleme sus la mansarda si cred ca sunt multi oameni disperati care ar face orice ca sa se simta mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s