Când faptele bat mitul (2)

Oricât ar fi de amar adevărul, poate chiar mai amar decât amigdalina, e bine să ni-l spună cineva verde în față.

Uite, cum o face doctorul Vasi Rădulescu aici.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, bloguri care merită citite, d'ale Prăvăliei, experimente, mizeria umană și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Când faptele bat mitul (2)

 1. Iosif zice:

  Renata,cred ca m-am îndragostit de blogul tau si de articolele transante prin care lupti împotriva înselaciunii mondiale,a manipulatorilor profitori,ai papusarilor ipocriti din toate domeniile. Admirabilul tau curaj si lupta pentru ADEVAR este remarcabil si de apreciat,iar daca esti batjocorita si urâta din aceasta pricina,nu uita ca Hristos a fost omorât tocmai din cauza Adevarului spus celor ce nu aveau acces la Cartea Legii,vindecând,iertând,hranind,înviind mortii IUBIND NECONDITIONAT pe toti oamenii dându-si viata pentru ca toti cei ce vor trai si muri asemeni Lui sa biruie moartea prin rastignirea de sine, EGO-ului si învierea (metamorfoza) perceptiei învechite(adamice) a celor cinci simturi,prin „nastere din apa si Duh”si elevarea „înaltarea” în noua dimensiune a perceptiei „în Duh si Adevar”!
  Un Weekend superb !

 2. Iosif, ești cel mai inetichetabil prieten virtual pe care-l am! Tătucul Paradoxului. Crezi în Dumnezeu & Fiul, în dragoste absolută și-n adevăr absolut, și totuși te afli la ani-lumină, spiritualicește vorbind, de toți împătimiții în credință care bântuie pe net și înșiră truisme, dulcegării și platitudini dumnezeistice. Ai și tu monologul tău, șablonul tău, ești patologic repetitiv, dar, după ce se învață omul cu obstacolele astea, ești imposibil de ignorat.

  Nu e vorba de nici un curaj, când susții evidența. Urăsc speța falșilor vindecători, absolvenți de ASE și Conservator, vorba lui Vasi, fiindcă unul singur e mai periculos decât toți criminalii în serie, intrați în analele polițiilor lumii.

  • Iosif zice:

   Da,Renata,sunt de acord cu tine,nici chiar eu,nu ma cunosc prea bine.De zeci de ani caut sa-mi cunosc originea,radacinile fiintei,rolul,scopul si sensul existentei,cautând raspuns la mii de întrebari la care azi constat cu bucurie,ca am primit raspuns, iar dupa toate aceste îndelungi cautari pe drumul labirintic,dur si obscur al relativismului vietii,cu câtiva ani în urma,mi s-a deschis o noua perspectiva,o noua Lumina,naturala,alb stralucitoare,fara nuante sau culoare precum lumina de la Soare,cu raze calde si mângâietoare,ce m-a calauzit afara din sistemul mortii,dincolo de perceptia relativismului efemer,incert,limitat spatio-temporal,al celor cinci simturi, spre IUBIREA si ADEVARUL ABSOLUT,atemporal prin CREDINTA în HRISTOS,la care ma raportez,luptându-ma cu propriul sinel,rastignind zilnic EGO-ul,mostenit genetic de la parintii biologici,încercând zilnic sa ma „dezbrac” de caracterul omului vechi,(adamic) sa-mi îmbrac noua existenta în HRISTOS,(eu) sa mor,sa nu mai (fiu),EL sa Traiasca,sa (FIE) !… {Être}* sans Avoir … 🙂
   „La început era Cuvântul…”

 3. ALM zice:

  Da, știu! Afară de nasturi și cuțit restul este șarlatanie curată. Am încercat să-mi conving prietenul care s-a VINDECAT de cancer cu B17 (Amigdalină, NovoDalin etc) și alte chestii care sunt câh, că se otrăvește (nu ca chimio și radiațiile care miam, miam), chiar dacă scapă de cancer și mi-a pus o întrebare care m-a dat pe spate: de ce B17 este interzisă doar în țările unde concernele producătoare de nasturi sunt atotputernice? De ce numai medicii alopați din țările alea te îndeamnă la tratamente scumpe și fără rost? El știa dar n-a vrut să-mi spună …

  • ALM, o să-ți răspund ca o încuiată de doctoriță alopată a cărei mamă suferă de cancer și urmează întocmai protocolul de tratament oncologic, plus coenzimă Q10, recomandată tot de oncologi și-i merge bine, de vreo trei ani încoace: arată-mi dosarul medical al prietenului tău, ca să mă conving că avea cancer și abia după aia vorbim de laetril, amigdalină, clisme cu cafea; apoi arată-mi încă o sută de bolnavi de cancer, de același tip și în același stadiu cu prietenul tău și pe urmă punem de-un studiu clinic pe 1700 de subiecți (cam asta e cifra minimă pe care o cere EMEA și FDA ca să ia în considerare un studiu clinic, conform protocoalelor), diagnosticați cu cancer, nu suspecți.

   Care sunt țările unde se interzice amigdalina? Cine te poate opri să ronțăi tone de semințe și sâmburi conținând amigdalină, până dai ochii peste cap?!
   Ultima noutate în materie de sinucidere din culpă am aflat-o săptămâna trecută: o doamnă voia ceai de mătrăgună, ca să se vindece de parodontoză, că scrie pe net.
   Uau! Mă înspăimântă gândul că, la a zecea cerere, va apărea, tot pe net, și oferta. Paradontoza îți pune placă, dar nu te omoară. Mătrăguna, da.

   • ALM zice:

    V-am mai povestit de prietenul din Suedia. Nici medicii de acolo n-au crezut că s-a vindecat și l-au întrebat candid dacă n-a visat sau dacă medicul care i-a pus diagnosticul nu era sub influența băuturilor alcoolice. C-așa-i în tenis! Nu trebuie să vă repeziți la gâtul meu ca să înțeleg că, în unele țări, cunoștințele au stagnat la nivelul anului 1990.

    Dar, ca să nu las impresia că umblu după mătrăgună sau curara, vin cu o „poveste”:în urma unei coliziuni cu piciorușul unui copilaș, m-am trezit cu un început de cataractă! Două doctorițe au confirmat existența cataractei, deci nu pot fi acuzat că mă investighez după net. Tratamentul cunoscut în Românica? Cuțit și cristalin din mase plastice! N-am acceptat ca inventarul personal să-mi fie văduvit și nici să să mă trezesc cu vreun streptococ din faimoasele noastre spitale. Așa am ajuns să văd ce fac alții, pe acolo, pe unde s-a născut medicina, înainte să apărem noi ca popor. Și ajuns în India, am cumpărat șase flacoane de „Isotine Eye Drops”. Încă n-am terminat primul flacon (10 ml) și pot să citesc Blogul dvs. Dar, poate doar am fost suspect de cataractă și diagnosticul de 40% din vederea normală a fost o eroare de paralaxă …
    Oricum, mulțumiri Prof. Dr. M. S. Basu (India), specialist în oftalmologie!

 4. Lotus zice:

  De vreme ce eu sunt adeptul teoriei conspirației, evident că articolul recomandat de tine nu poate decât să mă lase rece. La fel ca medicina clasică. 🙂

  • Lotus, în pofida convingerilor tale, dacă n-ar exista medicina clasică, numărul celor lăsați reci ar fi incomparabil mai mare. 🙂

   • Lotus zice:

    Depinde. Dacă omul ar trăi în armonie cu semenii lui și cu natura, iar medicina existentă ar avea la bază niște principii profunde, holistice, spirituale, pe care le aveau unele ramuri ale medicinei din trecut, atunci probabil că oamenii ar fi mult mai sănătoși. Dacă omului modern, care trăiește așa cum o face azi, care respiră aer poluat, care își ucide semenii în numele religiei și a altor convingeri îi luăm medicina clasică, atunci da, el ar fi într-o situație și mai rea.

   • Anonim zice:

    Daca si cu Parca se plimbau in barca.
    Daca nu era, Parca se ineca.

 5. Marian zice:

  Amigdalina se gaseste in multe dintre fructele si legumele consumate d e catre romani . Problema este ca , cel putin pana acum , n-am auzit ca vreunul { si-s destui insi bolnavi de cancer in Romania noastra draga } sa se vindecat de cancer mancand samburi de nectarina , caisa , piersica etc si nici macar de la … fasole asa incat , raman sceptic pana la proba contrarie . Raspunsul pe care l-ai dat lui ALM { profit de ocazie pentru al saluta cu respect si prietenie , mai ales ca-l ” cunosc ” d e pe blogul Teodorei Marinescu } , cuprinde tot : ” cine te poate opri sa nu rontzai tone de samburi pana dai ochii peste cap ” daca….asta insemneaza macar o sansa dintr-o mie !? Un bolnav de cancer se va agatza ca inecatul de pai de ea si , poate va scapa cu viata din aceasta dura incercare . Adica , cred ca este oricum ceva mai putin dureros decat chimioterapia si mai neinvaziv . Spun asta deoarece , am avut un bun amic si vecin totodata care , dupa sedintele alea de chimioterapie ….arata de parca era scapat de la Dachau rezultatele alora de la Oncologie de la Fundeni s-au vazut in doar doi ani : schimbarea domiciliului ….la margine d e Bucuresti la … Berceni 2 . Inginerul Cristi Constantinescu luat de cancer in 2015 la doar 59 de ani RIP . Parca Corina Dragotescu era bolnava la un moment dat de cancer dar…vad ca acum este bine merci in USA . O fi rontzait samburi ?

  • ALM zice:

   Cu același respect vă salut și eu! Problema mea este că nu mă învăț minte să nu vorbesc de remedii naturale în „casa” farmaciștilor. Eu nu caut să conving pe nimeni și nici să-mi fac prozeliți, pur și simplu povestesc întâmplări de viață fără să am adeverințe legalizate. Adică, cine vrea citește, cine nu se face că nu observă.
   Amigdalina din sâmburi nu este același lucru cu capsulele de NovoDalin, Laetril sau Amygdalin! Gradul de concentrație ar fi o roabă de sâmburi într-o capsulă. Plus alte ingrediente ca să nu dai în bâlbâială de la concentratul de amigdalină. Și cu asta, basta!
   Cine este interesat, găsește prospecte de la firmele producătoare (Mexic, India, China).
   În UE este interzisă comercializarea concentratului de amigdalină (ca și alte produse care găuresc buzunarele concernelor de produse farmaceutice). De ce oare? Să fie grija față de OM sau de OMS?
   De ce sunt adept al naturismului? Fiindcă diabetul atacă pe mutește toate organele! Și fiindcă n-am nevoie de efecte secundare cum dau (de ex.) statinele de sinteză, merg la Farmacia Canadiană, cumpăr Cholestatin (100% natural) și mă uit cum colesterolul total coboară până la 160 mg/dL! Fără alte efecte secundare, cum ar fi agresiunile contra ficatului (printre efectele secundare se pot enumera: depleția Coenzimei Q10 cu efect negativ asupra funcționarii inimii, afectarea ficatului, afectarea rinichilor (creșterea creatininei serice) și creșterea riscului apariției diabetului zaharat). Dar nu vă mai bat la cap cu pseudo cunoștințe medicale. Dacă o să dați de „belea” (ceea ce nu vă doresc) și o să vă plictisiți să păziți ușa medicului de familie (de unde plecați cu o rețetă de antinevralgice), o să căutați și soluții alternative. Nu la vindecători ci la profesori medici din lumea întreagă. Ei nu vor recomanda niciodată ronțăirea sâmburilor

   • ALM,sunt o mulțime de simptome/patologii care se ameliorează, se țin în frâu cu remedii naturale. ( În paranteză fie zis, nici medicamentele nu fac altceva decât să controleze, că nu vindecă). Dar boala asta nenorocită și perversă, cancerul, nu se supune și pace. Diagnosticată timpuriu și tratată corect oncologic, îți dă un răgaz de 3-5-8 ani. La mai mult de-atât, se cheamă că ai învins cancerul și te-ai îmbolnăvit din nou. Orice tratament adiționat, cu plante, cu dietă, cu psiholog, poate ajuta stării generale a pacientului, dar nu intervine salvator, vindecător.
    Dacă zici că știi pe cineva cu cancer care s-a vindecat pe alte căi decât cele propuse de oncologi, eu cred că: a) n-a avut cancer șau b) organismul lui ar fi produs remisia bolii fără NICIUN tratament, ca o excepție excepțională și fericită.
    Mie mi se pare nedrept (incorect științific) să punem eșecurile în spinarea tratamentelor oncologice standardizate și victoriile pe seama unui extract de Mărul Lupului.
    ALM, nu mă urî că sunt doar parțial de acord cu opiniile tale terapeutice! (Că veni vorba, da, pe boli ale aparatului respirator cu tuse seacă, iritativă, viroze, infecții bacteriene, tabagism, uleiul din semințe de chimen negru merge ca untul pe pâine, bate orice antibiotic, antiviral, antigripal. Dar are studii clinice care-l recomandă, nu doar părerea unui tușitor cronic!)

 6. Iosif zice:

  Renata draga,omul este o entitate paradoxala,care nu-si cunoaste identitatea si capacitatea infinita,atemporala de regenerare. Tot raul din lume este provocat de „sarpele edenic” (sigla sistemului mondial al sanatatii),însa acest simbol „sarpe” îl regasim în cele mai vechi traditii culturale si este mentionat în biblie ca simbol al lui Satan. În opozitie cu el,se afla „Mielul pascal”,iar toata scena ELIBERARII poporului lui Dumnezeu din robia egipteana,este marcat de aceste doua simboluri tainice. Cei ce le-au deslusit sunt înteleptii care scriu istoria omenirii de milenii si conduc popoarele respectând cu precizie planul lui Dumnezeu PERFECT,ABSOLUT,ATEMPORAL …

 7. Cudi zice:

  Știu pe cineva care a băut minim doi litri de ceai de cătină pe zi, după ce citise că planta face minuni în prevenirea și tratamentul cancerului. Acum, acel cineva nu mai este printre noi.

  • Îmi pare rău, Cudi. Presupun că omul n-a murit de bătrânețe.
   Ceaiul, cea mai slăbuță metodă extractivă și puternic distructivă pentru principiile active existente în plante. Nimic n-a mai rămas din biata cătină după ce a pus-o la fiert în apă.
   Asta nu înseamnă că dacă ar fi mâncat un kilogram de cătină crudă pe zi lucrurile ar fi stat altfel.
   Cunosc și eu un bărbat de vreo 60 de ani, care s-a operat de un cancer incipient de prostată, a trecut pe dietă vegetariană, multe semințe și graminee încolțite, s-a pensionat și a plecat în vizite lungi, câte 4 luni la fii lui din Canada și Australia. O ține așa de vreo cinci ani și e sănătos. Știi ce cred? Că s-a operat la timp și chirurgul a lucrat foarte bine.

   • Cudi zice:

    Ai presupus bine, Renata, omul n-a murit de bătrânețe.
    Și eu cred în lucrarea chirurgului. De ce? Pentru că dacă ți-ar intra un cui în talpa piciorului, toată medicina alternativă, toate gândurile pozitive și toate beneficiile ceaiurilor nu te-ar ajuta să calci din nou normal, toate astea ar fi inutile. Doar medicina convențională îți va scoate cuiul, va curăța și dezinfecta rana, punându-te din nou pe picioare. Nu cu gânduri pozitive, nu cu energeticieni, ci cu mâna bună a unui doctor. La fel e și cu celelalte boli, care nu-s vizibile cu ochiul liber precum cuiul din talpă – o valvă defectă la inimă, un ulcer perforat, un cancer.

 8. ALM zice:

  Îmi pare rău că ați ajuns să vă gândiți că aș putea să vă urăsc dacă nu rezonați la părerile mele. Este rezultatul firesc al discuțiilor între un farmacist și un inginer (care toată viața a lucrat în cercetarea aplicativă). Sigur că promit să nu mai aduc în discuție vitamina B17 și nici să mai pomenesc de calitățile acesteia. E greu să convingi că este o mică diferență între cantitate și calitate …
  Vă asigur că dacă am o „zgăibuliță” nu îngân „Tatăl Nostru” și nici nu beau cei de mătrăgună. Curăț rana cu apa oxigenată, o pulverizez cu Oxy Sterile Spray și fac o ședință de Bioptron (mă îndoiesc că aveți așa ceva în farmacie). Dacă se simte nevoia pun la sfârșit și un pansament cu Rivanol! La mine acasă găsiți aparatură de măsurat TA, glicemia, colesterolul, trigliceridele, acidul uric și riglă de calculat HBb A1c (hemoglobina glicata) pe baza statisticilor completate zilnic. Dacă adaug și analizele complexe făcute la fiecare trei luni și măsurile de corectare a „parametrilor” ieșiți din intervalele de referință, găsiți răspunsul la mirarea că mai trăiesc după două decenii de diabet tip II fără să fiu drastic cu dieta (care nu merge fiindcă am și o colită care reacționează la crudități și am și o poftă nepotolită de … dulce, călcând moderat în gura lăcomiei). Eu pun „longevitatea” pe seama suplimentelor naturale cu care compensez pierderile organismului, inclusiv draga dvs coenzimă Q10!!!

  • ALM, rezonăm, în linii mari, cam peste tot. Mai puțin cu uzina domestică de măsurat parametri biologici, dar nu fiindcă n-ar fi utilă, la casa omului, ci fiindcă eu, eu și atât, sunt ipohondră și anxioasă și, cel mai bun remediu ca să nu-mi crească tensiunea e să n-am cu ce să mi-o iau. 🙂
   La mine, cu excepția cancerului, bolilor cardiologice serioase și psihiatrice serioase, granița dintre tratament cu medicamente și tratament cu produse naturale e foarte mobilă.
   Risc să par că mă contrazic, adesea, fiindcă, farmaceutic și intuitiv îndrept omul spre o cale de investigație/tratament sau alta.
   Cu totul întâmplător, despre diabet n-am opinii și merg pe sfatul specialistului, fiindcă diabeticii sunt mincinoși. Persoanele de față se exclud. Diabeticii nu recunosc, ca și alcoolicii, că mai consumă, zilnic, o prăjiturică, o înghețată… Trebuie să-i scarmeni la greu, ca să afli adevărul.

   Și da, coenzima Q 10 e în afara oricărui dubiu utilă în orice patologie cardiacă, așa cum e ceaiul de mătasea porumbului diuretic, diuretic, diuretic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s