D’ale Prăvăliei. Baba atomică.

Nu reușesc să-i țin minte numele. O cheamă Turcitu. Tunatu. Tărcatu. Ceva care se termină în tu, în orice caz. Cumpără după o listă scrisă de ea însăși, pe care o modifică de enșpe ori, în timpul cererii. Cutiile sar de pe raft pe tejghea și înapoi, ca la circ.

Are vreo șaptezeci  de ani, analize de fată mare și un ginere în Guvern sau în Camera Deputaților sau undeva sus, oricum, foarte sus, că vine la Prăvălie cu un sclav după ea, îmbrăcat în treling, care sună după un taxi în momentul în care baba ne trece pragul și aici se petrece următoarea dihotomie: ori vine taxiul imediat și ea se enervează că sluga de după tejghea nu se mișcă suficient de repede și o așteaptă taxiul, ori taxiul întârzie și sclavul îl sună pe gineri-su, ca să comande alt taxi, din poziția lui de VIP, o mașină care să se materializeze în fața Prăvăliei, fix în secunda în care sclavul în treling zice „Vine-acu’!”

Oricât ar părea de evident, în relatarea asta nu e vorba despre o babă nemulțumită în orice situație.
E vorba despre ginerii care ne conduc.
Și despre oamenii din spatele tejghelelor.
Și despre babe perfect sănătoase care pot opri circulația pe strada Colței fiindcă le-a sosit taxiul, ăla pe care l-a chemat ginerele VIP.

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, d'ale Prăvăliei, epoca de piatră, mizeria umană, ştiri de neştiut și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la D’ale Prăvăliei. Baba atomică.

 1. Aaaaaa, o stiu pe baba: o cheama Vizdovschi! Iar ala de la guvern e bunica-su!

 2. A thorn in your side zice:

  Ce ai uitat să ne spui din trecutul babei? Că nu oricine îşi permite să fie perfect sănătos la şaptezeci de ani în ţara asta şi mai ales un „cineva” de acolo de sus nu-şi ia nevastă „golancă”. Trebuie să existe un pedigri pe acolo.
  Cît despre cine ne conduce (sau mai bine zis ne dictează) – lemne şi pietre după ei!

  • Ba nu, există oameni sănătoși tun la 70 de ani. Am avut pacienți veterani de două războaie, plus detenție politică și au murit la 92 -96, într-o stare de sănătate demnă de invidiat, de parcă ar fi petrecut cei 90 de ani în puf, în huzur, în hrană sănătoasă și departe de orice necazuri, și nu cu dormit în tranșee, cu privit moartea în ochi, cu foame, îngheț, umilințe, bătăi.

   • A thorn in your side zice:

    În cazurile respective e foarte posibil să fi acţionat legea selecţiei naturale: au avut material genetic bun care i-a scăpat din toate belelele. Nu-i exclus ca şi baba din poveste să se afle în aceeaşi situaţie, însă amănuntul cu ginerele lasă loc de întrebări. Dacă nu cumva o fi şi ăla vreun pui de ţăran coclit pus pe îmbogăţire proprie care şi-a luat „sclavă” tot o ţărancă. Da’ ce-mi pasă mie, pînă la urmă…

   • Teoretic, nici mie nu-mi pasă, dar, practic, ne pasă tuturor sau la toți, ca să sune pe înțelesul ginerilor din guvern.

   • A thorn in your side zice:

    Practic le poate păsa doar ălora care încă mai au visuri/planuri de viitor şi mai ales ceva de pierdut. Pas moi.

 3. La ultimul paragraf, eu însămi am o obiecție: absolut toți taximetriștii se comportă, în trafic, ca și cum ar fi fost chemați de un ginere VIP.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s