Când faptele bat mitul

O să încep abrupt.
Iată faptele: doamna X, o veche pacientă de-a Prăvăliei, drăguță, brunetă cu ochi albaștri, sexagenară, dar plină de viață ca femeia la treizeci de ani, bunică de tripleți în clasele primare, absolut geniali, absolut frumoși, cu părinți excepțional de stipendiați, cu un soț iubitor și director de firmă care merge ca pe roate, a fost diagnosticată fără ezitări cu un cancer de sâni (ambii), după ce, acum doi ani, i s-a recomandat o extirpare de mic nodul suspect la sânul stâng.
Acum doi ani, doamna X a ales să se trateze cu bioenergoterapeutul Lidia Ficioru, deși operația ar fi fost un fleac, deloc invalidantă, rămânea cu ambele țâțe la ea, lucru bun, chiar dacă, atunci când  ești sexagenară, pe nimeni nu mai interesează dacă ești și sexy, în afară de tine.
Lidia Ficioru a vindecat-o pe bani foarte mulți acum doi ani. A vindecat-o de grija că nodulul acela ar putea da în cancer. Nodulul n-a fost foarte cooperant la mantrele și pasele energetico-terapeutice ale vindecătoarei Ficioru. Și-a văzut de treaba lui. S-a malignizat, a extins cancerul și la celălalt sân…

Sfârșesc la fel de abrupt: trageți voi concluziile.

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, d'ale Prăvăliei, experimente, mizeria umană, părerea mea, strict autentic și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

48 de răspunsuri la Când faptele bat mitul

 1. Vero zice:

  Acum mai bine de 15 ani, când a făcut bărbatu-meu o criză urâtă de lumbago, nişte prieteni de-ai noştri care dăduseră în boala tratamentelor cu bioenergie (şi care erau şi interesaţi să termine un proiect la care lucra pentru ei), ne-au trimis acasă un bioenergoterapeut, plătit de ei pentru o şedinţă de tratament. Şi, fiind trimis cadou, l-am primit. Aşa se face că m-am uitat, cred că vreun sfert de oră, abţinându-mă cu greu să nu râd, cum s-a foit ăla prin spatele bărbatului meu (îl pusese să stea uşor aplecat, sprijinit de o masă) dând din mâini în fel şi chip, într-un soi de dans bizar, ca un contorsionist care încearcă să facă balet. Şi s-a tot întrerupt, a tot zis ceva de energii care nu-s cum ar trebui şi bla-bla-bla, în fine, nu-mi amintesc exact, că e mult de-atunci. Dar ţin minte foarte bine că efectul întregii reprezentaţii a fost absolut identic cu al unei frecţii la picior de lemn.

 2. Iosif zice:

  Obscurantismul oculto-religios este cea mai eficienta arma de manipulare a constiintelor. Mediatizat la scara planetara prin toate mijloacele de (dez)informare mass-media este cea mai cumplita si distrugatoare maladie contemporana,care actioneaza la nivelul subconstientului,iar cei atinsi de acest ‘virus’ sunt imposibil de tratat,deoarece oricine se va opune lor vor fi minoritari si vor fi anatemizati,batjocoriti si exclusi din sistemul controlat de „Mamona”.

 3. Cudi zice:

  D-na doctor apare și la televizor!

  Păcat de d-na X…
  Și păcat că astfel de „vindecători” nu sunt aspru pedepsiți pentru că amăgesc bolnavii și-i îndepărtează de șansa reală de recuperare pe care doar medicina convențională o oferă. Cred că mediatizarea lor, cu articole în presă (precum cel spre care faci trimitere, din revista Flacăra), cu apariții la TV – e un rău uriaș.

  • Lotus zice:

   Apropo de șansa reală pe care ți-o oferă medicina convențională 🙂

  • Cudi, am ales linkul cu interviul din Flacăra pentru acest detaliu ciudat: că doamna ar fi medic la origine. Lăsând deoparte câtă medicină se învață în Republica Moldova, nu-i exclus să fi urmat niște cursuri de curariseală alternativă și să se creadă doctor, dar eu am ascultat-o la tv și vorbește ca o fată de popă, nu ca un medic.

   • Cudi, între timp am citit articolul. E cum credeam: a făcut medicină la Chișinău. De ce s-ar angaja un medic legist care lucrează în criminalistică la Chișinău, pe post de secretară la Iași? Oricât de prost ar fi nivelul de trai în Moldova rusească, un legist câștigă de 3 ori mai mult decât colegii lui de profesie care, și ei, nu chiar că mor de foame.

   • Cudi zice:

    Renata, modul în care vorbește, dar și stilul vestimentar (ai văzut ce ținută aurie și-a tras pentru fotografiile din Flacăra, cu colanți leopard sau ce-or fi fost?) mi-au confirmat suspiciunea că e cam proastă (cine știe cum și-a dus la bun sfârșit studiile universitare, diploma nu mai certifică competența în zilele noastre). Că e proastă e treaba ei, problema e că-i prostește cu succes și pe alții – ironic, pe unii chiar mai puțin proști. Naivitatea nu e prostie, nu?

   • Există undeva, în corpul textului, o enumerare de joburi pe care le-a avut: coafeză, medic legist, secretară la un ziar, energoterapeut…
    Cudi, să zicem că ai o firmă de orice și faci angajări. Nu că elimini CV-ul acesta săltăreț, fără să-ți pui întrebări? Cineva care joacă șotron în viață cu prezumptivele sale profesii, atât de diferite, n-are decât să rămână pe dinafara interviului de amgajare, că ori e superficial, ori e sărit de pe fix, ori nu e omul pe care îl căutai.
    Despre cum se decorează/îmbracă Ficioru când vine la televizor, se poate scrie un eseu.

 4. optimvs zice:

  Nu asa s-a curatat Steve Jobs?

  • Lotus zice:

   Ba da, dar nu găsești semnificativ faptul că un vizionar și miliardar pe meritul lui a ales să recurgă la tratamente alternative?

   • Nu știu ce crede optimvs, dar eu cred că vizionarii miliardari pe meritul lor nu sunt scutiți de un grad imens de credulitate și prostie.

   • Lotus zice:

    Sau s-ar putea să știe mai mult decât știm noi, Renato.

   • Lotus zice:

    Mă refeream la vizionarii milionari. Respectiv cei care aleg metode alternative de tratament.

   • Lotus, Jobs a dovedit că, indiferent ce știa, s-a înșelat în alegere.
    Băi, dacă aflam că s-a îndopat cu ciupercă tibetană, că a băut numai rouă, că a mâncat numai cisterne de cătină pe zi și a ros vreo pădure de sălcii, încă l-aș fi deplâns, că n-a avut noroc. Dar, pe unde am citit eu despre el bolnav, am înțeles că se trata cu gânduri pozitive.
    E, uite că nu merg. Și știi de ce nu merg? Fiindcă subconștientul zburdă de capul lui. 🙂

   • Lotus zice:

    E mai complicat. De unde știi că n-ar fi murit mai repede alegând un tratament clasic? Apoi, faptul că n-a avut succes nu invalidează metoda la modul general. La fel cum exemplul unei sexagenare nu invalidează un terapeut iar un terapeut șarlatan nu invalidează o întreagă abordare. Simplul fapt că Jobs a optat pentru așa ceva arată că la nivelul lui (și eu zic că avea mai multe informații decât noi) a considerat că această metodă are șanse mai mari să-l vindece. Că nu l-a și vindecat, asta-i partea a doua. De exemplu, dacă te trezești cu două zile înainte de examen că n-ai învățat nimic, ai în față opțiunea citirii doar a ultimelor lecții (în speranța că îți vine una din ele), a primelor lecții (că sunt mai ușoare decât ultimele) sau încercarea de a conspecta ceva. Poate optezi pentru conspectare, considerând că îți asigură cele mai mari șanse de succes. Aia nu înseamnă că îți și garantează succesul. Îmi amintesc că nu demult o cunoștință virtuală, n-o știi tu, relata cazul unui veterinar excentric, care i-a vindecat într-un mod cât se poate de cidat șchiopătatul unui cățel.

    Ca să facem o analiză riguroasă asupra vindecărilor prin metode alternative ar trebui să luăm un eșantion de test. Să zicem o mie de persoane care să se trateze clasic (prin medicina convențională) și o altă mie care să se trateze la doamna Ficioru. Și pentru a elimina orice posibilă legătură dintre o boală și o tipologie, membrii celor două loturi ar trebui îndrumați aleator spre una din cele două variante (adică nu lăsați să aleagă ce vor). Da, știu, este irealizabil, dar dacă vrei o analiză serioasă, îți trebuie așa ceva. Nu ar strica un al treilea lot de încă o mie de persoane care se tratează clasic dar folosesc ca adjuvant și pasele magnetice ale doamnei Ficioru, pentru a vedea dacă ele ajută sau îmbunătățesc cu ceva tratamentul clasic. Și dacă rezultatele ar fi în favoarea medicinei, tot ce am putea spune este că pasele bioenergetice marca Ficioru nu tratează bine nodulii. Ar fi necesar un lot mai extins pentru alte felurite boli, că poate aceste pase nu vindecă nodulii dar combat eficient depresia sau chisturile ovariene. Și chiar și în această situație, după un eventual rezultat favorabil medicinei clasice, tot ce am putea spune e că doamna Ficioru nu-i un terapeut bun. Deoarece medicina alternativă nu e standardizată și analizată științific, e posibil ca unii terapeuți să fie șarlatani iar alții vindecători autentici, așa că nu putem extinde o concluzie particulară asupra întregii clase, cum o putem face la medicina clasică, standardizată.

    Iar noi avem, aici, un singur caz.

    De ce, pornind de la acest unic caz, tragem concluzii? Pentru că pe baza a tot ce am învățat ni s-a format convingerea că tot ce e științific e serios și invers. Și când un singur exemplu vine să ne confirme această convingere, avem tentația să sărim la concluzii. Tentație care se mai numește prejudecată. Și apoi, să extindem concluziile cu privire la un terapeut la toată clasa de terapeuți neconvenționali. Extindere care se numește generalizare nefondată. Și prin asta suntem exact ca cei pe care îi criticăm. În loc să analizăm științific, pe niște date concrete, nemijlocite, pe un lot de mii de oameni, urmând rigorile matematicii și statisticii, noi tragem concluzii pornind de la un singur caz. Felicitări celor care trag astfel de concluzii, sunt niște gânditori cât se poate de „alternativi” și de lipsiți de rigoarea științei – pe care le-o impută terapeuților alde Ficioru! 😉

   • Lotus, am trecut sub tăcere faptul că, la puțină vreme după ce am relatat povestea cu veterinarul s-a întâmplat o chestie mică și caraghioasă care l-a dat jos de pe piedestalul pe care îl urcasem. Am fost atât de dezamăgită și jenată de propria-mi credulitate…
    Dacă ții neapărat, o să-ți spun amănuntul, dar nu acum, că prea mă lungesc.
    Medicina clasică oncologică are mii de statistici făcute pe sute de mii de pacienți.
    Bioenergeticienii n-au publicat niciodată vreun studiu în care să spună: am tratat 100 de pacienți femei, cu vârsta cuprinsă între… suferind de depresie postpartum (am luat un exemplu la întâmplare) și s-au ameliorat/vindecat X% dintre ele în Y zile, alt procent în alt interval de timp și restul nu au suferit ameliorări, motiv pentru care le-am îndrumat la psihiatru/psiholog etc…
    Dimpotrivă, acești specialiști se învăluie în mister și te lasă să crezi că n-au avut decât succese. Undeva, în subsolul articolului citat de mine în text, un cititor zice așa: „Mergeti cu toata credinta la Doamna Lidia Fecioru si veti fi vindecati, iar daca Dumnezeu are alt plan cu voi, atunci sa stiti ca EL se va ingriji de sufletul vostru.” Surprinzător amestec de prostie, cinism și manipulare. Va să zică toate succesele ei i se datorează, eșecurile sunt de la cel de sus.
    Repet, pentru a mia oară, Lotus: nu contest efectul unei scheme de tratament concepute de un medic cu specializare în fitoterapie, pentru prevenția și ameliorarea unei patologii „ușoare”, dar este greșit și criminal să ții captiv un pacient cu boli grave sau măcar deja instalate temeinic, pe ceaiuri de păducel și mărul lupului.
    După cum nu contest beneficiile efectului placebo care funcționează atât în cazul tratamentelor clasice cât și alternative.
    În mod particular, însă, consider că bioenergia, dacă există oameni care s-o stăpânească, este major contraindicată în cancer și suspiciune de cancer. Ca și vitaminele. Ca orice donor de energie și stimulator metabolic.

   • Din câte îmi amintesc, Jobs a fost diagnosticat la timp, dar a refuzat tratamentul oncologic. S-a îndreptat către el când era mult, mult prea târziu și gândurile pozitive nu lucraseră deloc.
    În treacăt fie spus, parcă am citit că același Jobs își trata muncitorii chinezi ca pe niște sclavi, erau prizonieri în fabrici, lucrau fără pauză și purtau scutece de adulți ca să nu fie obligați să se întrerupă din muncă pentru necesități fiziologice.
    Ei, aș zice că genul acesta de om care a gândit astfel eficiența în producție, ar fi trebuit să-și imagineze că la el gândurile pozitive nu vor avea efect.:)

   • Lotus zice:

    Ai dreptate, de asta nici n-au avut efect. Așa zic și eu.

  • Da. E imposibil să nu-ți amintești că un om care avea toate posibilitățile din lume, inclusiv să-și cumpere propria lui clinică și să se trateze numai el acolo, a ales cea mai discutabilă cale.

 5. Mama prostilor, eternel gravida! Iar dana grecu, proasta prostilor, o tot arata la tv pe individa asta. Si nu ca s-o faca de ris!!
  Dar cine-i divina?

  • Augustine, doar nu-ți imaginezi că emisiunea aia de la Grecu, unde bat câmpii și cocoana asta, și moș Vorovchievici (sau cum îl cheamă), iar Grecu se udă toată de uimire și admirație e pe gratis! Ambii prestidigitatori plătesc postului tv, ca pentru orice emisiune de publicitate.

 6. Lotus zice:

  Concluzia mea, la singular, este că doamna sexagenară a dat dovadă de prostie. De ce? În primul rând, după cum zici, operația era simplă și ușoară. În al doilea, o ființă spirituală, înzestrată cu un har divin, nu ți-ar lua mulți bani, că nu-și vinde harul pe arginți. Iar dacă cere mult, atunci este înzestrată cu altceva, din altă parte.

  Alte concluzii nu văd ce s-ar putea trage.

  • Lotus, nu te înțeleg.
   1. Pacienta trebuia să se încreadă în medicina clasică la primul pas, apoi, dacă se dovedea că e totuși un cancer incipient, ar fi trebuit s-o ia pe calea Ficioru?
   2. „Ființa spirituală, cu har divin” (definiția îți aparține) ar trebui să ia bani mai puțini ca să nu-și compromită harul? Cât de puțini? Adică există o limită de sumă peste care activitatea asta devine îndoielnică? Dacă dai din mâini pe deasupra bolnavului de 100 de lei ședința e ok și dacă o faci pentru 100 de dolari e cîh?!

   • Lotus zice:

    Ziceam că pacienta avea două semnale că e mai bine să urmeaze o cale convențională în situația ei. Primul semnal e că operația ar fi fost ușoară și fără riscuri, al doilea e că tratamentul alternativ costa mult (zici tu), ori dacă un așa-zis vindecător îți cere mulți bani, probabil e mai mult șarlatan decât vindecător.

    Dar care sunt concluziile tale?

 7. Iosif zice:

  Cei doi asociati în aceasta afacere necurata,utilizeaza o tehnica de ghicire,(magie gri),un amestec de religie crestina,ocultism oriental si astro-fizica .A aparut mai nou o religie cidata numita „Ortodoxismul quantic” un curent care prinde bine în România obscurantismului cras si care spune multe despre evolutia crestinismului modern.

 8. smaranda64 zice:

  Şi în Germania cabinetele de transfer bioenergie s au inmultit ca ciupercile. Dar nu l i se face atata reclama. Deocamdatã transferul bioe ar trebui sa fie complementar nu alternativ. Sarlatani sau incompetenti gasim suficient şi în medicina.

  • Incompetența e una, șarlatania e altceva. Smaranda, din fericire eu n-am întâlnit medici șarlatani (care să se dea medici, care să fie atât de ignoranți în meseria lor încât ceea ce practică e, de fapt, șarlatanie). În schimb, toți bioenergoterapeuții pe care i-am cunoscut (prin intermediul pacienților lor) nu rezolvaseră absolut deloc problema pacientului, adică omul revenise la terapie medicală normală după ce cheltuise o căruță de bani la șarlatanul cu pricina.
   Statistic vorbind, dacă ar exista ameliorare/vindecare bioenergetică într-un procent mai mare decât placebo, oamenii ăștia nici n-ar avea nevoie de reclamă.

   • smaranda64 zice:

    In medicina germana, zguduita in ultimii ani de scandaluri, sarlatania este inlocuita cu termenul coruptie. Pt bonusuri, cadouri in bani, multi medici inlocuiesc medicatia ieftina si eficienta cu cea scumpa si sofisticata., nu neaparat mai eficienta revomandata de concerne farma. Din fericire aici se lupta doi mutanti puternici: casele de asigurari si ind farma.

   • Smaranda, nu medicina germană, medicina, în general, e zguduită de scandaluri. Cu unele excepții evidente și triste, toate scandalurile sunt fumigene de presă.
    Permite-mi să am mari rezerve în fața frazei „Pt bonusuri, cadouri in bani, multi medici inlocuiesc medicatia ieftina si eficienta cu cea scumpa si sofisticata…”
    Ai idee ce se ascunde în spatele medicamentelor ieftine și eficiente(?!) ?
    Substanță activă cumpărată din China, din Turcia, din Slovacia… De puritate 80-60%. Dintr-un foc, pastila pe care scrie conținut: 1mg alprazolam are 0,8/0,6mg, în fapt. Încă nițel, și ajungem în domeniul homeopatic. 🙂
    Și poate nu e micronizată. Adică nu are gradul ideal de pulverizare. Hm! Se absoarbe cam jumătate din alea 0,6 mg.
    În rest, e în regulă. Medicamentul e ieftin. Cât despre eficiență… asta o să constați când te duci la control și ți se dublează doza pentru o zi, în loc de un comprimat, o să iei două. Te gândești: doctorul mi-a dublat doza! Înseamnă că sunt foarte bolnav. Nu! Înseamnă că te ține pe un produs ieftin și ineficient. În cazul antihipertensivelor și al antiinflamatoarelor e atât de ușor de controlat!
    Aș putea deschide o altă discuție despre excipienți. Acele substanțe ajutătoare care dau volum și consistență comprimatului, îi asigură solubilitatea în stomac sau intestin, controlează cedarea substanței active în cantitate per unitate de timp. Și multe altele. Și excipienții pot îmbunătăți sau reduce efectul terapeutic al medicamentului.
    Dar, Smaranda, așa e cel mai simplu: să crezi că un doctor ți-a prescris un medicament mai scump, de corupt ce era.
    Uneori mă gândesc că mitul acesta – doctorii corupți ne prescriu ce-i mai scump fiindcă au fost plătiți, ia, să cer eu similarul mai ieftin, de capul meu (că e legal să vrei mai ieftinul) e prețul suspiciunii prostului pe care-l plătește cu propria sănătate.

   • smaranda64 zice:

    Cand au iesit la suprafata la tv cazurile erau deja in ancheta. Nu sunt buna in argumentare de aceea ma opresc aici. Din fericire nu trebuie sa iau medicamente.

 9. Iosif zice:

  @ Smaranda64
  Las-o balta ca macane. Ai si tu o afinitate deosebita pentru blogurile ocultistilor sarlatani si le faci publicitate gratuita pe blogul tau. Scuza-mi sinceritatea ! 🙂

  • joker zice:

   Începi să-mi placi din ce în ce mai mult, Iosif!

  • smaranda64 zice:

   Un ultim cuvant iosif. Sa nu uitam ca inainte sa ajungi la mine pe blog, marea majoritate vedeau in tine un nebun periculos.LA MINE PE BLOG ai primit singura ocazie sa ti povestesti o parte din viata ta tumultoasa si sa afli din partea unor colegi de blog compasiune si acceptanta, Sinceritatea ta este ipocrita.

 10. smaranda64 zice:

  Ca sa fiu sincera, m a atras cuvantul sarlatan cu, care am fost adeseori caracterizata cu cuvantul sau gandul de cand ma manifest online. Am vrut sa verific daca inca doare. Mulţumesc de gazduire.

  • smaranda, abia acum am văzut că mie îmi era adresat comentariul, nu lui Iosif!
   De ce ai fi categorisită drept șarlatan în online?!
   Ești bine-venită oricând, chiar și dacă nu avem mereu aceleași păreri.

 11. Marian zice:

  Adica….vrei sa zici ca , aia i-a luat si bani , foarte multi bani si-o lasa si fara tzatze ? Inseamna ca singura diferentza intre ea , madamme Ficioru si ciorile Zavorancai este doar reclama desantata de la A3 din emisiunea lui Dana Grecu eventual si culoarea pielii ? Pai atunci , din doua una : inseamna ca este posibil fie c-o fi ametit-o pe madamme Grecu cu puterea mintii ei plina de har divin fie , isi plateste aparitiile la A3 caci alta explicatie n-ar ramane decat …..c-o pune cu barbatu’ Danei . Plina de har , chiar n-am crezut-o vreodata pe moldoveanca asta transnistreana insa , nici n-am asociat-o instantaneu cu sharlatancele cubaneze de la noi , mai ales c-am auzit ca tipa ar avea si oarece doctorate , obtinute in urma publicarii unor studii privind medicina neinvaziva . Chiar nu reusesc sa-i inteleg pe unii oameni , aceeasi bani pe care-i platesc acestor vraci { poate chiar mai putini } ai dau si pentru un consult medical , chiar daca acest consult este facut la Viena cum este traditia la noi la romani , si-atunci , de ce dracu risca ? Isus a fost unic , pentru ce sa crezi ca-ntalnesti un Mantuitor la fiecare cap de pod ?! Si cand ma gandesc ca vroiam s-apelez la Lidia Ficioru in speranta ca mi-o creste si mie….parul pe cap da’ ce credeai ?

  • Marian, toate emisiunile cu vindecători sau producători de „medicamente naturiste” sunt plătite de invitați. Oamenii ăștia plătesc canalului de televiziune ca să apară pe post și nu invers.
   În mod particular, Dana Grecu e genul care se entuziasmează și dacă-i arăți degetul. Sau, poate, pentru salariul pe care i-l dă Antena, se preface excepțional.

 12. ALM zice:

  Chiar dacă sunt un adept al tratamentelor naturale (unde există alternativă), nu mă grăbesc să dau crezare tratamentelor bio-energo-mistico-religioase. Mai ales când e vorba de un „har încredințat de Dumnezeu” pentru a aduna averi. Și știți de ce? Fiindcă dacă dau „chix” au răspunsul „pe țeavă”: înseamnă că Dumnezeu are alte planuri cu suferindul!

  • Știi bine, ALM, că și eu sunt adepta, când e cazul. Cea mai mare parte a salariului meu din fito iese, nu din medicamente. 🙂
   Din nefericire, bolnavii n-au simțul măsurii. Domnule, dacă ai tensiune 12 de obicei și a săltat la un 14, ia păducel, că merge, mai ales dacă ești la prima „abatere”. Dar când ai sărit la 19 din 12, pune un nifedipin sub limbă și du-te la doctor, că nu-i de glumă și AVC-ul îți suflă-n ceafă. Sunt oameni care nu înghit colebil (extract de bilă bovină) fiindcă Biofarm e fabrică de medicamente.
   Am cunoscut cândva o tipă care avea o anomalie a venei safene la un picior, din naștere. Refuza cu încăpățînare să se opereze și risca, în orice moment, o embolie. Așa îi explicaseră doctorii. A ales să se curarisească la bioenergetician. În câțiva ani insuficiența venoasă s-a accentuat și s-a extins, nu se știe cum, și la celălalt picior. Cum explica ea situația: a făcut prea multe ședințe de bioenergie pe săptămână și de-aia. A vrut să se vindece prea repede! Ce poți să-i spui unei persoane ca asta? Mori liniștită, cucoană, îmi iau geamantanul și plec.

 13. smaranda64 zice:

  Transferul de bioe nu este un mit in sine dar depinde de om. Vasul care face transferul trebuie sa fie curat. Altfel e ca si cum ai lua apa din izvor cu galeata murdara. Ideal ar fi sa ne racordam fiecare la rezervorul imens de energie. 🙂

 14. smaranda64 zice:

  Raportez de pe balta: ne ploua in cur ca pe iepuri. Stam sub prelata care speram ca tine piept rafalelor de vant45km pe ora. In rulota am adapostit pe cainele. Noi avem medicament de 50%. Nu racim. Multumim de suport emotional. Salutari din günzburg. 😏

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s