Când nu sunt în apele mele

Fraților, am ajuns să intru pe propriul blog la repezeală, să văd ce mai e nou, mi-a mai dat cineva cu leuca-n cap, mi-a mai zis cineva că nu e bine să ții pisică în apartament, că locul ei e în junglă?…
Nu?!  N-a mai comentat nimeni, în pseudo-versuri, că să-i dau drumul lui Mili pe tăpșanul din fața blocului?! Atunci e bine.

Ce fac, în răstimpul ăsta: îmi storc creierul mare, să înțeleg de ce s-au pustiit prăvăliile de hapuri pentru viață lungă și sănătate veșnică, în așa hal, de când s-au mărit pensiile și salariile. Unde sunt înghițitorii de capsule care-ți asigură eternitatea și, punctual, te scapă de o viroză respiratorie? La Alimentara? Păi, acolo s-a scumpit totul. La C.E.C, să-și scoată economiile? La tapițer, să-și subțieze saltelele?
La Monte Carlo?!

Vreți să cred că toți pârliții de pensionari măriți și toate marianele-cu-mopul mărite își fac veacul și shopping-ul la Monte Carlo și mie îmi putrezește aspirina și paracetamolul pe raft?!

Pe vremea comuniștilor care se auto-intitulau comuniști, circula un banc-întrebare: „păi, dacă la ei e atât de rău și o duc atât de bine, cum se face că la noi, unde o ducem atât de bine, e atât de rău?!

În blogroll-ul meu găsiți un text bun, la fotograf. Citiți-l, că eu n-am nici cea mai mică idee despre ce să scriu.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, blog, bloguri care merită citite, citesc şi-mi place și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Când nu sunt în apele mele

 1. ketherius zice:

  Poate fac economii să-și ia bilet la băi? Sau, zice Cudi, poate au trecut pe leacuri băbești? Oricum, nu vor lipsi mult.

  • keth, abia au ieșit din sezonul economiilor pentru sfintele sărbători pascale. Acum fac economie pentru băi? Și când vin de la băi se apucă de strâns cureaua pentru crăciun?
   Păi, acum juma de an, când erau mai săraci, se pregăteau pentru toate evenimentele astea fără economii.

 2. Lotus zice:

  Cu bani mai mulți vine și o responsabilitate mai mare. 😆

 3. Mugur zice:

  Deși nu fac parte din categoria celor „măriți”, decât dacă iau în considerație greutatea personală, nu-mi prea cumpăr „bulinele” pentru că primele nu mi-au ajutat la nimic și nu avea rost să mai irosesc banii, iar acum bulinele se reduc la una pe zi, pe care uit cu regularitate să o iau, deci stocul rămâne încă suficient de mare. 😀
  Rog farmaciștii și farmacistele să nu dea cu pietre pentru că le diminuez vânzările!

  • Mugur, și eu înghit două buline pe zi. Să fim sănătoși!
   Încasările nu se fac din bulinele zilnice, obligatorii, de boală (care au ajuns să coste cât la SH), ci din mofturi, suplimente și cosmetice. 🙂

 4. Iosif zice:

  Renata,eu cred ca în scurta vreme vor ramâne functionabile si rentabile doar farmaciile inimii,(nu Catena) iar medicamentul principal care va vindeca nu numai afectiunile trupesti ci si cele sufletesi si spirituale va fi,IUBIREA ABSOLUTA,neconditionata,acest super-medicament miraculos,paradoxal,care nu a fost realizat si creat de inteligenta omului ci de Cel Ce Este *CREATOR ABSOLUT*,Atot Puternic,Atemporal…

 5. zazania zice:

  Nu pot sa cred ca fost atat de naiva incat sa -ti imaginezi ca majorarea pensiilor va avea impact asupra vanzarilor din farmacie. In primul rand pensionarii vor totul moca sau aproape moca; daca ai bagat de seama lanturile nu mai concureaza pe servicii de calitate ci pe pretul cel mai mic (exact ca la supermarket).Pentru boli cronice, lumea cauta farmaciile unde, pe langa leacuri moca, primesc si un cozonac dietetic cadou. Bolnavii isi iau indicatiile de pe internet. La dracu cu farmacistii, cine are nevoie de ei ?Poate nemtii, englezii sau nordicii.

  • Ba da. Am fost atât de naivă, încât să-mi imaginez că o creștere cât de mică a veniturilor se va reflecta în Z-ul zilnic. Că o să mai cruț foarfeca și că n-o să mai vând DOUĂ comprimate de ceva.
   Lanțurile n-au concurat niciodată pe servicii de calitate (asta însemnând o interogare și o informare corectă a pacientului). Ador să fac cumpărături de la lanțuri, pentru că nu mă fute nimeni la cap cu întrebări și, dacă vreau cinci produse conținând paracetamol, fata din ghișeu mi le dă, foarte bucuroasă. 🙂 La București, lanțurile suferă în egală măsură ca și puținele farmacii independente de pustiu, fiindcă toată populația consumatoare de hapuri se înregimentează la ora 4 dimineața la coadă la farmacia Tei. Care e mai de succes decât „Dragostea din Tei”, fiindcă vinde orice la 40% din prețul de producție.

 6. Mikael Tincu zice:

  Mda…am citit si eu ceva in presa despre farmacia asta. Oare care sa fie misterul?

  • Mikael, nu e chiar așa mister mare. Cam 40% (tot patruzeci, vezi coincidență!) din produsele care circulă pe piață sunt contrafaceri. Dacă te duci la poarta fabricii cu sacoșa de bani, poți face o achiziție ca și cum ai lua pătrunjel din piață. Prețul devine mic, cât al pătrunjelului, fiindcă nu se mai taie păduri, nu se mai consumă foi A4 pentru facturare…

 7. Ioana Maria zice:

  Sora mea a fost intrigata de succesul Farmaciei Tei si a trecut ieri, duminica, pe acolo. Mi-a zis ca era coada, coada duminica! Nu ma pricep la medicamente, nu stiu cum si de ce au preturile mai scazute insa pensionarii din tot Bucurestiul ajung la sediul din Dristor ca la Mecca.

 8. Cudi zice:

  Deși nu trebuie să mă convingă nimeni că bărbații nu sunt precum în filme, aș citi cartea lui Bogdan Stoica. O pun și pe asta pe listă pe când venim în România, alături de Nono (mi-a plăcut recenzia lui Dan C. Mihăilescu, am văzut-o pe youtube) și Floarea de Loldilal a lui Vero.

  • Și eu vreau să-i cumpăr cartea lui Stoica și o s-o fac.
   Nono, cartea, e mai bun recenzia. Întreab-o pe Vero! 🙂

   • Cudi zice:

    Renata, Vero a fost prima persoană care a spus că i-a plăcut tare mult cartea ta, pe când nici nu știam că ai publicat vreuna.

   • 🙂
    Cudi, de-aia ți-am indicat-o pe Vero! Ar trebui să-i citești mai întâi Loldilalul, ca să știi cine îl recomandă pe Nono!
    Altminteri îți ziceam – întreab-o pe Zâzania, care a zis că-l iubește pe Nono ca pe copilul ei. Dar Coana Zuzu n-are operă, n-are blog, e doar o spițereasă de modă veche, cum era tata. 🙂

 9. optimvs zice:

  Daca nu iti iei si o pisica pe care sa o botezi Vanilli n-ai ambitie 🙂

  • 🙂
   Când mă întreabă cineva cum îl cheamă și zic Mili și întreabă Mili de la ce, nu mai zic toată povestea, că e de la Amelie, când credeam că e pisică, zic – de la Milli Vanilli. Punct.
   Așa că nu mă mai îmboldi să-mi iau și pisică! Mai întâi trebuie să-mi iau menajeră și bonă pentru Mili, abia după aia ar mai merge înc-o pisică.

   • optimvs zice:

    Dar stii faza cu Milli Vanilli? Ca de fapt cantau unii in studio iar aia doi care se bataiau pe scena mieunau de ziceai ca-i concert de pisici? (le-au retras nusce premiu cand i-au prins etc)
    De-aia ar fi tare un duo Milli si Vanilli miau, miaaaaauuuu, miorlaaaaaauuuuu. ==)))

   • Sigur că știu faza!
    Mie mi-au plăcut Milli Vanilli și nu le-aș fi retras nici un premiu. Trucul a fost impus de gustul publicului, care vrea, neapărat, voci bune în trupuri de eroi și zâne.
    E un subiect care merită rumegat.
    În ziua de azi, până și muzica elitistă suferă de boala imaginii. Chinezoaica asta, una dintre cele mai bine cotate pianiste din lume, apare așa, îmbrăcată de club.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s