Mili, anchetatorul.

Ieri, i-am cumpărat lui Mili un șoricel care chițăie la orice șoc sau atingere. L-am detașat de undiță și i l-am aruncat. A pornit vânătoarea. Cam două ceasuri. Casa răsuna ca o crescătorie de scatii, dar nu mă deranja. Alea două ore de zbenguială cu micul șobolan chițăitor erau garanția unei viitoare nopți liniștite.
E drept că n-am putut să i-l confisc, așa cum mi-am propus, înainte de culcare, fiindcă l-a dosit, el știe unde, dar de dormit, am dormit bine cu toții. O vreme.
Până la 3:58. La 3:58, am vrut să mișc piciorul stâng, dar mi-am dat seama că e ocupat. L-am lăsat așa, nemișcat, și mi-am sucit doar capul, imaginându-mi că mă întorc pe partea ailaltă. Am ațipit din scurt. La 4:02, ora noastră, când începe foiala, mușcăceala de picioare, pipăiala pe față și sunetele guturale care ar trebui să te pună în gardă că urmează: a) cutremur și b) sfârșitul lumii, Mili, ca un muncitor sadea în șchimbul unu, la o uzină de valoare, nu se știe care, a făcut cocoșilă, a înfoiat coada și a purces la treabă. De undeva, nu se știe de unde, și-a recuperat obiectul muncii, șoarecele piuitor. L-a luat la interogatoriu, l-a stimulat să dea declarații, l-a amenințat cu moartea și a încercat să-l înece în castronul cu apă.

Ce să vezi?  Șoarecele încă avea vlagă în el și piuia informații  – pi-piii, pi-pi-piii, pi-piii – într-un morse pițigăiat.
La 4:08 fierbeam cafeaua. Inculpatul piuia mincinos. Mili s-a prins, l-a înhățat în colți și mi l-a depus la vârful papucului. Câteva secunde nu s-a mai auzit decât sfârâitul ibricului pe foc. Mili a trecut la trupe operative, s-a ghemuit în spatele unei cizme și a așteptat verdictul. Mi-am scos piciorul din papuc și am presat șoarecele. Era ud și scârbos, dar încă avea în el vlagă de piuitor. I-am dat un șut, până la Mili. Mili l-a prins în labe și a mesăgiuit cu el – pi-pii, pi-pi-pii…

Pe urmă l-a luat în gură și l-a mai îmbăiat  odată, ca apoi să-l stoarcă de toată informația.
Ceva mai târziu, s-a luminat de ziuă. Trecuse de șase dimineața, oficial, începea și ziua mea de uvrier, cu tipicurile ei: cafea, țigări, duș…

La amiază, am pus șoarecele pe un prosopel, că nu arăta prea bine și sper să-l mai interogăm și în seara asta…


Reclame
Acest articol a fost publicat în pisici și alte lucrușoare, strict autentic și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Mili, anchetatorul.

 1. Raluca zice:

  Am ras cu lacrimi…savuros!

 2. psi zice:

  ahaaa… no, acuma ați intrat în legalitate. să te văd ce faci când o să aveți vreo 50 de șoareci prin casă, deși presimt deja că dimineața, devreme, după ce calci pe vreo trei și stai să-ți rupi gâtul (mă rog, asta ar fi buna trezire a reflexelor) pe mingiuțele împrăștiate care încotro, o să-l admiri pe conu mili cum doarme lat, obosit de atâta anchetă în vreme ce tu strângi jucăriile copchilului, că de-aia are subaltern biped. 😀 😀 😀

 3. pisssica zice:

  A republicat asta pe REBLOG.

 4. Cudi zice:

  Au trecut câteva zile de la interogatoriu. Mai piuie șoarecele?
  Toată treaba asta merită ecranizată într-o nouă serie cu agentul 007. În care șoarecele e un gangster super periculos, pe care Mili, sub acoperire, îl prinde, îl ia la trântă și se luptă nu pe trenuri în mișcare, nu pe marginea acoperișului unui bloc turn, ci pe șifonier, printre oalele de pe aragaz, prin aridul gresiei și deșertul parchetului, în jungla dulapului cu haine, peste tot prin casă! Și în care tu, Renata, ai fi personajul ăla ce-l dotează pe agentul secret superb cu fel și fel de dispozitive, gadgeturi, arme – tu ai fi Q, Renata!

  • Piuie, piuie. Și am mai arestat unul de la magazin, tobă de informații și ăsta. Cel de-al doilea stă în arestul preventiv al unei cutii de carton și e atât de cooperant, că începe să toarne numai când dai cu coada în pereții celulei. Deocamdată îl torturăm așa, cu mici șocuri și îmbrânceli. Când i-o veni rândul la anchetă, o să dea în gât toată rețeaua. De-aia nici nu ne grăbim, să fie mai palpitant. 🙂

 5. Pingback: Mili, agent secret. Și dublu, pe deasupra! | Gara pentru noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s