Ouă vopsite

Pentru prima oară în viața mea, am vopsit ouă. Cu o vopsea pe care nu v-o recomand, că e mincinoasă.

Scrie pe cutie:

Mod de utilizare:
– Se spală si se degreseaza bine ouăle cu detergent normal, se clătesc foarte bine si se fierb. Efectuat.
– Cele 4 plicuri cu vopsea se introduc intr-o ceaşca cu apa fierbinte pentru ca vopseaua sa devină fluida. Făcut.
– Scoateţi ouăle din oala si lasati-le sa se usuce. Da! Pentru o vopsire si uscare rapida va recomandam ca oul sa fie fierbinte. Păi, era atât de fierbinte, că abia puteam să-l rostogolesc între palme. Ca să nu-l arunc cât colo, mi-am recitat Zdreanță, de Arghezi, în mintea mea, ca pe Tatăl Nostru, de enșpe mii de ori.
– Folosiţi mânuşile, luaţi un plic cu vopsea agitati-l bine pentru omogenizare, apoi rupeti-l uşor de la locul marcat pe el. Plicul de vopsea e gata-omogenizat, n-ai ce să agiți.
– Turnaţi cate o picătura pe fiecare mânuşa, apoi luaţi un ou si-l rostogoliţi in palme pana ce se acoperă cu vopsea si se usucă. Se pot vopsi mai multe oua cu cele doua picaturi aplicate o singura data pe mânuşi. Se pot vopsi DOUĂ ouă. Al treilea se mâzgălește.
– Aşezaţi oul pe o farfurie si repetaţi procesul de vopsire. Asta e pentru handicapați, ca mine.
– Pentru a capăta o strălucire deosebita, se foloseşte plicul de luciu pentru oua. Se ia plicul si se rupe uşor de la locul marcat pe el. Se pun doua picaturi pe mânuşi si se rostogoleşte oul in palme pana când devine lucios. Se poate da strălucire la mai multe oua cu cantitatea pusa pe mânuşi. În cutie nu există un plic de luciu pentru ouă. Doar 4 plicuri de vopsea și mănușile.
La schimbarea culorii spălaţi mânuşile si uscati-le bine (cu prosop de hârtie), după care reluaţi paşii de mai sus. Va recomandam ca luciul sa-l aplicaţi la sfârşit pe toate ouăle, după ce in prealabil ati spălat mânuşile si le-ati uscat. Nu folosiţi mânuşile intercalat cu vopsea si luciu pentru ca ar putea rămâne uleioase si la următoarea aplicare de vopsea, aceasta sa nu se depună pe ou. Asta e o mizerie totală! Dacă n-ai plic de luciu în ambalaj, de ce dracului ți se precizează cum să-l folosești?!

Am vopsit ZECE ouă. Arată ca-n poză. Jalnic! Mama le vopsea cu Gallus, doar roșii, dar îi ieșeau cam obosite. (Așa credeam eu.)
Mâine o să cumpăr alte ZECE ouă, gata vopsite.  Să le amestec pe-astea, date cu vopsea Alex, printre ele, să pară că avem, și noi, ouă colorate la masă.

 

Ce-a făcut Mili în timpul ăsta: a ros cutia în care-mi apăr cizmele, să nu mi le roadă el și le-a scos la suprafață.

Acest articol a fost publicat în pisici și alte lucrușoare, părerea mea, strict autentic, ştiri de neştiut și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Ouă vopsite

  1. Vero zice:

    Grişka ia în stăpânire toate cutiile de carton care ajung în casă – dacă sunt destul de mari ca să încapă cât de cât în ele. Le roade, le gherăieşte şi le locuieşte (cutiile se plimbă în sus şi-n jos printr-un top 3 al culcuşurilor sale preferate) până se plictiseşte, sau până apare o cutie nouă. (https://griska.wordpress.com/2016/04/04/se-cauta-un-titlu/)

    Apreciază

    • Vero, deci, nimic despre ouă?! Doar despre cutiile care corespund curiozității și confortului pisicesc? 😦

      Apreciat de 1 persoană

      • Vero zice:

        Despre ouă:
        Eu n-am vopsit niciodată. Bărbatu-meu a vopsit anul ăsta pentru a doua oară (el e bucătarul nostru, în nădejdea mea am mânca salam şi caşcaval, eventual şi ouă fierte, ochiuri, omletă, cartofi prăjiţi, spaghete cu brânză, pizza la microunde cu blat din lipie). Anul trecut le-a şi încondeiat, dar nu i-au ieşit ca ale soacră-mii. Ce i-a ieşit anul ăsta seamănă cu poza pusă de tine aici. Dar le-a vopsit mai simplu, cu vopsea lichidă (dizolvată în apă fiartă, muiat în ea ouăle fierte, dat luciu cu ulei). Vopseaua a cumpărat-o la nimereală, de la un nonstop de vizavi, pe la 9 seara, după ce ouăle erau deja fierte şi după ce desfăcuse pliculeţul care ar fi trebuit să conţină tot vopsea lichidă, pentru 30 de ouă, cumpărat de mine de la supermarket, şi constatase că e gol-golut. 😀
        Dar nu ne facem probleme, le-am făcut ca să fie, n-avem invitaţi la masă, plecăm la ţară, unde nu ne aşteaptă decât mama-soacră, care nu mai ştie prea bine pe ce lume e, un câine şi cinci pisici (sau mai multe, dacă o mai fi fătat vreo pisică între timp). Plus diverse neamuri şi prieteni, cărora o să le facem vizite la ora prânzului. 😛

        Apreciază

  2. A thorn in your side zice:

    Ce-am făcut io în timpul ăsta: am băut bere, ceea ce continui să fac şi-acu’.
    Dacă voiam să-mi înroşesc ouăle mi-aş fi căutat o muiere la ciclu.
    Da’ m-am săturat de „aşa se zice”, „aşa se face” şi toate tîmpeniile de turmă.
    Paştele mă-sii de viaţă (sic!)

    Apreciază

  3. optimvs zice:

    Vezi ca l-au prins pe Ghita, se poate scrie un roman „Ghita de la Craciun la Pasti” =))

    Apreciază

  4. castanman zice:

    Eu aștept părerea Lotusului, apoi oi zice ceva. Mi-e teamă!

    Apreciază

  5. Cudi zice:

    Renata, dar cu curățenia cum stai? Ai spălat geamurile, ceștile din vitrină, perdelele/jaluzelele, toate alea?
    Serios, e ceva de coșmar, cu care femeie vorbesc la telefon zilele astea, aceeași poveste – cu vai, am apucat sau n-am apucat să termin curățenia.
    În spirit de solidaritate cu campanie asta de curățenie înainte de Paști, tot recordul meu a fost să spăl toate vasele din chiuveta bucătăriei și preț de 5 minute să o admir așa goală, până ce-au început ăștia să o umple din nou.
    Legat de ouăle tale, Renata, nu sunt deloc de lepădat, adică sclipesc de la blitz, au o tentă sidefie, culoare intensă, eu zic că ai făcut o treabă bună. Am și eu câteva plicuri de vopsea roșie rusească, din aia cum a folosit bărbatul lui Vero, vedem ce-o ieși. Cred că înroșim și noi ouăle azi (acum e vineri dimineața), că văd că mai toată lumea a încheiat operațiunea asta, conform calendarului. Dar totuși, exceptând ritualul ăsta de Paști, e ok să fiebi ouă azi și să le mănânci peste trei, patru zile?

    Apreciază

    • Cudi, eu fac curat de ochiul soacrei. Noroc că n-am!
      Din cauza/datorită lui Mili, am ajuns să spăl chiuveta din bucătărie ca pe un bloc operator, că tipul linge vasele murdare, resturile de detergent… Treaba asta îmi consumă atâta energie, că las curățenia generală pentru data viitoare.

      Legat de ouăle pascale: cred că de-aia se fierb tari și nu se fac ochiuri sau omletă, ca să le poți mânca peste 3-5 zile.

      Apreciază

  6. clujanu zice:

    „– Cele 4 plicuri cu vopsea se introduc intr-o ceaşca cu apa fierbinte pentru ca vopseaua sa devină fluida. Făcut.”

    ” – Folosiţi mânuşile, luaţi un plic cu vopsea agitati-l bine pentru omogenizare, apoi rupeti-l uşor de la locul marcat pe el. Plicul de vopsea e gata-omogenizat, n-ai ce să agiți.”

    nu am inteles nimic!

    O Sărbătoare liniștită vădoresc!

    Apreciază

  7. Iosif zice:

    Da’ cosu’ l-ai pregatit,sa mergi cu el la sfintit ? 🙂
    Fiti binecuvântati si… luminati !

    Apreciază

  8. Pingback: Simbolul ouălor pascale – Quo Dixit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s