D’ale Prăvăliei: 1 Martie

1258970179cyclamenAzi, până la ora nouă de dimineață, trei cucoane au cumpărat: tampoane, picături de nas, niscai pastile antiinflamatorii.
Toate trei ne-au urat o primăvară frumoasă.
La zece a venit un agent cu mărțișoare de pus în piept și ciocolată.
La unșpe e venit tipul care are o mamă cu osteoporoză și o nevastă ipohondră (slavă-domnului, cheltuiește la noi, pe săptămână, cât îmi permit eu la munte, într-o mini-vacanță).  Ne-a adus zambile olandeze. D-alea mari, cărnoase, cu inflorescență obeză.   Cum le-am pus în apă, cum au început să emită generos,  parfum bun,  de import.
La amiază ar fi trebuit să vină domnu’ Stănescu, încărcat cu prăjituri făcute de nevastă-sa (cremșnit, negrese, ecleruri), cu mărțișoare și cu veșnicele lui povești despre când lucra la CAER.
N-a venit!
N-a venit fiindcă e mort de un an, dar cyclamena lui, pe care ne-a dăruit-o de Mărțișorul trecut, cu precizarea „am vrut să vă aduc ceva care durează mai mult”, e zglobie și setoasă ce nu s-a văzut.

De-aia nu pun clasicii ghiocei, cu urări de primăvară frumoasă.

Acest articol a fost publicat în amintiri, cronici, d'ale Prăvăliei, prieteni, strict autentic, Uncategorized și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la D’ale Prăvăliei: 1 Martie

 1. clujanu zice:

  Astăzi i-am injurat bine pe chinezi deoarece anul acesta au prins de carton cu o capsă snurul iar mărțișorul era lipit cu clei engros. Ca să fiu sigur că fetele poartă mărțișorul eu ilprid la pieptul fiecăreia cu un ac de siguranțădar anul acesta nu s-a putut așa incât a trebuit să cumpar marțișoare de 4 lei bucata.Grav a fost că nu aveau decât flori.Așa incât unde e hornarul, ghiocelul. pisicuța, inimioara, potcoava,trifoiul…?Eh, nici mărțișoarele nu mai sunt cele de altădată!

 2. Of ce trist, dar amintirea unui om bun rămâne pentru totdeauna. O primăvară fericită!

 3. A thorn in your side zice:

  Mai mişto ciclam decît nonculoarea albă. Ştiai că-mi place. 😛
  Pînă să mă duc după dom’ Stănescu îţi ofer şi eu un fel de mărţişor virtual:

  • Așa cred și eu, albul nu e pentru noi, că prea e distins. Zmeuriul e culoarea noastră, a fluierătorilor în biserică.
   Să vezi ce de trifoi strâng eu de pe urma ta, până te-oi duce după Stănescu! 🙂

   • A thorn in your side zice:

    Bănuiesc că „zmeuriu” vine de la zmeu, nu de la zmeură. 😀

    Nu ştiu dac-o să ai ce toca la raţe de pe urma mea, că mi se strînge de-o plecare, bag samă. Da’ nu-i bai – un petec de lumină în plus pe pămînt oi lăsa şi io, dacă altceva nimic. 🙂

 4. Iosif zice:

  „Piere cel neprihanit si nimanui nu-i pasa; se duc oamenii de bine,si nimeni nu ia aminte ca din pricina rautatii este luat cel neprihanit. El intra în pace în groapa lui; cel ce umbla pe drumul cel drept se odihneste în culcusul lui.”
  https://biblia.resursecrestine.ro/isaia/57
  Domnul Stanescu a plecat,superba amintire v-a lasat ! Zambile olandeze,parfum înmiresmat. Mor oamenii de bine,si-i mare …pacat !

  • Cudi zice:

   Iosif, e păcat și când mor alții/altfel, nu doar de bine.

  • Samanu zice:

   Iosife dar Biblia ai citit o in intregime? Si n cat timp?

   • Iosif zice:

    Cuvântul lui Dumnezeu,face parte din meniul meu zilnic,iar daca nu L-as asimila zilnic,as umbla subnutrit,riscând sa ma îmbolnavesc sufleteste,sau chiar sa mor de inanitie .

  • Iosif, dom Stănescu era un roman ambulant. Sau, mai repede, o carte de istorie a epocii de aur, una care nu se va scrie niciodată. Cu toate amintirile intacte, și totuși absolut ancorat în actualitate. Regret că i-am ascultat ani de zile poveștile fără să pun mâna pe-o foate de hârtie și-un pix. Sau, măcar să fi înregistrat, cu telefonul.
   Unii aleargă cu limba scoasă după documentație. La mine venea documentația săptămânal, după pastilele de inimă și tot mereu ziceam – lasă, că mai e timp, într-o zi o să-mi iau notițe, o să fac povestea asta cap-coadă. Și într-o zi, timpul s-a terminat fără să prindem de veste.

   • Iosif zice:

    Vezi tu,draga Renata,nici Isus Hristos nu a scris nici o carte,si totusi Cuvântul Lui a bulversat si dezmembrat un imperiu,iar azi dupa doua milenii,rascoleste si îngrijoreaza planeta întreaga si stii de ce ? Deoarece,El a fost Singurul Om nascut din femeie pe Terra,în care a fost exprimata puterea absoluta a IUBIRII neconditionate,sacrificatoare,a Ziditorului universului. „La început era Cuvântul…” (Ev.Ioan 1:1)

 5. Primăvară inspirată, Renata. Sau cum ți-o dorești. Și cu acel Mili care nu mai e acea 😀 prin povești. Mi-e dor să citesc despre el. Ce mai face răsfățatul? El e mărțișorul tău de toate zilele. 🙂

 6. psi zice:

  eu am primit fixe 5 mărțișoare și port trei dintre ele: cel de la domnul soț, cel de la fratele meu (o pisicuță absolut superbă care va intra în colecția de ace de cravată- da, port și cravată uneori) și cel de la tata. de fapt le port și acum. 🙂

 7. papagigli zice:

  Din vizitele matinale inteleg ca scurgerile si inflamatiile sunt inca la putere. Nu-i rau, ca decit sa ti se scurga viata, ca lu’ Stanescu, mai bine cite-o secretie periodica.
  Renato, sa ai primavara, ca la noi, intre timp, a reinviat iarna, da-r-ar soarta lu’ Stanescu peste ea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s