Golancă bătrână

Ultima oară când am crezut în puterea mulțimii a fost la Golaniadă. Nu doar că am crezut, am stat acolo seară de seară, seară de seară, seară de seară.
Am sfidat-o pe șefa mea de-atunci, o comunistă pătrunsă de respect, care nu-i zicea niciodată „Iliescu” lui Iliescu, îi zicea Domnul Iliescu. Între două bârfe de cuconet farmaceutic și o rețetă de tort cu mere, dacă i se părea că prea s-a dus conversația pe treapta de jos, a gospodinelor cu facultate, hop, băga un intermezzo, scurt și fără nicio legătură cu frăgezimea aluatului, despre ce-a zis Domnul Iliescu la televizor. Băi, până și „l” final de la domnul  se auzea clar și respectuos, aproape cu majusculă.
Am sfidat-o, zic, purtând ecusonul cu GOLAN prins de buzunarul halatului, în ciuda amenințărilor ei că… Nu mai știu cu ce mă amenința, oricum, amenințările erau fragile, era genul care nu se plânsese, vreodată, decât beobeului (pentru eventuali cititori tineri: Biroul Organizației de Bază P.C.R., unde pecere e partidul comunist român). Acum nu mai știa exact cui ar trebui să se plângă și era conștientă că Domnul Iliescu nu și-ar face timp pentru ea, nici în scris, nici oral.

Așa că seara mă duceam în Piață să golănesc și să strig „punctul 8 de la Timișoara”, ziua mă duceam să fac supozitoare, picături de ochi, cașete, ovule și ligheane de unsori cu acid benzoic și rezorcină (Salut, Zâzanie!), fără să mă despart de ecusonul din piept.

*

Aseară, uitându-mă la tv pe toate posturile care au băgat de seamă că erau 20000 de oameni în Piața Universității, m-am întrebat DE CE?
De ce mă duceam eu seară de seară la Golaniadă ?
a) Fiindcă atunci speram că noul sistem nu e, încă, bazat și cererea era simplă: cine-a fost șef, șefuț, șefuleț de partid comunist și cine a fost un securist mare, mediu, mic, simplu colaborator plătit la contract sau benevol (ca Mona Muscă) să nu mai fie nimic.
b) Fiindcă nu știam că  sistemul nou e sistemul vechi, același sistem comunisto-securist care a creat o diversiune în decembrie ’89 și nouă ne-a zis că revoluție.
De ce nu m-aș fi dus aseară, în Piață, nici plătită?
Fiindcă acum știu că punctele a) și b) de mai sus sunt adevărate și, mai mult, mi se pare de film hollywoodian să crezi că ies, spontan, douăzeci de mii în Piață pentru o ordonanță de urgență care privește niște terți – oamenii din pușcării, dar n-au ieșit la fel, spontan, zeci de mii, când au aflat că se reduc salariile bugetarilor cu un sfert, deși, statistic, fiecare dintre noi are un bugetar în familie, are un prieten bugetar, beneficiază de serviciile unui bugetar.

Doamne, sper din tot sufletul ca douăjdemia de oameni de-aseară să fi fost, la bucată, plătită de orice șef din umbră; altminteri sunt nevoită să cred că, la 27 de ani depărtare de Golaniadă, oamenii ăștia noi și tineri, încă mai cred că ambalajul ciorapilor ADESGO mustește de mesaj sexual.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, amintiri, apucături proaste la români, experimente, mai prost decât ai fost proiectat, mizeria umană, părerea mea, strict autentic, ştiri de neştiut și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

150 de răspunsuri la Golancă bătrână

 1. Cârcotaşu zice:

  Turma oilor sistemului! Şi cum îi stă bine unei turme, au avut ş’un… în mijloc!
  Altfel, văzuţi din partea cealaltă, „tinerii frumoşi şi liberi”

 2. zazania zice:

  Las’ la o parte unguentul cu resorcina care m-a umplut de draci, iti zic inca odata: fa-ti dracului un cont pe FB daca vrei sa vezi cu adevaratelea ce se intampla in tara sau daca te incapatanezi sa nu, barem intreaba-ma pe mine ce si cum se propaga un semnal de protest in progresie geometrica. Daca nu…stai in turnul tau de fildes cu bloggerii tai si nu te mai lamenta !

  • AM cont pe Fb. Îl vizitez uneori. Poze, plictiseală, truisme. Există un FB paralel?

   • Cudi zice:

    Renata, să știi că zâzania are dreptate. Fb-ul poate deveni foarte interesant cu minim efort. Dai unfollow truismelor și generatorilor de plictiseală, poze și selfie-uri pe bandă rulantă și dai follow în funcție de interesele tale. Nici eu nu deschid fb-ul prea des, cam de două ori pe zi (e mult?), dar atunci îmi apar în feed cele mai importante știri ale celor de la The Telegraph, The Guardian, Reuters, Mediafax, CNN, BBC etc., postările paginilor de știință sau personalităților apreciate. Când deschid fb-ul, Renata, am în față un ziar bun, util, pliat intereselor mele.

   • Eu, Cudi, m-am obișnuit să citesc ziare online fără să feisbuc.

   • zazania zice:

    Exista. Citeste paginile lui Ciutacu, Badea, Guran, fa-te prietena cu Basescu, Udrea; daca e nevoie, fa-te prietena si cu dracul sa vezi toate opiniile. Citeste comentariile care sunt mai importante decat mesajul. Alege, selecteaza. Vezi cum se propaga o idee, cum se distribuie. FB nu-i doar o retea unde dai like la catei si pisici. Daca vrei sa stii. Daca nu, repet stai in turnul tau de fildes ca nu pierzi nimic.

   • Zuzu, primele 3 nume chiar mi se par o glumă. Fiecare face politica postului la care lucrează. Cât despre Udrea și Băsescu, nu cred că trebuie să zic ce politică fac.

  • Lotus zice:

   Zâzanio, manipularea este de două feluri. Prima, din aia grosieră și relativ stabilă, cu care PSD îi aburește de ani de zile pe pensionari, și a doua, din aia subtilă, care când apare, se propagă în progresie geometrică.

 3. Mi Argo zice:

  ranato, tu traiesti linistita intr-o lume paralela, in exact acelasi spatiu si timp cu alde douajdemii din piata. nu concepi decat referinta la pecere, golaniada si adesgo, dar, la naiba, intre timp au crescut buruienile cat casa poporului. intre timp exista fb, exista jurnalisti inependenti. tot intre timp au luat amploare extrema televiziunile dedicate si subtilitatea manipularii s-a insutit. fuck mi, de acord, dar mai iesi si tu din matrix, macar incearca umpic.

  • Jurnaliști independenți.
   Ăsta e subiectul pe care aș vrea să-l dezvolți. Măcar o înșiruire de nume. Măcar 3.

   • Mi Argo zice:

    draga, tu esti convinsa ca 30000 de manifestanti au fost platiti sa iasa in frig ieri. poate ca si vezi in somn tranzactiile bancare ad-hoc. nu mai zic de milioanele care au votat impotriva lui Tonta la prezidentiale. ei bine, acuma imi ceri 3 nume de jurnalisti ca sa-mi spui acelasi lucru, ca sunt vanduti? uite, din intamplare ti-am citat unul mai sus, Ramona Ursu, fost jurnalist la Adevarul timp de vreo 9 ani, care si-a dat demisia de curand, atunci cand seful i-a sugerat s-o lase mai moale cu critica la pesedeu.

   • Nu. Nu cred că 30 de mii (așa de mulți?) au fost plătiți. Cred că au ieșit niște visători ca ăia din 90. Au ieșit corporatiști entuziaști, cărora li s-a spus că e ca la teambuilding. Au ieșit oameni de partid și șefii lor (unii, penibili, cu un copil de 6 luni în brațe). Au ieșit niște boieroaice afanisite de vârsta mea care au FB și au primit echivalentul unei ședințe la cosmetică. Gură cască. Histrionici. Plus salariații din tura a doua a serviciilor. Românul s-a născut poet. Nu trebuie să plătești toată mulțimea. Doar pe ăia pe care comoditatea și reumatismul i-ar fi ținut acasă, dar un vaucer de umplut frigiderul pentru o săptămână îi face cetățeni responsabili.
    Mi Argo, serviciile conduc lumea. De ce ar face România excepție?

   • Mi Argo zice:

    renato, ca sa evitam complicaciunile si timpul mmcp („mai mult ca penibil”) te-as retrimite
    la unul din bezmeticii idealisti din secolul noospe, gen care la 21 de ani conspira impotriva stapanirii puse de turci, la 23 fonda „Fratia” cu o mâna de oameni (bineinteles sorosisti), la 29 facea mare revolutie in Tarile Române (era 1848, deh, sorosistii au reusit sa rastoarne guvernul), la 33 murea ca fraierul de tubeculoza agravata (in Palermo, unde gasim un bust si o strada cu numele lui). si toate astea numai pentru bani! pentru ca, dupa cum stii, din 1952 toate bancnotele de 100 de lei erau ale lui. nah

 4. Mi Argo zice:

  ai cont fb? si ce faci, te uiti la el si numai la el? renato, hai incearca sa „cauti” acolo sus in stanga. de pilda scrie Mircea Cartarescu, sau Mihai Sora, sau Ramona Ursu, sau, la naiba, Iohannis.

  • Dacă Mircea Cărtărescu e un scriitor român care speră la Nobel și poatre îl merită, asta nu înseamnă că socialmente e interesant. Cu cât te afunzi mai bine în scrisul unei cărți, cu atât ești mai rupt de câtă lătură cumperi la pet, sub numele de suc de fructe.
   Ei, dacă mă îndemni să citesc ce scrie pe FB Yohani=nis, înseamnă că a înnebunit lupul! 🙂

   • zazania zice:

    Draga, nu trebuie sa citesti ce scrie Iohan-nis daca n-ai chef de platitudini dar comentariile pot fi de-a dreptul savuroase.

   • Câât de savuroși pot fi cei care-l citesc pe Johannis?

   • Mi Argo zice:

    e greu cu tine, nu gluma 🙂 esti paralela-paralela. ce exemple vrei sa-ti dau cand vezi bine ca nimic nu-ti convine: tu stii Adevarul si nu mai ai nevoie de altceva.
    adicatelea de ce nu ti s-ar potrivi si tie ceea ce spui despre Cartarescu (chiar si Nobelul la urma urmei), mai precis ca esti cu capul in ghidon si nu vezi stanga, nu vezi dreapta, iar inainte-i decorul pe care ti-l concepe creierul

   • Sunt o cauză pierdută, Mi Argo. Nu există politicieni buni și răi. În România nu există dreapta și stânga, doctrină, principii. Există o maimuțăreală care se schimbă la patru ani sau la opt. La președinte, la 5 sau la 10. Dacă serviciile conduc Statele americanilor, cum n-ar conduce o mână de 18 milioane?
    Pe bune, ești chiar așa de naiv? Chiar crezi că ai liber arbitru?

   • Lotus zice:

    Încerc eu: „pentru că Cărtărescu este la fel de naiv ca voi” se pune? 🙂

   • Vero zice:

    „Nu există politicieni buni și răi. În România nu există dreapta și stânga, doctrină, principii. Există o maimuțăreală care se schimbă la patru ani sau la opt. La președinte, la 5 sau la 10.”
    Cu asta sunt 100% de acord.
    Îmi vine să râd când aud că psd-iştii sunt comunişti. Sunt oportunişti toată ziua (şi toată noaptea), ca şi confraţii lor din alte partide. Ar vrea vreunul să i se naţionalizeze averea? Să i se transforme vila în cămin cultural, casă de cultură, muzeu sau mai ştiu eu ce?
    Ştiu un tip care s-a tot mutat dintr-un partid în altul, până când şi-a văzut sacii în car. 😛 L-am întrebat, în naivitatea/prostia mea (s-a întâmplat acum fo douăj’ de ani), de ce naiba îşi tot schimbă convingerile politice peste noapte. Răspunsul: „Arată-mi-l pe ăla care zice că face politică din convingere, să-l scuip îi ochi. Am doi copii de căpătuit.”

   • Observă nuanța: nu doi copii de crescut, ci de căpătuit.
    Știi când zicem noi că ne-am căpătuit? Când dă o gripă peste noi, așa, din senin.
    Tristețea e că și ăia care-și ziceau comuniști pe bune, tot a boiernași puțeau.

   • Vero zice:

    Îşi ziceau, dar comunişti pe bune cred că existau. Poate or fi fost unii, prin ’40 şi ceva, dar ori au murit (ajutaţi sau nu), ori s-au lecuit.

 5. Lotus zice:

  Unii au ieșit spontan. Tineri de dreapta, absolevenți de facultate, promotori ai valorilor statului de drept, cu exprimări cursive pe Facebook, pe blogurile proprii și în ziare.

  Naivii, adică.

 6. zazania zice:

  Cieste-l pe CTP care are mesaje interesante nu doar pe fituica aceea insipida ci si in alte publicatii. Citeste presa , selecteaza , femeie, ca de aceea ti-a dat Dumnezeu minte. Nu exista jurnalisti independenti suta in mie dar poti alege graul de neghina si poti oricand sa renunti la prietenie daca-ti par prea agresivi.

 7. A thorn in your side zice:

  Şezi blîndă şi grijeşte de Milli – ăştia habar n-au cu cine se pun, de latră aiurea.

  • Grijesc. Mai mult decât să scriu cu o mână, ce pot să fac?
   Mai nou, nu mai poate dormi decât în brațe, pe mâna stângă. După ce se topește zăpada, zic să mă duc la cardiolog, că pisica stă, zice-se, unde ai o problemă.

   • A thorn in your side zice:

    Poate că uneori ar trebui să nu mai scrii. 😉

    Problema cu inima ar putea fi că, uneori, e prea mare. Şi poate că ea, copila Milli, nu e sigură că are loc acolo…

   • Nu e sigură?! Păi cum nu e sigură, că animalele „simt”! 🙂

   • A thorn in your side zice:

    Orice copil trece printr-o perioadă în care se teme – din instinct – că-şi va pierde părinţii. Poate ea a ajuns acolo.
    Sau poate doar se simte bine în braţele tale.
    Să aplicăm Occam’s Razor sau să lăsăm lucrurile să se desfăşoare natural? 😉

 8. klaus zice:

  Senzația mea e că asistăm la o mică lecție în desfășurare. Dacă au extirpat glanda Coldea, cu glanda Kövesi e mai greu, s-a inflamat. Așa că hai s-o futem în noroc pe deturnarea atenției cu o brichetă, niște naivi și un subiect de căcat. Ceva tot o ieși….

  • klaus, cum poți vorbi așa de Codruța? Nu e ea zeița dreptății și anticorupției? Acoperită, ce-i drept.

   • Lotus zice:

    Cum să nu fie? Doar a ieșit și un clip în care oamenii spun că au încredere în ea, că vor să-i prindă pe corupți etc. Ulterior, EVZ s-a deplasat în Piața Obor, unde vindea una din precupețele care au apărut în acel clip, și care a recunoscut, săraca, că a abordat-o un necunoscut dacă vrea să participe la acea reclamă și că habar n-are cine-i Kovesi.

 9. krantz zice:

  Acuma, ce să zic? C-o părere toți suntem datori. Dar uite că tu, cu asta a ta, nu faci decît să zgîrmi prin gardul audienței. Și mai ești și 1000% sigură de ea. De parcă, în fiecare seară, în timp ce-ți povestește chestii de peste zi de la serviciu, l-ai mîngîia pe Putin și nu pe Mili.

 10. Vero zice:

  Uite, de pe facebook cetire, cum s-a… protestat în târgu’ unde şed io:

  • A, Vero, cred că doamna cu pricina n-a perceput corect pulsul străzii. 🙂 Când oamenii vin cu lozinci plastifiate, când sunt invitați să participe prin mesaje venite pe telefon, e clar că totul a fost spontan. Insist, dovada spontaneității am văzut-o și la tânărul Nicușor Dan, care așa de în grabă a plecat de-acasă, că nici n-a observat că și-a uitat copilul în brațe. Tot tipul ăsta, civil până în măduva oaselor, s-a scremut 15 minute pe un post tv, până a reușit să spună că da, e normal ca procurorul să-și instrumenteze dosarul cu informațiile serviciilor.
   Numai nu le-a cântat o serenadă băieților cu ochi albaștri.

 11. ciupico zice:

  place titlul ( e aspirational )
  place si ultima fraza ( ciorapi mustind …ma fac sa ma înclin)
  poate daca dadeai vina pe timp nu te ma sfatuia nimeni nimic . zic si eu.
  oricum n’are importanta.
  asta vara am cules de pe drum o pisica neagra ca a ta. i’am spus Secu pentru ca am gasit’o în poarta manastirii omonime. acasa am vazut ca avea coada taiata . m’am gîndit ca cel putin n’o sa poata fi acuzata ca face frig . sfînta manipulare literara caci coada nu e o unitate de masura.
  place cînd scriitura e mai desteapta decît subiectul.

 12. sorin zice:

  de pe fb, de la cineva care imbatraneste frumos

  Dragii mei,
  am văzut oameni tineri și mai puțin tineri, oameni care înțeleg ce se întâmplă în România de astăzi, prețuiesc democrația participativă, sunt responsabili și nu pot fi nici manipulați, nici cumpărați.
  Este România care gândește și care pricepe ce citește.
  Suntem oameni care ne cunoaștem drepturile, după cum cunoaștem și obligațiile celor ajunși la Putere, prin vot democratic.
  Așa cum spuneam și aseară, la marșul de protest:
  democrația este autoguvernare prin intermediul unor delegați aleși, care reprezintă interesele societății și care stau sub supravegherea societății. Nu poți să faci legi pentru tine, pentru a-ți salva propriile interese! Trăim în Cetate, în aceeași Cetate în care trăiesc și cei care ne guvernează. Și care ne guvernează pentru că i-am ales NOI ca să ne guverneze, în limitele mandatului pe care NOI li l-am acordat. Nu sunt propulsați acolo pe un post în care pot să decidă de capul lor. Sunt limitele între care pot să fie luate deciziile. Nu sub, nu deasupra: în i n t e r i o r u l acestor limite!

  Eu, personal, n-am votat cu cei care sunt la Putere. Mi-am utilizat dreptul și libertatea mea de a vota așa cum am considerat eu de cuviință. Dar asta nu înseamnă că urmează să fiu exclus de la drepturile cetățenești.
  Iar unul dintre aceste drepturi este acela de a ieși în stradă atunci când guvernanții greșesc sau abuzează de poziția lor.

  M-am bucurat să văd aseară tineri și copii.
  Școala civismului începe de la vârstele mici.
  Educați-vă copiii, oameni buni, pentru că lor le aparține viitorul.
  Acolo unde este nevoie, educați-vă bunicii: ascultați-i și învățați-i să vă asculte. Nu va fi simplu, dar este primul pas pentru ca să putem trăi omenește, respectându-ne unii pe ceilalți. Și eliberând această țară de jefuitorii ei.

  Mihai Șora
  București, ianuarie 2017

  • klaus zice:

   Sorine, o fi privit pieziș! Oameni care nu pot fi manipulați? :). Păi mie îmi e cam frică să afirm asta despre mine.

   • Mi Argo zice:

    cei cu valori bine sadite si bine crescute nu pot fi manipulati. in revers, educatia pesedista isi arata si ea roadele.

   • klaus zice:

    MiArgo, sugerezi că am primit educație pesedistă? E aiurea, cum ar fi să sugerez eu că că cineva ar fi tâmpit?

   • klaus, Mi Argo e participant la manifestația din piață, nu telespectator. Sunt sigură că merge acolo din convingere, ca mulți alții. E în grupul celor entuziaști, de bună-credință, care cred că strada contează în ecuația politică și în jocul de forțe.
    O bună prietenă imi povestea că ieri, la coafor, o domnișoară care-și făcea unghii pictate îi povestea manicuristei: „…în fond, pentru 100 de lei pe o oră jumate, de ce să nu mă duc?! Mă duc și deseară, și mâine, dacă se mai ține. Noroc că nu e prea frig.”
    Care o fi șansa ca tinerica să se fi referit la altceva?
    Mărturisesc că, în fundul sufletului, chiar speram să mă înșel. Să avem noi atâta spirit civic în noi, încât 120 de mii de oameni să fie toți într-un gând, seară de seară. Frântura de conversație auzită de prietena mea îmi confirmă că zarurile sunt măsluite.
    (Îmi asum riscul de a-i deveni și mai detestabilă lui Mi Argo) 😦

  • Toată stima pentru domnul Șora. E mare deranj dacă nu sunt decât parțial de acord cu domnia sa?

 13. Pingback: Golancă bătrână – pogaciblog

 14. ivanilici zice:

  Renata, cu cat un om crede ca e mai destept, cu atat e mai usor de manipulat si cu atat ii e mai greu sa accepte ca a muscat momeala. Prin natura activitatii, am „sansa” sa ma intalnesc destul de des cu personaje din intreg spectrul politic, dar si cu baieti cu „ochi albastri”. Cu foarte, dar foarte putine exceptii, acelasi rahat de colo pana colo.
  Gratierea si amnistia sunt dorite si de PSD, si de PNL, si de PMP, si de ALDE, si de UDMR. Numai ca, in tot circul asta care s-a iscat, unii vor sa para mai curati decat altii.
  Nu neg sub nicio forma sinceritatea unora dintre cei care au iesit sa protesteze. Departe de mine gandul acesta. Dar, nu ei au fost initiatorii. Ca asa-i in tenis.
  Daca ar fi insa onesti cu ei insisi, mai toti aceia care au iesit in strada ar trebui sa se intrebe daca ar mai fi avut aceeasi reactie daca partidele de „dreapta” ar fi pus in dezbatere un astfel de proiect.

  • Lotus zice:

   Eu cred că nu sunt dorite de servicii, totuși.

  • Ai pus punctul pe i:
   „Daca ar fi insa onesti cu ei insisi, mai toti aceia care au iesit in strada ar trebui sa se intrebe daca ar mai fi avut aceeasi reactie daca partidele de „dreapta” ar fi pus in dezbatere un astfel de proiect.”
   Cu părere de rău te anunț că deja un moderator tv, măcar unul, a pus această întrebare – dacă dreapta era la putere și lansa ideea acestor ordonanțe… răspunsul a fost că da, lumea ar fi ieșit la fel de supărată în stradă.

   • Mi Argo zice:

    evident ca da. merci renato pentru referinta asta. apud ivantrollici, toti politicienii sunt acelasi rahat. parca am mai auzit undeva teza asta. concluzia era ca toti merita amnistia.

   • ivanilici zice:

    A, da? N-am prins-o. Bine, la cat de mult ma uit la tv, sansele erau chiar mici. Cat despre raspuns, te asteptai sa raspunda altfel? Eu am mari indoieli. Daca tot e vorba de principiu (ca nu se face asa, ca e nevoie de dezbateri in Parlament etc.), de ce n-au iesit in 2009 cand s-au facut modificari serioase prin asumarea raspunderii guvernamentale?
    Si, ca fie linistit Mi Argo, nu, nu toti politicienii sunt de rahat, ci mare parte din ei (cu siguranta toti cei de la USR sunt impecabili si principiali si competenti, asa cum e Ghinea mare specialist in agricultura si de asta e membru in acea comisie – joke alert!).

  • klaus zice:

   De aia prefer să mă tem, mă face mai vigilent :).

 15. 03gg zice:

  renata, în weekend-ul ăsta am fost în centru: ieri în stradă, azi la teatru, la național.
  îți dau cuvântul meu de onoare că și ieri și azi am văzut aceleași fețe, aceiași oameni, aceeași mentalitate, aceeași tipologie – poate la teatru nu erau copii mititei, dar erau.
  @mi argo, ai tot respectul meu pentru ce și cum gândești! mulțumesc (inclusiv pentru asta: „cei cu valori bine sadite si bine crescute nu pot fi manipulati”)
  @vero, ‘târgul’ ăla al tău la ce se referă – o pagină de fb, un cartier sau tot bucurești?
  @lotus: nu! nu este vorba despre naivi. știi, voi în zona aia de țară nu prea simțiți cutremurele, mai deloc, de orice fel fiind ele. capitala se situează pe falie și rămâne și pe felie, ok?
  revenind la tine, renata, în ’90 am fost naivi. cruzi în valori democratice, tineri, idealiști, păcăliți, mințiți grosolan. nu știu ce ai simțit azi, chiar și numai pentru că ni s-au adus lamentabil în amintire, cu o intenție mizerabilă, cuvântul și ideea de mineriadă. judecînd după ce povestești în postare, aș vrea să cred că bănuiesc ce ai simțit, dar terminînd să-ți citesc postarea, nu mă pripesc.
  acum, azi, tinerii de acum, de azi nu sunt ‘noi’ de atunci, renata. no ofense, cred că faci o greșeală imensă prin ce ai ajuns să crezi despre ei, făcînd și niște analogii și comparații stupide.
  pentru mine, care doar citesc, este lezant.
  dar pentru copiii mei și ai celor de ieri din piață, tac și fac. și o fac și pentru tine, chit că nu te (mai) interesează sau nu prinzi de veste.
  cam asta este diferența. primară. a! și aia că nu mă simt nici golancă, și nici bătrână, ci doar româncă.
  și nici eu nu am feisbuci și nici nu am de gând să-mi fac cont.
  și, să nu uit: nu doresc și nu intru în nicio polemică.

  • Lotus zice:

   cei cu valori bine sadite si bine crescute nu pot fi manipulati

   Omul din poză este unul dintre cei mai periculoși teroriști. A luat mii de vieți. Mii de familii plâng pentru că nu-și mai pot revedea soțul, soția, copilul, părintele. Familii de-ale noastre, familii americane. Îl urmărim de mulți ani și în sfârșit am prins o pistă. Soldați, misiunea din seara asta e o misiune sacră! Eliminarea lui nu e doar o chestiune de siguranță națională, ci chiar o datorie morală! Aveți autorizație de shoot to kill!

   sau:

   Irakul are arme chimice! (apropo, nu avea)

   Oamenii cu valori sunt cei mai ușor de manipulat. Nici măcar nu trebuie să le dai bani ca să iasă în stradă. O fac gratis, în numele valorilor pe care le susțin. Și, cu aceeași înfocare, îți spun apoi pe bloguri că tu ești provincial și nu înțelegi pulsul capitalei.

   • 03gg zice:

    divaghezi.
    când treci prin capitală, îți dau o cafea la kilometrul zero.

   • Lotus zice:

    Nu divaghez. Ai susținut o afirmație generală, ți-am arătat că nu stă în picioare.

    În chestiuni de politică, cu cât ești mai sigur de adevărul pentru care militezi, cu atât sunt șanse mai mari să fii manipulat. Iar subiectul pentru care ies acum oamenii în stradă nu privește lupta dintre bine și rău, ci lupta dintre două rele. Și simplul fapt că al doilea rău este perceput de populație ca fiind bine îmi spune că-i un rău mai periculos, cel puțin la momentul de față.

    Dar, spre deosebire de tine, eu sper să mă înșel.

   • 03gg zice:

    lotus, în ceea ce mă privește nu ține de politic/ă.
    nu mi-ai arătat nimic. eu, în schimb, m-am oferit să-ți arăt, dar, spre deosebire de tine, s-ar putea să mă-nșel.

   • Lotus zice:

    Păi arată-mi. Sau vrei să aștepți până vin în București?

   • 03gg zice:

    tu speri (să te-nșeli)
    eu pot (să mă-nșel).
    cafeaua rămâne valabilă. 🙂

   • klaus zice:

    Am o obiecție! 🙂
    Toți oamenii au valori. Valori care pot fi diferite.
    „Războiul valorilor”. Cum sună?

  • Gigi, dacă zici tu că să nu intrăm în polemici, să nu intrăm. 🙂
   Să precizez, totuși, că, în contextul fenomenului Piața Universității 90, apelativul „golan” nu era peiorativ, era o mândrie să fii anticomunistul bătrân și experimentat – Iliescu. De ce să nu te simți golancă? 🙂

  • Mi Argo zice:

   daca opusul unei valori este tot valoare atunci ai dreptate, klaus, sigur ca da. doar ca asa ceva se numeste „amoralitate” si in cazul asta toata istoria filozofiei trebuie stearsa.

   • klaus zice:

    Nu știu ce valori pui în opoziție. Eu încerc să înțeleg orice, chiar dacă nu sunt de acord cu orice. Până la urmă, valoarea e o cutumă.
    Ar trebui ștearsă istoria filosofiei? Mă faci să râd.

 16. DoarF zice:

  renata, au dreptate cei care te indreapta catre facebook pentru noutati. Nici eu nu frecventez acel mediu, dar imi asum constient ramanerea in matrix. Da, mai exista si in afara fb oameni care publica, dar sunt multe persoane care au abandonat blogul pt fb deoarece acolo e audienta. Daca nu ma insel chiar si tu ai practicat asta o perioada. Asadar, pentru corectitudine, te rog sa-i dai cezarului ce-i al lui.

  In plus, ar fi multe de discutat despre fluxurile de feed de pe fb. Despre noduri de confluenta, despre trenduri, despre puscariile informationale pe care si le creeaza userii pe fb. Dar, dupa cum zicea si klaus, cate unii sunt convinsi ca detin adevarul absolut. Si ca nu sunt manipulabili. Si ca doar ei inteleg fenomenele. Si ca bunicii trebuie educati. Si ca democratia se face in strada. Si ca…

  • Și eu îmi asum rămânerea în matrix.
   Pe FB stai dacă ai nevoie de audiență. Dacă ai un magazin online de decorațiuni. Dacă vrei să-ți aduci public la un spectacol. Sau la o lansare de carte (ceea ce am făcut, punctual).
   Dacă nu te motivează nimic din chestiile astea, nu văd de ce e musai FB.

   • DoarF zice:

    Asta din perspectiva vanzatorului. Din perspectiva consumatorului, daca vrei sa afli ultima noutate in cel mai scurt timp posibil, fb e locul. Si asta iti transmitea lumea si tu te faci, cu foarte multa gratie, ca nu intelegi. Dar nu-i bai, ca ne stim de mult…

  • Democrația se face în stradă, dacă cei ieșiți știu ce vor.
   Îți amintești marea ieșire de după tragicul Colectiv?
   Invitați la televiziuni, tinerii responsabili și voluntari formau guverne.
   La un moment dat, când a fost întrebat unul dacă Măruță/sau unul de calibrul lui ar fi bun de ministru, tânărul a răspuns: a, păi decât Măruță, mai bine Moise Guran.
   Aparent, judecase corect: decât un prost împătimit, mai bine un histrionic acoperit. Dar era atât de dramatic de departe de realitate, încât, în naivitatea lui, era mai periculos decât un stalinist tocit.

   • klaus zice:

    Deci, nu-i tare să te uiți la Antena3 fără să te infectezi de ei? ( fie, să te infectezi cât mai puțin). Sau să citești Gândul, fără Lelia,ea trăiește aici ca-n Orientul mijlociu. Io zic să ascultăm/citim cel puțin unul de pe fiecare parte când apar tabere beligerante.

   • DoarF zice:

    Sa-mi fie pardon, dar alea din strada se numesc revolutii, lovituri de stat etc. Democratia este aia in care majoritatea decide. Si decide intr-un cadru reglementat, nu aiure-n tramvai, ca-i Moise sau Mandruta. Si eu nu i-as spune naivitate, ca tot se discuta de sensul consacrat al unor cuvinte. Daca esti suficient de…(completati fiecare in functie de vederile dobandite) incat sa iesi in strada, nu naivitate este cuvantul potrivit.

 17. Marian zice:

  FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!!

 18. Mi Argo zice:

  au mai fost si 90 de mii de oameni în strada. cu căini, pisici, copii și alte animale, toți plătiți (de soros, usele, penele, serei, basexu, vadim, trump, codruta, ioha, ghiavolii verzi, etc, șamd), timp în care acest blog vede tot dar nu crede, în majoritatea lui. pentru aceasta onorabila majoritate, faptul ca un condamnat penal face legea în loc să-i fie interzis să ocupe funcții publice, asa cum cere bunul simt elementar, nu are nicio importanta. ba chiar dimpotrivă, anormalitatea e haioasă pe când normalitatea, iluzorie și bășcăliabilă, nu poate fi ceva pur românesc. majoritatea e convinsă ca oamenii-animale din stradă trebuie duși în închisori în locurile care vor fi eliberate de penalii condamnați pentru jaf și crimă, ca o consecință a amnistierii corupției și a violentei. imoral? nu, necesar! la fel de necesar ca perfuzia cu a3.
  dar de fapt toate astea nu sunt adevărate. din fericire. România continua să fie o tară frumoasă,
  la o margine de mare, unde valurile fac noduri albe, ca o barbă nepieptănată de crai…

  • Mi Argo, într-o lume normală, Dracnea nici nu trebuia să facă politică. Dar nu fiindcă plotonera Codruța are din ce-i face dosar, ci fiincă n-are pedigri. Dracnea n-a citit nici cât am uitat eu din ce-am citit ca să am dreptul să vând la Prăvălie. Dracnea e un Dinu Păturică, dar asta vrea poporul. Știi cât mă încurcă pe mine Dracnea cu salariul minim pe economie – 14500? Enorm. Îi cresc, artificial, cheltuielile patronului cu aceeași puturoasă care dă cu mopul 15% din timpul plătit și, în rest, pune poze cu pisici pe FB. Dacă în vară se mai „comemorează” o creștere de salariu, deja, cea mai tânără farmacistă ar putea să-și dea demisia. Fiindcă între salariile lor ajungem la o diferență simbolică și, în timp ce aia cu mopul nu asigură nimic altceva decât curățenia la vedere, activiatea celei mai tinere
   farmaciste asigură salariul celei cu mopul. Deci, una peste alta, detest populismul ieftin dar, dacă la vot a ieșit altfel, mie nu-mi rămâne decât să mă supun. Mai ales că n-am fost la vot.
   Cât privește jde miile din piață, te invidiez pentru spiritul tău tânăr și curat care crede că micile mulțimi se coaguleazîă într-o piață spontan.

  • Mi Argo, ai dreptate. Tot ce spui tu despre psd e perfect adevărat. (Am mai trăit odată sub guvernarea lui Năstase și nu-s chiar așa ramolită, să nu-mi amintesc cum a fost cu partidul stat. Din păcate, nu știu cine, nu-mi mai dau cu presupusul, cineva a dorit moartea partidelor istorice și a reușit. PNȚCD nici nu mai există, Coposu se răsucește în mormânt. PNL-ul a fost distrus într-un mod și mai mișelesc, aparent există, dar e infectat cu pedeliști.)
   Dă-mi alternativa. Pune un guvern curat în loc. Are PNL-ul ceva oameni curați? Gorghiu? Blaga? Predoiu? Boc? Frunzăverde?
   Nu, nu-mi spune că Nicușor Dan (și ai lui) care reprezenta societatea civilă dar a devenit partid peste noapte e soluția. Nu-mi spune că un tip inodor, incolor, care se ajută la vorbit cu mâinile, ca Ceaușescu, deși el are alte gesturi, tranșează niște hălci imaginare cu palmele lipite-satâr, pe o masă imaginară, are ștofă de lider.
   În paranteza ta plină de ironie, doar pe reptilieni i-ai uitat! 🙂
   Dar ai vârât-o pe Codruța-văcuța și-mi dai ocazia să te întreb: o asemenea proastă, un copil (cum zicea Băsescu) de provincie, care avea 3 dosare în lucru când a pus-o el șefă, pare genul de figură în care să ne punem toată speranța? Dacă da, dacă poți zice da, atunci hai să nu ne mai împungem fără rost.
   Te aștept cu drag să analizăm vremea, când o să scriu despre meteo sau la pastilele din ciclul Prăvăliei. 🙂

   • Maria zice:

    Nu poate nimeni sa-mi reproduca gandurile in asa hal! Bai, nu chiar in halu’ asta…
    OOOOOOFFFFF
    de ce n-oi putea pleca din tara asta care ma mistuie interior si n-am nicio solutie pentru ea, ca pentru o iubire moarta si-ngropata pe care nici s-o plangi nu mai poti fiindca ti-a secat energia…

  • klaus zice:

   Mi Argo, să înțeleg că părerea ta e că aș avea nevoie de perfuzii de a3? Că aș putea vreodată să-i numesc pe cei care-s altfel decât mine, te citez, „oameni-animale”?? Mai mult, să vreau să ajungă la pușcărie??
   Să îndrăznesc să te întreb unde parchezi tu pentru perfuzie?

 19. Mi Argo zice:

  pentru zaza, in particular: „… Am adormit cu greu si cand m-am trezit dimineata mi-am dat seama ca sunt PSD-ist. Singurul mod in care as fi putut fi in strada, era probabil infipt intr-o teapa. Si culmea, nu as fi putut fi suparat. Mi-e rusine de mine ca am putut participa la constructia unui partid din care s-a nascut un Guvern bolnav, care lucreaza pentru un om, si nu pentru o natiune”, a spus Valentin Cristian Lupsa, secretar general al PSD Resita, demisionar (sursa: Adevarul).

 20. Mi Argo zice:

  renata, klaus: nu mă întrebați pe mine, un spălat pe creier. voi sunteți cei cu conștiință. pe ea întrebați-v-o.

  • Mi Argo, dacă tu vezi lucrurile altfel, nu înseamnă că ești spălat pe creier. N-am zis asta nici eu, nici klaus. Poate ești mai optimist, mai încrezător în oameni, mai neuzat, te-ai confruntat mai puțin cu sistemul, cu psihologia gloatei, cu psihologia liderului de gloată și, implicit, cu manipularea. În juma de secol de viață eu am învățat pe propria piele că fiecare luptător pentru binele tuturor poartă în raniță un mic interes personal. Mic, dar greu. Oamenii care se strâng azi în piețe mie îmi amintesc de câștigătoarele concursurilor Miss Univers, niște produse maleabile și ușor dresabile care declară în conferințe de presă că vor lupta pentru pacea planetei, pentru drepturile delfinilor și contra încălzirii globale. Dacă le întrebi ce știu despre delfin, îți zic că e un pește foarte mare și blând.

  • klaus zice:

   Tu ai spus ” spălat pe creier”. Prefer să nu interpretez deocamdată prin ricoșeu. Am să insist să întreb de unde te informezi(perfuzezi) tu.
   MiArgo, ce naiba, nu putem împărți lumea asta cu oameni care sunt altfel ca noi? Vorbele și părerile noastre ajung să nu mai încapă împreună într-UN blog?

 21. DoarF zice:

  Mi Argo, ai primit aceasta eticheta de la cineva de aici? Daca nu, eu consider ca ar trebui sa nu o folosesti cand vorbesti pe aici. Si ar trebui sa accepti ca lumea nu se imparte in alb sau negru. renata ti-a adresat o cerere de bun simt: daca tu chiar crezi ca LCK este persoana in care sa ne punem toata speranta, este clar ca suntem intr-o situatie de „agree to disagree”.
  De ce insisti sa jignesti?

  • 03gg zice:

   @doarf
   de curiozitate, arată-mi, te rog unde s-a comis asta: „De ce insisti sa jignesti?”
   mersi.
   p.s. app, ai auzit cumva ce a spus dragnea când a ieșit azi din văgăună?
   primele lui cuvinte adresate jurnaliștilor, recte poporului? prima reacție după ce s-a ascuns exact ca un șobolan imediat ce a aruncat țara în aer?

   • DoarF zice:

    In comentariul la care am raspuns. Daca dumneavoastra, in urma corelarii lui cu tabloul general al discutiei, nu gasiti nimic jignitor in el, este ok.

    Ps. nu, nu am auzit(unii sunt in timpul programului si nu pot sa-l pandeasca pe Dragnea). Este ceva relevant pentru comentariul meu sau este doar un punct de start pentru o discutie paralela?

   • Până răspunde doarF, îmi permit eu să-ți răspund: „un spălat pe creier” e o jignire prin ricoșeu, ca treaba cu ”pseudo-majoritatea care bântuie prin gară”. E ceea ce se numește proces de intenție. O punere cap la cap de fapte obiective, într-o tehnică selectiv-subiectivă, spre a ajunge la concluzia dorită.

   • 03gg zice:

    @doarf
    nu ai transmis nimic, deci să înțeleg că afirmația aceea „de ce insisti sa jignesti?” este azvârlită aiurea. mai poți, desigur, să vii să arăți exact jignirile repetitive (căci asta înseamnă a continua într-o acțiune) sau nu.
    atât ps-ul cât și răspunsul tău la el nu fac decât să fie mai mult decât relevante în atitudinea dorită condescendentă, dar fără conținut, ceea ce o face inutilă.

   • 03gg zice:

    renata, aia cu spălatu’ pe creier este forțare la ideea de jignire pe care a lansat-o doarf.
    pseudomajoritate (fără cratimă) nu este nici peiorativ, nici cu intenție. repet, de ce te împiedici de niște cuvine, pe care le extragi din ideea de bază? să-nțeleg că așa vom funcționa de acum înainte pentru că eu nu am făcut parte și nu fac parte din această pseudomajoritate? nu sunt excepția, dar bântuirea mea p-aci confirmă termenul folosit. 😉

   • Bun, nu mă mai împiedic de cuvinte, cu sau fără cratimă. Pseudomajoritate. Bântuie e umblă. De acord.
    Acum trebuie să-mi echivalez în creierii personali ”ce-ți poate pielea” cu ”ce gândești” și o putem lua de la început, de la zero.

   • DoarF zice:

    Eu am transmis, dar poate nu ceea ce-ti doreai. Nu-i bai, ca-ci nu doresc sa intru in astfel de subtilitati.
    Da, este azvarlita aiurea. Doar aprecierea acelui comentariu a intrunit catolagarea,din perspectiva ipotezei enuntate, ca jignitor.
    Marturisesc ca nu inteleg mai nimic din ultima parte, atat timp cat nu se pune punctul pe I. Adica, daca scoatem „raspunsul”(constructia „cat si” ne permite acest exercitiu), obtinem ce? Ca ati scris un text doar pentru a demonstra ca atitudinea dumneavoasta este inutila, neavand continut? Poate aveti bunavointa sa lamuriti acest lucru

   • DoarF zice:

    Nu Gigi, nu este fortare. Este doar un element. Tonul este in primul rand jignitor. renata a pus niste intrebari, klaus altele. Cel putin raspunderea la intrebarile DIRECTE, ale lui klaus, legate de cum ar trebui interpretate spusele lui prin persiflare o consider jignitoare. Chiar crezi ca e nevoie sa intram in asemenea discutii legate de subtilitatile limbajului? Nu e suficient de clara exprimata ideea ca „Eu nu am constiinta, de ce ma intrebati pe mine?”

   • 03gg zice:

    :))))
    @doarf, te rog doar atât – în virtutea dorinței tale (app, lasă dumneavoastră ăla atât de aiurea folosit, mai ales aici, în virtual) de a comunica, indiferent de ce opinii avem, adu-mi, te rog, într-o replică scurtă „jignirile insistente” pe care le-a adus/făcut/scris @mi argo. sau alți useri, desigur, dacă este cazul. mersi.

   • DoarF zice:

    presupun ca ne cam suprapunem in comentarii. Cel precedent iti raspunde la intrebare?

   • 03gg zice:

    @doarf,
    hai că dublez și eu replica, nu că aș avea de ce, pentru că așteptam un răspuns punctual de la prima mea intervenție, dar ca să-ți răspund la fel de punctual, pentru că văd că ai reformulat un răspuns, adică ăsta: <>
    deci:
    1, tonul
    2, răspunderea referitoare la interpretare prin persiflare
    3. ideea „eu nu am conștiință, de ce mă întrebați pe mine?”
    spune-mi, te rog, acestea sunt „jignirile” și acțiunea de „a insista în a jigni”?
    te rog mult, ajută-mă doar cu un da sau nu.

   • 03gg zice:

    @doarf,
    nu ne suprapunem în comentariii, eu doar îți răspund la fiecare replică pe care o dai.
    ai dat două la rând (sincer, nu știu de ce nesiguranța asta, când așteptam să daci o simplă citare a unor spuse considerate jigniri), ți-am răspuns la fel. acum o fac la a treia.
    propun să numerotăm de acum înainte. ce zici?

   • DoarF zice:

    nu am cum sa raspund doar(face bine la branding) cu un da sau nu. Pentru ca ai doua intrebari(mai exact una, dar cu doua expresii). Da, cu mentiunea ca si ce a spus renata e valid.
    Nu, am recunoscut deja ca nu e vorba de o actiune continuua sau repetata, ci de una punctuala.

   • 03gg zice:

    @doarf,
    te rog pentru ultima oară, dacă poți, încearcă să fii concis fără a mai invoca pe altcineva, spusele, nuanțele, impresiile, subtilitățile.
    înțeleg că rămâne să argumentezi doar ideea de jigniri. nu și insistența de a jigni.
    măi, tot e bine că am lămurit o chestiune (pentru care nu se pune problema că ți-aș sugera, nu știu, să o retragi sau să-ți ceri scuze. asta rămâne la latitudinea conștiinței tale).
    app, ca idee, chestia aia cu masculul alfa cum ai cataloga-o în economia discuției? când îți faci timp, desigur. elegant ar fi să o faci și în linia de dialog pe care ai inițiat-o prin comentariul respectiv.

   • klaus zice:

    Mai există un co-detonator la aruncarea țării în aer. Johanis, pe numele lui. Ca nevotant a nici unuia dintre cei doi, am tras concluzia că” votez”prin nepronunțare pe maimuța care incită mai puțin la violență.

   • Johannis. Deja e un personaj ridicol, lipsit de discernământ, mușcă orice momeală, a descoperit o jucărie nouă – „știu să vorbesc!” și spune numai prostii. Încă 3-4 deschideri de gură johannicești, și voi ajunge să-mi scot pălăria în fața Băsescului. Măcar ăla era un animal politic. Ăsta e un pește politic, scos pe uscat.

   • 03gg zice:

    @klaus
    nț. nu zic, există mai mereu riscul să confundăm cauzele cu efectele și să ne lamentăm pe marginea celor din urmă, în loc să pricepem de ce-au ajuns să apară – mai exact, înainte este acțiunea, mai apoi apare reacțiunea, ok?

   • DoarF zice:

    @03gg
    Logica ta este putin defecta. Da, cauzele nu trebuie confundate cu efectele. Dar si cauzele si efectele trebuie analizate si pusa o concluzie pe ele. Tu refuzi sa pui niste concluzii pe motiv ca situatia analizata este efect, nu cauza. Dar cauza „initiala” nu este si ea un efect? Unde te opresti cu analiza cauza-efect, la Adam si Eva?

   • 03gg zice:

    @doarf
    devine îngrozitor de dificil să înțeleg unde mă citezi și în ce context. aici ai făcut-o la ce i-am răspuns lui klaus, nu?
    o singură mențiune-rugăminte am: încearcă să nu mai decretezi, cel puțin în direcția mea, gen „tu refuzi să..”. chiar te rog să mă crezi că nu ai cum să știi ce gândesc, ce accept sau ce refuz decât dacă ți le împărtășesc și dialogăm pe marginea chestiunilor.
    acum, scuze, din lipsă de timp, nu mă lansez. oricum, cred că nu rămâi văduvit dpdv parteneri de dialog. în consens, chiar.

   • DoarF zice:

    >devine îngrozitor de dificil să înțeleg unde mă citezi și în ce context. aici ai făcut-o la ce i-am răspuns lui klaus, nu?
    Din cunostintele mele, pe internet exista o regula nescrisa care spune ca daca doua mesaje sunt unul dupa altul, atunci ultimul raspunde la cel dinaintea lui. Asta ca nu umplii degeaba spatiul cu un text care e imedieat vizibil. Dar daca te referi la ceva care a fost scris in alta parte, citezi sub o oarece forma. Daca aplici regula asta, o sa-ti fie clar unde si la ce iti raspund. Si da, aici ma refeream strict la ce i-ai raspuns lui klaus.

    >o singură mențiune-rugăminte am: încearcă să nu mai decretezi,
    Nu este decretare. Este parerea mea. Tot ce spun este sub forma de parere, fara sa am pretentia ca este corect si exact. Daca gresesc, ma astept sa ma corectezi asa cum m-ai corectat cand am pus prea multi de i. Asadar, impunerea unui stil in care eu ar trebui sa discut cu tine nu consider ca este oportuna.

    >chiar te rog să mă crezi că nu ai cum să știi ce gândesc, ce accept sau ce refuz decât dacă ți le împărtășesc și dialogăm pe marginea chestiunilor.
    Chiar te cred. Mai mult, sunt de aceasi parere: nimeni nu stie decat ce este in capul lui. Dar asta nu inseamna ca ceea ce am spus acolo nu este adevarat. Refuzul respectiv nu se refera la „ce gandesc, ce accept sau ce refuz”, ci la ceea ce ai facut in aceasta discutie. Pana la proba contrara, tu ai refuzat sa raspunzi la problema respectiva. Daca gresesc in aceasta logica, te rog sa-mi arati(asa cum mi-ai cerut tu mie) unde ai „acceptat”.

    >acum, scuze, din lipsă de timp, nu mă lansez.
    Decizia de a dialoga este exclusiv a ta. Chiar daca eu consider ca este urat sa nu raspunzi la intrebarile care ti-au fost adresate(nu acum, in acest mesaj, ci in celalalte mesaje pe care le-am scris si pe care tu le-ai ignorat(cu un raspuns) pana acum)

    >oricum, cred că nu rămâi văduvit dpdv parteneri de dialog. în consens, chiar.
    Mda, presupun ca ai dreptate. Cu parteneri fairplay stau ceva mai prost…

   • 03gg zice:

    @doar f
    ești obositor.
    am reținut doar că afirmi că nu ți-am răspuns la nu știu ce întrebări. nu știu la ce te referi. totul a pornit de la o întrebare pe care eu ți-am pus-o și la care, cu toate încercările, nu mi-ai răspuns, drept urmare, te invit pe blogul meu daniri70.blogspot.ro cu orice întrebare dorești sau vin eu pe al tău, doar să mi-l indici, te rog.
    acum chiar mă retrag. câțiva mai mulți români avem treabă. repet, o facem și pentru voi, pentru că refuz să cred că ați valida în continuare un sistem de valori morale și umane mânjite în cel mai odios mod, după 27 de ani de când bănuiesc că, totuși, ați respirat și voi oarece libertate.

   • Gigi, doarF nu e obositor. Dacă m-ai întreba pe mine, e lucid, rapid și eficient. Firește, toate calitățile astea sunt valabile într-un alt scenariu virtual, vechi, pe care tu nu l-ai citit.

   • DoarF zice:

    Ti-am raspuns(wordpress), dand click pe profil, nu intrand pe blogspot. Scuzle mele.

   • DoarF zice:

    renata, nu pot sa nu-i dau dreptate lui Gigi in aceasta privinta. Multa lume foloseste cuvintele ca sa-si creeze ciresi dupa care sa se ascunda. Noi, astia din consens, indiferent de pozitia pe care ne-am afla, am invatat sa ne ascultam(cel putin). Dar daca insisti sa te iei la tranta cu logica primara, este normal sa obosesti.

   • 03gg zice:

    @renata,
    fără supărare, nu prea mă interesează/impresionează cum este privit un user de către tine și/sau altcineva, doar pentru că au un trecut împreună. mă rezum la părerea pe care mi-o formez eu în dialogul direct cu personajul respectiv. mersi oricum pentru intenție și idei.
    @doarf
    ete cum te-ai descalificat în a fi un partener de dialog viabil prin simplul fapt că ești exact cel care se ascunde după cireș, cocoțîndu-se în el :))), prin a te băga în seamă în replica (a câta oare?) care nu te viza, dar de care te-ai folosit (repet, pentru a câta oare?) pentru a răspunde, chipurile, pe sistemul bate șaua, să priceapă iapa.
    te rugasem să-mi lansezi clar întrebările rămase fără răspuns, chit că n-ai fost capabil să răspunzi din prima la o singură întrebare (deci, trecînd cu grație peste dublul standard), dar nu ai făcut decât să preiei haotic citate întregi, amestecate, fără sens și logică, și care, te rog încearcă să pricepi, p l i c t i s e s c.
    mulțumesc pentru dialogul chinuit el, așa, dar ne oprim aici. evident, ca un mascul alfa invocat nejustificat și tristuț, sunt convinsă că o să ai eleganța ultimei replici.
    savureaz-o pe deplin!

   • DoarF zice:

    renata, intentionam sa-i dau lui Gigi o replica asa cum merita, dar asta inseamna destul de mult de scris, ca prea se face ca nu intelege. Intre timp, am avut o mica discutie la ea pe blog soldata cu cenzura(stergerea unui comentariu ofensiv dar de bun simt). Deci e clar ce sens ar mai avea continuarea discutiei in directia asta. Dar sunt dispus sa-l scriu daca esti interesata.

   • 03gg zice:

    doarf:
    renata, intentionam sa-i dau lui Gigi o replica asa cum merita, dar asta inseamna destul de mult de scris, ca prea se face ca nu intelege. Intre timp, am avut o mica discutie la ea pe blog soldata cu cenzura(stergerea unui comentariu ofensiv dar de bun simt). Deci e clar ce sens ar mai avea continuarea discutiei in directia asta. Dar sunt dispus sa-l scriu daca esti interesata.

    nea doarf,
    despre ce aberezi??! poftim? cenzura??
    minți cu nerușinare și, dincolo de faptul că nu-ți tolerez absolut deloc acest lucru, pot să-ți spun că ești jalnic prin acest patetic „spuse lu’ toa’șa!”
    îmi este jenă de rușinea ta și de mizeria pe care încerci s-o faci pe seama mea. clar?
    mica discuție este cea în care te rugam să-ți declini identitatea? perfect. am avut-o. dar să împroști cu minciuna sfruntată că ți-aș fi șters nu știu ce comentariu, nu-ți permit. ai ceva de spus, fă-o, tataie, dar ceva mai bărbătește.
    renata, nu-mi cer scuze pentru intervenție și, evident, nu aștept să primesc notă. pentru minciună iau foc și trosnesc pe oricine o comite, inclusiv în direcția mea. mersi.

   • Mă, io ți-am zis că pe blogul tău se întâmplă lucruri când vrei să postezi un comentariu.

   • Dacă e în stilul tău, nu m-aș da în lături să-l citesc!

  • DoarF zice:

   >nu ne suprapunem în comentariii, eu doar îți răspund la fiecare replică pe care o dai.
   mesajele de la 6:29 pm sunt elocvente pentru ceea ce am vrut sa semnalez prin „suprapunere”. O sa intru mai tarziu sa raspund. Orice modalitate in care ne fie clar cine la ce raspunde este ok.

   • 03gg zice:

    scuze, nu am înțeles ce ai vrut să transmiți în comentariul de mai sus.
    rezumă-te la ce a rămas neclarificat, pls.
    mersi..

   • DoarF zice:

    O sa raspund pe calupuri de probleme luate din mesaje diferite

    >rezumă-te la ce a rămas neclarificat, pls.
    >încearcă să fii concis fără a mai invoca pe altcineva, spusele, nuanțele, impresiile, subtilitățile.
    >te rog mult, ajută-mă doar cu un da sau nu.
    Da-mi voie sa raspund cu ce-mi trece prin cap, ca asa e frumos intr-o discutie, sa si asculti nu doar sa ceri.

    >ai dat două la rând (sincer, nu știu de ce nesiguranța asta, când așteptam să daci o simplă citare a unor spuse considerate jigniri),
    Tu ai dat primele replici la rand(la 5:48 pm si la 6:00 pm). Eu am inceput primul comentariu inainte de 6. Dupa ce l-am publicat(6:10 pm), am observat ca ai mai publicat unul, care desi era destinat renatei, ma implica in mod direct. Si ti-am raspuns la el, mai ales ca tu ai ignorat toata argumentarea renatei si ai pus, fara pic de argumentare, eticheta de „fortare”. Si am venit sa intaresc acele argumente(pe care mi le asum) ale renatei cu altele, ca se pare ca asta iti doreai sa auzi de la mine.

    >înțeleg că rămâne să argumentezi doar ideea de jigniri.
    Nu, nu ideea de jigniri, adica mai multe la numar. Una singura. Un singur comentariu care jigneste. Si ai primit deja MOTIVE pentru care acel comentariu este o jignire, din perspectiva enuntata.

    >nu și insistența de a jigni.măi, tot e bine că am lămurit o chestiune (pentru care nu se pune problema că ți-aș sugera, nu știu, să o retragi sau să-ți ceri scuze. asta rămâne la latitudinea conștiinței tale).
    Am recunoscut de la prima sezizare ca nu am fost exact in exprimare. Ca tot a fost o discutie despre sensul consacrat al cuvintelor, cuvantul „insisti” a fost gresit folosit. Corect ar fi fost „De ce vrei neaparat sa jignesti?” In sensul acesta a fost scris acel „insisti”. Corectia asta este ceea ce spune constiinta ca trebuie sa fac.

    >app, ca idee, chestia aia cu masculul alfa cum ai cataloga-o în economia discuției?
    Te rog sa-mi permiti sa clarific acest aspect DUPA ce raspunzi tu la problema PS-ului(mesajul de la 6:10 pm). Ca asa e elegant, nu?

   • 03gg zice:

    @doarf
    te rog, sper că nu vrei să m-apuc să caut minutele nu știu căror comentarii și să scotocesc după un posibil răspuns la ce te-am întrebat. cred că puteai foarte clar să-mi spui ceva de genul: mi argo a jignit aici, când a spus asta.
    că mi-am adus aminte: ești cumva părintele ăla jignit de papi la postarea aia în care renata, la o adică, jignea masa de mămici imbecile care stâlcesc cuvintele ș.a.m.d.? acolo am intervenit în același sens: un user jignea flagrant un alt user pentru că primul s-a simțit ofensat de părerea celui de-al doilea despre un subiect lansat în dezbatere.
    de-aia aici am vrut să înțeleg unde și cum și pe cine jignea @mi argo. nicio problemă, nu insitst. rămân constantă în valorile mele și da, intervin unde consider că se comite o nedreptate care-mi lezează sistemul de valori. de-aia merg și în piață, btw.

   • 03gg zice:

    evident, acel jignea masa de mămici este între ghilimele.
    papi s-a grăbit atunci să se simtă jignit de o realitate.

   • DoarF zice:

    >te rog, sper că nu vrei să m-apuc să caut minutele nu știu căror comentarii și să scotocesc după un posibil răspuns la ce te-am întrebat.
    daca nu ai tinere de minte fata de ce discuti intr-un thread, poti sa te intorci inapoi in discutie si sa identifici comentariul. Timpul este doar elementul de indentificare si a fost necesar deoarce nu prea intelegeai la ce ma refer.

    >cred că puteai foarte clar să-mi spui ceva de genul: mi argo a jignit aici, când a spus asta.
    si exact asta am spus:
    Tu: de curiozitate, arată-mi, te rog unde s-a comis asta
    Eu: In comentariul la care am raspuns.

    >că mi-am adus aminte: ești cumva părintele ăla jignit de papi la postarea aia în care renata, la o adică, jignea masa de mămici imbecile care stâlcesc cuvintele ș.a.m.d.? acolo am intervenit în același sens: un user jignea flagrant un alt user pentru că primul s-a simțit ofensat de părerea celui de-al doilea despre un subiect lansat în dezbatere.
    Nu ma recunosc in descrierea facuta. Dar poti sa aduci un link(sau ceva similar) sa-ti confirm sau infirm in mod clar. Dar, da, am avut o contributie la acel post al renatei.

    >de-aia aici am vrut să înțeleg unde și cum și pe cine jignea @mi argo. nicio problemă, nu insitst. rămân constantă în valorile mele și da, intervin unde consider că se comite o nedreptate care-mi lezează sistemul de valori. de-aia merg și în piață, btw.
    Sincere felicitari

   • 03gg zice:

    scuze, nu erai tu. era vorba despre @i am we are.
    în rest, îți place să scrii mult..
    nu mi-ai răspuns arătîndu-mi exact jignirea (nu doar ce ai considerat tu a fi jignire) pe care ți-a/v-a adus-o userul @mi argo. nu mai este nevoie. la a treia încercare eșuată, renunț.
    mulțumesc.

   • DoarF zice:

    >scuze, nu erai tu. era vorba despre @i am we are.
    Scuze acceptate. Daca mai tin minte eram pe partea cealalta a baricadei. Daca asta inseamna ceva pentru tine…
    >în rest, îți place să scrii mult..
    Avand in vedere de cand bantui prin gara sunt convins ca multi ar spune ca nu prea. Si le-as da dreptate.
    >nu mi-ai răspuns arătîndu-mi exact jignirea (nu doar ce ai considerat tu a fi jignire)
    Stai ca nu-ti inteleg logica. Ce am considerat eu ca este jignire nu este suficient? Vreai sa vorbesc in numele altora? Vreai sa-ti arat JIGNIREA? Ca si cum eu as fi vre-un dumnezeu sau cel putin detinatorul adevarului universal si sa-ti arat JIGNIREA, aia universala la care se inchina cu veneratie orice muritor?

 22. Mi Argo zice:

  doarF: nu cititi comentariile mele, nu faceti referiri la ele ci la alte comentarii sau texte de prin presa preferata. va indemn sa comunicati intre dvs pe temele pe care singuri vi le propuneti, cu axiomele de care dispuneti.

  • DoarF zice:

   Avand in vedere ca ne lasam impresiile la aceeasi gazda, este putin mai greu. Si nu este de preferat. Personal, consider ca intreruperea comunicatiilor intre persoane este cea mai proasta modalitate de a depasii diferentele inerente dintre oameni

   • 03gg zice:

    nb! a depăși,/i> – cu un singur ‘i’
    cp.
    p.s. apreciez deschiderea la dialog/comunicare la nivel teroretic și personal.
    hai s-o și aplicăm.

   • 03gg zice:

    scuze pentru aspectul italizat. am uitat o paranteză pe-acolo. a se citi:
    nb! a depăși – cu un singur ‘i’
    cp.
    p.s. apreciez deschiderea la dialog/comunicare la nivel teroretic și personal.
    hai s-o și aplicăm.

   • DoarF zice:

    O aplicam, dar hai sa o aplicam intr-un mod corect. Nu imi doresc o demonstratie de cine e mascul alfa in subtilitati de limbaj.

   • 03gg zice:

    @doar f
    că uitam: un mascul alfa niciodată nu afirmă asta despre el, nu dorește să iasă în evidență că ar fi mascul alfa, nu invită la întrecere chiar și prin patetica negație.
    el doar este. și nu știu dacă maxim 10% din bărbați pot fi recunoscuți ca fiind așa ceva.

   • DoarF zice:

    >că uitam: un mascul alfa niciodată nu afirmă asta despre el, nu dorește să iasă în evidență că ar fi mascul alfa, nu invită la întrecere chiar și prin patetica negație.
    Daca ai citit(ai tinut minte) ceea ce ti-am scris, ti-am promis ca o sa-ti raspund la aceasta chestiune dupa ce primesc un raspuns(si ai intrebarea la tine pe profil)

    Daca asta e cheia in care vrei sa interpretezi spusele mele, foarte bine. Dar te rog sa nu-mi arunci in fata ca ai avut „un dialog” cu mine.

  • klaus zice:

   Parca-ș comenta și eu despre axiome ceva. Mai exact despre cine le susține. Dar dacă am reușit să reduc filosofia la inexistență mă și tem să mai deschid gura.

 23. 03gg zice:

  renata, vino aici, te rog, cu ce vrei să-mi transmiți. acolo unde mi-ai lăsat replica am plăcerea dialogului cu @doarf și nu vreau s-o încurc (sau să-l încurc (!?), căci mi-e neclară remarca aia cu masculul alfa; recunosc, mie mi-a dat impresia că este femeie, poate fi sau nu, dar prin afirmația aia ciudată mi-a transmis cum s-a poziționat. în fine, o să mă lămuresc direct cu userul respectiv)
  explică-mi ce înseamnă luatul de la zero. am crezut că mi s-a părut, dar acum chiar îmi transmiți ceva.. bizar. lămurește-mă, te rog.
  ‘ce-ți poate pielea’.. hmm.. ȘI asta îți sună aiurea, peiorativ, nașpa sau ce?!

 24. Mi Argo zice:

  am comentat sub acest post doar pentru ca el e total diferit de tot ce mai citisem înainte.
  dacă textele anterioare erau echilibrate si bine scrise, prima calitate s-a pierdut brusc aici. schimbarea de paradigma fiind mai mult decât frapanta, am făcut doua sau trei tentative de reechilibrare. textul renatei pune o etichetă surprinzător de jignitoare pe câteva zeci de mii de necunoscuți (între timp câteva sute de mii) care își exprimă adeziunea la valorile morale încălcate în mod flagrant prin gestul abominabil al guvernului dragnea-grindeanu. eu însumi fac parte din acest grup dubios de pierde-vară iarna, de „noi și tineri, (care) încă mai cred că ambalajul ciorapilor ADESGO mustește de mesaj sexual”. prin urmare, un pic handicapați mintal sau măcar spălați pe creier. ba chiar ușuratici și idioți, dacă mai încape: ” Oamenii care se strâng azi în piețe mie îmi amintesc de câștigătoarele concursurilor Miss Univers, niște produse maleabile și ușor dresabile… etc”. încasez și palma asta, ce mai contează, pentru că mult mai important e să nu accept terfelirea numitelor valori morale. altfel spus, în ciuda jignirilor și manipulărilor venite de peste tot, continuu să mă adun cu oamenii, animalele și copiii din piețe. rezistăm.
  pe de alta parte, cum „nu-i frumos sa vorbești de funie în casa spânzuratului”, o sa mă tac de acum înainte pentru că mă simt depășit de temele de conversație propuse, gen cât de proastă e codruta, ce aiurea e nicusor sau ce interesant e buletinul meteo.

  • Mi Argo, câți dintre oamenii care merg în Piață au citit cu ochii lor ordonanța de urgență? Câți au cunoștințe juridice suficiente ca să știe cum se aplică? Doar aceia care știu care sunt hibele și dedicațiile textului de lege ar trebui să fie în piață. Poate că tu te numeri printre ei. Dar mi-e greu să cred că 30 -70 de mii de oameni au citit, au înțeles și s-au inflamat.
   După părerea mea zgomotul asurzitor al pieței acoperă zbuciumul interior al Codruței care deja a comis și comite abuz în serviciu și în somn și o aruncă într-un con de umbră unde se repliază, câștigă timp sau, pur și simplu, e dată uitării. Din punctul ăsta de vedere, Dragnea, cu graba lui inconștientă, e chiar salvatorul ei.
   Comparația cu tinerii înfierbântați de coperta ciorapilor se referă la a te entuziasma la prima impresie. Comparația cu domnișoarele Miss Univers sugerează apetența de a milita pentru lucruri pe care nu le-ai aprofundat, dar sună bine să le ai drept obiective.
   Dacă Piața s-ar fi adunat împotriva politizării DNA-ului era într-adevăr un gest de democrație și maturitate.
   Uite că am greșit: codruța nu e proastă, e diabolică, lipsită de scrupule, infectată de pofta de putere mai rău ca Dragnea. Nicușor Dan, ăsta da, e o momâie, o marionetă care funcționează motivat de recompense personale.
   Am mai zis și repet: chiar dacă avem păreri opuse despre evenimentele de-acum, prețuirea mea față de tine rămâne aceeași.

   • 03gg zice:

    ca să te parafrazez, până îți va răspunde @mi argo (cu toate că am feeling-ul că nu o va mai face aici), te-ntreb și eu un singur lucru: cât de mult te simți în siguranță și reprezentată de acest guvern, în acest moment, după data de 31 ianuarie 2017?

  • 03gg zice:

   @mi argo
   felicitări! ai reușit să spui mult mai clar ceea ce voiam eu să exprim și să transmit prin acel deranjant ce-ți poate pielea. nu dezvolt. mersi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s