Cutioara

Sluga numărul 2 sau Birjarul, cum îi place lui să-și zică, de când îi amintește de o sută de ori pe zi: „Cine te-a adus acasă, Frumusețe? N-am fost eu Birjarul tău?”, pigulește ceva la calculator. E o liniște ca pe vremea când n-aveam pisică, ba chiar mai rău, fiindcă și eu pun niște vase în dulap pe mute și la ralanti, nu cumva să se prindă Cooperativa Blănoasă Ochiul și Timpanul că umblu prin zona interzisă.
– Milișor, ce faci, tati, acolo? – îl aud pe Birjar.
Nu știu de ce-o mai întreabă, că după rîc-rîc-urile furioase, clar că-și ascute ghiarele pe gentuța laptopului, special aruncată pe jos, ca să aibă fata cu ce se distra.
După o vreme, iar:
– Mili… Milișoruuu… ce face păpușica acolo?
Liniște.
– Mili, te-ai ascuns, puișor?
Tăcere. Și imediat:
– Nu, iubito, n-ai voie acolo!… Nu Milișor! Nu, nu, NUUU!…
Și peste ultimul strigăt de NU se aude un zdrong-zdrang-bum-buf-hodoronc, de-mi înțepenește sângele în vene.  Mă tem că s-a prăbușit balconul în grădină. Al nostru sau al vecinilor de deasupra. Stau neclintită și aștept, făcându-mi de lucru cu șevetul de bucătărie.
După cât de nervos e Birjarul, îmi dau seama că nu vecinilor le-a căzut balconul. La noi s-a doborât ceva, care a mai antrenat câteva chestii în cădere. Mă furișez până în prag și arunc o privire scurtă: lampadarul împrăștiat pe podea – daună totală.
Deci, slavă cerului, balconul e la locul lui, caloriferul emană căldură, nu ne-a făcut mama cu lampadar, altceva s-a defectat în cădere. O fi vreo cutioară de-aia mică, plină de electronică, victimă colaterală?
Aia e! Cutioara. Și, după tonul pe care zice Birjarul – „Milișor, ai belit pula!… Ia, că te internez la mă-ta, în sufragerie.” – e o cutioară scumpă, de câteva sute de euroi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în amintiri, pisici și alte lucrușoare, strict autentic, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Cutioara

  • Mă bucur că te-ai râs. Eu mă râd zilnic, de 20 de ori pe zi. Dacă aș scrie zilnic ce „nenorociri” ni se întâmplă de când și-a tras Mili casă cu servitori, ar ieși roman fluviu. Și titlul ar fi o parafrază la „Diavolul se îmbracă de la Prada” – Diavolul te face să râzi.

 1. clujanu zice:

  Cred că avean fo 18 ani când mi-a căzut in mână -12 scaune-.Am fost devastat când a pierit fiul supusului turc.După o vreme scotocind prin biblioteca am găsit -Vițelul de aur-.A fost unul din momentele de fericire adevărată. Ultima o recitesc,aproape, in fiecare concediu.
  Multumesc cămi-ați adus aminte!

  Acu despre cutii. Păi face chinezul altele, si chiar mai ieftine! Să căutați pe Alibaba!

 2. Drugwash zice:

  Ştiu eu pe cineva care şi-a bătut copilul de i-a sunat apa-n cap fiindcă a vrut să prindă un porumbel să-l vadă de aproape şi, neîndemîntic fiind, i-a smuls o pană din aripă. Era un porumbel foarte important. Copilul – dă-l naibii, un cretin.

 3. papagigli zice:

  Ai lasat mamele si ai trecut la tati? 😆 Bine cel putin ca esti mai indulgenta cu ei.
  Eu oricum imi pusesem vesta antiglont si cagula pentru a-mi proteja zonele vitale 😆

 4. Ioana Maria zice:

  Pana la urma se impaca ei, este suficient ca seara la televizor sa se strecoare mica felina in bratele lui.

 5. Hercule zice:

  La mine a fost cam la fel, și am dus-o de la bloc la curte (la bunică-mea). Demult… 🙂

  „Numere speciale”: urcatul pe perdele, pe brad („pom de iarnă”), săritură „dintr-o bucată” de pe podeaua balconului pe balustrada metalică lată de trei degete (etaj „mare”, și când ne apropiam de ea sărea înapoi, „n-avea încredere”).

  • Hercule zice:

   Dacă apartamentul este la etajul 1 iar dedesubt este spațiu verde fără trafic și vecini înțelegători și nu-i parter înalt, se poate pune o „scară de găini” (o scândură de vreo 4m pusă oblic la geam, și cu trepte din scânduri mai mici din 30 in 30 de cm). Iar la geam un mic refugiu, „palier”.

 6. Pingback: Anunțul mortal | Gara pentru noi

 7. Pingback: Call of Duty | Gara pentru noi

 8. Pingback: Dobitocul de pisic (3) | Gara pentru noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s