Diavolul nu e doar negru, e și catifelat.

Citeam ceva, pe monitor. Ce lucru rău făceam? Citeam. Pentru prima oară în dimineața asta, pacea și liniștea țeseau un văl fin, ca ăla care se-nfășoară pe băț, suflat de vântul fierbinte al mașinăriei de făcut vată de zahăr. Aproape că auzeam viori cântând în creierul meu, de-atâta liniște și pace. Îngerașul ședea, manșon de blană, la poalele tastaturii și mi-am zis că nu-i mare deranj să-l mângâi. Atâta cumințenie trebuie, cumva, recompensată. N-am trecut de două ori cu palma peste el, că a pornit centrala de la Fukușima, la capacitate maximă. L-aș fi mutat pe genunchi, terapeutic, că-mi scârțâie unul, de când cu gerurile astea, dar prea era mulțumit de situație și l-am lăsat acolo, lângă tastatură.
Pe urmă nu știu ce s-a întâmplat, că manșonul a oftat a bine și textul meu s-a răsucit la nouăzeci de grade. Nu că n-aș fi putut citi mai departe, dar nu-mi permite spondiloza să stau cu urechea stângă lipită de umăr, prea mult. Totuși am stat, până am dat restart de patru ori. Scrisul, tot sculat în sus era.
– Îngeraș, zic, ce paștele mă-tii ai făcut, că nu e original. Și Grișka i-a vărsat lui Vero ecranul. Chiar nu ești piua-ntâi la nenorocirea asta.
Îngerașul torcea mai departe, sculuri nucleare. Am pipăit nițel pe sub el, să văd unde atârnă mai greu. În zona Ctrl-Săgeți.
Mi-am mai rupt o dată gâtul, să-l întreb pe Google cum să revin la imaginea inițială. Cică cu Ctrl-Alt-Săgeți. Am mânărit de câteva ori, până s-au așternut rândurile ca lumea, paralele cu linia orizontului, cu căciulile de la ă și î puse omenește, pe capul literelor.
Între timp, Îngerașul s-a retras pe canapea, la somn de voie. Inofensiv.
Dar mie nu-mi iese din cap întrebarea: de unde știe el, despre tastatură, mai multe decât știu eu?  20170102_195536

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, amintiri, glume bune, jurnal, pisici și alte lucrușoare, strict autentic, Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Diavolul nu e doar negru, e și catifelat.

 1. Vero zice:

  Magna cum laude – de la Grişka pentru Milli, fiindcă el descoperit la o vârstă mai puţin fragedă decât a ei cum se fac scamatoriile astea. 🙂

 2. nostrastella zice:

  … prea multe pisicisme pt mine !

  Şi chiar nu vreau să fiu părtaşă la primul … sex ori naiba ştie ce viol neprogramat ; or fi martori la aşa ceva ? cre’că nu !

  So ,
  cu primul tren (sper că de oameni 😆 ) m-am cărat .
  brrrrr

  (ps : DA ! îmi plac animalele . toate .
  da’ rămâne cum am stabilit : PÂNĂ LA UŞĂ , în pana mea !!!)

  M’auuuuuuuuu !

 3. Hercule zice:

  Tastatura că tastatura, da’ atenție mare cu țeava de pexal de la calorifer, că dacă mai sare mult pe ea o face să curgă și „rezolvă” blocu’ 😳 (bun, deși înțeleg c-ar fi la parter sau etajul 1).

 4. Drugwash zice:

  Nu ştiu dacă ai văzut Inu to watashi no 10 no yakusoku. Poate Milli se pregăteşte să te ajute aşa cum Socks a ajutat-o pe Akari cînd avea torticolis. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s