Să fim optimiști!

Cică vine un ger de-ăla rău, cum numai încălzirea globală poa’ să aducă. Cu minus douăzeci de grade în creștetul zilei.
Clicuiesc și eu pe saiturile cu prognoze, doar-doar oi găsi unul care să mă mintă frumos: Cetățeni, stați liniștiți la locurili voastre, pământul românesc e sacru, nu ne lasă el, Zamolxis, de izbeliște, că nu-l lasă Dan Puric să ne lase, deci, oricât de frig ar fi, n-o să crape pietrele, la noi e Sarmisegetuza, la noi e Peștera Polovraci, pe sub noi trece coridorul secret care leagă Babele de Sfinxul Egipțian, în ultimă instanță, trageți căciulile mai pe urechi și rămâneți în case. Până trece.

N-am găsit. Din toate prognozele, vine un frig care te bagă în balamuc. Băi, deja mă simt atât de înspăimântată, că am luat-o pe calea ailaltă: aia neștiințifică, unde pui „f” în loc de „g” și ajungi – ați ghicit! – la profeții. Acuma, după atâta vechime în spaime, panici și angoase, vă imaginați că manageriez (exact ăsta era cuvântul!) destul de bine automedicația. Deci, ignor glaciațiunea de săptămâna viitoare, care se poate lăsa cu șosele-oglindă și cu un sâsâit de șarpe în ochiul aragazului și mă las furată de lovituri muuult mai grave și mai sigure, doar că nu sunt localizate în timp: Părintele Arsenie Boca a prezis că Bucureștiul va fi șters de pe harta României în urma unui cutremur incredibil. „Se va oua de două ori”, iar la a treia ouare, marele oraş va fi şters de pe faţa pământului pentru păcatele lui.
Subtitlul ăsta a apărut pe saitul româniatv.net, cu o mică greșeală de tipărire, dar nici nu contează, am corectat-o.
Vasăzică, fie gerul cât de greu, unde e orașul meu?
Am parcurs tot textul, fiindcă nu înțelegeam de ce nostradamusul autohton îi zice cutrmurului ouare. Că ouarea e de bine, ca nașterea… Pe urmă, textul sare la alte alea, că Boca a prezis nu numai cutremurul final,  dar a explicat cauza producerii lui: fiindcă am înlocuit zdreanța roșie, comunismul, cu semnul fiarei, 666, capitalismul mason. A treia ouare e pedeapsa că am făcut asta.
M-a luat cu cald!  Suntem vinovați oricum. Și dacă am făcut pasul înainte, și dacă am fi rămas pe loc. Pasul înapoi era identic pasului înainte: tot capitalism.
M-am distrat nițel cu finalul  – „dreptatea și bunătatea va învinge și abia atunci oamenii pot spune că trăiesc liberi și fericiți”  -, pentru că, să dai două chifle gramaticale în ultimul rând al articolului tău plătit pe româniatv.net și încă să scrii acolo, e semn bun: nici gerul nu te va distruge și nici a treia oauare a pământului.
Prin urmare,  nici pe noi.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, mai prost decât ai fost proiectat, mizeria umană, o ţară frumoasă, păcat că e populată, părerea mea, strict autentic, Uncategorized, ştiri de neştiut și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Să fim optimiști!

 1. Drugwash zice:

  Îţi dau două acronime: H.A.A.R.P. şi G.W.E.N.. Dacă te ţine schinarea la teoria conspiraţiei caută informaţii underground şi-ai să faci legătura imediat.
  Şi-ţi mai dau un sfat: nu mai citii mizerii de site-uri româneşti. Mai bine joacă-te cu Milli cît e mică şi dornică de afecţiune. Şi în viaţă, mai ales.

 2. papagigli zice:

  E, acum cred ca intelegi de ce ma uit doar la reviste si filme porno. Acolo nu vezi si nu auzi prapastii d-astea. Acolo toata lumea-i binedispusa, cordiala, prietenoasa, chiar foarte prietenoasa si cu chef de viata. Ba mai mult, sunt convins ca toti sunt credinciosi ca numai Yes … Jesus! si Oh my God! auzi. Ce sa-ti mai spun, e o concordie deplina cu semnificatii foarte adinci. Ca sa nu mai spun ca acolo-i totdeauna cald, de nu poti sta imbracat iar cutremurarile la care participa ambele „placi tectonice”, sunt placute, pe masura si nu distrug orase.
  Dar in ceea ce priveste teoria clarvazatorului Gore, pot spune ca aici sunt deja fo -7 cu bataie spre -12 din cauza crivatului care ne vine de la pol, ca astia, sa-i fut, n-au nici macar o movila de pamint sa ne desparta de zapezile vesnice. E o cimpie cit vezi cu ochii. Ca daca Pamintul asta ar fi fost plat, sigur vedeam steagul infipt de Amundsen. 😉

 3. Lotus zice:

  Păi da, de mâine vine frigul. Eu știam asta de la începutul săptămânii.

  Dar nu trebuie să intri pe site-uri de prognoză meteo. Poți face mult mai simplu, cum am făcut eu. Am intrat pe google.ro și am scris „meteo”. Atât. Iar Google mi-a afișat, deasupra rezultatelor, un grafic cu vremea din orașul meu, pe ziua în curs și pe următoarele 7 zile.

  După care, când am văzut gerul care vine de mâine, am căutat site-uri de prognoză meteo.

  • Drugwash zice:

   … sau poţi instala addon-ul Forecastfox (fix version) valabil pentru Firefox, Pale Moon, SeaMonkey şi ai prognoza permanent în browser. 😉

  • Lotus, am tot sperat că-i o greșeală, de-aia m-am dus pe cele mai specializate și credibile saituri și tot cu minus, tot cu minus…
   Și totuși e nițel exagerat. Cel puțin azi a fost frumos, școlile n-au început încă, se circulă la limita plăcutului. Mă tem că punerea asta în gardă pentru grozăvii meteorologice ce au să vină mai degrabă ne panichează, decât să ne pregătească.

 4. psi zice:

  am pornit dimineață pe uliți știind că e ger. n-a fost. să încerc mai târziu sau mai la vară? 😀

 5. castanman zice:

  Renata, mi-ai futut si mie un dezacord acum ceva timp pe blog, dar sa stii ca nu sunt eu ala din spatele stirii de pe saitul Realitatii 🙂

 6. g g zice:

  .. că mi-am adus aminte de ceva spus de un amic de departe (să mor io dacă am găsit o descriere mai mișto ca asta):
  „A nins azi. Eram pe highway și am văzut iarna în față! Am intrat în ea și după 500 m am ieșit; când am ajuns acasă, era iarnă… probabil că rămăsese crăcănată pe masca mașinii și a căzut moale, jos, când am frânat”

 7. g g zice:

  deci, să fim serioși!
  ger până la -20° în capitală?!
  și-o madam firea penibilă care închide școlile o săptămână întreagă pe motiv de.. iarnă?!
  plus scosul la dat zăpada a deținuților și sportivilor pe motiv că a depășit bugetul de deszăpezire de anul ăsta? băi, deci tanti asta se aude?
  da’ noi, noi, auzim? mai auzim??!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s