Penultima zi a anului

La Prăvălie.
Azi am vândut tot raftul de antigripale. Am, în minte, toate tipurile de muci galbeni-verzui, sangvinolenți sau nu.
Aparent, am analizat mai multe secrete personale decât un duhovnic bărbos. Numai că eu am analizat doar confesiuni despre secreții.
Pe la ora unșpe, deja știam cum mu(n)cește ultima viroză combinată cu o suprainfecție bacteriană. Cum intra unul, mă lipeam cu spinarea de rafturi și-mi țineam respirația: nu mai voiam muci noi, recombinați genetic, peste mucii personali.

La 1:35 p.m. a venit Doamna Judecător.
A cumpărat capsule de lavandă și de coenzima Q10 pentru câini. De trei sute de lei.
– Câți aveți?
– Nu știu, să mă gândesc… Alea două băbuțe care stau în casă, dar alea iau numai suplimente americane…  Ion, Vasile, Urecheata și ceilalți patru… Nouă.
– Nouă?! Nu sunt prea mulți?
– Nu, păi curtea are patru mii de metri pătrați. Abia reușesc să păzească pontonul.
– A!…
– A, și păducel pentru tâmpitele astea două care stau în casă.  Patru cutii. Păducelul românesc e mai bun.

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, amintiri, d'ale Prăvăliei, jurnal, o ţară frumoasă, strict autentic, ştiri de neştiut și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Penultima zi a anului

 1. Ce bine e duc câinii ăia :))

 2. Mi Argo zice:

  nu pot sa cred că a venit în persoană când putea sa trimită vreun tâmpit. faci literatură sau viața bate ficțiunea?

 3. Mi Argo, întotdeauna vine personal. Măcar o dată pe lună. E genul care n-are încredere în slugi decât ca să dea cu mopul, dar nici atunci. Covoarele le șterge PERSONAL cu ulei de lavandă. 🙂
  Viața bate ficțiunea, iar ce-am povestit eu aici e o fărâmă. Problema e că, dacă un scriitor ar vrea să folosească un asemenea personaj, ar fi un eșec total. Personajul n-ar avea credibilitate. Dacă te uiți în literatură, exact asta observi: poveștile de succes se bazează pe clișee. Personajele trebuie să fie oarecum previzibile, digerabile, să nu se abată prea mult din clișeu. Cu cel mult 10%, pentru nota de originalitate.

 4. Drugwash zice:

  Înfloritoare afacerea cu criminali şi infractori. Cine ar vrea să scape de ei definitiv (într-un fel sau altul), cînd totul merge atît de bine (pentru unii anume)…

  • Doamna judecător lucrează pe drept civil, am impresia că pe comercial (?!). N-are treabă cu borfașii violenți. Cred că judecă spețe între firme, între persoane fizice care nu cad de acord asupra împărțelii averilor (mari). Salariul unui judecător cu vechimea ei e amețitor. Și nu e genul care ia șpagă. Așa pare.

   • Drugwash zice:

    Mnoh, n-am stat să enumăr toate categoriile posibile de „încălcători ai legii”, m-am folosit de simboluri. Şi nici nu vreau să intru acum în amănunte, că m-am trezit devreme şi-i soare afară. La şpagă nici nu mă gîndisem, parol! Sistemul are suficientă grijă de el însuşi în aşa fel încît nici să nu mai fie nevoie de „infuzii” externe decît, poate, în cazuri extreme.
    Ei, asta da meserie, nu farmacist! 😛 😀

    Hai, la mulţi ani cu sănătate şi spor în toate! O scărpinătură între urechi Prinţesei Milli! 🙂

 5. Spotting zice:

  Un an nou fericit! 🙂

 6. Samanu zice:

  Ti-am citit post ul pe jumatate. Esti geniala. Urmaresc constant patru bloguri: Gara, pitici, ggverb si trenduri economice. Multumesc pentru postari. Un an nou sanatos pt. c’a fericirea e relativa!

 7. papagigli zice:

  Foarte interesant Si nu glumesc. Eu daca vad o vinzatoare racita, fug ca dracu de tamiine. De fapt fug de toti racitii. Chiar si la serviciu. Amin sedinte daca vreun perticipant stranuta cu devotament.
  Zi merci ca n-ai cumparatori ca mine. 😉
  Miine sunt sigur ca nu voi mai bintui pe bloguri, asa ca-ti urez de pe acum un an nou cu satisfactii multiple si chiar nebanuite! 😉 Love you!

 8. ALM zice:

  Ei lăsați! Cât timp o să existe mucii, afacerile „farmaceutice” o să meargă brici! Ați ales bine meseria, toată economia poate să se prăbușească dar mucii vă vor scoate din necazuri.

  Pentru că anul a ajuns „la cumpănă”, așteptându-l pe cel nou, pentru viitor vă doresc un sincer:
  LA MULȚI ANI! Și dacă se poate să fie ca o șaormă, respectiv cu de toate!

 9. zazania zice:

  Principessa, iti urez in anul care vine maxima inspiratie! Sa scrii o carte despre Milli si alte personaje pisicesti. Te iubim, eu si morocanosul Rug, motanul care se plimba noaptea pe acoperisuri.

 10. castanman zice:

  Multa liniste, Renato! Restul putem cumpara de la Dragonul Rosu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s