Noapte bună, Margo!

Dacă așa ai vrut tu, să te duci la culcare la cinci dimineața…
Încă puțin și se lumina de ziuă. Ai ratat primul troleibuz care icnește în stația din fața ferestrei tale. Ai ratat doi-trei guralivi afumați care sărbătoresc începutul duminicii cu o ultimă cutie de bere, de fapt prima pe ziua de azi. Ai ratat momentul când vine SMURD-ul pentru altcineva din bloc și tu stai atârnată peste balcon, să înțelegi cui, ce, de ce i s-a întâmplat.
Băi, mai știi cât de arțăgoasă m-ai întrebat – Ce caută mașina de pompieri?! Era doar o biată bătrână, de la etajul șapte! Infarct, cred…
Ei, n-am știut atunci să-ți răspund ce dracu’ caută mașina de pompieri. Acum știu. Caută să intre pe geam, când tu ești încuiată în casă. Asta caută. În pizda ma-mii lor de pompieri, care au venit în patru minute, degeaba!
Și mai știi ce ți-am zis? Ți-am zis – Da’ tu ce pizda mă-tii cauți pe balcon, la cinci dimineața, ce cauți pe palier, să vezi tu cum o coboară cu targa?! Bunginește-te în pat, dacă n-ai somn și uită-te la televizor. Da, la teleshopping. Cumpără-ți o tigaie de-aia care gătește singură. Sau citește ceva…

Azi am găsit, deschisă, sub ochelarii tăi de citit, cartea pe care o citeai. Istoria Franței. Păi asta ne durea pe noi acum, Franța?
Toată viața ai crezut că, dacă ai fi parașutată în mijlocul Parisului, tu ai rămâne acolo, că te-ai descurca perfect. Zău? Te-ai fi descurcat perfect? Păi tu nu te-ai descurcat pe strada ta, cu pompierii.

Nici nu știu ce să-ți spun, Margo!
Noapte bună?
Bună dimineața?

Ci-că e musai să pleci cu o iconiță pe piept. Nu te bucura, că nu e în Franța.
Dar, de dragul tău, o să decupez harta Franței din Atlas și-o să și-o lipesc pe spatele iconiței, ca să fiu sigură că te descurci.

Reclame
Acest articol a fost publicat în aminriri, părerea mea, strict autentic, ştiri de neştiut și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

20 de răspunsuri la Noapte bună, Margo!

 1. Ana G. zice:

  Condoleanțe… Nu ştiu ce se mai poate spune în astfel de momente. Din ce am citit pe aici, a avut o viață plină, interesantă. Şi, cumva, poate e mai bine pentru amândouă că nu a suferit timp îndelungat. Dacă spun tâmpenii te rog să mă ierți. Toți cei care te iubim îți suntem alături cu sufletul.

 2. Drugwash zice:

  Poate-ai să mă crezi cel mai tîmpit om de pe pămînt – şi zău că n-ai greşi, într-un fel – dar încearcă să vezi în mintea ta un scenariu în care Margo a văzut ceva la teve în acea seară care, coroborat cu ce citea din carte i-a produs o revelaţie atît de imensă încît n-a putut-o cuprinde şi i-a fost fatală. Scrie povestea asta, o poveste poliţistă cu ramificaţii politico-economice, fă-o un best-seller. Şi dedic-o lui Margo. Scrie, futu-i pompierii mă-sii, scrie! De-acolo, din Eter, va fi mîndră de tine!

 3. Vero zice:

  Să-i fie somnul lin…
  Poate acum chiar e în Paris, într-un alt Paris, unde va rămâne pentru totdeauna, descurcându-se perfect…
  Şi cred că Drugwash are dreptate, scrie! Eu una sunt sincer convinsă că scrisul ajută.
  (Like-ul e pentru că-mi place cum scrii.)

 4. Cârcotaşu zice:

  Condoleanţe!
  Şi risc şi-un Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească!

 5. domnuio zice:

  Odihească-se în pace !
  A fost iubită și va rămâne în veci în inima ta !
  Condoleanțe,Renata !
  P.S ai un curaj și o tărie care-s de admirat
  …scrie,Renata,secrie,are dreptate Drugwash !!!

 6. fosile zice:

  Chiar şi cu un like îţi sîntem alături.
  Ne-om plînge dorurile împreună şi-om rîde la amintiri.
  Condoleanţe,Renata!

 7. ALM zice:

  Condoleanțe! Dumnezeu să o odihnească! Mai mult nu am ce scrie despre momentul celei mai grele rupturi din viața unui om – MAMA a plecat …

 8. krantz zice:

  Cu ceva ani în urmă, atunci cînd ai venit pe lume, Margo te-a întîmpinat cu un: ”Dar nu e momentul”. Acum, într-un arc peste timp, e rîndul tău să-i spui același lucru. Și deși toată călătoria voastră împreună s-a scurs, aparent, între două momente nepotrivite, sunt singur că a fost cea mai frumoasă. Ceva ce n-a văzut Parisul.

 9. DoarF zice:

  Noapte buna, Margo. Ai grija de tine, renata!

 10. Ioana Maria zice:

  Dumnezeu sa o odihneasca! Ai grija de tine.

 11. psi zice:

  condoleanțe, renata. și drum bun și lin, margo!

 12. Luminita zice:

  Plangi, renule, pentru ca ai de ce sa plangi. Si sunt sigura ca atunci cand lacrimile se vor mai imputina si durerea va incepe sa sa transforme in dor, vei putea sa iti continui drumul pe propria ta harta.

 13. Condoleante! Si o imbratisare maaare-mare, cat pana la Cer si inapoi.

 14. Fata Verde zice:

  Condoleanțe!

 15. Samanu zice:

  Condoleante..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s