A murit clovnul

N-a râs nimeni și nimeni n-a aplaudat. În fond, nu era un artist adevărat, era doar un circar purtând o cămașă cu burtă falsă și niște nădragi dungați, roșu cu verde, pătați, umpluți și ei cu o mare pereche de buci false. În loc de curea, avea un cerc de butoi sau ceva. Știți cum arăta? Ca o uriașă broască țestoasă bătrână și grasă care s-a-nvățat să umble pe picioarele de dinapoi, dar nu de tot, doar puțin, doi pași nesiguri, de pinguin, apoi o cădere pe burtă, iar doi pași, iar o cădere năroadă  și atunci toate patru labele scurte și boante băteau aerul ca și cum ar fi fost o miriapoadă. (Figură comică, poate, pentru  țâncii din rândul întâi, că părinților li se pare o viermuială mizeră, fără căpătâi). Poate că adulții zâmbeau și ei, strâmb, acru, jenat, ca să le fie puștilor pe plac neapărat dar, doamne, atâta scălămbăială cretină, doar ca să pregătești intrarea numărului de trapez ori ca să convingi leii să vină!… Nu, zău, chiar nu merita! Atâta prost-gust, atâta ușurătate!… Mai bine băgau publicitate.
Uită-te la el cum se rostogolește pe brâul de fier și dă din lăbuțele alea-n neant, apoi zvîrrr, către fundul scenei, năuc… Mai bine ieșeam la un suc și-un croasant.

A murit clovnul. Nu face știre. Popa îi cântă veșnica pomenire unui necunoscut slăbuț, palid și trist care n-a fost niciodată artist. Firește că nu mă duc la înmormântări. Nu mă duc!….
Moartea e hâdă.
Chiar dacă, pe când era viu, ne făcea copiii să râdă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în blog, experimente, literatură și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la A murit clovnul

  1. Drugwash zice:

    Păi ce atîta rîs, băi frate?! Nouă ne trebuie seriozitate! 😐

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s