Băăăi, mă lași?

De la primele ore ale dimineții se repetă, în televizor, super-știrea că a divorțat Băseasca, mezina. Adevărata știre ar fi fost peste 50 de ani, că încă e măritată cu Syda.
Oameni buni, din televiziuni, chiar sunteți nebuni?
Păi, abia uitaserăm că există.  Se căsătorificase, se mămicoșificase, dar ieșise din vizorul televizorului, din fericire. Dacă există vreun naiv care-și închipuie că s-a luat cu Syda din dragoste –  pace bună, voioșie!
Eu nu cred. Cred că niscai experți în finanțe au codoșlâcit evenimentul căsătoriei și tot ăia, când au virat conturile în alb, pe principiul vaselor comunicante, au zis – „Gata, Căpitane, vânt din pupa pentru fii-ta, poa’ să scape de imbecilul ăla.”
Nenorocirea e că, la cum arată, plus doi copii atârnați de fustă, o mai cere de nevastă doar Sfântul Duh.

Afara de cazul că reintră în politică. Pe cai europeni. Poate.

 

Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, glume bune, strict autentic. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

37 de răspunsuri la Băăăi, mă lași?

 1. Pingback: Iubirea adevărată e greu de atins | Simplu

 2. sorin zice:

  daca se supara pe lume o s-o faca tata si presedinte si primministru si atunci sa vezi cum stau pretendentii la poarta 🙂

  Apreciază

 3. Marian zice:

  Baai Renata ….FELICITARI mai frate !!! Esti singura dintre bloggarii pe care-i innoportunez cu prezenta mea virtuala care …a dat Dumnezeu sa se revolte impotriva acestei ” vesti ” , acestei ” stiri ” a televiziunilor ce seamana cu , chestia aia numita , picatura chinezeasca adica , o tortura . Acu’ pe bune : cat dracu sa-i suporte si ” amaratul ” ala de Syda , pe EBA si neamul ei…mai ales ca socru-su nu mai este presedinte ?????? Insa , daca Sfantul Duh nu va fi interesat de ea si plozii aia doi….eu ma ofer volintir pentru postul de padre di famigllia al lui EBA asa incat , daca ai vreo relatie mai apropiata cu ea sau cu tat-su , vezi si tu ….” fa-ma om ” 😉 !

  Apreciază

 4. sorin zice:

  off topic – Cartarescu zice pe fbuc- Poate c-or exista cărți la fel de bune ca ”As I Lay Dying” (câteva dintre ele scrise tot de Faulkner), dar carte mai bună nu există. Am citit Joyce, Musil, Durrell, Pynchon, Fuentes fără să simt că ar trebui să mă las de scris, dimpotrivă, cu dorința vie de-a progresa în lumina lor. Dar acum, când recitesc povestea, spusă pe zeci de voci, halucinantă, frământată, nebunească, grotescă, grandioasă și grea de-nțelepciune a lui Addie Bundren, cea pusă invers în coșciug pentru ca rochia să i se poată înfoia-n voie, și-a celor care-o cară spre liman prin pământ, aer, apă și foc, zău că nu știu ce să mai spun. Doar atât, poate: că îți vine să te lași de scris, într-adevăr, dar nu cu disperare, ci cu bucuria că se poate scrie așa. Ca în Kafka, să exulți că mântuirea există, chiar dacă știi că tu însuți nu vei fi mântuit.

  Apreciază

 5. Ar putea sa se egziste o esplicatie si pentru prostimea asta de presari. Daca ne vom reaminti cite divorturi TEMATICE am avut, in marile famiglii, in ultimii ani (cu unul dintre soti, ala care in urma divortului ramine cam cu camasa dupa el, cautat APOI de DNA), am putea suspecta ca urmeaza ceva interesant, in care cineva care urla dupe prejudiciu sa constate ca nu mai are ce recupera!
  Si-o sa-i stuchim, admirativ: io-ti, baaaa, la tzanc, parc-au stiut! Ma lesi?!

  Apreciază

 6. Cristian zice:

  Și pe mine mă scot de sărite cu astfel de știri, dacă nu au altceva mai bun, mai bine să tragă cortina până au ceva normal.

  Apreciază

 7. zazania zice:

  Draga, maritisul nu mai e la moda! O femeie frumoasa si desteapta poate trai bine- mersi si fara sa spele sosete murdare.
  Nu cred ca-i cazul Ebei, totusi gasculita asta si-a facut cu prisosinta datoria fata de parinti : a facut o nunta castigand doar intr-o noapte tot atatia bani cat o multinationala in cateva luni, le-a facut bunicilor doi nepoti cum si-au dorit, n-au decat sa-i creasca, a cochetat si putin cu politica satisfacandu-i orgoliul patologic al lui „papa”…eu cred ca va dori de aci inainte sa-si traiasca viata, probabil prin marile capitale europene , departe de ochii paparazilor.

  Apreciază

 8. Cârcotaşu zice:

  Ştie cineva adresa blogului lui Paul Adrian Ballea, trimis în judecată de către Parchetul General pentru ăhăăăă… ?

  Apreciază

 9. Cârcotaşu zice:

  PS – puteţi citi ştirea aici https://numarareainversa.wordpress.com/ sau căutaţi-o pe net.

  Apreciază

 10. Lotus zice:

  Auzi, fără nici o legătură cu articolul de față: care e opinia ta despre Hexipharma? În caz că ai una mai avizată, lucrând în domeniu.

  Apreciază

 11. Lotus, n-am nicio opinie despre Hexi, până cînd nu-mi explică și mie cineva fraza asta, dintr-un articol al lui Tolo:„În decembrie 2015 am cumpărat un bidon de un litru de Suprasept produs în august 2015 și cu data de expirare 2018. A costat 45 de lei.”
  De unde l-a cumpărat? De la „Chimicale?” Produsele cu o asemenea toxicitate (citește pe net fișa tehnică a glutaraldehidei) au un regim special de vânzare, nu pot fi cumpărate pe persoană fizică, doar fiindcă ai prin buzunare 45 de lei. Trebuie să dovedești cu acte că ai dreptul să achiziționezi , să manipulezi/utilizezi/comercializezi mai departe produsul respectiv.
  Eu, dacă vreau să cumpăr de la un producător sau depozit de medicamente un MEDICAMENT, înainte de-a face prima comandă și de a deveni client (nou) sunt obligată să le trimit, înainte, repet, certificatul de înreg. la Reg. Com., ca farmacie și autorizația de funcționare valabilă, eliberată de Min. San. După aia mi se facturează cu dragă inimă cîte fiole de algocalmin sau o câte cutii de supozitoare cu diclofenac vrea suflețelul meu. Același procedeu se aplică și dacă aș vrea să achiziționez simpla aspirină sau un șampon medicinal cu ketoconazol.
  Așa că investigația lui Tolontan începe cu o minciună.
  Asta nu înseamnă că nu cred că, din lăcomie infinită, condrea n-ar fi vândut produse neconforme cu inscripționarea etichetei. Mai cred că în spitale există o mare neglijență față de normele de curățenie. Nu cred că mai există o altă țară în lume unde aparținătorii să-și viziteze bolnavii la Terapie Intensivă.
  E un punct de vedere superficial să ne imaginăm că infecțiile intraspitalicești au o singură cauză – dezinfectanții diluați.
  Mă mai pune pe gânduri ”sursa” lui Tolo, care nu poate fi decât un chimist din fabrică, cineva care lucra nemijlocit la procesul tehnologic și înțelegea ce face acolo, nu portarii, nu secretara lui Condrea, Încerc să mă pun în locul lui: lucrez de x luni în Hexi și observ că acolo se mânărește produsul. Ce fac? Dacă am conștiință, îmi dau demisia fără explicații. Dacă am și conștiință și spirit civic, fac o sesizare către organele de control. Dacă le am pe primele două și sunt și un pic inteligent, realizez că șefu Condrea „are spate” și va putea cumpăra de la instituția acreditată să facă un control în fabrică,identitatea mea de reclamant care ar trebui să rămână strict confidențială, altminteri. Din clipa aia, singura șansă să nu alunec pe o coajă de banană și să cad de la etajul 10 e să dispar peste mări și țări. S-o iau acolo de la început. Pe banii mei? Nu, mai bine pe banii grupului de interese care ține la vedere un Tolontan. (Uite că mi-am răspuns și la întrebarea cum a făcut Tolo rost de bidon. L-a primit cadou, de la sursa lui din fabrică.)
  Dacă am înțeles corect, Investigatorul Tolo a găsit destul de greu un laborator dispus să-i facă analiza. Mi se pare normal. Acolo, prima întrebare ar fi fost „de unde ai matale bidonul ăsta? Zici că e în ambalaj sigilat? Dopurile alea se termo-sudează pe flacon. Trebuie întâi să expertizăm integritatea ambalajului…”
  Dacă nu se făcea periodic controlul calității produselor Hexi, înseamnă că era un blat la nivel înalt. Ce salariat al unui laborator de contol chimic se leagă la cap cu așa ceva?
  Mai am și alte nedumeriri, dar mi-e că te plictisesc.

  Apreciază

  • Lotus zice:

   Nu mă plictisești.

   Tolo a zis că l-a cumpărat el personal sau se poate citi că a făcut rost de bidon? Gen am cumpărat (printr-un intermediar, poate, doar n-o să vă dau acum detalii despre cum investighez eu) cutare chestie. L-am văzut în confruntarea cu Mircea Badea, e un om inteligent, nu știu dacă s-ar preta la asemenea gafe.

   Asta de bine. De rău, am auzit c-ar fi vârful de lance al dezăluirilor de tot felul ce se vor a fi dezvăluite pentru popor. Că are relații cu serviciile, poate prin intermediul lui tat’su, ceva colonel. Motiv pentru care are deseori subiecte fierbinți, descoperă lucruri ca nimeni altul și e preluat în toată mass-media. Iar poporul află. Firește, nu cunosc adevărul.

   Ce părere ai de articolul ăsta?

   Apreciază

   • Ce-am pus în ghilimele e ce-a declarat Tolo. El a cumpărat. Laboratoarele (inclusiv protecția consumatorului) te iau în seamă dacă poți dovedi cu bon/factură sursa cumpărăturii.
    Un flux tehnologic de produs chimic e controlat de cel puțin trei ori, analitic, și se dau buletine de analize semnate de seful de departament al controlul calității: pe materii prime, pe produși intermediari, pe produs finit. Asta înseamnă că măcar 10 oameni știau care e calitatea reală. 3 puneau semnături pe documente care te fac pușcăriabil. DAcă propcurorii au înghițit-o p-aia că nimeni nu știa nimic, Condrea le dilua, procurorii ăia pot merge la sapă.
    Da, articolul din EVZ e celălalt adevăr posibil.
    Mă bucur că m-ai trimis în EVZ, am citit, în sfârșit, declarația unui tip care recunoaște că dacă pui un receptor în computerul mașinii, o bagi, de la distanță, în ce copac vrei tu. Unul care lucrează de multă vreme doar pentru Opel mi-a zis că, la modelul ăla, computerul poate fi „interferat” (nu e ăsta cuvântul, dar am uitat cum mi-a zis) fără să-i pui o ploșniță de recepție.
    Dacă mai vrei să discutăm pe subiect, acilea sunt. Acum crăp de foame. 🙂

    Apreciază

   • Lotus zice:

    Poate era o metaforă, asta cu a cumpărat-o el. 🙂 Am pus clipul de la momentul 1:08:31, sper să pornească de acolo:

    Revenind la lucruri mai serioase, cred că teoria lui Mirel Curea (autorul acelui articol din EVZ) se corelează cu ipoteza că Tolo ar fi goarna sistemului/serviciilor și cu faptul că îl atacă pe respectivul procuror, care tocmai declarase că unele rezultate de la Cantacuzino ieșiseră în regulă la dezinfectanții Hexi. Și poate cu anchetele lui multiple din domeniul sănătății, care compromit acest domeniu în ochii opiniei publice.

    Apreciază

    • La Cantacuzino s-au făcut, cred, doar testele de eficacitate. Adică au măsurat timpul în care produsul ucide cultura de microorganisme.
     Da, am revăzut fragmentul din emisiune. Am descoperit alte minciuni – Tolo. Zice că aia cu diluat de 2000 de ori a luat-o de la un specialist. Specialist în ce? Că orice student de anul I la o facultate cu profil chimic/farmaceutic știe că aia e o diluție „homeopată”, în care substanța activă nu mai e decelabilă.
     În altă ordine de idei, am citit că interogații (lucrători) în Hexi au declarat că însuși Condrea și numai el dilua soluțiile. Trebuie să ni-l imaginăm pe Condrea ca pe un egiptean de-ăla care duce în cîrcă un bloc de piatră de 1 tonă și construiește piramide.
     Nu știam că articolul e scris de M. Curea. Asta nu schimbă situația, doar că omul nu e vreun cretin. Cel puțin așa mi-a lăsat impresia când am vorbit cu el, în două rânduri. Cu sau fără el, teoria stă în picioare. Nu avem decât să așteptăn nițel, să vedem dacă Anios și/sau reprezentanțele lui obțin monopolul pe piața respectivă.
     Deci Condrea nu vrea să vândă la prețul oferit, trebie discreditat până la eliminare. Pare veridic.
     În privința lui Tolo: nu-l mai înghit de la ancheta Ridzi. Cum a știut el să pună reflectorul exclusiv pe ”Ridzi fură”, dar nu i-a trecut prin minte să se întrebe și pentru cine sau la ordinul cui.

     Apreciază

   • Lotus zice:

    Păi Condrea e mort. Doar n-o să dea vina între ei, viii.

    Dacă știam că îl cunoști (personal?) pe Curea, te întrebam de la început ce părere ai despre el. Eu nu-l cunosc decât de pe Facebook. Cretin sigur nu e dar la nivelul jurnaliștilor lucrurile se decelează și după alte criterii. Nici Tolo nu e imbecil, de exemplu. Așa că te întreb acum: ce impresie ți-a lăsat Curea? 🙂

    Apreciază

    • Când l-am cunoscut eu (la o masă), am întrebat pe cineva cine e ăsta. Așa că nu știam că e jurnalist. Nu citisem nimic de el și prima oară când am citit a fost ieri. Deci, ca om, pot să am o impresie. Extrem de volubil. Genul vrăjitor, unde vrăjitor nu vine de la vrajă, ci de la vrăjeală. 🙂 Dar asta e impresia mea de femeie, nu de cititor. Bilă albă: dacă-l întrebi „ce părere ai despre…, îți spune părerea lui, nu o frază policăli corectă. Nu pare înregimentat, dacă asta vrei să afli, dar experiența mea de viață (care e nițel mai lungă decât a ta) îmi spune că aproape toată lumea e, cumva, înregimentată. Dacă nu într-o unitate militară, măcar într-una civilă. Sau măcar în propriile compromisuri.

     Cât despre Tolo, pe care nu-l cunosc personal… Revezi chiar tu fragmentul de emisiune pe care mi l-ai postat și analizează dialogul de început – Badea, care ori face pe prostul, ori chiar e, îl întreabă: „V-a întins procurorul general o capcană?” și Tolo zice: „Nu, era o metaforă.” În felul ăsta se scoate dintr-o altă eroare, aia că în emisiunea de la B1 n-a fost capabil să formuleze corect – să nu cădem în capcana în care a căzut procurorul general . Mie mi se pare că Tolo e un actor excepțional pe improvizație dar un ziarist mediocru. Din cauza multelor erori de comunicare. Păi, ce deosebește lumea vie și cuvântătoare de presari? Faptul că ultimii pot exprima – corect, succint și cu impact – o idee, când fac comunicarea în timp real.
     Deci nu, pe mine, Tolo, nu mă impresionează. Ba chiar mă deranjează cu modul lui pompierstic de-a prezenta umbletul broaștei țestoase ca pe alergătura unui câine de vânătoare.

     Apreciază

   • Lotus zice:

    Și uite cum dispar clipurile! Cel pus de mine a dispărut între timp. Da’ de clipul lui Tolontan n-a dispărea!

    Apreciază

 12. zazania zice:

  Tontolanul asta a ceat o adevarata isterie incat toate mamaile care intrau in farmacie ma intrebau ce concentratie are rivanolul. Ma gandeam : daca o sa ma ia vreunul la intrebari ca i-am diluat in farmacie apa oxigenata de zece ori?

  Apreciază

 13. zazania zice:

  Poi si daca furnizorul le dilueaza, renato?
  Daca iti livreaza cu 0,00001 gram la mie mai putin decat scrie pe eticheta?
  Esti, au ba complice?

  Apropos, daunazi citeam prin presa ca niste savanti americani ai descoperit ca sapunul bactericid mai curand creaza rezistenta bacteriilor decat le omoara. Ce evolutie mai au si stiintele astea medicale, frate!

  Apreciază

 14. zazania zice:

  Bai, mii de scuze, creeaza si au descoperit.

  Apreciază

  • De Lelia? Vorbim din când în când. De sfânta Maria?
   Eu îmi amintesc cum arăta ziarul ăla odată. Curat. Civilizat. Pe coloana din dreapta erau editorialele. Ctp-ul. Ea. Andu. Ciobanca. Până și pe nebuna aia de Vergu mi-o amintesc…
   În ce hal, sfinte dumnezeule, a ajuns acum. Se reped pozele alea spre tine, de intri în vertij. Și mai e un idiot la începutul paginii care refuză tratamentul și se isterizează în mod penibil, făcând un circ de toată jena care lui i se pare pamflet.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s