Căldură mare, monșer!…

Auziți cum răpăie căldura pe acoperișuri? Ca ploaia, numai că mut.
E caniculă, orașul stă înțepenit, cu ochii închiși, cu mîinile pe piept, ca un interlop mort căruia  un idiot îi face o poză și are de gând s-o păstreze, ca să se laude, cândva – băi, eu am o poză cu tipul ăsta!…

Ce să faci, pe căldura asta, monșer?! Să analizezi, la umbra monitorului, situații care devin mai arzătoare decât tabla acoperișului. Păi, dacă primii  bloggeri ai țării acordă atâta atenție incidentului, eu de ce nu m-aș înregimenta în ce ne frământă pe noi, ca români plus televiziuni, în uichendul ăsta? (Vă recomand să citiți cu răbdare toate comentariile, ca să vedeți unde ne aflăm cu logica și cu prințipurile)…

Deci: o femeie traversează pe roșu pentru pietoni (cam așa rezultă din filmarea camerei poliției, dar accept și alte versiuni), vorbind la telefon. Asta e banal. Aproape toți pietonii traversează vorbind la telefon pentru că asta fac aproape tot timpul, și cât așteaptă autobuzul în stație, și cât stau la coadă la supermarket…, mai că-mi vine să mă întreb ce-i făcea pe oameni neatenți, pe vremea când vorbitul la telefon era condiționat de un post telefonic fix, legat la o priză, ca un câine pe lanț?
Bun. Deci o femeie traversează pe zebră dar cam pe roșu, vorbind la telefon și un meltean din trafic, aflat la adăpostul unei fierotenii de 1,5 tone, virează nițel ca s-o sperie, că femeia merita speriată. Când te sperii, e știut, pleacă adrenalina rachetă și faci lucruri pe care n-ai fi chiar mândru să le povestești nepoților: lovești, îți ies vorbe pe gură, pierzi controlul sfincterului urinar…
Femeia a gesticulat cu piciorul, cam ca Gechicean, în fierul omului, apoi și-a văzut de traversare pe roșu, cred, profitând că traficul era lent, din pricina aglomerației.
Ceva mai încolo, însă, omul-din-mașină a reîntîlnit-o, în mod voit, a coborât de la volan și mi ți-a bumbăcit-o, de numa’ – numa’!…

E, asta pare a fi povestea care îndoaie azi acoperișuri, mai abitir decât căldura.

Știți ce cred eu?
Serviciile au plătit-o pe femeia asta, care se afla în vacanță la părinți, în România (că de felul ei trăiește în Anglia), ca să-l provoace pe ăla în trafic.
Serviciile l-au obligat pe gușatul de la volan s-o agreseze, psihic, în trafic, fiind mituite de PNL, care nu știa cum altfel să-l dea afară din partid, după ce pierduse alegerile.
Serviciile au pus la cale acest nou subiect incendiar pe blogurile mari și în presă, ca să ne abată atenția de la Condrea, care a dat o fugă până la scrinul din dormitor, indieferent unde s-ar fi aflat, pe planetă, sub acoperire, ca să-și mai ia o sacoșă de chiloți curați. Ca să nu ajungă în situația lui Cioacă, prezumptivul ucigaș al soției, care, dacă nu și-ar fi făcut nevoile între Rucăr și Bran…

Lăsând gluma la o parte, un gușat de politician a bătut o femeie pe stradă, la adăpostul poziției lui.
Cam asta e ce ne îndoaie azi. Plus căldura.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, apucături proaste la români, autoturisme și alte chestii personale și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Căldură mare, monșer!…

 1. upprann zice:

  Ce nu a înțeles poporu’ n-a înțeles nici blogăru’ ăla… e o diferență mare între o reacție disproporționată şi infracțiune.

  • Io zic că aia a avut o reacție disproporționată. La ‘mnealui, ori cum o răstălmăcesc, tot lovire se cheamă. Dacă nu s-a umblat la coarda sensibilă a legistului, ăla scrie în raport „traumatism posibil provocat de un corp dur”. Care nu poate fi decât pumnul.

   • upprann zice:

    Exact… doar ca lovirea unei persoane e infracțiune.

   • Așa e. Dar dacă pe blogurile ținute de Illuminati blogosferei românești s-ar fi ivit doar comentarii în spiritul legii, iluminații ar fi renunțat la a doua și a treia postare cu același subiect și, poate, le-ar fi scăzut traficul.Și bănuțul din reclame. În povestea asta, imbecilii care se cred „piesă” și misoginii care cred că infracțiunile cu victime femei trebuie reconsiderate, ăștia au ținut steagul sus. Poate și femeile disperate de nebăgare în seamă care și-au zis că, dacă le cîntă în strună primelor două categorii, se milește un imbecil sau un misogin să le bage în seamă.

 2. sorin zice:

  eu m-am uitat prin curtea vecinilor dupa bloggeri

  • Uau! Impresionantă lecție, mai ales pentru tipul ăla care nu prea știa ce e ADN-ul. Foarte aplicată și foarte emoționantă.
   Eu aș fi vrut să ”scuip” în eprubetă, Să știu cât sunt Zorba, cât Suleyman… 🙂

 3. krantz zice:

  Pe noi ne îndoaie. Iar altora li se rupe de-a dreptul. Asta ar însemna că suntem mai rezistenți. Oare o fi de bine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s