Știți la ce mă gândeam?

Firește că nu. Asta ar fi culmea!…
În Prăvălie merge, când te-ntreabă unul „Știți ce-aș vrea?”, să-i dai  cu „nu”-ul  peste sacoșă. Râde, se relaxează, cumpără ceva mai mult decât ce voia, fiindcă l-ai făcut să zâmbească. Pe bune, o prăvălie de succes ar trebui să angajeze clovni vînzători, cu studii superioare în domeniul mărfii de pe raft. Ar fi marfă!…
Există cel puțin cinci trucuri cu care vinzi niiițel mai mult decât estimai, totul e să le folosești cînd și cum trebuie. Care sunt alea. Chiar nu vă interesează! N-o să fiți niciodată de acea parte a tejghelei care vinde.

Deci, mă   gândeam cum moare un thriller de succes pe bază de detalii. Sinuciderea/uciderea/accidentul rutier care au făcut din omul care a livrat apă de la robinet pe post de dezinfectant, așa cum fac și îmbuteliatorii minori de apă minerală, miezul audiențelor tv, riscă să devină o Elodie second-hand.
Așa cum orice posibil roman polițist  cu poveste beton poate deveni un eșec literar, dacă autorul se încăpățânează să fie prea tehnic și dă detalii plictisitoare, ori dacă editorul e brambura la cap și nu știe că ar trebui să verifice, de dragul adevărului, dacă vreo marcă de Opel, nu doar aia luată în discuție, prezintă scrumieră semicirculară.
D-aici încolo, romanul mai poate avea succes, doar dacă Mortul a sădit aiurea, prin lume, un batalion de copii unde numai mama e sigură. El e fecundatorul din umbră. Dar basmul ăsta deja a fost scris, undeva, în fotbal.,,

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, autoturisme și alte chestii personale, Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s