Despre ce să scriu?

Despre cum s-a vânturat Condrea între Buftea și Corbeanca, de treișpe ori, până a prins drum liber și curaj să se sinucidă?
Despre doctorița Monica Pop, directoarea Spitalului de Oftalmologie, căreia tocmai i-a sărit tolontan punct ro la beregată?
Despre cum număra,  un Important din Învățământ, prea-multele farmacii din România, în loc să numere orele de muncă efectivă ale profesorilor de gimnaziu?
N-o să scriu despre astea, că n-am scris niciodată trei povești într-o zi.

O să scriu o ERATĂ la textul anterior, ăla cu homosexuali.

Da! În România, nu oriunde pe pământ, ci doar în România, nu pot fi lăsați să înfieze copii, chiar dacă li se admite statutul de familie, nu fiindcă și-ar racola adoptații minori întru homosexualitate (mie mi se pare greu de modificat  chimismul atracției sexuale pe baza exemplului parental, pentru că ar trebui să iasă numai intelectuali fini din familii de universitari și numai desfundători de chiuvete din familii de instalatori), ci pentru că acei copii, înfiați de cupluri homosexuale, vor fi lapidați de colegii lor din primară sau liceu, care vin din familii NORMALE, heterosexuale și creștin-ortodoxe. Fiindcă e ceva ce se lipește de copil iremediabil: dacă tata strigă ”Fir-ar al dracului de poponar nenorocit!” – când ascultă Queen și-i mai rade nevestei câte-o scatoalcă, drept dovadă de iubire heterosexuală, e foarte probabil ca puștiul lor crească în această preconcepție, că Freddie Mercury merita să moară, că mă-sa are, din când în când, ochiul umflat și că, firește, colegul Gigel merită un răhățel de câine în penar, fiindcă mama și tata lui sunt… la fel.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, apucături proaste la români, părerea mea și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la Despre ce să scriu?

 1. klaus zice:

  renule, chiar prost fiind, am refuzat să semnez petiția respectivă. Nu sunt de acord nici cu Cârcotașu când spune că se bucură că n-a cunoscut unul sau una pe invers.
  Habar n-am dacă respectivii fac prozelitism.
  E, când e vorba de adoptat copii, mărturisesc că mă opun ca cel mai turbat habotnic. Să fie familie nu zic nu, da’ cu asterix….

  • Cârcotaşu zice:

   @klaus,
   Nu eşti de acord cu mine că mă bucur? Zău?
   Am un vecin de alt gen. Ăsta-i priapic. O sluţenie de om lângă care niciuna din 3 neveste n-au putut sta, din motive concrete: le omora! Slinoşenia face ochi dulci oricărei fete, de când se poate vorbi de ele ca domnişoare. Vecinii sunt scandalizaţi şi cu ochii pe el. Toate ţigăncile din Tineretului sunt la uşa lui. Scandaluri etc. Ar mai lipsi un homo pe scara mea ca tacâmul să fie complet. Sigur, Klaus nu-i de acord cu mine că mă bucur că nu-i cazul. Da’ la ce-i foloseşte? Eu mă bucur în continuare şi-mi permit să nu bag în seamă dezacordul lui. Şi pentru că văd că el s-ar bucura de contrariu (se potriveşte, să fiu scuzat), nu cred că-s rău dacă-i doresc să aibă parte de o asemenea vecinătate şi-l asigur că mă voi bucura de bucuria lui! 🙂

   • O discretă remarcă: priapismul e un efect secundar al unei patologii mult mai severe. Nu e un dar, nu e un har, e o stare fizică invalidantă. Care afectează psihic priapicul. Priapicul de pe scara ta are dureri și, din păcate, nimeni nu l-a sfătuit să se ducă la doctor. Încearcă tratament după ureche cu țigănci.
    Mă mir că nu te-ai dat pe net, să afli că ai un vecin bolnav fizic, nu imoral.

   • Cârcotaşu zice:

    Nici nu mă interesează că e boală fizică. Comportamentul e antisocial. La ţigănci nu caută leacuri ţigăneşti, caută… maimuţa!

  • Păi da, klaus, și eu cred că sunt împotriva adopțiilor la homosexuali. M-am gândit mai bine și sunt. Împotrivă.

  • 1. Nu vezi prozelitismul doar daca te straduiesti! Acea „parada gay”, cu balonase, cu confetti, cu claxoane, cu panglici multicolore, muzica si dans, tobe si vuvuzele, ce inseamna? Inseamna „vai ce necajiti sintem ca n-avem drepturi”? sau inseamna „uite ce bine e sa fii gay; alaturati-va noua!”?
   2. Imi pare rau ca nici n-am stiut de petitie; as fi votat cu doua miini.
   3. Am cunoscut unul, si mi-a venit sa vars, la propriu.
   4. Astia procedeaza ca minoritatea maghiara. Pic cu pic. Sau cum spune der Schnelle, pas cu pas!
   Adica, ar putea accepta si varianta asta, familie cu asterisc, doar pentru a o contesta, mai tirziu, ca fiind o discriminare

   • Augustine, posibil să ai dreptate, să solicite după aia mai mult… dracu știe! Dar tot nu pot să fiu așa pornită contra lor, că nu mă lasă, cum ziceam, Ceaikovski. 🙂

 2. zazania zice:

  Nu stiu ce-o fi in capul tau, femeie! Cand lumea medicala da in clocot, buboiul din sanatate da sa sparga, pe tine te preocupa subiectul fututului in cur. Deprimant.

  • Zuzu, mă preocupă și pe mine chestii care se pot repara. Buboiul din sănătate nu dă să se spargă. Ne va supraviețui. Marile scandaluri din sănătate sunt ca Nexium-ul, care „taie vârfurile de aciditate”, cum zice tipul care-mi prezintă produsul de câteva ori pe an. În sănătate, furtul de bani va aflui pe aceleași canale consacrate. Acum și pururea, și-n vecii vecilor amin.
   O observație: ție nu ți s-ar părea corect ca, după 20 de ani de contribuție în care n-ai beneficiat măcar O DATĂ de sistemul de asigurări, să-ți poți permite, din banii dați, o operație de cataractă perfect gratuită? Cristalin inclus?

  • Nu ride, Zaza, ca-i … dureros!!!!!!

 3. Cârcotaşu zice:

  @ Renata,
  Sigur, blogul tău, scrii ce vrei. Doar că, vezi tu, scriind, ai dat o sentinţă, cum că 3 milioane de oameni care au semnat petiţia sunt proşti. Parcă ai zis „Prostia la români”. Ei! Ce invitaţie la a–mi exprima părerea despre subiect poate fi asta, când din start tu zici că-s prost?
  Parcă mai acu’ ceva vreme, tot aşa, unul a zis că 7,5 milioane de alegători sunt proşti şi s-a anulat un ditamai referendumul. Ba unii mai sunt şi azi purtaţi prin tribunale pentru că au îndrăznit să-şi exercite dreptul. Hai, că poate-i prea mult. Văz c-ai avut totuşi succes la comentarii, ceea ce-nseamnă că garagii au înţeles că-i doar o greşeală şi că nu-i cazul să se formalizeze.
  Şi sunt pe deplin de acord cu Augustin: românul prost e ăla care tace, nu cel ce ia poziţie. Că asta convine sau nu….

  • Koh i Noor zice:

   Ren,
   Eu zic ca cel mai bine ar fi sa se organizeze referendum.Si atunci mi se pare corect ca minoritatea sa se supuna majoritatii.
   Toate problemele s rezolvate si lumea i
   fericita.
   Pai , democratic nu?
   P.S.Si totusi si raposatul Mihalea a avut decenta , (de paravan ) sa aiba o familie, nevasta o ea si un copil cu ea , cu nevasta en titre.
   Misto grupul Song ,pacat de destinul tragic pe care l a avut artistul.
   O zi exceptionala, insorita si cu multa dragoste, sa fiti iubiti !

  • Cârco, nu greșesc, am doar altă opinie. Nu-mi permite experiența de viață să pun la zid vreo minoritate. Sunt fiica unui minoritar, tata era un venetic (din mamă grecoaică și tată aromân), ori de câte ori a trebuit să completez vreun formular cu datele părinților a trebuit să dau zeci de explicații, fiindcă aveam un tată STRĂIN (născut în Bazargic), mai târziu, în facultate, s-a adăugat și condimentul „fost deținut politic”, alte explicații. Chiar dacă tatăl meu a fost eliberat după numai 3 ani din lipsă de probe și câțiva ani mai târziu a primit patalamaua reabilitării cetățenești, eu am trăit cu călcâiul ăsta al lui Ahile, că aveam o problemă. În fond, opțiunea sexuală e ca opțiunea politică. De ce să strâmbe unii din nas?
   Să mai explic o dată? Am strâmbat din nas la voioșia cu care 3 milioane s-au speriat de un ipotetic drob de sare (adopțiile), când încă nu s-a construit soba pe care va sta drobul, căzător în capul copilului.
   Eu, profesoarei mele de pian din liceu, îi pot reproșa lipsa de viziune pedagogică, dresajul, care omoară expresivitatea, dar niciodată, NICIODATĂ nu i-aș putea reproșa faptul că era lesbiană și locuia în parteneriat neoficial cu o elevă de-a ei. Fiindcă partea asta chiar nu m-a deranjat, niciodată.

   • Cârcotaşu zice:

    Ştii bancul ăla cu: Uite ce-o-ntreb eu şi ce răspunde?
    Păi cine ţi-a cerut fiinţo să condamni o minoritate? Pe lângă faptul că mai comiţi o blasfemie punând semnul egal între minorităţile etnice şi una sexuală!
    Eu spuneam că nu era cazul să te exprimi din start considerându-i proşti pe cei ce nu sunt de acord cu părerea ta. Parcă-i altceva, parcă sună altfel. Şi să fim serioşi: te-ai simţit cumva discriminată pentru originea ta? Lasă închisorile comuniste, erau pline de români get-beget, faptul că a fost afectată şi familia ta nu s-a datorat originii etnice, altfel Johannis ar fi trebuit să facă şi el puşcărie! Îmi pare rău dar tre’ s-o spun!

 4. Cârcotaşu zice:

  Renata, uite aici şi o luare de poziţie despre prostia românilor. Citeşte-o, cred că o să-ţi placă!
  https://nastase.wordpress.com/2016/06/01/sa-nu-va-faceti-alt-program-sambata/#comment-267058

 5. Koh i Noor zice:

  Ren,
  Eu zic ca cel mai bine ar fi sa se organizeze referendum.Si atunci mi se pare corect ca minoritatea sa se supuna majoritatii.
  Toate problemele s rezolvate si lumea i
  fericita.
  Pai , democratic nu?
  P.S.Si totusi si raposatul Mihalea a avut decenta , (de paravan ) sa aiba o familie, nevasta o ea si un copil cu ea , cu nevasta en titre.
  Misto grupul Song ,pacat de destinul tragic pe care l a avut artistul.
  O zi exceptionala, insorita si cu multa dragoste, sa fiti iubiti !

 6. zazania zice:

  Ai o prietena poetesa, Andreotii ii zice. Ei bine, pe blogul marlanului de Vasilescu tipa asta imi tot da muie de cateva ori fara sa aiba macar habar cine sunt .

  • Zuzu, Andreotti nu e poetesă, e artist plastic. Da, și scrie, e drept. Și frumos, e drept.
   Uluiala mea constă în următoarele: cum de-ai văzut ce-ți dă Andreotti în comentarii dar n-ai observat ditai felația pe care ți-o trage stimabilul stăpân al blogului în chiar corpul articolului său?
   Te-am mai întrebat cumva dacă ești masochistă? Și dacă da, ce mi-ai răspuns, că nu mai țin minte.
   N-ar fi rău să deschizi mailul și să citești ce ți-am scris. Și poate ai intuiția genială să nu-mi răspunzi pe blog. 🙂

 7. papagigli zice:

  Ba sa stii ca eu le-as permite sa se casatoreasca si sa se-nfieze intre ei. Poate, din exces de generozitate, le-as face cadou s-o insula pustie, un leagan al homosexualitatii.
  Ce nu intelg eu, acum ca tot vorbim de guverne, poponari si drepturi, e faptul ca parada astora se executa, invariabil, in curul gol, in plina zi, in plina strada si-n acceptul autoritatilor. Dar daca eu, Gigli heterosexualul, mi-as expune bucile la doua strazi mai sus sau mai jos, as fi arestat pe loc si fara comentarii. Ba cred c-as fi dat si prin ziare si televiziuni ca exemplu de imoralitate. Si atunci gindesc in sinea mea cu voce tare: care-or fi prostii, aia care le reneaga pretentiile sau aia care le accepta? 😉

  • klaus zice:

   Ai dreptate!
   Totuși, eu bănuiesc ca nu toți homosexualii ies să se dea în stambă. Au și ei maneliștii lor :D.

   • papagigli zice:

    klousica, suntem unul din cele mai ..doua…homosexuale orase din Nord America. Aici are loc una din cele mai mari demonstratii de popo din lume. Pot sa-ti spun ca aceste demonstratii sunt cam cele mai scabroase emanatii umane si din punctul meu de verere o rusine pentru umanitate. Nu spun ca e o rusine sa fi bolnav, dar sa-ti expui in mod plenar sexualitatea mi se pare a fi o sfidare a tuturor normelor de civilizatie si a oamenilor normali din punct de vedere sexual. Ii poti „admira” pe google in toata coloratura lor

 8. zazania zice:

  Scumpo, n-o sa-ti raspund nici pe blog, nici altminteri. Uita-ma.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s