Moartea lui, fulger!

Păi, cam așa. A murit ieri după-masă patronul soluțiilor homeopate care spălau spitale d-aici și până hăt, în Afganistan, sinucis.
Deci , eu mă uitam la Bendeac și la Cheloo și la ce ochi mișto are Delia pe Antena 1 și, în pauzele de publicitate,  hălăduiam pe alte canale. Când a intrat în concurs o babă scăpată din balamuc, cântăreață sau dansatoare sau ceva cumplit, în tot cazul, am zis că pot să poposesc un sfert de ceas pe antena3, că oricât ar fi de cum e mereu, tot e mai interesant decât să vezi octogenare care nu-și iau pastilele de cap și-l agresează pe Bendeac. Acuma, în treacăt fie spus, nici Bendeac nu era…

Nu. O să scriu eu cândva despre Bendeac, despre evoluatul Bendeac, dar nu acum.
Acum ne aflăm în momentul în care dau pe antena 3 și văz numai fețe lungi, de sfinți bizantini, deasupra curelelei late, galbene, pe care scrie că fiul lui Condrea – farmacist diriginte la farmacia Spitalului Municipal cât îi Hăul și Bârgăul – s-a sinucis.
Iertată să-mi fie incapacitatea de-a cita știrea asta în cheie corectă. Pentru mine, marele matron hexifarma, sinucisul de-aseară, care a luat vechiul Opel a lu taxu ca să rezolve, e, totuși, băietul fostului șef de faramacie spitalicească evăr, de dinainte și de după revoluție.

Firește, altceva ar fi de discutat. Un întreg roman polițist amenință cu tipărirea, fiindcă ăsta nu e primul sinucigaș, atât de bogat încât ar fi putut s-o șteargă, înainte de-a lua corecta decizie că mai bine mor, dăcât…
Ei, asta nu știm noi.
Dăcât ce.
Și cine a stabilit dăcâtul.
Și multe, multe alte chestii sublime, pe care o să ni le anunțe Statul dă Drept.

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitatea politică și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Moartea lui, fulger!

 1. zazania zice:

  Statul da drepti, futu-i mortii lui de stat ! Despre sinucisi numai de bine. Ai mai auzit ceva despre Vonica, sinucisul de la Sibiu care- spuneau gurile rele ca nu s-a speriat el de cateva sute de retete falsificate ci fiindca prepara citostatice intr-o tipografie?! Polisano merge bine mersi si mai zilele trecute se vorbea despre o tranzactie pe piata farma cu multe zerouri.

  • Câteva sute, zâzanie?! Pe lună, poate. Voinicu a murit fiindcă era uituc. Într-o bună zi a început să uite pe la ce nași să se ducă cu darul creștinesc. Și știi cum sunt nașii, orgolioși; ia uite, bre, s-a lăsat secu și finu nu vine. Păi, plânge masa. Și dăcât să plângă masa, mai bine să plângă mă-sa.
   Am auzit că se vinde polisano. Am auzit și cui, dar am uitat. Cred că se proiectează adevăratul monopol pe farmacii și medicamente.

 2. krantz zice:

  Super titlul! Un exemplu clar care îți arată că, în gramatică, o virgulă schimbă sensul la 180 de grade iar în realitate, ca individ, aceeași virgulă face diferența între momentul cînd ești întreg sau doar o zecimală neglijabilă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s