Cum citim o știre

Știți anecdota aia, cu doctorul plin de umor (negru) care-i zice pacientului: „Am două vești, una bună și una proastă; aia proastă e că ai cancer și aia bună  e că a intrat fiică-mea la facultate.”
Ei, cam tot așa a procedat și actualul ministru al sănătății care e doctor.
Ne-a anunțat că l-a dat afară pe directorul Spitalului Floreasca fiindcă a făcut o inspecție la secția de arși și a găsit-o nefunțională.
„ Este absolut revoltător – zice domnia sa –  faptul că nici în acest moment, dacă Doamne ferește se întâmplă o nenorocire în București sau în țară, acest bloc nu funcționează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureștenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmații care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici și nu cred că acesta este scopul de a anunța triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiții pe care românii le fac din banii lor bani față de care suntem responsabili. Barocamera nu funcționează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituției.”

Bun. Asta e vestea bună.
Vestea proastă e că doctorul ministru se face că nu știe că barocamera devine funcțională dacă apare un mare ars, nu vreo gospodină  căreia i-au făcut figuri ficățeii de pui în tigaie. Și că personalul medical specializat lucrează pe alt etaj, la chirurgie plastică, până apare vreun mare ars, doamne ferește, că nu poți să-i ții arestați, cu salariu, într-o secție cu zero pacienți momentan, când e nevoie de ei în spital, pe altă secție.
Vestea și mai proastă e că doctorul ministru nu și-a dus declarația pentru presă până la capăt, n-a anunțat cine e noul director al spitalului, că doar venise cu numirea în plic. Dacă zgârmi pe Google, afli că e Sorin Păun, soțul Loretei Păun, consilier pe probleme de sănătate al președintelui Johannis.

Cea mai proastă veste e că știrile, bune sau rele, sunt pe interes. Ca-n manele. Adevărul e trunchiat. Există o zonă gri, în care se îngemănează binele cu răul, albul cu negrul și rezultă manipularea totală, cenușie, ca o glugă trasă pe ochi în ploaie, ca un  fals uter matern care te protejează până la sfârșit.

Reclame
Acest articol a fost publicat în actualitate mioritică, actualitatea politică, ştiri de neştiut și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Cum citim o știre

 1. krantz zice:

  Poate că asta e destinul oricărei consiliere de preşedinte: la un moment dat (vezi Băse-Săftoiu) îi doreşte sufleţelul ceva. De regulă cocoţarea soţului pe nişte bucate. Şi dacă la Băsescu sensibilitatea era pe securitate, la Iohannis se pare că e la sănătate. Chiar nu se poate juca cu aşa ceva. Păi deja îl doare inima după casa pierdută şi îl ustură ficaţii de cîţi bani trebuie să dea înapoi. Mi se pare normal să se asigure că e pe mîini bune.

  • Substratul e altul: iohanes der Schnelle cred ca a fost prevenit ca va fi, cit de curind, un mare ars. Si-atunci, care e reactia fireasca? Sa-si asigure o piloaca, da’ ce zic eu piloaca, un rashpel de nadejde, la locul in drept!

  • Mie neamțu îmi pare sănătos tun. Cu căpuțu are niște probleme, că numai un tip cu probleme la cap ia slujbulița asta drept ”mi-am găsit ceva de muncă, dar e cam departe de casă, fac naveta săptămânal”

 2. domnuio zice:

  Na, apoi nu-i altceva de făcut decât să ardă cineva unu’ mare…
  să se vadă cum fuckționează !

 3. ALM zice:

  Problemele apar din cauză că mulţi dintre noi cred că actualul guvern este unul de tehnocraţi. Păi, din mişcările graţioase de până acum s-a dovedit că nu e, e un guvern de lichidatori aduc cu agendă cu tot de la „Brusel”. Aşa că, vă rog frumos, mai uşor cu pretenţiile. Nu poţi avea aşteptări de la nişte arhivari (pe euro!) să devină specialişti în primii patru ani de stat pe la guvern.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s